-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Για να ευθυμήσουμε λίγο:Από τον επίσημο ιστότοπο της Βουλής: http://www.parliament.gr/synthesh/mp.asp?MPID=712
Μπορει τωρα με την πρασινη αναπτυξη να θεωρουνται προτερημα τα ελληνικα
-
Στη Γερμανια ο εκλογικος νομος ευνοει τις συνεργασιες.
Για παραδειγμα βασικη του διαταξη ειναι οτι κομμα ή συνασπισμος κομματων για να συγκεντρωσει πλειοψηφια πρεπει να εχει μεγαλυτερο αριθμο ψηφων απο ολα τα αλλα κομματα που θα ξεπερασουν το εκλογικο μετρο εισοδου στη Βουλη (νομιζω οτι ειναι τωρα στο 5%).
Οι δικοι μας φωστηρες ομως οταν μιλανε για 'Γερμανικο μοντελο' προσαρμοσμενο στην Ελληνικη πραγματικοτητα αγνοουν τη διαταξη αυτη και περιοριζονται στο τροπο εκλογης των Βουλευτων (μονοεδρικες κλπ) που ναι μεν ισχυει στο Γερμανικο μοντελο αλλα ειναι δευτερευουσας προταιρεοτητας.
Κυριος στοχος τους ειναι να ελεγξουν περισσοτερο τις εσωκομματικες τους ισορροποιες αφου προσθετουν στο μοντελο αυτο την υπαρξη σημαντικοτατου αριθμου βουλευτων επικρατειας (100) που θα εκλεγονται με λιστα. -
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
@888888
αφού τονίζεις τόσο εμφαντικά το 'ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ' βάλε και κανένα λινκ από ...απέναντι.Εκτός και αν δε βρίσκεις... Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, έτσι για να κρατάς τα προσχήματα.Aισθανεσαι οτι ζεις σε 'γυαλα' και δεν εχεις παρει χαμπαρι τι εγινε στη πενταετια αλλα χρειαζεσαι λινκ για τα πληροφορηθεις/κατανοησεις/εμπεδωσεις??
Εν πασει περπτωσει κολλα μου κι εσυ τη ταμπελα να τελειωνουμε, κι ασε τις τσιριτζατζουλες.
Δικαιωμα μου (αν μου επιτρεπεις βεβαια) ειναι να πιστευω οτι μεχρι τωρα απο τις 'ισχυρες αυτοδυναμιες' με 'νωπη , κατεψυγμενη ή αποξηραμενη λαϊκη εντολη' δεν ειδαμε ουτε αλλαγη(81), ουτε καλυτερες μερες(85), ουτε ειμαστε μαζι (89), ουτε το επιτελους ηταν το τελος(93) ουτε εκσυγχρομιστηκαμε (96-00) ουτε εγινε επανιδρυση του κρατους (04) ουτε πηγαμε την Ελλαδα μπροστα(07)...Δεν έχει να κάνει με ταμπέλες. Εάν δεν ήθελα να διαβάζω αυτά που γράφεις θα μπορούσα να μην τα διαβάζω, μου δίνει αυτή τη δυνατότητα το φόρουμ.
Ούτε επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είμαστε σε γυάλα, μόλις 5 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά.
Τε σπα άστο εδώ, δεν έγινε και τίποτα. Άλλωστε όπως είδα κάπου γραμμένο αλλά δε θυμάμαι πού *'εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι , θα τις είχαν καταργήσει'
* -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
@888888
αφού τονίζεις τόσο εμφαντικά το 'ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΥΟ' βάλε και κανένα λινκ από ...απέναντι.Εκτός και αν δε βρίσκεις... Όχι τίποτα άλλο δηλαδή, έτσι για να κρατάς τα προσχήματα.Aισθανεσαι οτι ζεις σε 'γυαλα' και δεν εχεις παρει χαμπαρι τι εγινε στη πενταετια αλλα χρειαζεσαι λινκ για τα πληροφορηθεις/κατανοησεις/εμπεδωσεις??
