-
Θα χαιρομουν ιδιαιτερως, οπως χαρηκα και με τον πληρη ελεγχο που εκαναν οταν τοτε σταματημενος με 'ανεκριναν'.
Απο που εισαι, τι κανεις εδω, φερε διπλωμα, φερε ασφαλιστηριο, φερε καρτα καυσαεριων φερε το 'να φερε τ'αλλο, δωσε σταθερο, κινητο, κινητο συγγενικου προσωπου, που παραθεριζεις, πως σου φαινεται ο καιρος σημερα ... κλπ κλπ!
Δεν ειναι ελεγχος το να καθεσαι σταθερα σ'ενα σημειο και να ριχνεις παραγαδι περιμενοντας τα ψαρια.
Ελεγχος ειναι να βρισκεσαι σε περιπολια με τη μηχανη, με το αυτοκινητο, με τα ΠΟΔΙΑ (περεξηγημενο εδω στο Ελλαντα) και να σταματας τον οποιοδηποτε...
Αυτον με το αγροτικο, εκεινο με το SUV, τον αλλο που δεν αναψε φλας για να στριψει (να του πεις ευγενικα ρε πουστη μου, μεγαλε αναβε φλας... ο επομενος συναδελφος ισως σου δωσει ενα προστιμο του κωλου για ψυλλου πηδημα, κριμα ειναι) ... τον τυπο με το μηχανακι που εχει αραξει στο πεζοδρομιο και παει λεγοντας.Οι δε γνωστοι επαναστατες, ας φανε το αγγουρι για να στρωσουν χαρακτηρα.
Απο τη μια γκρινιαζουμε οτι δεν υπαρχει αστυνομευση, αλλα δυστυχως με ενα 'μπατσο' πανω απο το κεφαλι μας... ακομα και τοτε αδυνατουμε να λειτουργησουμε σωστα και οχι εις βαρος των αλλων. -
Ο χρήστης Morx έγραψε:
Θα χαιρομουν ιδιαιτερως, οπως χαρηκα και με τον πληρη ελεγχο που εκαναν οταν τοτε σταματημενος με 'ανεκριναν'.Απο που εισαι, τι κανεις εδω, φερε διπλωμα, φερε ασφαλιστηριο, φερε καρτα καυσαεριων φερε το 'να φερε τ'αλλο, δωσε σταθερο, κινητο, κινητο συγγενικου προσωπου, που παραθεριζεις, πως σου φαινεται ο καιρος σημερα ... κλπ κλπ!
Δεν ειναι ελεγχος το να καθεσαι σταθερα σ'ενα σημειο και να ριχνεις παραγαδι περιμενοντας τα ψαρια.
Ελεγχος ειναι να βρισκεσαι σε περιπολια με τη μηχανη, με το αυτοκινητο, με τα ΠΟΔΙΑ (περεξηγημενο εδω στο Ελλαντα) και να σταματας τον οποιοδηποτε...
Αυτον με το αγροτικο, εκεινο με το SUV, τον αλλο που δεν αναψε φλας για να στριψει (να του πεις ευγενικα ρε πουστη μου, μεγαλε αναβε φλας... ο επομενος συναδελφος ισως σου δωσει ενα προστιμο του κωλου για ψυλλου πηδημα, κριμα ειναι) ... τον τυπο με το μηχανακι που εχει αραξει στο πεζοδρομιο και παει λεγοντας.Οι δε γνωστοι επαναστατες, ας φανε το αγγουρι για να στρωσουν χαρακτηρα.
Απο τη μια γκρινιαζουμε οτι δεν υπαρχει αστυνομευση, αλλα δυστυχως με ενα 'μπατσο' πανω απο το κεφαλι μας... ακομα και τοτε αδυνατουμε να λειτουργησουμε σωστα και οχι εις βαρος των αλλων.απο που κι ως που εχει δικαιωμα να με ρωτησει που παω τι κανω και τηλεφωνα?δε μας χεζει?
