-
Κινήθηκε όμως με όπισθεν επειδή μπροστά δεν μπορούσε να πάει.
Υπάρχει και αντίστοιχο άρθρο στον κοκ για την όπισθεν.
Αλλά και πάλι, δύσκολη περίπτωση. -
Κι εγώ είμαι της γνώμης ότι φταίει ο οδηγός που έκανε όπισθεν.
Ανέφερες ότι έλεγξες, είδες μάλλον το αμάξι αλλά υπέθεσες ότι θα σού παραχωρούσε προτεραιότητα;
Αυτή όμως μπορεί να έλεγξε μόνο από την άλλη πλευρά και να μη σε είδε να έρχεσαι προς τα πίσω.
Γενικά η προτεραιότητα πιστεύω ότι είναι σωστά ως εξής: πρώτα αυτός που ερχόταν από το δρόμο με προτεραιότητα, μετά αυτός που είναι από τη μεριά του STOP, αφού έχει φέρει το αμάξι του σε πλήρη στάση, φυσικά, και μετά αυτός που κινείται αντικανονικά και ανάποδα (έστω και με ανωτέρα βία).
Θεωρητικά, εάν η οδηγός που σε χτύπησε δεν έφερε το αμάξι της σε πλήρη στάση εκεί που είναι το STOP, τότε φταίει σαφώς και αυτή.
Μπορεί να κάνω και λάθος στα παραπάνω, δεν είμαι ειδικός. Πιθανόν να βγει μία συνυπευθυνότητα.
Όπως και νά'χει, εσύ πέρνα μια βόλτα και πες στους ασφαλιστές σου τι έγινε, και θα την βγάλουν αυτοί την άκρη... Αν έχεις δε και νομική προστασία, ακόμα καλύτερα. Αν υπάρξει διαφωνία μεταξύ των ασφαλιστών, ξεμπερδεύουν αυτοί την κατάσταση μόνοι τους!
-
Βρισκόμουνα στην οδό S2 και μισό μέτρο πιο μπροστά με την συμβολή της με την οδό S1 (όχημα 1 σχέδιο Α) και ενώ ήμουν στην αναμονή από μπλοκάρισμα του δρόμου πιο μπροστά και εφόσον καθυστερούσε αρκετά αποφάσισα να στρίψω δεξιά στην οδό S3, επειδή δεν ήταν δυνατό από την συγκεκριμένη θέση να κάνω 90 μοιρών στροφή και εφόσον δεν υπήρχε άλλο όχημα πίσω μου έκανα όπισθεν αφού πρώτα είχα ελέγξει πολύ καλά με σκοπό να μετακινήσω το όχημα μου λίγο πιο πίσω έτσι ώστε να μπορούσα να πραγματοποιήσω την στροφή δεξιά.
Με το που άρχισα να κινούμε προς τα πίσω και χωρίς να έχω διανύσει ούτε 1 μέτρο το όχημα 2 παραβιάζοντας το STOP έπεσε επάνω στο δικό μου, πίσω από την κολώνα του οδηγού (σχέδιο Β) προκαλώντας ζημιά στην πίσω πόρτα, αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα μου χτυπήθηκε ακριβώς στην μέση.
Η οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και παραδέχτηκε το λάθος της και ότι αγνόησε το STOP και υπέγραψε φιλική δήλωση το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο και είπε πως ο πατέρας της στο όνομα του οποίου είναι το αυτοκίνητο δεν δέχεται την δήλωση και θα καταθέσει αρνητική.
Τώρα προσπαθώ με καθαρό μυαλό να βγάλω μια άκρη σε αυτό κατά πόσο έφταιγα εγώ και πόσο η άλλη οδηγός. Όποιος κάποια ιδέα ας απαντήσει.
ευχαριστώΚανονικά,προηγήθηκε παράβαση STOP άρα έπρεπε να ληφθεί ως κύριο γεγονός.
