-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
Ειναι εντολη των ανωτερων να κυκλοφορουν με αναμενους φαρους για να γινονται αντιληπτοι και να περιοριζονται οι παραβασεις κτλ...Τουλαχιστον μεχρι να ξεχαστει η ιστορια με τα τελη και να αρχισουν παλι να τους σβηνουν και να την στηνουν σε ευθειες πισω απο θαμνους μπας και ''τρεξει'' κανεις με 140 αντι για 120....
Μια χαρα, να φαινονται κιολας.
Ναι....Ναι, να νιωθουμε ασφαλεια....
Τα περιπολικα, με τους νεους φαρους, με τα μπλε LED, οταν εισαι για παραπανω απο 0,00000005msec.... ΤΥΦΛΩΝΟΥΝ.... Σου καινε τον κερατοειδη!! -
http://www43.wolframalpha.com/input/?i=0.00000005+msec
Distance x traveled by light in a vacuum from x = ct: 15 mm (millimeters)
Άρα, σύμφωνα με αυτό, τα μάτια σου βρίσκονταν τουλάχιστον ενάμιση εκατοστό μακριά από τον φάρο.
Συνεπώς, συμπεραίνω ότι σε είχαν συλλάβει οι μπάτσοι, σε είχαν βάλει* up against the car* και σού έκαναν σωματική έρευνα.
Τι έκανες πάλι;
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
http://www43.wolframalpha.com/input/?i=0.00000005+msecDistance x traveled by light in a vacuum from x = ct: 15 mm (millimeters)
Άρα, σύμφωνα με αυτό, τα μάτια σου βρίσκονταν τουλάχιστον ενάμιση εκατοστό μακριά από τον φάρο.
Συνεπώς, συμπεραίνω ότι σε είχαν συλλάβει οι μπάτσοι, σε είχαν βάλει* up against the car* και σού έκαναν σωματική έρευνα.
Τι έκανες πάλι;
εγώ πάλι θα έλεγα ότι ΕΙΝΑΙ ο μπάτσος.
-
Εμένα μου αρέσουν οι νέοι φάροι! Τους βλέπεις από μακρύα... ...και τους προσέχεις μην κάνουν καμμιά μλκία!
-
Ο χρήστης avel έγραψε:
http://www43.wolframalpha.com/input/?i=0.00000005+msecDistance x traveled by light in a vacuum from x = ct: 15 mm (millimeters)
Τι έκανες πάλι;
Εγω;;;;
Τιποτα....Τους πηγαινα προφυλακτηρες μεχρι τα 190 μεχρι να ξεκουμπιστουν απο την αριστερη....
Αφου μπηκαν στη μεσαια μ εχασαν... μεχρι το επομενο μπλοκο.... Και η δικαιολογια οτι κολλησε το γκαζι στο πατακι ....Δεν επιασε -
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
εγώ πάλι θα έλεγα ότι ΕΙΝΑΙ ο μπάτσος.
εγω σε βριζω;;;
-
Προχθές στη Πατησίων, σταματημένος πρώτος σε φανάρι, απέναντι καινούργια οκτάβια με τα καινούργια λαμπαντέρ. Ανάβει πράσινο, ξεκινάω, γκαζώνει η οκτάβια ανάβοντας ταυτόχρονα σειρήνα και λαμπιόνια, μπαίνει λίγο στο ρεύμα μου και βλέπω από το καθρέφτη οτι κοκκαλώνει δίπλα από μηχανάκι και ο συνοδηγός ανοίγει τη πόρτα ακριβώς μπροστά στο μηχανάκι..
-
Περιπετειώδης καταδίωξη ληστών στην Εθνική Οδό
Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 8 Ιανουαρίου 2010, 23:41Από τον Κολωνό ξεκίνησε και στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας, στο ύψος της Νέας Κηφισιάς, κατέληξε η καταδίωξη δυο ληστών το βράδυ της Παρασκευής.
