-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Νομίζω ότι ο kompressor, συγκριτικά, είναι απλούστερη τεχνολογία, και απ' ότι ακούω έχει πιο γραμμική και πιο 'μεταξένια' λειτουργία.
Βασικά έχω την εντύπωση πως είναι ένα κλικ πιο περίπλοκο, μιας και έχει ένα επιπλέον εξάρτημα => τον ιμάντα/αλυσίδα που παίρνει την κίνηση από το στρόφαλο. Πάντως, από αξιοπιστία, αν θεωρήσω τη δική μας C200 (προηγούμενη) που ράγισε κεφαλή στα 100.000χλμ, αντιπροσωπευτική, μάλλον δεν είναι καλά τα μαντάτα... Βέβαια, δεν φταίει ο κομπρέσσορας, ο ηλίθιος που έβαλε αδύναμη κεφαλή φταίει... Γενικά η Merc έχει ρίξει τα στάνταρ της, αν και στα τελευταία μοντέλα πρέπει να έχει βάλει μυαλό... θα δείξει...
Από γραμμικότητα πάντως είτε kompressor πάρεις είτε turbo δεν θα δεις διαφορά. Ο 1,8Τ της VW είναι πιο γραμμικός κι από τη γραμμή...
Προσωπικά από τα 2 που κοιτάς θα έπαιρνα ένα Α4 γιατί μ' αρέσει εμφανισιακά περισσότερο (ιδίως σε λευκό με τα led φώτα ημέρας είναι ). Δεν έχω οδηγήσει κανένα βέβαια, αλλά λογικά πάνω κάτω ισοδύναμα πρέπει να είναι... Ένα βασικό είναι ότι με τη διαφορά στα χρήματα υπέρ του Α4, μπορείς να του βάλεις αρκετά πράγματα...
Τώρα οι αντιπροσωπείες (και από τις 2 έχω εμπειρία) είναι και οι 2 φορ δε ντικ του ράιντ (γτπκ για όποιον δεν το έπιασε το υπονοούμενο ), οπότε δεν είναι και ο αποφασιστικός παράγοντας (αφού είναι ισοδύναμες στον πάτο)...
Την 159 ποτέ δεν τη χώνεψα... δεν ξέρω γιατί... Κούκλα εμφανισιακά, αλλά την 159 δεν θα την έπαιρνα... απλά δεν μου κάθεται... σε πλήρη αντίθεση με την 156, που βλέπω μερικές φροντισμένες στο δρόμο και μου τρέχουν τα σάλια...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Πάντως, από αξιοπιστία, αν θεωρήσω τη δική μας C200 (προηγούμενη) που ράγισε κεφαλή στα 100.000χλμ, αντιπροσωπευτική, μάλλον δεν είναι καλά τα μαντάτα... Βέβαια, δεν φταίει ο κομπρέσσορας, ο ηλίθιος που έβαλε αδύναμη κεφαλή φταίει... Γενικά η Merc έχει ρίξει τα στάνταρ της, αν και στα τελευταία μοντέλα πρέπει να έχει βάλει μυαλό... θα δείξει...
Για ραγισμένες κεφαλές ακούω ανησυχητικά πολλά σχόλια και δε μ' αρέσει ...
σε πλήρη αντίθεση με την 156, που βλέπω μερικές φροντισμένες στο δρόμο και μου τρέχουν τα σάλια...
Θα έρθω να συμφωνήσω.
Ειδικά μια μαύρη δίλιτρη με κόκκινα δερμάτινα που βλέπω στη γειτονιά μου την έχω ζηλέψει πολύ ... -
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
να σου πω τελικα τι τουρμπινα εχει το q5? σε ειδα καποια στιγμη που ελεγες για IHIεμενα και στα περισσοτερα vag που ξερω εχει borg warner , εσυ εισαι βεβαιος για την ΙΗΙ..?
παντως περιμενω αντικειμενικο συγκριτικο απο σενα μεταξυ 1.75 και tfsi (περα απο την οποια διαφορα βαρους)
Το γράφει πάνω η τουρμπίνα...τώρα τι να σου πω...τα χω μπλέξει κι εγώ λίγο με τις συγχωνεύσεις και τις ιστορίες..
Τέσπα για να μην το πηδήξουμε το topic στο λέω από τώρα γιατί έχω οδηγήσει 159 TBi ότι είναι πολύ πολύ πιο γρήγορη (απτο Q5) ειδικά από τα 120 και πάνω! Σε υπόλοιπα θέματα στησίματος, αίσθησης κτλ δεν το συζητάω καν γιατί είναι άτοπη η σύγκριση και η Alfa κλέβει εκκλησία!
