-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Είναι μερικοί σπαστικοί τύποι που ενώ ακόμα του βάζεις βενζίνη, σε κοιτάνε με μισό μάτι και σου λένε με υφάκι: 'Εσείς αποδείξεις δέν δίνετε?'
Τους εξηγώ υπομονετικά οτι οι αποδείξεις βγαίνουν αυτόματα μόλις επιστρέψει η μάνικα στη θέση της. Αυτοί συνήθως συνεχίζουν να με κοιτούν με μισό μάτι, μάλλον απο μέσα τους θα λένε 'αν δε στη ζήταγα εγώ σιγά μη μου έκοβες'
Αδικο έχουν; Εσύ μπορεί να είσαι νομοταγής. Δεν είναι όλοι έτσι όμως.
Οι 9,9 στους 10 που βάζω βενζίνη αν δεν τους πω για απόδειξη δεν φέρνουν.
Οπως έγραψα στο άλλο θέμα πρόσφατα, μου κάνει εντύπωση αυτή η τεράστια διαφορά, εμένα 9 στους 10 μου φέρνουν χωρίς να το ζητήσω.
Υποθέτω ότι για τους βενζινάδες η φοροδιαφυγή δεν είναι τόσο απλή διότι αν έχουν βάλει 10000 λίτρα (τιμολόγιο αγοράς) και αυτή τη στιγμή γίνει έλεγχος και έχουν μέσα 5000 λίτρα τότε αν δεν έχουν αποδείξεις για 5000 λίτρα έχουν πρόβλημα
Επειδή γι αυτούς δεν ειναι απλή φοροδιαφυγή. αν δεν μπορούν άμεσα να εξηγήσουν τη διάφορα στα λίτρα, υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας καυσίμων. Εκεί ειναι η διαφορα και το πρόβλημα τους.
Sent from my Neo V using Tapatalk
-
Σε πάρα πολλές περιπτώσεις η απόδειξη βγαίνει αυτόματα και μάλιστα μαζεύονται 'μπούκλες' οι αποδείξεις (έχω ρωτήσει πολλούς βενζινάδες και μου είπαν ότι λίγοι οδηγοί παίρνουν τις αποδείξεις τους WTF είναι πολλά λεφτά...)
-
-
Η περίπτωση που θα αναφέρω σίγουρα δεν ανήκει στην κατηγορία νόμιμες αποδείξεις, αλλά σίγουρα ταιριάζει στα 'κολπάκια και λαμογιές'.
Σήμερα 3.30 το μεσημέρι (!) χτυπάει το θυροτηλέφωνο και μας λεν πως είναι για κάτι σχετικά με το τηλέφωνο. Ανοίγει η μητέρα μου και σε δυο λεπτά μας χτυπούν την πόρτα. Είναι ένα παλικάρι με μια κοπελιά που ενημερώνουν την μητέρα μου πως 'ελέγχουν' τα τηλέφωνα της περιοχής για να δουν ποια δικαιούνται έκπτωση στον λογαριασμό. Το μόνο που χρειάζεται είναι να δουν τον λογαριασμό του τηλεφώνου για να υπολογίσουν την έκπτωση που θα έχουμε.
Η μητέρα μου τους βάζει μέσα να καθίσουν και όταν τους ρωτάει αν είναι από τον ΟΤΕ, χωρίς να πουν ξεκάθαρα ναι, την αφήνουν να εννοηθεί πως είναι πράγματι από τον ΟΤΕ.
Αφού λοιπόν κάθισαν και έκαναν τους υπολογισμούς, μας ανέφεραν πως δικαιούμαστε 10 Ευρώ έκπτωση.
Τόση ώρα εγώ άκουγα την συζήτηση από άλλο δωμάτιο, καθώς μου είχε κινήσει την περιέργεια. Μπαίνω λοιπόν στο δωμάτιο και βλέπω πως το παλικάρι (που δεν πολυμιλούσε) είχε ταμπελάκι HOL κρεμάσμενο μπροστά του, η κοπέλα τίποτα.
Επειδή είχα ακούσει την συζήτηση από την αρχή και είχαν δημιουργήσει και σε εμένα την εντύπωση πως είναι από τον ΟΤΕ, ρωτάω την κοπέλα (που δεν είχε κάποιο διακριτικό της εταιρίας) αν θα χρειαστεί να πάμε στην HOL και μου τα μασάει για ακόμη μια φορά. Χρειάστηκε να ρωτήσω αν θα αντικατασταθεί ο λογαριασμός του ΟΤΕ από αυτόν την HOL για να επιβεβαιώσω πως τόση ώρα προσπαθούσαν με πλάγιο τρόπο να μας κάνουν να αλλάξουμε πάροχο.Τους ανέφερα κατευθείαν πως έχουμε συμβόλαιο με τον ΟΤΕ και πως είμαστε κλεισμένοι για τον επόμενο χρόνο και έτσι με συνοπτικές διαδικασίες την έκαναν με ελαφρά πηδηματάκια.
