-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Μια καταγγελία ίσως για την συμπεριφορά του οργάνου; Μπας και κοπούν κάποτε αυτοί οι τσαμπουκάδες.Δεν έχετε άδικο αλλά η παροιμοία: λέει πολλά.Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολυ πίσω σε θέματα που αφορούν τον πολίτη.Μιας και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπλέκω με δικαστήρια είπα απλά ένα ευχαριστώ και έφυγα....
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Μια καταγγελία ίσως για την συμπεριφορά του οργάνου; Μπας και κοπούν κάποτε αυτοί οι τσαμπουκάδες.
Δεν έχετε άδικο αλλά η παροιμοία: λέει πολλά.Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολυ πίσω σε θέματα που αφορούν τον πολίτη.Μιας και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπλέκω με δικαστήρια είπα απλά ένα ευχαριστώ και έφυγα....
A αυτο το ευχαριστω που ειπες....φευγουμε 5-6 106 απο την πιστα των μεγαρων, ενας φιλος βγαζει την μπροστα πινακιδα του γιατι εχασε την μια απο τις 2 βιδες (ξεχασε να την βαλει μετα) και το μπλοκο που ηταν πριν καλα καλα βγεις στην Εθνικη τον σταματαει. Αφου επαιξε λιγο με το πιστολι της ταχυτητας (του το εδωσε ο ενας μπατσος), του δινει την κληση ενας ζητας που τον εγραφε, την παιρνει και παμε να φυγουμε.
Λεμε και κανενα ευχαριστω του λεει ο ζητας.
Τι πραμγα του λεει ο φιλος? Να σου πω ευχαριστω?για ποιο λογο?Ε εκει ξεκινησε μια στιχομυθεια η οποια κρατησε λιγο γιατι ειμασταν πολλα ατομα, και μαλλον δεν τους συνεφερε ο μεγαλος αριθμος μαρτυρων
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
μιας και ο φίλος djalma έγραψε για την κλήση που δέχτηκε ας αναφέρω ότι μια μέρα πριν και με τον djalma συνεπιβάτη{τυχαίο είναι??? }... .Μιλούσαμε για τον ακατανόμαστο επί ένα 15 λεπτο το βράδυ που σε γράψανε ...
-
Ο χρήστης teox έγραψε:
Μια καταγγελία ίσως για την συμπεριφορά του οργάνου; Μπας και κοπούν κάποτε αυτοί οι τσαμπουκάδες.
Δεν έχετε άδικο αλλά η παροιμοία: λέει πολλά.Δυστυχώς στην Ελλάδα είμαστε πολυ πίσω σε θέματα που αφορούν τον πολίτη.Μιας και δεν έχω ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση να μπλέκω με δικαστήρια είπα απλά ένα ευχαριστώ και έφυγα....
τωρα που αλλαξαμε κυβερνηση διωχνουν μερικους , λιγο ξυλο μονο επρεπε να φας ή να σου σπασουν τιποτα , τοσο απλα
και γω εχω ακουσει καντιλια απο μπατσους και μια φορα μαλιστα που ηταν περα για περα αδικαιολογητα ηθελα να τον πατησω οπως ηταν και μετα να σπιναρω πανω στο κουφαρι του
αλλα φυσικα εκανα το μ@λακα
ειδικα οταν μου ειπε με υφος (επειδη δεν καταλαβα οτι το να με σημαδευει με το φακο σημαινει στο δικο του μυαλο στριψε δεξια χωρις το αλλο χερι να δειχνει καπου, απλα κρεμοταν και τολμησα να σταματησω ) :
'σχολειο δεν πηγες δεν καταλαβαινεις? ' μου γυρισε το ματι με τον τυροβλαχο που εγινε μορφωμενος στην ελας -
Ένα καλό της τελευταίας στιγμής, δηλαδή πριν 1 ώρα περίπου.
