-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Νομίζω ότι δεν έχεις αρκετά μεγάλη φαντασία. Ή αγνοείς ότι στην Λ. βουλιγμένης αρκετοί νέοι έχουν χάσει την ζωή τους, οι περισσότεροι σε ατυχήματα που είχαν σχέση με την υπερβολική ταχύτητα.
Μήπως όμως ρίχνουμε τα πάντα στην υπερβολική ταχύτητα? ΚΑΝΕΝΑ ατύχημα δεν γίνεται επειδή τρέχεις. Ατυχήματα γίνονται γιατί κάποιος θα κάνει . Δηλαδή κάποιος θα αλλάξει λωρίδα γιατί έτσι του άρεσε, χωρίς να ελέγξει, θα σταματήσει απότομα χωρίς λόγο στην ευθεία, θα περάσει κόκκινο ή Stop κτλ. Αν τρέχεις ουσιαστικά μειώνεις την πιθανότητα να προλάβεις να σώσεις την χαζομάρα του καθένα.
Να το δούμε λίγο αντίστροφα; Πόσα από τα ατυχήματα και δυστυχήματα θα είχαν αποφευχθεί αν ο οδηγός τηρούσε το όριο όταν συνέβη αυτό που τον αιφνιδίασε; Πιστεύω σημαντικό ποσοστό. Επίσης, θα τολμήσω να υποθέσω ότι σημαντικό ποσοστό των δυστυχημάτων θα ήταν απλά τρακαρίσματα αν ο οδηγός κινούνταν με νόμιμες ταχύτητες.
Αν διαβάσεις όμως αυτά που γράφω θα δεις ότι τα υπερβολικά μικρά όρια ταχύτητα είναι τρόπος καταστολής. Εφόσων λοιπόν πιάνουμε τις 'ΑΝ' περιπτώσεις, τότε δε θα συνέβαιναν συχνά ατυχήματα ΑΝ, ως όφειλαν, πρόσεχαν σε ποιους δίναν δίπλωμα.
Αυτό λέγεται πρόληψη.Επίσης ΑΝ δοκιμάσεις να πας Κοζάνη για παράδειγμα ακολουθώντας ΠΙΣΤΑ τα όρια ταχύτητας θα δεις ότι θα φτάσεις πιο αργά και από το ΚΤΕΛ.
Τα όρια ταχύτητας πρέπει να υπάρχουν, αλλά να είναι λογικά. Με τα σημερινά αυτοκίνητα και με οδηγούς που έχουν φυσιολογικά αντανακλαστικά (όσοι δεν έχουν καλύτερα να περπατήσουν) τα 30χλμ/ώρα έχουν νόημα μονάχα σε πολύ συγκεκριμένα σημεία (πχ έξω από σχολεία). Τώρα στην αττική οδό για παράδειγμα να σε γράφουν γιατί πας στην ευθεία με 130-140χλμ/ώρα είναι απλά γελοίο.
Να το δούμε από την ανάποδη; Αν πας με τα όρια στην Εθνική θα σκοτωθείς γιατί θα σε πάρει ο ύπνος.
EPIC!!!
-
Ο χρήστης giannik1977 έγραψε:
χρηστο που να δεις τα ορια στο εξωτερικο.. το 2009 βρεθηκα Καναδα -ΗΠΑ , 100 χλμ ανωτατο οριο , ενας δρομος απο windsor προς niagarra falls ,5 ωρες ευθεια ..Εγώ συμπαθώ τους Γερμανούς φίλους μας από την άλλη:
-
Ο χρήστης pro_crossaro έγραψε:
χρηστο που να δεις τα ορια στο εξωτερικο.. το 2009 βρεθηκα Καναδα -ΗΠΑ , 100 χλμ ανωτατο οριο , ενας δρομος απο windsor προς niagarra falls ,5 ωρες ευθεια ..
Εγώ συμπαθώ τους Γερμανούς φίλους μας από την άλλη:
Και εγω, αλλα στα αστικα κεντρα τα σεβονται τα ορια, απο εκει αλλωστε ξεκινησε η κουβεντα για τις κοντρες στις πολεις.
Ειναι αλλο πραγμα να πηγαινεις με 150-170 σε δρομο με οριο 100-130 και αλλο να πηγαινεις στις πολεις με 100-130 με οριο 50-70.
-
Στις πόλεις και όπου έχει υποψία χωριού ακολουθούν τα 50άρια και 40άρια όρια με θρησκευτική ευλάβεια.