Θεωρώ πως η συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ξεκάθαρη προσπάθεια παραπλάνησης του καταναλωτή. Γνωρίζω τον χώρο των τηλεπικοινωνιών και παρόλα αυτά ακόμη και εγώ παραπλανήθηκα, πόσο δε περισσότεροι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας όπως οι γονείς μου που ούτε γνωρίζουν τι είναι η HOL κλπ.
Έγραψα το παραπάνω κείμενο προς ενημέρωση των υπολοίπων, ενώ θα φροντίσω να ενημερώσω και τις αρμόδιες αρχές.
ΥΓ. Μόλις βρήκα πως πράγματι δεν ήταν μεμονωμένο περιστατικό αλλά είναι πάγια τακτική αυτών των εταιριών. Το ποιόν των εταιριών φαίνεται και από τον τρόπο προσέλκυσης των πελατών τους.
http://www.naftemporiki.gr/finance/story?id=2205841 -
Οι εταιρειες ειναι σε απελπιστικη κατασταση,κανουν οτι ναναι για να τσιμπησουν κανα ευρωπουλο.
Κοιταζα για Forthnet-Nova,το τι μουσαντεν πεφτει στις προσφορες δεν περιγραφεται,και αν θες να φυγεις,καλυτερα συμβουλεψου δικηγορο! -
Το κολπακι με τη HOl ειναι κλασικό, αμα ηταν η μαμά μόνη της μάλλον θα το επαιρναν το συμβόλαιο. Αν η μαμα καταλαβαίνει, της εξηγεις οτι 'ο τσάμπας απέθανε' αλλιώς, καποια μέρα θα δεις το λογαριασμό στο σπίτι.
Εμενα οι τυποι ήρθανε κουστουμάτοι και χτυπησανε πόρτα και όταν αρνήθηκα την υπηρεσία, αρχισαν και κολπάκια επιθετικών πωλήσεων 'μα καλά, πρέπει να ειστε πολυ large για να θέλετε να πληρώνετε παραπάνω'. Επι λέξει. Τους εδιωξα.
Τους πετυχα με το αυτοκινητο φευγοντας λιγο αργότερα και ζητησα να μου πουν απο ποια εταιρία είναι. Μόλις μου ειπαν τους ειπα οτι θα τους 'καταγγείλω' στην εταιρία. Εφυγε το αιμα απο το πρόσωπο και πήγε στο σφιγκτήρα τους μπας και τα κρατήσει μεσα.
-
δεν ειναι παντα οι οδηγιες των εταιρειων αυτες. Η εταιρεια λεει φερτε πωλησεις αλλιως σπιτι σας και μετα ο καθενας σκαρφιζεται οτι τρικ νομιζει οτι θα αποδωσει και αναλογως απο την τσιπα που εχει κανει ακροτητες.
-
Ο χρήστης bibendum έγραψε:
δεν ειναι παντα οι οδηγιες των εταιρειων αυτες. Η εταιρεια λεει φερτε πωλησεις αλλιως σπιτι σας και μετα ο καθενας σκαρφιζεται οτι τρικ νομιζει οτι θα αποδωσει και αναλογως απο την τσιπα που εχει κανει ακροτητες.Πράγματι συνήθως οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι δεν ανήκουν στον εναλλακτικό πάροχο, αλλά σε διαφημιστική εταιρία η οποία έχει συμβόλαιο με την εταιρία. Την ίδια στιγμή όμως, όταν το διαδίκτυο είναι γεμάτο από καταγγελίες/ ανάλογα περιστατικά τα οποία αναφέρονται στην πλειονότητα τους στην ίδια πάντοτε εταιρία, τότε αυτό σημαίνει πως έχει επίγνωση του θέματος και παρά τις καταγγελίες το συνεχίζει. Οπότε ΕΧΕΙ ευθύνη.
-
Ευθυνες σιγουρα εχει γιατι πρεπει να ξερει με ποιους συνεργαζεται. Αυτο που ηθελα να θιξω ειναι οτι δεν λεει η Hol στους πωλητες της 'πηγαινετε να το παιξετε ΟΤΕτζηδες και θα τσιμπησουν'.
θυμαμαι οταν ημουν στον ΟΤΕ υπηρχε μανουρα οταν διαπιστωναν οτι καποιος πελατης ειχε 'εξαπατηθει' απο καποιον πωλητη για θεματα adsl τοτε (στα πρωτα χρονια που ειχε ερθει το adsl).
