-
Lancia Delta ή Alfa Romeo 147 ?
Κανένα. Το Bravo είναι η καλύτερη λύση για σένα.
-
Ο χρήστης italakias έγραψε:
και απο χωρους πισω επιβατες τι ναπω ,ουτες σε μερσεντες 600αρα δεν θα βρεις.
το γονατο να απεχει απο το μπροστα καθισμαμισι μετρο και βαλε.
εντω μεταξυ ειναι και ψηλα πισω σαν να καθεσαι γαλαρια.Σε άλλο θέμα είχα διαβάσει κάποια αρνητικά για το πίσω κάθισμα, ότι με το κόψιμο που έχει δε βολεύει για ψηλούς να κάθονται πίσω. Από κοντά προσωπικά δεν έλεγξα κάτι τέτοιο.
Tην 147 την έχουν κοντά στις 17.500 ενώ την Delta 20.160. Παρά αυτή τη διαφορά δε θα ρισκάρω τελικά για την 147. Απλά πλέον επειδή όπως ξαναείπα δεν ήθελα να ξεπεράσω το φράγμα των 20.000, ίσως πάω καθαρά συντηρητικά στην Octavia 5.
Φίλε elteo για Bravo δε το συζητώ καν γιατί Fiat Tipo έχω και θέλω να το αποσύρω και δε θέλω πάλι Fiat. Θέλω να αλλάξω και για ψυχολογικούς λόγους.
-
Γιατί όχι leon τότε
-
Για Leon και γενικά για άλλες μάρκες δεν έχω ψάξει καν. Είπα να μην μπω στη λογική να μπλέξω με πολλές γιατί δε θα έβγαζα ποτέ άκρη! Πάνω κάτω δε νομίζω να βρω πολλές διαφορές οπότε είπα να επικεντρωθώ σε 2 -3 μοντέλα για να διαλέξω. Ίσως είναι λάθος το σκεπτικό μου αλλά σε αυτή τη φάση δε κοιτάω κάτι άλλο πέρα από τα 3 που έχω αναφέρει.
-
Ναι ρε μάστορα αλλά το leon είναι πιο κοντά στα 2 ιταλικά που κοιτάς σε σχέση με το Οκτάβια που είναι πιο παππουδίστικο
-
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
... Ίσως είναι λάθος το σκεπτικό μου αλλά σε αυτή τη φάση δε κοιτάω κάτι άλλο πέρα από τα 3 που έχω αναφέρει.Λάθος ίσως όχι αλλά 'παράξενη' θα έλεγα αφού νόμιζα πως τα λοιπά 5θυρα μικρομεσαία τα έχεις απορρίψει για συγκεκριμένους λόγους, αισθητικούς, τεχνικούς, οδηγικούς κλπ.
Ετσι απορρίπτεις αυτοκίνητα που ίσως θα κάλυπταν καλύτερα (ίσως και όχι) τις αναγκες σου και η επιλογή σου θα ήταν καλύτερη (όχι πιο εύκολη όμως) αφού θα είχες γενικότερη εικόνα της αγοράς και τι προσφέρει η καθε μία εταιρία. -
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
Ποιός το λέει αυτό; Η Lancia είναι η πολυτελής premium mainstream μάρκα του Gruppo ενώ η Alfa Romeo η σπορ premium mainstream μάρκα. Παραδοσιακά οι Alfa ήταν πολύ ακριβότερες από τις
δεν γίνεται να είναι κάποιο μοντέλο και premium και mainstream, premium είνια η Audi, mainstream οι VW, Seat, Skoda... Γενικά Premium είναι η ΜΒ, ΒMW, Audi από Γερμανικές και η Alfa Romeo που προσπαθεί να γίνει, από Ιταλικές...
Έχεις όμως δίκιο για την Lancia παρόλο που συνήθως έβγαζε μεγάλα πολυτελη αυτοκίνητα και αυτή όπως η AR με το 90άρι μοντέλο της...
και πάλι εγώ θα πρότεινα στον ενδιαφερόμενο να περιμένει την νέα Alfa Romeo.
Ο όρος mainstream premium είναι ένας ευφημισμός που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει κατασκευαστές με λίγο πιο αυξημένο κύρος όμως κατά βάση μαζικούς. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι premium εταιρίες δεν είναι οι BMW, Audi. Alfa Romeo κλπ. Πραγματικά premium κατασκευαστές είναι οι Rolls Royce, Bentley, Maserati κλπ.
