-
προς
themmy και** johny-700** σας εχω στειλει προσωπικο μυνημα, διαβαστε το και τα λεμε -
καλησπεριζω ολους τους συμφορουμιτες! θα απευθυνω μια ερωτησουλα για οσους διαθετουν ορεξη και φως:χειροκινητο αυτοματοποιημενο κιβωτιο(πχ νεα C4) και αυτοματο.διαφορες(πχ λειτουργια-κοστος-βλαβες)-προτιμησεις(απο οδηγικη εμπειρια)? παιδια καλες οι εντυπωσεις αλλα λιγη ουσια απο γνωσεις εχει κανεις να μας παραθεσει?
-
Απο: http://www.auto-internet.gr/testscomparing.php
Citroen C4 1.6 - VW Golf 1.2 TSI
Η καλύτερη C4 των τελευταίων ετών δικαιούται να θέσει την νεανικότητα και το μπρίο της απέναντι στο Golf, την παραδοσιακή δύναμη της κατηγορίας και ισχυρό αντίπαλο κάθε νέου μικρομεσαίου μοντέλου, που έγινε καθεστώς μεν, δεν είναι άτρωτο όμως στο διάβα του χρόνου
Μέχρι πριν λίγα χρόνια τα πράγματα στο δια ταύτα ήταν απλά. Δεν υπήρχε Citroen που να μην σε κέρδιζε με την οδική συμπεριφορά και την άνεσή της. Συνολικά, όμως, στη σύγκριση με τα γερμανικά μικρομεσαία είχες αρκετά «ναι μεν αλλά». Σήμερα, η γαλλική εταιρεία αποφάσισε να κοιτάξει τους πάντες στα μάτια και επιτέλους να μια μικρομεσαία Citroen που μπορεί να τα βάλει με όλο το γερμανικό ανταγωνισμό. Η νέα C4 είναι τόσο καλό αυτοκίνητο, και τόσο ολοκληρωμένο, που κερδίζει τον χρήστη με την ποιότητα και τον τρόπο που κινείται. Είναι μια leader. Αν όμως μιλήσουμε για μικρομεσαία Leader, πρέπει να πάμε κατευθείαν στην ...πηγή: στο Golf. Στο αυτοκίνητο που οι αναφορές σε αυτό αρχίζουν και ξεκινάνε από το όνομά του. Λες Golf και δεν χρειάζεται να συνεχίσεις. Αυτό άλλωστε δεν προσπαθεί να κάνει η VW με τις διαφημίσεις των τελευταίων ετών; Και το έχει επιτύχει απόλυτα. Το όνομα Golf έχει καταφέρει να δημιουργήσει τέτοια βαρύτητα, που κερδίζει την εμπιστοσύνη των αγοραστών της κατηγορίας ανεξαρτήτως των λοιπών, βελτιωμένων κάθε φορά, χαρακτηριστικών του.
Υπάρχουν λοιπόν ψεγάδια στον εμπορικό βασιλιά, σημεία που να κερδίζει η ολόφρεσκη σε διάθεση C4; Δεν μπορεί να μην υπάρχουν, γιατί όλα τα αυτοκίνητα έχουν μειονεκτήματα, γιατί όλοι οι κατασκευαστές δίνουν μεγαλύτερη βαρύτητα στις δικές τους προτεραιότητες. Ας δούμε για παράδειγμα τις διαφορές στη σχεδίαση. Το ομογενοποιημένο με το παρελθόν του Golf φαίνεται πλέον απίστευτα οικείο στον παρατηρητή, είναι ένα σχήμα που ξέρεις καλά και που έχεις αποδεχτεί ακόμα καλύτερα. Από την άλλη, η νέα C4 είναι λίγο πιο κομψή (επειδή έχει πιο «στρογγυλοποιημένη φόρμα») και θα μπορούσε να πει κάποιος πως μοιάζει λίγο και σε ένα μικρομεσαίο σεντάν, τη λεγόμενη κούρσα, χάρη κυρίως στο τελείωμα πίσω, που πάει αρκετά χαμηλά. Άλλη μια φορά, δηλαδή, έχουμε ένα δίλημμα μεταξύ της οπτικής αίσθησης στιβαρότητας και μιας πιο 'elegant' προσέγγισης.