Έτσι και καλούσες αστυνομία όμως για τα καθέκαστα,θα σε έβγαζε φταίχτη γιατί δεν πρόσεξες πίσω!
Έχει συμβεί σε γνωστό μου,παρόμοια περίπτωση
Όπως έχεις το σχεδιάγραμμα,πήγαινε να παρκάρει εκεί που σκάβει ο εργάτης,
παράλληλα στην S2 αλλά βγήκε ο άλλος απο την S1 και τον χτύπησε. -
Κινείσαι με όπισθεν σε δρόμο μονής κατεύθυνσης να υποθέσω. Ο οδηγός με το ΣΤΟΠ, μπορεί να ισχυριστεί οτι έλεγξε απο την μεριά της κανονικής κυκλοφορίας και τοτε εσυ ηθρες κινουμενος με όπισθεν απο το πουθενά και με μεγάλη ταχύτητα και σε χτύπησε.
Μάλλον φταίς. Εκτός αν έχετε συνυπαιτιότητα -
Αυτό το εκπληκτικό σχεδιάκι, με ποιό πρόγραμμα έγινε;
-
Στο έντυπο του φιλικού διακανονισμού αναγράφεται πως έκανες όπισθεν;
-
Νομιζω πως υπαρχει συνυπαιτιοτητα γιατι παρολο που αυτη παραβιασε το STOP εσυ εκανες οπισθεν.Τωρα το μονο που μενει να λυθει ειναι το ποσοστο φταιξιματος του καθενος,αν και πιστευω πως ειναι 50-50% η στην χειροτερη 60-40 % εναντιων σου αν υποστιριξει οτι ναι μεν ελεγξε αλλα εσυ πεταχτηκες με οπισθεν.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Είναι η 2η απόφαση αυτόν τους τελευταίους μήνες. Καιρός ήταν να αρχίσουν και οι πεζοί να πληρώνουν (κυριολεκτικά και μη) μήπως και σκέφτονται πριν κατεβάσουν το ποδάρι τους στην άσφαλτο
Ναι αλλά μάλλον θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αποζημιώνονται οικονομικά τα πιθανά θύματα ενός πεζού.
Η γυναίκα αυτή τώρα , για μία στιγμιαία αμέλεια που ένας οδηγός/αναβάτης καλύπτεται από την ασφάλεια , πώς θα πληρώσει ό,τι της αναλογεί από αστική ευθύνη ;
Όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να κάνει κάτι τέτοιο: http://www.argyrakis.com.gr/services/serv6.php
Θα ήταν από πολύ δύσκολο έως παράλογο να το επιβάλλει το κράτος υποχρεωτικά σε όποιον κινείται, κατ' αντιστοιχία με τις ασφάλειες αυτοκινήτου.
-
Ο χρήστης odyssey έγραψε:
ΚΟ οδηγός με το ΣΤΟΠ, μπορεί να ισχυριστεί οτι έλεγξε απο την μεριά της κανονικής κυκλοφορίας και τοτε εσυ ηθρες κινουμενος με όπισθεν απο το πουθενά και με μεγάλη ταχύτητα και σε χτύπησε.Όμως το είδος του χτυπήματος δεν συνηγορεί σε αυτό. Σε αυτή τη περίπτωση θα είχε χτυπήσει το όχημα 1 το πίσω προφυλακτήρα του στη δεξιά πλευρά του 2.
ΙΜΟ πρόκειται για συνυπαιτιότητα, με μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης δικό της.
