-
Πήγα σήμερα το πρωί στο Αττικό νοσοκομείο να κάνω το εμβόλιο της νέας γρίππης.
Ήμουνα εκεί 8 η ώρα. Ε, λέω, το πολυ πολύ μέχρι 8:20 θα ξεμπερδέψω, αν έχει πέντε δέκα άτομα.
Ήταν 4 άτομα, εγώ ο πέμπτος. Αριθμούς προτεραιότητας δεν είχε. Μας είπαν ότι στις 9 θα αρχίσουν τον εμβολιασμό. Ωχ, την κάτσαμε λέω, μιας φίλης μου στο τηλέφωνο της είχαν πει 8. Λέω, δε γαμιέται, θα περιμένω, ας πάω στο αμάξι να μην κάθομαι μέσα στα νοσοκομιακά μικρόβια.
Επιστρέφω 9. Έχουν μαζευτεί 20 άτομα. Οι μισοί είχαν βγαλει αυτοσχέδιους αριθμούς προτεραιότητας, εγώ δεν είχα, άρα είχα χάσει τη σειρά μου.
Περιμένουμε σαν τους μαλάκες, οι γιατροί και οι νοσοκόμες δεν ξέρουμε τι κάνουν μέσα.
έρχεται ένας 'σεκιουριτάς' , αρχίζουν οι διαπληκτισμοί, μα μου, λέει ο σεκιουριτάς: 'εσείς οι Έλληνες έτσι έχετε μάθει, ούτε σειρά προτεραιότητας ούτε τίποτα' .
Ε, τι το θελε, έγινε χαμός. Σηκώθηκα κι έφυγα στις 9:30 ΧΩΡΙΣ να το κάνω, γιατί είχα δουλειά αλλά και γιατί ΔΕΝ νομίζω να το κανα σύντομα. Μιάμιση ώρα χαμένη 'για πέντε λεπτά που δεν μπορείτε να περιμένετε' όπως έλεγε μια νοσοκόμα.
Πέντε λεπτά, υποτίθεται, πρέπει να περιμένεις, αλλά εγώ μιάμιση ώρα που κάθισα εκεί δεν κατάφερα να το κάνω, και μέσα σε μισή ώρα, από τις 9 που υποτίθεται ξεκίνησε, ένας το χε κάνει!!!!
Άφρικα. ΜΠΟΥΡΔΕΛΟ.
Ζητώ συγνώμη από πουτάνες που τυχόν διαβάζουν και προσβάλλονται που εξισώνω το χώρο εργασίας τους με τα νοσοκομεία.Τελικά, δεν υπάρχει νοσοκομείο που να πηγαίνεις 8 το πρωί και να το κάνεις μέσα σε ένα μισάωρο;
-
Ο χρήστης balo έγραψε:
Υπήρξε μια έξαρση πριν 10 χρόνια και μετά σχεδόν απόλυτα μηδενική θνησιμότητα. Με τους 19-20 θανάτους φέτος είμαστε στο επίπεδο του 2000. Εϊχατε ακούσει κανένα σχετικό χαμό για την γρίπη το 2000 ρε παιδιά γιατί εγώ δε θυμάμαι τίποτα...Είναι άραγε τυχαίο που η φοβερή έξαρση της γρίπης ήρθε μετά τις σκέψεις για ακύρωση της αγοράς των εμβολίων που θα κοστίσει πάνω απο 70 εκατομμύρια ευρώ;
Όποιος έχει έστω και λίγο μυαλό καταλαβαίνει..
Πραγματικά θλιβερό το πως μας ελέγχουν.. Πετάξτε το χαζοκούτι να τελειώνουμε!!!!!!! -
*Σοκάρει ο αριθμός των θυμάτων από τη νέα γρίπη μέσα σε λίγες ώρες. Το πρωί της Πέμπτης, μία γυναίκα, 49 ετών, έχασε τη ζωή της σε μονάδα εντατικής θεραπείας, ανεβάζοντας το συνολικό αριθμό των θυμάτων σε 26. Η γυναίκα είχε επιβαρυμένη υγεία και ήταν επιβεβαιωμένο κρούσμα του ιού H1N1.
