-
Ο χρήστης xenos έγραψε:
H κονσόλα δυστυχώς είναι αποκαρδιωτικά άσχημη.Ναι είναι λες και το έκαναν επίτηδες για να χαλάσουν την εικόνα του εσωτερικού
Ένα ανέμπνευστο μονότονο εσωτερικό με τα μαύρα πλαστικά που έχει (μια χαρά η ποιότητά τους) θα βοηθούσε πολύ περισσότερα να πουλήσει το αμάξι, παρά το 'πρωτότυπο' αλλά αντιαισθητικό ταμπλώ που έχει τώρα.
Λες και δε μπορούσαν να σχεδιάσουν κάτι πιο διακριτικό. Πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια για να καταφέρεις να τη σπάσεις στον υποψήφιο αγοραστή έτσι -
Ο χρήστης Neos έγραψε:
H κονσόλα δυστυχώς είναι αποκαρδιωτικά άσχημη.
Ναι είναι λες και το έκαναν επίτηδες για να χαλάσουν την εικόνα του εσωτερικού
Ένα ανέμπνευστο μονότονο εσωτερικό με τα μαύρα πλαστικά που έχει (μια χαρά η ποιότητά τους) θα βοηθούσε πολύ περισσότερα να πουλήσει το αμάξι, παρά το 'πρωτότυπο' αλλά αντιαισθητικό ταμπλώ που έχει τώρα.
Λες και δε μπορούσαν να σχεδιάσουν κάτι πιο διακριτικό. Πρέπει να καταβάλεις προσπάθεια για να καταφέρεις να τη σπάσεις στον υποψήφιο αγοραστή έτσιείναι σαν την εμφάνιση του Golf γενικότερα και του 5.5 περισσότερο. Κοιτάς την συνολική εικόνα και αγοράζεις. Οπως οι υποψήφιοι κάνουν υποχωρήσεις στο design του Golf έτσι και οι Λεονάκηδες κάνουν υποχωρήσεις στο εσωτερικό. Αθλιο μεν αλλά συνηθίζεται. Εμένα προσωπικά πλέον δεν με απασχολεί. Αλλού το χαίρομαι το αμάξι μου κ όχι στο να χαιδεύω τα πλαστικά του.
-
Εμενα παλι το εσωτερικο του μου φαινεται μουντο,μονοτονο και μπαναλαρια.Ενα κραμα παλιου πολυκαιρισμενου ταξι και νταλικας των αρχων του '80.Εχω παιχνιδια τρανσφορμερς 15ετιας με πολυ καλυτερα πλαστικα απο αυτα της κονσολας του.Αυτο το ασημι δεν ειναι καθολου ασημι αλλα γκρι.Τα σαγρε πλαστικα του μονο μελαγχολια φερνουν.Τα ιδια περιπου ισχυουν και για το f/l που ειναι μεν λιγο πιο μοντερνο αλλα παραμενει variation on a theme.Γενικα οσο νεανικο ειναι εξω,τοσο παπουδιστικο ειναι μεσα.
Θα μπορουσα να γραφω για ωρες καθως ωρες περασα μαζι του τον περασμενο Μαιο που ψαχναμε αυτοκινητο για τη μητερα μου.Καποια στιγμη μ'επιασα να προσπαθω να κοροιδεψω τον εαυτο μου οτι δεν ειναι τοσο χαλια τα πραματα,τα παντα ειναι θεμα συνηθειας,νεος ειμαι θα βρω μια λυση,το παιχνιδι ληγει στο 90' κτλ προκειμενου να μην το απορριψω.Τελικα οταν οι δικοι μου εδωσαν πρασινο φως για το Golf αισθανθηκα ανακουφιση.
