-
Τον άκουσα τον κύριο, άκουσα και κάποιον Ευθυμίου με αντίθετα επιχειρήματα.
Το μοναδικό σίγουρα σωστό είναι αυτό που είπε ο Ευθυμίου: οι γιατροί ΟΦΕΙΛΟΥΝ να εμβολιαστούν, γιατί σε διαφορετική περίπτωση 'θέτουν σε κίνδυνο τους ασθενείς τους'.
Πολύ σωστό μου φάνηκε αυτό, ειδικά από τη στιγμή που οι γιατροί έρχονται σ' επαφή με άτομα που δεν είναι υγιή.Άρα, ίσως έχει δίκιο ο πρώτος για την επικινδυνότητα του εμβολίου, όμως ο ίδιος πρέπει να το κάνει. Και δεν το κάνει.
-
Σήμερα πάντως με το που άκουσα τον Πλωμαρίτη να τάσεται κατά του εμβολιασμού έτρεξα και το έκανα, αλλά δεν υπήρχε ενθουσιασμός από τον υπόλοιπο κόσμο.
-
Καλά, περιμένετε να φουντώσει η επιδημία και θα δείτε πως θα βάζει ΜΕΣΟΝ ο κόσμος για να βρει εμβόλιο.
-
Ο χρήστης leonp έγραψε:
Καλά, περιμένετε να φουντώσει η επιδημία και θα δείτε πως θα βάζει ΜΕΣΟΝ ο κόσμος για να βρει εμβόλιο.Ότι και να γίνει εγώ δεν το κάνω.
Προτιμώ στο σώμα μου τον ιό του θεούλη παρά το διάβολο των φαρμακοβιομηχάνων. -
Απαγορευτηκε ο εμβολιασμος στα παιδια μεχρι 5 χρονων
-
Αντιγράφω αυτά που έγραψα εδώ http://www.parents.gr/forum/showthread. ... ost1398790 και περιμένω τις απόψεις σας:
Αν διαβάσεις εδώ http://www.classical-homeopathy.gr/text ... nation.htm ίσως να σου λυθεί η απορία.
Με λίγα λόγια - επειδή το άρθρο είναι μεγάλο - για να σταματήσει μια 'επιδημία' το λογικότερο είναι το εμβόλιο να το κάνουν οι υγιείς.
Όσοι έχουν επιβαρυμένη υγεία το εμβόλιο μπορεί να δημιουργήσει ακόμα μεγαλύτερα θέματα υγείας στον οργανισμό.Αυτή φυσικά είναι απλά μια άποψη, η άλλη λέει ... προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες... !?
Μάλλον με την λογική αντί να κολλήσουν και να νοσήσουν βαριά να νοσήσουν ελαφρά/ελάχιστα ή ίσως με την ψυχρή λογική ότι προκειμένου να γλυτώσει το σύνολο είναι αποδεκτό να υπάρχουν και κάποια θύματα.Το λογικό κατά την δική μου άποψη είναι ότι αν αποφασίσει η πολιτεία γενικό εμβολιασμό πρώτα θα πρέπει να εμβολιαστούν οι υγιέστατοι σε ποσοστό πάνω από 40% (αν θυμάμαι καλά -καλά θυμάμαι, όπως βρήκα σήμερα στα ΝΕΑ) του συνολικού πληθυσμού. Έτσι θα προστατευθούν οι ευπαθείς αλλά ... ποιος πείθει τους υγιέστατους ? Ο καθένας κοιτά τον εαυτό του και ο κάθε γιατρός που συμβουλεύει προσωπικά βλέπει τον ασθενή του/ φίλο του και όχι το σύνολο.
Με αυτά φαίνεται λες και είμαι υπέρ του μαζικού εμβολιασμού. Δεν είμαι, απλά αναφέρω την άποψη μου σχετικά με τον τρόπο που θα έπρεπε να γίνει (για μία π.χ. πραγματικά σοβαρή ασθένεια).
Διορθώστε με αν κάπου χάνω κάτι
-
mesastou εχεις περασει στην σφαιρα της φιλοσοφιας!