Η καταδίωξη, με τη συμμετοχή διψήφιου αριθμού περιπολικών, ξεκίνησε όταν μοτοσικλέτα μάρκας, Καβασάκι 750 κυβικών, στην οποία επέβαιναν δυο άτομα δεν σταμάτησε σε σήμα για έλεγχο και έληξε όταν η μηχανή με τους δύο επιβάτες συγκρούστηκε με ένα από τα περιπολικά.
Η καταδίωξη κράτησε συνολικά 26 λεπτά.
Οι αστυνομικοί σε έλεγχο που ακολούθησε βρήκαν κάτω από τη σέλα της μηχανής όπλα και άγνωστο χρηματικό ποσό. Σύμφωνα με πληροφορίες τα χρήματα είναι περίπου 40.000 ευρώ.
Η μηχανή που χρησιμοποίησαν οι δράστες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε ελαφρά κατά τη σύγκρουση, ενώ ο συνοδηγός, ο οποίος είναι 26 χρόνων, έχει καταδικαστεί για κλοπές.
Η υπόθεση πάντως αναμένεται να απασχολήσει τα υψηλά κλιμάκια της ΕΛΑΣ καθώς το ποσό θεωρείται πολύ μεγάλο και ήδη έχουν ειδοποιηθεί ανώτεροι αξιωματικοί.
Δείτε το πρώτο video. Τόσα περιπολικά μαζεμένα
-
Kαλα αυτο το πασοκ (Ο χρυσοχοιδης συγκεκριμενα) εχουν το κοκκαλακι της νυχτεριδας, πιασανε την 17Ν....οταν εσκασε μια βομβα στα χερια του Ξηρου αν δεν ηξταν καμια σκηνοθεσια τωρα πιανουν μηχανη 750 κ .εκ σε καταδιωξη σε Ε.Ο
Και οι ΝΔ πεφτανε συνεχεια πανω σε ζαρντηνιερες και οπλου που πυροβολουσαν μονα τους
-
μιας και ο φίλος djalma έγραψε για την κλήση που δέχτηκε ας αναφέρω ότι μια μέρα πριν και με τον djalma συνεπιβάτη{τυχαίο είναι??? } δέχτηκα και εγώ κλήση.το φταίξιμο ήταν αποκλειστικά δικό μου γι'αυτό και δεν άρχισα τις δικαιολογίες.Αλλά δυστυχώς υπάρχουν ακόμα κάποιοι αστυνομικοι{???} που ξεχνούν ότι υπηρετούν τον πολίτη και είναι είναι ιδιαίτερα ανάγωγοι...ενώ κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ήμουν ευγενικότατος το εν λόγω όργανο προκαλούσε συνεχώς με τη συμπεριφορά του.Αλλά δυστυχώς σε τέτοιες περιπτώσεις δεν έχει νόημα να αρχίσεις τις αντιδικίες με τέτοιου είδους άτομα γιατί στο τέλος θα πρέπει να αποδείξεις ότι δεν είσαι ελέφαντας..
-
Μια καταγγελία ίσως για την συμπεριφορά του οργάνου; Μπας και κοπούν κάποτε αυτοί οι τσαμπουκάδες.
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μια καταγγελία ίσως για την συμπεριφορά του οργάνου; Μπας και κοπούν κάποτε αυτοί οι τσαμπουκάδες.Δεν έχετε άδικο αλλά η παροιμοία: λέει πολλά.Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολυ πίσω σε θέματα που αφορούν τον πολίτη.Μιας και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπλέκω με δικαστήρια είπα απλά ένα ευχαριστώ και έφυγα....
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Μια καταγγελία ίσως για την συμπεριφορά του οργάνου; Μπας και κοπούν κάποτε αυτοί οι τσαμπουκάδες.