Την Τετάρτη, ακόμη τέσσερις άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους πνοή. Πρόκειται για μια γυναίκα 54 ετών με ανοσοκαταστολή και μεταβολικό νόσημα, μια γυναίκα 80 ετών με χρόνια νεφρική ανεπάρκεια και σακχαρώδη διαβήτη, μια γυναίκα 70 ετών που νοσηλευόταν με επιπλοκές οξείας παγκρεατίτιδας και μια 40χρονη γυναίκα χωρίς άλλο πρόβλημα υγείας που νοσηλευόταν σε κρίσιμη κατάσταση σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.*
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Υπήρξε μια έξαρση πριν 10 χρόνια και μετά σχεδόν απόλυτα μηδενική θνησιμότητα. Με τους 19-20 θανάτους φέτος είμαστε στο επίπεδο του 2000. Εϊχατε ακούσει κανένα σχετικό χαμό για την γρίπη το 2000 ρε παιδιά γιατί εγώ δε θυμάμαι τίποτα...
Είναι άραγε τυχαίο που η φοβερή έξαρση της γρίπης ήρθε μετά τις σκέψεις για ακύρωση της αγοράς των εμβολίων που θα κοστίσει πάνω απο 70 εκατομμύρια ευρώ;
Όποιος έχει έστω και λίγο μυαλό καταλαβαίνει..
Πραγματικά θλιβερό το πως μας ελέγχουν.. Πετάξτε το χαζοκούτι να τελειώνουμε!!!!!!!Όσο περνάει ο καιρός όλο και πιο 'τρομερά' θα ακούμε μέχρι να φαγωθούν όλες οι μίζες και βέβαια για να μην ασχοληθούμε που έχουν 'αγοράσει' 1.5 εμβόλιο για τον κάθε Έλληνα και θα παραλαμβάνουν μέχρι τον... Απρίλη.
Είναι από τις πιο ελαφριές γρίπες και εντελώς ακίνδυνη για όσους δεν έχουν προβλήματα υγείας (όπως με όλες τις γρίπες εξάλλου) αλλά τα μμε την έκαναν ΣΤΑΡ. Αυτοί για την τηλεθέαση και οι 'άλλοι' για τη μάσα. Αν δεν ήταν τόσο θλιβερό θα μπορούσε να ήταν ανέκδοτο.
Ξέρω ότι δεν έχει 'μάσα' αλλά αφού 'κόπτονται' γιατί δεν ασχολούνται με άλλα θέματα, που έχουν λόγο ύπαρξης. Αλήθεια τα ποσοστά θανάτων μητέρων και νεογέννητων μωρών πχ. κατά τη διάρκεια της γέννας από ελλείψεις, αδιαφορία κλπ. στα ελληνικά μαιευτήρια, είναι καλύτερα σαν νούμερα;Ρώτησα πρόσφατα δικό μου, μεγάλο άτομο (χωρίς σχολεία και πτυχία) στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, αν είναι όλοι καλά και τι λένε εκεί για τη γρίπη. Και μου είπε το αυτονόητο: 'Μια χαρά είμαστε εδώ, μόνο η τηλεόραση έχει γρίπη'
- Μπαμπά πετάει ο γάιδαρος;
-Τι βλακείες είναι αυτές; Πού το άκουσες;
-Το είπαν στην τηλεόραση
-Ε πετάει... 20-30 μέτρα και μετά πέφτει
- Μπαμπά πετάει ο γάιδαρος;
-
Μηπως να ανοιγαμε ενα poll με το ποσοι εχουν εμβολιαστει?
-
Εγώ δεν έχω κι ούτε πρόκειται. Ο οικογενειακός γιατρός μας μάς είπε ότι δεν μπορεί να μας προτείνει να εμβολιαστούμε κι ότι ούτε ο ίδιος έχει κάνει το εμβόλιο.
-
Ο χρήστης vaggman έγραψε:
Μηπως να ανοιγαμε ενα poll με το ποσοι εχουν εμβολιαστει?Δεν εχει νοημα,ειναι σαφες οτι ειμαστε λιγοι οι 'τολμηροι'
-
Και επειδή αυτή η μπίζνα με τη γρίπη είναι τόσο επικερδής ποιός μας λέει οτι του χρόνου δε θα βγει το νέο μοντέλο με περισσότερα άλογα,ελαφρύτερο αμάξωμα και 4 αερόσακους παραπάνω έεε συγνώμη το καινούριο στέλεχος ήθελα να πω με καινούριο εμβόλιο..Και πλήρωνε κακόμοιρε Έλληνα αλλα 70 εκατομμύρια...
