-
Συνέχεια απο viewtopic.php?f=5&t=31697&start=0
-
-
-
τιποτα;;;
κανενας;;;; -
Ειναι νωρις ακομα.
-
Με ειχαν σταματησει πριν λιγο καιρο,αδεια διπλωμα και τα σχετικα,μου καναν και ενα αλκοτεστ(δεν πινω γενικως),μολις τελειωνω και με το τεστ μου λεει ενας αστυνομικος,η ασφαλεια σας που ειναι?Δεν σας την εδωσα?Απαντω.Οοοοοχι αυτη,την καινουρια Ουτε που καταλαβα πως ειχαν περασει 6 μηνες απο τοτε που πηρα το αμαξι μου και η ασφαλεια ειχε ληξει μια εβδομαδα!!Καταλαβε ο ανθρωπος οτι πραγματι δεν το ειχα καταλαβει και με αφησαν.Απο εδω και περα υπενθυμιση στο κινητο γιατι δεν γινεται αλλιως....
-
Μεχρι στιγμης μια φορα με εχουν σταματησει και ειχα εντυπωσιαστει απο την φιλικη συμπεριφορα του αστυνομικου.
Ηταν στο διαστημα που χρησιμοποιουσα το αυτοκινητο του πατερα μου επειδη δεν ειχα αλλο και περιμενα το νεο μου αμαξι.
Γυρνουσα μια Πεμπτη βραδυ-ξημερωματα απο ενα club στη Θεσσαλονικη, περιοχη αεροδρομιου...και βεβαια χωρις να εχω πιει σταγονα ποτου με alcohol...
Καθως με πιασε κοκκινο φαναρι στην εξοδο απο το δρομο των club, ερχεται διπλα μου μια porsche carrera(996) και αρχιζει τις ξερογκαζιες...εγω ομως δεν ειχα καμια ορεξη να κανω παιχνιδι μαζι της και ετσι μολις εγινε πρασινο φευγει ταπα το πορσικο σχεδον με τις μπαντες επειδη ηταν σε στροφη και γω ηρεμα και καλα ξεκιναω...
Στα 100 μετρα ομως μετα το φαναρι ειχε μπλοκο που δεν φαινοταν καθαρα απο μακρια!! Κανει νοημα στον τυπο με την porsche και σε μενα να σταματησουμε.
Τον τυπο αυτον ο ενας αστυνομικος επειδη τον ειδε πως ξεκινησε απο το φαναρι, πρεπει να του κατεβαζε χριστοπαναγιες, ετσι μου φανηκε οπως τον εβλεπα!( )
Ερχεται σε μενα ο συναδελφος του -εγω με αλαρμ και δεξια σταματημενος- και μου λεει με ενα πολυ φιλικο τονο φωνης 'παλικαρε δεν πιστευω να εχεις πιει'. Εγω φυσικα του απανταω πως δεν εχω πιει γιατι οδηγαω και οτι γενικα δεν πινω... Μου λεει 'να κανουμε ενα αλκοτεστ να σιγουρευτουμε??' και του απανταω 'φυσικα, ναι' και μου λεει 'ενταξει μπορεις να φυγεις' χωρις τελικα να κανω αλκοτεστ και ελεγχο χαρτιων κλπ!!Δυστυχως ομως απ' οτι ακουω γενικα, δεν πρεπει να ειναι ολοι τοσο ευγενικοι και φιλικοι...
-
Ο χρήστης Stergios 7K έγραψε:
Μεχρι στιγμης μια φορα με εχουν σταματησει και ειχα εντυπωσιαστει απο την φιλικη συμπεριφορα του αστυνομικου.
Ηταν στο διαστημα που χρησιμοποιουσα το αυτοκινητο του πατερα μου επειδη δεν ειχα αλλο και περιμενα το νεο μου αμαξι.
Γυρνουσα μια Πεμπτη βραδυ-ξημερωματα απο ενα club στη Θεσσαλονικη, περιοχη αεροδρομιου...και βεβαια χωρις να εχω πιει σταγονα ποτου με alcohol...
Καθως με πιασε κοκκινο φαναρι στην εξοδο απο το δρομο των club, ερχεται διπλα μου μια porsche carrera(996) και αρχιζει τις ξερογκαζιες...εγω ομως δεν ειχα καμια ορεξη να κανω παιχνιδι μαζι της και ετσι μολις εγινε πρασινο φευγει ταπα το πορσικο σχεδον με τις μπαντες επειδη ηταν σε στροφη και γω ηρεμα και καλα ξεκιναω...
Στα 100 μετρα ομως μετα το φαναρι ειχε μπλοκο που δεν φαινοταν καθαρα απο μακρια!! Κανει νοημα στον τυπο με την porsche και σε μενα να σταματησουμε.
