Jan 7, 2011, 2:08 AM

Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Ηλία, δεν σε κατηγόρησε κανείς, ούτε έχουμε λαϊκό δικαστήριο εδώ. Κουβέντα κάνουμε. Άλλωστε και μόνο το ότι προβληματίζεσαι για το αν έχεις δίκιο, δείχνει ότι είσαι σε σωστό δρόμο. Αυτούς που φοβάμαι είναι όσους είναι πολύ σίγουροι για τον εαυτό τους στο τιμόνι.

Πάνω στο ακόλουθο σημείο πάντως έχω μια απορία:

Σίγουρο επίσης είναι, ότι με είχαν δει από πριν και όντως περίμεναν να μπω στη ζώνη των 90, που όποιος από εσάς περάσει από το σημείο αυτό (και για να το υπενθυμίσω, αναφέρομαι στην Εθνική, στη γέφυρα της Μεταμόρφωσης με κατεύθυνση προς Αθήνα), ας προβληματιστεί για την ορθότητα των ορίων..

Εσύ όταν είδες το όριο ταχύτητας των 90, έριξες καθόλου την ταχύτητα σου; Την κράτησες ίδια; Ή την αύξησες -έστω για να προλάβεις να προσπεράσεις και να μπεις αμέσως δεξιά ώστε να ελευθερώσεις την λωρίδα; Αν η απάντηση είναι η τρίτη επιλογή, κατανοώ την λογική. Στο επόμενο μήνυμα σου όμως, αναφέρεις αυτό:

Το αυτοκίνητο χωρίς φώτα το είχα προσπεράσει πριν 1 λεπτό, πραγμα που σημαίνει ότι το προσπέρασαν και οι αστυνομικοί, πριν καν αντιληφθούν οτι οδηγώ πάνω από το όριο..

Και πάλι λοιπόν δεν είχες λόγο να συνεχίζεις με τόσα χιλιόμετρα. Αλήθεια, απορρίπτεις εντελώς την περίπτωση να ήθελαν όντως να δουν αν θα μειώσεις ταχύτητα μετά την ταμπέλα; Για κάποιο περίεργο λόγο, είμαστε μια χώρα στην οποία ο ρυθμός με τον οποίο έχουμε διαλέξει να οδηγούμε θεωρείται σημαντικότερος από την σήμανση. Οκ, δεν είναι για 90 σε εκείνο το σημείο. Αν από τα 160 είχες πέσει στα 120, ή ακόμα και 130, πιστεύεις ότι θα σου έπαιρναν το δίπλωμα; Εσύ ποιο θα θεωρούσες λογικό όριο;

Θα έπρεπε να είχαν δει το αυτοκίνητο χωρίς τα φώτα, τουλάχιστον 30-40sec πριν δουν εμένα, γιατί όταν το είδα εγώ, το περιπολικό δεν υπήρχε ούτε καν ως κουκίδα στον καθρέπτη μου και από τη στιγμή που το είδα, κινούνταν μόνο στην αριστερή με μεγάλη ταχύτητα.

Όσο οδηγούσα στην αριστερή και με αυτοκίνητο που στην αρχή δεν ήξερα καν ότι ήταν περιπολικό και οδηγούσε πίσω μου με μεγάλη ταχύτητα και θέλησα να του ανοίξω το δρόμο, δε μου δώθηκε καν η δυνατότητα να επιβραδύνω.
Όταν πήγα στη μεσαία, επιβράδυνα, αλλά ήταν ήδη αργά (για τα όρια του δρόμου και ταυτόχρονα για εμένα)..

Σχετικά με το ποιά θα ήταν η δική μου γνώμη για το όριο, τοποθετήθηκα πριν, λέγοντας πως θα έπρεπε να με γράψουν για 120. Ανεξάρτητα από αυτό, πάντως, πιστεύω πως δεν υπήρχε λόγος στην αριστερή να είναι μικρότερο από 110 τη στιγμή που πριν ήταν 120.. και αυτά τα 10χλμ τα βγάζω αυστηρά κιόλας, λόγω των εξόδων για μεταμόρφωση και αττική οδό (αν και στο σημείο αυτό έχει και μία 4η λωρίδα προετοιμασίας εισόδου στον αυτοκινητόδρομο από Μεταμόρφωση και εξόδου προς Αττική οδό που δε δημιουργεί πρόβλημα σε συνθήκες κανονικής κυκλοφορίας..) και τότε όχι, δεν πιστεύω πως θα μου έπαιρναν το δίπλωμα..