-
Έχει ξανααναφερθεί, αλλά θα το πω: θα πεθάνετε όλοι σας.
-
Σύνδρομο τρόμου από το εμβόλιο
Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 3 Δεκεμβρίου 2009, 06:58
Νατάσα ΠεσλήΗ Ανθή Γαϊτάνου ανήκει στις ευπαθείς ομάδες, στις οποίες δόθηκε προτεραιότητα για να εμβολιαστούν τις πρώτες ημέρες για τον ιό Η1Ν1. Η 62χρονη πήγε στο Λαϊκό νοσοκομείο, προκειμένου να εμβολιαστεί, έχοντας όλα τα απαραίτητα χαρτιά και τις γνωματεύσεις γιατρών που έδειχναν ό,τι πρόβλημα υγείας έχει καθώς και ποιες φαρμακευτικές αγωγές ακολουθεί. Οι αρμόδιοι γιατροί τα ήλεγξαν, της έδωσαν το παραπεμπτικό και της είπαν ότι δεν υπάρχει κανέναν πρόβλημα και μπορεί κανονικά να κάνει το εμβόλιο για τη γρίπη Η1Ν1. Όλα αυτά, χωρίς να τις κάνουν κάποιες περαιτέρω εξετάσεις, όπως μας αναφέρει η κα Γαϊτάνου.
Μετά από δύο ημέρες από τον εμβολιασμό της γρίπης Η1Ν1, ξαφνικά άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα σπαστικότητας και έντονου τρόμου και να τραυλίζει. Αμέσως απευθύνθηκε στον ΕΟΦ, στο τηλέφωνο δηλαδή που αναγράφεται στο δελτίο εμβολιαζόμενου που αναφέρει χαρακτηριστικά : «Σε περίπτωση εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών επικοινωνήστε με τον ΕΟΦ στο 2109904034 ή ae@h1nivac.gr». Όταν κάλεσε η κα Γαϊτάνου, η κοπέλα που σήκωσε το τηλέφωνο της είπε ότι δεν είναι ο ΕΟΦ και δεν μπορούν να τη βοηθήσουν γιατί δε γνωρίζουν τι γίνεται σε περίπτωση ανεπιθύμητων ενεργειών μετά τον εμβολιασμό.
Αμέσως μετά τηλεφώνησε στο ΚΕΛΠΝΟ που είναι το κέντρο ελέγχου και πρόληψης νοσημάτων όπου εκεί ο γιατρός που το σήκωσε της είπε ότι δεν είναι υπεύθυνοι αυτοί για λάθη άλλων γιατρών ή άλλων υπευθύνων και δεν μπορούν να επωμιστούν τέτοιες ευθύνες. Στη συνέχεια κάλεσε στη γραμμή υγείας 1135 του Υπουργείου Υγείας και αφού τους είπε ότι έχει παρενέργειες, της είπαν ότι εκεί δεν έχουν γιατρούς και θα πρέπει να απευθυνθεί στον προσωπικό της γιατρό.
Εμείς επικοινωνήσαμε με το σταθερό τηλέφωνο του ΕΟΦ όπως αναγράφεται στο δελτίου εμβολιαζόμενου έναντι πανδημίας γρίπης Η1Ν1 και μας είπαν ότι ανήκει στην εταιρεία NOVATRIA με το εμβόλιο FOCETRIA όπου λειτουργούν Δευτέρα μέχρι Παρασκευή 09.00 με 17.00. Ο τηλεφωνητής μας παρέπεμψε σε ένα κινητό τηλέφωνο που το σηκώνει μια γιατρός που ούτε καν έχει πάρει ειδικότητα που μας ενημερώνει ότι το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να καταγράψει τις παρενέργειες. Επίσης παραδέχτηκε ότι δεν είναι ο ΕΟΦ αλλά μία από τις δύο εταιρείες που εισάγουν ένα από τα δύο εμβόλια για τη γρίπη Η1Ν1 και δεν μπορούν να βοηθήσουν περισσότερο.