Alba: Παραβέπεις νομίζω την τεράστια αγωνιστική παράδοση της Alfa Romeo στα Grand Prix. Ο μύθος της κτίστηκε πάνω σε αυτές τις επιτυχίες. Η Alfa ήταν η Ferrari του μεσοπολέμου και λίγο μετά από αυτόν και αυτό δεν σβήνεται με τίποτα από το μυαλό των φανατικών ιταλόφιλων. Τώρα οι πωλήσεις δεν λένε τίποτα... τα Fiat πουλάνε περισσότερο από όλες τις άλλες μάρκες του Gruppo μαζί... είναι καλύτερα δηλαδή;
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
.. τα Fiat πουλάνε περισσότερο από όλες τις άλλες μάρκες του Gruppo μαζί... είναι καλύτερα δηλαδή;
-
Μ'αυτήν τη λογική, η Απ(ο)λυτη ΕΛ-ληνίς Σταρ (η Α! Να Σβήσει) και ο κλώνος της είναι ό,τι καλύτερο έχει να δείξει η εγχώρια μουσική παραγωγή.
-
Πραγματικά premium κατασκευαστές είναι οι Rolls Royce, Bentley, Maserati κλπ.
Aυτές είναι luxury όχι premium.
-
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Πραγματικά premium κατασκευαστές είναι οι Rolls Royce, Bentley, Maserati κλπ.
Aυτές είναι luxury όχι premium.
Premium: Marketing term for high quality or high grade.
Luxury vehicle: A relatively expensive automobile
Ειναι και luxury και premium αρα
-
Η Lancia σήμερα είναι κάτι σαν... 'demi'-premium... όπως π.χ. η SAAB
Αντίθετα η Alfa Romeo είναι σαφέστατα premium... (ότι και εαν σημαίνει ο όρος για τον καθένα...)
-
Ο χρήστης Montecarlo έγραψε:
Η Lancia σήμερα είναι κάτι σαν... 'demi'-premium... όπως π.χ. η SAABΑντίθετα η Alfa Romeo είναι σαφέστατα premium... (ότι και εαν σημαίνει ο όρος για τον καθένα...)
Kαι τα 2 στο ιδιο καζανι βραζουνε σε οτι αφορα την premiumοσυνη... απλα η Lancia δεν εχει ακομα full portfoliο.
Εχουν δρόμο ακομα μπροστα τους... δεν φτανει να πουλας ακριβα για να εισαι premium... Ως premium πρεπει να καθιερωθεις και στην συνειδηση του καταναλωτη, και we are not exactly there (μιλωντας για το παρον)... αλλα ειμαστε στον σωστο δρομο.
-
Ο χρήστης ribo7 έγραψε:
Tην 147 την έχουν κοντά στις 17.500 ενώ την Delta 20.160. Παρά αυτή τη διαφορά δε θα ρισκάρω τελικά για την 147. Απλά πλέον επειδή όπως ξαναείπα δεν ήθελα να ξεπεράσω το φράγμα των 20.000, ίσως πάω καθαρά συντηρητικά στην Octavia 5.
Η γνώμη μου είναι να κάνεις αυτό που πρότεινε ο stefan147. Πήγαινε για το Octavia
-
Ο όρος mainstream premium είναι ένας ευφημισμός που χρησιμοποιείται για να προσδιορίσει κατασκευαστές με λίγο πιο αυξημένο κύρος όμως κατά βάση μαζικούς. Αν θέλουμε να είμαστε ακριβολόγοι premium εταιρίες δεν είναι οι BMW, Audi. Alfa Romeo κλπ. Πραγματικά premium κατασκευαστές είναι οι Rolls Royce, Bentley, Maserati κλπ.
ok.
πάντως διαβάζω ξένο τύπο εδώ από παιδί και η ορθή ορολογία πάλι διαφέρει, οι εταιρίες στις οποίες αναφέρεσαι είναι luxury και όχι premium... Όντως αυτό καταδεικνύεται από το γεγονός ότι η Audi στην τελευταία της επίσημη ανακοίνωση για το μέλλον της και τον ρόλο της στην παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία ήταν ότι θέλει να γίνει η 'the best premium car maker in the world' οπότε κάτι θα ξέρουν τα στελέχη της για την σωστή ή μη ορολογια που χρησιμοποιούν.
Ας βάλουμε ένα τέλος όμως,
όλα αυτά τα σχόλια βέβαια δεν βοηθάνε τον καημένο φίλο μας να διαλέξει
-
Μην κολλάτε σε ταμπέλλες όπως economy, mid range, premium, near luxury, luxury κ.α. γιατί δεν υπάρχουν στεγανά που να ξεχωρίζουν αντικειμενικά την μία κατηγορία από την άλλη.
Επίσης μην συνδυάζετε φίρμες με ταμπέλες κατηγοριών αλλά μόνο συνγκεκριμένα προιόντα, γιατί ορισμένες φορές θα βρεθείτε off-side.Π.χ. τι είναι τελικά η VW?