Στο εσωτερικό, όμως, οι διαφορές δεν έχουν απλώς ονοματεπώνυμο, είναι πλέον και ιδιαίτερα εμφανείς. Στη θέση των χρηστικών και εύκολα ορατών οργάνων του Golf, οι Γάλλοι έχουν χρησιμοποιήσει πιο νέα, πιο φρέσκα γραφικά. Στη θέση που το Golf της δοκιμής είχε ένα απλό στην εμφάνιση ραδιοκασετόφωνο, η C4 είχε μια έγχρωμη οθόνη με navigation και ηχοσύστημα, εξαιρετικά λειτουργικά όλα. Οι Γάλλοι σε επίπεδο σχεδίασης προσπέρασαν τους Γερμανούς. Και σε επίπεδο αντιληπτής ποιότητας, τους έφτασαν. Τα πλαστικά και στις δυο περιπτώσεις είναι μαλακά, με πολύ καλή αφή, αλλά η αίσθηση ποιότητας πάει στην Citroen και στο VW πάει η αίσθηση στιβαρότητας. Το Golf πάντως έχει καλύτερους χώρους για μικροπράγματα. Τόσο στην κεντρική κονσόλα, όσο και στις σχεδιασμένες θέσεις για μπουκάλια στις μεγάλες θήκες στις πόρτες. Η αίσθηση φιλοξενίας είναι αναφανδόν υπέρ της C4, που καταφέρνει να σε κρατάει όχι απλώς ξεκούραστο στο εσωτερικό της, αλλά εξαιρετικά ικανοποιημένο, είτε οδηγείς, είτε μεταφέρεσαι, είτε απλά περιμένεις στο φανάρι. Από την άλλη, είναι βέβαιο πως προτιμούμε το κανονικό, παραδοσιακό χειρόφρενο του Golf στη θέση του ηλεκτρικού της C4. Και για να κάνουμε επίλογο στην ενότητα, το Golf δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την συνολική εικόνα της C4 σε έναν ενδεικτικό πολλές φορές τομέα: η Γαλλίδα είναι ένα αυτοκίνητο που θα σε ξεκουράσει αν μπεις μέσα να γυρίσεις μετά από μια δύσκολη μέρα από το γραφείο στο σπίτι σου. Όσον αφορά την τιμολόγησή τους, η νέα C4 1.6 των 120 ίππων ξεκινάει από 17.200 ευρώ και το 5θυρο Golf από 17.750 ευρώ, και τα δυο με πλήρη εξοπλισμό. Συγκεκριμένα, προσφέρουν, ESP, ABS με Brake Assist, υπολογιστή ταξιδιού, κλιματισμό, 6 αερόσακους, ηλεκτρικό πακέτο και ηχοσύστημα, ενώ η C4 έχει και cruise control.
Περνώντας στο χώρο του κινητήρα, συναντάμε δυο διαφορετικές επιλογές. Από τη μία ο γνωστός κινητήρας 1.6 του γαλλικού γκρουπ που αποδίδει 120 ίππους, κι από την άλλη ο γερμανικός υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας TSI, που αποδίδει 105 ίππους από τα 1,2 λίτρα του. Ο ατμοσφαιρικός της Citroen είναι ένας πολύ καλός κινητήρας, που έχει επαρκή δύναμη και καλή ροπή σε όλο το φάσμα των στροφών, είναι πρόθυμος, ανεβάζει εύκολα στροφές κι εξασφαλίζει καλές κι ανταγωνιστικές επιδόσεις, προσφέρει πολύ καλή ελαστικότητα από πολύ χαμηλά, εύκολη οδήγηση, αλλά αν χρειαστείς να προσπεράσεις γρήγορα θα κατεβάσεις ταχύτητα, ενώ και ψηλά ο θόρυβος γίνεται αντιληπτός στην κατά τα άλλα πολύ ήσυχη καμπίνα (εδώ ρόλο παίζει και η έλλειψη 6ης σχέσης στο κιβώτιο). Με τα δεδομένα των ατμοσφαιρικών, πάντως, είναι ένα σύνολο ευδιάθετο και επαρκές, που προσφέρει άνετη και ευχάριστη οδήγηση. Η κατανάλωσή του εξαρτάται από το πόσο πιέζεται το δεξί πεντάλ, είναι δηλαδή από πολύ καλή έως ελαφρά τσιμπημένη, αλλά το ίδιο συμβαίνει και στο Golf, που πάντως σε ήρεμους ρυθμούς ίσως είναι ελάχιστα πιο οικονομικό από την C4. Ο γερμανικός κινητήρας παίρνει εν τω άμα το προβάδισμα. Μπορεί ψηλά να υπολείπεται ελαφρώς του γαλλικού, αλλά τόσο που τις περισσότερες φορές απλώς δεν σε νοιάζει καθόλου, ενώ μέχρις εκεί απλώς είναι παντού καλύτερος. Σε απόκριση (από τις ...μηδέν στροφές), ελαστικότητα, δύναμη, ζωντάνια, αίσθηση. Υπεύθυνη φυσικά για όλα αυτά είναι η ροπή του τούρμπο, που κάνει την οδήγηση του Golf πιο ζωηρή, πιο ενθουσιώδης και με καλύτερες επιδόσεις από της ήδη καλής C4. Το γερμανικό κιβώτιο έχει έξι σχέσεις -παίζει κι αυτό το ρόλο του- και το γενικότερο συμπέρασμα είναι πως ενώ ο κινητήρας της C4 ικανοποιεί, ο κινητήρας του Golf ενθουσιάζει. Και κερδίζει σαφώς την ενότητα.