Είμαι για μια δουλειά παρκαρισμένος έξω από ένα μαγαζί. Ξεκινάω, και κάποιος με διπλο-στραβο-παρκάρισμα με κλείνει. Τελικά, ξεφεύγω και μπαίνω στον κεντρικό δρόμο (Πειραιώς) αφού με άφησε κάποιος άλλος να κάνω μανούβρες (υπάρχουν ακόμα άνθρωποι). Για να μην τους καθυστερήσω και χάσουν το φανάρι, πατάω γκάζι και φεύγω χωρίς να βάλω ζώνη. Θα τη βάλω λέω μόλις στρίψω προς Ε.Ο. και χαλαρώσει η κατάσταση. Μόλις στρίβω... μπλόκο από Τροχαία Πειραιά. Σταματάει έναν και εμένα όχι. Λέω κάτι ψάχνουν, ευτυχώς... Αμ δε, με σταματάει ο 2ος. Και εδώ αρχίζει το πανηγύρι.
Μου κάνει σήμα να κόψω δεξιά. Σταματώ, αλλά κλείνω το ΚΤΕΟ. Του λέω πες στον μπροστά να πάει πιο πέρα γιατί όπου και να σταματήσω κλείνω την είσοδο. Το κάνει. Έρχεται και μου ζητάει άδεια. Τη δίνω. Μετά, ζητάει δίπλωμα. Του το δίνω. Κατεβαίνω να δω τι γίνεται. Του λέω:
- Μη γράψεις του λέω για ζώνη γιατί είναι κρίμα να πληρώσω 350/175€ για κάτι που ουσιαστικά θα έκανα σε 50 m. Σταματημένος ήμουν και τώρα ξεκίνησα και δεν την έβαλα για να μην ενοχλήσω τους άλλους που ήθελαν να στρίψουν (βασικά άλλη φορά τη φορά σταματημένος και ας κορνάρουν όσο θέλουν). Γράψε κάτι από τα άλλα που μπορείς να βρεις.
- Δεν μπορώ να γράψω μια παράβαση που δεν υπάρχει, είναι παράτυπο. Αν δω και άλλη παράβαση, θα τη γράψω και αυτή.
- Πλάκα μου κάνεις, του λέω; Να σε βοηθήσω αν θέλεις: Αλλαγή κατεύθυνσης χωρίς φλας όταν με σταμάτησες, φιμέ και στα μπροστά τζάμια (έστω και οριακά, είναι παράνομα), ασφάλεια δε μου ζήτησες, άρα μπορεί να μην έχω, παράνομα παρκαρισμένος είμαι και μάλιστα στη στάση λεωφορείου, δεν κοίταξα όταν άνοιγα την πόρτα (το κλασσικό κεφάλι πίσω, άσχετα αν με τον καθρέπτη έβλεπα ακόμα και το ποτάμι στο πλάι).
- Εγώ θα γράψω τη ζώνη και θα σας αφαιρέσω το δίπλωμα. Θυμάσαι αριθμό ταυτότηας;
Του τον λέω, αν και έπρεπε να του πω καμιά βλακεία να κάνω και ένσταση γιατί οδηγούσε το αυτοκίνητο κάποιος που το είχε κλέψει (ΤΟ ΕΥΚΟΛΟ όπως έγιναν όλες οι διαδικασίες).
Μου εξηγεί τη διαδικασία, πράγμα περιττό βέβαια, αλλά τυπικό. Ταυτοχρόνως, έχει σταματήσει και αυτόν που με άφησε να ξεκινήσω στην Πειραιώς. Του λέω: - Ρώτα τώρα και τον άλλο αν ήμουν ή όχι παρκαρισμένος 100 m πριν και αν όντως έπρεπε να φύγω άμεσα για να μην τους κολλήσω.
- Τι να σας πω, ίσως έχετε και δίκιο, αλλά για την αυστηρότητα του ΚΟΚ δε φταίω εγώ.