Για να εχει καποιος σοβαρη αποψη για προτεραιοτητα εμβολιασμου κτλ πρεπει να ειναι Τριχοπουλος ή τελος παντων σχετικης ειδικοτητας,εδω εμεις δεν εχουμε καταφερει να εξηγησουμε πολυ απλότερα θεματα.Αυριο παω να κανω το εμβολιο,εαν δεν ακουσετε νεα μου για καμια εβδομαδα καντε μου διαδικτυακη κηδεια και στο τελος φυσικα τσιμπούσι
-
Εδώ μπορούν να βλέπουν, όσοι έχουν παιδιά σε σχολεία της νομαρχίας Αττικής, ποιά τμήματα, σε ποιά σχολεία και τη διάρκεια που κλείνουν. Οι απουσίες στέλνονται εκεί και κάθε βράδυ αργά βγαίνει το δελτίο τύπου.
Ίσως να υπάρχει και κάτι αντίστοιχο για άλλα μέρη αλλά δεν το έψαξα.Η γρίπη είναι πιο ελαφριά από πολλές άλλες γρίπες που έχουμε περάσει όλοι μας. Το μόνο ιδιαίτερο είναι ότι 'κολλάνε' μαζικά τα πλήθη, με αποτέλεσμα να την κολλήσουν και άτομα που θα είχαν πρόβλημα ότι και να κολλούσαν. Στο σπίτι την περάσαμε 3 στους 4, όλοι στο πόδι και ο μόνος που δεν κόλλησε, από σήμερα έχει μια βδομάδα 'διακοπές' γιατί η τάξη του έχει αποδεκατιστεί. Και φυσικά μας κοροϊδεύει που είναι ο μόνος που δεν αρρώστησε και ο μόνος που κάθεται.
Εμβόλια και άλλα εξωτικά, από τη στιγμή που κανείς μας δεν είχε κάποιο πρόβλημα, εννοείται ούτε που μου πέρασαν από το μυαλό.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Η γρίπη είναι πιο ελαφριά από πολλές άλλες γρίπες που έχουμε περάσει όλοι μας. Το μόνο ιδιαίτερο είναι ότι 'κολλάνε' μαζικά τα πλήθη, με αποτέλεσμα να την κολλήσουν και άτομα που θα είχαν πρόβλημα ότι και να κολλούσαν. Στο σπίτι την περάσαμε 3 στους 4, όλοι στο πόδι και ο μόνος που δεν κόλλησε, από σήμερα έχει μια βδομάδα 'διακοπές' γιατί η τάξη του έχει αποδεκατιστεί. Και φυσικά μας κοροϊδεύει που είναι ο μόνος που δεν αρρώστησε και ο μόνος που κάθεται.Απο περιέργεια και μόνο πως πιστεύεις οτι τη γλίτωσε ο ένας αφου οι άλλοι 3 κολησατε;
Που το αποδίδεις; -
θα πάμε από το εμβόλιο ή από την γρίππη ή τέλος πάντων από κάτι που δεν γνωρίζουμε καλά! Εγώ μόνο μια ερώτηση έχω να κάνω, μάλλον δυο:
ποιος/ποιοι εισάγει/ουν αυτά τα GEL και υγρά πανάκια καθαρισμού χεριών? (πλούτισε/σαν ήδη!)
πόσους ιούς γρίπης έχουμε περάσει και δεν πάθαμε απολύτως τίποτα!? (είμαι 35 κι ακόμη ζω!)
θα το κάνω όμως! για την Ελλάδα ρε γαμ@το!
-
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Η γρίπη είναι πιο ελαφριά από πολλές άλλες γρίπες που έχουμε περάσει όλοι μας. Το μόνο ιδιαίτερο είναι ότι 'κολλάνε' μαζικά τα πλήθη, με αποτέλεσμα να την κολλήσουν και άτομα που θα είχαν πρόβλημα ότι και να κολλούσαν. Στο σπίτι την περάσαμε 3 στους 4, όλοι στο πόδι και ο μόνος που δεν κόλλησε, από σήμερα έχει μια βδομάδα 'διακοπές' γιατί η τάξη του έχει αποδεκατιστεί. Και φυσικά μας κοροϊδεύει που είναι ο μόνος που δεν αρρώστησε και ο μόνος που κάθεται.