Ας δούμε όμως τι γίνεται επί του ασφαλτοτάπητα. Τα πράγματα είναι και εδώ απλά, με την αντίστροφη σειρά, αφού η C4 βγαίνει νικήτρια. Αν πας ήρεμα, οικογενειακά, η άνεση και η ποιότητα κύλισης σε ενθουσιάζουν. Αν πας ...γυρεύοντας, το κράτημα της Γαλλίδας και η άνεσή της στο όριο σε ενθουσιάζουν ακόμη περισσότερο. Αν πας ραντεβού με την αγαπημένη σου, η ωραία ατμόσφαιρα θα την κερδίσει κι αυτήν. Αν πας ραντεβού με οποιαδήποτε άλλη, δεν έχει καμία σημασία! Θα μου πείτε, και το παραδοσιακά πολύ αποτελεσματικό Golf τι λέει για όλα αυτά; Το Golf, λοιπόν, συνεχίζει παντού και πάντα να προτάσσει την στιβαρότητά του, την εξαιρετική φιλικότητά του, την δομική του ισορροπία, τα ψηλά περιθώρια πρόσφυσης, τη γραμμικότητα στις αντιδράσεις του (εκτός κι αν αυτές προκύψουν πάνω από εγκάρσια ανωμαλία). Είναι ένα αυτοκίνητο από τα κορυφαία σε οδική συμπεριφορά στην κατηγορία του, δεν αλλάζει αυτό. Απλά, η C4 είναι ακόμα καλύτερη, χωρίς κανένα «ναι μεν, αλλά». Επικοινωνιακό τιμόνι δεν έχει κανένα, ο επιλογέας της VW είναι καλύτερος σε αίσθηση (γενικά το σύνολο κινητήρας-κιβώτιο είναι υπεράνω κριτικής στο γερμανικό μοντέλο και σαφώς καλύτερα από την γαλλική πρόταση ), τα φρένα και των δυο είναι δυνατά, ελάχιστα πιο άμεσα στην C4.
Συμπερασματικά, όλες οι διαφορές των δυο αυτοκινήτων είναι οι εξής: το γαλλικό αυτοκίνητο είναι καλύτερο σε σχεδίαση μέσα (κατά τη γνώμη μας πάντα, γιατί ειδικά στο θέμα της αισθητικής, η τελική αξιολόγηση ανήκει στον υποψήφιο αγοραστή), άνεση, ποιότητα κύλισης, ποιότητα φιλοξενίας, οδική συμπεριφορά. Το Golf είναι καλύτερο σε στιβαρότητα και στο πακέτο κινητήρας-κιβώτιο. Η ουσιαστική όμως διαφορά τους είναι αλλού. Η νέα C4 είναι το πρώτο αυτοκίνητο που δεν αντιγράφει πουθενά το Golf, ακολουθεί τη δική της συνταγή, είναι 100% γαλλικό, αυθεντικό γαλλικό κι έχει έναν εντυπωσιακό τρόπο να σε κερδίζει στο κάθισμά της. Το Golf είναι γερμανικό αυτοκίνητο, πιο ουδέτερο σε αίσθηση, εξόχως αποτελεσματικό, κορυφαίο σε αντιληπτή ποιότητα υλικών (η C4 στον τομέα αυτό το κοιτάει στα μάτια τώρα γιατί είναι ολοκαίνουργια, το Golf ήταν έτσι πολλά χρόνια τώρα), χωρίς να επενδύει στην αίσθηση που σου αφήνει, αλλά στη στιβαρότητα και στην ασφάλεια. Blue chip εναντίον new age λοιπόν. Δική σας η επιλογή. Εμείς κινηθήκαμε πάντως περισσότερο στο κόκπιτ της C4. Είναι το μόνο αυτοκίνητο που θυμάμαι που δεν έχει το τιμόνι που θα ήθελα και δεν με ένοιαξε παρά ελάχιστα. Είναι το μόνο αυτοκίνητο της μικρομεσαίας κατηγορίας που θυμάμαι το οποίο με παρακινεί να γράψω για τη διαδρομή «γραφείο-σπίτι» στις έντεκα το βράδυ.