Τον τυπο αυτον ο ενας αστυνομικος επειδη τον ειδε πως ξεκινησε απο το φαναρι, πρεπει να του κατεβαζε χριστοπαναγιες, ετσι μου φανηκε οπως τον εβλεπα!( )
Ερχεται σε μενα ο συναδελφος του -εγω με αλαρμ και δεξια σταματημενος- και μου λεει με ενα πολυ φιλικο τονο φωνης 'παλικαρε δεν πιστευω να εχεις πιει'. Εγω φυσικα του απανταω πως δεν εχω πιει γιατι οδηγαω και οτι γενικα δεν πινω... Μου λεει 'να κανουμε ενα αλκοτεστ να σιγουρευτουμε??' και του απανταω 'φυσικα, ναι' και μου λεει 'ενταξει μπορεις να φυγεις' χωρις τελικα να κανω αλκοτεστ και ελεγχο χαρτιων κλπ!!Δυστυχως ομως απ' οτι ακουω γενικα, δεν πρεπει να ειναι ολοι τοσο ευγενικοι και φιλικοι...
Σ' εκοψε οτι δεν εισαι μα...ας, δεν του ρθε και η μποχα απο το αλκοολ και σ αφησε.
Ανθρωπινη, λογικη συμπεριφορα
Επρεπε να σε βαλει να φυσηξεις ομως. -
Ε να μη συμβει παλι κατι;;;
Γυριζω χθες νυχτα απο Αθηνα. Μπαινω στο νεο δρομο για τη Χαλκιδα. Οταν φτανεις στη γεφυρα εχουν κανει παλι αλλαγες και οι ερχομενοι προς Χαλκιδα για αρκετα μετρα ειναι στη μια λωριδα και πριν τη γεφυρα και παλι με κορυνες εχει αλλαξει η χαραξη και το εν λογω σημειο δεν εχει φωτισμο, παρα μονο στη γεφυρα, λογικο λογω των εργων. Κατα τις 2:00 λοιπον φτανω στο σημειο και εχω τα φωτα ενος αυτοκινητου το οποιο ειναι παρκαρισμενο δεξια (με αναποδη φορα) να ειναι στη μεγαλη σκαλα και να μη μπορω να οδηγησω με τιποτα. Αναγκαστηκα να κοψω στα 30-40 για να καταφερω να κανω τα 200 τελευταια μετρα ως το σημειο. Το αυτοκινητο ηταν ενα περιπολικο βεβαιως-βεβαιως το οποιο ειχε κληθει μαλλον για καποιο ατυχημα, μιας και μια μηχανη ηταν ριγμενη στο πλαι του δρομου και υπηρχε και αλλο ενα ΙΧ. Οι πανεξυπνοτατοι τροχαιοι αντι να πανε ΠΙΣΩ απο τα 2 οχηματα και να αναψουν τη σειρηνα ωστε να φαινονται εκαναν ολο το παραπανω, με αποτελεσμα να φαινονται στα τελευταια 30-40 μετρα αν και φορουσαν γιλεκα και να θετουν τους εαυτους τους αλλα και τους επιβατες της μηχανης και του αλλου αυτοκινητου σε κινδυνο. Τελικα τα αυτοκινητα μαλλον θελουν κοφτη στα...40 και οχι στα 140, αλλα οχι λογω των οδηγων τους.
Προ 3 ετιας φιλος πηγαινε στο Ακροπολις. Λιγο πριν την ευθεια της Θηβας χτυπα ενα μεγαλοσωμο σκυλι με αποτελεσμα να παρει μεχρι και μετωπη το αυτοκινητο. Μιας και ημουν εκει κοντα πηγα να δω μηπως θελει κατι, ενω αυτος στο μεταξυ ειχε καλεσει τροχαια για καταγραφη του συμβαντος. (Ειχε φωτισμο εκει, αλλα ηταν κλειστος) Υπερβολικη κινηση για εμενα και ειχα δικιο. Ηρθαν τα παιδια, μας πατησαν το τριγωνο με το περιπολικο (το ειχε ριξει ο δυνατος αερας που φυσουσε) και απειλησαν τον οδηγο με κληση για πλημμελη σημανση ατυχηματος (!!!), επειδη τολμησε καποιος να τους σηκωσει απο το τμημα τους στο Σχηματαρι. Θα επεφτε και ξυλο κιολας, δεν ηθελε και πολυ, μιας και μας (ψιλο)προκαλουσαν και απο πανω.
Οταν εχεις τετοιες εμπειριες, δεν ειναι λογικο να εισαι επιφυλακτικος; (sic)
ΥΓ: 'Και γιατι ρε φιλε δεν τους ειπες να σβησουν τα φωτα μη χτυπησει κανεις;' Θεωρητικα θα μπορουσα να σταματησω και να τους το πω. Το μετα ποιο θα ηταν; Χαρη στον ΚΟΚ του ξαδελφακου Michel, αυτοι θα μπορουσαν για σπασιμο να μου κοψουν μια κληση για επικινδυνους ελιγμους, η οποια εχει παει καμμια 700αρα αν δεν κανω λαθος, να μου παρουν διπλωμα-αδεια για 1 μηνα και εγω να μην εχω αντιλογο γιατι ειπαμε, ειναι ο λογος μου εναντιον του δικου τους. Σιγα μη γινοταν; Θα το ρισκαρατε στην Ελλαδα του φασιστοΚΟΚ; Γι' αυτο βουβα και οδηγηση σεμνη και ταπεινη, σαν καλος νοικοκυραιος της πολυκατοικιας... Θα μου πεις θα το αλλαξει ο Georgack, συγνωμη, ο Jorgensen ηθελα να πω (του ηρθε να μας κανει Δανια του Νοτου το χρυσουλακι μ'); Μα και βεβαια οχι. Αλλα η αποχαυνωση εχει κανει και εμας τους ιδιους να κυνηγαμε την ταχυτητα. ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Με ειχαν σταματησει πριν λιγο καιρο,αδεια διπλωμα και τα σχετικα,μου καναν και ενα αλκοτεστ(δεν πινω γενικως),μολις τελειωνω και με το τεστ μου λεει ενας αστυνομικος,η ασφαλεια σας που ειναι?Δεν σας την εδωσα?Απαντω.Οοοοοχι αυτη,την καινουρια Ουτε που καταλαβα πως ειχαν περασει 6 μηνες απο τοτε που πηρα το αμαξι μου και η ασφαλεια ειχε ληξει μια εβδομαδα!!Καταλαβε ο ανθρωπος οτι πραγματι δεν το ειχα καταλαβει και με αφησαν.Απο εδω και περα υπενθυμιση στο κινητο γιατι δεν γινεται αλλιως....Να πεις στον ασφαλιστή σου να σε ειδοποιεί ο ίδιος εγκαίρως. Αυτό κάνει ο δικός μου.