-
Πήγα σήμερα να εξοφλήσω τη συνδρομή για τη συμμετοχή του μικρού στην ομάδα προετοιμασίας τοπικού ποδοσφαιρικού συλλόγου. Η απόδειξη που πήρα ήταν - φυσικά - ένα κωλόχαρτο, χωρίς τη σφραγίδα του συλλόγου, το όνομα του εισπράξαντα ή διάτρηση από την εφορία. Σε διαμαρτυρία μου, η απάντηση που εισέπραξα ήταν ότι 'έτσι είναι οι αποδείξεις που δίνουμε, δεν μπαίνουν στην εφορία' και έκανε τον κόπο να βάλει μια στρογγυλή σφραγίδα με το έμβλημα του συλλόγου. Φυσικά, ούτε επωνυμία ούτε ΑΦΜ, ούτε τίποτα. Είναι σωστό αυτό; Αν όχι, τι να κάνω;
Α, με λίγο ψάξιμο βρήκα ότι ο ίδιος είναι ιδιοκτήτης των γηπέδων 5χ5 όπου προπονούνται τα μικρά. Δηλαδή, τα νοικιάζει στο σύλλογο του οποίου προεδρεύει. Α, και είναι χτισμένα στη μέση κοινόχρηστου δασικού χώρου, καλά κρυμμένα από τα αδιάκριτα μάτια, μέσα στα δέντρα. Μπορεί να του έχουν παραχωρηθεί νομότυπα, π.χ. με απόφαση του λαμογιακού, εεεε συγγνώμη, του δημοτικού συμβουλίου αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν είναι κι αυτός λαμόγιο. -
το μονο σιγουρο ειναι οτι μεχρι φετος δεν εμπαιναν στις αποδειξεις....φετος δεν ξερω οπως και δεν ξερω αν πρεπει να ειναι θεωρημενες οι αποδειξεις .. και σε τεννις τα ιδια κανουν... που δεν ειναι και κρυμμενα σε δαση!!!
-
ΟΠΟΥΔΗΠΟΤΕ πληρωνεις για κατι (ειτε ειναι προιον, ειτε υπηρεσια), ΠΡΕΠΕΙ να λαμβανεις νομιμη θεωρημενη (ειτε διατρητη, ειτε με σημανση/κλειδαριθμο) αποδειξη. Οτι σφραγιδα κ αν μπει πανω, οσα στοιχεια της επιχειρησης/εταιριας κ αν εχει, αν δεν ειναι θεωρημενη απο ΔΟΥ τοτε ειναι οχι απλα ακυρη αλλα κ παρανομη. Κ φυσικα το αν περνουν στις αποδειξεις δεν εχει καμμια σημασια για/σχεση με το παραπανω.
=
αν θες να τους δημιουργησεις προβλημα, στειλε την αποδειξη οπως ειναι σε καποιο ΣΔΟΕ, οικονομικη αστυνομια κλπ. Εχουν εκδωσει παρανομο (μη θεωρημενο) παραστατικο = πανε για καλο προστιμο που θα τους τσουξει.
-
Αντε να το δουμε και αυτο
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=229367 -
Ο χρήστης SU-30 έγραψε:
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=229367Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, αυτός πάντως είναι ένας τρόπος για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, αν και θα έχουμε αντιδράσεις πιστεύω
-
Καλή κίνηση από την πλευρά του Κράτους,αρκεί να διαφημιστεί ώστε οι πολίτες να ξέρουν τα δικαιώματά τους...
-
Ο χρήστης ikarus260 έγραψε:
http://www.protothema.gr/economy/article/?aid=229367Μακάρι να γίνει κάτι τέτοιο, αυτός πάντως είναι ένας τρόπος για να παταχθεί η φοροδιαφυγή, αν και θα έχουμε αντιδράσεις πιστεύω
δεν χρειαζεται κανενας νεος νομος. Δεν φερνεις αποδειξη, δεν πληρωνω. Παντου, οχι μονο στις ταβενρες. Απορω που το συζηταμε
-
Τελευταία παραγγέλνω από ένα κατάστημα σουβλατζίδικο-ψησταριά στους Αμπελοκήπους που έχει και μαγαιζά και στον Εύοσμο.
Ομολογώ ότι τα προιόντα του είναι πολύ καλά και οι τιμές λογικές..
όμως κάνει κάτι που δεν μου αρέσει και είναι όπως λέει και ο τίτλος λαμογιά...
Φέρνει 2 αποδείξεις με την μιά χτυπημένη την ώρα της παραγγελείας ενώ την άλλη σε προγενέστερο χρόνο ..Προφανώς μαζεύουν ό,τι αποδείξεις αφηνουν οι πελάτες στο σαλόνι...Μου το έχει κάνει 2 φορές... -
Ποτε δεν καθησα να ασχοληθω με τις αποδειξεις,ιδιαιτερα οταν πηγαινα να διασκεδασω.
Υποχονδρια κατασταση. -
Ο χρήστης ΧρηστοςΣ8 έγραψε:
Ποτε δεν καθησα να ασχοληθω με τις αποδειξεις,ιδιαιτερα οταν πηγαινα να διασκεδασω.
Υποχονδρια κατασταση.Αναμενόμενο όταν έχεις αναφέρει πολλάκις ότι ΔΕΝ κόβεις κι όλας
-
νε αλα δαιρνι μαιταναστες με τι χροισι αβγι
Νομιμες αποδειξεις, κολπακια και λαμογιες