Α. economy (Polo)
Β. mid range (Golf ,Jetta)
Γ. premium (Tuareg άντε και Passat)
Δ.near luxury (Phaethon). Near luxury λέμε τώρα με πρόθεμα VW = Λαικό Αυτοκίνητο
Ε. Για τον επαγγελματία ή
ΣΤ. Όλα αυτά μαζί αναλόγως την περίπτωση ?Αντίστοιχα η Mercedes με A,C,E,R κ.α. σαν premium και S σαν luxury κ.ο.κ.
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Π.χ. τι είναι τελικά η VW?
Α. economy (Polo)
Β. mid range (Golf ,Jetta)
Γ. premium (Tuareg άντε και Passat)
Δ.near luxury (Phaethon). Near luxury λέμε τώρα με πρόθεμα VW = Λαικό Αυτοκίνητο
Ε. Για τον επαγγελματία ή
ΣΤ. Όλα αυτά μαζί αναλόγως την περίπτωση ?Αντίστοιχα η Mercedes με A,C,E,R κ.α. σαν premium και S σαν luxury κ.ο.κ.
Το Premium δεν εχει να κανει μεγεθη αυτοκινητων, αλλα με την κατασκευη και την ποιοτητα αυτων... απο εκει ξεκινα και κολλαει η ταμπελα!
-
Σαφώς γι' αυτό το Tuareg ενώ έχει ίδιες διαστάσεις με το Cayenne είναι premium ενώ το άλλο luxury.
Αντίστοιχα και στη Mercedes τα R και S.
Τα VW Polo και Fox είναι premium? (εννοώ στο δυτικό κόσμο, όχι στο Βόρειο Μπανγκλαντές) και γενικώτερα μπαίνουν στην ίδια κλάση ειδικής βαρύτητας με το Phaethon? -
Οι κατηγορίες στις οποίες ανήκει ένας κατασκευαστής,με βάση τη σημερινή του θέση στην αγορά (κάτι που καθορίζεται από τον μέσο όρο της ποιότητας/τεχνολογίας/τιμής και κατηγοριών του προσφερόμενου προϊόντος)είναι τέσσερεις:
Economy,Generic,Premium,Luxury....με επιπλέον διαβαθμίσεις εντός των κατηγοριών (ultra economy,near premium,upper premium).
Aναλόγως της καταγωγής του (pedigree ή heritage),η οποία ουσιαστικά εξαρτάται από το ποιά ήταν η κατασκευαστική και βιομηχανική του κουλτούρα,η εμπορική και αγωνιστική του πορεία και το προϊόν που διέθετε,από τη στιγμή της γέννησής του μέχρι τις πρώτες δεκαετίες μετά από αυτήν,οπότε και παγιώθηκε μια εικόνα γι'αυτόν στην αγορά,αυτός εντάσσεται πάλι σε κάποια από τις παραπάνω κατηγορίες.
Έτσι σήμερα έχουμε:Alfa Romeo near premium με pedigree luxury
Αudi premium με pedigree economy/generic
BMW premium με pedigree generic
MB premium/upper premium με pedigree upper premium/luxury
Jaguar premium με pedigree upper premium
Infiniti near premium δίχως pedigree
Lexus premium δίχως pedigree
Porsche upper premium με pedigree economy...
Maserati luxury με pedigree upper premium/luxury
Ferrari είναι luxury με pedigree luxury
Fiat generic με pedigree generic
Ford generic με pedigree generic
Lancia near premium με pedigree upper premium
Οpel generic με pedigree generic
Hyundai/Kia economy/generic με pedigree ultra economy
Toyota generic με pedigree generic
Honda generic με pedigree economy
Nissan generic με pedigree economy/generic
Peugeot-Citroen generic με pedigree generic
Renault generic με pedigree generic
Rolls Royce luxury με pedigree luxury
Aston Martin luxury με pedigree luxury
Saab near premium με pedigree generic
Seat economy με pedigree economy
Skoda economy με pedigree economy/generic
Volvo near premium με pedigree generic
VW generic με pedigree economy/ultra economy -
Ο χρήστης Alba Parietti έγραψε:
Porsche upper premium με pedigree economy...
Αυτό τώρα είναι σωστό; Πότε έβγαζε economy η Porsche;
Επιπλέον, δεν ξέρω πόσους αφορά τελικά αυτή η κατάταξη, αφού κάνει ιστορικές αναφορές, που πιθανόν δεν απασχολούν στο ελάχιστο τον αγοραστή σήμερα.
Lancia Delta vs Alfa Romeo 147