-
Σίγουρα; Γιατί πριν 2 βδομάδες που ρώτησα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.
-
πάντως για το τιμόνι μην ορκίζεσαι οτι του golf ειναι καλύτερο...
στις προηγούμενες γενιές τους, ναι μεν το golf ηταν πιο πληροφοριακό σε σχεση με την πρόσφυση, αλλά από αμεσότητα .. ενώ στο megane επασχε από πληροφόρηση αλλά ήταν αρκετά άμεσο..
μαλιστα στο golf5,5 όλοι γραφουν οτι το τιμόνι χειροτέρεψε
-
Ο χρήστης grig82 έγραψε:
Σίγουρα; Γιατί πριν 2 βδομάδες που ρώτησα δεν ίσχυε κάτι τέτοιο.από τις επόμενες παραγωγές θα είναι στον βασικό εξοπλισμό...μαζί με 6 αεροσακους στην confort (βασική),17αρες +κλιμά στην dynamic...στην ίδια μάλιστα τιμή. Τα αυτοκινητα που ειναι ελλάδα και δεν εχουν τα παραπανω έχουν διάφορες προσφορες (50% ΕΤΤ+εκπτωση κλπ)
-
surudos ξερεις στην privilege τι παραπάνω θα έχει...λογικα αφου προσθεσανε πραγματα στην comfort και στην dynamique κατι θα βάλανε και σ αυτην.
ειναι αρκετα ενδιαφερουσες οι πληροφοριες που μας έδωσες...(ακομα περιμενω να με παρει τηλεφωνο ο πωλητης να μου πει ποσο κανει η privilege)Γενικα το εσωτερικο του megane είναι πολύ λιτό και σε αυτο φερουν ευθυνη τα μικρα κουμπια του ραδιοφωνου καθως και τα μικρα κουμπια που έχει για το κλιμα αλλα κ η μικρη οθόνη του κλιμα που οταν λειτουργει αυτόματα δεν δίνει καμια πληροφορια περα απο την θερμοκρασια. Βεβαια αυτη η λιτοτητα δεν εχω καταλαβει αν ειναι πλεονέκτημα η μειονεκτημα.
Από την αλλη ομως οταν μιλάμε για ένα αυτοκινήτο με το οποιο πηγαινοέρχεσαι καθε μερα η εννοια της εργονομιας δεν εχει και πολυ μεγαλο νοημα καθως τα χερια πανε αυτοματα μετα απο λιγο καιρο.
-
to privilege θα εχει 17αρες και ESP
-
οπότε θεωρητικα η privilege είναι η 'ριγμένη' εκδοση...
-
και σημερα έμαθα οτι το privilege coupe έχει 19260 μ αυτα που μας έιπε ο surudos...δλδ 20000 με μεταλλικο και το κλειδι στο χερι...και λογικά απ ότι καταλαβα οι τιμες είναι συζητησιμες και παιρνουν ολο και καποια εκπτωσουλα...το dynamique βγαινει στα 19000 και κατι ψιλα μ αυτα που μας είπε ο surudos με το κλειδι στο χερι
-
megan με χιλια απο μενα
-
Ο χρήστης 106_4_ever έγραψε:
megan με χιλια απο μεναΚαι απο μενα το ιδιο.Πολυ συντηρικλα το vw.
-
Εγώ ψηφίζω Golf δαγκωτό διότι απλούστατα είναι καλύτερο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς. Το Megane είναι θελκτικό σε εμφάνιση και σπορ αίσθηση ειδικά το 3πορτο αλλά νομίζω πως τα αυτοκίνητα είναι μέσα μεταφοράς και τίποτα άλλο. Και το Golf σαν μέσο μεταφοράς υπερέχει αισθητά σε όλους τους τομείς απ' όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας.
-
Ο χρήστης Mark έγραψε:
Πέρασε ένα λευκό Megane Coupe από δίπλα μου σήμερα στην Αμαρουσίου-Χαλανδρίου ... και έμεινα μέσα στην βροχή να κοιτώ έτσι ...
Τρελό αυτοκίνητο ... Πανέμορφο ...
Πέρασε και ένα Golf ΤSi καινούριο μαύρο ... Πως ήταν έτσι; ... Σαν πολυμορφικό ...
Τίποτα το ιδιαίτερο. Αδιάφορο αμάξωμα μέσα/έξω...Είναι που το είδες σε μαύρο για αυτό! Άμα το έβλεπες σε άσπρο κι αυτό, 3πορτο, με σκούρο τζάμι και μια ωραία ζάντα θα άλλαζες γνώμη! Πέρα από την πλάκα, όντως τα πίσω φώτα του golf δείχνουν λίγο περίεργα, αλλά νομίζω πως στο 3θυρο αμάξωμα δένουν καλύτερα....
