-
είχα ένα γαργάλημα/γρατζούνισμα τις τελευταίες 2 μέρες στο λαιμό, ήπια χθες 2 τσιπουράκια και είμαι οκ σήμερα
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
By the way, γιατί οι αιμοδότες ανήκουν στα άτομα που πρέπει να εμβολιαστούν; Όσοι έχουν δώσει αίμα πρόσφατα έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα;Κατηγορηματικά όχι. Το ανοσοποιητικό σύστημα δεν εξασθενεί. Πρακτικά σε μία εβδομάδα μετά την αιμοληψία η ανάλυση αίματος δεν δείχνει καμία διαφορά και η ποσότητα αίματος που αφαιρείται δεν προκαλεί πέραν της φυσιολογικής αδυναμίας την ημέρα εκείνη τίποτα άλλο.
Οι αιμοδότες είναι πολύ σημαντικοί στο Σύστημα Υγείας. Μπορούν να κληθούν οποιαδήποτε στιγμή να προσφέρουν αίμα αν υπάρξει ανάγκη προσπερνώντας τα συμβατικά όρια αιμοληψίας (3 μήνες κατ' ελάχιστον και 6 μήνες υπό φυσιολογικές συνθήκες). Αυτό για να γίνει πρέπει να είναι υγιείς.
Σε περίοδους λοιπόν όπου υπάρχει ο κίνδυνος πανδειμίας (όπως με τον Η1Ν1) εμβολιάζεις την ομάδα αυτή για να συνεχίσεις να την έχεις 'ετοιμοπόλεμη'. Κάτι που θα ήταν αδύνατο αν το 50% των αιμοδοτών ήταν άρρωστοι με γρίπη.
Μην λέμε πράγματα τα οποία δημιουργούν φοβίες. Είμαστε χώρα που εισάγουμε 200,000 μπουκάλες αίμα το έτος και το 80% των ατόμων που μπορούν να δώσουν αίμα (από 18 ως 65, χωρίς ηπατίτιδα, χαμηλή πίεση, χαμηλό αιματοκρίτη κ.λπ.) δεν δίνει για βλακώδεις δικαιολογίες. Μην προσθέτουμε μία ακόμα δικαιολογία.
Είμαι πάνω από 15 χρόνια αιμοδότης (εδώ και στην Ιταλία παλαιότερα). Πρέπει να έχω δώσει περί τις 25 δόσεις αίμα (κάτι λιγότερο από 2 το έτος) εκ των οποίων οι 15 τα τελευταία 8 έτη. Ο πεθερός μου ήταν εθελοντής αιμοδότης και στην σταδιοδρομία του (λόγω υψηλής αιμοσφαιρίνης στο αίμα έδινε 3 φορές το έτος) είχε δώσει πάνω από 100 δόσεις αίματος. Σήμερα έχει υπερβεί τα 70 και δεν έχει απολύτως τίποτα. Ομοίως και εγώ δεν έχω παρατηρήσει μεγαλύτερη τρωτότητα σε ιούς και άλλες αηδίες όταν άρχισα να δίνω συστηματικά αίμα από πριν. Το αντίθετο μάλιστα. Κάποιοι ιατροί διατείνονται ότι οι ελεγχόμενες αυτές αφαιμάξεις κρατούν σε εγρήγορση το σώμα μας και βελτιώνουν ελαφρά και την αντίσταση στις ασθένειες.
Δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι πριν από 200 έτη μία από τις συνήθεις πρακτικές ίασης ήταν η αφαίμαξη (είτε με τομή ή 'πιο επιστημονικά' με βδέλες). Στη συνέχεια η εξέλιξη της ιατρικής απέδειξε ότι η αφαίμαξη δεν προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο και σε πολλές περιπτώσεις είναι το τελευταίο πράγμα που πρέπει να κάνεις. Όμως σε έναν υγειή οργανισμό η αφαίρεση του ~10% του όγκου του αίματος (που για τη δική μου stature αναλογεί σε περίπου 500ml αίματος ενώ η δόση είναι μικρότερη) δεν προκαλεί απολύτως τίποτα. Σε λίγες το πολύ ώρες το αίμα αναπληρώνεται πλήρως κατ' όγκο και σε μία εβδομάδα ο δείκτης των ερυθρών αιμοσφαιρίων έχει επανέλθει στο φυσιολογικό ενώ για τα λευκά αιμοσφαίρια απαιτείται χρόνος που δεν υπερβαίνει το μήνα*.