Φυσικά, τώρα, ο νόμος θα εφαρμοστεί σε ΟΛΕΣ τις περιπτώσεις και εκεί που έκανα την παρατυπία εγώ για λόγους ανθρωπισμού και γιατί το προσωπικό της ΕΛΑΣ μου είπε την αλήθεια, θα εφαρμόσω κατά γράμμα τις διατάξεις.
Ευχαριστώ.
-
Δεν καταλαβαινω γιατι θα ενοχλουσες τους αλλους αν φορουσες ζωνη με το που εμπαινες στο αυτοκινητο
-
Ο χρήστης nrg_polini έγραψε:
Δεν καταλαβαινω γιατι θα ενοχλουσες τους αλλους αν φορουσες ζωνη με το που εμπαινες στο αυτοκινητοΓιατί μάλλον έχει συνηθίσει να την φοράει αφού ξεπαρκάρει, κάτι που στην προκειμένη περίπτωση θα σήμαινε ότι θα καθυστερούσε να επιταχύνει για 1-2 δευτερόλεπτα μόλις τελείωσε με το ξεπαρκάρισμα.
Άρα, είναι λάθος ο pipinos. Βέβαια, πολλοί πράττουν όπως εσύ (π.χ. ο πατέρας μου).
Επίσης, ο κάθε αστυνομικός ακούει τόσες δικαιολογίες κάθε μέρα που είναι λογικό ότι του λες να μπαίνει από το ένα αυτί και να βγαίνει από το άλλο.
Άρα, καλώς σε έγραψε ζώνη και είναι καθαρά δικό σου το φταίξιμο. Από κει και πέρα, το ότι η διαδικασία του ελέγχου από τον αστυνομικό ήταν 'του ποδιού' είναι άλλο θέμα. Αν επιβεβαίωσε τα στοιχεία σου και ρώτησε εσένα για να τα συμπληρώσει, είναι τραγικός, αλλά δεν έχει σχέση με το αν σε έγραψε καλώς ή μη για τη ζώνη.
-
Βασικά, ήταν δύσκολο το ξεπαρκάρισμα. Μου είχαν κλείσει τη ράμπα και έβγαινα με την όπισθεν κατεβαίνοντας το πεζοδρόμιο, οπότε ακόμα και την πόρτα είχα ανοίξει για να δω μήπως βρω (Astra G με τη sport ανάρτηση που είναι ~20 mm χαμηλότερο), άρα η χρήση ζώνης ήταν δύσκολη. Βγαίνοντας όμως στην Πειραιώς και χωρίς να βλέπω καλά πίσω, ένας οδηγός με άφησε να βγω στο δρόμο και να ξεκινήσω. Δεν ήταν ηθικώς σωστό να σταματήσω ή να πηγαίνω με 1η και 10 για να βάλω ζώνη καθυστερώντας αυτόν (και αυτούς που ακολουθούν) που με βοήθησε. Επιτάχυνα αμέσως, λοιπόν, έστριψα και την πάτησα.
Νομικά είμαι λάθος. Ηθικά είμαι σωστός. Το ζήτημα είναι πως αυτός που τα προκάλεσε όλα, ο παράνομα παρκαρισμένος δηλαδή, οδήγησε σε σωρεία παραβάσεων και αυτός βγήκε λάδι. Με ανάγκασε να κατέβω πεζοδρόμιο (απαγορεύεται, άσε που κάνει και ζημιά στο αυτοκίνητο), με ανάγκασε να κλείσω την κυκλοφορία αφού δε γινόταν να κατέβω γρήγορα, με ανάγκασε να επιταχύνω γρήγορα για να μην δημιουργώ πρόβλημα και τελικά να πληρώσω και την κλήση.