Στη zougla.gr μίλησε και ο δικηγόρος της κ. Ανθής Γαϊτάνου, Κωνσταντίνος Καλλίγερος.
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2009, 19:40
Zougla online - Σύνδρομο τρόμου από το εμβόλιο
-
Αμ έτσι εξηγούνται όλα. Για αυτό δεν έπαθα τίποτα γιατί εγώ έκανα το Pandemrix (GlaxoSmithKline) και όχι το άλλο που έκανε η κυρία που όλως παραδόξως ανακάλυψε ο πανεπιστήμων Τριανταφυλλόπουλος και όλως παραδόξως ενεργοποίησε και τον δικηγόρο της, μήπως και βγάλει και τίποτα από την ιστορία.
Για την ιστορία να σας πω και ένα περιστατικό που έτυχε μπροστά στα μάτια μου και που δείχνει τι μπορεί να προκαλέσει η τηλεόραση.
Όταν λοιπόν πήγα να κλείσω ραντεβού για το εμβόλιο, πριν από μένα υπήρχε μια ηλικιωμένη γυναίκα όχι σπουδαίας μόρφωσης απ΄ότι κατάλαβα, που ζητούσε από την νοσηλεύτρια που σημείωνε τα στοιχεία της, να σημειώσει να της κάνουν εμβόλιο από την νέα την καλή παρτίδα και όχι από την σκάρτη την παλιά που λέει η τηλεόραση ότι κυκλοφορεί. Αυτό αν βιντεοσκοπούσα και το έβαζα στο ιντερνετ ήταν όλα τα λεφτά! Η νοσηλεύτρια προσπαθούσε επί ένα δεκαλεπτο να την πείσει ότι δεν υπάρχει καλή και κακή παρτίδα και στο τέλος δεν πείστηκε μου φαίνεται.
Ας είναι καλά η τηλεόραση που μέχρι και οι μεσημερούδες γίνανε γριπολόγοι-εμβολιολόγοι-παρενεργιολόγοι!
Τι χώρα είμαστε ρε γαμώτο τελικά; -
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Όταν λοιπόν πήγα να κλείσω ραντεβού για το εμβόλιο, πριν από μένα υπήρχε μια ηλικιωμένη γυναίκα όχι σπουδαίας μόρφωσης απ΄ότι κατάλαβα, που ζητούσε από την νοσηλεύτρια που σημείωνε τα στοιχεία της, να σημειώσει να της κάνουν εμβόλιο από την νέα την καλή παρτίδα και όχι από την σκάρτη την παλιά που λέει η τηλεόραση ότι κυκλοφορεί. Αυτό αν βιντεοσκοπούσα και το έβαζα στο ιντερνετ ήταν όλα τα λεφτά! Η νοσηλεύτρια προσπαθούσε επί ένα δεκαλεπτο να την πείσει ότι δεν υπάρχει καλή και κακή παρτίδα και στο τέλος δεν πείστηκε μου φαίνεται.
Τι χώρα είμαστε ρε γαμώτο τελικά;Και κατι τετοια περιστατικα ειναι ο λογος που περιμενουμε 100 ωρες στην ουρα για να κανουμε το εμβολιο,γιατι παει κοσμος που μονο για να πει το ονομα του θελει 10 ωρες αμα αρχιζουν να ρωτανε και οτι ακουσανε στην tv τοτε χανεται τελειως η μπαλα
Με κατι τετοια περιστατικα καλλιεργειται σε ιατρους και νοσηλευτες η νοοτροπια οτι πρεπει να φερονται στους ασθενεις σαν μοσχάρια για να μην χανουν πολυτιμο χρονο. -
Η χώρα μας έχει απρόσμενα πολλά (σε σύγκριση με τα έως τώρα διεθνή επιστημονικά στοιχεία) θύματα και στις μεγάλες ηλικίες: 6 από τους νεκρούς έχουν ηλικία 64 έως 80 ετών.