- Η λεγόμενη αντίσταση σε ιούς δεν καθορίζεται από το πλήθος των λευκών αιμοσφαιρίων. Ο οργανισμός αν νιώθει ότι απειλείται παράγει λευκά αιμοσφαίρια σε λίγες μόνον ώρες.
-
Έχω απίστευτα υψηλή αιμοσφαιρίνη (βασικά είμαι στο άνω όριο, αν θυμάμαι καλά έχω 40 με μαξ το 40 στις μονάδες που έβλεπα στην ανάλυση αίματος).
Είχα πάει λοιπόν να δώσω αίμα μια φορά στο νοσοκομείο. Αν σας πώ ότι με διώξαν επειδή βαριόταν να μου πάρουν -
Ο χρήστης kvlachos έγραψε:
......
Πραγματικά θα με ενδιέφερε η κριτική σου πάνω στο άρθρο του Κυβέλλου που γράφτηκε πριν 5 χρόνια, μιας και όπως βλέπω είσαι γιατρός.Δεν ειμαι σιγουρος οτι μπορω να απαντησω σε κατι τετοιο.Θελω να πω οτι στα αρθρα που αναφερεις τιθεται σε αμφισβητηση η χρησιμοτητα των εμβολιασμων γενικα,ενω ομως ειμαστε σε καθεστως προγραμματος εμβολιασμου στην παιδικη ηλικια.Εχουμε δηλαδη μειωσει την παιδικη θνησιμοτητα τα τελευταια χρονια(για πολλους λογους μεταξυ των οποιων ΚΑΙ τα προγραμματα εμβολιασμων) και εχουμε πρακτικα 'εξαφανισει' μερικες ασθενειες και τωρα ξαφνικα αμφισβητουμε τα εμβολια?Δεν ειναι 'ταμπου' το θεμα των εμβολιασμων,αλλα ηθικα βρισκω αδυνατο το ενδεχομενο να πραγματοποιηθει αυτη τη στιγμη προοπτικη μελετη με δυο ομαδες-γκρουπ που θα αποδειξει τη χρησιμοτητα των εμβολιων.
Δε θα ηθελα να σχολιασω την αποψη ενος ομοιοπαθητικου,γιατι εχουμε δομικες διαφορες στη θεωρητικη προσεγγιση της ασθενειας.Το να πω απλα οτι διαφωνω δεν εχει κανενα νοημα,η αποσταση μεταξυ κλασσικης ιατρικης και ομοιοπαθητικης ειναι τεραστια.Δεν θελω να εκφρασω προσωπικες αποψεις, οποιος θελει πιστευει τους ομοιοπαθητικους η οχι.
Υποψιάζομαι ότι δεν διάβασες το άρθρο, δεν πειράζει. Συμφωνώ ότι η 'απόσταση μεταξυ κλασσικης ιατρικης και ομοιοπαθητικής είναι τεράστια', και ας λένε οι ομοιοπαθητικοί ότι μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα, και ας το κάνουν κιόλας (γνωρίζω περίπτωση καρκινοπαθούς).
Παντως να πω οτι αν καποιος πιστευει τους ομοιοπαθητικους γιατρους θα πρεπει να προστρεχει σε αυτους ακομα και για τα σημαντικα προβληματα υγειας.Λογω ειδικοτητας,θα ηθελα πολυ να μαθω πως θα γιατρεψει ενας ομοιπαθητικος γιατρος μια βαρια βακτηριακη πνευμονια χωρις να χρησιμοποιησει αντιβιοτικα.
Συμφωνώ απόλυτα με την πρώτη πρότασή σου, μάλλον όμως για διαφορετικούς λόγους. Σχετικά με την δεύτερη πρόταση γνωρίζω πως ο δικός μου γιατρός (ομοιοπαθητικός) έχει καταφύγει σε αντιβίωση καθώς και σε κορτιζόνη. Πρέπει να προέχει το καλό του ασθενούς και όχι το πείσμα για την θεραπευτική μέθοδο του καθενός. Φυσικά όταν πηγαίνει κανείς στους ομοιοπαθητικούς αναμένει να αποφύγει αντιβιώσεις κλπ.
Ξέρω ότι δεν απαντώ στην ερώτησή σου, μπορώ μόνο να σου πω πως πέρασα αμυγδαλίτιδα χωρίς αντιβίωση πέρυσι τέτοια εποχή....