Δεν έχετε άδικο αλλά η παροιμοία: λέει πολλά.Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολυ πίσω σε θέματα που αφορούν τον πολίτη.Μιας και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπλέκω με δικαστήρια είπα απλά ένα ευχαριστώ και έφυγα....
A αυτο το ευχαριστω που ειπες....φευγουμε 5-6 106 απο την πιστα των μεγαρων, ενας φιλος βγαζει την μπροστα πινακιδα του γιατι εχασε την μια απο τις 2 βιδες (ξεχασε να την βαλει μετα) και το μπλοκο που ηταν πριν καλα καλα βγεις στην Εθνικη τον σταματαει. Αφου επαιξε λιγο με το πιστολι της ταχυτητας (του το εδωσε ο ενας μπατσος), του δινει την κληση ενας ζητας που τον εγραφε, την παιρνει και παμε να φυγουμε.
Λεμε και κανενα ευχαριστω του λεει ο ζητας.
Τι πραμγα του λεει ο φιλος? Να σου πω ευχαριστω?για ποιο λογο?Ε εκει ξεκινησε μια στιχομυθεια η οποια κρατησε λιγο γιατι ειμασταν πολλα ατομα, και μαλλον δεν τους συνεφερε ο μεγαλος αριθμος μαρτυρων
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
μιας και ο φίλος djalma έγραψε για την κλήση που δέχτηκε ας αναφέρω ότι μια μέρα πριν και με τον djalma συνεπιβάτη{τυχαίο είναι??? }... .Μιλούσαμε για τον ακατανόμαστο επί ένα 15 λεπτο το βράδυ που σε γράψανε ...
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Δεν έχετε άδικο αλλά η παροιμοία: λέει πολλά.Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολυ πίσω σε θέματα που αφορούν τον πολίτη.Μιας και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπλέκω με δικαστήρια είπα απλά ένα ευχαριστώ και έφυγα....
τωρα που αλλαξαμε κυβερνηση διωχνουν μερικους , λιγο ξυλο μονο επρεπε να φας ή να σου σπασουν τιποτα , τοσο απλα
και γω εχω ακουσει καντιλια απο μπατσους και μια φορα μαλιστα που ηταν περα για περα αδικαιολογητα ηθελα να τον πατησω οπως ηταν και μετα να σπιναρω πανω στο κουφαρι του
αλλα φυσικα εκανα το μ@λακα
ειδικα οταν μου ειπε με υφος (επειδη δεν καταλαβα οτι το να με σημαδευει με το φακο σημαινει στο δικο του μυαλο στριψε δεξια χωρις το αλλο χερι να δειχνει καπου, απλα κρεμοταν και τολμησα να σταματησω ) :
'σχολειο δεν πηγες δεν καταλαβαινεις? ' μου γυρισε το ματι με τον τυροβλαχο που εγινε μορφωμενος στην ελας -
Ένα καλό της τελευταίας στιγμής, δηλαδή πριν 1 ώρα περίπου.
Είμαι για μια δουλειά παρκαρισμένος έξω από ένα μαγαζί. Ξεκινάω, και κάποιος με διπλο-στραβο-παρκάρισμα με κλείνει. Τελικά, ξεφεύγω και μπαίνω στον κεντρικό δρόμο (Πειραιώς) αφού με άφησε κάποιος άλλος να κάνω μανούβρες (υπάρχουν ακόμα άνθρωποι). Για να μην τους καθυστερήσω και χάσουν το φανάρι, πατάω γκάζι και φεύγω χωρίς να βάλω ζώνη. Θα τη βάλω λέω μόλις στρίψω προς Ε.Ο. και χαλαρώσει η κατάσταση. Μόλις στρίβω... μπλόκο από Τροχαία Πειραιά. Σταματάει έναν και εμένα όχι. Λέω κάτι ψάχνουν, ευτυχώς... Αμ δε, με σταματάει ο 2ος. Και εδώ αρχίζει το πανηγύρι.
