-
Λοιπον να πω και εγω το διλλημα μου...Προς το παρον ειναι σε φιλολογικο επιπεδο αλλα ευχομαι εντος μηνων να γινει πιο πραγματικο. Εχω ενα Renault Clio 1.2 16V μοντελο 2002...Περασα τα φοιτητικα μου χρονια, περασα και το στρατιωτικο και ειμαι ακομα πολυ ευχαριστημενος με το τουτου μου. Ομως επειδη το επομενο διαστημα προκειται να αλλαξουν οι αναγκες μου και να ειμαι πιο συχνα στους δρομους μαλλον θα πρεπει να παω σε κατι μεγαλυτερο. Οποτε παμε στην αμεσως επομενη κατηγορια. Απο τ αυτοκινητα που κυκλοφορουν τεινω σ αυτα τα δυο.
Εχουμε και λεμε. Το coupe μου αρεσει πολυ σχεδιαστικα, εχει πλεον καλο κινητηρα και γενικα φαινεται αναβαθμισμενο το αυτοκινητο ομως δεν εχουν ακουστει γενικα πολλα πραγματα για το αυτοκινητο.
Για το golf εχουν ακουστει τοσα πολλα καλα και κακα, αναλογως τη συμπαθεια η την αντιπαθεια. Δεν κρυβω και γω οτι δεν ειμαι πολυ φαν και οταν ειχε πρωτοβγει το κοροιδευα για την ασχημια του. Βεβαια αυτο με την ασχημια δεν το χω ξεπερασει ( ρε γαμωτο μου κανει πολυ ανοστο και ασχημο εξωτερικα...)αλλα εχω πειστει οτι προκειτε για ενα καλο αυτοκινητο που αξιζει να του δωσεις προσοχη. Και επειδη η διαφορα 122 κ 160 ειναι περιπου 1500 ευρω , που θεωρω οτι ειναι αμελητεα για τα εξτρα αλογα και το esp που εχει, μιλαμε για γολφ 160.
Ομως golf 160 vs megane 130 ειναι ανιση μαχη οποτε γινετε μυλος το θεμα.
οι τιμες που ισχυουν ειναι για το megane coupe privilege 20.500 ( αρα με το κλειδι στο χερι 22000) (στη renault ελπιζω με πιεση να υπαρξει εκπτωση) και για το golf 160 highline 24000 με το κλειδι στο χερι και χωρις καμια διαθεση για εκπτωση.
Τα λεφτα βεβαια και για τις δυο περιπτωσεις ειναι παρα πολλα για μικρομεσαιο αυτοκινητο αλλα λογω ηλικιας δεν λεει μεγαλυτερο αυτοκινητο (αφου πλεον μπορει να βρει καποιος μεσαιο πιο φτηνο απο μικρομεσαιο). και επειδη το clio ηταν στη φτωχη εκδοση (authentique) εχω κ ενα απωθημενο να ναι λιγο φορτωμενο το καινουριο μου car.
Οπως ειπα το ενδιαφερον μου αυτη τη στιγμη ειναι φιλολογικο και θα θελα ν ακουσω γνωμες.
Τελος δεν θελω να κρυψω και τη αδυναμια μου λιγο στη Renault αφου ολα τα αυτοκινητα της οικογενειας τετοια ητανε ( 11, Laguna, Clio) και ευτυχως και απο τα 3 ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι.
Ακουω γνωμες.ΥΓ ξερω οτι θα παιξει και Bravo tjet στη συζητηση αλλα το χουν ηδη δυο ξαδερφια και λεω να παω σε κατι διαφορετικο
ΥΓ2 με το κλιακι χαλαρος οδηγος ειμαι και γενικα με νοιαζει στην εθνικη να πηγαινει καλα και μετα το ταξιδι να νοιωθω κουρασμενος . Ολιγαρκης ε; Οποτε ολα θα μου κανουν;
-
Λοιπον να πω και εγω το διλλημα μου...Προς το παρον ειναι σε φιλολογικο επιπεδο αλλα ευχομαι εντος μηνων να γινει πιο πραγματικο. Εχω ενα Renault Clio 1.2 16V μοντελο 2002...Περασα τα φοιτητικα μου χρονια, περασα και το στρατιωτικο και ειμαι ακομα πολυ ευχαριστημενος με το τουτου μου. Ομως επειδη το επομενο διαστημα προκειται να αλλαξουν οι αναγκες μου και να ειμαι πιο συχνα στους δρομους μαλλον θα πρεπει να παω σε κατι μεγαλυτερο. Οποτε παμε στην αμεσως επομενη κατηγορια. Απο τ αυτοκινητα που κυκλοφορουν τεινω σ αυτα τα δυο.