-
Ο χρήστης johanndelta έγραψε:
ΥΓ: 'Και γιατι ρε φιλε δεν τους ειπες να σβησουν τα φωτα μη χτυπησει κανεις;' Θεωρητικα θα μπορουσα να σταματησω και να τους το πω. Το μετα ποιο θα ηταν; Χαρη στον ΚΟΚ του ξαδελφακου Michel, αυτοι θα μπορουσαν για σπασιμο να μου κοψουν μια κληση για επικινδυνους ελιγμους, η οποια εχει παει καμμια 700αρα αν δεν κανω λαθος, να μου παρουν διπλωμα-αδεια για 1 μηνα και εγω να μην εχω αντιλογο γιατι ειπαμε, ειναι ο λογος μου εναντιον του δικου τους. Σιγα μη γινοταν; Θα το ρισκαρατε στην Ελλαδα του φασιστοΚΟΚ; Γι' αυτο βουβα και οδηγηση σεμνη και ταπεινη, σαν καλος νοικοκυραιος της πολυκατοικιας... Θα μου πεις θα το αλλαξει ο Georgack, συγνωμη, ο Jorgensen ηθελα να πω (του ηρθε να μας κανει Δανια του Νοτου το χρυσουλακι μ'); Μα και βεβαια οχι. Αλλα η αποχαυνωση εχει κανει και εμας τους ιδιους να κυνηγαμε την ταχυτητα. ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΥΤΗ ΦΤΑΙΕΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!Λοιπόν... μέχρι το σημείο που γκρινιάζεις για την βλακώδη τοποθέτηση του περιπολικού είσαι σωστός**._**
Από εκεί και πέρα όμως, το να γράφεις ότι Αν σταματούσες για να τους κάνεις παρατήρηση, Μπορεί να σε έγραφαν για επικίνδυνους ελιγμούς, να σου έριχναν πρόστιμο, να σου έπαιρναν το δίπλωμα και να σου έκαναν κλύσμα με μαγιονέζα... και μετά βάση αυτής της υπόθεσης να εξαπολύεις μύδρους εναντίων του ΚΟΚ και (το κορυφαίο ) να βγάζεις το συμπέρασμα ότι η υπερβολική ταχύτητα δεν φταίει για τα τροχαία...
Στο φινάλε, μπορούσες απλά να πάρεις το 100 και να τους εξηγήσεις την φάση. Μετά όμως δεν θα είχε τόσο ζουμί η εξιστόρηση εδώ μέσα, έτσι δεν είναι;
-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Λοιπόν... μέχρι το σημείο που γκρινιάζεις για την βλακώδη τοποθέτηση του περιπολικού είσαι σωστός**._**
Από εκεί και πέρα όμως, το να γράφεις ότι Αν σταματούσες για να τους κάνεις παρατήρηση, Μπορεί να σε έγραφαν για επικίνδυνους ελιγμούς, να σου έριχναν πρόστιμο, να σου έπαιρναν το δίπλωμα και να σου έκαναν κλύσμα με μαγιονέζα... και μετά βάση αυτής της υπόθεσης να εξαπολύεις μύδρους εναντίων του ΚΟΚ και (το κορυφαίο ) να βγάζεις το συμπέρασμα ότι η υπερβολική ταχύτητα δεν φταίει για τα τροχαία...
Στο φινάλε, μπορούσες απλά να πάρεις το 100 και να τους εξηγήσεις την φάση. Μετά όμως δεν θα είχε τόσο ζουμί η εξιστόρηση εδώ μέσα, έτσι δεν είναι;
Δεν εχεις βαρεθει να εισαι τοσο προβλεψιμος; Καθε μα καθε φορα που γραφω ενα περιστατικο πρεπει να πεταχτεις και να με...'συνετισεις'.
