-
http://farmakopoioi.blogspot.com/2010/11/placebo.html
Από τα σχόλια...
Απο την αλλη ειναι δυνατο οι μεγαλοκαρχαριες να αφησουν την ομοιοπαθητικη να σηκωσει κεφαλι..?Αμ δε...
Αν ήταν έτσι οι μεγαλοκαρχαρίες θα είχαν ήδη μπουκάρει δυναμικά στο χώρο της ομοιοπαθητικής για να ελέγξουν την αγορά...
-
Ο χρήστης BILL33 έγραψε:
placebo effect ? -
Πριν απο χρονια εμφανισα Δυσιδροσικο Εκζεμμα, εκανα θεραπεια με κορτιζονουχα φαρμακα και αλοιφες αλλα μολις τελειωνε η θεραπεια σε 15 μερες,1 μηνα παλι εμφανιζοταν .
Πηγα σε ομοιοπαθητικο και μετα απο θεραπεια 6 μηνων εξαφανιστηκε, και δεν με εχει απασχολισει 4 χρονια τωρα.
Δεν ξερω τι και πως αλλα σε εμενα δουλεψε, οπως και σε φιλο με αλεργιες. -
Ο χρήστης Bayern7 έγραψε:
- Εχω εμπειρία στην ομοιοπαθητική απο την γυναίκα μου εδώ και 5 χρόνια
Ρεβύθι αντί για καφέ πίνει;
Επίσης της είπε να κόψει την coca-cola?Ως γνωστόν ο κανονικός καφές απαγορεύεται, κάποιες σπάνιες φορές μόνο ντεκαφ επιτρέπεται, απαγορεύονται επίσης η coca-cola και η μέντα
Να διευκρινίσω εδώ ότι όταν ο ομοιοπαθητικός μας λέει σε περίοδο όπως αυτή (έξαρση γρίππης), 'παίρνε λίγη εχινάτσια' δεν σημαίνει ότι υποκαθιστά συμβατικά φάρμακα. Αυτό μπορεί να το πει και ο παθολόγος στο νοσοκομείο αν έχει τύχει να ακούσει την ουσία. Ένα συμπληρωματάκι είναι που ενισχύει το ανοσοποιητικό.
Η εχινάκ(τσ)εα παίζει πολύ αυτήν την περίοδο ακριβώς γι'αυτό που είπες, γιατί είναι ενισχυτικό του ανοσοποιητικού και το λένε όλοι οι γιατροί
πχ μπελαντόνα
Eγώ μια άλλη μπελαντόνα ήξερα, αυτή στο τραγούδι των UFO
Πριν απο χρονια εμφανισα Δυσιδροσικο Εκζεμμα, εκανα θεραπεια με κορτιζονουχα φαρμακα και αλοιφες αλλα μολις τελειωνε η θεραπεια σε 15 μερες,1 μηνα παλι εμφανιζοταν .
Πηγα σε ομοιοπαθητικο και μετα απο θεραπεια 6 μηνων εξαφανιστηκε, και δεν με εχει απασχολισει 4 χρονια τωρα.
Δεν ξερω τι και πως αλλα σε εμενα δουλεψε, οπως και σε φιλο με αλεργιες.Η ομοιοπαθητική έχει πολύ μεγάλα ποσοστά ίασης σε δερματικά και ημικρανίες
-
Την άνοιξη του 2008 είχα ένα εντονότατο πρόβλημα με την αλλεργία μου. Μετά από συμβουλή συναδέλφου επισκέφτηκα ομοιοπαθητικό (καρδιολόγος στο επάγγελμα κατά τα άλλα). Μετά από λεπτομερή εξέταση η οποία συνίσταται στη δημιουργία ενός προφίλ του 'ασθενούς' και βάσει μία σειράς απαντήσεων που εγώ έδωσα (και οι οποίες θα μπορούσαν να ήταν ψευδείς) ο Ιατρός περιέγραψε μία ομάδα δραστικών ουσιών οι οποίες και κατανάλωσα ευχαρίστως (ο πνιγμένος από τα μαλλιά πιάνεται).
