-
Όλα μαμά και εκτός από τη γκόλφο που φοράει 15'' bbs την αράχνη είναι μονοφάναρο επίσης και τώρα που τουφέκισε η μηχανή ένας κόλλητος μου λεεί να βάλω τον vr6.
-
Δεν πειράζω τίποτα στα οχήματα μου γενικώς.
-
Τώρα θυμήθηκα έναν τύπο απ την παλιά μου δουλειά. Είχε μαζέψει κάπου στα 11.000 ευρώ και έψαχνε σε αγγελίες αμάξι μέχρι 5.000 Την ψιλιάστηκα τη δουλειά και λέω τι σκοπεύεις να κάνεις τα υπόλοιπα φιλαράκι, θα το τουρμπίσεις το εργαλείο; Αλλά απάντησε ότι δεν τον ενδιαφέρουν οι μηχανικές βελτιώσεις παρά μόνο 'να βάλει την προσωπική του πινελιά'. Με 5-6.000 ευρώ που σκόπευε βέβαια να κρατήσει στην άκρη δεν θα ήταν απλή πινελιά αυτό αλλά ελαιοχρωματισμός
Από ότι μαθαίνω πήρε ένα sunny του '94 και του έχει τινάξει τα πρέκια στον πολυεστέρα -
Όχι.
Ελατήρια eibach και αμορτισέρ από το 2λιτρο με τα 180ps CC.
Και cruise control.
Κατά 99% σε λίγο θα μπουν οι 16αρες που φορούσαν τα 3θυρα με exaltoνια.
-
εγώ πάλι όχι .έχω αλλάξει εξάτμιση ολόκληρη από το D/P και πίσω και άλλο φίλτρο αέρος μέ ένα πιό ελεύθερο K/N
-
Δεν πειράζω τα αυτοκίνητα γιατί:
α) το να βάλεις οτιδήποτε aftermarket είναι ιδιαίτερα πιο ακριβό από το να το βάλεις από το εργοστάσιο.
β) δεν εμπιστεύομαι τους Έλληνες 'ειδήμονες'. Και σέρβις που κάνουν.....
γ) Δεν έχω χρόνο για χάσιμο -
Ο χρήστης kon5 έγραψε:
H αλλαγή ηχοσυστήματος δεν νομίζω πως πρέπει να περιλαμβάνεται στις μετατροπές.Όταν άνοιξα το thread είχα στο νου μου αλλαγές σε μηχανικά μέρη, τοποθέτηση αεροτομών, λοιπά καγκουροειδή λ.χ. σπόιλερ, προφυλακτήρες, σίτες και φυσικά το πιο αηδιαστικό πράγμα κατ'εμέ δλδ μπούκες.
εμένα είναι μαμά όλα
μόνο ένα έχει xenon φώτα και ηχοσύστημα με 10 ηχεία όμως το ηχοσύστημα θέλω να το βγάλω
-
-
Η Xsara ειναι εντελλως μαμα μεχρι και την τελευταια βιδα!Ουτε καν ηχεια δεν εχω αλλαξει...
Το ΖΧ ειναι εεεεε.....Σχεδον μαμα! Αν εξαιρεσεις το διλιτρο μοτερ, την αναρτηση Bilstein με Eibach ελατηρια, τα φρενα μπρος πισω,τις ζαντες Speedline, τις αντιστρεπτικες και καποια αλλα μικροπραγματα ειναι ακριβως οπως βγηκε απο το εργοστασιο!
-
Ο χρήστης PeterPan έγραψε:
H αλλαγή ηχοσυστήματος δεν νομίζω πως πρέπει να περιλαμβάνεται στις μετατροπές.
Όταν άνοιξα το thread είχα στο νου μου αλλαγές σε μηχανικά μέρη, τοποθέτηση αεροτομών, λοιπά καγκουροειδή λ.χ. σπόιλερ, προφυλακτήρες, σίτες και φυσικά το πιο αηδιαστικό πράγμα κατ'εμέ δλδ μπούκες.
εμένα είναι μαμά όλα
μόνο ένα έχει xenon φώτα και ηχοσύστημα με 10 ηχεία όμως το ηχοσύστημα θέλω να το βγάλω
Και τα ζηνον να βγαλεις, στα σμαρτ τυφλωνουν απιστευτα.