Εχουμε και λεμε. Το coupe μου αρεσει πολυ σχεδιαστικα, εχει πλεον καλο κινητηρα και γενικα φαινεται αναβαθμισμενο το αυτοκινητο ομως δεν εχουν ακουστει γενικα πολλα πραγματα για το αυτοκινητο.
Για το golf εχουν ακουστει τοσα πολλα καλα και κακα, αναλογως τη συμπαθεια η την αντιπαθεια. Δεν κρυβω και γω οτι δεν ειμαι πολυ φαν και οταν ειχε πρωτοβγει το κοροιδευα για την ασχημια του. Βεβαια αυτο με την ασχημια δεν το χω ξεπερασει ( ρε γαμωτο μου κανει πολυ ανοστο και ασχημο εξωτερικα...)αλλα εχω πειστει οτι προκειτε για ενα καλο αυτοκινητο που αξιζει να του δωσεις προσοχη. Και επειδη η διαφορα 122 κ 160 ειναι περιπου 1500 ευρω , που θεωρω οτι ειναι αμελητεα για τα εξτρα αλογα και το esp που εχει, μιλαμε για γολφ 160.
οι τιμες που ισχυουν ειναι για το megane coupe privilege 20.500 ( αρα με το κλειδι στο χερι 22000) (στη renault ελπιζω με πιεση να υπαρξει εκπτωση) και για το golf 160 highline 24000 με το κλειδι στο χερι και χωρις καμια διαθεση για εκπτωση.
Τα λεφτα βεβαια και για τις δυο περιπτωσεις ειναι παρα πολλα για μικρομεσαιο αυτοκινητο αλλα λογω ηλικιας δεν λεει μεγαλυτερο αυτοκινητο (αφου πλεον μπορει να βρει καποιος μεσαιο πιο φτηνο απο μικρομεσαιο). και επειδη το clio ηταν στη φτωχη εκδοση (authentique) εχω κ ενα απωθημενο να ναι λιγο φορτωμενο το καινουριο μου car.
Οπως ειπα το ενδιαφερον μου αυτη τη στιγμη ειναι φιλολογικο και θα θελα ν ακουσω γνωμες.
Τελος δεν θελω να κρυψω και τη αδυναμια μου λιγο στη Renault αφου ολα τα αυτοκινητα της οικογενειας τετοια ητανε ( 11, Laguna, Clio) και ευτυχως και απο τα 3 ειμαστε πολυ ευχαριστημενοι.
Ακουω γνωμες.ΥΓ ξερω οτι θα παιξει και Bravo tjet στη συζητηση αλλα το χουν ηδη δυο ξαδερφια και λεω να παω σε κατι διαφορετικο
ΥΓ2 με το κλιακι χαλαρος οδηγος ειμαι και γενικα με νοιαζει στην εθνικη να πηγαινει καλα και μετα το ταξιδι να νοιωθω κουρασμενος . Ολιγαρκης ε; Οποτε ολα θα μου κανουν;
-
-
κοιτα αφου εχεις συμπάθεια στη renault και δεν εχεις βάλει στη σύγκριση το scirocco, δεν θα μπορέσω να γίνω αντικειμενικός με τίποτα και θα σου πω καλορίζικο το πανέμορφο ρενάκι όταν το πάρεις
για το οτι δεν εχουν ακουστεί πολλά για το megane coupe πιστευω ξερεις και εσύ το λόγο και δε χρειάζεται να το συζητήσουμε...
το μόνο, ισως θα πρέπει να περιμένεις κανα χρόνο από την εναρξη παραγωγης του megane για να μην εχει τυχόν παιδικές ασθένειες
-
Κοιταξε να δεις απο τη στιγμη που το golf δεν σου αρεσει εμφανησιακα και σου φαινεται ασχημο δεν θα ηταν λιγο υπερβολη να παρεις κατι,να δωσεις τοσα λεφτα σε κατι που δεν θα σε ενθουσιαζει και δεν σου αρεσει γενικοτερα?
Γιατι κακα τα ψεμματα το πρωτο πραγμα που κοιταμε οταν παμε να αγορασουμε ενα αυτοκινητο ειναι η εμφανιση,απο εκει ξεκινανε ολα.