Ο αστυνομικός τώρα, θα έπρεπε να είναι εντάξει, όπως ήμουν κι εγώ μαζί του. Όντας όμως πιτσιρικάς, ήθελε να το παίξει σωστός και να πουλήσει μαγκιά στον τύπο που έχει χρήματα και πηγαίνει για καφέ (αυτό το έχω ακούσει σε παλαιότερη κλήση), οπότε ό,τι και να του είπα δεν το άκουγε. Θα μπορούσα να του ξεφύγω 2 φορές και δεν το έκανα. Χαλαρά έμπαινα στο ΚΤΕΟ που έχει εκεί, έβγαζα μια ΚΕΚ (θα έχανα 3 μήνες από την παλιά), πλήρωνα 10€ και τους δούλευα μετά. Χαλαρά δε σταματούσα καθώς είχε βγει αριστερά να σταματήσει έναν οδηγό και μετά καθώς περνούσα λέει ένα 'ωωωπ', φράση που σε ΚΑΜΙΑ γλώσσα του κόσμου δε σημαίνει σταμάτα ειδικά αν δε συνοδεύεται από χειρονομία οργάνου της τάξεως. Να μην πω ότι μου ζητούσε τα στοιχεία μου χωρίς να ελέγχει χαρτιά, οπότε άνετα του έδινα ψεύτικη ταυτότητα, ΑΦΜ κτλ και μετά έκανα την πάπια ότι εγώ δεν οδηγούσα και ότι κάποιος το πήρε μιας και είχα ξεχάσει το πορτοφόλι μου στη Σχολή και κάποιος από τους 500 φοιτητές μπορεί να έκανε την παράβαση χωρίς να το ξέρω εγώ. Ήμουν εντάξει όμως, σταμάτησα και του μίλησα ξεκάθαρα ότι έγινε αυτό το περιστατικό. Και μόνο για το ότι σταμάτησα, θα έπρεπε να καταλάβει ότι είμαι ευθής και αυτό που έλεγα ήταν γεγονός. Ας ρωτούσε και τον πίσω που τον σταμάτησε επίσης στο κάτω κάτω της γραφής.
Αυτό που δεν είδα όμως και είναι περίεργο, είναι η κράτηση διπλωμάτων άλλων οδηγών. Αυτό θα ήταν ενδιαφέρον να το ελέγξει κανείς, δηλαδή τι παραβάσεις έγραψαν και αν κράτησαν όντως διπλώματα ή όχι γιατί μπροστά μου σταμάτησαν τουλάχιστον 10 οχήματα για την ίδια παράβαση.
Όπως και να έχει, εφόσον υπήρχε η παρανομία, νομικά θα υποστώ τις συνέπειες. Το μόνο πρόβλημα είναι όχι το δίπλωμα, αλλά το πρόστιμο. Σκέφτομαι να στείλω ένα mail στα συναρμόδια υπουργεία (οικονομικών, παιδείας, προστασίας πολίτη κτλ) για να τους ζητήσω με ποιες ενέργειες μπορώ να πληρώσω εκπρόθεσμα την κλήση με το μειωμένο κόστος μιας και το σφάλμα ανήκει στον κρατικό μηχανισμό που μου χρωστάει τουλάχιστον 4-5.000€ σε μισθούς φέτος (πιθανότατα τα διπλά, αφού από Οκτώβριο δεν έχω πληρωθεί ακόμα) και θα με πληρώσει το νωρίτερο μετά το Πάσχα κάποια χρήματα (συνήθως 2-3.000€) με τα υπόλοιπα να έρχονται σε 1-2 χρόνια (πιθανώς και αν όλα πάνε καλά). Διαφορετικά, ας με πληρώσουν τώρα, έστω και τα περυσινά χρωστούμενα.