Απο περιέργεια και μόνο πως πιστεύεις οτι τη γλίτωσε ο ένας αφου οι άλλοι 3 κολησατε;
Που το αποδίδεις;Δεν είμαι ειδική να απαντήσω, φαντάζομαι κάθε οργανισμός έχει τις δικές του άμυνες και αντοχές. Δεν αποκλείω να την περάσει κάποια στιγμή αλλά το συγκεκριμένο άτομο έχει τρομερές αντοχές, αρρωσταίνει σπάνια και κυκλοφορεί χειμώνα, καλοκαίρι σαν τον Ταρζάν. Μόνο το εσώρουχο μέσα στο σπίτι και ας χιονίζει.
-
μεγαλη προσοχή στο να μη συγχέουμε τους όρους γρίπη με κρυολόγημα.
κοινώς,οι περισσότεροι από σας που νομιζουν οτι.. γριπώθηκαν, στην πραγματικοτητα απλα κρυολόγησαν.
αυτά.
-
Ο χρήστης fog έγραψε:
Η γρίπη είναι πιο ελαφριά από πολλές άλλες γρίπες που έχουμε περάσει όλοι μας. Το μόνο ιδιαίτερο είναι ότι 'κολλάνε' μαζικά τα πλήθη, με αποτέλεσμα να την κολλήσουν και άτομα που θα είχαν πρόβλημα ότι και να κολλούσαν. Στο σπίτι την περάσαμε 3 στους 4, όλοι στο πόδι και ο μόνος που δεν κόλλησε, από σήμερα έχει μια βδομάδα 'διακοπές' γιατί η τάξη του έχει αποδεκατιστεί. Και φυσικά μας κοροϊδεύει που είναι ο μόνος που δεν αρρώστησε και ο μόνος που κάθεται.
Απο περιέργεια και μόνο πως πιστεύεις οτι τη γλίτωσε ο ένας αφου οι άλλοι 3 κολησατε;
Που το αποδίδεις;Δεν είμαι ειδική να απαντήσω, φαντάζομαι κάθε οργανισμός έχει τις δικές του άμυνες και αντοχές. Δεν αποκλείω να την περάσει κάποια στιγμή αλλά το συγκεκριμένο άτομο έχει τρομερές αντοχές, αρρωσταίνει σπάνια και κυκλοφορεί χειμώνα, καλοκαίρι σαν τον Ταρζάν. Μόνο το εσώρουχο μέσα στο σπίτι και ας χιονίζει.
Μάλλον αυτό είναι. Την πέρασε πολύ ελαφρά. Αν επιτρέπεται ποία είναι η ηλικία του; Όταν αρρωσταίνει ανεβάζει ψηλό πυρετό; Τα 4 επίπεδα υγείας τα έχεις υπόψη σου; sorry για το
-
Είναι 10 χρονών. Δεν ανεβάζω πυρετό, νομίζω 2 φορές στη ζωή μου πέρασα το 38 και τα πιτσιρίκια το 'κληρονόμησαν' μάλλον αυτό. Σπάνια σε γρίπη, περνούν 1-2 το χρόνο, κάνουν για λίγες ώρες ανέβασμα πιο ψηλά και μετά κανονικά. Εκτός από 2-3 παιδικές αρρώστιες, ο συγκεκριμένος μικρός, δεν έχει αρρωστήσει άλλη φορά.
Θα κοιτάξω αυτό με τα επίπεδα υγείας (το οποίο και δε γνώριζα). Σ ευχαριστώ.