Εν πασει περπτωσει κολλα μου κι εσυ τη ταμπελα να τελειωνουμε, κι ασε τις τσιριτζατζουλες.
Δικαιωμα μου (αν μου επιτρεπεις βεβαια) ειναι να πιστευω οτι μεχρι τωρα απο τις 'ισχυρες αυτοδυναμιες' με 'νωπη , κατεψυγμενη ή αποξηραμενη λαϊκη εντολη' δεν ειδαμε ουτε αλλαγη(81), ουτε καλυτερες μερες(85), ουτε ειμαστε μαζι (89), ουτε το επιτελους ηταν το τελος(93) ουτε εκσυγχρομιστηκαμε (96-00) ουτε εγινε επανιδρυση του κρατους (04) ουτε πηγαμε την Ελλαδα μπροστα(07)...Δεν έχει να κάνει με ταμπέλες. Εάν δεν ήθελα να διαβάζω αυτά που γράφεις θα μπορούσα να μην τα διαβάζω, μου δίνει αυτή τη δυνατότητα το φόρουμ.
Aν δε μου αρεσε να συζηταμε μαζι δε θα σου απαντουσα.Αλλα κοιτα τι γραφεις:
Να κρατω τα προσχηματα.Ερωτηση λοιπον:Αν σου εγραφε εσενα καποιος να κρατας τα προσχηματα υπαινισσομενος οτι μεροληπτεις υπερ του ενος ή του αλλου (εγω ετσι το εξελαβα, αν κανω λαθος συγνωμη) πως θα αντιδρουσες??Ούτε επι κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ είμαστε σε γυάλα, μόλις 5 χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά.
Κι ομως παμε καρφι να ξαναπεσουμε στη λουμπα.Και μετα ξανα μανα στην αλλη λουμπα τη μπλε.
Γνωμη μου ειναι οτι ο φαυλος αυτος κυκλος πρεπει να σπασει.Μαζι με τα μουτρα αυτων που θεωρουν το ιδιοτυπο αυτο πιγκ πογκ δεδομενο.Τε σπα άστο εδώ, δεν έγινε και τίποτα. Άλλωστε όπως είδα κάπου γραμμένο αλλά δε θυμάμαι πού *'εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι , θα τις είχαν καταργήσει'
*Eντελως μηδενιστικο οποιος κι αν το εχει γραψει.Εκτος κι αν συνοδευεται απο εναλλακτικη λυση.
Εξαιρουνται τα περι λαϊκων επαναστασεων κλπ που ανηκουν στη σφαιρα της ουτοπιας ή στο απωτερο παρελθον. -
Ο χρήστης TRAVELLER έγραψε:
. Άλλωστε όπως είδα κάπου γραμμένο αλλά δε θυμάμαι πού *'εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι , θα τις είχαν καταργήσει'
*Το 'χε ποσταρει η Emma Goldman στο 'Περι αυτοκινησης'!
http://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Goldman
(σεσημασμενο αναρχοκομμουνι κι αυτη, , )
-
Ο χρήστης 888888 έγραψε:
Γνωμη μου ειναι οτι ο φαυλος αυτος κυκλος πρεπει να σπασει.
Πολύ βιάζεσαι να σπασει ο κύκλος ΤΩΡΑ, τόσα χρόνια για τις @@ριες της ΝΔ, έναν ...κακό λόγο δεν είπες! Ξαφνική καούρα για...κυβερνήσεις συνεργασίας βλέπω!
Το ωραίο είναι πως νομίζεις πως περνάς προς τα έξω και...αντικειμενικό προφίλ!
