Aug 12, 2009, 10:57 AM

Πρωτο μου post στο forum και θα ηθελα να ζητησω τη βοηθεια σας. Ειμαι φοιτητης στην Ξανθη και μενω στην Αθηνα. Μεσα στο επομενο τριμηνο σκεφτομαι την αγορα μικρομεσαιου αυτοκινητου που κατα κυριο λογω θα χρησιμοποιειται στην Εγνατια και στο Εθνικο οδικο δικτυο. Παρολα αυτα δε θα ηθελα να ειναι τελειως απροσωπο αφου θα κανω ποοολλα km(να χαιρομαι να το οδηγω κιολας). Ψαχνομαι εδω και αρκετο καιρο και ακουω απο δω και απο κει διαφορα χωρις να μπορω να βγαλω καποια ακρη για το τι μου ταιριαζει καλυτερα. Ξεκινησα να σκεφτομαι αρχικα για το focus που ακουγα γενικα πολυ καλα λογια για την οδηγικη του συμπεριφορα οπως και κακα για τον μετριο κινητηρα (116hp οταν οι ανταγωνιστες φτανουν τα 160hp). Επειτα διαφοροι μου ειπαν να κοιταξω το pro cee'd. Ομολογω παρα πολυ καλο πακετο ομως η ελειψη esp και cruise control ακομα και στα extra ειναι μεγαλα μειονεκτηματα. Επισης, λιγο αδιαφορο σχεδιαστικα και Κορεατικο.. Καπως με ξενιζει η ιδεα.. Μετα κοιταξα το c4 που με 16900ευρω δινει ενα πακετο υπερπλουσιο με ολα τα ηλεκτρικα καλουδια και με ακρως ικανοποιητικο κινητηρα με 150hp. Ομως τον τελευταιο καιρο με τριγυριζει ολο και περισσοτερο η ιδεα της mito που με τις τελευταιες εκπτωσεις εχει αρχισει να γινεται πολυ καλη λυση και ειναι και πανεμορφη(υποκειμενικο). Με προβληματιζουν ομως οι εκδοσεις αφου 95hp ειναι λιγα, τα 120hp δε συνδιαζονται με 6ταχυτο κιβωτιο! αρα αυξημενη καταναλωση στην Εθνικη και τα 155hp πανε λιγο ακριβα.. Επισης, χωρις να το γνωριζω, φοβαμαι μηπως δεν ειναι το καταληλλο αμαξι για μενα αφου εχει μικροτερο μεταξονιο και βαρος απο τα υπολοιπα μικρομεσαια.. Ισως εχω και λαθος αφου οι διαφορες ειναι απειροελαχιστες. Θα ηθελα επισης την αποψη σας οσον αφορα την υπεροχη η μη της ατμοσφαιρας η του turbo στη χρηση του σε Εθνικη.. Τελος,πολυ σημαντικο κριτηριο ειναι και η καταναλωση(φοιτητης) καθως και η τιμη να φτανει το πολυ τα 18 χιλιαρικα. Ευχαριστω πολυ προκαταβολικα οποιον ασχοληθει με την περιπτωση μου..