-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ολα καλα αυτα που λες, αλλα ο κανονισμος προβλεπει κ το νουμερο του αστυνομικου στην επωμιδα κ φανερο. Για να μπορει οποιος ενδιαφερετε να μπορει να ξερει ποιον εχει απεναντι του (ακομα κ ως ΝΟΥΜΕΡΟ...).
Οταν δεις εναν απο αυτους να το φοραει, οπως προβλεπει ο κανονισμος, ελα πες κ τα υπολοιπα...Μεχρι τοτε ειναι κουραδομαγκες κρυμμενοι πισω απο κρανη κ με τα ΝΟΥΜΕΡΑ τους βαλμενα αναποδα, ψευτικα νουμερα, σβησμενα κλπ κλπ.
Μπορείς ανά πάσα στιγμή να το πάρεις το νούμερο. Αν σου αρνηθεί καλείς το 100 και πάτε στο τμήμα όλοι μαζί. Εναλλακτικά κάνεις καταγγελία στο οικείο αστυνομικό τμήμα.
Καλο...!
Παλαιοτερα τα βαζανε αναποδα για να μην μπορεις να τα διαβασεις ευκολα.Επισης το κρανος αυτο ειναι μοτοσυκλετικο που φοραγε και οχι σαν αυτο τον ματ. Καμια σχεση δλδ τα περι στολης κλπ.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Μπορείς ανά πάσα στιγμή να το πάρεις το νούμερο. Αν σου αρνηθεί καλείς το 100 και πάτε στο τμήμα όλοι μαζί. Εναλλακτικά κάνεις καταγγελία στο οικείο αστυνομικό τμήμα....Και ζήσαν αυτοί καλά, κι εμείς καλύτερα στο Στρουμφοχωριό...
Άσε να μαντέψω το αποτέλεσμα της καταγγελίας. Θα (ανακοινωθεί ότι θα) γίνει ΕΔΕ, το πόρισμα της οποίας είτε θα χαθεί, είτε θα τους βγάζει όλους λάδι... -
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
....Παρακαλώ πολύ και κάτι ακόμα. Επειδή το αυτοκίνητο είναι εκεί 2 ημέρες και έχω τηλεφωνήσει άλλες δύο φορές χωρίς να κοπεί κλήση, μπορείτε να ενημερώσετε το πλήρωμα του περιπολικού ότι αν περάσει χωρίς να βεβαιώσει την κλήση θα κάνω καταγγελία εναντίον του;
- Τηλεφωνήτρια: Μάλιστα. Θα θέλατε να αφήσετε τα στοιχεία σας;
-Εγώ (με ευγενικό ύφος): Όχι προς το παρόν.
Απίστευτο!! Στο κέντρο του πειραιά σε αντίστοιχη κλήση μου τη δεύτερη φορά ενημέρωσα και εγώ την τηλεφωνήτρια τα ανωτέρα. Σε 1 λεπτό 2 αυτοκίνητα εμφανίστηκαν με 4 αστυνομικούς με μπλοκάκια εμφανώς αγχωμένοι. Από τα περίπου 10 αυτοκίνητα πάνω στον πεζόδρομο στα 9 οι οδηγοί πετάχτηκαν από τα διπλανά μαγαζιά και μέσα σε 5 λεπτά είχαν φύγει μέσω συζητήσεων με τους αστυνομικούς σε έναν που δεν εμφανίστηκε έφαγε το ροζ χαρτάκι. Έχουν περάσει 5 λεπτά από τη στιγμή που έφυγαν τα περιπολικά και 3 από τους 9 έχουν είδη γυρίσει στις θέσεις τους. Τι να κάνω να παίξω το παιχνίδι τους μέχρι να σπάσουν τα νεύρα, αυτών και των αστυνομικών?