Μη με παρεξηγησετε,και το Leon και το Ibiza,συνδυασμενα με τον σωστο κινητηρα και DSG αποτελουν κορυφαιες επιλογες στην κατηγορια τους.Αλλα αν ειναι για 125 αλογα(που ψαχναμε για τη μητερα μου) και για καθημερινη συμβιωση(οχι απλα για Sunday car).Συνεπως δεν θα απεκλεια μια ισχυρη εκδοση του στο μελλον για μενα(τωρα πια την 3η γενια)
-
Aπο ποιοτητα το δεχομαι οτι ειναι πισω σε σχεση με το golf αλλα το ποσο αρεσει το εσωτερικο του leon στον καθενα ειναι εντελως υποκειμενικο
Μην προσπαθειτε να μας αλλαξετε τα γουστα σε καποιους θα αρεσουν παντα οι χοντρες και σε καποιους οι αδυνατες γκομενες πως να το κανουμε ειναι θεμα γουστου (χρηματων)
Ετσι και με το λεον σε καποιους το εσωτερικο του θα αρεσει μην προσπαθειτε να τους αλλαξετε γνωμη γουστα ειναι αυτα και στο κατω κατω αν σε καποιον δεν αρεσει δεν χαθηκε και ο κοσμος υπαρχουν χιλια δυο αυτοκινητα να διαλεξει ας παρει καποιο αλλο
Το τονιζω και παλι δεν ειναι κορυφαιο το εσωτερικο του λεον αλλα ειναι θεμα προτεραιοτητων και αν συνολικα το λεον και καθε λεον σου καλυπτει τις απαιτησεις που εχεις τοτε καποιους τομεις τους παραβλεπεις -
καλησπερα, σημερα πηγα στην αντιπροσωπεια της seat και ειδα-εκανα test drive το leon.Μπορω να πω οτι με ενθουσιασε. Ενω μεχρι τωρα ειμουνα μεταξυ i30 και cruze, τωρα μπηκε στην μεση και το leon. Και εδω ειναι η ερωτηση μου:αξιζει τελικα να δωσει κατι παραπανω για να παρω το leon απο τα αλλα δυο;
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
καλησπερα, σημερα πηγα στην αντιπροσωπεια της seat και ειδα-εκανα test drive το leon.Μπορω να πω οτι με ενθουσιασε. Ενω μεχρι τωρα ειμουνα μεταξυ i30 και cruze, τωρα μπηκε στην μεση και το leon. Και εδω ειναι η ερωτηση μου:αξιζει τελικα να δωσει κατι παραπανω για να παρω το leon απο τα αλλα δυο;Αν σε ενδιαφέρει η οδήγηση τότε με τα 1000! (Βλέπω μεταπείστηκες... )
-
με ενδιαφερει και η οδηγηση,αλλα και οι χωροι. Γενικα μου αρεσε σε ολους του τομεις. Και ειδικα με την εκπτωση που κανει η seat, πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη.
υγ.αυτο το μοντελο που οδηγησα( 1,4 TSI 125hp) ειναι μοντελο του 2007; ή βγηκε φετος σε πιο συγχρονο στυλ;
-
Τα προ face lift έχουν εξαντληθεί. Αν έχει μπροστά το μικρό S στην μάσκα είναι το νέο.
-
Δεν ξέρω πού έκανες το Test Drive αλλά έτυχε σήμερα λόγω service να βρεθώ στην αλλαγή φρουράς του Test Drive Leon 1,4 TSI στη Βελμάρ στο Γέρακα. Μέχρι το μεσημέρι είχαν διαθέσιμα για Test Drive μόνο τα προ facelift. Νομίζω λόγω ζήτησης με μειωμένο τέλος προτίμησαν να διαθέσουν στην αγορά ολόκληρες τις πρώτες παρτίδες των facelift και τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα βρήκαν το δρόμο και κάποια κομμάτια για Test Drive. Αν το αυτοκίνητο που οδήγησες είχε τα στρογγυλά κουμπάκια πάνω στο τελείως μαύρο τιμόνι τότε ήταν το προ facelift. Αν είχε χειριστήρια στο τιμόνι με χρωμιωμένο περίγραμμα, και κάθετη ακτίνα στο τιμόνι με ασημί πλαστικό τότε ήταν το facelift;)
-
Ο χρήστης JORGE έγραψε:
με ενδιαφερει και η οδηγηση,αλλα και οι χωροι. Γενικα μου αρεσε σε ολους του τομεις. Και ειδικα με την εκπτωση που κανει η seat, πιστευω οτι ειναι καλη επιλογη.υγ.αυτο το μοντελο που οδηγησα( 1,4 TSI 125hp) ειναι μοντελο του 2007; ή βγηκε φετος σε πιο συγχρονο στυλ;
Κατ'αρχας το pro f/l κυκλοφορησε το 2005 και το f/l το καλοκαιρι που μας περασε.Αμεταχειριστα pro f/l εχουν μεινει ελαχιστα στην αγορα,οποτε ακομα κι αν βρεις προφανως αξιζει να παρεις το καινουργιο(εκτος κι αν παιζει καμμια τρελη εκπτωση)
Πιο συγχρονο στυλ,δε θα το λεγα.Οι διαφορες ειναι πολυ περιοσμενες κι αφορουν κυριως τα εμπρος-πισω φωτιστικα,το εμπρος μερος(προφυλακτηρα-μασκα) και την 5η πορτα.Μεσα εχει αλλαξει περισσοτερο κι εχει ερθει πιο κοντα στη λογικη του νεου Ibiza.
