-
Ο χρήστης Evgenios έγραψε:
vellerefontis τι σπουδαζεις?
Απο περιεργεια ρωταω?σπούδαζα... τώρα απλά ενημερώνομαι στον κάθε χώρο που με ενδιαφέρει είτε μέσω ειδικού τύπου ή μέσω συνδρομητικών υπηρεσιών κι internet για την επιστήμη.
Bachelor of Science in Product Design στο Brunnel University
και Cognitive Science & Intelligent Computing στο Westminster...τρέφω ιδιαίτερη αγάπη στο αυτοκίνητο απο μικρό παιδί, έχω μάθει από Αποστόλου, Μοσχού, Τάσο( ο πατέρας μου ) να οδηγώ απο 14χρονών, έχω τρακάρει πάμπολες φορές κι αφιερώνω τουλάχιστον μια με δυο ώρες την ημέρα για διάβασμα περί αυτοκινήτου...
-
Ο χρήστης QsisVTS έγραψε:
παντως καλο ειναι να κοιταξει και πιο χαμηλες κατηγοριες για ενα πιο δυνατο μοτερ και εξοπλισμο..ενα Passat πχ δεν ειναι υστερει τοσο πολυ σε ποιοτητα και ανεση (αν αναλογιστουμε τα λιγοτερα χρηματα και το καλυτερο μοτερ)
εγω θα κοιτουσα ακομα και octavia το εσωτερικο του και η ποιοτητα κυλισης ειναι αξιοπρεπη
Από θέμα ουσίας έχεις δίκιο, πρόκειται για αυτοκίνητα με πολύ καλή σχέση αξίας-τιμής.
Από θέμα αισθητικής όμως, υποκειμενικά μιλώντας, θεωρώ ότι both είναι από τα πιο άσχημα αυτοκίνητα που έχουν κυκλοφορήσει, οπότε το θέμα για μένα λήγει εκεί. -
καλα ειδικα το octavia ειναι αρκετα ασχημο..
παρε μερκα τοτε αφου προς τα κει κλινεις
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Με οδηγοκεντρικα καθαρα κριτηρια θα κοιταζα επισης:
BMW 320
FORD MONDEO 2.5
LEXUS IS
SUBARU LEGACY
Δε νομιζω να σε πειραζουν τα παραπανω κυβικα οταν εχεις σκοπο να δωσεις 35Κ. Εγω παντως σε παρομοιο διλλημα πηρα Λεγκασι (με 165 ΗΡ) και δεν το μετανοιωσα. Λιγοτερα αλογα απο τα παραπανω, περισσοτερες απωλειες αλλα στησιμο αλλου...! Α... και ενα ΜΧ 5 για ξεκ@@@@@λωμα!Προσωπική άποψη:
BMW 320: Παραπλήσια τιμή με Merc, πιο σπορτίφ οδική συμπεριφορά, πιο οικονομικό, αλλά νομίζω υστερεί σε ρεπρίζ, ενώ και η γραμμή αλά Chris Bangle δε με ενθουσιάζει.
FORD MONDEO 2.5: Μπορεί να είναι πολύ καλό, αλλά είναι μαούνα και γενικώς εντάσσεται στην κατηγορία των Passat, Avensis, Octavia κλπ: αδιάφορο (υποκειμενικά πάντα).
LEXUS IS: Καλή περίπτωση, αλλά και τα 35Κ μου φαίνονται πολλά, πόσω μάλον τα 40Κ του LEXUS.
SUBARU LEGACY: Παρόλο που ενημερώνομαι τακτικά, δε γνωρίζω τίποτα για το αυτοκίνητο. Αυτό δε λέει κάτι ? Α, επίσης πρόσφατα διάβασα για σειρά σπασμένων μοτέρ boxer 2,5lit από Forester.
MX-5: Την εποχή που σκεφτόμουν να μείνω εργένης, το σκεφτόμουν για το μοναδικό μου αυτοκίνητο. Μετά παντρεύτηκα ...
-
Ο χρήστης Pathos έγραψε:
Το Α4 120 έχει ροπή απ τις 1500 στροφές και απ τις 4000 μέχρι τις 6000 έχει σταθερά 120 άλογα, δεν μπορεί να πηγαίνει και άσχημα. Στις 4000 στροφές δλδ πάει όσο η 316 στον κόφτη Ικανοποιητικά δλδ.
Μα καλά..έχω απορία Όταν δλδ είσαι στις 4000σ.α.λ. και δώσεις γκάζι το αμάξι δεν επιταχύνει και απλά ανεβαίνει η κατανάλωση και ο θόρυβος;
Καλό
Θυμάμαι πόσο πίσω είχα αφήσει μια C class του 2005 με τα 163 άλογα... λόγω πισωκίνησης και βάρους χάνει πολύ σε επιταχύνσεις η Merk.
Μέχει πίσω λόγω πισωκίνησης γιατί ?
Λόγω περισότερων απωλειών στη μετάδοση ?Όσον αφορά το βάρος, δε νομίζω ότι ισχύει για τις τωρινές εκδόσεις.