Δεν θα καθισω να αντιδικησω ιδαιτερα μαζι σου, αλλα ΝΑΙ, σε καθε ευκαιρια θα ΕΞΑΠΟΛΥΩ ΜΥΔΡΟΥΣ γιατι ενα απλο πραγμα οπως ειναι η οδηγηση που εχει 1-2 επικινδυνους παραγοντες κινδυνου εχει δαιμονοποιηθει σε σημειο . Καλως υπαρχουν οι παραβασεις και τα προστιμα. Εκει που χανεις την μπαλα ειναι που αδυνατεις να συνειδητοποιησεις οτι με την εκτοξευση των τιμων των προστιμων + τη μη δυνατοτητα εμπρακτης αμφισβητησης τους (αν οντως υπαρχει λογος) ενας κακος τροχαιος μπαινει πολυ πιο ευκολα στη διαδικασια να σου πουλησει μαγκια. Δεν μπορεις πια να το καταλαβεις, εξυπνος ανθρωπος;
Επισης με τη δουλεια που κανεις (και κανω και εγω) θα πρεπει να μπορεις να ξεχωριζεις την προσωπικοτητα του αλλου, τον τροπο σκεψης του, το ποτε κανει πλακα, το ποτε ειναι γλαφυρος, το ποτε 'φτιαχνει μια κατασταση' για να αναπτυξει τα επιχειρηματα του και να επικοινωνεις μαζι του στο ιδιο μηκος κυματος, ειτε συμφωνοντας, ειτε διαφωνοντας.
Εγω, ο κακος και καχυποπτος δεν βαραω 250αρες και αν το εκανα δεν θα το δηλωνα, δημοσιως. Ειλικρινα δεν θελω ποτε να σε πιασουν, γιατι οπως φανταζομαι ξερεις, οι κλησεις απο την τροχαια ειναι απλη στατιστικη. Οσο πιο πολλα km κανεις, τοσο μεγαλυτερες πιθανοητητες εχεις. Αν σε πιασουν λοιπον, με το κλιμα που εχει διαμορφωθει, το δικο σου κλυσμα βλεπω να εχει κυριως καυτερες σαλτσες . Αλλα ειπαμε, το κανεις συνειδητα.Οπως γραφουν πολλοι εδω μεσα, ου μπλεξεις. Παρε εσυ το 100 να καταγγειλεις κακη συμπεριφορα αστυνομικου σε επαρχιακη πολη και να εισαι και οδηγος αγωνων και κατοικος της. Μετα, 'μπορει να περασεις καλα'... Κατανοησε επιτελους πως αυτη η τροχοτρομοκρατια θεμελιωθηκε με το νεο ΚΟΚ. Δεν ειχε κινητρο ο αστυνομικος να σου κανει το σουπερ μαγκα παλια, γιατι οι ποινες ηταν ελαστικοτερες. Και ειναι καλυτερο πολλες ελαστικες ποινες παρα το τωρινο που αμα πεσεις σε κανενα Μ(π)αλα(σ)κα θα μπορει να σου φορτωσει μεχρι και τη μικρασιατικη καταστροφη.
Καποιοι πρεπει να αποφασισετε. Και με το χωροφυλακα και με τον αστυφυλακα; Κραζετε και πατε μετα και γραφετε τα κατορθωματα τελικων ταχυτητων, αλλοι ζητουν κοφτη στα 140 αντι να ανεβουν (λιγο) τα ορια. Συνελθετε και αποφασιστε τι διαολο θελετε. Παντως οσοι 'φωναζουν' θελουν περισσοτερη κοινη λογικη, παρα ασυδοσια, οπως εσεις μπορει να νομιζετε. Over and out.
ΥΓ: Επι του θεματος της...'τρομοκρατιας'. Το Σ/Κ ημουν στα Καμμενα Βουρλα. Στο τελος των μαγαζιων της παραλιας εχει ενα ανοιγμα με μια τριγωνη νησιδα. Καποιος νεαρος με ενα pick-up αποφασισε να ντριφταρει. Η βλακεια του ηταν οτι δεν ειχε δει το περιπολικο που ηταν λιγο πιο περα, στο μαγαζι που τρωγαμε. Τρεχει λοιπον ο μπατσος και του κανει νοημα. Σταματα αυτος και αρχιζει το πανηγυρι. Αντι να κοψει την κληση και τελος, τον τραβηξε στο τμημα. Γιατι; Ετσι, ε για μαγκια. Για να το δουμε εμεις που καθομαστε εκει και να 'εισπραξουμε το κοινωνικο μηνυμα'. Για ποιο λογο να τον παει μεσα;;; Εκανε μια τροχαια παραβαση. Τα νομιμα και τελος. Αλλα ειπαμε...
-
O KOK τι σου φταίει; Έχουν διαφορετικούς ΚΟΚ στα άλλα μέρη του κόσμου; Ή είναι πιο χαλαροί στην εφαρμογή τους; Θα ήθελες τέλος πάντων να καταργηθούν κάποιες διατάξεις του ελληνικού ΚΟΚ και αν ναι, ποιες;
-
Μονο δυο Μανο μου: 1) Αυτη που λεει οτι δεν εχεις δικαιωμα αντιλογου σε δικαστηριο.
Ανθρωπο σκοτωνεις, γινεται δικη. Μπορει να εφεσιβαλλεις κιολας. Αν καταδικαστεις μπορει να εχεις ελαφρυντικα. Αλλιως να καμερωθουν τα περιπολικα (και οχι οι δρομοι), 'οπως Αμερικη', ωστε να φαινονται ΟΛΑ.- Να μην παιρνονται πινακιδες για ΚΑΜΙΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΠΑΡΑΒΑΣΗ. Δεν φταιει το οχημα, δεν παει μονο του. Καποιος το οδηγει. Επισης μπορει να ανηκει σε μια οικογενεια. Δεν υπαρχει λογος επειδη το παιδι εκανε μια παραβαση να το στερειται η οικογενεια για 1-2 μηνες.