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
H αλλαγή ηχοσυστήματος δεν νομίζω πως πρέπει να περιλαμβάνεται στις μετατροπές.
Όταν άνοιξα το thread είχα στο νου μου αλλαγές σε μηχανικά μέρη, τοποθέτηση αεροτομών, λοιπά καγκουροειδή λ.χ. σπόιλερ, προφυλακτήρες, σίτες και φυσικά το πιο αηδιαστικό πράγμα κατ'εμέ δλδ μπούκες.
εμένα είναι μαμά όλα
δεν νομίζω να τυφλώνουν τα δικά μου. (λέμε τώρα)
επίσης δεν δίνω λεφτά στον ηλεκτρολόγο για να τα αλλάξω. αν καούν θα δούμε.
για να βγάλω το ηχοσύστημα ζητά ο ηλεκτρολόγος κανένα 100στάρι.υγ: είχα μια διαίσθηση ότι θα μου το έγραφες αυτό
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
α) το να βάλεις **οτιδήποτε **aftermarket είναι ιδιαίτερα πιο ακριβό από το να το βάλεις από το εργοστάσιο.Οχι οτιδηποτε. Πολλες φορες τα aftermarket ανταλλακτικα ειναι οικονομικοτερα και ποιοτικοτερα.
Αλλαξα περισυ αντλια νερου, αρκετα φθηνοτερη, επωνυμη (δε θυμαμαι μαρκα) και ειχε μεταλλικη πτερυγια, ενω της Fiat ειχε πλαστικα...Τελοσπαντων, στο Punto εχω αλλαξει:
Εξατμιση
Φιλτροχοανη (αν και αυτη την περιοδο εχω το εργοστασιακο)
Ζαντες
Αμορτισερ
Δισκοπλακες
r-cd -
Ο χρήστης saxon_747 έγραψε:
α) το να βάλεις **οτιδήποτε **aftermarket είναι ιδιαίτερα πιο ακριβό από το να το βάλεις από το εργοστάσιο.Οχι οτιδηποτε. Πολλες φορες τα aftermarket ανταλλακτικα ειναι οικονομικοτερα και ποιοτικοτερα.
Αλλαξα περισυ αντλια νερου, αρκετα φθηνοτερη, επωνυμη (δε θυμαμαι μαρκα) και ειχε μεταλλικη πτερυγια, ενω της Fiat ειχε πλαστικα...Τελοσπαντων, στο Punto εχω αλλαξει:
Εξατμιση
Φιλτροχοανη (αν και αυτη την περιοδο εχω το εργοστασιακο)
Ζαντες
Αμορτισερ
Δισκοπλακες
r-cdΔεν το έθεσα σωστά. Εννοούσα τα εργοστασιακά ανταλλακτικά, που βάζεις μετά.
-
-
Τα 'ασφάλτινα' είναι τελείως μαμά.
Στο 4κίνητο έχουν γίνει κάποιες περιορισμένης έκτασης χρηστικές παρεμβάσεις (ποδιές, ARB, λάστιχα κλπ- όχι σήκωμα) -
Ο χρήστης drdino έγραψε:
εμένα είναι μαμά όλα
Στα περισσότερα smart αντί για xenon βάζουν ακτίνες χχχ που σου καίνε τον αμφιβληστροειδή!
(το χχχ είναι γιατί αν είναι πίσω σου βράδυ, την γ@μησες) -
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Δεν το έθεσα σωστά. Εννοούσα τα εργοστασιακά ανταλλακτικά, που βάζεις μετά.
Παλι δεν το θετεις σωστα, αλλα καταλαβα τι εννοεις.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Ολά ''μαμά''.Και στο παρελθόν από τα δεκάδες αυτοκίνητα που πέρασαν από τα χέρια μου δεν πείραξα ούτε βίδα.Και εγώ αντίθετος σε όποια επέμβαση .Γιατί όχι μια Tubi;
Youtube Video -
Μαμα? Τι ειναι αυτό?
Τρέχον αυτοκίνητο:
-Δρομο οι 16'' ζαντες , αλλαγή με 17'' Opel ζαντες και Conti SC3.