Μάλλον η Merc είναι ελαφρύτερη από τα άλλα δύο (Audi & Alfa).Δεν ξέρω τα βάρη τους να σου πω την αλήθεια, αλλά η μετάδοση της κίνησης στον πίσω άξονα φέρνει απώλειες. Αυτό με το βάρος το είπα συγκριτικά με ένα μικρομεσαίο αμάξι, ότι δλδ μπορεί να ανακοινώνονται 160 άλογα αλλά σε μεσαίο με πισωκίνηση οι απώλειες είναι τόσες που πηγαίνει σαφώς πιο αργά από μικρομεσαίο με 140. Θέλει μια προσοχή να μην παρασυρθείς από τους αριθμούς και πεις 'α τόσα άλογα μου φτάνουν' γιατί στην πραγματικότητα δεν φαίνονται οι ίπποι αυτοί στο δρόμο στα μεγάλα αυτοκίνητα.
-
παρε μερκα τοτε αφου προς τα κει κλινειςΕίναι τόσο φανερό ε ?...
Η αλήθεια είναι ότι μου αρέσει πολύ (σε άσπρο είναι κούκλα).
Ήταν μια έκπληξη από τη Mercedes, δεδομένου ότι τα τελευταία χρόνια τα περισσότερα επιβατικά της ήταν τουλάχιστον αδιάφορα αισθητικά (και οδηγικά, όπως λένε). -
Καλοριζικη απο εμενα η Μερκ,ειναι σιγουρα πολυ καλη επιλογη...αλλα φυλα το ραλλακι σαν τα ματια σου για να ευχαριστιεσαι οδηγηση που και που!!!
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Καλοριζικη απο εμενα η Μερκ,ειναι σιγουρα πολυ καλη επιλογη...αλλα φυλα το ραλλακι σαν τα ματια σου για να ευχαριστιεσαι οδηγηση που και που!!!Καλά, μην προτρέχεις, δεν την πήρα ακόμη !
Άλλωστε δεν οδήγησα ακόμα την Alfa.
Ευχαριστώ πάντως.
Όσο για το ραλλάκι, το φυλάω όσο καλύτερα μπορώ.
Είναι από τους τελευταίους εκπροσώπους μιας φιλοσοφίας στην αυτοκίνηση που δεν πρόκειται να ξαναδούμε. -
Οδηγησε πρωτα τη Μερκ και μετα την Αλφα και τα ξαναλεμε...Εγω με τον κουμπαρο μου ετσι καναμε. Μου λεει μετα 'Αλφα με χιλια'...Ωραια λεω...Τελικα μαντεψε τι πηρε...? CLC 200 !!! Οτι να'ναι!
-
Ο χρήστης jbk έγραψε:
Οδηγησε πρωτα τη Μερκ και μετα την Αλφα και τα ξαναλεμε...Εγω με τον κουμπαρο μου ετσι καναμε. Μου λεει μετα 'Αλφα με χιλια'...Ωραια λεω...Τελικα μαντεψε τι πηρε...? CLC 200 !!! Οτι να'ναι!Καλόοο ...
(Μεταξύ μας τη CLC δεν την έπαιρνα και να μου τη χάριζαν).
Πάντως τη Merc την οδήγησα ήδη δύο φορές.
Με την πρώτη μου άρεσε, με τη δεύτερη την απέρριψα: μου είχε φανεί στενάχωρη, με θόρυβο κύλισης και με όχι τόσο ποιοτικά πλαστικά.
Πρόσφατα μου ξαναμπήκε η ιδέα, όταν είδα ότι και το Audi δεν υπερτερούσε στα παραπάνω (εκτός από τους χώρους).
Απλώς, από μία Merc (ειδικά αν δεν έχεις πρότερη εμπειρία) περιμένεις το τέλειο και είσαι πολύ αυστηρότερος απ' ότι με ένα άλλο αυτοκίνητο. -
πάντως η ΜΒ δεν έχει καθόλου μέτρια πλαστικά, και στην δική μας όταν την είχαμε πρωτοπάρει τα πλαστικά δεν φαίνονταν σαν του δικού μου αντίστοιχου τότε αυτοκινήτου(S3 Mk1) αλλά τώρα, έχοντας αλλάξει τόσα αυτοκίνητα το μόνο που έμεινε μαζί μας είναι αυτή και τα πλαστικά της ακόμη τα αισθάνεσαι καινούργια, σαν να το πείρες χθές από την αντιπροσωπεία!
-
Αυτά που με προβληματίζουν με τη C180 είναι τα εξής:
-
Η Merc έχει ήδη κάνει γνωστή την πρόθεσή της να αντικαταστήσει σιγά-σιγά τον kompressor με turbo.
Γιατί άραγε ?
Βγήκε αναξιόπιστο το συγκεκριμένο σύστημα ?
Χλωμό μου φαίνεται, αν αναλογιστούμε ότι το χρησιμοποιεί πάρα πολλά χρόνια (θα το είχε αποσύρει νωρίτερα).
Πιθανολογώ ότι οφείλεται στις όλο και αυστηρότερες νόρμες καυσαερίων.