Γιάννης Χαρίτος
Η C4 ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:
- Ποιότητα φιλοξενίας
- Οδική συμπεριφορά
- Ποιότητα κύλισης
- Άνεση
- Χώρο αποσκευών
ΤΟ GOLF ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:
- Στιβαρότητα
- Κινητήρα
- Κιβώτιο
- Χώρους για μικροπράγματα
-
ΤΟ GOLF ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:
- Στιβαρότητα
- Κινητήρα - Κιβώτιο
- Χώρους για μικροπράγματα
WTF;;;;
- Στιβαρότητα
-
Η στιβαρότητα είναι κάτι σαν την Ακαμψία
-
Ο χρήστης Zisis1992 έγραψε:
ΤΟ GOLF ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:
- Στιβαρότητα
...
Για να το λένε σίγουρα έχουν δει και το παρακάτω βίντεο!!!
http://www.noticiasautomotivas.com.br/video-teste-de-resistencia-tudo-que-voce-gostaria-ou-nao-de-fazer-com-um-volkswagen/ - Στιβαρότητα
-
Μην παίρνετε θάρρος , θα έρθει το οτοτσικνοπέμπτη και θα επαναφέρει την τάξη .
Αυτή την εμμονή με την μπουκαλοθήκη και την ποτηροθήκη δεν μπορώ να την καταλάβω . Λες και όλοι μας έχουμε το πρότυπο του νταλικιέρη και οδηγούμε με 70 χαω με το χέρι κρεμασμένο έξω από το παράθυρο και την φραπεδιά στο άλλο .
Το τιμόνι πάει με το πόδι . -
Και όμως αυτά που αναφέρει πέρι περί στιβαρότητας και κινητήρα δεν μου πολυφαίνονται περίεργα.
Ίσως η ποιότητα συναρμολόγησης, δεν λέω υλικών, στο Γκολφάκι να είναι κάπως καλύτερη, αφετέρου ίσως μπορεί ο μικρός τουρμπάτος της VW να έχει καλύτερη ευστοφία, αποθέματα ροπής ή ότι άλλο.
Αυτό που μου κάνει την εντύπωση είναι η αναφορά σε οδική συμπεριφορά ανάμεσα στα δυό αυτοκίνητα όπου το συμπέρασμα δεν το έχεις ξαναδεί σε άλλο περιοδικό εγχώριο ή ξένο. Έφτασα στο σημείο να αναρωτηθώ μήπως τους έταξε τίποτα η Σιτροέν-Ελλάς για να τα γράψουν αυτά .
Ακόμα και η αναφορά στην ποιότητα υλικών όπως και να έχει ξαφνιάζει. Ήξερα ότι το νέο C4 είναι πολύ καλό σε αυτό τον τομέα αλλά να το βγάζουν ίσάξιο ή και καλύτερο απο το Γκόλφ μου φαίνεται too much.
-
για να μπορεις να κρινεις καλο ειναι να μπεις μεσα στο c4, κριτικη απο φωτο δεν μπορει να γινει
μια δοκιμη θα σε πεισει, οπως ολους οσους εβαλα στο αυτοκινητο ως τωρα, ναι ειναι ποιοτικο, οχι ετυχε να μην ειναι γερμανικο, τι να κανουμε;
αν ειχε σημα audi η vw ομως οτι και να ελεγε θα το χαφταμε ε;; -
Ο χρήστης physikos13 έγραψε:
για να μπορεις να κρινεις καλο ειναι να μπεις μεσα στο c4, κριτικη απο φωτο δεν μπορει να γινει
μια δοκιμη θα σε πεισει, οπως ολους οσους εβαλα στο αυτοκινητο ως τωρα, ναι ειναι ποιοτικο, οχι ετυχε να μην ειναι γερμανικο, τι να κανουμε;
αν ειχε σημα audi η vw ομως οτι και να ελεγε θα το χαφταμε ε;;Μα δεν αμφισβητώ την ποιότητα του σιτροέν. Μάλιστα έχω μπεί κιόλας στο αυτοκίνητο σε έκθεση της Σιτροέν-Ωμεγα Ελλάς. Αντιθέτως και εγώ εντυπωσιάστηκα.