Απλα. Δεν ισχυριζομαι οτι η τροχαια ειναι η blackwater στη Βαγδατη, αλλα αν δεν εχετε νιωσει το στυλακι τροχονομου που για μια απλη παραβαση σας κοιτα σαν να ειστε ο Πασαρης δεν εχετε καταλαβει τιποτα. Και αυτα μου εχουν συμβει λιγοτερες φορες απο την τυπικη αντιμετωπιση και λιγοτερες απο την ευγενικη, πλην ομως τοσες πολλες που με κανουν να ανησυχω, ειδικα με αυτο το νομικο πλαισιο που εχουμε τωρα. Και η χειροτερη κατηγορια ειναι παιδια ~20 τα οποια μπορει να κανουν 'μια βλακεια' και να πεσει πανω τους ΤΟ ξεχαρμανιασμα. Αν αυτα τα παιδια ειναι δικα σας, δεν θα σας αρεσει καθολου.
-
-
Ο Ελληνικός ΚΟΚ δεν διαφέρει σε πολλά από οποιασδήποτε χώρας της ΕΕ, με εξαίρεση την Γερμανία η οποία σε κάποιους δρόμους δεν έχει όρια. Τα πρόστιμα επίσης είναι αυστηρότατα (για να μην πω πιο αυστηρά) στο εξωτερικό και εκεί θα το βρεις απείρως δυσκολότερο να πουλήσεις μαγκιά στους αστυνομικούς. Θυμίζω ότι σε καμία χώρα της ΕΕ -για να μην πω του κόσμου- δεν υπάρχουν όρια πάνω από 140, παρόλο που σε γενικές γραμμές οι δρόμοι τους και ο στόλος των αυτοκινήτων είναι πολύ καλύτεροι. Η μόνη διαφορά ίσως είναι ότι έξω έχεις πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να σε γράψουν/σκίσουν.
-
Είναι απόλυτα λογικό να κατηγορούμε αστυνομικούς για όσα λάθη κάνουν . Όχι όμως να γράφουμε σεντόνια για πράγματα που φανταζόμαστε ότι μπορεί να κάνουν.
-
(μόνο και μόνο για να μην λες ότι πάω να το περάσω στο 'ντούκου') Ποτέ δεν ισχυρίστηκα ότι είμαι καλός, ή σωστός οδηγός . Είμαι απλά ειλικρινής (άγνωστη λέξη; ) και δεν ρίχνω το φταίξιμο στους αστυνομικούς και την κακούργα κοινωνία όταν έρθει η ώρα να πληρώσω για την συμπεριφορά μου, όπως έχει συμβεί αρκετές φορές.
-
Δεν γεννήθηκα 39 χρόνων, πέρασα και από τα 18 με χρέπι corollaκι που το πήγαινα συνεχώς πάντες. Με αστυνομικούς δεν είχα ποτέ προβλήματα, αν εξαιρέσουμε ότι τσιμπούσα τις κλησούλες μου σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτοί έφταιγαν ασφαλώς, ε;
-
-
-
Δεν έχω υπόψη μου τη συγκεκριμένη διάταξη που, όπως λες, σου αφαιρεί το δικαίωμα αντιλόγου σε δικαστήριο. Αλλά υπάρχει διάταξη στο Σύνταγμα που λέει ότι καθένας έχει δικαίωμα να αναφέρεται σε δικαστήριο. Ακόμα κι αν κάποιος νόμος απαγορεύει να πας σε δικαστήριο, προσκρούει στις διατάξεις του Συντάγματος και δεν εφαρμόζεται. Πρώτα βέβαια πρέπει να εξαντληθούν τυχόν προβλεπόμενες προσφυγές, πχ οι ενστάσεις στην Τροχαία ή σε κάποιο δικαιοδοτικό διοικητικό όργανο. Μπορείς όμως να απευθυνθείς σε δικαστήριο (διοικητικό αν φας διοικητικό πρόστιμο), να περιμένεις μερικά χρόνια και μετά να δικαιωθείς, αν έχεις δίκιο.
-
Κάμερες σε κάθε περιπολικό; Δεν έχω σοβαρές αντιρρήσεις υπό προϋποθέσεις, αλλά ρώτα και κανέναν άλλο εδώ μέσα, ίσως υπάρχουν διαφορετικές απόψεις.
-
Οι πινακίδες αποτελούν δημόσιο 'έγγραφο'. Το κράτος τις κάνει ό,τι γουστάρει. Αν δεν τις πάρει, ποιος θα ελέγχει εύκολα αν αυτός που έφαγε στέρηση άδειας κυκλοφορίας δεν θα οδηγεί; Είναι ένα μέτρο πρακτικά λογικό. Από την άλλη, αν ο ο γιόκας κάνει ταρζανιές με το αυτοκίνητο του μπαμπά με κίνδυνο να αφανίσει καμιά οικογένεια χάριν γούστου, ας του κοπεί ο βήχας άμα φάει και στέρηση κλειδιών για κανένα εξάμηνο από τον ντάντη. Ειλικρινά, δεν θα στενοχωρηθώ ιδιαίτερα.