Εγώ πάλι λέω να περιμένουμε μερικά χρονάκια ακόμη, να ωριμάσει και ο Αλέξης (γιατί τώρα φοβάστε μήπως σας οργανώσει καμιά κατάληψη... ) και μετά να συνεργαστεί ο Κωστάκης με τον Αλέξη, γιατί όχι; Ο Τζέφρυ όχι, θα πάει στην μαμά του, γιατί είναι προδότης και αμερικανάκι (τι έχει ακούσει ο κακομοίρης εδώ μέσα: χαζός, προδότης, αμερικάνος, άχρηστος, μαμάκιας, καληνυχτάκιας, μουστάκιας κλπ κλπ κλπ)
Έχει και μέρες να μπει και ο Scandinavian και να πει πως ολοκληρώθηκε η Εγνατία, μπας και το ακούσουν και οι δικοί μου, γιατί πάω για 3 εβδομάδα και δεν έχω κάτσει ούτε μέρα! Φανταστείτε να φτιαχνόταν ακόμη δηλαδή...
Ευτυχώς που είχαμε τον Καραμανλή να λέμε, χωρίς αυτόν ...το χάος! Μόνον οι Οικολόγοι θα μας σώσουν (τώρα που διώξαμε στην Ευρώπη τον προδότη τον Τρεμόπουλο, οι Οικολόγοι είναι καλοί, ψηφίστε άφοβα... ).
Ρε τι πλάκα έχουν ορισμένοι! Συνεχίστε, μου φτιάχνετε το κέφι!
-
Ο χρήστης HighFidelity έγραψε:
Πολύ βιάζεσαι να σπασει ο κύκλος ΤΩΡΑ, τόσα χρόνια για τις @@ριες της ΝΔ, έναν ...κακό λόγο δεν είπες! Ξαφνική καούρα για...κυβερνήσεις συνεργασίας βλέπω!
Το ωραίο είναι πως νομίζεις πως περνάς προς τα έξω και...αντικειμενικό προφίλ!
Τουλαχιστoν εσυ,απ'οσα διαβαζω *δεν *κινδυνευεις να σε περασουν για νεοδημοκρατη,ετσι?
Παντως μην εισαι τοσο αυστηρος,ασε τον κοσμο να εκδηλωνεται .
Πηξαμε πια στους ΟΦΑ(εχουμε γινει παρα πολλοι )Ο Τζέφρυ όχι, θα πάει στην μαμά του, γιατί είναι προδότης και αμερικανάκι (τι έχει ακούσει ο κακομοίρης εδώ μέσα: χαζός, προδότης, αμερικάνος, άχρηστος, μαμάκιας, καληνυχτάκιας, μουστάκιας κλπ κλπ κλπ)
Το θεμα δεν ειναι τι εχει ακουσει,καθως τα καναλια των αυτιων των πολιτικων ενωνονται αμεσα,επιτρεποντας την ταχεια αποσυμφορηση της ακουστικης οδου(απο το ενα μπαινει κι απο το αλλο βγαινει)Το θεμα για τους πολιτικους,ειναι τι λενε,τι δε λενε και το τι πραττουν και δεν πραττουν
Έχει και μέρες να μπει και ο Scandinavian και να πει πως ολοκληρώθηκε η Εγνατία, μπας και το ακούσουν και οι δικοί μου, γιατί πάω για 3 εβδομάδα και δεν έχω κάτσει ούτε μέρα! Φανταστείτε να φτιαχνόταν ακόμη δηλαδή...
Δουλεια εσυ!-Δουλεια!,μη μας καθυστερεις το εργο πνοης(που ειναι το emoticon με το μαστιγιο?)
Ευτυχώς που είχαμε τον Καραμανλή να λέμε, χωρίς αυτόν ...το χάος!
Ο πρωτος πολιτικος που και μαζι και χωρια του υπαρχει το χαος...
Μόνον οι Οικολόγοι θα μας σώσουν (τώρα που διώξαμε στην Ευρώπη τον προδότη τον Τρεμόπουλο, οι Οικολόγοι είναι καλοί, ψηφίστε άφοβα... ).