Πιο συγκεκριμένα, η ηλικιακή κατανομή των 26 ανθρώπων που έως τώρα έχουν υποκύψει στον νέο ιό Α(Η1Ν1)ν είναι η εξής:
-
10-19 ετών = 4 ασθενείς
-
20-29 ετών = 4 ασθενείς
-
30-39 ετών = 2 ασθενείς
-
40-49 ετών = 7 ασθενείς
-
50-59 ετών = 3 ασθενείς
-
60-69 ετών = 1 ασθενής
-
70-79 ετών = 4 ασθενείς
-
80 ετών και πάνω = 1 ασθενής
Όσον αφορά το φύλο των θυμάτων, 15 ήταν άντρες και 11 γυναίκες.
Υποκείμενα προβλήματα
Με εξαίρεση 2 περιπτώσεις, κατά τις οποίες τα θύματα δεν έπασχαν από υποκείμενο πρόβλημα, όλοι οι άλλοι είχαν ένα ή περισσότερα προβλήματα που τους κατέτασσαν στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού.
Πιο αναλυτικά:
-
7 ήταν παχύσαρκοι
-
7 είχαν καρδιολογικό πρόβλημα
-
5 είχαν προβλήματα στο αναπνευστικό
-
4 είχαν ιστορικό καρκίνου
-
4 είχαν ανοσοκαταστολή (εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα)
-
3 είχαν σακχαρώδη διαβήτη
-
2 είχαν ασθένειες του ήπατος
Υπήρχαν επίσης ασθενείς με νεφρική ανεπάρκεια, επιπλοκές παγκρεατίτιδας και άλλα προβλήματα υγείας.
-
-
Πάντως απ' ότι είδα και εγώ αλλά και απ' ότι ξέρουμε όλοι, δεν νομίζω η χώρα μας να έχει την οργάνωση να εμβολιάσει το ονομαζόμενο 'γενικό πληθυσμό'
Αν έχεις κανονίσει ας πούμε να εμβολιάσεις 4 εκατομμύρια κόσμο, πρέπει μέχρι τα Χριστούγεννα να έχεις εμβολιάσει τουλάχιστον το 1,5 εκατομμύριο. Δεν νομίζω ότι θα το κατορθώσουν και δεν φταίει ο κόσμος για αυτό. Να καταλάβετε ότι τις πρώτες μέρες που ενδιαφέρθηκα για να εμβολιαστεί η μητέρα μου δεν έμβολίαζαν αν δεν μέτραγαν στην αναμονή 10 άτομα ( το γνωστό θέμα με την συσκεασία των δέκα εμβολίων) Δηλαδή υπήρχαν άνθρωποι που πήγαιναν και ξαναπήγαιναν και δεν τους εμβολίαζαν. Έτσι δουλειά δεν γίνεται. Από την άλλη, έχουμε την απαίτηση να ασχοληθεί με καθένα από εμάς ένας γιατρός για αρκετή ώρα, οπότε το πράγμα πάλι φρενάρει.
Νομίζω ότι και σαν λαός αλλά και σαν οργάνωση του κράτους μας, τέτοια εγχειρήματα του τύπου 'εμβολιασμός γενικού πληθυσμού' δύσκολα μπορούν να έχουν αίσια εξέλιξη. -
Καταρχην αργησαμε να εμβολιαστουμε,οι εγκρισεις του εμβολιου υπαρχουν απο τελη Σεπτεμβρη,εμεις ξεκινησαμε εμβολιασμο τον Δεκεμβρη.Πλεον το εμβολιο γινεται για προσωπικη προστασια και οχι για την μη διαδοση του ιου,αυτη ειναι δεδομενη πια.
