-
Κοίτα όταν λέω μου αρέσει, πάντα μου άρεσαν τα αυτοκίνητα με πορτ παγκάζ. Το golf μου αρέσει αλλα δεν εχει πορτ-παγκαζ. Οπότε αν το συγκρίνεις με octavia είναι λίγο καλύτερο!
-
Σ αυτό θα πρέπει να συνυπολογίσεις ότι στην κατηγοριοποίηση της Premiumοσύνης βρίσκεται και μερικές βαθμίδες πιο πάνω.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Είναι πανάκριβα εξαιτίας του πανάκριβου ευρώ και της έλλειψης κατασκευής τους στη ζώνη Νάφτα. Το μόνο Λαικό που φτιάχνεται εκεί είναι ένα ριμπάτζ βανάκι Κράισλερ υπό το όνομα VW Routan και μάλιστα στον Καναδά.δεν είναι και πανάκριβα! Από $17,247 ως $23,553** δολλάρια** πάει το γκόλφ με κινητήρα 2.5 It
και από $15,355 - $24,283 το ζέττα
ένα 5-10 % πρίμιουμ ζητάνε σε σχέση με τα ιαπωνικά αλλά εκεί οι καταναλωτές δεν ψήνονταιhttp://consumerguideauto.howstuffworks. ... rabbit.htm
-
ένα 5-10 % πρίμιουμ ζητάνε σε σχέση με τα ιαπωνικά αλλά εκεί οι καταναλωτές δεν ψήνονται
Είναι πιο ακριβά από τους ιάπωνες και τους ντόπιους που έχουν ρημάξει την αγορά, σύγκρινε το Πασσάτ με τα μεγαλύτερα Άκκορντ και Κάμρυ που ξεπουλάνε και θα το δεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι.
Η αντεπίθεση του Λαικού θα γίνει σε πολλά μέτωπα : 3 εργοστάσια στη ζώνη Νάφτα , διαφοροποίηση προδιαγραφών (η αρχή με το νέο Τζέτα και το φορτηγάκι Άμαροκ), επιλογή ντόπιων προμηθευτών για κάποια υποσυστήματα, φουλ επίθεση με υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα (με αιχμή την Άουντι που δεν μπορεί να αναπνεύσει από την Λέξους), μεγάλη γκάμα σε αγροτικά φορτηγάκια (το πρώτο όχημα σε πωλήσεις στις ΗΠΑ είναι το ...αγροτικό Ford F-150 και αυτό λέει πολλά για τον πλανήτη ΗΠΑ), καλυτέρευση της δημόσιας εικόνας τους ιδιαίτερα εκεί όπου πατώνουν (reliability ranks) και κ.α.
'Εχουν μείνει πίσω, έχω ξαναγράψει ότι το 1970 πούλαγαν 1 εκ. τεμάχια ετησίως με ENA και μόνο μοντέλο (το χελωνάκι) και τώρα πουλάνε 650.000 με καμμιά δεκαπενταριά μοντέλα μαζί με τα Άουντι ενώ η αγορά είναι διπλάσια και βάλε, και αυτό λέει πάρα πολλά όχι μόνο για το τι έχασαν αυτοί, αλλά και για το τι πέτυχαν οι άλλοι (ιάπωνες και κορεάτες) τόσα χρόνια.
-
Ο χρήστης zamc έγραψε:
Αν και λίγο παλιό το θέμα ξαναγίνεται επίκαιρο γιατί σε κανένα μήνα θα έρθει και Ελλάδα!Τώρα αν πώ οτι μου αρέσει θα με κράξετε? Μ αρέσει!
Πολύ πιο όμορφο απο το octavia πάντως (κι ας ψήνομαί να πάρω octavia αυτόν τον καιρό!)Για πολλούς λόγους θεωρώ το Passat πολύ καλύτερη επιλογή από το Jetta. Την ίδια άποψη έχω εδώ και χρόνια σε σχέση με οποιοδήποτε 4θυρο μικρομεσαίο της VW. Και δεν είναι τεχνικοί οι λόγοι (περισσότερα τα κοινά τους παρά οι διαφορές που έχουν και τα δύο) αλλά πιο γενικοί (image, μεταπώληση, τιμή κλπ όλα είναι υπέρ του Passat σε σχέση με το Jetta).
(Σε ίδιες εκδόσεις)
Στις ΗΠΑ φτηνότερο του Golf:
2011 JETTA SEDAN 2.5L $18,195
2011 GOLF 2.5L 4 Door $19,755
Στην Γερμανία ακριβότερο του Golf:
Jetta 1,2 Tsi Trendline 20.900€
Golf 1,2 Tsi Trendline 17.225€
Ο λόγος? -
Κάπου διάβασα ότι το Τζέτα ξεπερνάει τη Γκόλφω σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, αλλά στην ΕΕ για κάθε 1 Τζέτα που πουλιέται έχουν πουληθεί περί τα 120 Γκόλφ.