Μου κάνει σήμα να κόψω δεξιά. Σταματώ, αλλά κλείνω το ΚΤΕΟ. Του λέω πες στον μπροστά να πάει πιο πέρα γιατί όπου και να σταματήσω κλείνω την είσοδο. Το κάνει. Έρχεται και μου ζητάει άδεια. Τη δίνω. Μετά, ζητάει δίπλωμα. Του το δίνω. Κατεβαίνω να δω τι γίνεται. Του λέω:
- Μη γράψεις του λέω για ζώνη γιατί είναι κρίμα να πληρώσω 350/175€ για κάτι που ουσιαστικά θα έκανα σε 50 m. Σταματημένος ήμουν και τώρα ξεκίνησα και δεν την έβαλα για να μην ενοχλήσω τους άλλους που ήθελαν να στρίψουν (βασικά άλλη φορά τη φορά σταματημένος και ας κορνάρουν όσο θέλουν). Γράψε κάτι από τα άλλα που μπορείς να βρεις.
- Δεν μπορώ να γράψω μια παράβαση που δεν υπάρχει, είναι παράτυπο. Αν δω και άλλη παράβαση, θα τη γράψω και αυτή.
- Πλάκα μου κάνεις, του λέω; Να σε βοηθήσω αν θέλεις: Αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς φλας όταν με σταμάτησες, φιμέ και στα μπροστά τζάμια (έστω και οριακά, είναι παράνομα), ασφάλεια δε μου ζήτησες, άρα μπορεί να μην έχω, παράνομα παρκαρισμένος είμαι και μάλιστα στη στάση λεωφορείου, δεν κοίταξα όταν άνοιγα την πόρτα (το κλασσικό κεφάλι πίσω, άσχετα αν με τον καθρέπτη έβλεπα ακόμα και το ποτάμι στο πλάι).
- Εγώ θα γράψω τη ζώνη και θα σας αφαιρέσω το δίπλωμα. Θυμάσαι αριθμό ταυτότηας;
Του τον λέω, αν και έπρεπε να του πω καμιά βλακεία να κάνω και ένσταση γιατί οδηγούσε το αυτοκίνητο κάποιος που το είχε κλέψει (ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ όπως έγιναν όλες οι διαδικασίες).
Μου εξηγεί τη διαδικασία, πράγμα περιττό βέβαια, αλλά τυπικό. Ταυτοχρόνως, έχει σταματήσει και αυτόν που με άφησε να ξεκινήσω στην Πειραιώς. Του λέω: - Ρώτα τώρα και τον άλλο αν ήμουν ή όχι παρκαρισμένος 100 m πριν και αν όντως έπρεπε να φύγω άμεσα για να μην τους κολλήσω.
- Τι να σας πω, ίσως έχετε και δίκιο, αλλά για την αυστηρότητα του ΚΟΚ δε φταίω εγώ.
Φυσικά, τώρα, ο νόμος θα εφαρμοστεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις και εκεί που έκανα την παρατυπία εγώ για λόγους ανθρωπισμού και γιατί το προσωπικό της ΕΛΑΣ μου είπε την αλήθεια, θα εφαρμόσω κατά γράμμα τις διατάξεις.
Ευχαριστώ.
-
Δεν καταλαβαινω γιατι θα ενοχλουσες τους αλλους αν φορουσες ζωνη με το που εμπαινες στο αυτοκινητο
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι θα ενοχλουσες τους αλλους αν φορουσες ζωνη με το που εμπαινες στο αυτοκινητοΓιατί μάλλον έχει συνηθίσει να την φοράει αφού ξεπαρκάρει, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση θα σήμαινε ότι θα καθυστερούσε να επιταχύνει για 1-2 δευτερόλεπτα μόλις τελείωσε με το ξεπαρκάρισμα.
Άρα, είναι λάθος ο pipinos. Βέβαια, πολλοί πράττουν όπως εσύ (π.χ. ο πατέρας μου).
