-
Μα δε μιλάμε για κόντρες σε φανάρια μόνο, αλλά και για απλά 'παιχνίδια' (μη μου πείτε ότι κανένας σας δεν έχει 'παίξει' σε δημόσιο δρόμο). Όταν λέω 'παιχνίδια' εννοώ κανένα άνοιγμα εν κινήσει κτλ. Το να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου για κάτι παραπάνω από το πάω από τη δουλειά στο σπίτι δε σε κάνει κάγκουρα giannik1977...
-
οταν ειχε παρει τα octavia (turbo, rs δε θυμαμαι, ελπιζω να καταλαβατε) η ελας, ενας γνωστος μου αστυνομικος (32 χρονων τοτε) μου ελεγε οτι κανανε το συγκεκριμενο σκηνικο για να γραψουν διαφορους. οι 9/10 τσιμπαγανε
και 'ανοιγανε'. μετα το ανοιγμα (τα πλακωνανε και οι αστυνομικοι τερμα) αναβανε φαρο και φωναζανε να κανουν
στην ακρη, ασχετα με το ποιος εχασε. αξιζει ενα μεγαλο μπραβο στους αστυνομικους.πριν 7-8 μερες ημουν με 2 φιλους στο αυτοκινητο και μας σταματησανε σε μπλοκο 2 αστυνομικοι. βγηκαμε και οι 3 εξω απο το αυτοκινητο, κοιταξανε το χωρο αποσκευων, δωσαμε διπλωμα, ταυτοτητες, αδεια, ασφαλεια, κτεο. ημασταν νομιμοι
και οι αστυνομικοι κυριοι στη συμπεριφορα αλλα ηταν πολυ στον κοσμο τους. ο ενας καπνιζε αμεριμνος και ο αλλος
σημειωνε στοιχεια μιλωντας στο κινητο. ανετα μπορουσε καποιος αλλος στη θεση μας να τους κανει κακο χωρις να
προλαβουν να αντιδρασουν και δεν θα τον επιαναν ποτε. δεν εχουν αισθηση του κινδυνου. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Μα δε μιλάμε για κόντρες σε φανάρια μόνο, αλλά και για απλά 'παιχνίδια' (μη μου πείτε ότι κανένας σας δεν έχει 'παίξει' σε δημόσιο δρόμο). Όταν λέω 'παιχνίδια' εννοώ κανένα άνοιγμα εν κινήσει κτλ. Το να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου για κάτι παραπάνω από το πάω από τη δουλειά στο σπίτι δε σε κάνει κάγκουρα giannik1977...Εγω αναφερθηκα στους κοντρακηδες.. Δεν λεω αυτον που απλα ανοιξε λιγο παραπανω το οχημα απο φαναρι σε φαναρι..
-
Ειπα και πριν πως δεν ηταν στα φαναρια αλλα στην εθνικη,σου κολλαει να περασεις τα ορια και μετα σε γραφει ενω τρεχει και ο ιδιος με πολιτικο αυτοκινητο στις ιδιες ταχυτητες.Αυτο το σκηνικο γινεται συχνα και σε μενα προσωπικα μου εχει κολλησει αλλα ηξερα το αυτοκινητο καθως εχει μπροστα προβολεις ομιχλης και εκανα τη παπια.
-
Τραβα του ενα φρεναρισμα...
Εγω δεν μιλαω για τα τυπικα του πραγματος.
Ο ρολος της τροχαιας ειναι να ειναι (οσο γινεται) παντου, κ να κοβει κλησεις για ολες (οσο γινεται) τις παραβασεις, ωστε εμεις να φοβομαστε να τις κανουμε = ετσι να μας αποτρεπει να τις κανουμε και να ειναι οι δρομοι ασφαλεστεροι. Αν δεν καταλαβαινετε ποσο αντιθετο σε αυτο ειναι το να σε προκαλει να κανεις τη παραβαση, ωστε να το γραψει, τοτε δεν προκειται να συννενοηθουμε.