Η δυναμική της αγοράς είναι σοβαρός λόγος για μένα. -
Το θεμα είναι πως εκτός του ότι δεν εχει πιάσει στην Ελληνική αγορά,(σπάνια βλέπεις jetta πολύ σπάνια!) υπάρχει και η εξής σκέψη. Αν θέλεις ενα οικογενείακο και δεν εχεις χρήματα για passat(γιατί ειναι αρκετά πιο ακριβό και απο golf και απο jetta) ή λές πως για οικογενείακό καλό το golf αλλα θα ήθελες το κάτι παραπάνω σε χωρο που σου δίνει το πορτ-παγκαζ του jetta τί κάνεις? Υπάρχει και το octavia που είναι αρκετά πιο ευρύχωρο του golf αλλα σε τιμή κάπου ίδια ή λίγο μικρότερη του golf.
Αυτος που γλυκοκοιτάει το octavia πιστευω πως άν θέλει κάτι σε wv αλλα δεν μπορεί να φτάσει σε passat λόγω τιμής αυτό που είναι το αντίστοιχο είναι το jetta που σε τιμή γυροφέρνει το golf (τουλάχιστον με τα σημερινά δεδομένα δεν ξέρουμε με τι τιμη θα έρθει το νέο jetta).Εξάλλου αυτός που γλυκοκοιτάει το octavia δε νομίζω να τον χαλάει και πολύ που εχει τη μούρη του golf και το πισω μεταλλαγμένο passat άλλωστε και το octavia δεν το παίρνει κανεις επειδή είναι κούκλα!
-
Η octavia μου αρέσει περισσότερο από το Jetta.
Ο λόγος που ο μέσος χρήστης δεν επιλέγει το Jetta είναι και μόνον το γεγονός ότι σε χρήματα λιγότερα του Golf υπάρχει η Octavia. Καθώς σε όλους πια είναι γνωστό ότι Skoda υποσύνολο της VAG δεν βλέπω προσωπικά το λόγο να πληρώσω +3000€ για το ίδιο πρακτικά όχημα.
Αυτό όμως δεν ισχύει για τα Audi καθώς καλώς ή κακώς έχει περάσει στο κοινό (μεγάλη η μαεστρία της VAG σε αυτό) ότι ένα Audi είναι πιο εξελιγμένο από τα υπόλοιπα του group. Αυτό ισχύει και σε οχήματα (όπως το Α3) που είναι στην αγορά τόσα χρόνια που πραγματικά άλλα οχήματα του group είναι και καλύτερα και φθηνότερα. Αλλά άβυσσος η ψυχή του αγοραστή.
Η Αμερική είναι άλλη αγορά. Εκεί το hatch δεν πουλά και δεν πρόκειται τα επόμενα χρόνια να πουλήσει. Η αγορά θα συνεχίζει να υποστηρίζει τους 2.5 ή 3 όγκους καθώς η Αμερική έχει άφθονο κάτι που λείπει στην Ευρώπη. Χώρο.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
ένα 5-10 % πρίμιουμ ζητάνε σε σχέση με τα ιαπωνικά αλλά εκεί οι καταναλωτές δεν ψήνονται
Είναι πιο ακριβά από τους ιάπωνες και τους ντόπιους που έχουν ρημάξει την αγορά, σύγκρινε το Πασσάτ με τα μεγαλύτερα Άκκορντ και Κάμρυ που ξεπουλάνε και θα το δεις. Αλλά δεν είναι μόνο αυτοί οι λόγοι.
Η αντεπίθεση του Λαικού θα γίνει σε πολλά μέτωπα : 3 εργοστάσια στη ζώνη Νάφτα , διαφοροποίηση προδιαγραφών (η αρχή με το νέο Τζέτα και το φορτηγάκι Άμαροκ), επιλογή ντόπιων προμηθευτών για κάποια υποσυστήματα, φουλ επίθεση με υβριδικά και ηλεκτρικά οχήματα (με αιχμή την Άουντι που δεν μπορεί να αναπνεύσει από την Λέξους), μεγάλη γκάμα σε αγροτικά φορτηγάκια (το πρώτο όχημα σε πωλήσεις στις ΗΠΑ είναι το ...αγροτικό Ford F-150 και αυτό λέει πολλά για τον πλανήτη ΗΠΑ), καλυτέρευση της δημόσιας εικόνας τους ιδιαίτερα εκεί όπου πατώνουν (reliability ranks) και κ.α.
'Εχουν μείνει πίσω, έχω ξαναγράψει ότι το 1970 πούλαγαν 1 εκ. τεμάχια ετησίως με ENA και μόνο μοντέλο (το χελωνάκι) και τώρα πουλάνε 650.000 με καμμιά δεκαπενταριά μοντέλα μαζί με τα Άουντι ενώ η αγορά είναι διπλάσια και βάλε, και αυτό λέει πάρα πολλά όχι μόνο για το τι έχασαν αυτοί, αλλά και για το τι πέτυχαν οι άλλοι (ιάπωνες και κορεάτες) τόσα χρόνια.