Επίσης, ο κάθε αστυνομικός ακούει τόσες δικαιολογίες κάθε μέρα που είναι λογικό ότι του λες να μπαίνει από το ένα αυτί και να βγαίνει από το άλλο.
Άρα, καλώς σε έγραψε ζώνη και είναι καθαρά δικό σου το φταίξιμο. Από κει και πέρα, το ότι η διαδικασία του ελέγχου από τον αστυνομικό ήταν 'του ποδιού' είναι άλλο θέμα. Αν επιβεβαίωσε τα στοιχεία σου και ρώτησε εσένα για να τα συμπληρώσει, είναι τραγικός, αλλά δεν έχει σχέση με το αν σε έγραψε καλώς ή μη για τη ζώνη.
-
Βασικά, ήταν δύσκολο το ξεπαρκάρισμα. Μου είχαν κλείσει τη ράμπα και έβγαινα με την όπισθεν κατεβαίνοντας το πεζοδρόμιο, οπότε ακόμα και την πόρτα είχα ανοίξει για να δω μήπως βρω (Astra G με τη sport ανάρτηση που είναι ~20 mm χαμηλότερο), άρα η χρήση ζώνης ήταν δύσκολη. Βγαίνοντας όμως στην Πειραιώς και χωρίς να βλέπω καλά πίσω, ένας οδηγός με άφησε να βγω στο δρόμο και να ξεκινήσω. Δεν ήταν ηθικώς σωστό να σταματήσω ή να πηγαίνω με 1η και 10 για να βάλω ζώνη καθυστερώντας αυτόν (και αυτούς που ακολουθούν) που με βοήθησε. Επιτάχυνα αμέσως, λοιπόν, έστριψα και την πάτησα.
Νομικά είμαι λάθος. Ηθικά είμαι σωστός. Το ζήτημα είναι πως αυτός που τα προκάλεσε όλα, ο παράνομα παρκαρισμένος δηλαδή, οδήγησε σε σωρεία παραβάσεων και αυτός βγήκε λάδι. Με ανάγκασε να κατέβω πεζοδρόμιο (απαγορεύεται, άσε που κάνει και ζημιά στο αυτοκίνητο), με ανάγκασε να κλείσω την κυκλοφορία αφού δε γινόταν να κατέβω γρήγορα, με ανάγκασε να επιταχύνω γρήγορα για να μην δημιουργώ πρόβλημα και τελικά να πληρώσω και την κλήση.
Ο αστυνομικός τώρα, θα έπρεπε να είναι εντάξει, όπως ήμουν κι εγώ μαζί του. Όντας όμως πιτσιρικάς, ήθελε να το παίξει σωστός και να πουλήσει μαγκιά στον τύπο που έχει χρήματα και πηγαίνει για καφέ (αυτό το έχω ακούσει σε παλαιότερη κλήση), οπότε ό,τι και να του είπα δεν το άκουγε. Θα μπορούσα να του ξεφύγω 2 φορές και δεν το έκανα. Χαλαρά έμπαινα στο ΚΤΕΟ που έχει εκεί, έβγαζα μια ΚΕΚ (θα έχανα 3 μήνες από την παλιά), πλήρωνα 10€ και τους δούλευα μετά. Χαλαρά δε σταματούσα καθώς είχε βγει αριστερά να σταματήσει έναν οδηγό και μετά καθώς περνούσα λέει ένα 'ωωωπ', φράση που σε ΚΑΜΙΑ γλώσσα του κόσμου δε σημαίνει σταμάτα ειδικά αν δε συνοδεύεται από χειρονομία οργάνου της τάξεως. Να μην πω ότι μου ζητούσε τα στοιχεία μου χωρίς να ελέγχει χαρτιά, οπότε άνετα του έδινα ψεύτικη ταυτότητα, ΑΦΜ κτλ και μετά έκανα την πάπια ότι εγώ δεν οδηγούσα και ότι κάποιος το πήρε μιας και είχα ξεχάσει το πορτοφόλι μου στη Σχολή και κάποιος από τους 500 φοιτητές μπορεί να έκανε την παράβαση χωρίς να το ξέρω εγώ. Ήμουν εντάξει όμως, σταμάτησα και του μίλησα ξεκάθαρα ότι έγινε αυτό το περιστατικό. Και μόνο για το ότι σταμάτησα, θα έπρεπε να καταλάβει ότι είμαι ευθής και αυτό που έλεγα ήταν γεγονός. Ας ρωτούσε και τον πίσω που τον σταμάτησε επίσης στο κάτω κάτω της γραφής.