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Τωρα τελευταια που κυκλοφορω με τη mercedes σχεδον σε καθε μπλοκο με σταματανε και μου ψαχνουνε το αυτοκινητο,πρεπει να τους ειπανε οτι κυκλοφορει πιτσιρικας με μαυρη μερσεντε και κουβαλαει οπλα δεν γινεται αλλιως.
Και κατι πιο σοβαρο,ειναι ενας τροχαιος με ασπρο πολιτικο octavia που κυκλοφορει στο ΒΟΑΚ και κανει κοντρες ουσιαστηκα με διαφορους και μετα τους σταματαει ο ιδιος η δινει σημα σε αλλα περιπολικα.
Κατα ποσο ειναι νομιμο αυτο;Φοραει στολη αυτος? Ή - οπως κ το octavia - ειναι με πολιτικη περιβολη?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τραβα του ενα φρεναρισμα...Εγω δεν μιλαω για τα τυπικα του πραγματος.
Ο ρολος της τροχαιας ειναι να ειναι (οσο γινεται) παντου, κ να κοβει κλησεις για ολες (οσο γινεται) τις παραβασεις, ωστε εμεις να φοβομαστε να τις κανουμε = ετσι να μας αποτρεπει να τις κανουμε και να ειναι οι δρομοι ασφαλεστεροι. Αν δεν καταλαβαινετε ποσο αντιθετο σε αυτο ειναι το να σε προκαλει να κανεις τη παραβαση, ωστε να το γραψει, τοτε δεν προκειται να συννενοηθουμε.
Τωρα τελευταια που κυκλοφορω με τη mercedes σχεδον σε καθε μπλοκο με σταματανε και μου ψαχνουνε το αυτοκινητο,πρεπει να τους ειπανε οτι κυκλοφορει πιτσιρικας με μαυρη μερσεντε και κουβαλαει οπλα δεν γινεται αλλιως.
Και κατι πιο σοβαρο,ειναι ενας τροχαιος με ασπρο πολιτικο octavia που κυκλοφορει στο ΒΟΑΚ και κανει κοντρες ουσιαστηκα με διαφορους και μετα τους σταματαει ο ιδιος η δινει σημα σε αλλα περιπολικα.
Κατα ποσο ειναι νομιμο αυτο;Φοραει στολη αυτος? Ή - οπως κ το octavia - ειναι με πολιτικη περιβολη?
Δεν ειναι παντα με στολη.
-
τα 'κοντραδικα' ασφαλητικα octavia με πολιτικες πινακιδες ειναι και συνηθως δεν φορανε στολη αλλα αν
φορανε ειναι μαυρη και δε τους καταλαβαινεις τη νυχτα, σωστα?το σαββατο ειναι με το αυτοκινητο σε δρομο με 2 λωριδες κινουμενος δεξια. με περναει octavia τροχαιας
και πισω ακουλουθει περιπολικο terrano. σταματαμε σε φαναρι και εγω ειμαι ανεμεσα τους στη δεξια λωριδα.
το octavia αναβει φλας να στριψει δεξια και καταλαβαινω οτι εκει θα παει και το terrano που βρισκεται πισω μου.
μολις αναβει πρασινο, στριβει δεξια το octavia και το terrano με προσπερναει αποτομα, με κλεινει
και στριβει και αυτο δεξια. εγω ηθελα να παω ευθεια. -
Παντως σε φιλο μου με cooper s ηταν απο πισω του τον περναει σε μια ανηφορα και μετα τον περναει ο δικος μου με καμια 180αρια και απο πισω ο τροχαιος να τον κνηγαει μετα απο λιγο εκοψε ο δικος μου και ο μπατσος εκανε αναστροφη και εφυγε και μετα απο λιγο τον σταματαει αλλο Octavia περιπολικο και του λεει 400 ευρω προστιμο για επικινδυνη οδηγηση και πισω σου ηταν ο διοικητης της τροχαιας.