Κακά τα ψέματα, ένα turbo υπερτερεί θεωρητικά στον τομέα αυτό έναντι του kompressor, καθώς ο τελευταίος παίρνει κίνηση από το στρόφαλο κλέβοντας ενέργεια, ενώ το turbo εκμεταλλεύεται μια ούτως ή άλλως άχρηστη ενέργεια, αυτή των καυσαερίων.
Λέω θεωρητικά, γιατί πιθανόν στην πράξη τα πράγματα να είναι διαφορετικά.
Όπως και να' χει, η ουσία είναι ότι με τη C180 κινδυνεύεις να βρεθείς με ένα μοτέρ που πολύ σύντομα δεν θα παράγεται πλέον. -
Αν δεν κάνω λάθος, η C Class είναι ήδη δύο χρόνια στην αγορά. Δεν αναμένεται όπου να' ναι (μέσα στο 2010) κανένα facelift ?
Θα με πείτε σχολαστικό και ότι σιγά και τι αλλάζει σε ένα facelift, αλλά ποιος θέλει να πληρώσει ένα σκασμό λεφτά και να κυκλοφορεί με το 'προηγούμενο' μοντέλο ?
-
-
καμια σχεση με αξιοπιστια , απλα αποφασισε να ακολουθησει τη μοδα των τουρμπο (και περισσοτερων ευκολων αλογων αλογων/οικονομιας) καπως αποτυχημενα θα ελεγα
μαλιστα θυμαμαι εδω μεσα φανατικους μερσεντιστι να εχουν ξενερωσει με την εγκαταταλειψη του κομπρεσσορα και εκθειαζαν τη 'μεταξενια' του λειτουργια
η αληθεια ειναι πως αν θες τουρμπο πας στο vag....
οι αλλοι 2 γερμανοι (για να μην πω και ιταλοι και γινει παλι χαμος ) ειναι ιμιτασιον
-
η αληθεια ειναι πως αν θες τουρμπο πας στο vag....Δε θέλω turbo, αν μπορώ να το αποφύγω δλδ, καθώς θεωρώ ότι είναι πολύπλοκη τεχνολογία και πιθανώς επιρρεπής στις βλάβες, ανάλογα με τον τρόπο χρήσης ...
Νομίζω ότι ο kompressor, συγκριτικά, είναι απλούστερη τεχνολογία, και απ' ότι ακούω έχει πιο γραμμική και πιο 'μεταξένια' λειτουργία. -
δεν ξερω αν ειναι απλουστερος (δεν ειναι, η ιδια δουλεια γινεται ουσιαστικα) , σιγουρα ειναι πιο αξιοπιστος γιατι δεν εχεις ενα μεταλλικο πραγμα στο χωρο του κινητηρα σου να βραζει στους 800+ βαθμους
παντως πολλοι συμφορουμιτες εχουν βγαλει 6ψηφιους αριθμους χλμ χωρις κανενα προβλημα..εγω ειναι λιγο νωρις να μιλαω με 40.000 χλμ αλλα μεχρι στιγμης δεν ειχα κανενα απολυτως προβλημα
-
Πάρα πολυ καλή επιλογή κατα την γνώμη μου ειναι και το skoda superb. Πολυτελες, τεράστιους χώρους και πορτμπαγκαζ και πολλές επιλογες κινητήρων. Επίσης ειναι πάρα πολύ φτηνό σε σχέση με τα άλλα 2. Αν δεν σε χαλάει το σήμα και το μέγεθος είναι τέλεια επιλογη κατα την γνώμη μου (Σόρρυ που βγηκα εκτος θέματος)
-
καμια σχεση με αξιοπιστια , απλα αποφασισε να ακολουθησει τη μοδα των τουρμπο (και περισσοτερων ευκολων αλογων αλογων/οικονομιας) καπως αποτυχημενα θα ελεγαμαλιστα θυμαμαι εδω μεσα φανατικους μερσεντιστι να εχουν ξενερωσει με την εγκαταταλειψη του κομπρεσσορα και εκθειαζαν τη 'μεταξενια' του λειτουργια
**η αληθεια ειναι πως αν θες τουρμπο πας στο vag.... **:shifty:
οι αλλοι 2 γερμανοι (για να μην πω και ιταλοι και γινει παλι χαμος ) ειναι ιμιτασιον
Έτσι όπως το λες σαν απειλή ακούγεται...μπρρρρρ....
-
θελω να σε δω να παρακαλας να οδηγησεις το q5 σου μετα τη brera
-
θελω να σε δω να παρακαλας να οδηγησεις το q5 σου μετα τη breraΓια να συμβεί αυτό ο πυρετόστ θα πρέπει να έχει ξεπεράσει τη θερμοκρασία που πιάνει η ΙΗΙ!!
-
να σου πω τελικα τι τουρμπινα εχει το q5? σε ειδα καποια στιγμη που ελεγες για IHI
εμενα και στα περισσοτερα vag που ξερω εχει borg warner , εσυ εισαι βεβαιος για την ΙΗΙ..?
παντως περιμενω αντικειμενικο συγκριτικο απο σενα μεταξυ 1.75 και tfsi (περα απο την οποια διαφορα βαρους)
AUDI A4 1.8 vs MERCEDES C180