Οικολογια λεμε!Μην μολυνετε το περιβαλλον της Μακεδονιας,διοτι ανηκει στους Σκοπιανους φιλους μας
-
Ο χρήστης MindFresh KilBreeze έγραψε:
. Άλλωστε όπως είδα κάπου γραμμένο αλλά δε θυμάμαι πού *'εάν οι εκλογές μπορούσαν να αλλάξουν κάτι , θα τις είχαν καταργήσει'
*Το 'χε ποσταρει η Emma Goldman στο 'Περι αυτοκινησης'!
http://en.wikipedia.org/wiki/Emma_Goldman
(σεσημασμενο αναρχοκομμουνι κι αυτη, , )
έχω καιρό να μπω στο 'περί αυτοκίνησης'
http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_519_27/09/2009_331008
Ο κ. Γιανναρας , πότε μιλησε τελευταια φορα με ζωντανο ανθρωπο ? (το ερωτημα ειναι ρητορικο , δεν περιμενω απαντηση)
πάει πολύς καιρός. Εάν του βγάλεις το κόκκινο και του φορέσεις κάτι σε ...μαυράκι, είναι φτυστός.
'People of Jewusalem, Wome is youw fiend...'
μουστάκιας κλπ κλπ κλπ)
συνωμοτικά !!!:svivhaha:
-
del
-
Για να γίνει και λίγος τζόγος, εκτίμηση (προσωπική) εκλογικού αποτελέσματος:
ΠΑΣΟΚ 41%
ΝΔ 36%Σημειώστε το.... θα το δούμε την Κυριακή.
-
Έρχεσαι στα λόγια μου.
Όταν εγώ είπα να κάνουμε ένα θρεντ με εκτίμηση αποτελεσμάτων εκλογών για να καλαμπουρίσουμε λίγο την επομένη, κάποιος μου επιτέθηκε λέγοντας αφ'ενός τι νόημα έχει (το αντίστοιχο νόημα με αυτό των αγώνων F1 που λαμβάνουν μέρος καμμιά 30αριά δηλαδή) και αφ' ετέρου ότι τα γκάλλοπ απαγορεύονται ! -
Γιατι,εχετε την εντυπωση οτι τωρα θα συνεχιστει για πολυ το 'καλαμπουρι' ?
-
Από πουθενά δεν προκύπτει και κανένας δεν μπορεί να σου απαγορέψει να μιλάς για την προσωπική σου, αυθαίρετη, εκτίμηση για το εκλογικό αποτέλεσμα εφόσον δεν επικαλείσαι δημοσκόπηση ή άλλη πηγή.
Μην τρελαθούμε κιόλας...ο Παυλόπουλος και ο Γκιουλέκας απαγόρευσαν τις δημοσκοπήσεις το τελευταίο 15θήμερο, όχι τις πολιτικές συζητήσεις!
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Έρχεσαι στα λόγια μου.
Όταν εγώ είπα να κάνουμε ένα θρεντ με εκτίμηση αποτελεσμάτων εκλογών για να καλαμπουρίσουμε λίγο την επομένη, κάποιος μου επιτέθηκε λέγοντας αφ'ενός τι νόημα έχει (το αντίστοιχο νόημα με αυτό των αγώνων F1 που λαμβάνουν μέρος καμμιά 30αριά δηλαδή) και αφ' ετέρου ότι τα γκάλλοπ απαγορεύονται !και καλά, αν κανένας σου είπε κάτι τέτοιο από που κι ως πού πρέπει να τον πάρεις σοβαρά
-
Ο χρήστης Lapin έγραψε:
Για να γίνει και λίγος τζόγος, εκτίμηση (προσωπική) εκλογικού αποτελέσματος:ΠΑΣΟΚ 41%
ΝΔ 36%Σημειώστε το.... θα το δούμε την Κυριακή.
Εγώ θα κατέβαζα λίγο το ΠΑΣΟΚ στο 40.8 και θα ανέβαζα την ΝΔ στο 37.
Πάντως μπορεί οι δημοσκοπίσεις να απαγορευονται , αλλα δεν απαγορευεται
το στοιχημα. Οι αποδόσεις του οποιου ειναι βασισμενες στα τελευταία
δημοσκοπικά ευρήματα.
