-
αν καποιος ανευθυνος οδηγος οδηγει νυσταγμενος- χαπακομενος- εχει παρει διπλωμα με φακελακι... τι εκανε εδω και χρονια που δεν υπηρχε η τεχνολογια??? γιατι να τον λυπηθω αν δεν υπηρξε εξωτερικος παραγοντας που τον αναγκασε να πεσει στον προπορευομενο!!!
-
Και επειδή μπορεί να έτυχε για τον α, β λόγο να οδηγήσει ο άλλος ένα βράδυ νυσταγμένος, θα πρέπει να 'τιμωρηθεί' με αυτόν τον τρόπο;
Αλλά και πάλι, πως ξέρεις ότι ο οδηγός του φορτηγού δεν πήγαινε με 40Kmh, με πίσω φώτα σα ledακια και χωρίς προφυλακτήρα πίσω χαμηλά για να μην χωθεί κανένας που θα πέσει πάνω του;
Μου έχει τύχει πρόσφατα να βγαίνω από τα τούνελ της Καστανιάς στην Εγνατία, μιας διαρκής κατηφόρα δηλαδή, βράδυ, και στην έξοδο του τελευταίου τούνελ να συναντάω φορτηγό το οποίο πήγαινε με 20Kmh γιατί ήταν φορτωμένος φουλ. Πόσο δύσκολο είναι να συμβεί ατύχημα σε μια τέτοια περίπτωση; Αν μπορείς να το αποτρέψεις γιατί να μην το κάνεις;
-
Καποια στιγμη πρεπει να καταλαβαιτε τη διαφορα μεταξυ του 'δεν στεναχωριεμαι' κ 'δηλαδη επρεπε να παθει κατι τετοιο/τιμωρηθει ετσι?'.
-
Κανείς δεν ζήτησε από κανέναν να στεναχωρεθεί. Απλά ως παρατήρηση ανέφερα πως η χρήση τέτοιων συστημάτων στα αυτοκίνητα θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή ατυχημάτων όπως το παραπάνω.
-
Αναφερομουν σε αυτο:
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Και επειδή μπορεί να έτυχε για τον α, β λόγο να οδηγήσει ο άλλος ένα βράδυ νυσταγμένος, θα πρέπει να 'τιμωρηθεί' με αυτόν τον τρόπο;δεν ειπε καποιος 'καλα να παθει', ειπε 'ε τι να κανουμε τωρα αν α,β,γ'.
-
Κανείς δεν ζήτησε από κανέναν να στεναχωρεθεί. Απλά ως παρατήρηση ανέφερα πως η χρήση τέτοιων συστημάτων στα αυτοκίνητα θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή ατυχημάτων όπως το παραπάνω.Σωστά, να μας προστατεύουν από τον εαυτό μας (αυτό είναι το τυράκι)
-
Ο χρήστης nass έγραψε:
Κανείς δεν ζήτησε από κανέναν να στεναχωρεθεί. Απλά ως παρατήρηση ανέφερα πως η χρήση τέτοιων συστημάτων στα αυτοκίνητα θα είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή ατυχημάτων όπως το παραπάνω.
Σωστά, να μας προστατεύουν από τον εαυτό μας (αυτό είναι το τυράκι)
Σωαστά, όπως παλιότερα λέγαμε για το ABS και τα αντισπίν και λοιπά 'ενεργητικά'... seems legit...
edit: και επεκτείνω το παραπάνω ελλειπες πόστ μου, και σου λέω το εξής, ΝΑΙ θέλω να υπάρχουν όλα τα διαθέσιμα συστήματα για να σώσουν τον μέτριο οδηγό (την κοπέλα μου τη μάνα μου κλπ) η και εμένα (που παραδέχομαι οτι είμαι μετριος) όταν γυρνάω κουρασμένος απο κάπου και δεν ειμαι στο 100%.
Ευτυχώς ακόμα (και για καιρό ακόμα) υπάρχει άπλετη πρόσβαση σε 'drivers' αυτοκίνητα που δεν έχουν το παραμικρό εκτός απο ίσως ABS. Καβαλάς ένα τέτοιο και ξεχνάς τα τυράκια κλπ
-
το θεμα ειναι οτι αυτο το συστημα επεμβαινει στην οδηγηση θες δε θες.