Δεν γινεται να θες να κανεις μαζικο εμβολιασμο και να εμβολιαζεις κοσμο σε λιγα μερη, μονο 8.30-2.30 και οχι ΣΚ,ειναι σαν να λες εμβολιαζω μονο συνταξιουχους και αργόσχολους. -
Και στα πολιτισμενα κρατη ετσι γινεται ο εμβολιασμος και με παρομοια ωραρια. Εδω εμβολιαζουν και το απογευμα.
-
Αυτόν τον άκουγα στο ράδιο την Παρασκευή καθώς πήγαινα σε μια δουλειά...
Σ. Κοτταρίδης, καθ.Ιολογίας ΗΠΑ : o ιός Η1Ν1 ηπιότερος από την κοινή γρίππη
Ο Σταύρος Κοτταρίδης , Ιολόγος στο Κοννέκτικατ των ΗΠΑ είπε σήμερα χαρακτηριστικά στον Σκάι:Στις ΗΠΑ είχαμε το 2008 36000 θανάτους από την κοινή γρίππη ενώ φέτος μόλις 4500 από την νέα γρίππη, στον ίδιο αριθμό κρουσμάτων.
Οι άνω των 60 ετών δεν χρειάζονται εμβόλιο καθώς αποδείχτηκε ότι έχουν κάποιας μορφής ανοσία έναντι του συγκεκριμένου ιού.
Όσοι έκαναν το εμβόλιο γα την κοινή γρίππη δεν χρειάζεται να κάνουν και για την νέα, καθώς φαίνεται ότι το εμβόλιο της κοινής γρίππης δημιουργεί ανοσία και για την νέα.
Με τα στοιχεία που υπάρχουν ο Η1Ν1 δίνει ηπιότερα συμπτώματα από τον συνήθη τύπο του ιού, συνεπώς δεν χρειάζεται γενικός εμβολιασμός και είναι ακατανόητος ο διασπειρόμενος πανικός
Aκούστε τις πολύ ενδιαφέρουσες δηλώσεις:
-
Όσοι έκαναν το εμβόλιο γα την κοινή γρίππη δεν χρειάζεται να κάνουν και για την νέα, καθώς φαίνεται ότι το εμβόλιο της κοινής γρίππης δημιουργεί ανοσία και για την νέα.
Αυτο μου κανει εντυπωση γιατι μεχρι τωρα ακουγαμε το αντιθετο κατηγορηματικα.
Επισης πως γινεται να εχουν ανοσια οι ανω των 60 και εμεις στην Ελλαδα να εχουμε νεκρους τετοιας ηλικιας απο την νεα γριπη; -
Κι εγώ λέω, έχοντας κάνει οικογενειακώς το εμβόλιο της απλής, όχι όμως της 'νέας', ότι ουδόλως μας βοήθησε το πρώτο. Από το κεφάλι του τα βγάζει ο κ. Κοτταρίδης;
-
Πριν από λίγο μλούσα στο τηλέφωνο με ένα θείο μου από τον Καναδά και μου έλεγε ότι και εκεί η ίδια γκρίνια με το εμβόλιο υπάρχει. Υποθέτω τώρα εγώ, ότι όλο και κάποιος Έλληνας θα υπάρχει και εκεί για να ενημερώσει τους υπόλοιπους Καναδούς για τις παγκόσμιες συνομωσίες και τα τοιαύτα που ακούμε στην Ελλάδα για το εμβόλιο
-
Σημερα ετυχε να δω στο ιντερνετ το 'θυμα' του εμβολιασμου που βγηκε στον Τριανταφυλλοπουλο.Προσωπικα και χωρις να ειμαι νευρολογος,δε μου φαινεται οτι προκειται για νευρολογικο συνδρομο.Τετοια διαταραχη ομιλιας ειναι πολυ περιεργη,δεν ταιριαζει με καποια απο τις γνωστες διαταραχες ομιλιας.Ο νευρολογικος τρομος ειναι τρομος εκουσιων κινησεων και δεν εντοπιζεται στην ομιλια.Δε λεω οτι η γυναικα λεει ψεματα,απλα θελει αρκετη διερευνηση το θεμα.Ισως προκειται για σωματοποιηση καποιας ψυχικης διαταραχης,δεν ξερω.
