-
Σε ωθει να κανεις τη παραβαση, ΩΣΤΕ να σε γραψει για αυτην. Τι το συζηταμε ρε παιδια? Μηπως θελετε να θυμηθειτε ποια ειναι η δουλεια του τροχονομου?
-
και κανει και παραβαση ο ιδιος.
στο τελος θα μας ριχνουνε σφαλιαρες στο δρομο για να μας συλλαμβανουνε επειδη τους δειραμε. -
Σας είπε κανείς ότι κολλάνε στον οποιονδήποτε και τον εξαναγκάζουν να κάνει παράβαση??
-
ησουν μπροστα και ξερεις?
-
Ξέρω την τακτική τους εκ των έσω. Εσύ ήσουν μπροστά για να υποστηρίξεις το αντίθετο?
-
Εεεεπ για συμμαζέψου! [Mod]
-
Ninja καλως ηρθες , καλο χειμωνα..
-
Ο χρήστης Άρθρο 46 παρ. 2 Π.Κ. έγραψε:
Όποιος με πρόθεση προκάλεσε σε άλλον την απόφαση να
τελέσει κάποιο έγκλημα, με μοναδικό σκοπό να τον καταλάβει ενώ
αποπειράται να τελέσει το έγκλημα ή ενώ επιχειρεί αξιόποινη
προπαρασκευαστική του πράξη και με τη θέληση να τον ανακόψει από την
αποπεράτωση του εγκλήματος, τιμωρείται με την ποινή του αυτουργού
μειωμένη στο μισόΗ παραπάνω πρακτική του agent provocateur είναι κατ' εξαίρεση νόμιμη σε υποθέσεις π.χ. ναρκωτικών ή αρχαιοκαπηλίας, που ο αστυνομικός εμφανίζεται ως υποψήφιος αγοραστής. Αμφιβάλλω αν ισχύει το ίδιο για τις κόντρες
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Δεν πάνε στον οποιονδήποτε. Και γιατί να το πατήσεις με κάποιον που θα σε προκαλέσει?? Ίδιας σοβαρότητας δεν είναι το ένα με το άλλο αλλά είναι ένας καλός τρόπος να αποτρέπουν κόντρες.Σε ωθει να κανεις τη παραβαση, ΩΣΤΕ να σε γραψει για αυτην. Τι το συζηταμε ρε παιδια? Μηπως θελετε να θυμηθειτε ποια ειναι η δουλεια του τροχονομου?
Όπως ακριβώς τα λέει ο kacey. Αν μία αστυνομικίνα αναλάβει μια αποστολή ώστε να κάνει την ******* για να πιάσει ένα εγκληματία είναι άλλο πράγμα, από το να προσπαθήσει η ίδια αστυνομικίνα να ψαρέψει με το ζόρι και με το στανιό πελάτες, ώστε μετά να τους συλλάβει. Σε ανοιγματάκια (και όχι κόντρες, μην μπερδευόμαστε) η τακτική αυτή αμφιβάλω κατά πόσο είναι νόμιμη. Μέχρι τη στιγμή που ο αστυνομικός προκαλεί τον άλλον, ο άνθρωπος δεν παρανομεί. Η παρανομία γίνεται αφού 'πιέση' για να ξεκινήσουν ο αστυνομικός, και ο οποίος παρανομεί επίσης, καθώς οδηγεί αμάξι δίχως διακριτικά, χωρίς να φοράει στολή, άρα κοινώς...
Είναι όπως είπαν και παραπάνω. Σαν να έρθει ο άλλος να μου σκάσει μπουκέτο, να ανταποδώσω και μετά να με συλλάβει για επίθεση. Απλά γελοίο. Και επίσης αμφιβάλλω πολύ για το κατά πόσο θα υπάρξει υπόθεση σε δικαστήριο, αν αυτός που φάει την κλήση έχει όρεξει να το κυνηγήσει.
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Και επίσης αμφιβάλλω πολύ για το κατά πόσο θα υπάρξει υπόθεση σε δικαστήριο, αν αυτός που φάει την κλήση έχει όρεξει να το κυνηγήσει.Μα σε αυτό ποντάρουν. Ποιος θα κάτσει τώρα να τρέξει την υπόθεση δικαστικά και μάλιστα απέναντι στο κράτος;
Φέξε μου και γλίστρησα σκέφτονται οι περισσότεροι και πληρώνουν το κουστουμάκι. Άλλωστε ποιος θα κάτσει να κάνει κόντρες στα φανάρια, τίποτα μαλακισμένα 20χρονα που δεν τους κόβει να χωρίσουν ούτε 2 γαϊδουριών άχυρο. -
Δεν ειναι μονο 20χρονα..Καγκουρες υπαρχουν πολλοι..