Μεγάλο θέμα αυτό όμως και είναι ήδη αρνητικό για την κυβέρνηση (αν ονομάζεται έτσι αυτό που υπάρχει στην Ελλάδα μετά το 1830). Πάντως, στους λαθρομετανάστες φαγητό δωρεάν δίνει. Στους καθηγητές (και Β/θμιας και Γ/θμιας) όχι μόνο δωρεάν φαγητό δε δίνει, αλλά και τους μισθούς αργεί να πληρώσει για μήνες, να μην πω χρόνια ολόκληρα. Ευτυχώς, πριν λίγες ημέρες μου έστειλαν τα ένσημα από τον 9/2008..., οπότε φαντάζομαι, το καλοκαίρι φέτος, θα καταφέρω να ανανεώσω το βιβλιάριο υγείας ή μάλλον, γιατί δεν ονομάζομαι Μοχάμεντ Άκμπαρ από το Αφγανιστάν να έχω δωρεάν παροχές ή καλύτερα Αλτίνι Μήτσι χωρίς άδεια εισόδου, να με στείλουν διακοπές στην Αλβανία και να μπω 1 ώρα αργότερα στο χωριό μου ως Έλληνας πλέον χωρίς να έχω πληρώσει ούτε πρόστιμα, ούτε εφορίες, ούτε να περιμένω μισθούς ετών για να βγω για έναν καφέ;
Ευχαριστώ.
-
Na kanw mia xazh erwthsh?
Ti sxesh exei h klhsh poy efages (apo la8os soy poy den ebales zwnh), me thn symperifora toy organoy, kai meta me ola ayta poy grafeis gi athn kybernhsh kai toys mis8oys kai toys metanastes klp klp..... Pragmatika mperdeytika....
-
Το πράγμα πάει σε πολλά επίπεδα.
-
Την κλήση νομικά / τυπικά έπρεπε να τη φάω. Πραγματικά όμως όχι γιατί έκανα την παρανομία για να εξυπηρετήσω κάποιους που τους δυσκόλεψα όχι λόγω δικής μου υπαιτιότητας.
-
Όταν το κράτος κόβει την κλήση, μου λέει πλήρωσέ την εντός 10 ημερών για το μισό πρόστιμο. Πολύ ευχαρίστως, λοιπόν, να την πληρώσω. Πώς όμως; Με τι χρήματα; Αφού το ίδιο το κράτος που είναι ο εργοδότης μου δε με πληρώνει, αλλά καθυστερεί 6-36 μήνες. Τα δικά του χρωστούμενα τα δίνει με καθυστέρηση και τα δικά μου τα ζητάει αμέσως (κλήση, ΚΕΚ, τέλη, ασφάλεια κτλ). Να μη μιλήσουμε για ένσημα κτλ που δε μπαίνουν ΠΟΤΕ στην ώρα τους και πρέπει να πας στο ΙΚΑ για να σου ενημερώσουν το βιβλιάριο αλλιώς δεν έχεις ασφάλεια υγείας. Πόσο λογικό είναι αυτό και κατά πόσον έχει το ηθικό δικαίωμα το κράτος να ζητάει 350€ από εμένα άμεσα, τη στιγμή που μου χρωστάει 13.500€ που ΘΑ τα δώσει σε κάποια στιγμή; Και φυσικά, για να πληρώσω την κλήση πήρα δάνειο γιατί μέχρι Μάρτιο - Απρίλιο που ΜΠΟΡΕΙ να με πληρώσουν πρέπει να ζήσω με 1.200€ μιας και έχω να πληρωθώ από τον Ιούνιο.