-
Ο χρήστης christos.dimou έγραψε:
...
Για το εμβόλιο τώρα. Το συγκεκριμένο εμβόλιο δεν διαφέρει σε τίποτα όσον αφορά τα λοιπά του χαρακτηριστικά με τα εμβόλια κατά της γρίπης των προηγούμενων ετών. Οπότε η ασφάλεια που περιέχει ή η ανασφάλεια (όπως θέλει κανείς το βλέπει) είναι απολύτως η ίδια. Άρα τα περί δοκιμασμένου ή όχι σου απαντώ είναι είναι δοκιμασμένο σε δεκάδες παραλλαγές τις τελευταίες δεκαετίες.Ποια πανδημικά εμβόλια για Η1Ν1 έχουν εγκριθεί στην Ευρώπη;
Στην Ε.Ε, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε έγκριση σε 3 συγκεκριμένα εμβόλια για γρίππη Α (Η1Ν1), μετά από τη σύμφωνη επιστημονική γνώμη του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων.
Τα εγκεκριμένα προϊόντα είναι Focetria (Novartis), Pandemrix (GlaxoSmithKline) και Celvapan (Baxter). Τα εμβόλια εγκρίθηκαν για χρήση σε όλες τις χώρες-μέλη της ΕΕ.
Πανδημικά εμβόλια από άλλους Ευρωπαίους κατασκευαστές που σταθερά παράγουν εμβόλια εποχικής γρίπης αναμένονται τους επόμενους μήνες.πηγή: http://www.iatronet.gr/article.asp?art_id=10034
Σε πρώτη φάση καταλαβαίνω πως δεν παράγονται από τους ίδιους κατασκευαστές τα εμβόλια (κοινής γρίπης vs νέας). Ίσως να μην σημαίνει κάτι αυτό, απλά ότι κάποιοι ξεκίνησαν πρώτοι.
Συνεχίζω ψάχνοντας πόσο ίδια είναι τα εμβόλια (πέρα από το στέλεχος που σαφώς και διαφέρει) και φτάνω στην wikiA new method of producing influenza virus is used to produce the Novartis vaccine Optaflu. In this vaccine the virus is grown in cell culture instead of in eggs.[12] This method is faster than the classic egg-based system and produces a purer final product. Importantly, there are no traces of egg proteins in the final product, so the vaccine is safe for people with egg allergies.[13][14]
Θεωρώ πάντως ενδιαφέρον όλο το κομμάτι Manufacturing_methods καθώς και ολόκληρο το άρθρο.
-
Άκουσα στο ράδιο ότι μέχρι τώρα είχαμε 26 θανάτους από άτομα που είχαν επιπλοκές μετά από προσβολή τους από τον ιό. Τα 23 είχαν προβλήματα υγείας (άρα τα υπόλοιπα ήταν υγιή;).
Ακόμα κι αν είναι μια συνομωσία των φαρμακευτικών εταιρειών για να μας τα πάρουν, αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι και ο ιός δεν έφτανε ποτέ σε αυτά τα άτομα, ίσως αυτά τα άτομα να μην είχαν πεθάνει, σωστά; -
Οπου να ναι θα προκείψει και η . Προφανώς θα παραχτεί σε χρόνο μηδέν και το . Η μηπως δε βολεύει το σενάριο γιατι θα μας φάνε οι καρχαρίες της ξηράς πρώτα; Ωστόσο είναι γεγονός πως κάθε νοσογόνος παράγωντας παρουσιάζει κάποια ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, αλλά, επιπλέον (εδώ είναι η κατάρα) εξελίσσεται όπως αυτός γουστάρει. Το αστείο είναι πως ανάμεσα σε αυτούς που κάνουν πυρετό και απο περιέργεια (οι περισσότεροι που έρχονται προς εξέταση μόλις που εμφανίζουν δεκατα και ρινική καταρροή παρά βαριά κλινική εικόνα) θελουν να μάθουν αν κόλλησαν τον Η1Ν1, έρχονται και τα σκασιαρχεία απο τα σχολεία! Τρελαίνουν οι μαθητές τους δασκάλους οτι δεν αισθάνονται καλα... και καλα (!), έντρομος ο δασκαλος καλεί τους γονείς και αυτοί με τη σειρά τους τρέχουν στο πρώτο σταθμό υγείας. Στοχος... φυσικά να κλείσει το σχολείο για λίγες μερες! Ατσίδες οι μικροί.