Πλέον αυτού ξεκίνησε μία ιδιαίτερη δίαιτα που δεν είχε προηγούμενο με κατανάλωση τεράστιων ποσοτήτων ύδατος, χωρίς αναψυκτικά (ευχάριστο) και χωρίς την κατανάλωση καφέ και μέντας αλλά χωρίς την απαγόρευση του τσαγιού και με πολύ μέτρο στην κατανάλωση σοκολάτας (όχι παραπάνω από 10 γραμμάρια την ημέρα για τα 100+ κιλά μου) Πιστεύοντας και έχοντας και την περιέργεια της ανακάλυψης νέων δρόμων, έγινα Βασιλικότερος του Βασιλέως. Κομμένα, σοκολάτα, ζάχαρη, καφές, μέντα κάθε μορφής αναψυκτικό. Το μόνο αφέψημα που επέτρεπα στον εαυτό μου ήταν το πράσινο τσάι (γιατί άραγε)?? Η αλήθεια είναι ότι στην αρχή είδα σημαντική βελτίωση. Και οι πόνοι μειώθηκαν και η αντοχή μου στη ζέστη αυξήθηκε (άλλο παράπονο) και η αλλεργία υποχώρησε.
Έχοντας την ελπίδα ότι όλα βαίνουν καλώς συνέχισα για όλο το 2008 και την Άνοιξη του 2009 ήρθα αντιμέτωπος και πάλι με τον εφιάλτη της εποχικής μου αλλεργίας. Φυσικά και τα συμπτώματα ήταν το ίδιο έντονα και τα κάθε λογής ματζούνια που είχα για προστασία σε περίπτωση έξαρσης δεν κατάφεραν τίποτα. Συνέχισα όμως να επισκέπτομαι τον ομοιοπαθητικό και να πληρώνω ένα σκασμό λεφτά σε αμοιβές και ολόκληρες νταμιτζάνες σε βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και άλλα.
Το καλοκαίρι του 2009 και καθώς ψυχικά η αναπλήρωση του καφέ και των άλλων ουσιών με είχε κάνει να καταναλώνω φαγητά σαν βόδι και έχοντας φτάσει στα 120 κιλά (από τα 105 σε ένα έτος) αποφάσισα μετά από προτροπή και των δικών μου ανθρώπων να κάνω δίαιτα. Εδώ εξαίρω το συγκεκριμένο ιατρό ο οποίος ως κανονικός ιατρός κατάφερε να με προστατεύσει από τις συνέπειες που θα είχε υπό άλλες συνθήκες η δραστική δίαιτα που είχε ως αποτέλεσμα να χάσω 35 κιλά ως και τον Ιανουάριο του 2010. Από τα τέλη του 2009 όταν άρχισα να διαβάζω στο net και άλλες φιλοσοφίες περί ομοιοπαθητικής και μετά από μία μεγάλη συζήτηση με μέλος ΔΕΠ του ΕΜΠ που για πάνω από 20 έτη ήταν οπαδός της συγκεκριμένης φιλοσοφίας και η οποία μου παρουσίαζε έναν εντελώς διαφορετικό δρόμο (πολύ περισσότερο συγγενή με Ανατολικής προέλευσης φιλοσοφίες ζωής) άρχισαν να με ζώνουν τα φίδια. Από το Φεβρουάριο του 2010 σταμάτησα να καταναλώνω τα διάφορα συμπληρώματα διατροφής. Η άνοιξη του 2010 ήταν η πλέον ήρεμη περίοδος από πλευράς αλλεργιών από το 1994 (όταν και πάλι με προσεκτική από μέρος μου διατροφή είχα χάσει τα κιλά). Τυχαίο? Επιτυχία της ομοιοπαθητικής? Προφανώς όχι. Η επιστροφή μου στα φυσιολογικά κιλά, η μείωση των επιπέδων άμυνας του οργανισμού μου λόγω της φυσικής εξάντλησης μου και ο εμβολιασμός μου για τον Η1Ν1 το χειμώνα του 2009 (που προκαλεί ένα σοκ) έπαιξαν πολύ μεγαλύτερο ρόλο από το sulfum, tiberium, Β12 και μία σειρά άλλων φυτικής προέλευσης ουσιών.