Εγώ είμαι χαλαρά και κοιτάω πάνω από το παράθυρό μου. - Τηλεφωνήτρια: Μάλιστα. Θα θέλατε να αφήσετε τα στοιχεία σας;
-
Φοβέρα θέλουν κι αυτοί (οι αστυνομικοί) για να κάνουν τη δουλειά τους, δυστυχώς.
Όσο για τα ζώα στον πεζόδρομο, αν δε βαριέσαι, κάνε ένα ακόμα τηλεφώνημα στο 100 και πες ότι τα ίδια αυτοκίνητα που ήταν στο σημείο κι έφυγαν με την εμφάνιση των αστυνομικών επέστρεψαν. Ζήτα από τον/την τηλεφωνητή/τρια να μεταφέρει στους αστυνομικούς να κόψουν κλήσεις αυτήν την φορά (μην ξεχάσεις να αναφέρεις ότι μπορείς να παρακολουθείς τι συμβαίνει στον πεζόδρομο).Υ.Γ.: Μπορεί κάποιος να σκεφτεί 'καλά, άλλη δουλειά δεν έχεις από το να παίρνεις τηλέφωνα το 100;'. Όμως, με την αδιαφορία δε γίνεται τίποτα. Δυστυχώς, όσο πιο ζώα είναι κάποιοι, τόσο πιο σπ@σ@ρχ1δηδ3ς πρέπει να γινόμαστε για να τους αντιμετωπίσουμε.
-
Σε παράδρομο της εθνικής
Τζιπ της δίωξης λαθρομεταναστών κλάπηκε κατά τη διάρκεια ελέγχουEurokinissi
(φωτ. αρχείου)
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθροΣε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για τον εντοπισμό και τη σύλληψη αγνώστου, ο οποίος κατά τη διάρκεια ελέγχου λίγο πριν τις οκτώ το βράδυ της Κυριακής έκλεψε υπηρεσιακό τζιπ του τμήματος Δίωξης Λαθρομεταναστών Ανατολικής Αττικής και εξαφανίστηκε στην Εθνική Οδό Αθηνών Λαμίας, κοντά στον Σείριο.
Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, τρεις άνδρες της Δίωξης Λαθρομεταναστών εντόπισαν στον παράδρομο της Εθνικής Οδούς ένα ΙΧ αυτοκίνητο και ένα φορτηγάκι στα οποία επέβαιναν τουλάχιστον τέσσερα άτομα. Οι άνδρες της αστυνομίας πλησίασαν και ζήτησαν από τους αγνώστους να σταματήσουν για έλεγχο, αλλά αυτοί εγκατέλειψαν τα οχήματα και τράπηκαν σε φυγή.
Οι αστυνομικοί τους καταδίωξαν και πρόλαβαν τον έναν, ενώ οι άλλοι τρεις κατάφεραν να διαφύγουν. Ο καταδιωκόμενος όμως έσπρωξε τον οδηγό του αστυνομικού οχήματος το οποίο ήταν σταματημένο με τα κλειδιά στη μίζα, πήρε το τζιπ και εξαφανίστηκε.
Από τη ΓΑΔΑ διατάχθηκε έρευνα για την υπόθεση και οι τρεις συνοριοφύλακες δίνουν καταθέσεις για διευκρινιστεί τι ακριβώς συνέβη.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
-
Εμένα με σταμάτησαν για πρώτη φορά στα 4 χρόνια που οδηγάω πριν έναν μήνα για αλκοτέστ στο μεταξουργείο, στο φανάρι πριν την δ/νση τροχαίας. Φυσικά δεν είχα πιει, το περίεργο είναι ότι δεν μου ζήτησαν χαρτιά, απλά έγραψαν το ονοματεπώνυμό μου σε ένα χαρτί. Πολύ καλή η συμπεριφορά των αστυνομικών, πιο πολύ για το τυπικό κάνανε το αλκοτέστ μια που τους σταματάγανε όλους. Και στο τέλος με άφησαν απ' την δεξιά μεριά που ήμουν όταν άναψε το πράσινο για τα αριστερά να στρίψω, αν και ολίγο επικίνδυνο
-
Ακουσα οτι τελικα ο Αθινγκανος ενω τον ειχε συλλαβει ενας απο τους τρεις, που εκαναν τον ελεγχο, και τον πηγαινε στο περιπολικο του ξεφυγε !!! και πηρε το οχημα και εφυγε..... τον βρηκαν σε καταυλισμο μαζυ με το οχημα!!!! οι αλλοι δυο κυνηγουσαν να πιασουν και καποιους αλλους που ηταν μαζυ με τον πρωτο!!!!!