Σιγουρα απαραδεκτος ο 'δημοσιογραφος' που εβγαλε το θεμα στην τηλεοραση χωρις να υπαρχει καποια σαφης διαγνωση της παθησης.Πως καταλαβε οτι φταιει το εμβολιο δεν το ξερω.Δεν ειναι η πρωτη φορα βεβαια και απ'οτι φαινεται σιγουρα οχι η τελευταια...
-
Ο χρήστης thvarveris έγραψε:
Αμ έτσι εξηγούνται όλα. Για αυτό δεν έπαθα τίποτα γιατί εγώ έκανα το Pandemrix (GlaxoSmithKline) και όχι το άλλο που έκανε η κυρία που όλως παραδόξως ανακάλυψε ο πανεπιστήμων Τριανταφυλλόπουλος και όλως παραδόξως ενεργοποίησε και τον δικηγόρο της, μήπως και βγάλει και τίποτα από την ιστορία.Το οτι παιρνει καποιος τηλεφωνο να δηλωσει παρενεργειες σε ενα τηλεφωνο που δηλωνεται ως τηλεφωνο ΕΟΦ(καθαρη απατη που πιο πολυ για αποποιηση ευθυνων μου κανει),δεν απανταει κανεις και παραπεμπονται σε κινητο οπου το σηκωνει μια ανειδικευτη που δεν ξερει τιποτα και τελικως ολοι απαλλασονται των ευθυνων τους λεγοντας το κορυφαιο...''Εμεις θα πληρωνουμε τα λαθη αλλων?'',δεν σας κανει να θελετε να τους κυνηγησετε οσο παει?Μια χαρα κανει η γυναικα που βαζει δικηγορο γιατι στη Μπανανια που ζουμε με τον ωχαδερφισμο που μας διακρινει ολους δειχνουμε πως καλα κανει ο Εοφ και ο καθε Εοφ και μας δουλευει.
-
Ο χρήστης manosk έγραψε:
Κι εγώ λέω, έχοντας κάνει οικογενειακώς το εμβόλιο της απλής, όχι όμως της 'νέας', ότι ουδόλως μας βοήθησε το πρώτο. Από το κεφάλι του τα βγάζει ο κ. Κοτταρίδης;Κολλήσατε οικογενειακώς την Η1Ν1 έχοντας κάνει πρόσφατα το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης?
-
Ο χρήστης jntaras έγραψε:
Αμ έτσι εξηγούνται όλα. Για αυτό δεν έπαθα τίποτα γιατί εγώ έκανα το Pandemrix (GlaxoSmithKline) και όχι το άλλο που έκανε η κυρία που όλως παραδόξως ανακάλυψε ο πανεπιστήμων Τριανταφυλλόπουλος και όλως παραδόξως ενεργοποίησε και τον δικηγόρο της, μήπως και βγάλει και τίποτα από την ιστορία.
Το οτι παιρνει καποιος τηλεφωνο να δηλωσει παρενεργειες σε ενα τηλεφωνο που δηλωνεται ως τηλεφωνο ΕΟΦ(καθαρη απατη που πιο πολυ για αποποιηση ευθυνων μου κανει),δεν απανταει κανεις και παραπεμπονται σε κινητο οπου το σηκωνει μια ανειδικευτη που δεν ξερει τιποτα και τελικως ολοι απαλλασονται των ευθυνων τους λεγοντας το κορυφαιο...''Εμεις θα πληρωνουμε τα λαθη αλλων?'',δεν σας κανει να θελετε να τους κυνηγησετε οσο παει?Μια χαρα κανει η γυναικα που βαζει δικηγορο γιατι στη Μπανανια που ζουμε με τον ωχαδερφισμο που μας διακρινει ολους δειχνουμε πως καλα κανει ο Εοφ και ο καθε Εοφ και μας δουλευει.