-Αισθητηρες παρκαρισματος, non original , στην πινακιδα, θα παρουν το πουλο εντος του μηνα...Τέλος τα εξωτερικά (αρα δεν μπαινω στους Καγκουρες)- Θερμικη προστασία καπώ, χωρος μηχανής, original Opel (καλό για το χρώμα και τις σκατόγατες). Τέλος από επεμβασεις στον χωρο μηχανής προς το παρόν
-Cruise Control
-Αλλαγη καντραν με αυτό του OPC, αλλά με τα παλιά δικά μου 'χαρτακια', προσφατο αυτό, cool φωτισμός + εφέ με δείκτες κατά την εκκίνηση
-Ασημι λεπτομερειες (ματ ασημι, δεν ειμαι χρωμιοκαγκουρας) της Irmscher μεσα, σε αεραγωγούς και χερούλια πόρτας εσωτερικά - Original Τεμπέλης Opel
- Αλλαγή Οθόνης 3 ενδείξεων με έγχρωμη (νομιζω 6-7'') Opel οθόνη.
- Αλλαγή Radio CD με Opel CD 70 με Navigation και εγκατάσταση κεραίας GPS (non original) εσωτερικά της οροφής
- Αλλαγή του απλού panel κλιματισμου (με χαραγμενες/γραμμένες ενδειξεις, τελείως αντιεργονομικό) με panel ECC Clima, απεικόνιση στην εγχρωμη οθονη πλεον.
- Φιλτρο Ενεργού άνθρακα
- Ξεταπωμα ταπας στο ντουλαπακι και τοποθετηση διακοπτη για παροχη κρυου αερα (να δροσιζω την κοκα....κολα). Το έχει το ECC, οπότε....
Εντος Σεπτ-Οκτ
-Tοποθετηση park pilot σε Opel στον προφυλακτηρα (τρυπημα δυστυχως), βαψιμο τους στο χρωμα του αμαξωματος. Κοντα στο original, δεν φαινονται σαν κερατα
-Xenon. Αναμενονται φυσες, αισθητηρες, εγκεφαλάκι, μπρακετα κτλ καθώς και τα original φαναρια OPEL bi-Xenon AFL, με cornering light και φυσικά αυτορύθμιση ύψουςΠρος Δεκέμβρη (να γεμισει παλι ο κουβας από το μυστικό κονδυλι):
-Τοποθετηση ψεκαστικού/πιτσιλιστήρια για τα Xenon φαναρια, original (catch ass), για να ειμαστε καραμαμα και νομιμοι.
-Μαλλον Opel Bluetooth εγακτάσταση, αυτά δεν τα εχω βρει ebay, μαλλον θα μου τον πιάσουν, οπότε μπορεί να φάει άκυρο.
Αν μετά δεν βαρεθώ και το πουλήσω, πάω για μηχανικά..... - Θερμικη προστασία καπώ, χωρος μηχανής, original Opel (καλό για το χρώμα και τις σκατόγατες). Τέλος από επεμβασεις στον χωρο μηχανής προς το παρόν
-
Λοιπόν έχω το Σιρόκο 4 μήνες και :
- Αφού του βάραγα κόφτες από την πρώτη στιγμή (στρώσιμό ) ενοοείται ότι ο Tsi έσκασε ... έτσι κι εγώ :
Α. Με γνωστό του κουμπάρου του τάδε που έχει άκρες στην Γερμανία βρήκα τροπέτο τον 5-κύκλινδρο του ΤΤ-RS όπου και τοποθέτησα .
Β. Γνωστός πάλι ... άλλα με μεγαλύτερες άκρες μου βρήκε το DSG της Veyron όπου τοπικός μάστορας το ταίραξε με το εν λόγω μοτέρ !
Γ. Πήρα και από το e-bay κάτι εξαπίστονα (κεραμικά ενοοείται) από 911 τα οποία και χώρεσα σε κάτι νικελ ζάντες με ελαστικά 275/30/R19
Δ. Του έβαλα και μία custom ανάρτηση σε μαγαζί όπου αυτός που το έχει λέει πως παλιά δουλευε στην Ohlins κατι ήταν στο πλευρό του Makkinen
E. Τώρα περιμένω κάτι 50άρες τηλεοράσεις και ηχοσύστημα 5000W καθώς και παααρα πολλές καγουρολεπτομέρειεςΕΝNΟΕΙΤΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΕΙΡΑΞΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΟ ΑΜΑΞΙ ΑΥΤΟ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ!
Έχετε το αυτοκίνητό σας μαμά?