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
Θα χαιρομουν ιδιαιτερως, οπως χαρηκα και με τον πληρη ελεγχο που εκαναν οταν τοτε σταματημενος με 'ανεκριναν'.
Απο που εισαι, τι κανεις εδω, φερε διπλωμα, φερε ασφαλιστηριο, φερε καρτα καυσαεριων φερε το 'να φερε τ'αλλο, δωσε σταθερο, κινητο, κινητο συγγενικου προσωπου, που παραθεριζεις, πως σου φαινεται ο καιρος σημερα ... κλπ κλπ!
Απο τη μια γκρινιαζουμε οτι δεν υπαρχει αστυνομευση, αλλα δυστυχως με ενα 'μπατσο' πανω απο το κεφαλι μας... ακομα και τοτε αδυνατουμε να λειτουργησουμε σωστα και οχι εις βαρος των αλλων.απο που κι ως που εχει δικαιωμα να με ρωτησει που παω τι κανω και τηλεφωνα?δε μας χεζει?
Εχεις θεσει ψηλα τον πηχη της ηλιθιοτητας μου φαινεται, εκπλησσομαι που τον ξεπερνας!
-
πως αλλιως θα επικοινωνησω μαζι σου?
-
πλέον ένα ποσοστό των περιπολικών (μιλάω για Αττική) , φέρουν το αυτόματο σύστημα ανάγνωσης πινακίδων (anpr) , το οποίο αυτόματα με κάμερες που υπάρχουν στον φάρο του περιπολικού σκανάρει πινακίδες οχημάτων που βλέπει περιμετρικά του περιπολικού, δηλαδή μπρος πίσω και πλάγια όσα είναι σταθμευμένα.. οποιοδήποτε είναι καταχωρημένο ως κλεμμένο ή έχει κάποιο θέμα π.χ αφαίρεσης πινακίδων κ.λ.π ειδοποιείται με ηχητική ένδειξη το πλήρωμα του περιπολικού..
έπίσης όλα πλέον τα περιπολικά έχουν εντός το σύστημα car pc , το οποίο δεν είναι αυτόματο , αλλά ο συνοδός πληκτρολογώντας το όχημα π.χ που ακολουθεί και που το κρίνει ύποπτο , του βγάζει ποιος είναι ο ιδιοκτήτης , διεύθυνση κ.λ.π και πλέον του βγάζει αν εκρεμμούν και διωκτικά έγγραφα σε βάρος του..οπότε ο έλεγχος γίνεται ακόμα και αν δεν μας σταματήσει το περιπολικό (στις περιπτώσεις εννοείται που οδηγάει ο ιδοκτήτης...)
τετοια συστήματα είναι φουλ διαδεδομένα στις ΗΠΑ , στην Αγγλία και γενικά σε οποιαδήποτε ανεπτυγμένη χώρα ..στα 18 χρόνια που οδηγάω , ο πιο ''περίεργος '' έλεγχος από περιπολικό ήταν στον Καναδά , όπου με σταμάτησαν σε εθνικό δρόμο , επειδή είχα σταματήσει για κατούρημα στο πλάι...
@morx
φαντάζομαι τον ninja όταν τον σταματήσει το περιπολικό η μόνη ερώτηση που θα του κάνουν είναι : '' νεαρέ , το ξέρει ο μπαμπάς σου οτι έχεις πάρει το αμάξι του? '' -
Giannik για το anpr γνωριζω, αλλα δεν ηξερα οτι το χρησιμοποιουν στην ελληνικη τροχαια !!
Εαν ολα συνδεονται με τον αριθμο κυκλοφοριας (κατ'επεκταση ΑΦΜ, διευθυνση κλπ κλπ) και υπαρχει σωστη βαση δεδομενων απο ολα τα υπουργεια... τοτε πολυ ευκολα γινεται η δουλεια τους.