-
Πάντως, από αξιοπιστία, αν θεωρήσω τη δική μας C200 (προηγούμενη) που ράγισε κεφαλή στα 100.000χλμ, αντιπροσωπευτική, μάλλον δεν είναι καλά τα μαντάτα... Βέβαια, δεν φταίει ο κομπρέσσορας, ο ηλίθιος που έβαλε αδύναμη κεφαλή φταίει... Γενικά η Merc έχει ρίξει τα στάνταρ της, αν και στα τελευταία μοντέλα πρέπει να έχει βάλει μυαλό... θα δείξει...
Για ραγισμένες κεφαλές ακούω ανησυχητικά πολλά σχόλια και δε μ' αρέσει ...
Δυστυχώς εγώ τα άκουσα, αφού αγοράστηκε το αμάξι από τον father... Είναι και η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας γτπκ... (όχι ότι η audi πάει πίσω σε αυτόν τον τομέα...)
Έχω την εντύπωση όμως ότι ο καινούριος 1600άρης είναι αρκετά διαφορετικός. Κάνω λάθος;;;
Πάντως, προσωπικά έχω καταλήξει να μην κοιτάω την όποια φήμη για αξιοπιστία, γιατί τελικά μιλάμε για μεγάλο λαχείο...
σε πλήρη αντίθεση με την 156, που βλέπω μερικές φροντισμένες στο δρόμο και μου τρέχουν τα σάλια...
Θα έρθω να συμφωνήσω.
Ειδικά μια μαύρη δίλιτρη με κόκκινα δερμάτινα που βλέπω στη γειτονιά μου την έχω ζηλέψει πολύ ...- κόκκινη προ face lift με σπορ πακέτο και ζάντες 16'' με τους 5 κύκλους...
-
Ο χρήστης markvag έγραψε:
Έχω την εντύπωση όμως ότι ο καινούριος 1600άρης είναι αρκετά διαφορετικός. Κάνω λάθος;;;
Απ' όσο ξέρω ο 1.600άρης είναι ουσιαστικά ο 1.8 με διαφορετική διαδρομή εμβόλου, οπότε μιλάμε ουσιαστικά για το ίδιο μοτέρ. Άρα ό,τι ισχύει για τον 1.8, ισχύει και για τον 1.6...
-
Η C class θα υποστεί ένα μικρής έκτασης facelift μέσα στο 2010, ίσως γύρω στο Μάιο-Ιούνιο.
http://carscoop.blog...nz-c-class.html
Οπότε νομίζω ότι όποιος το σκέφτεται για C class, ίσως είναι καλό να περιμένει λίγο ...
-
Απ' όσο ξέρω ο 1.600άρης είναι ουσιαστικά ο 1.8 με διαφορετική διαδρομή εμβόλου, οπότε μιλάμε ουσιαστικά για το ίδιο μοτέρ. Άρα ό,τι ισχύει για τον 1.8, ισχύει και για τον 1.6...
τώρα ρε φίλε, να σου πω κάτι, και πριν που έλεγες για το facelift δεν παίζει να πιάνει τόπο το επιχείρημα γιατί και το Α4 θα κάνει fl οπότε όποιο κι αν πάρεις θα είναι το παλιό...
ο κινητήρας είναι ο ίδιος, όσο για το παράδειγμα φίλου που του ράγισε, ας δούμε κανά στατιστικό στοιχείο γιατί ένα ξερό παράδειγμα δε λεέι πολλά για την αξιοπιστία ενός κινητήρα.
Πάντως σε βλέπω να μην ψωνίζεις σύντομα κάτι αν πας πολύ βαθιά, άσε που θα έχεις όλα αυτά που ακούς εδω μέσα στο μυαλό σου κ θα φοβάσε το ένα κι το άλλο να σου συμβεί...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
τώρα ρε φίλε, να σου πω κάτι, και πριν που έλεγες για το facelift δεν παίζει να πιάνει τόπο το επιχείρημα γιατί και το Α4 θα κάνει fl οπότε όποιο κι αν πάρεις θα είναι το παλιό...Πάντως σε βλέπω να μην ψωνίζεις σύντομα κάτι αν πας πολύ βαθιά, άσε που θα έχεις όλα αυτά που ακούς εδω μέσα στο μυαλό σου κ θα φοβάσε το ένα κι το άλλο να σου συμβεί...
Δε φοβάμαι για το τι πρόκειται να συμβεί, απλώς η ενημέρωση για οτιδήποτε αφορά μια νέα αγορά δε βλάπτει ποτέ.
Δεν ξέρω για σένα, αλλά προσωπικά, αν είναι να εκταμιεύσω περί τα 35Κ (που δε μου περισσεύουν) για λαμαρίνες, θα το ψάξω όσο γίνεται περισσότερο ... -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
ο κινητήρας είναι ο ίδιος, όσο για το παράδειγμα φίλου που του ράγισε, ας δούμε κανά στατιστικό στοιχείο γιατί ένα ξερό παράδειγμα δε λεέι πολλά για την αξιοπιστία ενός κινητήρα.
Δεν λέω ότι ένα αυτοκίνητο είναι αντιπροσωπευτικό... Απλά έχω ακούσει από λίγο καιρό μετά την αγορά της ότι ο συγκεκριμένος κινητήρας έχει αρκετές 'ευαισθησίες'. Φίλος για παράδειγμα με clk240 του είπαν στο συνεργείο ότι πάλι καλά που πήρε τη 240, γιατί ο 1,8Κ είναι προβληματικός. Και πάλι φήμες, ναι, απλά με προβληματίζουν... Βασικά με προβλημάτισε η συμπεριφορά της αντιπροσωπείας μετά, που λίγο πολύ πήγε να το πασάρει σαν φυσιολογική φθορά (μεταξύ άλλων)...
Όσο για τα στατιστικά στοιχεία, κάποιος στο φόρουμ είχε παραθέσει έρευνα της JD Power στην Αμερική, όπου φαινόταν ότι από τις πρώτες 3 θέσεις που κρατούσε σταθερά η M-Β μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '90, έπεσε στις τελευταίες (κάτω από 30η θέση...) για το 2007...
Τεσπα... δεν εμπλέκομαι σε συζητήσεις περί αξιοπιστίας, απλά παραθέτω την εμπειρία του πατέρα μου. Ούτως ή άλλως δεν πιστεύω και το Α4 να έχει σημαντική διαφορά σε αξιοπιστία.
Ούτε θεωρώ ότι οδηγικά έχουν και ιδιαίτερες διαφορές (ιδίως αν σκεφτεί κανείς ότι πρόκειται για αυτοκίνητα που θα χρησιμοποιηθούν κατά βάση σε ήρεμα οικογενειακά ταξίδια), άρα θα έπαιρνα μεταξύ των 2 αυτό που μου κάνει κλικ εμφανισιακά, το οποίο είναι το Α4. Αλλά απ' ότι βλέπω στον Scrooge κάνει κλικ η Merc! Με γεια του για το εξαιρετικό αμάξι που διάλεξε!
-
Παιδιά, ξανανοίγω το θέμα για να σας πω ότι μάλλον θα καταλήξω σε άλλη λύση τελικά.
Πρόσφατα έμαθα ότι γνωστός μου σκέφτεται να πουλήσει το αμάξι του, μια BMW 320 του 2005.
Επειδή γνωρίζω το αυτοκίνητο και τον τρόπο χρήσης του (είναι σε πολύ καλή κατάσταση), μου φαίνεται καλή ευκαιρία, δεδομένου ότι τα χρήματα που θα δώσω υπολογίζω να είναι 10-15.000 λιγότερα, σε σχέση με ένα καινούριο Α4 ή C180 αντίστοιχα.
Οκ, δεν ήταν από τις αρχικές επιλογές μου, αλλά δεν με απωθεί κιόλας (ίσα-ίσα πρόκειται για πολύ καλό αυτοκίνητο), κυρίως αν αναλογιστώ ότι θα μου μείνει σημαντικό ποσό στην τσέπη.
Εσείς τι λέτε ?
Ελπίζω να περιοριστείτε σε γνώμες και όχι σε μπινελίκια που σας έβαλα να κρίνετε τρία αυτοκίνητα και τελικά (μάλλον) καταλήγω σε άλλο !
Α, θα χρειαστώ τη γνώμη σας και για ένα άλλο θέμα, το οποίο θα δείτε σε άλλο topic. -
Πάρε το και χωρίς πολλά πολλά.Τα λεφτά που γλιτώνεις είναι πάρα πολλά,το αυτοκίνητο όπως περιγράφεις είναι σχεδόν καινούργιο οπότε δεν υπάρχει λόγος να μην προχωρήσεις στην αγορά.
-
αμα ειναι τοσα λεφτα κατω παρτο, αλλα θα ειναι μεταχειρισμενο
εγω ειμαι παντα υπερ του καινουριου, αν δεν ζοριζεσαι τοσο οικονομικα θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις για καινουριο..
θα ναι αλλη φαση και οπως και να το κανουμε και παλι θα δωσεις ενα σημαντικο ποσο (20.000) για αυτοκινητο 4 ετων το οποιο δεν εχει ουσιαστικα τιποτα καλυτερο απο τα αλλα 2 υποψηφιαεπισης θα ανεβεις και κυβικα/ καταναλωση , και αμφιβαλλω αν τα γκαζια θα ειναι τα ιδια με τα τουρμπατα
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
αμα ειναι τοσα λεφτα κατω παρτο, αλλα θα ειναι μεταχειρισμενοεγω ειμαι παντα υπερ του καινουριου, αν δεν ζοριζεσαι τοσο οικονομικα θα σου ελεγα να το ξανασκεφτεις για καινουριο..
θα ναι αλλη φαση και οπως και να το κανουμε και παλι θα δωσεις ενα σημαντικο ποσο (20.000) για αυτοκινητο 4 ετων το οποιο δεν εχει ουσιαστικα τιποτα καλυτερο απο τα αλλα 2 υποψηφιαεπισης θα ανεβεις και κυβικα/ καταναλωση , και αμφιβαλλω αν τα γκαζια θα ειναι τα ιδια με τα τουρμπατα
Έχεις δίκιο σε όλα: και σε κυβικά/κατανάλωση θα ανέβω και τα γκάζια δε θα ειναι τα ίδια, και γενικά το αμάξι θα υστερεί σε σχέση με τα αλλα 2 υποψήφια.
Αλλά 10-15.000 είναι πολλά, και τη δεδομένη στιγμή μου λείπουν, άρα ... ?
Μήπως είναι μονόδρομος ? -
Απλα ψαξε και την τιμη της 320 που παιζει σε μαντρες και τετοια...μην το παρεις δηλαδη αβλεπη γιατι δεν ειναι λιγες φορες που χρυσοπληρωνουμε ακομα και φιλους...παντως καλη ευκαιρια αφου θα παρεις κατι που το γνωριζεις και θα εξοικονομησεις κ χρηματα...
-
Προσωπικά θα προτιμούσα ένα δίλιτρο Mazda 6 καινούριο παρά μεταχειρισμένη προπέλα 4 ετών...
-
Επανέρχομαι στο παλιό πλέον θέμα με τον επίλογο.
Χθες παρήγγειλα τη Merc !
Πρόκειται για μια λευκή C180 - blue efficiency - classic.
Υπήρχε λόγος να αλλάξω αυτοκίνητο πριν το τέλος του έτους, οπότε με την ευκαιρία της πρόσφατης έκπτωσης των 3.000€ της M-B για τη C Klasse, δεν το σκέφτηκα άλλο.
Μπορεί, παρά την έκπτωση, να παραμένει ένα ακριβό αυτοκίνητο, αλλά πέρα από τα συν και πλην της ψυχρής λογικής, ήταν αυτό που εξαρχής μου άρεσε περισσότερο.
Ελπίζω μέχρι το τέλος Οκτώβρη να την έχω. -
Επανέρχομαι στο παλιό πλέον θέμα με τον επίλογο.
Χθες παρήγγειλα τη Merc !
Πρόκειται για μια λευκή C180 - blue efficiency - classic.
Υπήρχε λόγος να αλλάξω αυτοκίνητο πριν το τέλος του έτους, οπότε με την ευκαιρία της πρόσφατης έκπτωσης των 3.000€ της M-B για τη C Klasse, δεν το σκέφτηκα άλλο.
Μπορεί, παρά την έκπτωση, να παραμένει ένα ακριβό αυτοκίνητο, αλλά πέρα από τα συν και πλην της ψυχρής λογικής, ήταν αυτό που εξαρχής μου άρεσε περισσότερο.
Ελπίζω μέχρι το τέλος Οκτώβρη να την έχω.καλοταξιδη και περιμενουμε εκτενέστερες εντυπωσεις
-
Πρόκειται για μια λευκή C180 - blue efficiency - classic.Με το καλό να το παραλάβεις
ΑΛΛΑ γιατί classic?
-
Απο τοτε που γλυτωσα ενα εν δυναμη τρομερο ατυχημα σε ενα στενο κωλοδρομο που μου πεταχτηκε ενας μαλακς απο χωματοδρομο δεν αλλαζω το Α4 με ΤΙΠΟΤΑ.Το αυτοκινητο χρειαστηκε να κανει αριστερη βιαιη στροφη πανικου σε κατηφορα μετα επρεπε να κανω αμεσως παλι δεξια για να αποφυγω κατι παρκαρισμενα με 20 ποντους περιθωριο.Το αυτοκινητο εστριψε σαν τρενο και παροτι ειμαι κατω του μετριου οδηγος δεν πεταξε κωλο πουθενα.Χωρις να εχω εμπειρια με τα Μερσεντες πιστευω οτι θα ειχα χασει το πισω μερος λογω πισω κινησης και θα ειχα χτηπησει αυτον που πεταχτηκε και τα απεναντι αυτοκινητα..
Πισω κινηση ειναι για ανοιχτους δρομους να τη χαρεις και μονοδρομος αν εχεις σκαφος.Οποιος εχει προσπαθησει να τραβηξει απο γλυστρα βαρυ σκαφος με προσθιοκινητο θα το πιστοποιησει,επισης σε ανηφορες με χιονια θα σε βολεψει αφανταστα η πισω κινηση.Αλλα προσωπικη μου αποψη αν σου γινει μια στραβη σαν αυτη που ετυχε σε εμενα η μπροστινη κινηση η το Quattro ειναι καλυτεροedit: Καλοταξιδο το αμαξι ,να εισαι καλα να το χαρεις και απειρα ασφαλη χιλιομετρα
-
Ο χρήστης eker123 έγραψε:
Απο τοτε που γλυτωσα ενα εν δυναμη τρομερο ατυχημα σε ενα στενο κωλοδρομο που μου πεταχτηκε ενας μαλακς απο χωματοδρομο δεν αλλαζω το Α4 με ΤΙΠΟΤΑ.Το αυτοκινητο χρειαστηκε να κανει αριστερη βιαιη στροφη πανικου σε κατηφορα μετα επρεπε να κανω αμεσως παλι δεξια για να αποφυγω κατι παρκαρισμενα με 20 ποντους περιθωριο.Το αυτοκινητο εστριψε σαν τρενο και παροτι ειμαι κατω του μετριου οδηγος δεν πεταξε κωλο πουθενα.Χωρις να εχω εμπειρια με τα Μερσεντες πιστευω οτι θα ειχα χασει το πισω μερος λογω πισω κινησης και θα ειχα χτηπησει αυτον που πεταχτηκε και τα απεναντι αυτοκινητα..
Πισω κινηση ειναι για ανοιχτους δρομους να τη χαρεις και μονοδρομος αν εχεις σκαφος.Οποιος εχει προσπαθησει να τραβηξει απο γλυστρα βαρυ σκαφος με προσθιοκινητο θα το πιστοποιησει,επισης σε ανηφορες με χιονια θα σε βολεψει αφανταστα η πισω κινηση.Αλλα προσωπικη μου αποψη αν σου γινει μια στραβη σαν αυτη που ετυχε σε εμενα η μπροστινη κινηση η το Quattro ειναι καλυτεροedit: Καλοταξιδο το αμαξι ,να εισαι καλα να το χαρεις και απειρα ασφαλη χιλιομετρα
Φίλε μου αφού ήσουν με μικρή ταχύτητα δεν παίζει ρόλο αν το αμάξι είναι πισωκίνητο ή μπροστοκίνητο. Διαφορά θα είχε μόνο αν έδινες έντονα γκάζι ώστε να σπινιάρει κάποια ρόδα, κατά τα άλλα μόνο το ζύγισμα του αυτοκινήτου μετράει και το στήσιμο των αναρτήσεων. Μη σου πω ότι η Mercedes έχει καλύτερη κατανομή βάρους λόγω πισωκίνησης και μπορεί να αντιδρά ακόμα καλύτερα σε ελιγμούς (δεν ξέρω πόσο μαλακή ανάρτηση έχει). Και αν τα ηλεκτρονικά της ήταν στο ΟΝ δε νομίζω ότι θα άφηναν να πετάξει κώλο
Φυσικά δεν έχω αντίρρηση ότι το νέο Α4 είναι καταπληκτικό αυτοκίνητο.
AUDI A4 1.8 vs MERCEDES C180