Απλά μου κάνουν κάποια πράγματα εντύπωση στο συγκριτικό που παρέθεσα. Κυρίως στο θέμα οδικής συνπεριφοράς. Στο θέμα ποιότητας απλά μου προκαλεί εντύπωση η αναφορά περί ανωτερώτητας υλικών και αυτό με κάνει δύσπιστο λιγάκι. Όχι όμως ότι απορρίπτω αυτή την άποψη 100%. Απλά έχω τις επιφυλάξεις μου.
-
Eγώ προσωπικά σε απτή ποιότητα εσωτερικού δεν την θεωρώ με την καμία ανώτερη του Golf. Ισάξια πολύ δύσκολα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
Eγώ προσωπικά σε απτή ποιότητα εσωτερικού δεν την θεωρώ με την καμία ανώτερη του Golf. Ισάξια πολύ δύσκολα.Παλιο Vagελη το παίζεις και Γαλλόφιλος
Βασικά εγώ θα την δω το Σάββατο(άργησα λίγο ) άρα θα σας γράψω εντυπώσεις
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
ΤΟ GOLF ΥΠΕΡΕΧΕΙ ΣΕ:
- Στιβαρότητα
...
Για να το λένε σίγουρα έχουν δει και το παρακάτω βίντεο!!!
http://www.noticiasautomotivas.com.br/video-teste-de-resistencia-tudo-que-voce-gostaria-ou-nao-de-fazer-com-um-volkswagen/Αχ τι ωραίο βίντεο! δεν λέω τίποτα άλλο, θα γίνω κακός...
- Στιβαρότητα
-
Στα Γκολφ 6 υπήρχαν καποια θεματα με εσωτερικα που ξεθωριαζανε. Αυτο ήταν γενικό φαινόμενο ή κάποια ελαττωματικη παρτιδα;
Τέλος.
-
πριν παω σε c4 ειχα κοιταξει τα scirrocco 160hp dsg, golf 160hp dsg highline astra 140hp αυτοματο, κανενα δεν ειχε τους χωρους του c4, και για επιβατες και για αποσκευες, το astra καιει πολυ, τα εξτρα τους ειναι πιο λιγα(στα ιδια λεφτα), η προταση της citroen ηταν και ποιοτικη και οικονομικη, σε κιβωτιο βεβαια το dsg δεν εχει ( ακομα) αντιπαλο στον πλανητη, αλλα αν προσθετα οσα εχει το c4 που πηρα η διαφορα εφτανε στα υψη
ασε που στα 3-4 χρονια(καλα να μαστε ) θελω να το πουλησω, και ναι λεει το golf εχει αξια μεταπωλησης, στα χαρτια ομως
και θα εξηγησω τι εννοω, γιατι ηδη εχω πουλησει αρκετα αυτοκινητα
πρεπει το αυτοκινητο για να φυγει ευκολα, εκτος απο το να το χεις προσεξει, να χει και κατι ξεχωριστο, να μην ειναι στο σωρο,οχι του σωρου, δηλαδη αχρηστο, αλλα να μην παιζουν πολλα
οταν εδωσα το τελευταιο,Μercedes Β 170 αυτοματο, στα χρονια και τα χιλιομετρα ειμασταν 3 στο car.gr, αν πατησεις golf, βραζει ο τοπος, χαμος, ποιος θα φτασει στη δικη μου αγγελια;
πιστευω και το c4 οπως το εχω παρει, και οπως το προσεχω θα ναι παλι μαζι με κανα δυο ακομα σε 3-4 χρονια, αρα θα φυγει πιο ευκολα,γιατι και απο πιο χαμηλα θα ξεκιναει η τιμη του, και ποιοτητα διαθετει,ειναι μια τιμια αγορα -
πρεπει το αυτοκινητο για να φυγει ευκολα, εκτος απο το να το χεις προσεξει, να χει και κατι ξεχωριστο, να μην ειναι στο σωρο,οχι του σωρου, δηλαδη αχρηστο, αλλα να μην παιζουν πολλα
οταν εδωσα το τελευταιο,Μercedes Β 170 αυτοματο, στα χρονια και τα χιλιομετρα ειμασταν 3 στο car.gr, αν πατησεις golf, βραζει ο τοπος, χαμος, ποιος θα φτασει στη δικη μου αγγελια;
πιστευω και το c4 οπως το εχω παρει, και οπως το προσεχω θα ναι παλι μαζι με κανα δυο ακομα σε 3-4 χρονια, αρα θα φυγει πιο ευκολα,γιατι και απο πιο χαμηλα θα ξεκιναει η τιμη του, και ποιοτητα διαθετει,ειναι μια τιμια αγοραΣυμφωνώ απόλυτα.