-
-
@Λαππας
-
Θα συμφωνησω. Εκει ομως δεν εχουμε 'υφακια'. Φιλος μονιμος κατοικος Αγγλιας που εχει κανει...καμποσα, δεν αντιμετωπισε ΚΑΝΕΝΑ απολυτως προβλημα με συμπεριφορα αστυνομικων. Τα ισχυοντα, και γεια σας. Οσο για τα ορια ταχυτητας αυτο που και παλι δεν καταλαβαινετε πολλοι ειναι οτι αν κυριως στους επαρχιακους και στις μεγαλες λεωφορους τα ορια ανεβουν κατα 10-20 km/h τοτε θα εχει νοημα ενα προστιμο υπερβασης οριου στην πλειοψηφια των περιπτωσεων. Με το να πετας ενα '40' σε δρομο που η ομαλη ροη της κυκλοφοριας ειναι στην πραξη '80', ειναι απαραδεκτο να αξιωνεις το διπλωμα του αλλου για 2 μηνες και κατι αντιστοιχο συνεβη και σε εμενα. Ειναι σαν το 'οτι ειναι νομιμο, ειναι και ηθικο.' Αν εγω δεν ημουν ετοιμολογος και δεν ειχα την προσεγγιση που ειχα στον τροχαιο (δλδ δεν παρακαλεσα, απλα του μιλησα οπως και εδω και αν δεν χαμπαριαζε θα επικαλουμουν το αρθρο 104 παρ 4 για να σωσω το διπλωμα μου), δεν θα οδηγουσα για 2 μηνες. Αξιζει; Δεν μιλαμε για 130 σε 160. Μιλαμε για 60 σε 93 σε δρομο που με 80 πηγαινουν τα φορτηγα τα ιδια. Το 130 των Ε.Ο. ειναι ενας καλος συμβιβασμος οικονομιας/ταχυτητας/ασφαλειας και οταν βρεχει ολοι καπου εκει παμε. Οχι ομως 90 στις στροφες της Υλικης. Καντο 110 και οποιος παει 140+ κανε αυτα που πρεπει.
-
Οπως θα εχεις προσεξει τα τελευταια χρονια, ο 'υπερβαλλον ζηλος' εχει γινει ενα αρκετα μεγαλο προβλημα, οχι μονο στην τροχαια, και οδηγησε μεχρι και στο θανατο ενος παιδιου. Τις πρωτες μερες του νεου ΚΟΚ, μεχρι και ο μεγας δυσκοιλιος Αυτιας ειχε καταγγειλει τη συμπεριφορα τροχαιων, οι οποιοι μεχρι και που την επεφταν σε τυχον γκομενες που σταματαγαν, για να μη τις γραψουν. Δεν θα θελαμε να ηταν οι κοπελες/γυναικες μας. Εγω θα κινουσα Γη και ουρανο μεχρι να εβρισκα και να ξεσκιζα το οποιο καθαρμα...
-
Δεν εχω κατηγορησει ποτε τον αστυνομικο. Θυμασαι πως εγραψα 'τη δικη μου περιπετεια'. Δεν τον κατηγορησα, κανει τη δουλεια του. Οταν το νομικο πλαισιο του δινει το κινητρο για το κατι παραπανω διχως να εχει καμμια σοβαρη συνεπεια επαφιεται στην προσωπικοτητα του το αν θα το κανει. Πιστευεις οτι αν δινοταν πχ εντολη σε μια διμοιρια για full χρηση οπλισμου εναντιον μιας διαδηλωσης θα ορμουσαν με τον ιδιο τροπο ολοι;;;
-
Οχι βεβαια. Καλα σου κανανε, αφου ησουν ατακτο παιδι. Ομως τωρα τα ιδια που εκανες τοτε με το παλιο σου αυτοκινητο θα σου βγουν σε χειροτερο κακο σημερα. Το παραπτωμα σου ειναι το ιδιο. Η αντιμετωπιση αλλαξε με τα χρονια. Δεν υπαρχει ομως το ιδιο 'παθος και διαθεση' για πιο σοβαρα αδικηματα οπως πχ η οπαδικη βια, εγκληματα οικονομικης φυσεως και αλλα πολλα που να μην αναλυσω γιατι θα 'γεμισουμε ζουμια' απο την εξιστορηση.