Στη συνέχεια ασυνέπειες του στυλ 'η καφεΐνη κάνει κακό' η οποία μετά από παρατήρηση μου ότι η ίδια δραστική ουσία περιέχεται σε ελαφρά διαφορετική μορφή και στο τσάι η οποία επέσυρε μία διόρθωση, η ευλάβεια στο πόσο κακό κάνει αυτό μαζί με κάτι άλλο (όταν άλλοι ομοιοπαθητικοί λένε ακριβώς το αντίθετο) και βέβαια και το υψηλό κόστος της επίσκεψης (κάθε μήνα ή δίμηνο με την κρίση δεν έλεγε να συνεχίσεις) με έκανε στο τέλος να σταματήσω να ασχολούμαι με την εν λόγω 'επιστήμη'. Και τα εισαγωγικά τα θέτω καθώς η έννοια επιστήμη βασίζεται σε ισχυρές και ευρέως αποδεκτές βάσεις οι οποίες έχουν αποδειχθεί με πολλούς τρόπους αληθείς και έχουν όσο το επιτρέπουν οι συνθήκες επιβεβαιωθεί στην πράξη. Μία 'επιστήμη' η οποία βασίζεται σε ευχολογήματα ή ακραίες φιλοσοφίες ή ιατρικούς ή παραϊατρικούς ταλιμπανισμούς δεν είναι επιστήμη αλλά μία μορφή θρησκείας.
Το placebo effect πάντως είναι πολύ ισχυρό. Είναι δε αληθές, ότι για πολλούς που θεωρούν εαυτούς ανίσχυρους, η λήψη σκευασμάτων σε ποσότητες που είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε μοριακό φασματογράφο, μπορεί να προσφέρει την ψυχολογική ώθηση για να αυτοθεραπεύσουν τον εαυτό τους.
Οπότε μετά από 2 έτη έκθεσης στις ιδέες και την φιλοσοφία της συγκεκριμένης ομοιοπαθητικής ομάδας θεωρώ πια ότι για τα ιατρικά επαγγέλματα αποτελεί μετά το δημιούργημα του ψυχαναλυτή την μεγαλύτερη ανακάλυψη της τελευταίας 100ετίας για να απομυζά τους κάθε λογής καλόπιστους ηλίθιους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και ως μέλος αυτών πιστεύω ότι μου αρμόζει μία ιδιαίτερα λαμπρή θέση στην σχετική τους πινακοθήκη.
http://www.keelpno.gr/images/stories/ke ... 5-2011.pdf
5η εβδομάδα αντιγράφω
Είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον το διάγραμμα από το οποίο τεκμαίρεται ότι φέτος η γρίπη έχει την έξαρση της αυτήν την περίοδο. Επιπλέον στο διάγραμμα 6 παρατηρείται ότι οι ηλικιακές ομάδες από 40 ως και 59 είναι αυτές που έχουν και το μεγαλύτερο ποσοστό εισαγωγής σε ΜΕΘ και τη μερίδα του λέοντος και στους θανάτους.