Ερώτηση: ο δρόμος S2 είναι μονόδρομος;
-
Ο χρήστης FestoNero έγραψε:
Αυτό το εκπληκτικό σχεδιάκι, με ποιό πρόγραμμα έγινε;abobe fireworks
-
Ο χρήστης Scotch έγραψε:
Στο έντυπο του φιλικού διακανονισμού αναγράφεται πως έκανες όπισθεν;ναι το τσέκαρα στο κουτάκι ότι πήγαινα με όπισθεν.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ΚΟ οδηγός με το ΣΤΟΠ, μπορεί να ισχυριστεί οτι έλεγξε απο την μεριά της κανονικής κυκλοφορίας και τοτε εσυ ηθρες κινουμενος με όπισθεν απο το πουθενά και με μεγάλη ταχύτητα και σε χτύπησε.
Όμως το είδος του χτυπήματος δεν συνηγορεί σε αυτό. Σε αυτή τη περίπτωση θα είχε χτυπήσει το όχημα 1 το πίσω προφυλακτήρα του στη δεξιά πλευρά του 2.
ναι ο S2 είναι μονόδρομος.
-
Ο χρήστης zorz έγραψε:
ΚΟ οδηγός με το ΣΤΟΠ, μπορεί να ισχυριστεί οτι έλεγξε απο την μεριά της κανονικής κυκλοφορίας και τοτε εσυ ηθρες κινουμενος με όπισθεν απο το πουθενά και με μεγάλη ταχύτητα και σε χτύπησε.
Όμως το είδος του χτυπήματος δεν συνηγορεί σε αυτό. Σε αυτή τη περίπτωση θα είχε χτυπήσει το όχημα 1 το πίσω προφυλακτήρα του στη δεξιά πλευρά του 2.
Φυσικα και συνηγορεί!! Ο οδηγος με το ΣΤΟΠ, σταματα, κοιτά δεξιά και φευγει. Μπροστά του βρίσει τον άλλον που ερχόταν ανάποδα στον μονόδρομο και με όπισθεν, και τον χτυπάει στη μέση.
Ειναι η μια υποπερίπτωση.
Η άλλη ηταν να προλάβει να περάσει ο οδηγος με το ΣΤΟΠ, και μετα να του σκάσει ο άλλος στο πλάι οπως λες. Οτιδήποτε απο τα 2 ειναι πιθανό και ειναι θεμα τυχης ποιο τελικα συμβαίνει. -
Ο χρήστης avel έγραψε:
Κι εγώ είμαι της γνώμης ότι φταίει ο οδηγός που έκανε όπισθεν.Ανέφερες ότι έλεγξες, είδες μάλλον το αμάξι αλλά υπέθεσες ότι θα σού παραχωρούσε προτεραιότητα;
Αυτή όμως μπορεί να έλεγξε μόνο από την άλλη πλευρά και να μη σε είδε να έρχεσαι προς τα πίσω.
Γενικά η προτεραιότητα πιστεύω ότι είναι σωστά ως εξής: πρώτα αυτός που ερχόταν από το δρόμο με προτεραιότητα, μετά αυτός που είναι από τη μεριά του STOP, αφού έχει φέρει το αμάξι του σε πλήρη στάση, φυσικά, και μετά αυτός που κινείται αντικανονικά και ανάποδα (έστω και με ανωτέρα βία).
Θεωρητικά, εάν η οδηγός που σε χτύπησε δεν έφερε το αμάξι της σε πλήρη στάση εκεί που είναι το STOP, τότε φταίει σαφώς και αυτή.
Μπορεί να κάνω και λάθος στα παραπάνω, δεν είμαι ειδικός. Πιθανόν να βγει μία συνυπευθυνότητα.
Όπως και νά'χει, εσύ πέρνα μια βόλτα και πες στους ασφαλιστές σου τι έγινε, και θα την βγάλουν αυτοί την άκρη... Αν έχεις δε και νομική προστασία, ακόμα καλύτερα. Αν υπάρξει διαφωνία μεταξύ των ασφαλιστών, ξεμπερδεύουν αυτοί την κατάσταση μόνοι τους!