-
Ολα αυτα τα 'βοηθηματα' σε κανουν περισσωτερο απροσεκτο και δινουν μια σιγουρια οτι θα επεμβουν και θα σε σωσουν... ειναι καλυτερα να σωζεις εσυ τον εαυτο σου οντας 100% οταν οδηγεις αλλιως παιρνεις ταξι η βαζεις αλλον να οδηγησει... 1500 κιλα σιδερο στο δρομο ειναι φονικο οπλο αν δεν το κουμανταρεις με υπευθυνοτητα...
-
Με την ίδια λογική να αφαιρέσουν τον αυτόματο πιλότο από τα αεροπλάνα.
Προσωπικά εγώ δεν μπορώ να εμπιστευτώ το 100% του καθενός που είναι εκεί έξω στον δρόμο και φυσικά ούτε το δικό μου.
Δεν είναι τυχαίο πως τα περισσότερα ατυχήματα με τα αεροπλάνα οφείλονται στον ανθρώπινο παράγοντα και συνήθως σε λάθος του πιλότου. Και αυτός κουβαλάει και 300 άτομα...Συμφωνώ απόλυτα πως πρέπει να δίνουμε το 100% στην οδήγηση, αλλά να βασίζεσαι μόνο σε αυτό;
-
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ολα αυτα τα 'βοηθηματα' σε κανουν περισσωτερο απροσεκτο και δινουν μια σιγουρια οτι θα επεμβουν και θα σε σωσουν... ειναι καλυτερα να σωζεις εσυ τον εαυτο σου οντας 100% οταν οδηγεις αλλιως παιρνεις ταξι η βαζεις αλλον να οδηγησει... 1500 κιλα σιδερο στο δρομο ειναι φονικο οπλο αν δεν το κουμανταρεις με υπευθυνοτητα...9 στους 10 που τα χουν αυτα δεν ξερουν καν τι εχουν και πως λειτουργουν.
-
ναι για αυτο θεωρουμε οτι γυρω μας κυκλοφορουν ζωα και πρεπει να προσεχουμε εμεις στο 100% μπας σωθουμε... θελει και τυχη βεβαια αυτο το τελευταιο..
-
οποτε οσο περισσοτερα ηλεκτρονικα τοσο καλυτερο
-
Υπαρχει ενα παλιο πολυ σωστο ρητο για την οδηγηση: 'Να οδηγεις σκεπτομενος οτι ολοι γυρω σου ειναι ηλιθιοι'. Κοινως, 'να εισαι παντα σε εγρηγορση'
Το προβλημα μας πολλες φορες ειναι οτι το παιρνουμε αναποδα, οτι ειμαστε εμεις οι ενταξει και οι αλλοι ηλιθιοι... δυστυχως δεν ειναι ετσι. Λιγο μυαλο μονο χρειαζεται. -
Ο χρήστης 224.v έγραψε:
Ολα αυτα τα 'βοηθηματα' σε κανουν περισσωτερο απροσεκτο και δινουν μια σιγουρια οτι θα επεμβουν και θα σε σωσουν... ειναι καλυτερα να σωζεις εσυ τον εαυτο σου οντας 100% οταν οδηγεις αλλιως παιρνεις ταξι η βαζεις αλλον να οδηγησει... 1500 κιλα σιδερο στο δρομο ειναι φονικο οπλο αν δεν το κουμανταρεις με υπευθυνοτητα...Το οτι το ABS (ειδικα εδω κ καποια χρονια, τα τελευταιας γενιας δηλαδη) φρεναρει καλυτερα απο** 9/10 οδηγους απο αυτους που ξερουν να οδηγουν**, ειναι αποδεδειγμενο. Ας το αφησουμε αυτο. Ας μη βαλουμε στην εξισωση κ την ελληνικη 'ασφαλτο'.
Θελω πολυ να δω πως θα επιτυχεις αυτο που κανει ενα οποιοδηποτε ESP, το να φρεναρεις δηλαδη το καθε τροχο ξεχωριστα...
9 στους 10 που τα χουν αυτα δεν ξερουν καν τι εχουν και πως λειτουργουν.
Δεν πειραζει. Ειδικα για το ESP. Ας μη ξερουν, κ ας λειτουργουν αυτα.