Πόσο ποσοστό του πληθυσμού είναι αρκετό; Αν θες σχολίασε παρακαλώ και το άλλο που έγραψα σήμερα το πρωί στο ίδιο νήμα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σουΘΑ εμβολιαστουν ολες οι ευπαθεις ομαδες πληθυσμου.Το προγραμμα εμβολιασμου εχει ανακοινωθει απο το υπουργειο υγειας.Το να εμβολιασουμε αυτους που δεν το χρειαζονται για να προστατεψουμε αυτους που το χρειαζονται μου φαινεται το λιγοτερο ατοπο(αυτο καταλαβα απο οσα γραφεις στο quote νωριτερα το πρωι,αν καταλαβα λαθος διευκρινησε μου το σε παρακαλω).Το εμβολιο δε δημιουργει μεγαλυτερα θεματα υγειας στους ηδη επιβαρυμενους αρρωστους.Εξαλλου, το νεο εμβολιο γριππης ειναι ιδιο με το εμβολιο της εποχικης γριππης με τη διαφορα οτι προστατευει για το στελεχος Η1Ν1.Ακομα και ο τροπος παρασκευης ειναι ιδιος.Γιατι το ενα ειναι οκ(για την εποχικη γριππη) και το αλλο ειναι η αιτια ολων των κακων(για το Η1Ν1).Επαναλαμβανω οτι εχω ηδη εμβολιαστει χωρις κανενα προβλημα και συστηνω το ιδιο σε οποιον με ρωτα.
Σωστά κατάλαβες. Αυτό έγραψα το οποίο και κατάλαβα από το άρθρο του Κυβέλλου. Μετά από ένα εμβόλιο άλλοι ανεβάζουν πυρετό και άλλοι όχι, και ο Κυβέλλος δίνει κάποια εξήγηση.
Ο christos.dimou είχε κάποια συμπτώματα, είχες και εσύ τα ίδια;
btw1, πολύ ενδιαφέρουσα η προσέγγισή του.
btw2, πάω και εγώ να δώσω αίμα σήμερα για 2η φορά. 1η φορά έδωσα 9/6/09. Φέτος έγινα αιμοδότης.Ευχαριστώ για την εποικοδομητική αντιπαράθεση και κυρίως για τον χρόνο σου.
-
Ο χρήστης rx8_drifter έγραψε:
:offtopicviii:Έχω απίστευτα υψηλή αιμοσφαιρίνη (βασικά είμαι στο άνω όριο, αν θυμάμαι καλά έχω 40 με μαξ το 40 στις μονάδες που έβλεπα στην ανάλυση αίματος).
Είχα πάει λοιπόν να δώσω αίμα μια φορά στο νοσοκομείο. Αν σας πώ ότι με διώξαν επειδή βαριόταν να μου πάρουνΑν έχεις αιμοσφαιρίνη 40 τότε θα έπρεπε να είσαι νεκρός.... Μάλλον κοντά στο 17 θα είναι η αιμοσφαιρίνη. Από 40 ως 50 είναι ο αιματοκρίτης (που είναι το ποσοστό των στερεών στο αίμα). Αν έχεις 40 αιμοτοκρίτη είσαι στο κάτω όριο και όχι στο πάνω.
-
Mαντάρα τα θυμάμαι, για τον αιματοκρίτη έλεγα, αλλά τότε δεν είναι 40, ήταν το μαξ, οπότε 50?
-
Eπεστρεψα εμβολιασμενος με Pandemrix.
Ειχα ενα πονο εκει που με τσίμπησε η βελονα και εκει καπου σταματησαν οι θανατηφορες παρενέργειες -
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Ειχα ενα πονο εκει που με τσίμπησε η βελονα και εκει καπου σταματησαν οι θανατηφορες παρενέργειεςμε βάση το λινκ στην kathimerini
Η χώρα μας έχει προμηθευτεί εμβόλια μόνο από την GlaxoSmithKline και τη Novartis.
ποιό από τα δύο είναι αυτό;
Αν το βρήκα, http://en.wikipedia.org/wiki/Pandemrix, αυτό που ... έχει θεματάκι -
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Ειχα ενα πονο εκει που με τσίμπησε η βελονα και εκει καπου σταματησαν οι θανατηφορες παρενέργειεςμε βάση το λινκ στην kathimerini
Η χώρα μας έχει προμηθευτεί εμβόλια μόνο από την GlaxoSmithKline και τη Novartis.