και γω για το
-
Αν τελικά δε γίνει η πανδημία και δε χρειαστούν τα εμβόλια ποιός θα τα πληρώσει αφού τα έχουμε ήδη αγοράσει; Θα τα δεχτούνε πίσω άραγε;
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
[...]Τα 4 επίπεδα υγείας τα έχεις υπόψη σου; sorry για το4 επίπεδα υγείας;
....ομοιοπαθητική....rrrright -
Ο χρήστης PG220 έγραψε:
Αν τελικά δε γίνει η πανδημία και δε χρειαστούν τα εμβόλια ποιός θα τα πληρώσει αφού τα έχουμε ήδη αγοράσει; Θα τα δεχτούνε πίσω άραγε;μα σε αυτό έγκειται η επιτυχία των φαρμακοβιομηχανιών... το πουλήσανε χωρίς να χρειαστεί να μας πείσουνε να το αγοράσουμε!
όλα τα κράτη παγκοσμίως (που) αγοράσανε και θα τα χρεώσουν έμμεσα σε εμάς τους πολίτες!
yeah baby, yeah!
-
Πανδημια υπαρχει ηδη.Οι εμβολιασμοι ξεκινησαν και συνεχιζονται,εγω προσωπικα εχω εμβολιαστει εδω και 4-5 μερες.
Η διαφορα αυτης της γριππης απο την εποχικη ειναι οτι αφορα τους νεους ανθρωπους.Συγκεκριμενα,εχουμε θανατους σε νεους ανθρωπους(40αρηδες,35αρηδες) πραγμα που δεν υπηρχε στην εποχικη γριππη,η οποια αφορα κυριως τους πιο ηλικιωμενους.Ακομα και υγιεις νεοι ανθρωποι νοσουν βαρια και νοσηλευονται σε μοναδες εντατικης θεραπειας,μερικοι απο αυτους θα πεθανουν δυστυχως.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,μπορει οι περισσοτεροι να περασουν τη γριππη με μια βδομαδα στο σπιτι,αλλα θα υπαρξει και ενα μικρο ποσοστο νεων ανθρωπων που θα νοσησουν σοβαρα.Επαναλαμβανω οτι αυτο το ποσοστο ηταν μηδενικο με την εποχικη γριππη.
Δεν καταλαβαινω τον πανικο που επικρατει με τις παρενεργειες του εμβολιου.Ειναι ακριβως οι ιδιες με το εμβολιο της εποχικης γριππης που μεχρι περσι γινοταν σε μεγαλο μερος του πληθυσμου.Να αναφερω επισης οτι παρενεργειες εχουν ολα τα εμβολια,ξεκινωντας απο αυτα που γινονται σε παιδικη ηλικια.Θα αφησετε τα παιδια σας χωρις εμβολιασμους?
Καθε εμβολιο/φαρμακευτικη αγωγη εχει κινδυνους και παρενεργειες.Γιαυτο εμβολιαζομαστε και παιρνουμε φαρμακα μονο οταν υπαρχει λογος.Η γριππη Η1Ν1 ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ λογος να εμβολιαστουμε. -
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
...Ακομα και υγιεις νεοι ανθρωποι νοσουν βαρια και νοσηλευονται σε μοναδες εντατικης θεραπειας,μερικοι απο αυτους θα πεθανουν δυστυχως.Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα,μπορει οι περισσοτεροι να περασουν τη γριππη με μια βδομαδα στο σπιτι,αλλα θα υπαρξει και ενα μικρο ποσοστο νεων ανθρωπων που θα νοσησουν σοβαρα.Επαναλαμβανω οτι αυτο το ποσοστο ηταν μηδενικο με την εποχικη γριππη.Εδώ είναι μια αντίφαση, μας λένε πως είναι ήπια γρίπη από την άλλη συμβαίνουν αυτά που λες. Η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι πως συμβαίνει (να νοσούν βαριά/πεθαίνουν) σε όσους σε έχουν κάποιο σημαντικό θέμα υγείας. Δεν συμβαίνει απλά στην τύχη. Φυσικά υπάρχουν και ελάχιστοι που δεν γνωρίζουν ότι έχουν κάτι σοβαρό.
...Θα αφησετε τα παιδια σας χωρις εμβολιασμους?
