-
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Σε μια πλαγιομετωπική, ακόμα και ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για τους άλλους οδηγούς.Για να εξηγούμαστε, δεν έχω SUV, ούτε πρόκειται να πάρω ποτέ. Αφενός, γιατί δεν ταιριάζουν με τον τρόπο που οδηγώ, και αφετέρου γιατί δεν χρειάζομαι αυτά τα παραπάνω που προσφέρουν σε σχέση με ένα αξιοπρεπές sedan/coupe. Απλά δεν νομίζω ότι παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο στα ποσοστά των σοβαρών τροχαίων ακριβώς γιατί δεν πολυπροσφέρονται για γρήγορη οδήγηση και έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα.
Εκεί που τα SUV πρωταγωνιστούν, είναι στα χαντάκια ένθεν και ένθεν των δρόμων για τα χιονοδρομικά, καθώς οι συνήθως άπειροι ιδιοκτήτες τους αγνοούν το πόσο λίγο μετράνε τα ηλεκτρονικά και η τετρακίνηση στον πάγο.
Εγω απο τη ναλλη νομιζω οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες τους νομιζουν οτι γαργαλουν και δερνουν..Ιδιως αν δεις ποσο ανετα βγαινουν για προσπεραση σε τρελα σημεια στη κορινθου-πατρων..
Και επισης δεπανε και σιγα γενικως.. -
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Σε μια πλαγιομετωπική, ακόμα και ένα πολύ μικρό αυτοκίνητο μπορεί να αποδειχτεί καταστροφικό για τους άλλους οδηγούς.
Για να εξηγούμαστε, δεν έχω SUV, ούτε πρόκειται να πάρω ποτέ. Αφενός, γιατί δεν ταιριάζουν με τον τρόπο που οδηγώ, και αφετέρου γιατί δεν χρειάζομαι αυτά τα παραπάνω που προσφέρουν σε σχέση με ένα αξιοπρεπές sedan/coupe. Απλά δεν νομίζω ότι παίζουν κάποιο σημαντικό ρόλο στα ποσοστά των σοβαρών τροχαίων ακριβώς γιατί δεν πολυπροσφέρονται για γρήγορη οδήγηση και έχουν λιγότερες πιθανότητες να εμπλακούν σε ατύχημα.
Εκεί που τα SUV πρωταγωνιστούν, είναι στα χαντάκια ένθεν και ένθεν των δρόμων για τα χιονοδρομικά, καθώς οι συνήθως άπειροι ιδιοκτήτες τους αγνοούν το πόσο λίγο μετράνε τα ηλεκτρονικά και η τετρακίνηση στον πάγο.
Εγω απο τη ναλλη νομιζω οτι οι περισσοτεροι ιδιοκτητες τους νομιζουν οτι γαργαλουν και δερνουν..Ιδιως αν δεις ποσο ανετα βγαινουν για προσπεραση σε τρελα σημεια στη κορινθου-πατρων..
Και επισης δεπανε και σιγα γενικως..Γενικώς δε βγάζεις άκρη. Δολοφόνοι είναι όλοι τους οι κουλοί. Είτε αυτοί είναι σε pocket-rocket είτε σε SUV μεγέθους πολυκατοικίας.
-
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ανεξάρτητα από το αν φταίμε ή όχι σε ένα ατύχημα, το ζήτημα είναι να επιβιώσουμε. Ε, οι πιθανότητες να επιβιώσουμε αυξάνονται αν οδηγάμε σουβλάκι. Το ότι μειώνονται οι πιθανότητες του άλλου να επιβιώσει επειδή έχουμε εμείς SUV, είναι δευτερευούσης σημασίας και όσο επιτρέπεται από το νόμο να αγοράζουμε SUV δεν πέφτει σε κανένας λόγος επί τούτου.
Το αν το νόμιμο είναι και ηθικό είναι άλλη ιστορία -
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ανεξάρτητα από το αν φταίμε ή όχι σε ένα ατύχημα, το ζήτημα είναι να επιβιώσουμε. Ε, οι πιθανότητες να επιβιώσουμε αυξάνονται αν οδηγάμε σουβλάκι. Το ότι μειώνονται οι πιθανότητες του άλλου να επιβιώσει επειδή έχουμε εμείς SUV, είναι δευτερευούσης σημασίας και όσο επιτρέπεται από το νόμο να αγοράζουμε SUV δεν πέφτει σε κανένας λόγος επί τούτου.
Το αν το νόμιμο είναι και ηθικό είναι άλλη ιστορίαΚατοχος suv...
-
Ο χρήστης Alexel έγραψε:
Το αν το νόμιμο είναι και ηθικό είναι άλλη ιστορίαΝα πηγαινεις και με 30 χλμ τότε
Οι μηχανοβιοι αντιστοιχα να αγοραζουν εντουρο?
-
Ο χρήστης nonos έγραψε:
Κατοχος suv...Ουουου συλλογή κάνω
Οι μηχανοβιοι αντιστοιχα να αγοραζουν εντουρο?
Όχι, αυτοκίνητο
-
Eνα πράγμα που πρέπει να προσέξουν οι οδηγοί suv είναι ότι σε όλα τα crash test ακόμα και σε αυτό με το 500 vs Q7, μετά την σύγκρουση οι πίσω ρόδες του SUV σηκώνονται αρκετά στο αέρα.
Σε πραγματικές συνθήκες δρόμου με περισσότερα χλμ και ανάλογα την γωνία πρόσκρουσης μετά την πρόσκρουση το SUV ανατρέπεται ή τουμπάρει.
Σε περίπτωση που του SUV χτυπήσει σταθερό εμπόδιο τότε η ανατροπή είναι ακόμα πιο πιθανή.
Αν κάποιος διαβάσει λίγο στο nhtsa θα βρεί πολλά στοιχεία για suv και θα ανακαλύψει πράγματα που δεν ήξερε -
Ο χρήστης Χρήστος Λάππας έγραψε:
Πιστεύω ότι πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο αποτελούν οι μικροί affordable 'πύραυλοι' (σαξόραλο-Opc και δεν συμμαζεύεται) που εκ των πραγμάτων καταλήγουν στα χέρια νέων οδηγών πλουσιότερων σε ορμόνες και φτωχότερων σε οδηγική εμπειρία και φαντασία σχετικά με το τι μπορεί να πάει στραβά.Tο ΟPC/σειρά R της VW/Focus ST δεν είναι μικροί - σε μέγεθος κυμαίνονται από 4 έως 4,5 μέτρα - πύραυλοι ( ακόμη και το Corsa OPC ) , δεν είναι και τόσο affordable ( πώς μου τό πες ; ) και σε θέματα παθητικής ασφάλειας είναι εξαιρετικά εξοπλισμένα και με πάρα πολύ δεμένο σασί.
-
Ο χρήστης ginogsm έγραψε:
Πιστεύω ότι πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο αποτελούν οι μικροί affordable 'πύραυλοι' (σαξόραλο-Opc και δεν συμμαζεύεται) που εκ των πραγμάτων καταλήγουν στα χέρια νέων οδηγών πλουσιότερων σε ορμόνες και φτωχότερων σε οδηγική εμπειρία και φαντασία σχετικά με το τι μπορεί να πάει στραβά.
Tο ΟPC/σειρά R της VW/Focus ST δεν είναι μικροί - σε μέγεθος κυμαίνονται από 4 έως 4,5 μέτρα - πύραυλοι ( ακόμη και το Corsa OPC ) , δεν είναι και τόσο affordable ( πώς μου τό πες ; ) και σε θέματα παθητικής ασφάλειας είναι εξαιρετικά εξοπλισμένα και με πάρα πολύ δεμένο σασί.
ακομα και αν ειναι ετσι (παθητικη ασφαλεια καλο σασι κλπ) συνηθως αυτοι που τα οδηγουν εχουν σκατα στο μυαλο και συτο τα νικαει ολα.ειμαι 24 χρονων και ξερω αρκετα παιδια στην ηλικια μου η μικροτερα με saxo 106 evo impreza κλπ.δεν υπαρχει ουτε ενας(!) που να μην εχει εμπλακει σε ατυχημα απο δικο του λαθος.το οτι την εχουν γλυτωσει ειναι καθαρα θεμα τυχης αλλα να γινει παλι η μλκια ειναι θεμα χρονου..
-
Δεν σου φταίει το αμάξι.
Ενδεχομένως στα πουντοσαξόραλλα στην εργοστασιακή τους μορφή να μην ήταν καλά στημένα για τις ταχύτητες που μπορούσαν να αναπτύξουν. Αυτά που αναφέρω εγώ όμως , όπως επίσης και το R8 και της αυτής κλάσης αυτοκίνητα έχουν ότι χρειάζεται για το χειρισμό και την προστασία οδηγού και επιβαινόντων πλην οδηγικής παιδείας και εμπειρίας χειρισμού αυτοκινήτων που το 0-100 το πιάνουν πριν πεις 'λιμανάκια'. Την οδηγική παιδεία και την εμπειρία πρέπει να την έχει ο οδηγός. Εάν δεν την έχει δεν φταίει το αμάξι αλλά ο αγοραστής.
Όπως η 1000άρα μηχανή δεν έχει ίδιες απαιτήσεις με το παπί ή ΧΤ ή ακόμη και την Varadero , όπως το άλογο δεν καβαλιέται ομοίως με το γαϊδούρι ή το μουλάρι έτσι και το Astra OPC πχ δεν είναι ίδιο αμάξι με το δικό μου Astra 1,6.
-
Σημερα πρωι πρωι οπως πηγαινα Αθηνα εκει που μπαινει ο καινουριος δρομος ειδα ενα saxo τρακαρισμενο και ενα corolla στουκαρισμενα μετοπικα!!! Ποιος ξερει τι εγινε....Επισης ηταν και ενα citroen xanthia απανω σε ενα express service...
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_5160.htmlνα φορούσε κράνος λίγο χλωμό το βλέπω
-
οπότε στο αστικό δικαστήριο θα γίνει δεκτή η ένταση συνυπαιτιότητας του μοτοσικλετιστή.
-
Ο χρήστης sv2 έγραψε:
http://taxalia.blogspot.com/2010/01/blog-post_5160.htmlΕίναι η 2η απόφαση αυτόν τους τελευταίους μήνες. Καιρός ήταν να αρχίσουν και οι πεζοί να πληρώνουν (κυριολεκτικά και μη) μήπως και σκέφτονται πριν κατεβάσουν το ποδάρι τους στην άσφαλτο
-
Ο χρήστης lokatzis έγραψε:
Είναι η 2η απόφαση αυτόν τους τελευταίους μήνες. Καιρός ήταν να αρχίσουν και οι πεζοί να πληρώνουν (κυριολεκτικά και μη) μήπως και σκέφτονται πριν κατεβάσουν το ποδάρι τους στην άσφαλτο
Ναι αλλά μάλλον θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αποζημιώνονται οικονομικά τα πιθανά θύματα ενός πεζού.
Η γυναίκα αυτή τώρα , για μία στιγμιαία αμέλεια που ένας οδηγός/αναβάτης καλύπτεται από την ασφάλεια , πώς θα πληρώσει ό,τι της αναλογεί από αστική ευθύνη ;
-
Σήμερα που πήγαινα στη δουλειά είδα ένα ατύχημα, το οποίο προφανώς είχε συμβεί εδώ και ώρα. Στο Χαλάνδρι, στην πλατεία Κέννεντυ, στο δρόμο που πάει προς Ν. Ιωνία (Καποδιστρίο, Παπανικολή) καμιά 20αρια μέτρα από την πλατεία στο ρεύμα προς Ν. Ιωνία, μαύρο αυτοκίνητο, μάλλον παλιό είχε ανέβει στο πεζοδρόμιο, και είχε σταματήσει πλάγια ανάμεσα από ένα δεντράκι και τη μάντρα ενός σπιτιού. Η μεριά του οδηγού ακουμπούσε στο πάτωμα. Μάλλον δε θα υπήρξαν τραυματισμοί.
-
Βρισκόμουνα στην οδό S2 και μισό μέτρο πιο μπροστά με την συμβολή της με την οδό S1 (όχημα 1 σχέδιο Α) και ενώ ήμουν στην αναμονή από μπλοκάρισμα του δρόμου πιο μπροστά και εφόσον καθυστερούσε αρκετά αποφάσισα να στρίψω δεξιά στην οδό S3, επειδή δεν ήταν δυνατό από την συγκεκριμένη θέση να κάνω 90 μοιρών στροφή και εφόσον δεν υπήρχε άλλο όχημα πίσω μου έκανα όπισθεν αφού πρώτα είχα ελέγξει πολύ καλά με σκοπό να μετακινήσω το όχημα μου λίγο πιο πίσω έτσι ώστε να μπορούσα να πραγματοποιήσω την στροφή δεξιά.
Με το που άρχισα να κινούμε προς τα πίσω και χωρίς να έχω διανύσει ούτε 1 μέτρο το όχημα 2 παραβιάζοντας το STOP έπεσε επάνω στο δικό μου, πίσω από την κολώνα του οδηγού (σχέδιο Β) προκαλώντας ζημιά στην πίσω πόρτα, αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα μου χτυπήθηκε ακριβώς στην μέση.
Η οδηγός κατέβηκε από το αυτοκίνητο και παραδέχτηκε το λάθος της και ότι αγνόησε το STOP και υπέγραψε φιλική δήλωση το απόγευμα με πήρε τηλέφωνο και είπε πως ο πατέρας της στο όνομα του οποίου είναι το αυτοκίνητο δεν δέχεται την δήλωση και θα καταθέσει αρνητική.
Τώρα προσπαθώ με καθαρό μυαλό να βγάλω μια άκρη σε αυτό κατά πόσο έφταιγα εγώ και πόσο η άλλη οδηγός. Όποιος κάποια ιδέα ας απαντήσει.
ευχαριστώ -
IMO φταις.....
καθώς ο οδηγός που κινείται με όπισθεν είναι υπεύθυνος -
Κι ό άλλος είχε ΣΤΟΠ Κανονικά έπρεπε να είχε ελέγξει
Γι αυτό πάντα τροχαία ακόμα και με φιλική δήλωση -
Είναι υπεύθυνος για αυτούς που θα παραβιάσουν το ΣΤΟΠ ;
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#