-
Αν αντί για Μ.Π. λεγόμουν Μωχάμεντ Άκμπαρ και έμπαινα παράνομα στη χώρα, τότε, το ΛΣ θα με τάιζε, θα με στέγαζε και αν με έπιαναν για την ίδια αιτία (που δε θα με έπιαναν γιατί κυνηγάνε το χρήμα και μόνο) το πολύ πολύ να με έπαιρναν και να με έστελναν στη χώρα μου τσάμπα, αφού με είχαν ταΐσει ξανά. Ως Έλληνας πολίτης, λοιπόν, δεν έχω ΚΑΜΙΑ υπηρεσία να μου προσφέρεται και ουσιαστικά πληρώνω για τα πάντα (και στο στρατό σου κρατάνε το μισθό για στέγαση, σίτιση και ένδυση), ακόμα και για αυτούς που μπαίνουν παράνομα στη χώρα (καύσιμα οχημάτων, σίτιση, προσωπικό κτλ) τους οποίους επιχορηγώ και στη συνέχεια (ΟΑΣΑ, ΗΣΑΠ, ΜΕΤΡΟ, ΤΡΑΜ που ΚΑΝΕΙΣ Πακιστανός δεν πληρώνει εισιτήριο) για να ζουν καλύτερα και να βγάζουν παράνομα χρήμα που στέλνουν στο εξωτερικό κάνοντας κακό στην Ελληνική οικονομία με το ρευστό που φεύγει από την αγορά (βάλε και τη φοροδιαφυγή από τις παράνομες πωλήσεις κτλ). Ούτε κλήση, λοιπόν, και μόνο παροχές αν λέγεσαι Άκμπαρ. Αν λέγεσαι Μ.Π. πληρώνεις και τον Άκμπαρ και τους κλέφτες που τα έπαιρναν τόσα χρόνια και το ίδιο το κράτος σου κρατάει τους μισθούς για να σε έχει σε εξαθλίωση.
-
Και μιας και το θυμήθηκα. Τον μπροστά μου, αυτόν που είπα στον αστυφύλακα να του πει να πάει πιο μπροστά γιατί κλείναμε την είσοδο στο ΚΤΕΟ, που 100% δε φορούσε ζώνη, τον άφησαν να φύγει έτσι. Συνάδελφος; Ίσως, αλλά και πάλι διαφυγόντα κέρδη για το κράτος είναι.
Κατάλαβες πώς δένουν όλα αυτά μαζί;
Ευχαριστώ.
- Ένας έρανος στο forum για να βγω έξω να πιώ έναν καφέ γίνεται αφότου πληρώσω την κλήση; Έχω να βγω από 30/6/2009 που σταμάτησαν να με πληρώνουν. Θα αρχίσουν ξανά ελπίζω το Μάρτιο του 2010 αν όλα πάνε καλά (που δε θα πάνε γιατί πριν λίγο στο τηλέφωνο αυτό μου είπαν, ότι μάλλον από Σεπτέμβριο θα αρχίσουν πάλι πληρωμές... αθάνατη ελληνική Γ/θμια εκπαίδευση).
** Ένας 'μαθητής' μου, υπηρετεί στο ΛΣ και κάνει και 2η δουλειά τα βράδια (προστασία, μετρ σε μαγαζί, σερβιτόρος; πάντως σε κυριλέ εστιατόριο της Γλυφάδας δουλεύει). Αυτός, λοιπόν, βγάζει 1.300 από το ΛΣ και άλλα τόσα μαύρα από το μαγαζί (λίγα λέω). Εγώ, βγάζω 1.300 επίσης που τα παίρνω μετά από μήνες ολόκληρους. Όταν τους είπα να αγοράσουν ένα βιβλίο που κόστιζε 30€ φώναζε γιατί ήταν ακριβό και δεν έχουν λεφτά κτλ. Και όχι μόνο, αλλά έφτασε μέχρι τον 'Μεγάλο' για να με μαλώσουν και να μου πουν να φτιάξω μόνος μου σημειώσεις ώστε να τις παίρνουν τσάμπα μιας και χρήματα για να τις εκδόσω απλά δεν υπάρχουν. Αυτό που ζητούσαν φυσικά ήταν νόμιμο, όπως νόμιμο ήταν και το να δώσω βιβλιογραφία, οπότε πήραν... Εγώ εξετάζω όμως το ποιόν και τον τρόπο του σκέφτεται ο κόσμος και οι 'Αρχές'.