Το θέτεις λες και η απάντηση είναι 'φυσικά και όχι'. Ούτε καν αναφέρεις ότι ορισμένα από τα παιδικά εμβόλια ίσως να μην είναι πραγματικά απαραίτητα. Εδώπ.χ. υπάρχει γραμμένο πριν 5 χρόνια ότι 4 αρκούν, δηλαδή τα Κοκκύτη, Διφθερίτιδας, Τέτανου και Πολιομυελίτιδας.
Γενικά, μέχρι φέτος ούτε συζήτηση δεν γινόταν σχετικά με την αναγκαιότητά των εμβολίων.
Αν κάποιος έλεγε π.χ. σε μια παρέα ότι εγώ δεν έκανα το Χ εμβόλιο στο παιδί μου τον αντιμετώπιζαν σαν να είναι από άλλο πλανήτη, σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, σαν ανεύθυνο, άντε απλά σαν περίεργο.Πραγματικά θα με ενδιέφερε η κριτική σου πάνω στο άρθρο του Κυβέλλου που γράφτηκε πριν 5 χρόνια, μιας και όπως βλέπω είσαι γιατρός.
Καθε εμβολιο/φαρμακευτικη αγωγη εχει κινδυνους και παρενεργειες.Γιαυτο εμβολιαζομαστε και παιρνουμε φαρμακα μονο οταν υπαρχει λογος.Η γριππη Η1Ν1 ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ λογος να εμβολιαστουμε.
Πόσο ποσοστό του πληθυσμού είναι αρκετό; Αν θες σχολίασε παρακαλώ και το άλλο που έγραψα σήμερα το πρωί στο ίδιο νήμα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σου -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Εδώ είναι μια αντίφαση, μας λένε πως είναι ήπια γρίπη από την άλλη συμβαίνουν αυτά που λες. Η άποψη που έχω διαμορφώσει είναι πως συμβαίνει (να νοσούν βαριά/πεθαίνουν) σε όσους σε έχουν κάποιο σημαντικό θέμα υγείας. Δεν συμβαίνει απλά στην τύχη. Φυσικά υπάρχουν και ελάχιστοι που δεν γνωρίζουν ότι έχουν κάτι σοβαρό.
Δεν ειναι ακριβως ετσι.Δυστυχως η γριππη αυτη δεν αφορα μονο αυτους με βαρια συν-νοσηματα.Πολλοι ασθενεις με παχυσαρκια η και εγγυες γυναικες εχουν πολυ αυξημενο κινδυνο να νοσησουν σοβαρα και να νοσηλευτουν σε ΜΕΘ.Αυτο δεν ισχυε παλιοτερα με την εποχικη γριππη.Φυσικα εχουν αναφερθει και αρκετες περιπτωσεις σοβαρης νοσου σε νεους χωρις αλλα προβληματα υγειας.Οι περισσοτεροι περνουν τη νοσο σε ηπια μορφη,αλλα υπαρχουν και καποιοι(ενα μικρο ποσοστο βεβαιως) νεοι ανθρωποι που νοσουν βαρια.Πχ σε μια απο τις πρωτες μελετες του καλοκαιριου στην Αμερικη,οι εγγυες γυναικες χωρις σοβαρα προβληματα υγειας ειχαν περιπου 10% θνητοτητα.ΤΕΡΑΣΤΙΟ νουμερο.Γιαυτο και οι εγγυες ανηκουν στις ευπαθεις ομαδες που εμβολιαζονται χρονικα πρωτες.
Το θέτεις λες και η απάντηση είναι 'φυσικά και όχι'. Ούτε καν αναφέρεις ότι ορισμένα από τα παιδικά εμβόλια ίσως να μην είναι πραγματικά απαραίτητα. Εδώπ.χ. υπάρχει γραμμένο πριν 5 χρόνια ότι 4 αρκούν, δηλαδή τα Κοκκύτη, Διφθερίτιδας, Τέτανου και Πολιομυελίτιδας.
Γενικά, μέχρι φέτος ούτε συζήτηση δεν γινόταν σχετικά με την αναγκαιότητά των εμβολίων.