-
πριν παω σε c4 ειχα κοιταξει τα scirrocco 160hp dsg, golf 160hp dsg highline astra 140hp αυτοματο, κανενα δεν ειχε τους χωρους του c4, και για επιβατες και για αποσκευες, το astra καιει πολυ, τα εξτρα τους ειναι πιο λιγα(στα ιδια λεφτα), η προταση της citroen ηταν και ποιοτικη και οικονομικη, σε κιβωτιο βεβαια το dsg δεν εχει ( ακομα) αντιπαλο στον πλανητη, αλλα αν προσθετα οσα εχει το c4 που πηρα η διαφορα εφτανε στα υψη
ασε που στα 3-4 χρονια(καλα να μαστε ) θελω να το πουλησω, και ναι λεει το golf εχει αξια μεταπωλησης, στα χαρτια ομως
πιστευω και το c4 οπως το εχω παρει, και οπως το προσεχω θα ναι παλι μαζι με κανα δυο ακομα σε 3-4 χρονια, αρα θα φυγει πιο ευκολα,γιατι και απο πιο χαμηλα θα ξεκιναει η τιμη του, και ποιοτητα διαθετει,ειναι μια τιμια αγοραΣωστός ο Φυσικός! Αυτό για τους χώρους δεν το ήξερα...
-
Δεν θα φύγει πιό εύκολα , απλά γιατί ο κόσμος δεν θα ενδιαφέρεται , αφού έτσι τον έχουν μάθει τα περιοδικά .
Τώρα γιά την ποιότητα του γκόλφ , δεν έχω άποψη μιά και εγώ μόνο το πρώτο γκόλφ είχα από καινούργιο και ήταν το χειρότερο αυτοκίνητο μακράν που είχα ποτέ . Από τότε μόνο μιά φορά οδήγησα ένα gti φίλου σειράς 5 , αλλά ούτε η ποιότητα ούτε κάτι άλλο με τρέλλανε .
Βέβαια οι περισσότεροι λένε άλλα , αλλά εγώ μετά από 30+ χρόνια οδηγός και μετά από μερικές 10άδες αμάξια , έχω τις δικές μου απόψεις . -
ενας γνωστος μου που εχει αλλαξει 35 περιπου αυτοκινητα μου εμαθε οτι το καθε αυτοκινητο εχει τον αγοραστη του, αρκει να το εχεις προσεξει και να εισαι λογικος σε αυτα που ζητας
το εχω εφαρμοσει εως τωρα και δεν ειχα προβλημα πουλωντας, ολα εχουν το αγοραστικο τους κοινο
παντως ακομα ειμαι στα μελια και δεν το δινω -
πιστευω και το c4 οπως το εχω παρει, και οπως το προσεχω θα ναι παλι μαζι με κανα δυο ακομα σε 3-4 χρονια, αρα θα φυγει πιο ευκολα,γιατι και απο πιο χαμηλα θα ξεκιναει η τιμη του, και ποιοτητα διαθετει,ειναι μια τιμια αγοραρε φυσικέ πλάκα μας κάνεις ; πάτα σε 3-4 χρόνια c4 και έλα να μου πεις πόσα θα σου βγάλει...
πρώην κάτοχος c4 1.6 Exclusive 2005 (από τα πρώτα) τοπ εξοπλισμένο, με 40Κ χλμ μόνο, περασμένο ΚΤΕΟ και μεγάλο σέρβις με ιμάντες ξέρεις πόσο το έδωσα το 2009; 7500 ευρώ με το ζόρι. Ξέρεις πόσο το αγόρασα; 20500 ευρώ το 2005 έτσι;!!
ποια μεταπώληση μου λέτε; ολα τα ίδια σκατ@ είναι, απλά κάποια μοντέλα που έχουν 'όνομα' στην αγορά φεύγουν πιο εύκολα και σε δύσκολους καιρούς βλέπε golf.
για αυτό και το 'λιονταράκι' μου θα το κρατήσω όσο αντέξει, δεν ξαναχάνω ευρώ.
Citroen C4