Καλα τα λες, αλλά ας περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει με αυτή την ιστορία.
Θα σου πω και μία ιστορία
Ειχα μία θεία ( δεν ζει πια) που φοβόταν τα φάρμακα και όταν ένα γιατρός της συνταγογραφούσε ένα φάρμακο, το αγόραζε, άνοιγε το κουτί και αμέσως διάβαζε τις πιθανές παρενέργειες και ω του θαύματος σε ένα τέταρτο τις 'πάθαινε' όλες, πολλες φορές πριν καταπιεί το φάρμακο
Δεν πήρε ποτέ ένα φάρακο χωρίς να 'πάθει' το σύνολο των παρενεργειών.
καταλαβαίνεις προφανώς τι εννοώ.
Ας περιμένουμε λοιπόν.
Εγώ πάντως καθώς και η μητέρα μου που κάναμε το εμβόλιο δεν πάθαμε τίποτε. -
Ο χρήστης nidosan έγραψε:
Κι εγώ λέω, έχοντας κάνει οικογενειακώς το εμβόλιο της απλής, όχι όμως της 'νέας', ότι ουδόλως μας βοήθησε το πρώτο. Από το κεφάλι του τα βγάζει ο κ. Κοτταρίδης;
Κολλήσατε οικογενειακώς την Η1Ν1 έχοντας κάνει πρόσφατα το εμβόλιο της εποχιακής γρίπης?
Ναι. Δεν είμαι 100% βέβαιος ότι πρόκειται για τη νέα γρίππη (δεν έγινε μικροβιολογική ανάλυση), αλλά 4 γιατροί ακούγοντας τα συμπτώματα και τον τρόπο εξέλιξης της ίωσης είπαν ότι 'κατά πάσα πιθανότητα' επρόκειτο για τη νέα γρίππη. Πάντως το εμβόλιο της κοινής γρίππης το κάναμε 1-2 μήνες νωρίτερα. Εκτός αν ήταν τζούφιο (παίζει κι αυτό μερικές φορές).
-
Nαι φυσικα παιζει και το ψυχολογικο δε διαφωνω,η ανευθυνοτητα ομως ειναι το κατακριτεο Τεσπα θα δουμε!
-
Εμένα την 'άρπαξε' ο μεσαίος (Β' Δημοτικού), μάλλον από το σχολείο. Εκδήλωση συμπτωμάτων την προηγούμενη Παρασκευή πρωί και την Κυριακή το απόγευμα ήταν απύρετος. Σήκωσε μέχρι 38.5, έκανε έναν εμετό και παραπονιόταν για πονοκέφαλο. Με αντιπυρετικά, πυρετός έπεφτε εύκολα. Στη γρήγορη ανάρρωση, μάλλον βοήθησε το γεγονός ότι ο μικρός έκατσε πράγματι στο κρεβάτι όλο το τριήμερο και δε σηκώθηκε καθόλου. Από φάρμακα, πήρε μόνο Depon και Claritin (για το βήχα).
Το ωραίο είναι, ότι σε πείσμα των προβλέψεων των γιατρών, οι υπόλοιποι δεν κολλήσαμε. Βέβαια, ακολούθησαμε αυστηρά τους κανόνες υγιεινής (πλύσιμο χεριών, μάσκες) και κρατούσαμε το μικρό απομονωμένο στο δωμάτιό του.
Σήμερα, 10 μέρες μετά, του έχει μόνο ένας βήχας που πιστεύουμε θα φύγει σιγά-σιγά.
-
Ο χρήστης stam69 έγραψε:
Σήμερα, 10 μέρες μετά, του έχει μόνο ένας βήχας που πιστεύουμε θα φύγει σιγά-σιγά.Αυτό είναι το κακό στις γρίπες, το ό,τι αφήνουν μερικά 'παράσημα' για αρκετό καιρό μετά, ακόμα και μήνα.
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?