-
Μα δε μιλάμε για κόντρες σε φανάρια μόνο, αλλά και για απλά 'παιχνίδια' (μη μου πείτε ότι κανένας σας δεν έχει 'παίξει' σε δημόσιο δρόμο). Όταν λέω 'παιχνίδια' εννοώ κανένα άνοιγμα εν κινήσει κτλ. Το να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου για κάτι παραπάνω από το πάω από τη δουλειά στο σπίτι δε σε κάνει κάγκουρα giannik1977...
-
οταν ειχε παρει τα octavia (turbo, rs δε θυμαμαι, ελπιζω να καταλαβατε) η ελας, ενας γνωστος μου αστυνομικος (32 χρονων τοτε) μου ελεγε οτι κανανε το συγκεκριμενο σκηνικο για να γραψουν διαφορους. οι 9/10 τσιμπαγανε
και 'ανοιγανε'. μετα το ανοιγμα (τα πλακωνανε και οι αστυνομικοι τερμα) αναβανε φαρο και φωναζανε να κανουν
στην ακρη, ασχετα με το ποιος εχασε. αξιζει ενα μεγαλο μπραβο στους αστυνομικους.πριν 7-8 μερες ημουν με 2 φιλους στο αυτοκινητο και μας σταματησανε σε μπλοκο 2 αστυνομικοι. βγηκαμε και οι 3 εξω απο το αυτοκινητο, κοιταξανε το χωρο αποσκευων, δωσαμε διπλωμα, ταυτοτητες, αδεια, ασφαλεια, κτεο. ημασταν νομιμοι
και οι αστυνομικοι κυριοι στη συμπεριφορα αλλα ηταν πολυ στον κοσμο τους. ο ενας καπνιζε αμεριμνος και ο αλλος
σημειωνε στοιχεια μιλωντας στο κινητο. ανετα μπορουσε καποιος αλλος στη θεση μας να τους κανει κακο χωρις να
προλαβουν να αντιδρασουν και δεν θα τον επιαναν ποτε. δεν εχουν αισθηση του κινδυνου. -
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
Μα δε μιλάμε για κόντρες σε φανάρια μόνο, αλλά και για απλά 'παιχνίδια' (μη μου πείτε ότι κανένας σας δεν έχει 'παίξει' σε δημόσιο δρόμο). Όταν λέω 'παιχνίδια' εννοώ κανένα άνοιγμα εν κινήσει κτλ. Το να χρησιμοποιείς το αυτοκίνητο σου για κάτι παραπάνω από το πάω από τη δουλειά στο σπίτι δε σε κάνει κάγκουρα giannik1977...Εγω αναφερθηκα στους κοντρακηδες.. Δεν λεω αυτον που απλα ανοιξε λιγο παραπανω το οχημα απο φαναρι σε φαναρι..
-
Ειπα και πριν πως δεν ηταν στα φαναρια αλλα στην εθνικη,σου κολλαει να περασεις τα ορια και μετα σε γραφει ενω τρεχει και ο ιδιος με πολιτικο αυτοκινητο στις ιδιες ταχυτητες.Αυτο το σκηνικο γινεται συχνα και σε μενα προσωπικα μου εχει κολλησει αλλα ηξερα το αυτοκινητο καθως εχει μπροστα προβολεις ομιχλης και εκανα τη παπια.
-
Τραβα του ενα φρεναρισμα...
Εγω δεν μιλαω για τα τυπικα του πραγματος.
Ο ρολος της τροχαιας ειναι να ειναι (οσο γινεται) παντου, κ να κοβει κλησεις για ολες (οσο γινεται) τις παραβασεις, ωστε εμεις να φοβομαστε να τις κανουμε = ετσι να μας αποτρεπει να τις κανουμε και να ειναι οι δρομοι ασφαλεστεροι. Αν δεν καταλαβαινετε ποσο αντιθετο σε αυτο ειναι το να σε προκαλει να κανεις τη παραβαση, ωστε να το γραψει, τοτε δεν προκειται να συννενοηθουμε.