-
Ο χρήστης Panosss έγραψε:
Άκουσα στο ράδιο ότι μέχρι τώρα είχαμε 26 θανάτους από άτομα που είχαν επιπλοκές μετά από προσβολή τους από τον ιό. Τα 23 είχαν προβλήματα υγείας (άρα τα υπόλοιπα ήταν υγιή;).
Ακόμα κι αν είναι μια συνομωσία των φαρμακευτικών εταιρειών για να μας τα πάρουν, αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι και ο ιός δεν έφτανε ποτέ σε αυτά τα άτομα, ίσως αυτά τα άτομα να μην είχαν πεθάνει, σωστά;Λάθος. Δε λειτουργεί έτσι η φύση σα μηχανή
-
Ο χρήστης Drauto έγραψε:
Ακόμα κι αν είναι μια συνομωσία των φαρμακευτικών εταιρειών για να μας τα πάρουν, αν είχαμε εμβολιαστεί όλοι και ο ιός δεν έφτανε ποτέ σε αυτά τα άτομα, ίσως αυτά τα άτομα να μην είχαν πεθάνει, σωστά;Λάθος. Δε λειτουργεί έτσι η φύση σα μηχανή
Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις λάθος στον συλλογισμό του Panosss. Οι υγιείς θα παραμένανε υγιείς και από αυτούς που είχανε προβλήματα υγείας οι πιο πολλοί θα ζούσανε για πολλά ακόμα χρόνια. Και σίγουρα μας ενδιαφέρουν και αυτοί που έχουνε προβλήματα υγείας, οι πιο πολλοί έχουμε αγαπημένα μας πρόσωπα σε αυτήν την κατηγορία.
Το θέμα είναι αν θα χάσουν την ζωή τους από το εμβόλιο κάποιοι άνθρωποι και αν είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό σε σχέση με αυτούς που θα πεθάνουν από τη νόσο ώστε να έχει νόημα ο εμβολιασμός.
Αυτό δηλαδή που ισχύει και σε όλα τα φάρμακα, υπάρχουν παρενέργειες και ένα φάρμακο θεωρείται καλό αν πιθανότητα να σε σκοτώσει είναι πάρα πολύ μικρότερη από το να σε σώσει. -
Οι υπολογισμοί για τα κέρδη των εταιρειών από τα εμβόλια της γρίπης,
γίνονται στη χώρα που όλες οι γυναίκες γεννάνε με καισαρική για να κονομάνε οι γιατροί
και τα υλικά στα νοσοκομεία χρεώνονται 10 φορές την αξία τους. -
Ο χρήστης leonp έγραψε:
γίνονται στη χώρα που όλες οι γυναίκες γεννάνε με καισαρική για να κονομάνε οι γιατροί
και τα υλικά στα νοσοκομεία χρεώνονται 10 φορές την αξία τους.++++
Εμεις οι Ελληνες γυριζουμε την δικια μας ταινια τωρα... the constant gardener
http://www.imdb.com/title/tt0387131/η υποθεση: http://movies.pathfinder.gr/view?id=1423 ..διαπλοκής και εκμετάλευσης της Αφρικής από κυβερνήσεις και φαρμακοβιομηχανίες...
Το «Constant Gardener» είναι μια βαθιά, πολύπλοκη ταινία, δυσάρεστη για όλους τους σωστούς λόγους.
Οσο αυτο που λες για την καισαρικη, φιλη μαια μου λεει οτι υποτιθεται οτι δινουν στην εγκυμονουσα χαπι διαλυμενο σε νερο (δηλ. νερο) για να μειωθουν οι πονοι...ως εκ τουτου δεν μειωνονται..μονοδρομος η καισαρικη!!
Κατι τετοιο...δεν τα ξερω καλα. Η να μειωθουν η να προκαλεσει πονους.. -
Φοβερο τοπικ.&-
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
και τα υλικά στα νοσοκομεία χρεώνονται 10 φορές την αξία τους.Να ρωτησω κατι?