Και επειδη οι στοιχηματζήδες δεν κάνουν προπαγάνδα αλλα παίζουν
τα χρήματα τους το θεωρω πιο αξιοπιστοπ.χ.
http://gr.sportingbet.com/ΠΟ% ... 239824/106https://www.gamebookers.com/bets.ap?spo ... port=59240
-
Tελικά όντως μειώθηκε το δημόσιο χρέος ή μήπως μας κρύβουν κάτι
Σε κρυφό δανεισμό ύψους 4 δισ. ευρώ -πέραν των περίπου 55 δισ. που έχει δανειστεί επισήμως- έχει προχωρήσει το ελληνικό Δημόσιο, σύμφωνα με στέλεχος του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους που επικαλείται η εφημερίδα «Καθημερινή».
Ο δανεισμός έγινε με τη μορφή βραχυπρόθεσμων εκδόσεων (Eurocommercial Papers), ενός τρόπου που χρησιμοποιείται για να καλυφθούν άμεσες ταμειακές ανάγκες, έως ότου καταστεί δυνατή η έκδοση ομολόγων ή εντόκων γραμματίων.
Στο μεταξύ, ο Γιάννης Παπαθανασίου άφησε χθες ανοιχτό το ενδεχόμενο να φτάσει το έλλειμμα ακόμη και στο 8% του ΑΕΠ εάν δεν αποδώσουν τα έκτακτα εισπρακτικά μέτρα.
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οι σοσιαλιστές κατέρρευσαν στην γερμανία , με το χαμηλότερο ποσοστό τους μετά τον πόλεμο , αλλά ο εκλογολόγος του μέγκα , νικολακόπουλος είδε μεγάλους νικητές τους φιλελεύθερους γιατί πήγαν από το 9 στο 14 % Φοβήθηκε μην γίνει καμμιά μαλακία και χαλάσει η σούπα που ετοιμάζουν εδώ τα μεγκαλοσυμφέροντα . Ε ρε συγκυβέρνηση με 260 βουλευτές που τους χρειάζεται , να δούμε μετά πως θα παίζουν τον παπά και θα ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις , ενώ οι ίδιοι τρώνε με 10 μασέλες .
http://www.naftemporiki.gr/news/static/ ... 720398.htm
Εχθές στο MEGA τα παιδιά μιλούσαν για ντέρμπι και τρίχες κατσαρές. Η Μέρκελ καθάρισε εύκολα τα SPD που βρίσκεται στη μεγαλύτερη δυνατή κρίση όπως και όλη η Σοσιαλοδημοκρατία σε χώρες που δεν έχουν Καθεστώς Media Δικτατορίας.
Εδώ στο Ελλάντα ο Giorgo παρουσιάζεται ως καταλληλότερος και ως νικητής μία λογομαχίας που δεν κατάφερε να κάνει την 1η ερώτηση στο χοντρό.... Έλεος....
όταν ξεπουλιέσαι και γίνεσαι δεξιότερος των δεξιών καλά σου κάνουν και σε μαυρίζουν.
Απ την άλλη
Το Αριστερό Κόμμα της Γερμανίας είναι απο τους μεγάλους κερδισμένους των εκλογών. Ιδρύθηκε το 2007, από το πρώην κομμουνιστικό κόμμα («Κόμμα Δημοκρατικού Σοσιαλισμού») της Ανατολικης Γερμανίας και συνδικαλιστές της Δύσης με επικεφαλής τον Οσκαρ Λαφονταίν, πρώην γραμματέα των Σοσιαλδημοκρατών. Δύο μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή του φτάνει το 12,5%, ποσοστό πολύ μεγαλύτερο και από αυτό που είχαν οι «συνιστώσες» του το 2005.
Το κακό είναι ότι μια καινούργια 'Θάτσερ' ανατέλλει στη γερμανία...
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Tελικά όντως μειώθηκε το δημόσιο χρέος ή μήπως μας κρύβουν κάτικαι το ΒΗΜΑ το τοποθετεί σε 20 δις... σε ένα κράτος που δεν έχει απλά διπλα βιβλία...σε πολλές περιπτώσεις δεν έχει κάν βιβλία..