-
'Πες του μαλακα του διοικητη σου οτι τηλε-κλησεις δεν κοβονται. πρεπει να με πιασεις εσυ να κανω τη παραβαση'.
-
Το Σάββατο στο κέντρο γινόταν χαμός.
Είχαν ξαμοληθεί όλοι οι τσέοι έξω και ρίχναν κλήσεις με το κιλό.Δεν ήταν μπλόκα (γιατί πέρναγα μετά από το ίδιο σημείο και είχαν εξαφανιστεί).
Φαντάζομαι ότι θα τους έχουν ρίξει σύρμα να κόβουν βόλτες και να γράφουν ότι κινείται και αναπνέει. -
Ο χρήστης kacey έγραψε:
'Πες του μαλακα του διοικητη σου οτι τηλε-κλησεις δεν κοβονται. πρεπει να με πιασεις εσυ να κανω τη παραβαση'.Ολες οι κλήσεις για ταχύτητα που σε πιάνει το ραντάρ και στην στήνουν παρακάτω και σε σταματάνε είναι παράνομες δηλαδή ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
'Πες του μαλακα του διοικητη σου οτι τηλε-κλησεις δεν κοβονται. πρεπει να με πιασεις εσυ να κανω τη παραβαση'.
Ολες οι κλήσεις για ταχύτητα που σε πιάνει το ραντάρ και στην στήνουν παρακάτω και σε σταματάνε είναι παράνομες δηλαδή ?
Δεν καταλαβες ποια ειναι η διαφορα;
-
Για εξήγησε
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Ολες οι κλήσεις για ταχύτητα που σε πιάνει το ραντάρ και στην στήνουν παρακάτω και σε σταματάνε είναι παράνομες δηλαδή ?
Οχι, γιατι αυτος ο τροπος βεβαιωσης παραβασης προβλεπεται ρητως κ ακριβως με αυτο το τροπο, ΓΙΑ ΤΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑ. Το 'σε ειδα να τρεχεις κ πηρα τηλεφωνο ενα περιπολικο να σε γραψουν για α β γ παραβαση που εγω σε ειδα να κανεις αλλα αυτοι οχι', δεν προβλεπεται απο πουθενα κ δεν ειναι κ παραβαση ταχυτητας - πως θα μπορουσε αλλωστε, αφου δεν εχει μετρηθει με μηχανημα - ωστε να εμπιπτει στη παραπανω περιπτωση που αναφερεις.
-
Μα δεν τον έγραψαν για ταχύτητα αλλά για επικίνδυνη οδήγηση:
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
και μετα απο λιγο τον σταματαει αλλο Octavia περιπολικο και του λεει 400 ευρω προστιμο για επικινδυνη οδηγηση και πισω σου ηταν ο διοικητης της τροχαιας.Δηλαδή μας λες, ότι αν σε δει ο αρχηγός της αστυνομίας να κάνεις παντιλίκια δεν μπορεί να πει σε ένα περιπολικό να σε σταματήσουν παρακάτω για 'επικίνδυνη οδήγηση' ? Αλλά πρέπει να σε σταματήσει ο ίδιος ο αρχηγός εκείνη τη στιγμή ?
Μια και είσαι άσος στα νομικά, αν πάει σε ένα δικαστήριο η υπόθεση αυτή, και έρθει μάρτυρας ο αρχηγός και πει 'είδα το υπ΄αριθμό ΧΧΧ αυτοκίνητο να οδηγεί επικίνδυνα και μετά από 3 λεπτά τον σταμάτησε περιπολικό' τι νομίζεις θα συμβεί ?
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Μα δεν τον έγραψαν για ταχύτητα αλλά για επικίνδυνη οδήγηση:και μετα απο λιγο τον σταματαει αλλο Octavia περιπολικο και του λεει 400 ευρω προστιμο για επικινδυνη οδηγηση και πισω σου ηταν ο διοικητης της τροχαιας.