Ο χρήστης giorgos_krhth_91 έγραψε:
Τωρα τελευταια που κυκλοφορω με τη mercedes σχεδον σε καθε μπλοκο με σταματανε και μου ψαχνουνε το αυτοκινητο,πρεπει να τους ειπανε οτι κυκλοφορει πιτσιρικας με μαυρη μερσεντε και κουβαλαει οπλα δεν γινεται αλλιως.
Και κατι πιο σοβαρο,ειναι ενας τροχαιος με ασπρο πολιτικο octavia που κυκλοφορει στο ΒΟΑΚ και κανει κοντρες ουσιαστηκα με διαφορους και μετα τους σταματαει ο ιδιος η δινει σημα σε αλλα περιπολικα.
Κατα ποσο ειναι νομιμο αυτο;Φοραει στολη αυτος? Ή - οπως κ το octavia - ειναι με πολιτικη περιβολη?
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τραβα του ενα φρεναρισμα...Εγω δεν μιλαω για τα τυπικα του πραγματος.
Ο ρολος της τροχαιας ειναι να ειναι (οσο γινεται) παντου, κ να κοβει κλησεις για ολες (οσο γινεται) τις παραβασεις, ωστε εμεις να φοβομαστε να τις κανουμε = ετσι να μας αποτρεπει να τις κανουμε και να ειναι οι δρομοι ασφαλεστεροι. Αν δεν καταλαβαινετε ποσο αντιθετο σε αυτο ειναι το να σε προκαλει να κανεις τη παραβαση, ωστε να το γραψει, τοτε δεν προκειται να συννενοηθουμε.
Τωρα τελευταια που κυκλοφορω με τη mercedes σχεδον σε καθε μπλοκο με σταματανε και μου ψαχνουνε το αυτοκινητο,πρεπει να τους ειπανε οτι κυκλοφορει πιτσιρικας με μαυρη μερσεντε και κουβαλαει οπλα δεν γινεται αλλιως.
Και κατι πιο σοβαρο,ειναι ενας τροχαιος με ασπρο πολιτικο octavia που κυκλοφορει στο ΒΟΑΚ και κανει κοντρες ουσιαστηκα με διαφορους και μετα τους σταματαει ο ιδιος η δινει σημα σε αλλα περιπολικα.
Κατα ποσο ειναι νομιμο αυτο;Φοραει στολη αυτος? Ή - οπως κ το octavia - ειναι με πολιτικη περιβολη?
Δεν ειναι παντα με στολη.
-
τα 'κοντραδικα' ασφαλητικα octavia με πολιτικες πινακιδες ειναι και συνηθως δεν φορανε στολη αλλα αν
φορανε ειναι μαυρη και δε τους καταλαβαινεις τη νυχτα, σωστα?το σαββατο ειναι με το αυτοκινητο σε δρομο με 2 λωριδες κινουμενος δεξια. με περναει octavia τροχαιας
και πισω ακουλουθει περιπολικο terrano. σταματαμε σε φαναρι και εγω ειμαι ανεμεσα τους στη δεξια λωριδα.
το octavia αναβει φλας να στριψει δεξια και καταλαβαινω οτι εκει θα παει και το terrano που βρισκεται πισω μου.
μολις αναβει πρασινο, στριβει δεξια το octavia και το terrano με προσπερναει αποτομα, με κλεινει
και στριβει και αυτο δεξια. εγω ηθελα να παω ευθεια. -
Παντως σε φιλο μου με cooper s ηταν απο πισω του τον περναει σε μια ανηφορα και μετα τον περναει ο δικος μου με καμια 180αρια και απο πισω ο τροχαιος να τον κνηγαει μετα απο λιγο εκοψε ο δικος μου και ο μπατσος εκανε αναστροφη και εφυγε και μετα απο λιγο τον σταματαει αλλο Octavia περιπολικο και του λεει 400 ευρω προστιμο για επικινδυνη οδηγηση και πισω σου ηταν ο διοικητης της τροχαιας.
-
'Πες του μαλακα του διοικητη σου οτι τηλε-κλησεις δεν κοβονται. πρεπει να με πιασεις εσυ να κανω τη παραβαση'.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4