-
-
Δεν σχετίζεται άμεσα με την αυτοκίνηση, αλλά θα ήθελα τα σχόλια όσων τυχόν άκουσαν τη συνένετυξη τύπου που έδωσε προχτές η ειδική φρουρός, που πήρε εξιτήριο μετά τρίμηνη νοσηλεία, ένεκα του τραυματισμού της κατά την τρομοκρατική επίθεση στο Α.Τ. Αγ. Παρασκευής. Ίσως η κοπέλα να ήταν ακόμα ταραγμένη, αλλά αυτά που έλεγε και ο τρόπος που τα έλεγε μου έκαναν πολύ άσχημη εντύπωση. Πιστεύω ότι δεν θα ήθελα να έρθω ποτέ σε άμεση επαφή με αστυνομικό που έχει το στυλάκι 'και καλά ρε φιλαράκι, δεν με πέτυχες - άμα σου έριχνα εγώ βολή κατά βολή θα σε είχα πετύχει να 'ουμ'', ειδικά μιλώντας εκ του ασφαλούς...
Υ.Γ. Για όσους δεν είδαν τη συνέντευξη, υπάρχει ανεβασμένο το video εδώ http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=98868&cid=4 -
Ίσως έπρεπε να δηλώσει τα ακόλουθα:
'Λυπάμαι που άνθρωποι έφτασαν στο επίπεδο αυτό. Να επιζητούν τον θάνατο συμπολίτη τους που έχει ταχθεί στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου.
Θα ήθελα να τους κοιτάξω ΚΑΤΑΜΑΤΑ και να τους ρωτήσω ένα μεγάλο ΓΙΑΤΙ;;;.
Διότι, όπως είπε ο αρχαίος φιλόσοφος Πήδαρος, 'Ουκ εν το λολώ το ευ'.
Η ζωή συνεχίζεται, θα σταθώ αρωγός στην ευδοκίμηση του αισθήματος δικαίου και ασφάλειας των πολιτών, ως έχω καθήκον. Σας ευχαριστώ πολύ όλους'.(Αστυνομικός είναι, με βασική εκπαίδευση. Έτσι αισθάνθηκε, έτσι μίλησε, αφού έφαγε όμως και κάτι σφαίρες από πολεμικό όπλο)
-
Ναι ρε γμτ. Την πυροβόλησαν στα καλά του καθουμένου, την έστειλαν στο νοσοκομείο για 3 μήνες (και παραλίγο στον τάφο) και αντί να βγει να πει μια καλή κουβέντα, έχει το θράσος να εκφράζει τον θυμό της με τους δράστες.
Bitch.
-
@manosk
Το κειμενάκι πραγματικά πολύ καλό, να σε έχω υπόψη μου αν χρειαστεί ποτέ να βγάλω λόγο...@Λάππας
Ναι ΟΚ, δεν ήταν στα 'καλά του καθουμένου'. Αστυνομικός εν υπηρεσία ήταν, θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για όλα. O θυμός της είναι δικαιολογημένος, διαφωνώ με το στυλ και τον τρόπο έκφρασης. Αν μιλάει έτσι στα ΜΜΕ, πώς φαντάζεσαι ότι θα σου μιλήσει αν π.χ. σε σταματήσει στο δρόμο για έλεγχο; -
Δεν ειπε κανεις να μιλησει ευγενικα ή με στομφο ή σαν φιλοσοφος. Αλλα να βγαινει με υφακι κ τσαμπουκα πισω απο τις καμερες κ να κανει χαβαλε για το θεμα ειναι προκλητικο, ειδικα για καποιους αλλους που δεν την εβγαλαν καθαρη (οχι στην συγκεκριμενη επιθεση).
Επισης, αμα ειδικοι φρουροι που κουβαλανε οπλα εχουν τετοιο IQ, τοτε μακρυα απο εμας...
-
Αν μιλάει έτσι και στους πολίτες (πράγμα που δεν γνωρίζουμε, αλλά και που δεν είναι απίθανο), τότε αλλάζει το πράγμα.