Αν κάποιος έλεγε π.χ. σε μια παρέα ότι εγώ δεν έκανα το Χ εμβόλιο στο παιδί μου τον αντιμετώπιζαν σαν να είναι από άλλο πλανήτη, σαν να μην έχει επαφή με την πραγματικότητα, σαν ανεύθυνο, άντε απλά σαν περίεργο.Πραγματικά θα με ενδιέφερε η κριτική σου πάνω στο άρθρο του Κυβέλλου που γράφτηκε πριν 5 χρόνια, μιας και όπως βλέπω είσαι γιατρός.
Δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να απαντησω σε κατι τετοιο.Θελω να πω οτι στα αρθρα που αναφερεις τιθεται σε αμφισβητηση η χρησιμοτητα των εμβολιασμων γενικα,ενω ομως ειμαστε σε καθεστως προγραμματος εμβολιασμου στην παιδικη ηλικια.Εχουμε δηλαδη μειωσει την παιδικη θνησιμοτητα τα τελευταια χρονια(για πολλους λογους μεταξυ των οποιων ΚΑΙ τα προγραμματα εμβολιασμων) και εχουμε πρακτικα 'εξαφανισει' μερικες ασθενειες και τωρα ξαφνικα αμφισβητουμε τα εμβολια?Δεν ειναι 'ταμπου' το θεμα των εμβολιασμων,αλλα ηθικα βρισκω αδυνατο το ενδεχομενο να πραγματοποιηθει αυτη τη στιγμη προοπτικη μελετη με δυο ομαδες-γκρουπ που θα αποδειξει τη χρησιμοτητα των εμβολιων.
Δε θα ηθελα να σχολιασω την αποψη ενος ομοιοπαθητικου,γιατι εχουμε δομικες διαφορες στη θεωρητικη προσεγγιση της ασθενειας.Το να πω απλα οτι διαφωνω δεν εχει κανενα νοημα,η αποσταση μεταξυ κλασσικης ιατρικης και ομοιοπαθητικης ειναι τεραστια.Δεν θελω να εκφρασω προσωπικες αποψεις, οποιος θελει πιστευει τους ομοιοπαθητικους η οχι.Παντως να πω οτι αν καποιος πιστευει τους ομοιοπαθητικους γιατρους θα πρεπει να προστρεχει σε αυτους ακομα και για τα σημαντικα προβληματα υγειας.Λογω ειδικοτητας,θα ηθελα πολυ να μαθω πως θα γιατρεψει ενας ομοιπαθητικος γιατρος μια βαρια βακτηριακη πνευμονια χωρις να χρησιμοποιησει αντιβιοτικα.
Πόσο ποσοστό του πληθυσμού είναι αρκετό; Αν θες σχολίασε παρακαλώ και το άλλο που έγραψα σήμερα το πρωί στο ίδιο νήμα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σουΘΑ εμβολιαστουν ολες οι ευπαθεις ομαδες πληθυσμου.Το προγραμμα εμβολιασμου εχει ανακοινωθει απο το υπουργειο υγειας.Το να εμβολιασουμε αυτους που δεν το χρειαζονται για να προστατεψουμε αυτους που το χρειαζονται μου φαινεται το λιγοτερο ατοπο(αυτο καταλαβα απο οσα γραφεις στο quote νωριτερα το πρωι,αν καταλαβα λαθος διευκρινησε μου το σε παρακαλω).Το εμβολιο δε δημιουργει μεγαλυτερα θεματα υγειας στους ηδη επιβαρυμενους αρρωστους.Εξαλλου, το νεο εμβολιο γριππης ειναι ιδιο με το εμβολιο της εποχικης γριππης με τη διαφορα οτι προστατευει για το στελεχος Η1Ν1.Ακομα και ο τροπος παρασκευης ειναι ιδιος.Γιατι το ενα ειναι οκ(για την εποχικη γριππη) και το αλλο ειναι η αιτια ολων των κακων(για το Η1Ν1).Επαναλαμβανω οτι εχω ηδη εμβολιαστει χωρις κανενα προβλημα και συστηνω το ιδιο σε οποιον με ρωτα.
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?