-
** ΠΡΕΒΕΖΑ: Τροχαίο ατύχημα με θανάσιμο τραυματισμό ενός νεαρού άνδρα**Ένα τροχαίο δυστύχημα συνέβη γύρω στις 1:30 ξημερώματα της Τρίτης μεταξύ Καναλίου και Αρχαγγέλου.
Συγκεκριμένα το ατυχές περιστατικό συνέβη όταν ΙΧΕ φορτηγό και ενώ βρισκόταν στο δρόμο για άγνωστη αιτία ιχ που ακολουθούσε δεν αντιλήφθηκε το προπορευόμενο όχημα,με αποτέλεσμα να σφηνωθεί στο πίσω μέρος του φορτηγού.
Ελπίζω συστήματα όπως τα ραντάρ που έχουν πλέον ορισμένα αυτοκίνητα μεγαλύτερων κατηγοριών (Volvo, Mercedes) για την αποτροπή συγκρούσεων, να μπουν στον στάνταρ εξοπλισμό όλων των αυτοκινήτων.
Από ότι φαίνεται ο οδηγός ούτε που κατάλαβε ότι μπροστά του υπήρχε φορτηγό. Αν το αυτοκίνητο διέθετε ανάλογο σύστημα, πιθανότα το δυστήχημα θα είχε αποφευχθεί.
Κρίμα το παιδί...
Aπό τη φωτογραφία φαίνεται και τα δύο οχήματα να είναι στη δεξιά λωρίδα του δρόμου όπου δεν αναπτύσσουν συνήθως μεγάλες ταχύτητες. Το citroen (για τέτοιο μου κάνει το καφέ αμάξι) έχει μπει μέσα λες και πήγαινε με πολλά χιλιόμετρα...
-
και εχει χτυπηθει μπροστα αριστερα ,μπας και ετρεχε στη λεα η πηγε να κανει καμια προσπεραση απο δεξια?
-
Δεν ειναι θεμα ηλεκτρικων ασφαλειων στο αμαξι, αλλα προβλημα της νταλικας, επειδη η override σιδερια που εχει απο κατω δε σταματησε το αμαξι ποιο πριν απο οτι επρεπε αλλα το αφησε να περασει απο κατω.
-
Το σωστα στημενο οχημα και ειδικα αυτα που οι χρηστες τα παιρνουν γιατι ειναι 'παιχνιδιαρικα' θα πρεπει να μπορουν να ενεργοποιησουν η οχι τετοια συστηματα, και ο 'οδηγος' τους να αποφασιζει αν του χρειαζονται σε μια διαδρομη που σκεφτεται να κανει. Τα οικογενειακα οχηματα που στην πλειοψηφια τους τα οδηγουν απλης οδηγικης ικανοτητας οδηγοι μεχρι ασχετοι απαιδευτοι κομπλεξικοι κ.λ.π. ας τα εχουνμονιμα για να τους γλυτωνουν απο μαμακιες.. ετσι να ξερουμε τι να προσεχουμε οταν αγοραζουμε.. δεν μου αρεσει να με βοηθανε ξαφνικα και να με τρομαζουν αυτες οι επεμβασεις οταν οδηγω, και εχω στο μυαλο μου μια ανεπηρεαστη συμπεριφορα των 1500 κιλων.
-
Mad,Mάλλον δεν ξέρεις απο φορτηγά για αυτό λές για 'σιδεριές'.Το συγκεκριμένο οπως βλέπεις,έχει υδραυλική πόρτα και μάλιστα μεγάλη,που σημαίνει 1,5 τόνο+ οτι σηκώνει.Εχεις δει τι 'σιδεριά' έχουν αυτές οι πόρτες απο κάτω,εκτός απο τα μπράτσα και τις υδραυλικές μπουκάλες?? Πολύ απλά το xsara πήγαινε με πολλα χλμ και είναι σαν να έπεσε σε ακίνητο εμπόδιο.Αν δεν είχε την υδραυλική,κάτω απο τον τεμπέλη θα είχε φτάσει ,γιατί οπως φαίνεται για να το ξεσφινώσουν έχουν κόψει την πόρτα μαζί με τα υδραυλικά και την 'σιδεριά',απο το σασί του φορτηγού Οσο για το xsara με αυτά τα χλμ και πολύ άντεξε το αμαξωμά του.
ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΧΑΙΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ #3#