-
Ευχαριστώ πολύ παιδιά για τα καλά σας σχόλια. Συγκινήθηκα ! Δεν έχω προλάβει να το δω ακόμα λόγω παρουσίασης τελικής εργασίας σε ένα μάθημα αλλά το έχω γράψει Ήμουν πολύ τυχερός που γνώρισα από κοντά τον Α.Ζαπατίνα. Και εγώ ενθουσιάστηκα με τα σχόλιά του - αν και αυτός μου επισήμανε τις δυσκολίες και τις απαιτήσεις του επαγγέλματος καθώς και το ρίσκο που πρέπει να πάρεις. Όσο μεγαλώνω πάντως, πλησιάζω προς το όνειρο και γίνεται όλο και πιο ρεαλιστικό. Μπορεί να μου πάρει καμια δεκαριά χρόνια ακόμα αλλά που θα πάει κάπου θα χωθώ και εγώ στο vehicle design.
Ενδιαφέροντα τα σχέδια Κωνσταντίνε - είναι σημαντικό να μπορείς να κινηθείς σχεδιαστικά σύμφωνα με το branding μιας εταιρίας χωρίς να επαναλαμβάνεσε. Αυτό που μου είπες για την γωνία που σχεδιάζω μου κέντρισε το ενδιαφέρον και εξασκούμε σε λίγο πιο extreme φάσεις. Θα δείτε σύντομα δείγμα.
-
ρεαλιστικό != Ερμούπολη, Σύρος
πιστεύω το καταλαβαίνεις αυτό και πόσο πιο 'όνειρο' γίνεται οσο μένεις εκεί
-
....λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπόρεσα να δω την εκπομπή.
Υπάρχει τρόπος να δω τις σκηνές με τον Θάνο με κάποιο τρόπο? -
Το επεισοδιο δεν το βρισκω πουθενα ακομα.... Λογικα τις επομενες μερες θα ανεβει σε greektube ή youtube....
-
Ο χρήστης carfanatic έγραψε:
Το επεισοδιο δεν το βρισκω πουθενα ακομα.... Λογικα τις επομενες μερες θα ανεβει σε greektube ή youtube....Ωραία....άντε να βλέπουμε τη νέα γενιά!
-
Ακόμα ένα σχέδιο από την περίοδο εξέλιξης του αμαξώματος του αυτοκινήτου του κου. ακαορρέ.
-
Ο χρήστης Kωνσταντίνος έγραψε:
Ακόμα ένα σχέδιο από την περίοδο εξέλιξης του αμαξώματος του αυτοκινήτου του κου. Κορρέ.
μόλις τώρα έπεσε στην αντίληψή μου!!!!
η b pillar μοιάζει μ αυτή του DS3!.....
Ελεος! -
Το βίντεο το ανέβασε ένας φίλος από μια κοντινή στην Καλαμάτα πόλη. Tα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια είναι δικά του Τον ευχαριστώ πολύ!
Αγαπητέ j.marr πάντα ακούω προσεκτικά τα σχόλιά σου αφού είμαι και εγώ θαυμαστής της ιδεολογίας της τεμπελιάς Παρόλα αυτά πρέπει να σου πω ότι γνωρίζω τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής που κάνω. Θα μπορούσα σίγουρα να βγω στην αγορά εργασίας σαν σχεδιαστής αυτοκινήτου πολύ πιο γρήγορα απο ότι θα το κάνω τώρα αλλά τότε θα έχανα αρκετά πολύτιμα πράγματα που παίρνω σπουδάζοντας σαν Μηχανικός Σχεδίασης εδώ. Επίσης δεν έχω το θάρρος και την οικονομική ανεξαρτησία και δυνατότητα να βγω στο εξωτερικό και να πάρω ένα τόσο μεγάλο ρίσκο.
Τέλος πάντων ορίστε και κάποια γρήγορα σχέδια - τα περισσότερα στην ώρα μαθήματος η εργασίας Περισσότερο τα έκανα για εξάσκηση σε σχέση με τις γωνίες (ειδικά το audi) και λιγότερο για τις ιδέες οι οποίες δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Απλά για να μην λέει ο Κωνσταντίνος ότι κάθομαι
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ DS3 ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ! μάλλον σε κατασκοπεύουν!
-
Μόλις είδα το βιντεάκι!
Μόνο θετικά σχόλια έχω!
(Μια συμβουλή μόνο φίλε Θάνο...γίνε λίγο πιο 'θρασύς' στο στήσιμό σου απέναντι σε ανθρώπους , ο κόσμος της Αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ανελέητα σκληρός -να το θυμάσαι-).Μου αρέσει η όψη των 3/4 στο πάνω σκίτσο..είναι πιο γεμάτη.