Δεν ξέρω αν συζητάνε στα δικά τους fora για το αν με τέτοια όρια τους πιάνει ο ύπνος, αλλά τα σέβονται (γιατί φοβούνται τις συνέπειες του νόμου, όπως πρέπει να συμβαίνει σε οποιαδήποτε χώρα σέβεται τους πολίτες της)
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Στις πόλεις και όπου έχει υποψία χωριού ακολουθούν τα 50άρια και 40άρια όρια με θρησκευτική ευλάβεια.Δεν ξέρω αν συζητάνε στα δικά τους fora για το αν με τέτοια όρια τους πιάνει ο ύπνος, αλλά τα σέβονται (γιατί φοβούνται τις συνέπειες του νόμου, όπως πρέπει να συμβαίνει σε οποιαδήποτε χώρα σέβεται τους πολίτες της)
Είναι ωραία εδώ δουλέυει το Limit υπερωρίες για να μην περνάς τα όρια θα καεί το λαμπάκι
-
αστο Χρήστο , είναι σαν να μιλάς σε τοίχο...
πρέπει να πέφτει πολύ παντόφλα σπίτι...ειπε το ντουβαρι...Μπορει η σιωπη να ειναι χρυσος, αλλα μερικες φορες εναedit mod ειναι πλατινα...
Οποτε, βρε Eπ!!Ηρεμα με τα κοσμητικα επιθετα [mod], ο ΤΩΡΙΝΟΣ ΚΟΚ που ισχυει απο το 2007, εχει καταργησει τα πλημμεληματα για ΟΛΕΣ τις παραβασεις (εκτος απο το οδηγω πιωμενος/μαστουρωμενος - στο οποιο κ εκει δεν ειμαι σιγουρος - κ καποιες που εχουν να κανουν με επαγγελματιες οδηγους/επαγγελματικα οχηματα).
Kacey, το 2001 ...
Δεν γνωρίζω αν έχει αλλάξει κάτι στον νόμο, αν και έχω ακούσει ότι πλέον δεν στέλνουν δικαστήριο, απλά αφαιρούν δίπλωμα κλπ.
Οτι ειπα. τωρινος ΚΟΚ = 2007+. Δεν τον λες κ καινουριο να μη γνωριζει ο κοσμος τι ισχυει, μονο μερικα ουφα επιμενουν, που δεν θελουν να παραδεχτουν οτι λενε Μιντλετονς...
-
επιστημονικη μελετη του πανεπιστημιου της Καλιφορνια εδειξε οτι τα νευρα περνουν:
α) κανοντας sex
β) πινοντας ξυδικαληνυχτα σου κλασσικε Ελληναρα.. Ουγκ
-
Εγω ειμαι ο κλασσικος ελληναρας...2 σελιδες επιχειρηματα, παραθεσεις του ΚΟΚ, εξηγησεις, εσυ απαντας 'εγω ξερω καλυτερα γιατι ετσι' κ ειρωνευομενος, κ τελικα εγω ειμαι ο κλασσικος ελληναρας. Μιλας για πραγματα που δεν γνωριζεις, λες παπαριες κ δεν εχεις δωσει ΕΝΑ στοιχειο που να στηριζει αυτα που λες. Αντε κρυψου στη τρυπα απ'οπου εμφανιστηκες. Λεβεντη, ε λεβεντη.
-
εντολες στους υπαλληλους κ στους φιλους σου ( αν εχεις)..
το υβρεολογιο σου δειχνει τι επιπεδο ανθρωπου εισαι.και αλλοι μπορει να διαφωνησαν δεν αρχισαν τις υβρεις.. -
**Φτανει με το [mod] **
-
το υβρεολογιο σου δειχνει τι επιπεδο ανθρωπου εισαι.και αλλοι μπορει να διαφωνησαν δεν αρχισαν τις υβρεις..Ουτε εγω εβρισα τους αλλους, μονο εσενα που το αξιζεις.
-
Αφού από την αρχή φάνηκε τι καπνό φουμάρει, τι κάθεσαι και χαλάς τη ζαχαρένια σου; Όταν είδα τι μου έγραφε, κατευθείαν προσθήκη στους εχθρούς κι απλώς δεν ξαναδιαβάζεις τι γράφει. Το κακό είναι ότι μερικοί κάνουν quote.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
το υβρεολογιο σου δειχνει τι επιπεδο ανθρωπου εισαι.και αλλοι μπορει να διαφωνησαν δεν αρχισαν τις υβρεις..Ουτε εγω εβρισα τους αλλους, μονο εσενα που το αξιζεις.
Ποιος σου δίνει το δικαίωμα να βρίζεις όποιον θες; Δημοκράτη μου εσύ
-
Ποιος μου δινει το δικαιωμα να βριζω οποιον 'θελω εγω'? 'Δημοκρατη μου εγω'?