-
Τον έπιασε το ραντάρ με 128 ΧΑΩ στην περιμετρική της Πάτρας, στην ανηφορική ευθεία πριν το πρώτο τούνελ επιστρέφοντας Αθήνα.
Η πρώτη κουβέντα του οργάνου, 'έχει πρόστιμο 350 Ε'. Πήρε τα χαρτιά κι άρχισε να γράφει. Ο οδηγός, μαλακός από τη φύση του, άρχισε το γλύψιμο. Έπιανε, ο αστυνομικός ξεκίνησε να γράφει 'ποσό προστίμου: 40 Ε'. Ένα 20άρι και καθάριζες, μια χαρά!
Αλλά εκεί μπήκε στον χορό ... ο πατέρας του οδηγού (που του είχε μείνει εκείνο το '350' που άκουσε). Βγήκε από το αυτοκίνητο κ είπε του αστυνομικού 'δεν ντρέπεστε; Μεσ' την ευθεία; Δεν πάτε σε καμιά στροφή, μπας και γλιτώσετε κανέναν;'
'Α, δεν φτάνει που έκανες παράβαση, μιλάς κιόλας;' είπε ο αστυνομικός. Και διόρθωσε το '40' σε '350'Ε, την ταχύτητα σε 136 (από το πραγματικό 128 του ραντάρ και το 118 που είχε ξεκινήσει κι έγραφε για το 40άρι) και του αφαίρεσε το δίπλωμα για 2 μήνες. Επί τόπου και με συνοπτικές διαδικασίες... -
-
Σήμερα το πρωί στον Κηφισό αστυνομικός με πολιτικά που οδηγούσε μηχανή της ομάδας Ζ και προσπερνούσε με διήθηση μεταξύ μεσαίας και αριστερής λωρίδας, μόλις τον πλησίασε ταχύτερα κινούμενη μηχανή, μπήκε σε κενό στην αριστερή λωρίδα για να την αφήσει να περάσει!
Σε ότι αφορά το περιστατικό που περιγράφει ο ililias, εξαρτάται από το ύφος του πατέρα το αν ο αστυνομικός δικαίως τους 'έσκισε'. Αν ο πατέρας βγήκε με αλαλαγμούς από το αυτοκίνητο φωνάζοντας/μιλώντας ειρωνικά, έχασε αυτομάτως το δίκιο του. Αν ήμουν ο γιος, θα ξέχεζα τον πατέρα μου. Αν πάλι, απευθύνθηκε ευγενικά στον αστυνομικό και του είπε 'καταλαβαίνω ότι εδώ σας έχουν πει να στήνεστε, αλλά καλύτερα να πηγαίνατε σε πιο επικίνδυνα σημεία', φάουλ είναι ο αστυνομικός. Για κάποιο λόγο, όμως, νομίζω ότι ισχύει το πρώτο σενάριο.