Αυτό που δεν είδα όμως και είναι περίεργο, είναι η κράτηση διπλωμάτων άλλων οδηγών. Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να το ελέγξει κανείς, δηλαδή τι παραβάσεις έγραψαν και αν κράτησαν όντως διπλώματα ή όχι γιατί μπροστά μου σταμάτησαν τουλάχιστον 10 οχήματα για την ίδια παράβαση.
Όπως και να έχει, εφόσον υπήρχε η παρανομία, νομικά θα υποστώ τις συνέπειες. Το μόνο πρόβλημα είναι όχι το δίπλωμα, αλλά το πρόστιμο. Σκέφτομαι να στείλω ένα mail στα συναρμόδια υπουργεία (οικονομικών, παιδείας, προστασίας πολίτη κτλ) για να τους ζητήσω με ποιες ενέργειες μπορώ να πληρώσω εκπρόθεσμα την κλήση με το μειωμένο κόστος μιας και το σφάλμα ανήκει στον κρατικό μηχανισμό που μου χρωστάει τουλάχιστον 4-5.000€ σε μισθούς φέτος (πιθανότατα τα διπλά, αφού από Οκτώβριο δεν έχω πληρωθεί ακόμα) και θα με πληρώσει το νωρίτερο μετά το Πάσχα κάποια χρήματα (συνήθως 2-3.000€) με τα υπόλοιπα να έρχονται σε 1-2 χρόνια (πιθανώς και αν όλα πάνε καλά). Διαφορετικά, ας με πληρώσουν τώρα, έστω και τα περυσινά χρωστούμενα.
Μεγάλο θέμα αυτό όμως και είναι ήδη αρνητικό για την κυβέρνηση (αν ονομάζεται έτσι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα μετά το 1830). Πάντως, στους λαθρομετανάστες φαγητό δωρεάν δίνει. Στους καθηγητές (και Β/θμιας και Γ/θμιας) όχι μόνο δωρεάν φαγητό δε δίνει, αλλά και τους μισθούς αργεί να πληρώσει για μήνες, να μην πω χρόνια ολόκληρα. Ευτυχώς, πριν λίγες ημέρες μου έστειλαν τα ένσημα από τον 9/2008..., οπότε φαντάζομαι, το καλοκαίρι φέτος, θα καταφέρω να ανανεώσω το βιβλιάριο υγείας ή μάλλον, γιατί δεν ονομάζομαι Μοχάμεντ Άκμπαρ από το Αφγανιστάν να έχω δωρεάν παροχές ή καλύτερα Αλτίνι Μήτσι χωρίς άδεια εισόδου, να με στείλουν διακοπές στην Αλβανία και να μπω 1 ώρα αργότερα στο χωριό μου ως Έλληνας πλέον χωρίς να έχω πληρώσει ούτε πρόστιμα, ούτε εφορίες, ούτε να περιμένω μισθούς ετών για να βγω για έναν καφέ;
Ευχαριστώ.
-
Na kanw mia xazh erwthsh?
Ti sxesh exei h klhsh poy efages (apo la8os soy poy den ebales zwnh), me thn symperifora toy organoy, kai meta me ola ayta poy grafeis gi athn kybernhsh kai toys mis8oys kai toys metanastes klp klp..... Pragmatika mperdeytika....
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4