-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
το διπλωμα δεν ειναι αποδεικτικο ταυτοτητας..με το διπλωμα δεν μπορεις να κανεις π.χ γνησιο υπογραφης , ουτε π.χ να ταξιδεψεις αεροπορικως.
ακομα κ στην τραπεζα να πας δεν δεχονται το διπλωμα , ζητουν ταυτοτητα..
γι αυτο νομιζω το πιο σωστο θα ηταν σε ενα εγγραφο ( πλαστικη καρτα) να ειναι τυπωμενη η ταυτοτητα με τις ενδειξεις για κατοχη διπλωματος κ.λ.πΠερίεργο, γιατί στις τελευταίες εκλογές μπορούσαμε να ψηφίσουμε με το δίπλωμα οδήγησης (ίσως μόνο το νέο τύπου κάρτας)
Οταν ειναι για τη ψηφο σου ρε συ αλλαζει το πραγμα.. και πακι να σαι τη θελουν τη ψηφο..
-
Παίδες προσοχή με τις GoPro μέσα στη πόλη... Μπορεί να σας μαζέψουν...
[...]
Όταν έρχεται ο Ζητάς πίσω σου με σειρήνα σου φωνάζει σαν να είσαι εγκληματίας 'τα χέρια στο τιμόνι'
σου αρπάζει τη κάμερα και σου λέει μπαίνεις αυτόφωρο για 'παράνομη βιντεσκόπιση',
δεν έχεις και πολλά περιθώρια να εξηγήσεις....
Μέχρι να πας στο τμήμα, να εξηγήσεις στον αξιωματικό ότι είναι ηλίθιοι όλοι,
να ψάξουν ότι βιβλίο υπάρχει και να συζητήσουν μεταξύ τους αν όντως είναι παράνομο ή όχι
για να σου πουν τελικά 'ναι ξέρετε τελικά δεν είναι παράνομο' έχεις φάει 6 ώρες στο τμήμα
παρέα με όλα τα καλά παιδιά...Γι' αυτό προσοχή...
-
Μπούρδες με τεράστια δόση υπερβολής.
-
panos, τόσο ψέμα σου φαίνεται αυτή η δημοσίευση; Εγώ εύκολα το πιστεύω.
(Μια φορά με κράτησαν στο δρόμο για ένα μισάωρο δύο μη ένστολοι ασφαλίτες. Ο λόγος ήταν ότι τους κατέγραψα με τη φορητή μου κάμερα, όταν με κλείσανε πάνω σε διασταύρωση, όντας συνοδεία σε έναν πολιτικό...)
-
Σε αυτό το θέμα πρέπει να υπάρχει μια διακριτικότητα. Καλά σου κάναν και σε κράτησαν. Και γω αν με βιντεοσκοπούσαν στο δρόμο αν υπήρχε κάποιος αστυνομικός εκεί κοντά θα τον φώναζα και θα του εξηγούσα τι και πως. Άλλο το να καταγράφεις έναν δημόσιο χώρο και άλλο το να καταγράφεις πρόσωπα σε δημόσιο χώρο.
Στο λινκ που έβαλες ο άλλος έγραψε πως οι αστυνομικοί τον ρωτούσαν πόσο την πήρε. Ο συγκεκριμένος δεν μπορώ να ξέρω τι ακριβώς έκανε και τι παίχτηκε για να πιστέψω τα λόγια του. -
... mybike.
Classic...
-
http://www.skai.gr/news/greece/article/ ... -48hronos/
Ένας 48χρονος Έλληνας, συνελήφθη, πριν το μεσημέρι της Κυριακής μετά από περιπετειώδη καταδίωξη, που άρχισε από το Καπανδρίτι και κατέληξε στο Γαλάτσι.
Όπως έγινε γνωστό από την Αστυνομία, αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν σήμα σε ΙΧ αυτοκίνητο στο Καπανδρίτι, προκειμένου να το ελέγξουν, αλλά ο οδηγός ανέπτυξε ταχύτητα και προσπάθησε να διαφύγει.
Οι αστυνομικοί τον καταδίωξαν και λίγη ώρα αργότερα, ενώ είχαν φτάσει στο Γαλάτσι, πυροβόλησαν τα λάστιχα του αυτοκινήτου με αποτέλεσμα να ακινητοποιηθεί και να συλλάβουν τον 48χρονο οδηγό.
Το αυτοκίνητο, όπως διαπιστώθηκε, είναι ιδιοκτησίας του 48χρονου και μέσα δεν βρέθηκε κάτι παράνομο, ενώ ακόμα δεν δεν έχει διευκρινιστεί γιατί ο συλληφθείς δεν σταμάτησε στο σήμα των αστυνομικών.
Ο 48χρονος κρατείται και εξετάζεται στην Ασφάλεια Αθηνών.