-
edit mod
-
το anpr το έχει μόνο η Άμεση Δράση... είναι πανάκριβο σαν σύστημα , συνδέεται με κεντρικό υπολογιστή μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας... τα car pc τα έχουν πλέον σχεδόν όλα τα περιπολικά (Άμεση Δράση , Τροχαία , Αστυνομικών Τμημάτων..) και αυτά επίσης συνδέονται μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας..
όλα αυτά στο εξωτερικό θεωρούνται συνηθισμένα πλέον... , εδώ είμαστε σε πρώιμο στάδιο ακόμα... -
ελα nintza παιδί μου βγες από το φόρουμ , έλα καμάρι μου στο nickelodeon τώρα έχει την Ντόρα την εξερευνήτρια..
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
το anpr το έχει μόνο η Άμεση Δράση... είναι πανάκριβο σαν σύστημα , συνδέεται με κεντρικό υπολογιστή μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας... τα car pc τα έχουν πλέον σχεδόν όλα τα περιπολικά (Άμεση Δράση , Τροχαία , Αστυνομικών Τμημάτων..) και αυτά επίσης συνδέονται μέσω δικτύου κινητής τηλεφωνίας..
όλα αυτά στο εξωτερικό θεωρούνται συνηθισμένα πλέον... , εδώ είμαστε σε πρώιμο στάδιο ακόμα...Aμεση δραση ;;;
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
ελα nintza παιδί μου βγες από το φόρουμ , έλα καμάρι μου στο nickelodeon τώρα έχει την Ντόρα την εξερευνήτρια..κι εγω που νομιζα οτι το Nickelodeon Παιζει μονο χρισοι αβγει.
-
Ο χρήστης nintza έγραψε:
ελα nintza παιδί μου βγες από το φόρουμ , έλα καμάρι μου στο nickelodeon τώρα έχει την Ντόρα την εξερευνήτρια..
κι εγω που νομιζα οτι το Nickelodeon Παιζει μονο χρισοι αβγει.
Κουραζεις
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
όλα αυτά στο εξωτερικό θεωρούνται συνηθισμένα πλέον... , εδώ είμαστε σε πρώιμο στάδιο ακόμα...Aμεση δραση ;;;
Έχω την εντύπωση πως αυτοί στην μηχανή είναι από security και όχι από την Αστυνομία.
-
Ο χρήστης Morx έγραψε:
κι εγω που νομιζα οτι το Nickelodeon Παιζει μονο χρισοι αβγει.
Κουραζεις
δες Nickelodeon να γουσταρεις.
-
Ο χρήστης panos2171 έγραψε:
Τυπικό έλεγχο γιατί να κάνουν αν δεν κινήσεις υποψίες??Αυτος που εχει κατι να κρυψει, κ δεν ειναι ηλιθιος, συνηθως δεν κινει υποψιες. Οποτε (κ η αποψη μου ειναι αυτη) να κανουν 10αδες χιλιαδες τυπικους ΤΥΧΑΙΟΥΣ ελεγχους σε ολους μας. ΑΛΛΑ, να ειναι αψογοι κ να κανουν τη δουλεια τους κ τιποτα παραπανω.
Απο τη μια γκρινιαζουμε οτι δεν υπαρχει αστυνομευση, αλλα δυστυχως με ενα 'μπατσο' πανω απο το κεφαλι μας... ακομα και τοτε αδυνατουμε να λειτουργησουμε σωστα και οχι εις βαρος των αλλων.Εχοντας λοιπον πει τα παραπανω, συμφωνω με τον morx σε ολα εκτος απο αυτο που σου ειπε κ καποιος αλλος: τι σημαινει 'απο που ειμαι κ τι κανω εδω'? Δεν το επιασα αυτο κυριε οργανο, ειμαι απο το σπιτι μου κ περιμενω να γινει ο Ερμης αναδρομος γιατι αλλιως φοβαμαι να οδηγησω.