Το Golf το έχω δει σε διάφορα χρώματα τις τελευταίες μέρες ... Καταρχήν δεν μπορώ να καταλάβω ποια έκδοση είναι. Όλα φαίνονται ίδια... Κάποια είναι και με τάσια...
Το αμάξωμα δυστυχώς μου φαίνεται ιδιαίτερα αδιάφορο... Και το εσωτερικό επίσης. Σχεδίαση η οποία είναι άκρως συντηρητική και προσωπικά μου θυμίζει παλιότερα Golf 10ετίας...
Τώρα αν θα με ρωτήσεις για τις πωλήσεις του VW... θα πω πολύ απλά ότι δεν θα επηρεαστούν. Θα πουλήσει κανονικότατα...
-
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Εγώ ψηφίζω Golf δαγκωτό διότι απλούστατα είναι καλύτερο αυτοκίνητο σε όλους τους τομείς. Το Megane είναι θελκτικό σε εμφάνιση και σπορ αίσθηση ειδικά το 3πορτο αλλά νομίζω πως τα αυτοκίνητα είναι μέσα μεταφοράς και τίποτα άλλο. Και το Golf σαν μέσο μεταφοράς υπερέχει αισθητά σε όλους τους τομείς απ' όλα τα υπόλοιπα της κατηγορίας.Μπορεί για σένα να είναι μέσα μεταφοράς, ευτυχώς όμως για πολλούς από εμάς δεν ισχύει το ίδιο! Αν σκέφτονταν έτσι όλοι δεν θα υπήρχαν καν σπορ αυτοκίνητα και αγοραστες για αυτά. Το Μεγκάν είναι πιο σπορ στον δρόμο, με παρόμοιες επιδόσεις, πολύ πιο φρέσκια σχεδίαση μέσα-έξω και ποιότητα υλικών κοντά στο Γκόλφ ενώ είναι φτηνότερο. Λοιπόν που υπερτερεί το Γκολφ πέραν από τους χώρους και την άνεση;
-
που υπερτερεί το Γκολφ πέραν από τους χώρους και την άνεση
Εκτός από χώρους και άνεση επίσης σε ποιότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια, μούρη, δυνατότητα μετατροπών, συνολική παρουσία αντιπροσωπείας, ευκολία μεταπώλησης.
Άμα τα βάλεις μαζί, το άθροισμα δεν είναι καθόλου αμελητέο. -
την ευκολια μεταπώλησης δεν την υπολογιζεις...αν παρεις ενα αμαξι το παιρνεις για να το χαρεις οχι να να το πουλησεις αξιποπρεπως μετα απο 8 χρονια. αν θελουμε μεταπωλητικη αξια παμε και παιρνουμε μετοχες και παιζουμε χρηματιστηριο. Και οπως τωρα ψηνονται και η vw και η renault να μου παρουν το clio για να πουλησουν το καινουριο ετσι θα γινετε και μετα απο 8 χρονια...
Μουρη δεν νομιζω να πουλας με το golf που το εχει απο το φοιτητη σαν πρωτο αυτοκινητο, τον 25αρη η την 25αρα που πηραν μεσαιο αυτοκινητο μεχρι τον οικογενειαρχη με τα μωρα και το συνταξιουχο....
τωρα για ποιοτητα, ηχομονωση ισως, πιο ανετες πισω αναρτησεις ισχυουν αλλα νομιζω οτι η διαφορα δεν ειναι τοοοοσο μεγαλη πια...
Γενικα μ ενοχλει οταν καποιοι που εχουν golf μιλανε εντελως απαξιωτικά για τ αλλα μοντελα . . .
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
που υπερτερεί το Γκολφ πέραν από τους χώρους και την άνεση
Εκτός από χώρους και άνεση επίσης σε ποιότητα, προσοχή στη λεπτομέρεια, μούρη, δυνατότητα μετατροπών, συνολική παρουσία αντιπροσωπείας, ευκολία μεταπώλησης.
Άμα τα βάλεις μαζί, το άθροισμα δεν είναι καθόλου αμελητέο.Ποίοτητα: Έχοντας μπει και στα δύο μου φάνηκε παρόμοια. Ακόμα και αν υπερτερέι το Γκολφ είναι αμελητέα η διαφορά.
Προσοχή στην λεπτομέρεια: Ως άνω.
Μούρη: Ποιό, το Γόλφ που κυκλοφορούν 3 στην οκκά; Σιγά την Πόρσε...
Δυνατότητα μετατροπών: Δεν βλέπω γιατί το Μεγκάν να υστερεί... ίδιες προδιαγραφές έχουν και το ίδιο εύκολα τσιπάρονται ενώ η Ρενώ σπορ μπορεί να δώσει πολλές λύσεις.
Συνολική παρουσία αντιπροσωπέιας: Δεν έχω ιδία άποψη και έτσι δεν μπορώ να κρίνω.