@Μανος
-
Η θεωρια εχει διαφορα απο την πραξη. Με τον παλιο ΚΟΚ, δεν υπεγραφες οποιαδηποτε κληση και πηγαινες δικαστικα. Δεν σημαινει οτι θα αθωωθεις ντε και καλα, αλλα ειχες την αισθηση οτι μπορεις να απευθυνθεις καπου. Μεχρι τοτε δεν ειχες καποια κυρωση μεχρι να αποφασισει το δικαστηριο. Τωρα, το αρθρο αυτο εχει καταργηθει. Ηταν το αρθρο 105 (δικονομικες διαταξεις). Τωρα εντος 3ημερου μονο στο διοικητη. Αυτος αποφασιζει και τελος. Περιστατικο σε φιλο το καλοκαιρι στη Σαλαμινα. Του την επεσαν εν ψυχρω ενω πηγαινε κανονικοτατα με τη ροη της κυκλοφοριας σε ενα club. Ειχε Corvette Ζ06. Βγηκαν, του εκοψαν κληση για επικινδυνη οδηγηση και εφυγαν. Την επομενη πηγε με τον συνοδηγο του να κανει ενσταση και ο,τι παραπανω. Του ειπε ο υποδιοικητης οτι θα μπορουσε να το κυνηγησει (καταχρηση εξουσιας). Ομως αν εκανε κατι τετοιο θα επρεπε να προπληρωσει την κληση με το κανονικο της ποσο και να μεινει και χωρις διπλωμα/αδεια για 1 μηνα ουτως ή αλλως. Μονο και μονο αυτη η ταλαιπωρια για την αμυδρη πιθανοτητα δικαιωσης μετα απο ν χρονια ακυρωνει την οποιαδηποτε διαδικασια στην πραξη. Ο 'μπατσος' εχει πουλησει τη μαγκια του και χεστηκε. Εσυ εχεις σκασει την 700αρου και βουβα + εχεις μεινει χωρις αμαξι. Νo problem... Το οτι αυτος μπορει πχ τις προηγουμενες μερες να εκανε και να τον ειδαν δεν λεει τιποτα (μπορει να εγινε κατι τετοιο). Εκεινη τη στιγμη εκινειτο κανονικοτατα. Καλη και δημοκρατικη φαση ε;;;
-
Ουτε εμενα μου αρεσουν οι καμερες, αλλα οπως αυτοι που τις βαζουν (οι αρχες) θελουν 'να με προστατεψουν' θελω και εγω vice versa, μιας και με το νομο τους δεν καλυπτομαι στην πραξη στο συγκεκριμενο ζητημα. Με καμερες σε καθε οχημα τροχαιας, ολοι θα προσεχουν τη συμπεριφορα τους περισσοτερο...
-
Ωπα, εδω εισαι λιγο λαθος. Πρωτον, παιρνεις το διπλωμα αρα ο αλλος δεν οδηγει. Το αμαξι δεν φταιει σε τιποτα, μπορει να το οδηγει καποιος αλλος. Δευτερον αν το κρατος κανει ο,τι γουσταρει τις πινακιδες γιατι να μην κανει ο,τι γουσταρει και σε εσενα τον ιδιο; Υπηκοος του εισαι. Ο σωστος νταντης θα παρει τα κλειδια σε ακραιες καταστασεις. Δεν χρειαζεται το κρατος 'πατερουλης' να το αποφασισει αυτο και να παρει η μπαλα ολη την οικογενεια. Δλδ αν πχ καποιο απο τα αδελφια σου εχει ληξιπροθεσμα χρεη θα σου αρεσει να ερθει η εφορια και να σου κανει κατασχεση εσενα; Δεν παει ετσι. Για τις παραβασεις φταινε οι οδηγοι και οχι τα αυτοκινητα για να τα τιμωρουμε.
-
-
Κοντά στο σπίτι μου είναι μια γωνία δύο δρόμων με μεγάλα πεζοδρόμια (3+ μέτρα του ενός, 5+ του άλλου). Στον πρώτο τα αυτοκίνητα παρκάρουν παράλληλα στο πεζοδρόμιο και στην χειρότερη ανεβάζουν τις δύο ρόδες μισό μέτρο επάνω. Στον άλλο δρόμο κάποιοι ανεβάζουν ολόκληρο το αυτοκίνητο στο πεζοδρόμιο αλλά και πάλι μένει αρκετός χώρος για τους πεζούς. Το πρόβλημα είναι η γωνία όπου κατά περιόδους κάποιοι έξυπνοι καβαλούν διαγώνια το πεζοδρόμιο και το κλείνουν ολόκληρο. Κάθε τόσο τηλεφωνώ στην τροχαία για τους γωνιακούς και κάποιες φορές κόβουν κλήση, τις περισσότερες, όμως, όχι. Ίσως σκέφτονται ότι αν κόψουν σε αυτούς θα πρέπει να κόψουν σε όλους πάνω στο πεζοδρόμιο, ίσως τους φαίνεται φυσιολογικό το παρκάρισμα, δεν ξέρω. Πάντως έχω δει πολλές φορές περιπολικό να περνάει, να κοντοστέκεται και να φεύγει χωρίς να κόβεται κλήση.
Προχθές το βράδυ ζώο με Renault Laguna είχε ανέβει διαγώνια κι είχε κλείσει όλο το πεζοδρόμιο. Τηλεφώνησα στο 100 και χθες το πρωί που έφευγα για τη δουλειά δεν είχε κλήση. Το απόγευμα που επέστρεψα το Laguna ήταν ακόμα εκεί οπότε ξαναπήρα τηλέφωνο. Σήμερα το πρωί πάλι δεν υπήρχε κλήση στο αμάξι. Οπότε, πριν κανά δίωρο που γύρισα από τη δουλειά πήρα για 3η φορά τηλέφωνο*. Είπα στην τηλεφωνήτρια οδό-πόλη-στοιχεία αυτοκινήτου (όπως και τις άλλες φορές) αλλά έκανα και την εξής συμπλήρωση:
- Εγώ (με ευγενικό ύφος): Παρακαλώ πολύ και κάτι ακόμα. Επειδή το αυτοκίνητο είναι εκεί 2 ημέρες και έχω τηλεφωνήσει άλλες δύο φορές χωρίς να κοπεί κλήση, μπορείτε να ενημερώσετε το πλήρωμα του περιπολικού ότι αν περάσει χωρίς να βεβαιώσει την κλήση θα κάνω καταγγελία εναντίον του;
- Τηλεφωνήτρια: Μάλιστα. Θα θέλατε να αφήσετε τα στοιχεία σας;
-Εγώ (με ευγενικό ύφος): Όχι προς το παρόν.