-
θανο χιλια μπραβο!!!!
ο ζαπατινα που ειναι τωρα? -
Μπράβο Θάνο! Έκανες πολύ καλή παρουσίαση της δουλειάς σου.
Μια γενική παρατήρηση που θα ήθελα να κάνω και αφορά όλους τους επίδοξους ή μη σχεδιαστές. Μην παραμυθιάζεστε από μπράβο φίλων, συγγενών κλπ. Πρέπει ο πιο αυστηρός κριτής να είμαστε πρώτα εμείς. Δεν σχεδιάζουμε -πλέον?- για το χωριό μας. Καλό είναι να βλέπουμε σχέδια από όλο τον κόσμο ώστε να έχουμε συναίσθηση του επιπέδου μας. Δεν είναι απαραίτητο να αντιγράφουμε στυλ και τεχνικές, έχω παρατηρήσει πως όσοι έχουν σπουδάσει σχεδιασμό έχουν πολλές φορές ένα ταυτόσημο στυλ, κάτι που δεν θεωρώ συνήθως καλό. Ας κρατήσουμε την ιδιαιτερότητα που έχει ο καθένας μας αλλά να μην επαναπαυόμαστε, το βασικό είναι να ξέρει ο καθένας πως και που πρέπει να βελτιωθεί.
ΥΓ. Αυτό με το καλώς εννοούμενο 'θράσος' που αναφέρει ο Κων/νος είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε δουλειές όπου πρέπει να πουλήσεις 'design'. Δυστυχώς μαθαίνεις παθαίνοντας.
-
Συγχαρητήρια και από μένα Θάνο, σου έυχομαι ολόψυχα να μας κάνεις, μετά από χρόνια, να λέμε σε φίλους και γνωστούς, ότι σε είχαμε 'γνωρίσει' κάπου στο φόρουμ των 4Τ
Αυτό που σου είπε ο Κωνσταντίνος είναι ολόσωστο. Και όχι μόνο στον τομέα σου, αλλά και σε οποιοδήποτε θέμα που έχεις να κάνεις με εμπόριο, ιδέες, πρωτότυπα, κτλ. 'Θράσος', θάρρος, πυγμή και σιγουριά στα λόγια σου. Πολλή σκέψη και μετρημένος στα λόγια σου. Με τα χρόνια θα το καταλάβεις.
Σου εύχομαι και ΠΡΕΠΕΙ να βγεις στο εξωτερικό, να παίρνεις ιδέες, συμβουλές, κινήσεις, τα πάντα για να βελτιωθείς. Να μην χάσεις ποτέ όμως την μοναδικότητα σου.
Και πάλι ΜΠΡΑΒΟ.
-
θανο αν μπορεις ρε συ ..φτιαξε ενα βιντεο κατα την διαρκεια του σχεδιασμου σου..ειναι πολυ ωραιο να βλεπεις να δημιουργειται το σχεδιο!
-
ΥΓ. Αυτό με το καλώς εννοούμενο 'θράσος' που αναφέρει ο Κων/νος είναι πολύ σημαντικό, ειδικά σε δουλειές όπου πρέπει να πουλήσεις 'design'. Δυστυχώς μαθαίνεις παθαίνοντας.[/quote]
Η συμβουλή μου πρός τον Θάνο είναι να μην καθυστερήσει πέραν των 2 το πολύ 3 ετών την έξοδό του στο εξωτερικό και σε αντίστοιχη σχολή.
Για την είσοδο σε Κέντρα Σχεδιασμού στην αυτοκινητοβιομηχανία βασικός παράγοντας είναι η ηλικία. Υπάρχει ένας κανόνας όπου για junior και senior designer το ηλικιακό όριο έχει κατέβει στα 23-25 έτη.
Η αυτοκινητοβιομηχανία θεωρεί πως μετά τα 26-27 το άτομο κατασταλάζει σε απόψεις , τρόπο ζωής , συμπεριφορές κλπ. με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα δημιουργικό.
Η 'νέα' ιδέα είναι το ζητούμενο.
Γι αυτό φίλε Θάνο μάλλον πρέπει να βιαστείς....και όχι 10ετές πλάνο! -
Αυτό το quote πόσο δύσκολο είναι?
-
Ο χρήστης IKE έγραψε:
Αυτό το quote πόσο δύσκολο είναι?Για κάνε το πιο λιανά!
-
Ο χρήστης Thanas_4 έγραψε:
Youtube VideoΤο βίντεο το ανέβασε ένας φίλος από μια κοντινή στην Καλαμάτα πόλη. Tα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια είναι δικά του Τον ευχαριστώ πολύ!