Οσοι κανατε τα εμβολια στα νοσοκομεια ηταν δωρεαν?Πληρωσατε κατι?
Τα εμβολια εχουν ηδη πληρωθει απο το δημοσιο ετσι δεν ειναι?
Αρα οι εταιριες δεν πολυνοιαζονται αν θα κανουμε εμεις το εμβολιο ή οχι,σωστα,διοτι ηδη πουλησαν το προϊον τους.
Λαθος ή ειναι κατι αλλο απο πισω? -
Νομίζω ότι μάλλον θα επιζήσω για να ταλαιπωρώ τον μάταιο ντουνιά. Κατά πάσα πιθανότητα κόλλησα τον διαβολοϊό, αλλά θεραπεύτηκα εκ θαύματος. Αισθάνομαι ήδη πολύ πιο δυνατός μετά την περιπέτειά μου, μπορώ να πω ότι εκτίμησα περισσότερο το δώρο της ζωής. Πάω να κάνω ένα καφέ με έξτρα κρέμα.
ΥΓ: χάλασε ένα εξάρτημα της νέας καφετιέρας. Σκατοϊταλιάνοι, να σας καεί η πίτσα!
-
Ο χρήστης tolisdriver έγραψε:
Δεν καταλαβαίνω που βρίσκεις λάθος στον συλλογισμό του Panosss. Οι υγιείς θα παραμένανε υγιείς και από αυτούς που είχανε προβλήματα υγείας οι πιο πολλοί θα ζούσανε για πολλά ακόμα χρόνια. Και σίγουρα μας ενδιαφέρουν και αυτοί που έχουνε προβλήματα υγείας, οι πιο πολλοί έχουμε αγαπημένα μας πρόσωπα σε αυτήν την κατηγορία.
Το θέμα είναι αν θα χάσουν την ζωή τους από το εμβόλιο κάποιοι άνθρωποι και αν είναι πολύ μικρότερο το ποσοστό σε σχέση με αυτούς που θα πεθάνουν από τη νόσο ώστε να έχει νόημα ο εμβολιασμός.
Αυτό δηλαδή που ισχύει και σε όλα τα φάρμακα, υπάρχουν παρενέργειες και ένα φάρμακο θεωρείται καλό αν πιθανότητα να σε σκοτώσει είναι πάρα πολύ μικρότερη από το να σε σώσει.Το λάθος είναι στο στατιστικό δείκτη που κάποιος θάνατος δε μπορεί να αποδοθεί με απολυτη σιγουριά κάπου. Φυσικά και πάντα θα υπάρχει κάποιος λόγος αλλά αυτό μπορεί να μη βρεθεί ούτε νεκροτομικά, κάτι που έχει συμβεί και σε άλλες περιπτώσεις
-
Παντως παιδιά εγώ επειδή θέλω να προσφέρω στην επιστήμη, δεν πιστεύω σε παγκόσμιες συνομωσίες, αλλά κυριώς επειδή είχα περάσει παλιότερα γρίπη και ξέρω ότι είναι πολύ μεγάλο αγγούρι και κάνει κανένα μήνα να περάσει τελείως, το έκανα το εμβόλιο στις 30/11/2009 και δεν έπαθα τίποτα. Ούτε λίγο φαγούρα για να έχω κατι να λέω ρε παιδί μου. Η μητέρα μου που είναι χρόνιως καρδιοπαθούσα το έκανε και αυτή πριν από 15 μέρες. Τίποτε δεν έπαθε και αυτή. Μάταια περίμενα να βγω στα κανάλια στους συνήθης υπόπτους και να λέω μπουρδες σαν όλα αυτά που έχω ακούσει τον τελευταίο καιρό. Για την ιστορία μαζί μου την ώρα που έκανα το εμβόλιο ήταν και τρεις γιατροί με τις οικογένειες τους που έκαναν το ίδιο. Δεν βλέπουν φάινεται Τριανταφυλόπουλο να ξεστραβωθούν.
Τώρα εγώ γιατί πιστεύω ότι αν αυτό το εμβόλιο μπορούσαν να το συνταγογραφήσουν ιδιώτες γιατροί και να το πουλήσουν τα φαρμακεία, αυτομάτως θα μετατρέπετο σε άκρως αναγκαίο για όλους;
Θα είναι που είμαι καχύποπτος
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?