-
Το βρηκα ψαχνοντας κατι αλλο. Διαβαστε προσεκτικα τι εκανε ο απιστευτος τυπος:
Ο χρήστης Πρωτο Θεμα έγραψε:
http://www.protothema.gr/greece/article/290869/arhifulakas-kateshese-tzip-kai-to-kukloforouse-me-plastes-pinakides/Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ένας αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος υπηρετεί στην Τροχαία Κορυδαλλού, καθώς, όπως διαπιστώθηκε, ιδιοποιήθηκε τζιπ ιδιώτη και το κυκλοφορούσε με πλαστές πινακίδες.
Όπως έγινε γνωστό, ο 55χρονος αρχιφύλακας, που κατηγορείται για πλαστογραφία, κλοπή και παράβαση καθήκοντος, συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι έξω από το σπίτι του είχε σταθμευμένα δύο τζιπ, με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας.
Το κλεμμένο όχημα ανήκει σε ιδιώτη, ο οποίος το είχε σταθμεύσει προσωρινά στη Νίκαια Αττικής, χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας, με σκοπό να τις καταθέσει στην αρμόδια οικονομική υπηρεσία. Πριν από περίπου εννέα μήνες, ο αρχιφύλακας ενημέρωσε τον ιδιώτη ότι αν δεν μετακινήσει το όχημά του, τότε αυτό θα κατασχεθεί. Την επόμενη ημέρα το όχημα δεν είχε μετακινηθεί και το έκλεψε, τοποθετώντας πλαστές πινακίδες κυκλοφορίας, που αντιστοιχούσαν στις γνήσιες του δικού του.
Μάλιστα, χρησιμοποιούσε τα νόμιμα παραστατικά του δικού του οχήματος, δηλαδή το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, την απόδειξη πληρωμής τελών κυκλοφορίας και το δελτίο ΚΤΕO.
Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο αρχιφύλακας τέθηκε σε διαθεσιμότητα και διατάχθηκε σε βάρος του Ένορκη Διοικητική Εξέταση.
Ο 55χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία ότι έξω από το σπίτι του είχε σταθμευμένα δύο τζιπ, με τον ίδιο αριθμό κυκλοφορίας. Τοσο θρασος πια ρε πστ μου?
-
Δύο περιστατικά τις τελευταίες μέρες, όπου αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ βοηθούν οδηγούς με αρρώστους/τραυματισμένους μέσα στο όχημα να μεταβούν στα νοσοκομεία (το ένα μάλιστα πήγαινε για παίδων). Μπράβο στα παιδιά. Να λέμε και τα καλά δηλαδή. Δυστυχώς έχω όμως την εντύπωση ότι έχουν μειωθεί οι έλεγχοι που έκαναν. Ίσως απλά να μην τυγχάνει να δω, αλλά πριν λίγο καιρό έβλεπα να σταματάνε παντού αυτοκίνητα και μηχανές για ελέγχους.
-
Mπα σταματάνε απλά δεν πρέπει να πολυκυκλοφορούν. Παλιά τους έβλεπα πιο συχνά. Λογικά κάνουν οικονομία σε καύσιμα κλπ.
-
Τα μεσημερια είναι μόνιμα στις σκιές τους. Τα βραδια στα συνηθισμένα σημεία και κάνουν ελέγχους.
Στάλθηκε από το MT27i μου
-
Σιγα τους ελεγχους!
Τελη Αυγουστου περισυ ηταν η τελευταια φορα που μου εκαναν οποιοδηποτε ελεγχο.
Για την ακριβεια ημουν παρκαρισμενος και περιμενα να επιστρεψει συγγενικο μου προσωπο (Αλεξ/πολη) οταν σταματησαν διπλα μου με οχημα της ασφαλειας και κοιταζομασταν σαν τις αγελαδες καμια 10αρια δευτερολεπτα, μεχρι να μου δειξει το σημα και να κατεβασω παραθυρο (Βεβαια τοτε επαιξε ξεψαχνισμα μονο σωματικο ελεγχο δε μου 'καναν )Απο τοτε τιποτα, δε θυμαμαι να με σταματησαν...
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
:lol:
Σιγα τους ελεγχους!Τελη Αυγουστου περισυ ηταν η τελευταια φορα που μου εκαναν οποιοδηποτε ελεγχο.
Για την ακριβεια ημουν παρκαρισμενος και περιμενα να επιστρεψει συγγενικο μου προσωπο (Αλεξ/πολη) οταν σταματησαν διπλα μου με οχημα της ασφαλειας και κοιταζομασταν σαν τις αγελαδες καμια 10αρια δευτερολεπτα, μεχρι να μου δειξει το σημα και να κατεβασω παραθυρο (Βεβαια τοτε επαιξε ξεψαχνισμα μονο σωματικο ελεγχο δε μου 'καναν )Απο τοτε τιποτα, δε θυμαμαι να με σταματησαν...