Ας παρουμε ως δεδομενο οτι καποιοι ανθρωποι τους αξιζει ενα μπινελικι. Δεν νομιζω να διαφωνεις με αυτο, στατιστικα κ μονο να το παρουμε τοτε 'καποιοι' αξιζουν το μπινελικι, σωστα μεχρι εδω?
Για πες μου λοιπον, ποιος ειναι ο δημοκρατικος τροπος να επιλεξεις ποιον θα βρισεις? Ποια τα κριτηρια? Περνας κ απο ΑΣΕΠ? Μηπως να του κανω κ interview?
Να δω τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα. Απο αυτα που λεει κ τον τροπο που τα λεει, ΕΓΩ εκρινα οτι ΕΓΩ πρεπει να τον βρισω.
-
Ο χρήστης kacey έγραψε:
Ποιος μου δινει το δικαιωμα να βριζω οποιον 'θελω εγω'? 'Δημοκρατη μου εγω'?Ας παρουμε ως δεδομενο οτι καποιοι ανθρωποι τους αξιζει ενα μπινελικι. Δεν νομιζω να διαφωνεις με αυτο, στατιστικα κ μονο να το παρουμε τοτε 'καποιοι' αξιζουν το μπινελικι, σωστα μεχρι εδω?
Για πες μου λοιπον, ποιος ειναι ο δημοκρατικος τροπος να επιλεξεις ποιον θα βρισεις? Ποια τα κριτηρια? Περνας κ απο ΑΣΕΠ? Μηπως να του κανω κ interview?
Να δω τι αλλο θα ακουσω εδω μεσα. Απο αυτα που λεει κ τον τροπο που τα λεει, ΕΓΩ εκρινα οτι ΕΓΩ πρεπει να τον βρισω.
Τι σε κανει ομως να πιστευεις οτι και συ δεν ανηκεις μεσα σε αυτους που θελουν βρισιμο,συμφωνα παντα με τα στατιστικα σου.Μιας και δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να διαβαζει αυτα που γραφεις με τον τροπο που τα γραφεις και να μην θελει να σου ριξει μπινελικι;Με ολη την καλη διαθεση αυτο΄.
-
Στο πρωτο, τιποτα: φυσικα κ μπορει αντικειμενικα να θελω μπινελικι, κ σιγουρα καποιοι υποκειμενικα πιστευουν οτι μου αξιζει. Ακριβως οτι ειπα κ απο πανω δηλαδη για τα δικα μου μπινελικια προς τους αλλους. Δεν βγαινω στην απ΄
εξω εγω.Στο δευτερο, εισαι φαουλ. 'Μιας και δεν νομιζω να υπαρχει κανεις που να διαβαζει αυτα που γραφεις με τον τροπο που τα γραφεις και να μην θελει να σου ριξει μπινελικι'. Σιγα μην ειμαι κ ο σατανας ο ιδιος. Κ αν η προσωπικη σου αποψη ειναι οτι ΟΛΟΙ εδω μεσα θελουν να με μπινελικωσουν, τοτε μαλλον πρεπει να τσεκαρεις την αντιληψη σου για τα πραγματα.
-
-
ειναι πραγματικο το βιντεο η κανουν πλακα μεταξυ τους? τους λεει ο αστυνομικος, 'κυριοι τρεχατε πολυ'
και απανταει ο αλλος, 'μπορεις να το αποδειξεις'?. ζηταει διπλωμα και δεν το δινουν? -
Ο χρήστης vaggos111 έγραψε:
ειναι πραγματικο το βιντεο η κανουν πλακα μεταξυ τους? τους λεει ο αστυνομικος, 'κυριοι τρεχατε πολυ'
και απανταει ο αλλος, 'μπορεις να το αποδειξεις'?. ζηταει διπλωμα και δεν το δινουν?κατω απο το βιντεο εχει απο μερικα σημεια τη μεταφραση.
Αυτοι επιτηδες πηγανε να το παιξουν ξενοι και μιλανε αγγλικα μηπως και γλυτωσουν. Ηρθε αστυνομικος που ηξερε αγγλικα και μετα το πρωτο λουσιμο πουλανε κουλτουρα και το παιζουν ανηξεροι οτι δε καταλαβαινουν τι τους λεει...Λενε και ψεματα οτι ειναι απο Ελβετια
Ρωσοι μεσα στην Ουκρανια...
-
καταλαβα. το επαιζε εξυπνος ο οδηγος. μαλλον πληρωσε ακριβη 'ζωγραφια'! χεχε.
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4