Εγώ θα προσθέσω το πλιάτσικο που έχει γίνει στους λογαριασμούς του ΕΣΠΑ.... (ναι το έχω ξαναπεί... και θα το ακούσεται ξανα σύντομα ώς σκανδαλο από τα ΜΜΕ)
-
Να η πρότασή μου πριν από λίγες ημέρες και η απάντηση που έλαβα
από scandinavian » 22/09/09 22:08
dstou έγραψε:
Επειδή στο παρόν θρεντ διακρίνω εκτεταμένα ντιμπέιτ ξύλινων μονολόγων, αλεπάλληλα triq questions, παρέλαση σκελετών από το παρελθόν, ατέρμονη και ατελή επιχειρηματολογία κ.α. έχω μια πρότασηΠΡΟΤΑΣΗ
Να δημιουργηθεί παράλληλα ένα καινούργιο θρεντ στο οποίο να προβλέψουμε τα αποτελέσματα των εκλογών. Κάτι σαν τα αποτελέσματα των γκραν πρι, ή και κάτι απλούστερο και πιο άμεσο για να μην χαθούμε στα ποσοστά και στην μέση απόκλιση που πέτυχε ο καθένας. Π.χ. ερωτήσεις που σηκώνουν μόνο ΝΑΙ/ΟΧΙ λ.χ. θα κερδίσει αυτοδυναμία το Πασόκ, θα εκπροσωπηθούν οι οικολόγοι στη βουλή, η αποχή θα είναι μεγαλύτερη του 30% κ.ο.κ.
Ένα μέλος του φόρουμ ας στήσει κάτι με ψηφοφορία. Θα έχει ενδιαφέρον νομίζω και θα μπορέσουν να συμμετάσχουν όλοι χωρίς να επιχειρηματολογούν υπέρ ή κατά του καθένα.Tί νόημα έχει αυτό; Στις 4 Οκτωβρίου η κάλπη θα μιλήσει...γιατί πρέπει τα μέλη του φόρουμ να μετατραπούν σε μάντεις. Δημοσκοπήσεις εν κρυπτώ δεν επιτρέπονται, ούτε έμμεσες ούτε άμεσες. Είναι γνωστό ότι η κατάχρηση τους (όχι η χρήση τους ή κατάχρησή τους)επηρεάζει την κοινή γνώμη στις αποφάσεις της.
Εγώ πάντως από τότε που θυμάμαι να ψηφίζω, την τελευταία μέρα στο γραφείο γράφουμε ο καθένας τις προβλέψεις του στο ημερολόγιο και την Δευτέρα κάνουμε τις συγκρίσεις μας.Έτσι για πλάκα, θέλει ιδιαίτερο λόγο, στην F1 γιατί το κάνουν σε άλλο θρεντ?
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
Το κακό είναι ότι μια καινούργια 'Θάτσερ' ανατέλλει στη γερμανία...Το κακό είναι ότι οι 'αντιθατσερικοί' όχι μόνο δεν κατόρθωσαν να αντιμετωπίσουν τη Μέρκελ, αλλά ενώ κυβέρνησε εν μέσω της μεγαλύτερης κρίσης των τελευταίων δεκαετιών, ισχυροποιήθηκε αντί να εκμεταλλευτούν εις βάρος της οι αντιπολιτευόμενοι τα προβλήματα της γερμανικής κοινωνίας και οικονομίας.
Δηλαδή, κάποιοι πέτυχαν να πείσουν τον κόσμο ότι κυβερνούν καλά και κάποιοι άλλοι απέτυχαν να πείσουν τον κόσμο ότι έχουν καλή εναλλακτική πρόταση.
Συνεπώς, κάποιοι πρέπει να παίξουν άλλο σκοπό, εφόσον επιθυμούν να έχουν λαϊκή υποστήριξη (αν τους ενδιαφέρει κάτι τέτοιο).
Εκλογές 2009