Δηλαδή το ότι δεν έχουν ξανασταματήσει εσένα, σημαίνει ότι η ΔΙΑΣ δεν κάνει ελέγχους;
-
Ο χρήστης bomber21 έγραψε:
Σιγα τους ελεγχους!Τελη Αυγουστου περισυ ηταν η τελευταια φορα που μου εκαναν οποιοδηποτε ελεγχο.
Δηλαδή το ότι δεν έχουν ξανασταματήσει εσένα, σημαίνει ότι η ΔΙΑΣ δεν κάνει ελέγχους;
Το οτι εκανα περιπου 17000χλμ στην Ελληνικη επικρατεια σε διαστημα ενος ετους κατα το οποιο θα μπορουσα να ειμαι η να ειναι ο καθενας, ανασφαλιστος, μεθυσμενος, χωρις καρτα καυσαεριων, χωρις τα υποτυπωδη για την ασφαλεια η δε ξερω 'γω τι αλλο;;
Να ειμαι εγκληματιας κτλ κτλ ;;Σου λεει κατι;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ... θες να επιμεινεις; Επεμεινε.
Να γραφεις 140.000χλμ και να σε σταματανε ολες κι ολες 3 φορες για ενα τυπικο ελεγχο ειναι ΞΕΦΤΙΛΑ!
-
Ελέγχους δεν κάνουνε, ειδικά η Τροχαία. Γνωστός μου είχε κατέβει Κύπρο για τις διακοπές του Πάσχα. Μέσα σε 15 ημέρες των είχαν σταματήσει τρεις φορές για έλεγχο, και την μία τον έγραψαν κιόλας. Εδώ για να σε κάνουν 3 φόρες έλεγχο πρέπει να περάσουν 10 χρόνια...
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Ελέγχους δεν κάνουνε, ειδικά η Τροχαία. Γνωστός μου είχε κατέβει Κύπρο για τις διακοπές του Πάσχα. Μέσα σε 15 ημέρες των είχαν σταματήσει τρεις φορές για έλεγχο, και την μία τον έγραψαν κιόλας. Εδώ για να σε κάνουν 3 φόρες έλεγχο πρέπει να περάσουν 10 χρόνια...Θα πρέπει να το πατούσε, 100χλμ είναι το όριο στην εθνική εδώ.
Σε 3 χρόνια μια φορά με έχουν σταματήσει-γράψει και αυτό μέσα στην πόλη με 72χλμ σε δρόμο διπλής κατεύθυνσης με διάζωμα.
Στην εθνική πάω με cruise στα 130 και δεν με έχουν σταματήσει ποτέ -
14,5 χρονια οδηγησης, δεν θυμαμαι πανω απο 4 φορες σταματημα για τυπικο ελεγχο (χωρις να εχω κανει κατι δηλαδη), κ τις μισες με το μηχανακι.
-
Τυπικό έλεγχο γιατί να κάνουν αν δεν κινήσεις υποψίες??
-
Γιατί απλά πρέπει να πάνε το άλλο πρωί στην υπηρεσία Χ ελέγχους που πραγματοποίησαν. Την στήνουν σε ένα ήσυχο μέρος και σταματάνε όποιον περνάει, σημειώνουν τα στοιχεία και τέλος.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Το οτι εκανα περιπου 17000χλμ στην Ελληνικη επικρατεια σε διαστημα ενος ετους κατα το οποιο θα μπορουσα να ειμαι η να ειναι ο καθενας, ανασφαλιστος, μεθυσμενος, χωρις καρτα καυσαεριων, χωρις τα υποτυπωδη για την ασφαλεια η δε ξερω 'γω τι αλλο;;
Να ειμαι εγκληματιας κτλ κτλ ;;Σου λεει κατι;
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΕΓΧΟΣ... θες να επιμεινεις; Επεμεινε.
Να γραφεις 140.000χλμ και να σε σταματανε ολες κι ολες 3 φορες για ενα τυπικο ελεγχο ειναι ΞΕΦΤΙΛΑ!
Δεν επιμένω. Όπως τα λες είναι. Καλύτερα, γιατί αν υπήρχε, οι γνωστοί επαναστάτες του πληκτρολογίου θα ωρύονταν για βαρβαρότητες της αστυνομίας, ό,τι τους ανοίγουν τα πορτ μπαγκάζ και τους χαλάνε τη μοκέτα, ότι τους ανοίγουν το ντουλαπάκι και χαλάνε τα χαρτιά που έχουν μέσα, ότι τους ταλαιπωρούν, ότι τους κουράζουν, ότι τους καθυστερούν από το ραντεβού με τη γκόμενα, 'και τι είμαι εγώ; κανάς εγκληματίας; να πάτε να πιάσετε τους κλέφτες και τους δολοφόνους', και 'ξέρεις ποιός είμαι εγώ;' κτλ κτλ
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4