Ευκολία μεταπώλησης: Συμφωνώ αν και πιστεύω ότι είναι λάθος να πάρεις αυτοκίνητο με σκοπό να χαρείς όταν το πουλήσεις και όχι όσο το έχεις. -
Πολλοί, αν και όχι όλοι, υπολογίζουν και την ευκολία μεταπώλησης στα προιόντα που αγοράζουν. Άλλο είναι να διώξεις κάτι π.χ. σε 1 μήνα και άλλο σε 8 μετά από αλεπάλληλες δημοσιεύσεις, ραντεβού και παζάρια. Επίσης έγραψα ευκολία μεταπώλησης και όχι μεταπωλητική αξία.
Η μούρη εξαρτάται από το επίπεδο που κινείσαι.Σε μια παρέα Μερσεντεδάκηδων και Πορσάκηδων το Γκολφ είναι ένα μηδενικό.
Ποιός σου είπε bibentum ότι έχω Γκολφ? Ούτε έχω, ούτε μιλάω απαξιωτικά για το Μεγκάν. Πες μου τι δεν ισχύει σε αυτά που έγραψα. Όχι τι δεν μετράει σε σένα , που δεν γνωριζόμαστε άλλωστε, τι δεν ισχύει γενικώς έστω και λίγο στα γραφόμενά μου. -
Προσωπικές απόψεις μεταφέρονται και ειναι ολες αποδεκτες...
Γενικα δεν εκανα κριτικη στο ποστ σου αλλά αυτο μου έδωσε την αφορμη να τα γραψω αυτα. Και γενικα ισχυει αυτο που λεω, οτι οσοι εχουν γκολφ η ενα αουντι κοιτανε ψιλοαπαξιωτικα τα μη γερμανικα προιοντα.Προσωπικα πιστευω οτι αυτα που λες ψιλοισχυουν απλα οχι τοσο απολυτα οσο τα παρουσιαζεις ισως. Αυτο για τη μουρη δεν ισχυει γιατι οπως ειπε ο realzeus, δεν μπορεις να πουλησεις μουρη με κατι που βρισκεται παρκαρισμενο σε καθε τετραγωνο και ποσο μαλλον οταν δεν το βοηθαει ο εξωτερικος σχεδιασμος του.
κ γω το παραδεχομαι οτι συνολικα σαν αυτοκινητο το golf ειναι λιγο καλυτερο αυτοκινητο, απλα δεν ειμαι σιγουρος οτι αξιζει οικονομικα να κανεις την υπερβαση. Απο την αλλη βεβαια οτι δίνεις παίρνεις.
-
Λοιπόν ας τα πάρουμε αναλυτικά γιατί θεωρώ το Golf καλύτερο αυτοκίνητο:
- Ο κινητήρας του Golf (122PS) είναι πιο ελαστικός, με καλύτερα ρεπρίζ και βέβαια πιο οικονομικός, ειδικά με DSG και αθόρυβος.
- Το κιβώτιο DSG είναι διαμάντι. Το οδήγησα και έμεινα άφωνος. Απίστευτο για κίνηση σε πόλη. Ναι αφαιρεί την οδηγική αίσθηση του μηχανικού αλλά όποιος παίρνει Golf δεν το επιλέγει για τον σπορ χαρακτήρα του.
- Το εσωτερικό και βέβαια δεν είναι παρόμοιο, διότι του Golf είναι απίστευτα ποιοτικό (ξεπερνά μακράν και πολλά αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας). Οι αεραγωγοί στις σωστές θέσεις και εργονομικοί, τα μπουτόν παραθύρων σε βελτιωμένη θέση σε σχέση με το παρελθόν, η συναρμολόγηση των υλικών αγγίζει το άριστο.
Γενικότερα δίνει την αίσθηση ότι έχουν μελετηθεί τα πάντα με απίστευτη προσοχή και είναι όλα στην θέση τους. Είναι κατασκευασμένο στην Γερμανία και όχι σε Πορτογαλία (βλέπε Scirocco, Εος) και το αποδεικνύει με την καλύτερη επιλογή υλικών στο εσωτερικό του.
Είναι λοιπόν στα σημεία καλύτερο κατεμέ αυτοκίνητο απ' το Megane και διακιολογεί την κάπως ακριβότερη τιμή του.
Δεν αναφέρομαι καθόλου στην σχεδίαση διότι δεν το παίρνω για μόστρα αλλά για να μεταφέρω την οικογένεια μου με ασφάλεια, άνεση και βέβαια οδηγική ευχαρίστηση.