Παντως αν μπορεις δωσε κατι παραπανω για το Golf,η και την Octavia
-
το Leon είναι μακραν το καλύτερο αμαξι που εχει βγάλει η seat.. τρομερο πακέτο με είχε ενθουσιάσει οταν το είχα κάνει test drive.. αχχ αυτο το εσωτερικο οταν μπήκα η κοπελιά μου με κράτησε να μη βγώ αμέσως και να φύγω απο την έκθεση..
πιστευω ακράδαντα πως ενω είναι απλο να το ομορφήνουν μέσα (δες punto evo) η μαμα vw δεν τους αφήνει.. γιατι αλλιώς πως να δικαιολογήσει τα παραπάνω λεφτα για golf?
-
μηπως αν το αναβαθμιζαν θα ανεβαινε και η τιμη?
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
μηπως αν το αναβαθμιζαν θα ανεβαινε και η τιμη?βασικά είναι 85% πρόβλημα σχεδίασης
-
Κι εγώ αν και έχω Leon συμφωνώ με το παραπάνω για Golf αν το χρήμα περισσεύει και δεν υπάρχει επιθυμία επιπλέον επιδόσεων. Αλλιώς όμως το γεγονός ότι για ένα αντίστοιχο 5θυρο Golf χρειάζονται περισσότερα απο 3000 ευρώ παραπάνω λογω και της προσφοράς, ή αλλιώς το ότι με τα ίδια λεφτά πας σε Leon 1,8 TSI, λειτουργούν αποτρεπτικά... Και για 3θυρο Golf μόνο και μόνο λόγω της ύπαρξης του Scirocco δεν αξίζει ούτε σκέψη. To Octavia μπορεί να φτάνει την ποιότητα του Golf και να μοιράζεται το ίδιο πλαίσιο, αλλά έχει τελείως διαφορετικό χαρακτήρα και απευθύνεται σε κοινό με διαφορετικές ανάγκες.
μηπως αν το αναβαθμιζαν θα ανεβαινε και η τιμη?
Οι αρχικές τιμές δεν είναι και πολύ φιλικές, ούτε μακριά από το Golf. Γύρω στα 500 ευρώ κάτω αν βάλεις και το ESP που στο Golf είναι στάνταρντ... Η προσφορά το κάνει κελεπούρι!
-
Ο χρήστης shumakos έγραψε:
Δεν ξέρω πού έκανες το Test Drive αλλά έτυχε σήμερα λόγω service να βρεθώ στην αλλαγή φρουράς του Test Drive Leon 1,4 TSI στη Βελμάρ στο Γέρακα. Μέχρι το μεσημέρι είχαν διαθέσιμα για Test Drive μόνο τα προ facelift. Νομίζω λόγω ζήτησης με μειωμένο τέλος προτίμησαν να διαθέσουν στην αγορά ολόκληρες τις πρώτες παρτίδες των facelift και τώρα που ηρέμησαν τα πράγματα βρήκαν το δρόμο και κάποια κομμάτια για Test Drive. Αν το αυτοκίνητο που οδήγησες είχε τα στρογγυλά κουμπάκια πάνω στο τελείως μαύρο τιμόνι τότε ήταν το προ facelift. Αν είχε χειριστήρια στο τιμόνι με χρωμιωμένο περίγραμμα, και κάθετη ακτίνα στο τιμόνι με ασημί πλαστικό τότε ήταν το facelift;)test drive το εκανα στην εθν.αντιστασεως στον φοινικα,θεσσαλονικη. ηταν το facelift. Παντως σε σχεση με το i30 και το cruze που κοιταζα, καμμια σχεση. πολυ ανωτερο το leon.
-
Μια χαρά ειναι το leon! Ειναι ότι καλύτερο μπορεί να πάρει σε αυτή την τιμή. Τους χόρους του τους έχει, και ποιοτηκό είναι, στήσιμο φοβερό, και απο κινητήρα είναι απλά ότι καλύτερο! Η καλύτερη επιλογή φίλε μου!
-
Κάθε πόσα χλμ χρειάζεται σέρβις το Leon και πόσο κοστίζουν περίπου? Εχει ιμάντα ή καδένα?
-
Θέλει service κάθε 15.000 km και έχει καδένα
-
αν υποθεσουμε οτι το λεον βγηκε το 2005, το 2009 εγινε το f/l, ποτε να περιμενουμε το καινουριο?
-
[quote='shumakos']Θέλει service κάθε 15.000 km και έχει καδένα [
είσαι σίγουρος για την καδένα??
seat leon