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Σε ότι αφορά το περιστατικό που περιγράφει ο ililias, εξαρτάται από το ύφος του πατέρα το αν ο αστυνομικός δικαίως τους 'έσκισε'. Αν ο πατέρας βγήκε με αλαλαγμούς από το αυτοκίνητο φωνάζοντας/μιλώντας ειρωνικά, έχασε αυτομάτως το δίκιο του. Αν ήμουν ο γιος, θα ξέχεζα τον πατέρα μου. Αν πάλι, απευθύνθηκε ευγενικά στον αστυνομικό και του είπε 'καταλαβαίνω ότι εδώ σας έχουν πει να στήνεστε, αλλά καλύτερα να πηγαίνατε σε πιο επικίνδυνα σημεία', φάουλ είναι ο αστυνομικός. Για κάποιο λόγο, όμως, νομίζω ότι ισχύει το πρώτο σενάριο.Ισχύει το ... ενδιάμεσο σενάριο. Ευγενικός ήταν, αλλά όχι τόσο όσο τον παρουσιάζεις.
Το θέμα είναι ότι ο οδηγός έγλυφε μέχρι παρεξήγησης, χωρίς αποτέλεσμα, το περισσότερο δε ότι το 'σκίσιμο' περιλάμβανε και μεγαλύτερη από την πραγματική ταχύτητα. 128 έλεγε το ραντάρ, 136 του έγραψε στην κλήση.
Και, σε κάθε περίπτωση, 128 χαω σε ανηφορική ευθεία σ' εκείνο το σημείο μόνο υπερβολική ταχύτητα δεν είναι! -
**Είπα (εν μέσο κρίσης) να αφήσω το αυτοκίνητο και να κυκλοφορώ με το άλλο μεταφορικό μου μέσο για να γλιτώσω και τις κλήσεις....αλλα **
-
Αχαχαχαχα τη βάζει και στον υαλοκαθαριστήρα!!
-
Επεσα σε 'τυπικο ελεγχο' για υποπτα αντικειμενα χθες βραδυ στη γεφυρα κατεχακη-κηφισιας.
Σωματικος ελεγχος και οτι ντουλαπακι ειχε και δεν ειχε το Μερκ το ανοιξανε!Με σταματανε, ενημερωνουν οτι θα μου κανουν σωματικο ελεγχο και την ωρα που μ εψαχνε ο ενας, δευτερος αστυνομικος ανοιξε την πορτα και ξεκινησε τα ντουλαπακια.
Οπου εισεπραξε ενα ευγενικο: Χωρις την παρουσια μου, δεν εχετε το δικαιωμα να κανετε ελεγχο στ αμαξι μου'
Πραγμα που δεν του αρεσε και με ρωτησε αν θα του πω πως θα κανουν την δουλεια τους.
Οχι, θα σας πω πως ΔΕΝ θα κανετε την δουλεια σας. Πρεπει να ειμαι παρον οταν κανετε ελεγχο στους χορους του αυτοκινητου.
Ε.... Μονο τις μπαταριες της φωτογραφικης δεν ανοιξαν!
Βρηκαν και μια τριντεντ που μου ειχε πεσει αναμεσα στα καθησματα και δεν μπορουσα να την βρω...
Μου καναν και μενα σωματικο ελεγχο... 2 φορες!Απλα το ρηξα στον χαβαλε καποια στιγμη που πηγε να το τραβηξει... και πηγαμε ολοι στην ευχη της Παναγιας.
-
To καπω δεν τ' ανοιγουνε? Το πορτ μπαγκαζ? Εχει τοσα μερη το αυτοκινητο που μονο σκυλος κανει δουλεια και αυτο παλι παιζεται. Πιστευω οτι το κανουνε για καλλιεργεια κλιματος περισσοτερο.....
-
Ο χρήστης Wagner669 έγραψε:
Επεσα σε 'τυπικο ελεγχο' για υποπτα αντικειμενα χθες βραδυ στη γεφυρα κατεχακη-κηφισιας.
Σωματικος ελεγχος και οτι ντουλαπακι ειχε και δεν ειχε το Μερκ το ανοιξανε!Με σταματανε, ενημερωνουν οτι θα μου κανουν σωματικο ελεγχο και την ωρα που μ εψαχνε ο ενας, δευτερος αστυνομικος ανοιξε την πορτα και ξεκινησε τα ντουλαπακια.