ποιό από τα δύο είναι αυτό;
Αν το βρήκα, http://en.wikipedia.org/wiki/Pandemrix, αυτό που ... έχει θεματάκιΓια να ειμαστε ακριβεις μια παρτιδα του στον Καναδα ειχε προβλημα
-
Να χρησιμοποιούμε σωστη ορολογια:Καποια παρτιδα, ισως να ειχε θεμα.
-
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.
http://www.youtube.com/watch?v=SWaV39N3 ... r_embedded
-
Ο χρήστης ΓΙΩΡΓΟΣ123 έγραψε:
ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΜΒΟΛΙΟ.http://www.youtube.com/watch?v=SWaV39N3 ... r_embedded
http://en.wikipedia.org/wiki/Rauni-Leena_Luukanen-Kilde
Rauni-Leena Luukanen-Kilde (born 1939 in Värtsilä, now in the Republic of Karelia) was a provincial medical officer in Finnish Lapland Province with a doctorate in medicine from 1975 until a car accident in 1986, which took away her ability to continue her work and career. Since then she has been best known for her UFO contacts and related thoughts. She likes to advertise her former title, but often she rather calls herself a former Chief Medical Officer of Finland and uses other questionable titles as well.[1] Luukanen-Kilde has written UFO related books, which have been published inside and outside Finland. She has spoken openly about the hiding of the UFO evidence and other conspiracy theories. It is claimed she has taken part in numerous UFO conferences, but such a claim has been refuted in the past.[2] According to Kilde, the United States and other nations have been involved in covert 'microchip mind control' research.
Δεν μου κανει και για την πιο εγκυρη πηγη
Επισης το βιντεο σε κανονικη μορφη http://www.youtube.com/watch?v=185HKE2c ... r_embedded -
Γνωστό ήδη το πρόβλημα με το εμβόλιο της Glaxo. Πάλι μονοπώλειο η κατάσταση...
-
-
Bill33 είναι δεν είναι έγκυρη πηγή πρέπει να μας κάνει να προβληματιστούμε. Και δεν είναι ψέμα για το προβλήμα υπερπληθυσμού που έχουμε. Εϊναι και ένας λόγος που δεν βοηθάμε ενεργά τις υποανάπτυκτες χώρες.
Καλό θα είναι να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας σε όλες τις ιδέες. Μην ξεχνάμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι απίστευτα μαζικοποιημένο. Η τηλεόραση μπορεί να τους επιρρεάσει απίστευτα. Αν τύχει και ακούσεις άτομα σε ηλκτρικό/λεωφορεία να συζητάνε ή να τσακόνονται με άλλους θα χάσεις την γη από τα πόδια σου με αυτά που πιστεύουν. Το πόσο εύκολα μπορεί να γίνουν υποχείρια επιρροής. Δεν λέω κάτι άλλο για να μην ξεφύγουμε.
-
Ο χρήστης ddl449 έγραψε:
Bill33 είναι δεν είναι έγκυρη πηγή πρέπει να μας κάνει να προβληματιστούμεΕσυ μπορεις να προβληματιζεσαι βλεποντας video με UFOλογους και τρελους σαν την φιλανδεζα δηθεν υπουργο,εμεις θα προβληματιστουμε για το πνευματικο σου επιπεδο
-
Ο χρήστης Tiger έγραψε:
Bill33 είναι δεν είναι έγκυρη πηγή πρέπει να μας κάνει να προβληματιστούμε
Εσυ μπορεις να προβληματιζεσαι βλεποντας video με UFOλογους και τρελους σαν την φιλανδεζα δηθεν υπουργο,εμεις θα προβληματιστουμε για το πνευματικο σου επιπεδο
Απλά θα χαμογελάσω. Αν ποτέ έχεις πραγματικά όρεξη για κουβέντα πες μου να σου εξηγήσω.
-
http://www.ethnos.gr/article.asp?catid= ... id=8610845
1 στους 53.000 οι νεκροί στην Ελλάδα..
-
Ήμουν ένα από τα 25-30 κρούσματα του Μ.Πεύκου, το Σεπτέμβρη. Μας βαρέσαν μία Apotel και την επόμενη μέρα είχαμε αναρρώσει. Παρά το πολύ εξασθενημένο ανοσοποιητικό μου (κάτω από 2.000 λευκά) εκείνη την περίοδο, δεν έπαθα απολύτως τίποτα, ίσως να λέει κάτι αυτό για την επικινδυνότητα του ιού.
Νεα γρίπη! Θα την βγάλουμε καθαρή?