Edit: απαντωντας στον εαυτο μου,
προφανως, για να τσιμπησουν καποιον που κατι κανει/εχει κανει, πρεπει να του κανουν κ τετοιες ερωτησεις. Απλα εγω που δεν εχω κανει κατι, μου φαινονται λιγο 'καπως'. Βεβαια αυτοι δεν το ξερουν οτι εγω δεν εχω κανει κατι, οκ πασσο. Τα βρηκαμε .
-
Κοιταξε να δεις και εμενα στην αρχη με ενοχλησε αλλα, λεω αλλά...
Ημουν ενας παραθεριστης εξω απο την Αλεξ/πολη που καθε βραδυ ειχα σταθερο δρομολογιο με χαρακτηρηστικο αυτοκινητο στο κεντρο της πολης συγκεκριμενη πανω/κατω ωρα... (+τις πινακιδες απο αλλο Νομό).
Λογικα τους κινησε την υποψια αν με ειδαν στις 10 μερες 7 φορες ας πουμε να κανω το ιδιο πραγμα και να παρκαρω στο παντα κοντα ιδιο σημειο που με βολευε.
Το οτι απλα ρωτησαν που βρισκεται το εξοχικο, τηλεφωνα κλπ ... δεν το βρισκω περιεργο αν θελουν μπορουν να τα βρουν εφ'οσον κατεγραψαν τα στοιχεια μου, γιατι να το αρνηθω, δεν εκανα κατι παρανομο ουτε εχω να φοβαμαι για κατι.
Πολυ πιθανον κατι να εγινε και να αναζητουν υποπτους, πολυ πιθανον ο υποπτος να ειναι απο την περιοχη στην οποια βρισκομουν 1002 μπορει...!
Ευγενικοι ηταν με ακρως επαγγελματικη συμπεριφορα αν και καπως περιεργοι στην αρχη αφου οπως ηρθαν πλαι μου, νομιζα πως θα ηταν κανενας παπαρας που παρκαρα στη 'θεση του' και με κοιταει σαν την αγελαδα να κατεβασω το παραθυρο μου...Ειδες που το καταλαβες και απο μονος σου; Αντε μην παρω τη ρακετα και σ'αρχισω!
Αυτος που εχει κατι να κρυψει, κ δεν ειναι ηλιθιος, συνηθως δεν κινει υποψιες. Οποτε (κ η αποψη μου ειναι αυτη) να κανουν 10αδες χιλιαδες τυπικους ΤΥΧΑΙΟΥΣ ελεγχους σε ολους μας. ΑΛΛΑ, να ειναι αψογοι κ να κανουν τη δουλεια τους κ τιποτα παραπανω.
Απλα εγω που δεν εχω κανει κατι, μου φαινονται λιγο 'καπως'. Βεβαια αυτοι δεν το ξερουν οτι εγω δεν εχω κανει κατι, οκ πασσο. Τα βρηκαμε .
-
Τελικα αυτο που ηθελα να πω ειναι το ΠΩΣ θα σε ρωτησουν.Το να με ρωτανε για να με κοψουν τι κομματι του λογου ειμαι κ ισως να με ψαρωσουν κιολας αν τυχον εχω κανει τιποτα, το καταλαβαινω. Το να με ρωτανε με υφακι πρωθυπουργου (προηγμενης) χωρας, για να πουλησουν μαγκια κλανια εξατμιση, δεν το δεχομαι.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Τελικα αυτο που ηθελα να πω ειναι το ΠΩΣ θα σε ρωτησουν.Το να με ρωτανε για να με κοψουν τι κομματι του λογου ειμαι κ ισως να με ψαρωσουν κιολας αν τυχον εχω κανει τιποτα, το καταλαβαινω. Το να με ρωτανε με υφακι πρωθυπουργου (προηγμενης) χωρας, για να πουλησουν μαγκια κλανια εξατμιση, δεν το δεχομαι.Εφοσον πολυ σωστα εγραψες στα προηγουμενα ποστ, καταλαβαινεις πιστευω οτι και το 'μαγκια κλανια εξατμιση' εχει να κανει με το ψαρωμα που προανεφερες, να σε φερει σε δυσκολη θεση και να κοψουν αντιδρασεις. Ο οποιοσδηποτε νορμαλ ανθρωπος θα πει οτι ειναι να πει και δε θα ιδρωσει το αυτι του, οπως δε μασησες κι εσυ ή ο Morχ.