Δηλαδή μας λες, ότι αν σε δει ο αρχηγός της αστυνομίας να κάνεις παντιλίκια δεν μπορεί να πει σε ένα περιπολικό να σε σταματήσουν παρακάτω για 'επικίνδυνη οδήγηση' ? Αλλά πρέπει να σε σταματήσει ο ίδιος ο αρχηγός εκείνη τη στιγμή ?
Μια και είσαι άσος στα νομικά, αν πάει σε ένα δικαστήριο η υπόθεση αυτή, και έρθει μάρτυρας ο αρχηγός και πει 'είδα το υπ΄αριθμό ΧΧΧ αυτοκίνητο να οδηγεί επικίνδυνα και μετά από 3 λεπτά τον σταμάτησε περιπολικό' τι νομίζεις θα συμβεί ?
Για να στο πω πιο λιανα,ειμαστε στο παγκακι παρεα με το μπατσο και με βαζει στην πριζα να κανω παντηληκια και γω τσιμπαω και αρχιζω τις σβουρες και τσουπ με γραφει οτι κανω παντηληκια.Κατι αντιστοιχο γινεται και στον δρομο.
Ξαναλεω σωστο/λαθος νομιμο/παρανομο δεν ξερω αλλα πουστια σιγουρα.
Επιπλεον για την περιπτωση του φιλου μου και κατεστησαν σαφες οι αστυνομικοι που τον σταματησαν οτι τον σταματουν επειδη ετρεχε με 180 και πισω του στο πολιτικο Octavia ηταν ο διοικητης της τροχαιας. -
αλλο αυτο.
το προβλημα ειναι οτι οταν κανει κοντρα ο μπατσος ειναι επικινδυνος ο ιδιος. -
Όταν υπάρχουν πληροφορίες για επικίνδυνους οδηγούς τους τη στήνουν κατά τέτοιον τρόπο. Αν εσείς ξέρετε κανέναν άλλον για να πιάσουν/συμμορφώσουν τους κοντράκιδες κάντε τους καμιά εισήγηση να τον εφαρμόσουν.
Τις προκλήσεις για κόντρες δε θα τις κάνουν στο μαμά σεντάν με τον 30αρη και βάλε αλλά στον πιτσιρικά με οποιοδήποτε αυτοκίνητο και στον κάγκουρα.
Από τη μια κράζετε τους κοντράκιδες από την άλλη σας τσούζει που τους τον φοράνε, αποφασίστε τελικά τι θέλετε... -
Το 'δόλωμα' όπως και να έχει δεν είναι παράνομο!
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Όταν υπάρχουν πληροφορίες για επικίνδυνους οδηγούς τους τη στήνουν κατά τέτοιον τρόπο. Αν εσείς ξέρετε κανέναν άλλον για να πιάσουν/συμμορφώσουν τους κοντράκιδες κάντε τους καμιά εισήγηση να τον εφαρμόσουν.
Τις προκλήσεις για κόντρες δε θα τις κάνουν στο μαμά σεντάν με τον 30αρη και βάλε αλλά στον πιτσιρικά με οποιοδήποτε αυτοκίνητο και στον κάγκουρα.
Από τη μια κράζετε τους κοντράκιδες από την άλλη σας τσούζει που τους τον φοράνε, αποφασίστε τελικά τι θέλετε...Δηλαδη ειχανε πληροφοριες για το φιλο μου οτι ειναι κοντρακιας(που δεν ειναι ουτε κατα διανοια)και πηγαινε πανω κατω τον ΒΟΑΚ το octavia για να του τη στησει.Απο τη στιγμη που δεν ειχε διακριτικα το αυτοκινητο κανανε κοντρες και οι 2,οσο παρανομος ηταν ο φιλος μου το ιδιο παρανομος ητανε και ο μπατσος.Σωστο η λαθος;Εκτος και αν εκρεμουσε κανα ενταλμα συλληψης εις βαρος του και ειχανε στησει επιχειρηση για να τον πιασουνε.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4