-
Ο χρήστης avpap75 έγραψε:
Λοιπόν ας τα πάρουμε αναλυτικά γιατί θεωρώ το Golf καλύτερο αυτοκίνητο:**1. Ο κινητήρας του Golf (122PS) είναι πιο ελαστικός, με καλύτερα ρεπρίζ και βέβαια πιο οικονομικός, ειδικά με DSG και αθόρυβος.**2. Το κιβώτιο DSG είναι διαμάντι. Το οδήγησα και έμεινα άφωνος. Απίστευτο για κίνηση σε πόλη. Ναι αφαιρεί την οδηγική αίσθηση του μηχανικού αλλά όποιος παίρνει Golf δεν το επιλέγει για τον σπορ χαρακτήρα του.
3. Το εσωτερικό και βέβαια δεν είναι παρόμοιο, διότι του Golf είναι απίστευτα ποιοτικό (ξεπερνά μακράν και πολλά αυτοκίνητα μεγαλύτερης κατηγορίας). Οι αεραγωγοί στις σωστές θέσεις και εργονομικοί, τα μπουτόν παραθύρων σε βελτιωμένη θέση σε σχέση με το παρελθόν, η συναρμολόγηση των υλικών αγγίζει το άριστο.Γενικότερα δίνει την αίσθηση ότι έχουν μελετηθεί τα πάντα με απίστευτη προσοχή και είναι όλα στην θέση τους. Είναι κατασκευασμένο στην Γερμανία και όχι σε Πορτογαλία (βλέπε Scirocco, Εος) και το αποδεικνύει με την καλύτερη επιλογή υλικών στο εσωτερικό του.
Είναι λοιπόν στα σημεία καλύτερο κατεμέ αυτοκίνητο απ' το Megane και διακιολογεί την κάπως ακριβότερη τιμή του.
Δεν αναφέρομαι καθόλου στην σχεδίαση διότι δεν το παίρνω για μόστρα αλλά για να μεταφέρω την οικογένεια μου με ασφάλεια, άνεση και βέβαια οδηγική ευχαρίστηση.
-
Δες τις μετρήσεις στο τελευταίο Drive όπου το Megane είναι ταχύτερο από το Golf και από στάση (οριακά) και εν κινήσει (λόγω και πολύ κοντυτερων σχέσεων στο κιβώτιο). Επίσης γράφουν ότι ο TCE της Renault παίρνει τα σκήπτρα του πιο ελαστικού μικρού κινητήρα από τον TSi. Ο TSi όμως είναι πιο οικονομικός λόγω άμεσου ψεκασμού και μακριάς κλιμάκωσης.
-
Η Renault σε λίγους μήνες θα λανσάρει το δικό της κιβώτιο διπλού συμπλέκτη. Το χειροκίνητο του Golf είναι πιο ακριβές από το χειροκίνητο του Megane όμως.
-
Χθες μπήκα και σε Golf (GTI) και σε Megane. Τα υλικά και η συναρμογή είναι παρόμοια. Αν θες κάνε τον και και δες τα και μόνος σου.
-
-
φιλε επειδη ακριβως ειχα μια τετοια διαφωνία για golf στο παρελθον και μου ελεγαν για την ποιοτητα....ενω το ειχα οδηγησει το αυτοκινητο αλλα ειπα μηπως κανω λαθος και δεν το συνέχισα το θεμα...
πηγα τις προαλλες παλι σ αντιπροσωπεία μονο για να ξαναδω για 1028 φορα το εσωτερικο του...και αυτη την φορα το γ@@@α το αυτοκινητο...ακομα και κατω απο τα ποδια στα πενταλ χτυπουσα το πλαστικο.και το λυγιζα για να δω την ποιοτητα παντου....
λοιπον σε συγκριση με το megan ειναι καποια κλικ καλυτερο και αυτο σε ασήμαντα σημεια.....
στην ποιοτητα της πορτας απο το ντουλαπακι,στην αισθηση των κουμπιων στην κονσολα,και στο πλαστικο που ακουμπα στο παρμπριζ που ειναι μαλακο εναντι του σκληρου του megan ...
**ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ **
χωρις να θελω να σ προσβάλλω απλα δεν τα ξερεις τα συγκεκριμενα αυτοκινητα....
δεν υπαρχει πουθενα αυτο το διαφορετικο που εχει το golf οπως υποστηριζεις....σε αντιθεση βεβαια την πραγματικα ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ AUDI A3 σ ολα τα σημεια .....(αλλα αυτο ειναι και αλλης κατηγοριας αυτοκινητο)
και θα σου θεσω το ερωτημα ........θα προτιμουσες ενα πιο μελετημενο στησιμο απο το αυοτκινητο σου η πιο ποιοτητκη πορτα στο ντουλαπακι....
ΤΟ ΜΟΝΟ καλο με διαφορα που εχει το GOLF σε συγκριση με τον ανταγωνισμο ειναι οι πολλαπολοι και η πιο αθορυβη λειτουργία τους.... καθως και η πιο ραφιναιρισμενη αισθηση που δινουν....
**ΤΕΛΟΣ **
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI