-
Ο χρήστης Neos έγραψε:
Θυμάμαι πόσο πίσω είχα αφήσει μια C class του 2005 με τα 163 άλογα... λόγω πισωκίνησης και βάρους χάνει πολύ σε επιταχύνσεις η Merk.
Μέχει πίσω λόγω πισωκίνησης γιατί ?
Λόγω περισότερων απωλειών στη μετάδοση ?Όσον αφορά το βάρος, δε νομίζω ότι ισχύει για τις τωρινές εκδόσεις.
Μάλλον η Merc είναι ελαφρύτερη από τα άλλα δύο (Audi & Alfa). -
Aν ειναι θεμα το premium στην ολη υποθεση για σενα τοτε καλως...Οδηγοκεντρικα μιλωντας, απο τα τρια θα σου ελεγα μονο Αλφα καθως εχει ολο το πακετο. Απο την αλλη με 35Κ υπαρχουν πολυ καλυτερα αυτοκινητα (δεν θα στα παραθεσω για να μην ανοιξει πολεμος) που πιστεψε με δεν θα χορταινεις να τα οδηγεις. Εισαι ετοιμος να δωσεις πολλα λεφτα, μηπως θα επρεπε να δεις και αλλες επιλογες...Απο οδηγικες ανησυχιες πως παμε??? Γιατι αν εχεις μην επιλεξεις Μερκ ή Αουντι στις συγκεκριμενες εκδοσεις, θα απογοητευτεις γρηγορα.
-
το Α4 θα το προτιμουσα σε 160αρι παντως, αν και η διαφορα ειναι πολυ μεγαλη...
πιο πολυ συμφερει να πας απο 160αρι σε 2λιτρο παρα απο 120αρι σε 160αρι που ειναι και το ιδιο μοτερ
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Aν ειναι θεμα το premium στην ολη υποθεση για σενα τοτε καλως...Οδηγοκεντρικα μιλωντας, απο τα τρια θα σου ελεγα μονο Αλφα καθως εχει ολο το πακετο. Απο την αλλη με 35Κ υπαρχουν πολυ καλυτερα αυτοκινητα (δεν θα στα παραθεσω για να μην ανοιξει πολεμος) που πιστεψε με δεν θα χορταινεις να τα οδηγεις. Εισαι ετοιμος να δωσεις πολλα λεφτα, μηπως θα επρεπε να δεις και αλλες επιλογες...Απο οδηγικες ανησυχιες πως παμε??? Γιατι αν εχεις μην επιλεξεις Μερκ ή Αουντι στις συγκεκριμενες εκδοσεις, θα απογοητευτεις γρηγορα.Οι οδηγικές ανησυχίες μου καλύπτονται από ένα Peugeot Rallye 1.6 16V του 2001, το οποίο φυλάω ως κόρη οφθαλμού και ελπίζω να το κρατήσω για πολλά πολλά χρόνια ακόμη.
Όμως επιλέγοντας αυτοκίνητο για την οικογένεια, βάζω την οδηγική απόλαυση αρκετά πίσω ως προτεραιότητα. Μπροστά βάζω τους χώρους, την άνεση στο ταξίδι (βασικό πλέον για μένα όσο μεγαλώνω!), την παθητική ασφάλεια, την αξιοπρεπή ιπποδύναμη για ασφαλή προσπεράσματα, και φυσικά την αισθητική.
Πριν μερικά χρόνια μπορεί να επέλεγα Alfa με κλειστά μάτια, όμως τώρα δεν είναι τόσο απλό.
Δε θα έλεγα ότι το θέμα premium μπαίνει μπροστά, απλώς τυχαίνει οι premium μάρκες να με καλύπτουν καλύτερα ως προς τα παραπάνω.Πάντως, κουβέντα κάνουμε, οπότε θα ήθελα τη γνώμη σου τι θα έπαιρνες με 35.000.
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
δίλημμα.σε αυτά τα λεφτά και με τις συγκεκριμένες επιλογές δεν αφήνεις πολλά περιθώρια γιατί τα μοντέλα τους είναι μεν εισαγωγή στην φιλοσοφία του εκάστοτε κατασκευαστή αλλά δεν είναι πλήρη σε εξοπλισμό και κινητήρια σύνολα οπότε θα έχεις πάντα την αίσθηση του φτωχού αδελφού.
προς απάντηση του θέματος:
Mercedes Benz για ασφάλεια, ποιότητα, αξιοπιστία(τώρα πια), οικονομία+επιδόσεις, εργονομία, άνεση(εν κινήσει και εσωτερικά), μεταπώληση, αίσθηση, σχεδίαση
Audi εικόνα, τεχνολογία, αξιοπιστία, μεταπώληση, αποτελεσματικότητα
Alfa Romeo εικόνα, συμπεριφορά, επιδόσεις, αίσθησηεγώ θα διάλεγα με το πιστόλι στον κρόταφο την ΜΒ αλλά θα προτιμούσα ελεύθερος ένα VW Golf TSI πλήρες σε εξοπλισμό 4θυρο
μιλάμε
-
Επειδή έχεις καταλήξει στις «μικρές» από άποψη κινητήρα εκδόσεις των αυτοκινήτων που παραθέτεις και αφού ψάχνεις για άνετο ασφαλή και μεγάλο ανθρωπομεταφορέα επέλεξε όποιο θες αλλά δώσε παραπάνω χρήματα σε εξοπλισμό.
Καλά είναι όλα σαν οχήματα, αλλά τα οδηγούμε από μέσα και όχι από έξω οπότε πρέπει να έχουμε υπόψιν το πώς ειναι το εσωτερικό τους περισσότερο και όχι πώς θα φαίνονται στον κάθε άλλον που τα κοιτάει καθώς και οι ανέσεις που μας προσφέρουν...
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
δίλημμα.
σε αυτά τα λεφτά και με τις συγκεκριμένες επιλογές δεν αφήνεις πολλά περιθώρια γιατί τα μοντέλα τους είναι μεν εισαγωγή στην φιλοσοφία του εκάστοτε κατασκευαστή αλλά δεν είναι πλήρη σε εξοπλισμό και κινητήρια σύνολα οπότε θα έχεις πάντα την αίσθηση του φτωχού αδελφού.
προς απάντηση του θέματος:
Mercedes Benz για ασφάλεια, ποιότητα, αξιοπιστία(τώρα πια), οικονομία+επιδόσεις, εργονομία, άνεση(εν κινήσει και εσωτερικά), μεταπώληση, αίσθηση, σχεδίαση
Audi εικόνα, τεχνολογία, αξιοπιστία, μεταπώληση, αποτελεσματικότητα
Alfa Romeo εικόνα, συμπεριφορά, επιδόσεις, αίσθηση
εγώ θα διάλεγα με το πιστόλι στον κρόταφο την ΜΒ αλλά θα προτιμούσα ελεύθερος ένα VW Golf TSI πλήρες σε εξοπλισμό 4θυρομιλάμε
Κανένα από τα 3 πάντως δεν θα το χαρακτήριζα αξιόπιστο. Είναι πολύ γενικός και ριψοκίνδυνος ο όρος για να μπορούμε να χαρακτηρίζουμε έτσι αβίαστα.
Εγώ πάντως αν δεν ήμουν κολλημένος θα έπαιρνα το πιο φτηνό και θα το φούλαρα εξοπλισμό μέχρι να εξαντλήσω το budget μου!
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Mercedes Benz για ασφάλεια, ποιότητα, αξιοπιστία(τώρα πια)
Τι εννοείς 'τώρα πια'?
Το θέμα αξιοπιστίας με ενδιαφέρει πολύ.εγώ θα διάλεγα με το πιστόλι στον κρόταφο την ΜΒ αλλά θα προτιμούσα ελεύθερος ένα VW Golf TSI πλήρες σε εξοπλισμό 4θυρο
Κι εγώ θα έπαιρνα ευχαρίστως ένα Scirocco 2.0, αλλά δεν αποφασίζω μόνος !
-
Ο χρήστης dpolal έγραψε:
Καλά είναι όλα σαν οχήματα, αλλά τα οδηγούμε από μέσα και όχι από έξω οπότε πρέπει να έχουμε υπόψιν το πώς ειναι το εσωτερικό τους περισσότερο και όχι πώς θα φαίνονται στον κάθε άλλον που τα κοιτάει καθώς και οι ανέσεις που μας προσφέρουν...Συμφωνώ απόλυτα με αυτή την άποψη !
-
H Mercedes 143 αλογα βγαζει?
-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
H Mercedes 143 αλογα βγαζει?156PS, λίγο περισσότερα δυναμομετρημένα.
-
Απο οτι βλεπω για Mercedes πας.
Ανετη, ομορφη , ποιοτικη , εχει και καλη μεταπωληση.
Απο χωρους δεν ξερω πως ειναι η Merc.
Παντως η 159 πασχει αρκετα σε χωρους .
Σιγουρα το Α4 ειναι το καλυτερο σε χωρους.Προσωπικα αν ημουν οικογενειαρχης και το κοιταζα καθαρα πρακτικα το ζητημα , θα πηγαινα σε Audi A4 με κλειστα ματια , η πρακτικοτητα και οι χωροι του δεν συγκρινονται με τα αλλα δυο , ενω πιστευω το γκαζι του σου φτανει για αυτο που θες , μην τρελαθουμε κιολας
ΥΓ Φιλος πηρε αν θυμαμαι καλα 2002 ή 2003 μια C200 και του εβγαλε 2 φορες φλαντζα και καμποσα αλλα προβληματα.
Το θεμα ειναι ομως οτι απο τοτε εχουν περασει 6 χρονια και ο κινητηρας ειναι διαφορετικος , οποτε οποια προβληματα θα εχουν λυθει.
-
Πιστεύω ότι το Audi αποκλείεται να είναι αργό.Γιατί εντάξει μπορεί να βγάζει 120 άλογα αλλά έχει και 23 κιλά ροπής ποσό το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Για την αξιοπιστία τώρα δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος.Για παράδειγμα υπάρχουν ιδιοκτήτες Α4 που έχουν αγανακτήσει πραγματικά όπως έχω ακούσει.Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είναι απροβλημάτιστοι(όπως εγώ πχ).
Και θα συμφωνήσω με τον dpolal.Βάλε εξοπλισμό που θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πιο άνετη. -
Ο χρήστης vartan έγραψε:
Πιστεύω ότι το Audi αποκλείεται να είναι αργό.Γιατί εντάξει μπορεί να βγάζει 120 άλογα αλλά έχει και 23 κιλά ροπής ποσό το οποίο δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.
Για την αξιοπιστία τώρα δεν μπορείς να είσαι απόλυτα σίγουρος.Για παράδειγμα υπάρχουν ιδιοκτήτες Α4 που έχουν αγανακτήσει πραγματικά όπως έχω ακούσει.Υπάρχουν και άλλοι οι οποίοι είναι απροβλημάτιστοι(όπως εγώ πχ).
Και θα συμφωνήσω με τον dpolal.Βάλε εξοπλισμό που θα σου κάνει τη ζωή πιο εύκολη και πιο άνετη.Ναι ρε το γκαζι του μια χαρα ειναι , αλλωστε με ποσα θα πηγαινει με 200??Για να μεταφερει την οικογενεια του το θελει ο ανθρωπος το αμαξι , οχι να κανει κοντρες.
Στα περι αξιοπιστιας , το παραδειγμα μου φυσικα και δεν λεει τιποτα , απλα ο Scrooge ειπε να γραψουμε οτι ξερουμε περι αξιοπιστιας γι'αυτο το εγραψα , για κανενα αλλο λογο.Πιστευω πως με κανενα αμαξι δεν θα εχει προβλημα.
-
παντως καλο ειναι να κοιταξει και πιο χαμηλες κατηγοριες για ενα πιο δυνατο μοτερ και εξοπλισμο..
ενα Passat πχ δεν ειναι υστερει τοσο πολυ σε ποιοτητα και ανεση (αν αναλογιστουμε τα λιγοτερα χρηματα και το καλυτερο μοτερ)
εγω θα κοιτουσα ακομα και octavia το εσωτερικο του και η ποιοτητα κυλισης ειναι αξιοπρεπη
-
Ο χρήστης Scrooge έγραψε:
Mercedes Benz για ασφάλεια, ποιότητα, αξιοπιστία(τώρα πια)
Τι εννοείς 'τώρα πια'?
Το θέμα αξιοπιστίας με ενδιαφέρει πολύ.εγώ θα διάλεγα με το πιστόλι στον κρόταφο την ΜΒ αλλά θα προτιμούσα ελεύθερος ένα VW Golf TSI πλήρες σε εξοπλισμό 4θυρο
Κι εγώ θα έπαιρνα ευχαρίστως ένα Scirocco 2.0, αλλά δεν αποφασίζω μόνος !
διότι από την πρό-προηγούμενη S-Class μέχρι και την προηγούμενη C-Class η ΜΒ ανιτμετώπισε για πρώτη φορά ερωτηματικά στην αξιοπιστία όλου του αυτοκινήτου κι όχι οπως μερικοί εδώ μέσα που στενά αντιλαμβάνονται ως αξιοπιστία την συνεχή λειτουργία ηλεκτρονικού/ ηλεκτρολογικού εξοπλισμού κ δη μόνο συγκεκριμένων μερών του. Παραδείγματος χάρειν αξιοπιστία είναι τα πορτ μπαγκαζ των ΜΒ που έχουν ελατήρια και δεν πέφτουν με τον καιρό όπως στα αμορτισεράτα γιαπωνεζοφλωροάμαξα... και δεν σου σπάει το κεφάλι( άρα και ασφάλεια)
Τώρα, με την έρευνα κι εξέλιξη που έριξε για το παρόν μοντέλο C αξίζει τα λεφτά του με το παραπάνω!
(φίλε Stefan147 πέραν των σπουδών μου η ποιότητα μαζί με την ασφάλεια μαζί με την αξιοπιστία ήταν κύριοι γνώμονες για την επιλογή πολλών υλικών μου αγαθών... Η ΜΒ είναι από τις ελάχιστε εταιρίες που το έχουν αυτό στο σύνολο του προιόντος κι όχι μόνο στα παράθυρα π.χ...)
-
Και γω μιλάω για συνολική αξιοπιστία.Σαφώς είναι πρόβλημα οτιδήποτε και αν χαλάσει.
-
vellerefontis τι σπουδαζεις?
Απο περιεργεια ρωταω? -
Με οδηγοκεντρικα καθαρα κριτηρια θα κοιταζα επισης:
BMW 320
FORD MONDEO 2.5
LEXUS IS
SUBARU LEGACY
Δε νομιζω να σε πειραζουν τα παραπανω κυβικα οταν εχεις σκοπο να δωσεις 35Κ. Εγω παντως σε παρομοιο διλλημα πηρα Λεγκασι (με 165 ΗΡ) και δεν το μετανοιωσα. Λιγοτερα αλογα απο τα παραπανω, περισσοτερες απωλειες αλλα στησιμο αλλου...! Α... και ενα ΜΧ 5 για ξεκ@@@@@λωμα! -
Άν διαθέτεις 35κ παίρνεις το a4 1.8 t. q. ή την 320 και καθαρίζεις και οικογενιακό και 'ζπορ' η merc νομίζω ότι τον παραπάνω τομέα τον αμέλισε λιγάκι ο πατέρας μου είναι 58 και απέριψε τη c λόγο τιμόνιου όχι λόγο πλαστικών αλλά αίσθησης . Τώρα για την alfa αν και την γουστάρω σαν εταιρία το μεγαλήτερο προσόν της είναι τα 200 άλογα στα 30κ.
AUDI A4 1.8 vs MERCEDES C180