Οπου εισεπραξε ενα ευγενικο: Χωρις την παρουσια μου, δεν εχετε το δικαιωμα να κανετε ελεγχο στ αμαξι μου'
Πραγμα που δεν του αρεσε και με ρωτησε αν θα του πω πως θα κανουν την δουλεια τους.
Οχι, θα σας πω πως ΔΕΝ θα κανετε την δουλεια σας. Πρεπει να ειμαι παρον οταν κανετε ελεγχο στους χορους του αυτοκινητου.
Ε.... Μονο τις μπαταριες της φωτογραφικης δεν ανοιξαν!
Βρηκαν και μια τριντεντ που μου ειχε πεσει αναμεσα στα καθησματα και δεν μπορουσα να την βρω...
Μου καναν και μενα σωματικο ελεγχο... 2 φορες!Απλα το ρηξα στον χαβαλε καποια στιγμη που πηγε να το τραβηξει... και πηγαμε ολοι στην ευχη της Παναγιας.
Αφου βρηκε τη τσιχλα παλι καλα! Το καλοκαιρι ετυχε στις 3 τα ξημερωματα να με σταματησουν για ελεγχο αλλα καθως φανηκε δεν τους γεμισα το ματι και μ'αφησαν να φυγω, το μονο που μ εκαναν ηταν να μου ριξουν λιγο φως με το φακο ! Εκει τους πεταξα το θεικο καλα σταματησα που σταματησα δειτε και λιγο τα χαρτια μου, τζαμπα τα φαγα τα φρενα??
-
Ο χρήστης Drosxo έγραψε:
To καπω δεν τ' ανοιγουνε? Το πορτ μπαγκαζ? Εχει τοσα μερη το αυτοκινητο που μονο σκυλος κανει δουλεια και αυτο παλι παιζεται. Πιστευω οτι το κανουνε για καλλιεργεια κλιματος περισσοτερο.....Καπο δεν ανοιξαν, αλλα αυτο ηταν το λιγοτερο.
Εχω τρια σημεια στ αμαξι που δεν τα κοιταξαν, το ενα ειναι στο σαλονι και τα αλλα δυο στο πορτ μπαγκαζ....
Να μου σπασει τα νευρα ηθελε γιατι του την ειπα οταν μου εκαναν σωματικο ελεγχο.-Ειστε φωτογραφος;
-Οχι... Εμπορος.
-Και η φωτογραφικη μηχανη;;
-Χομπυ
-Και τι φωτογραφιζεται συνηθως;- .....τα παντα;; (αντι για 'συνηθως κουνελακια')
-Εδω η σακουλα τι εχει;
-Δεν εχω ιδεα
-Δικο σας δεν ειναι τ αμαξι;
-Ναι
-Και δεν ξερετε τι εχει η σακουλα;
-Αλλα 4 αυτοκινητα εχω (στην εταιρεια), που να θυμαμαι τι εχει η καθε σακουλα!
Τελικα κατι πιατα της ΒΡ ηταν που δεν ξερω ποτε τα εδωσαν και γιατι τα χω ακομα στ αμαξι-Θα απορειτε γιατι ειναι τοσο επιμονος ο ελεγχος...
-Οχι... Μου χουν κανει αλλες 4 φορες ελεγχο και ξερω πως γινεται- 4 φορες;;;
-Ναι. Και τη μια σε ενα Pug307SW ειχαν βρει 30 μπαλακια αλουμινοχαρτο κατω απο ενα πατακι.
Μεχρι να τα ανοιξει ενα-ενα κοντεψα να τρελαθω!