Επιπλέον εδώ
http://www.ecdc.europa.eu/en/publicatio ... erview.pdf
έχουμε την ανάλυση για την Ευρώπη. Παρατηρούμε ότι σε χώρες όπως η Ελλάδα η Ιταλία και η Βουλγαρία η έξαρση της ασθένειας είναι μεγάλη και οφείλεται στον Η1Ν1. Στην Νορβηγία η έξαρση οφείλεται στον τύπο Β (που αποτελεί το 1/3 των κρουσμάτων στην Ελλάδα οπότε δεν είναι απίθανο κάποιος να αρρωστήσει φέτος δύο και όχι μία φορές). Η περίπτωση του Λουξεμβούργου κατά τη γνώμη μου είναι ειδική καθώς η χώρα αυτή έχει πολύ μεγάλο αριθμό διερχομένων από τις παράπλευρες χώρες και το μέγεθος της δεν επιτρέπει ασφαλή συμπεράσματα.
-
Ο χρήστης coupeas έγραψε:
Για ποιό εμβολιο μιλάμε τωρα!....Καλύτερα να δωσουν στον κόσμο τα εμβολια που κανουν στο στρατό για τη γριπη που δεν ξερω και εγώ τι εχουν μέσα και εχουμε καμια δεκαριά χρονια να αρρωστήσουμε.Γιατί ρε coupea, του Στρατου τα κρατάνε μυστικά για το στράτευμα....;;; Στην τελική σιγά τα εμβόλια που μας κάνανε....! Το ενα αν θυμάμαι καλά ηταν αντιτετανικό...Θα κοιταξω στο paybook να δω τί αλλο είχα κάνει....Νομίζω τα αναφέρει...
Το ένα αντιτετανικό και το άλλο για μηνιγγίτιδα. Τα οποία δεν τα έκανε ένα παιδί στην ίδια ΕΣΣΟ με μένα (Φλεβάρης '08) επειδή έπαιρνε φαρμακευτική αγωγή λόγω ατυχήματος και πέθανε από μηνιγγίτιδα την επόμενη της ορκομωσίας.
Το κοίταξα και τελικά μου είχαν κάνει ενα αντιτετ/κό σε 2 δόσεις κι ενα για φυματίωση....Για μηνιγγίτιδα όχι....
Στους 80 και οι νεκροί...!
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
Οπότε μετά από 2 έτη έκθεσης στις ιδέες και την φιλοσοφία της συγκεκριμένης ομοιοπαθητικής ομάδας θεωρώ πια ότι για τα ιατρικά επαγγέλματα αποτελεί μετά το δημιούργημα του ψυχαναλυτή την μεγαλύτερη ανακάλυψη της τελευταίας 100ετίας για να απομυζά τους κάθε λογής καλόπιστους ηλίθιους που κυκλοφορούν ανάμεσα μας και ως μέλος αυτών πιστεύω ότι μου αρμόζει μία ιδιαίτερα λαμπρή θέση στην σχετική τους πινακοθήκη.Όπως λέει και ένας καλός φίλος το να πας σε ψυχολόγο είναι ένας καλός τρόπος να ξοδέψεις τα χρήματά σου
Συνήθως είναι πιο τρελοί απ'τους τρελούςΜια φορά εξαιτίας ενός γεγονότος μετά από προτροπή έως τρομερή πίεση κοντινού προσώπου αναγκάστηκα να πάω με τα 1000 ζόρια παρότι τα κορόϊδευα.
Το μόνο που με βοήθηκε ήταν ο εξαιρετικός π@τος και στήθι@ της ομολογώ πως ένιωσα σε άλλη διάσταση μόλις τα αντίκρυσα ξέχασα ό,τι με απασχολούσε .
Μεγάλος παπάς. Οπότε ----> Αυτογνωσία, να περάσει ο κύκλος, πολεμάμε και βγαίνουμε νικητές imo
-
Ο χρήστης charmak66 έγραψε:
αν είναι δυναμόν να πιστεύεις ότι τα εμβόλια του στρατού είναι κάτι σουπερ ντούπερ και όχι αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο
Επειδή δεν ξέρεις και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, τα στρατιωτικά εμβόλια είναι με προδιαγραφές MIL-STD-188C και δεν υπάρχει επαφή με τα πολιτικά εμβόλια. Μπορεί να σκασει βιολογικό όπλο δίπλα σου και να μην πάρεις πρέφα ενώ οι άλλοι θα πεφτουν σαν τα κοτόπουλα.