Αγαπητέ j.marr πάντα ακούω προσεκτικά τα σχόλιά σου αφού είμαι και εγώ θαυμαστής της ιδεολογίας της τεμπελιάς Παρόλα αυτά πρέπει να σου πω ότι γνωρίζω τα θετικά και τα αρνητικά κάθε επιλογής που κάνω. Θα μπορούσα σίγουρα να βγω στην αγορά εργασίας σαν σχεδιαστής αυτοκινήτου πολύ πιο γρήγορα απο ότι θα το κάνω τώρα αλλά τότε θα έχανα αρκετά πολύτιμα πράγματα που παίρνω σπουδάζοντας σαν Μηχανικός Σχεδίασης εδώ. Επίσης δεν έχω το θάρρος και την οικονομική ανεξαρτησία και δυνατότητα να βγω στο εξωτερικό και να πάρω ένα τόσο μεγάλο ρίσκο.
Τέλος πάντων ορίστε και κάποια γρήγορα σχέδια - τα περισσότερα στην ώρα μαθήματος η εργασίας Περισσότερο τα έκανα για εξάσκηση σε σχέση με τις γωνίες (ειδικά το audi) και λιγότερο για τις ιδέες οι οποίες δεν είναι τίποτα σπουδαίο. Απλά για να μην λέει ο Κωνσταντίνος ότι κάθομαι
ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ DS3 ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟ! μάλλον σε κατασκοπεύουν!
Το πρωτο ειναι ford?
-
Είναι πολύ σημαντικό για όλους εμάς τους μικρούς να ακούμε τις συμβουλές πιο έμπειρων ανρώπων. Για το εξωτερικό μάλλον την κάνω του χρόνου για Erasmus (δανεικός σε σχολή που συνεργάζεται με την δική μου) - θα αρχίζω σύντομα να ψάχνω κατάληλη σχολή να με δεχτεί για ένα εξάμηνο ή ένα χρόνο. Γενικά πάντως σε περίπου 3 χρόνια αν όχι νωρίτερα θα φύγω μόνιμα αρκεί να βρω κάποια χρήματα και να σιγουρέψω οτι η σχολή που θα πάω είναι πραγματικά καλή. Σίγουρα είναι σημαντική η ηλικία και το καταλαβαίνω απλά δεν ήμουν έτοιμος για πολλούς λόγους να φύγω κατευθείαν στο εξωτερικό - πράγμα που ίσως με είχε κάνει σχεδιαστή πιο γρήγορα και σίγουρα (μπορεί όμως και όχι). Είναι όμως και θετικό το ότι θα έχω αρκετές γνώσεις για το product design καθώς και για το branding - αν και ο κ.Ζαπατίνας μου είπε ότι είναι πιο έυκολο να πας από car design σε product design χωρίς extra σπουδές ενώ το αντίθετο (που σκοπεύω να κάνω) απαιτεί πολλές ικανότητες και γίνεται δύσκολα. Τέλοςπάντων θα προσπαθήσω να κάνω ένα βιντεάκι σύντομα φίλε 106. Nα το βλέπω μετά από μήνες και να βλέπω πόσο βελτιώθηκα (ελπίζω). Το μόνο που έχω μάθει εγώ από όλες τις συμβουλές μεγαλύτερων μαζεμένες είναι οτι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς. Πάμε λοιπόν να γίνουμε καλύτεροι!
προς giorgosfocus - αυτα στην πρώτη φωτογραφία δεν είναι κάτι συγκεκριμένο (θα επιστρέψω στα σχέδια για εταιρίες και εικασίες νεών μοντέλων σύντομα) παρόλα αυτά ο προφυλακτήρας παραπέμπει σε ford έχεις δίκιο - αλλά και τα φώτα μπορεί να θυμίζουν mitsubishi οπότε είσαι λίγο επηρεασμένος από ότι φαίνεται και από το όνομα σου
προς 106_4_ever : Ο Ζαπατίνας μάλλον είναι στην Ιταλία στο studio του τώρα - δουλεύει ως product designer από ότι λέει η κάρτα του. Είναι σπουδαίος!! Στην εκπομπή που συζητούσαμε μου είπε ότι είναι φίλος και με τον Chris Bangle!
-
Θανο ωραιος!!! ξανα συγχαρητηρια
αυτό με την ηλικια στις αυτοκινητοβιομηχανιες δεν το ηξερα
προχτες διαβαζα την ιστορια του Patrick le Quement και στις αρχες τις καριερας του ηταν πολυ δυσκολα
-
Πάμε αλλά πως?
Είχα πει κάποια στιγμή να έχουμε ένα θέμα 'εργασίας' αλλά εκτός του Θάνου δεν είδα ιδιαίτερα άλλες συμμετοχές.
Σχεδιασμός Αυτοκινήτου