Προσωπικα με τσιμπησαν σε μεταμεσονυχτια ελλεεινή εμφανιση με παντοφλα και φορμα οδηγωντας το απλυτο Κορεατικο χρεπι σε κεντρικο δρομο διπλα σε πλατεια. Οτι πρεπει για να σε σταματησουν.
Οταν σταματησα εγιναν τα εξης:
Χερια πανω στο τιμονι να τα βλεπουν,
ηρθαν σιγα σιγα, ενας απο καθε πλευρα, σταθηκαν σε μερος που να μη τους βλεπω κατευθειαν,
ζητησαν αδειες διπλωματα κλπ,
ειπα 'ειναι στο ντουλαπακι, να το ανοιξω?'
Αφου τα τσεκαραν ολα (ο δεξιος ειχε βγαλει φακο και κοιταζε μεσα) ρωτησαν τι κανω εκει.
Απαντησα 'Τελειωσαν τα τσιγαρα και ηρθα εδω να παρω',
Και εισεπραξα το 'Μαλιστα, ζητουμε συγνωμη για την καθυστερηση, ηταν ενας τυπικος ελεγχος, καλο σας βραδυ'.
Τους ευχηθηκα 'Καλο υπολοιπο' και εφυγαΑμα αρχιζα τα 'τι εγινε ρε παιδια', 'γιατι με σταματατε', 'what seems to be the problem officer', 'δημοκρατια εχουμε οπου θελω παω, τι σας νοιαζει γιατι ειμαι εδω' και τετοια που ονειρευεται ο nintza, ακομα εκει θα με ειχαν και θα εβγαινα να παραπονιεμαι για την 'κακη αντιδημοκρατικη αστυνομια, τα γουρουνια' κλπ.
ΥΓ Το βασικο για εμενα ειναι να μπορει καποιος να δει περα απο τη στολη που βλεπει μπροστα του, τον ανθρωπο που κανει τη δουλεια του εκεινη τη στιγμη, που ειναι να σε (μας) τσεκαρει. Οσο τον διευκολυνουμε, τοσο καλυτερα και για εμας.
-
Το θεμα μου εμενα ειναι οτι αυτες οι βασικες ερωτησεις τυπου 'τι κανεις εδω', μπορουν πολυ ευκολα να ξεφυγουν σε ερωτησεις τυπου 'τι δουλεια εχεις στα Λιμανακια αφου μενεις στο Πειραια, δεν εισαι λιγο μακρυα απο το σπιτι σου'. Καταλαβαινεις πιστευω που το παω κ με τι εχω (κ με τι οχι) προβλημα.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Το θεμα μου εμενα ειναι οτι αυτες οι βασικες ερωτησεις τυπου 'τι κανεις εδω', μπορουν πολυ ευκολα να ξεφυγουν σε ερωτησεις τυπου 'τι δουλεια εχεις στα Λιμανακια αφου μενεις στο Πειραια, δεν εισαι λιγο μακρυα απο το σπιτι σου'. Καταλαβαινεις πιστευω που το παω κ με τι εχω (κ με τι οχι) προβλημα.Καταλαβαινω τι θες να πεις, μην αυτοφορτωνεσαι ομως αδικα. Αν εισαι ευγενης (που μπορεις να εισαι) και απαντησεις 'κανω μια βολτα, βραδυ ειναι, να ξεσκασω, ολη μερα στη δουλεια επηξα σημερα' δε θα σου πουν τιποτα. Αν αρχισεις αυτα που γραφω παραπανω ομως, ε, εκει θα αρχισει κι η αντιδραση.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4