Αυτά προς ενημέρωση
-
**edit mod flame bait **
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
Επειδή δεν ξέρεις και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, τα στρατιωτικά εμβόλια είναι με προδιαγραφές MIL-STD-188C και δεν υπάρχει επαφή με τα πολιτικά εμβόλια. Μπορεί να σκασει βιολογικό όπλο δίπλα σου και να μην πάρεις πρέφα ενώ οι άλλοι θα πεφτουν σαν τα κοτόπουλα.Αυτά προς ενημέρωση
Άρα αν σου έχουν κάνει στρατιωτικό εμβόλιο και σκάσει δίπλα οσυ βιολογικό όπλο δεν θα τα κακαρώσεις και λογικά το κινητό σου θα λειτουργεί κανονικά!
-
τα στρατιωτικα εμβολια κρατανε στην ουσια (εκεινο το καλο φυσικα που ποναει το χερι σου για την μιση θητεια )7 χρονια και ναι δεν εχει καμια σχεση με τα κοινα εμβολια καθοτι ειμαστε στο νατο και επιβαλλεται να ειναι τα ιδια με τον υπολοιπο συμμαχικο στρατο για πολλους και διαφορους λογους κυριως ομως στο να ξερει ο καθε τυχαιος γιατρος που δεν ειναι ελληνας οτι το εκανες ωστε να μην σου δωσει τιποτα περιεργο και ψοφησεις..
-
Τα στρατιωτικά εμβόλια είναι ο μεγαλύτερος μύθος μετά το αντι-κούκου
-
Ο χρήστης tallyho έγραψε:
αν είναι δυναμόν να πιστεύεις ότι τα εμβόλια του στρατού είναι κάτι σουπερ ντούπερ και όχι αυτά που κυκλοφορούν στο εμπόριο
Επειδή δεν ξέρεις και η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας, τα στρατιωτικά εμβόλια είναι με προδιαγραφές MIL-STD-188C και δεν υπάρχει επαφή με τα πολιτικά εμβόλια. Μπορεί να σκασει βιολογικό όπλο δίπλα σου και να μην πάρεις πρέφα ενώ οι άλλοι θα πεφτουν σαν τα κοτόπουλα.
Αυτά προς ενημέρωση
http://en.wikipedia.org/wiki/MIL-STD-188
MIL-STD-188 is a series of U.S. military standards relating to telecommunications.
-
-
Αρα θα λειτουργεί και το κινητό. Καλά τα λέει ο ΧάιΦάι
-
-
Ο χρήστης mjacob έγραψε:
:rant:Θες κι εσύ μια Μητέρα; Τόσο τον ζηλεύεις ποια;
-
Τα νέα του μαύρου Θεριστή....
http://www.keelpno.gr/images/stories/ke ... 170211.pdf
82 νεκροί ως τώρα, εχθές 8, 127 στις ΜΕΘ σε σύνολο 266 ως τώρα.....
-
Το ωραιο ειναι οτι εχει το κρατος απο περισυ εμβολια πληρωμενα,και τα εχει να καθονται...
-
Τα οποία πρέπει να έχουν λήξει.
Το πρωϊ άκουγα στην τηλεόραση τον πρόεδρο των φαρμακοποιών ο οποίος έλεγε πως ο κόσμος επηρεασμένος από το περσινό σκάνδαλο που ομολόγησε και ο ΟΠΥ φέτος δεν πήγε να εμβολιαστεί ούτε με το κοινό εμβόλιο της εποχιακής γρίπης.
Οπότε τα παππούδια ένα ένα την κάνουν
Ο γνωστός πανικός και χαρά για τα ΜΜΕ
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?