Αυτό με την πλήρη στάση σκεφτόμουν και εγώ διότι έπεσε το άλλο αμάξι πάνω στον συμφορουμίστα και όχι εκείνος πάνω στο άλλο αμάξι ( τον χτύπησε δηλαδή δεν την χτύπησε ).
Κινείσαι με όπισθεν σε δρόμο μονής κατεύθυνσης να υποθέσω. Ο οδηγός με το ΣΤΟΠ, μπορεί να ισχυριστεί οτι έλεγξε απο την μεριά της κανονικής κυκλοφορίας και τοτε εσυ ηθρες κινουμενος με όπισθεν απο το πουθενά και με μεγάλη ταχύτητα και σε χτύπησε.
Μάλλον φταίς. Εκτός αν έχετε συνυπαιτιότηταΜα θα τον χτύπαγε ο ιούλιος. Τώρα χτυπησε τον ιούλιο το άλλο αμάξι άρα έχει μεν ξεκινήσει με όπισθεν την κίνησή του , άρα έχει μία ευθύνη αλλά το άλλο αμάξι δεν θεωρείται ότι παραβίασε στόπ ;
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
Είναι η 2η απόφαση αυτόν τους τελευταίους μήνες. Καιρός ήταν να αρχίσουν και οι πεζοί να πληρώνουν (κυριολεκτικά και μη) μήπως και σκέφτονται πριν κατεβάσουν το ποδάρι τους στην άσφαλτο
Ναι αλλά μάλλον θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αποζημιώνονται οικονομικά τα πιθανά θύματα ενός πεζού.
Η γυναίκα αυτή τώρα , για μία στιγμιαία αμέλεια που ένας οδηγός/αναβάτης καλύπτεται από την ασφάλεια , πώς θα πληρώσει ό,τι της αναλογεί από αστική ευθύνη ;
Θα βάλει χέρι στον λογαριασμό της.....εάν δεν έχει θα στραφούν στην περιουσία της.
Οτι γίνεται και όταν το ύψος της αποζημίωσης είναι υψηλότερο από το ανώτατο όριο κάλυψης της ασφάλειας.Όταν υπερβεί το ύψος της αποζημίωσης που οι ασφάλειες έχουν ως ελάχιστη αποζημίωση.
Ο πεζός είναι σε μειονεκτική θέση στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό είναι αστική ευθύνη ( το είδος της ευθύνης εννοώ ) ή ποινική ; -
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Θα βάλει χέρι στον λογαριασμό της.....εάν δεν έχει θα στραφούν στην περιουσία της.
Οτι γίνεται και όταν το ύψος της αποζημίωσης είναι υψηλότερο από το ανώτατο όριο κάλυψης της ασφάλειας.Όταν υπερβεί το ύψος της αποζημίωσης που οι ασφάλειες έχουν ως ελάχιστη αποζημίωση.
Ο πεζός είναι σε μειονεκτική θέση στην προκειμένη περίπτωση. Αυτό είναι αστική ευθύνη ( το είδος της ευθύνης εννοώ ) ή ποινική ;Η φυλάκιση των 12μηνών (με 3ετή αναστολή) αφορά το ποινικό σκέλος. Η αποζημίωση (αν επιδικαστεί) αφορά την αστική ευθύνη της πεζού.
-
Οταν εχετε στοπ κοιτατε μονο απο την μερια αν ειναι μονοδρομος?
-
Ο χρήστης ratanplan έγραψε:
Οταν εχετε στοπ κοιτατε μονο απο την μερια αν ειναι μονοδρομος?Οχι, ειδικά στην Ελλάδα πρέπει να είσαι τουλάχιστον αφελής για να το κάνεις αυτό
-
αριστερά-δεξιά και πάνω για τπτ ξώφαλτσο
-
Ο χρήστης drdino έγραψε:
αριστερά-δεξιά και πάνω για τπτ ξώφαλτσοTo ιδιο και σε φαναρι,δεν ξερεις τι μπορει να σου ρθει κι απο που.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#