-Και τι ηταν τελικα;
-Ζελατινες και αλουμινοχαρτα απο πακετα τσιγαρων... (αντι για 'κοκα, ηρωινη, μερικα εξτασυ και μισο κιλο Καλαματιανο')
Τελικα ο τυπος ηταν νεο-σμυρνιος και πηγαιναμε και στο ιδιο σχολειο
Απλα ηταν απο τις λιγες φορες που μπορουσα να το τραβηξω, αλλα μονο και μονο γιατι ειχα δουλιτσα και βιαζομουν το ρηξα στο χαβαλε.
-
Α ρε Wagner κάθε φορά που διαβάζω ποστ σου στο εν λόγω θέμα λύνομαι στα γέλια!! Respect!!
-
Πριν τρεις βδομάδες περίπου είχαν έρθει δυο συμφοιτητές μου για ένα συνέδριο για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Τα παιδιά τα φιλοξένησα στο σπίτι της αδερφής μου που είναι πιο μεγάλο και κοντά στο συνεδριακό χώρο, στα Γλυκά Νερά.
Που θέλω να καταλλήξω. Την Παρασκευή το βράδυ βγήκαμε με τα παιδιά και κάτι άλλα φιλαράκια. Παρόλα αυτά κανείς μας δεν είχε πιει πάνω από 2-3 μπύρες, και είχαμε φάει καλά πριν, και μετά φυσικά. Οπότε ήμασταν κυριλέ. Στην επιστροφή λοιπόν, στο Σταυρό, όπως βγαίνουμε από Μεσογείων, για Λαυρίου με κατεύθυνση προς Γλυκά Νερά, ακριβώς στη στροφή που οδηγεί προς Περιφερειακό αν δεν κάνω λάθος, ήταν σταματημένα δύο περιπολικά. Και φυσικά αρκετοί ένστολοι. Αυτοί λοιπόν σταμάταγαν όποιον πέρναγε από ότι κατάλαβα. Αφού σταματήσαν μια κοπέλα, εμάς και ένα παλικάρι από πίσω.
Λοιπόν. Η κοπέλα, και το παλικάρι κονωμήσαν κλησούλα (για ποτό). Αντιθέτως ο φίλος μου μου που οδηγούσε ήταν 'καθαρός'. Ε, έπρεπε να δείτε το πως μας κοιτάζανε κανα δυο αστυνομικοί. Βλέπαν ένα STILO με φιμέ (πολύ ανοικτό), εξατμισούλα (όχι universal βεβαίως βεβαίως) και δε μπορούσαν να μας γράψουν για τίποτα. Ακόμα και εγώ που καθόμουν πίσω φόραγα ζώνη (ΠΑΝΤΑ ΖΩΝΗ).
Με αρκετή απογοήτευση, αφού θα πρεπε να περιμένουν άλλον ******** για να συμπληρώσουν αριθμό, μας άφησαν να φύγουμε!
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
http://www.msfree.gr/msdet.php?id=8644'Προσαγωγή κύριος, προσαγωγή'
Basika eisai liiigo la8os se ayto.
Ton pane gia prosagwgh epeidh sthn arxh trabhkse to kranos toy astynomikoy.
Apo ekei kai pera ti paei na pei einai h fwnh toy polytexneioy (re ton tade pernete? Sta arxidia toy, toy organoy poios einai.... Eseis den fwnazete na mhn ginontai diakriseis)?
Exei to dikaiwma bash nomo8esias na ton pane mesa gia elegxo kai sthn synexeia limenergaths na htan den 8a ebrize etsi.
Fysika akoysame ta gnwsta 'eimaste asfaleis xwris esas (apo toys polites pros toys astynomikoys) kai na fygete', alla opote toys kaine ta magazia kai toys ta spane oi dh8en anarxikoi tote fwnazoyn poy einai h astynomia kai to kratos.Opws eipe kai kapoios allos.... Stis xwres poy zhleyete ektws apo klompies 8a eixe de8ei kai pis8agkwna....
Συμπεριφορές Αστυνομικών Λάθη και Σωστά! #4