Είκοσι λεπτά μετά** η κλήση είχε κοπεί τόσο στο συγκεκριμένο ζώο όσο και στο 'άτυχο' ζώο που είχε την έμπνευση να παρκάρει επίσης διαγώνια κλείνοντας το πεζοδρόμιο δίπλα στο Laguna
Και το ερώτημα είναι: τυχαία η άμεση ανταπόκριση του 100 ή η KaceyWagner-ική μέθοδος απέδωσε;
*: Άμα κολλήσω με κάτι, δύσκολα το βγάζω από το μυαλό μου
**: Χρόνος ρεκόρ για παράνομο παρκάρισμα στην περιοχή -
Ποτε θα καταλαβετε μερικοι οτι το βασικοτερο (κ εξοργιστικο) προβλημα ειναι ΤΟ ΥΦΑΚΙ που αποκτουν μερικοι ΕΠΕΙΔΗ ενας νομος ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ, που ΔΕΝ σου δινει το δικαιωμα να υπερασπιστεις την αθωοτητα σου, τους εχει κανει μαγκες? Λογικο βεβαια αφου ξαφνικα ο δημοσιος υπαλληλος εγινε δικαστης ενορκος κ εκτελεστης ταυτοχρονα. ΑΥΤΟ ειναι το προβλημα κ για αυτο τα χωνουμε ΚΑΙ στον κοκ.
Οταν με σταματησανε στην τεραστια ευθεια της ΑΟ πριν τον κομβο με την Κηφισσιας, παρασκευη καταχειμωνο 2+ το βραδυ (Wagner, οταν ηρθα στο Ρεινα με την κληση στα χερια ), το πρωτο πραγμα που μου ειπαν ηταν 'καλα, δεν εχεις μαθει οτι σε τετοια σημεια δεν τρεχουμε'? Εννοωντας ακριβως 'μεγαλε μλκια ειναι αλλα μας εχουν στησει εδω να τσακωνουμε ανυποψιαστο κοσμακι). Το οποιο κ ειπαν μετα. Ε αυτους τους εκτιμησα, οπως επισης εκτιμησα το οτι το 173 εγινε 105 ή κατι τετοιο . Κ για να σας προλαβω, προφανως θα με ετσουζε αν δεν γινοταν αλλα κ παλι δεν θα ειχα προβλημα μαζι τους (θα ειχα φυσικα προβλημα με αυτον που τους εστησε εκει).
Αντιθετα οταν με σταματησαν 4 το πρωι καθημερινης στο τελειωμα της Συγγρου με την τρομακτικη ταχυτητα δινης των 113 χαω, μου αρχισαν το κυρηγμα για το ποσο επικινδυνη ειναι η ταχυτητα 'ειδικα μεσα σε κατοικημενη περιοχη' κ οτι 'θα επρεπε να τους ευχαριστω που ενδιαφερονται για την ασφαλεια μου' (το τελευταιο το ειπαν ΑΚΡΙΒΩΣ ετσι). Ε αυτοι να πεσουν να πεθανουν. Κυριολεκτικα. Δεν υπαρχει θεση κ χρησιμοτητα στην γη για τετοιους μαλακες. Οι αρουραιοι ειναι πιο χρησιμα ζωα απο αυτους.
-
Κ επειδη μιλησατε για εξωτερικο κλπ. Οπως ειπε κ ο johandeltakonstantinosbhtamanosgama, στο εξωτερικο κυριοι σε σταματανε, σου λενε 'εκανες αυτο', ΣΧΕΔΟΝ ΠΑΝΤΑ υπαρχει κ βιντεο, προβλεπεται αυτο, παρ'τε την κληση σας κ αντιο.
Εκει αμα πουλησεις μαγκια τοτε ναι εισαι μαλακας κ σου αξιζει οτι παθεις. Εδω περα οταν σου ξεκινανε με μαγκια, ετσι θα απαντησεις κ Ο ΠΙΟ ΤΡΕΛΟΣ ΘΑ ΒΓΕΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ ( )...
Οταν τους τα εχωνα που μου την ειπαν για το κρανος ενω επιναν καφεδακι με το κομφουζιο διπλα τους ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ παρκαρισμενα, δεν τους τα εχωσα ουτε επειδη μου ειπαν για το κρανος, ουτε γιατι θεωρω οτι δεν ημουν παρανομος. Τους την ειπα ακριβως γιατι ειχαν ενα υφακι λες κ μιλανε σε 15χρονο που θα το κανουν ντα, για να το παιξουν 'γαμαω' στον κοσμο του Everest κ για να με κανουν να 'καταλαβω' οτι νοιαζονται για την ασφαλεια μου
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4