Αλλά σε αυτούς που κόντεψαν να σε ξεκάνουν πούστικα μιλάς όπως γουστάρεις. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Δεν ειπε κανεις να μιλησει ευγενικα ή με στομφο ή σαν φιλοσοφος. Αλλα να βγαινει με υφακι κ τσαμπουκα πισω απο τις καμερες κ να κανει χαβαλε για το θεμα ειναι προκλητικο, ειδικα για καποιους αλλους που δεν την εβγαλαν καθαρη (οχι στην συγκεκριμενη επιθεση).Επισης, αμα ειδικοι φρουροι που κουβαλανε οπλα εχουν τετοιο IQ, τοτε μακρυα απο εμας...
Συμφωνώ απόλυτα. Ο τρόπος που μιλούσε μου έδινε την εντύπωση χαμηλής νοημοσύνης ανθρώπου. Απορώ πως αντιδρά/μιλά/συμπεριφέρεται όταν έχει και την εξουσία του όπλου στα χέρια της.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Ναι ΟΚ, δεν ήταν στα 'καλά του καθουμένου'. Αστυνομικός εν υπηρεσία ήταν, θα έπρεπε να είναι προετοιμασμένη για όλα.Ορίστε;;;;;
Μήπως είμαστε σε πόλεμο και δεν το ξέρουμε; Αν ήταν σε αποστολή, σε κάποια καταδίωξη, σε ληστεία, σε μπλόκο, έστω σε διαδήλωση, να το καταλάβω. Από πότε είναι φυσιολογικό σενάριο να δέχονται οι αστυνομικοί απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις στα τμήματα;
Επίσης, αν έχουμε την απαίτηση οι αστυνομικοί να είναι έτοιμοι για όλα σε κάθε περίπτωση, ίσως δεν θα πρέπει να μας χαλάει όταν μας σταματάνε για έλεγχο με το δάχτυλο στην σκανδάλη.
-
Ο χρήστης Mercyful_Fate έγραψε:
Δεν ειπε κανεις να μιλησει ευγενικα ή με στομφο ή σαν φιλοσοφος. Αλλα να βγαινει με υφακι κ τσαμπουκα πισω απο τις καμερες κ να κανει χαβαλε για το θεμα ειναι προκλητικο, ειδικα για καποιους αλλους που δεν την εβγαλαν καθαρη (οχι στην συγκεκριμενη επιθεση).
Επισης, αμα ειδικοι φρουροι που κουβαλανε οπλα εχουν τετοιο IQ, τοτε μακρυα απο εμας...
Συμφωνώ απόλυτα. Ο τρόπος που μιλούσε μου έδινε την εντύπωση χαμηλής νοημοσύνης ανθρώπου. Απορώ πως αντιδρά/μιλά/συμπεριφέρεται όταν έχει και την εξουσία του όπλου στα χέρια της.
Ειδικός Φρουρός είναι...δεν τους επιλέγουν με εξετάσεις....ούτε τέστ IQ....άσε που σε αυτά τα επαγγέλματα (αστυνομία, στρατός κλπ) είναι καλύτερο οι υφιστάμενοι να είναι όσο πιο αμόρφωτοι και xαμηλού ΙQ γίνεται ώστε να ακολουθούν άνευ αντιλογίας τις διαταγές των ανωτέρων που υποτίθεται είναι υψηλής κατάρτισης και IQ.
Για να φυλάς σκοπιά με ένα όπλο στην μέση δεν χρειάζεται να λύσεις ολοκλήρωμα...θέλει απλά να έχεις τα μάτια και τα αφτια ανοιχτά. Μαθαίνουν να εκτελούν βασικά πράγματα και τίποτα παραπάνω άρα δεν πρέπει να περιμένουμε και politicaly correct διαλόγους από αυτούς.
-
Να ρωτησω κατι τα οργανα εχουν το δικαιωμα οταν σε σταματανε να σου παρουν το κλειδι απο τη μιζα?Δε μιλαμε για καταδιωξη απλα λεω οταν σου κανει σημα ο αστυνομικος να σταματησεις και κανεις στην ακρη...
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4