-
Πάρε το Renault. Αφού είσαι ευχαριστημένος και ξέρεις καλά πλέον τη μάρκα, σου αρέσει πιο πολύ εμφανισιακά και προφανώς σε καλύπτουν τα 130 άλογα, δεν έχεις λόγο να προτιμήσεις το Golf (το οποίο btw όντως το χάλασαν πολύ εξωτερικά). Το Golf έχει τεχνικά καλύτερη ανάρτηση, πιο βελτιώσιμο κινητήρα με μεγαλύτερο ωφέλιμο εύρος και ελαφρώς καλύτερο ποιοτικά εσωτερικό. Αλλά πέραν του κινητήρα οι διαφορές είναι δύσκολα αντιληπτές και το Ρενώ είναι τόσο καλό που δεν νομίζω ότι θα δυσανασχετίσεις που δεν πήρες Golf. Αντίθετα όταν θα οδηγάς το Golf και θα βλέπεις το Renault θα λες μα κοίτα τι ωραίο αμάξι, έπρεπε να το πάρω
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
Την delta την έχεις σκεφτεί??
Με τα 120 κάνεις άνετα και ασφαλείς ταξίδια ενώ από έξτρα... blue&me και δεν έχουν τέλος.
Σε καμία περίπτωση μην παρείς αυτοκίνητο που δεν σου αρέσει εμφανισιακά(εκτός αν είναι ευκαιρ) , θα το μετανιώσεις -
δεν εχουν ακουσθεί πολλά αλλά αν περιμένεις λίγο όλα τα ελληνικά περιοδικά τον Σεπτεμβριο θα έχουν εκτενείς αναφορές....οπότε λίγο υπομονή και να πας να οδηγήσεις και τα 2
-
Ο χρήστης red_monster έγραψε:
Την delta την έχεις σκεφτεί??
Με τα 120 κάνεις άνετα και ασφαλείς ταξίδια ενώ από έξτρα... blue&me και δεν έχουν τέλος.
Σε καμία περίπτωση μην παρείς αυτοκίνητο που δεν σου αρέσει εμφανισιακά(εκτός αν είναι ευκαιρ) , θα το μετανιώσειςναι την εχω σκεφτει ωραια ειναι αλλα κατι με χαλαει...μαλλον ειναι λιγο πιο μακρυα απ οτι θα θελα και δεν ξερω εχω την εντυπωση οτι ειναι ακομα πιο ακριβη απ αυτα τα δυο (ισως λανθασμενη)
εξωτερικα δεν μ αρεσει το golf αλλα αυτο που σωζει την παρτιδα ειναι οτι ειναι 'ωραιο' στο εσωτερικο και μην ξεχναμε οτι απο μεσα ειμαστε
-
Έχω οδηγήσει και τα 2 αυτοκίνητα.Το Megane βέβαια δυστυχώς δεν πρόλαβα να το οδηγήσω με τον τούρμπο κινητήρα.
Το Megane είναι πολύ καλό στο δρόμο και απίστευτα βελτιωμένο σε σχέση με την προηγούμενη γενιά.Πατάει πολύ καλά στις στροφές ενώ είναι επίσης σταθερότατο στην εθνική με πολλά χλμ.Η ηχομόνωση ήταν καλή αλλά με τον παλιό κινητήρα περνούσε αρκετός θόρυβος.Με το νέο κινητήρα δεν πιστεύω ότι υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα και σε αυτό.Όσον αφορά μέσα σε ποιότητα το Megane θεωρώ ότι είναι εφάμιλλο του Golf.Εξαιρετική η ποιότητα,υπερπλούσιος ο εξοπλισμός στην Priviledge(με εξαίρεση την αδικαιολόγητη για εμένα απουσία του ESP),καλοί οι χώροι.
To Golf τώρα(οδήγησα το 122)ήμουν τυχερός γιατί το οδήγησα στην ίδια ακριβώς διαδρομή οπότε έβγαλα και ασφαλή συμπεράσματα.Είναι λίγο καλύτερο του Megane στο πάτημα και στην κύλιση και πολύ καλό στην ηχομόνωση.Μέσα είναι και αυτό πολύ καλό ποιοτικά και με καλούς χώρους.Για τον εξοπλισμό δεν θα έλεγα πως έχει τα πάντα(και αυτό χωρίς ESP)αλλά είναι καλός.
Εγώ πάντως σου λέω το Megane...είναι και πιο όμορφο! -
Από μένα το Renault. Από τη στιγμή που δεν έχεις βάλει στη σύγκριση το Scirocco, καλύτερα να πάρεις κάτι πιο όμορφο.