650 χιλιαδες δεν προκειται να πουλησουν ουτε στα ονειρα τους. Με τι? Με το Τζετα η με το 'καινουργιο' Πασατ ??? Το 2010 η Αουντι πουλησε λιγο πανω απο 100 χιλιαδες κομματια, και η VW περιπου 250 χιλιαδες. Εδω και τα νουμερα.
http://www.autoblog.com/2011/01/04/by-the-numbers-2010-the-year-after-that-really-bad-year-editi/
Τα φορτηγα φυσικα ζουν και βασιλεουν (και εγω εχω ενα της Φορντ, αλλα σαν τριτο αμαξι). Αμα εχεις μονοκατοικια με κηπους, η αμα πηγαινεις συχνα για ψαρεμα/κυνηγι/κατασκηνωση κτλ και ζεις στην εξοχη καταλαβαινεις γιατι. Το μονο που 'αξιζει' να αγορασει κανεις απο VW ειναι να ντιζελοκινητα, αλλα και παλι οικονομικα δεν αξιζει. Τα υπολοιπα δεν ειναι ανταγωνιστικα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Κάπου διάβασα ότι το Τζέτα ξεπερνάει τη Γκόλφω σε πωλήσεις στις ΗΠΑ, αλλά στην ΕΕ για κάθε 1 Τζέτα που πουλιέται έχουν πουληθεί περί τα 120 Γκόλφ.
Η δυναμική της αγοράς είναι σοβαρός λόγος για μένα.To Jetta (μαζι με τα Α5/Α6) ειναι οι μισες πωλησεις της. Εδω οι πωλησεις της χρονιας. Το Γκολφ ειναι σχεδον ανυπαρκτο (τοσα Grand Cherokee σχεδον πουλαει η Chrysler καθε μηνα )
-
Πως είχα μείνει ότι πούλαγαν καμμιά 650 χιλ. το χρόνο? Τεσπά, τα υπόλοιπα ισχύουν. Θέλει μεγάλη αντεπίθεση για να βγουν τα νούμερα.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Πως είχα μείνει ότι πούλαγαν καμμιά 650 χιλ. το χρόνο? Τεσπά, τα υπόλοιπα ισχύουν. Θέλει μεγάλη αντεπίθεση για να βγουν τα νούμερα.Συμφωνω. Και απο τις δηλωσεις της VW δεν νομιζω οτι επικεντρωνουν την προσοχη τους εκει που πρεπει. Τα Κορολα/σιβικ/κτλ δεν πουλανε τρελα νουμερα επειδη ειναι ωραια αυτοκινητα. Πουλανε αυτα τα νουμερα επειδη ειναι (η τουλαχιστον δινουν την εντυπωση) οτι ειναι ΥΠΕΡ-αξιοπιστα. Η εικονα της VW ειναι ακριβως το αντιθετο. Δευτερον, προκειται για αυτοκινητα που κατασκευαζονται στις ΗΠΑ, εχουν φτηνο σερβις, τα ανταλακτικα ειναι ντοπια και φτηνα, υπαρχει μεγαλο δυκτιο αντιπροσωπειων κτλ. Η VW ειναι ακριβως το αντιθετο. Εγω παλιοτερα ειχα ενα Τζετα που χαλουσε ολη την ωρα. Η αντιπροσωπεια (υπαρχουν μονο τρεις στην Ινδιαναπολη, πληθυσμος 1+ εκατομμυριο) με το καλημερα σου επερνε κατοσταρικο για 'διαγνωση'. Χαλασε η αντλια νερου και χρειαστηκαν δυο εβδομαδες για την επισκευη διοτι ειχαν ξεμεινει απο αντλιες και επρεπε να στειλουν το εξαρτημα απο Γερμανια, χωρια το ποσο στοιχησε η επισκευη !! Συγνωμη, αλλα αυτο ΔΕΝ ειναι ανταγωνιστικο σερβις. Με τα ντοπιο Φορντ, Σεβρολετ, Χοντα, Τογιοτα κτλ θα ειχε γινει η δουλεια αυθημερων και στην μιση τιμη (ασε που το VW εχει διπλασιες πιθανοτητες να χαλασει συμφωνα με τις στατιστικες).
Καταλαβαινω να δεχτω να υπομεινω μια καποια ταλαιπωρια για καποιο 'εξωτικο' αυτοκινητο, αλλα για ...VW ???? Δυσκολο.
-
Περισσότερες φωτογραφίες και λεπτομέρειες εδώ:
http://motorimpress.com/volkswagen/2011-volkswagen-jetta-details-and-prices.html
Κατά τη γνώμη μου δεν είναι άσχημο, ειδικά το πίσω μέρος είναι του γούστου μου...Και το σχετικό video: http://www.youtube.com/watch?v=6YDKxHEOz7Q&feature=player_embedded
-
Θα μπορουσαν να ειχαν αποφυγει να κανουν τοσο φλωρικη μασκα κ μπροστινο μερος,μεχρι ποτε θα λεμε 'ε νταξ δεν το λες κ ασχημο'?Πρεπει να ειναι πολυ συντηρητικος τυπος καποιος για να δεχθει οτι το νεο Jetta του προσφερει κατι νεο σχεδιαστικα.
VW Jetta - 2011