-
Γιατι δεν εχεις σιροκο στις επιλογες σου που ειναι και πιο αμεσα συγκρισιμο με το Ρενω??
Και τα 2 κουκλες ειναι και με παραπλησια σχεδον τιμη. -
Αφού είναι θεωρητική η κουβέντα, να προτείνω και 'γω το δίλιτρο Megane TCE ...
24.100 τιμή καταλόγου, με ESP στο βασικό εξοπλισμό (αλλά από την άλλη, χωρίς αυτόματο κλιματισμό, π.χ. ).Αν, φυσικά, μπορείς ν' 'ανέβεις' σ' αυτά τα κυβικά...
-
Νεαρός είσαι άρα ακόμη χώροι δεν σε ενδιαφέρουν...Χτύπα αυτό που λέει η καρδιά σου! Το αυτοκίνητο είναι πολύ καλό!
Ειδικά αφού το δίλημμα είναι με το Golf σίγουρα χτύπα το Meganaki. Αν ήταν με το Scirocco το δίλημμα θα ήταν πολύ δύσκολο!
-
Το megane coupe είναι όμορφο αυτοκίνητο. Από τη στιγμή που δηλώνεις και ευχαριστημένος από τη Renault και είναι και φθηνότερο, επέλεξέ το. Ίσως να έριχνες και μια ματιά στο scirocco αφού γλυκοκοιτάς και από VW μεριά.
-
Απλα αμα κοιταξω το scirocco παλι μπαινει το διλημμα 122 η 160 κ επειδη η διαφορα ειναι μικρη πασ στο 160 και μετα ξεφευγεις πας στα 25.000+...
Η αληθεια επισης ειναι οτι θα θελα κατι με 5πορτες γιατι απ το 3πορτο Clio μερικες φορες εχω κουραστει με το μπες βγες των αλλων απλα και το megane το 5πορτο ειναι λιγο αδιαφορο ενω το coupe ειναι πιο ομορφο και compact...
Η αληθεια ειναι οτι εκπλησομαι που ολοι λετε megane περιμενα λιγο θαψιμο μιας και γενικα δεν εχω ακουσει κανενα σχολιο... -
Πολυ απλα μην πας στο 160!
-
Ωραίο δίλημμα!
Πάρε megane γιατί γεμίσαμε (άσχημα) golf. Πραγματικά το έκαναν πολύ χειρότερο από το V.
Ο μοναδικός λόγος για να πάρεις το golf είναι εαν υπάρχει εμφανής και μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με το megane. Αλλιώς εφόσον είσαι ικανοποιημένος από τη renault, πάρε πάλι renault.Στο δίλημμα golf- sirocco 1000 φορές το άσχημο golf. Έχει καθίσει κανείς πίσω σε sirocco?
-
Ο χρήστης www2000 έγραψε:
Ωραίο δίλημμα!
Πάρε megane γιατί γεμίσαμε (άσχημα) golf. Πραγματικά το έκαναν πολύ χειρότερο από το V.
Ο μοναδικός λόγος για να πάρεις το golf είναι εαν υπάρχει εμφανής και μεγάλη διαφορά όσον αφορά την ποιότητα σε σχέση με το megane. Αλλιώς εφόσον είσαι ικανοποιημένος από τη renault, πάρε πάλι renault.Στο δίλημμα golf- sirocco 1000 φορές το άσχημο golf. **Έχει καθίσει κανείς πίσω σε sirocco? **
Γιατί τι παρατήρησες?
Πάντως στο δικό μου κάθεται πίσω ο αδερφός μου με ύψος 1.82 85 kg και μπροστά έγω 1.88 100kg και είμαστε άνετοι και οι 2. Επίσης όποιον έχω βάλει πίσω δεν έχει παραπονεθεί ποτέ...ούτε καν τα πεθερικά μου, εκτός από την δυσκολία στο μπες-βγες.
Προτείνω κι εγώ το Megane αφού ο φίλος είναι fun της Renault και χαλαρός οδηγός....
-
Κι εγώ θεωρώ πως το Scirocco έχει μια χαρά πίσω χώρους για το στυλ του. Έχω κάτσει (είμαι 1,86) και μάλιστα αρκετά άνετα. Πάντως φίλε μου, εφόσον δεν είσαι οικογενειάρχης πάρε αυτό που πραγματικά γουστάρεις. Δηλαδή το Renault.
Renault Megane Coupe 1.4 TCe Vs VW Golf 1.4 TSI