-
Εδώ φαίνεται η βαλβίδα (είναι το Νο 1) και η θέση της πάνω στο μοτέρ. Είναι στην κορυφή του μαυρισμένου σημείου στο σχήμα στο πίσω και πάνω μέρος του μοτέρ. Φαίνεται το περίγραμμά της
http://renault.epcdata.ru/duster/18106/ ... 1039113/1/
-
μπραβο ρε Βάγγο!
-
Και κάτι ακόμα που προσεξα μόλις τώρα είναι ότι η παραπάνω βαλβίδα που έχει τη στάμπα και τους κωδικούς της Ρενώ, άρα είναι 'Ρενώ' είναι κατασκευής της PIERBURG. Αυτή την βρίσκουμε και με λιγότερα από 130 ευρώ (χωρίς την στάμπα της Ρενώ).
-
Αυτήν έχω και εγώ στο qashkai j10
Αυτήν την διαδικασία για τον καθαρισμό της Egr είναι για να μην βγάλετε την βαλβίδα και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να βγει .
Όταν η βαλβίδα ανοίγει και κλείνει καθαρίζεται από μόνη της αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην μπλοκάρει και σπάσει το πλαστικό γρανάζι.
Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται καθαριστικά στο πετρέλαιο και άλλα τέτοια που δεν ξέρω και τί άλλες παρενέργειες μπορεί να έχουνSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
ενημέρωση:
Σήμερα πέρασα από Renault στο Ηράκλειο Κρήτης για κάτι άσχετο: είχε βγεί απ τη 'φωλιά της' η βίδα που συγκρατεί το πλαστικό στα τοιχώματα καμπίνας, χαμηλά, δίπλα στο γκάζι. Το πλαστικό τοίχωμα έχασκε 3-4 πόντους έξω κι ήταν ψιλοεπικίνδυνο γιατί με χοντρά παπούτσια μαγκώνει και μπορεί να βρεθείς με πόδι καρφωμένο στο γκάζι και να μη βγαίνει..! (σε 2-3' μου το επισκεύασαν).
Σε ερώτησή μου για το θέμα του Start/Stop, η απάντηση του αρχιμηχανικού ήταν πως έχουν μαζευτεί αρκετά αιτήματα από Ελλάδα (πολύ πάνω από 10-15), όλα στις παρτίδες μετά τον Ιούνη (εκεί κάπου που ανακοινώθηκε και η προσφορά δηλαδή) κι η μαμά-Renault υπομονετικά τα συλλέγει και ..συσκέπτεται, χωρίς να υπάρχει ακόμη κάποιο κεντρικό response. Η προσωπική του γνώμη ήταν πως είναι θέμα software, παρά κάποιο hardware (πχ. παρτίδα μπαταριών, κλπ.). Οπότε αναμονή ακόμη...
Σε ερώτησή μου για την ανατριχιαστική 'οδοντωτή' συμπεριφορά του τιμονιού σε επιτόπιες στροφές, το πήρε, έκανε 5-6 δοκιμές μπροστά μου (σημειωτέον πως το δάπεδο στο συνεργείο ήταν πολύ γυαλιστερό) και βγήκε με καθησυχαστικό μειδίαμα: 'όλά έτσι κάνουν! είναι η συμπεριφορά του ηλεκτρο-υδραυλικού τιμονιού αυτή! don't worry!' Εγώ λίγο παραδίπλα παρατηρούσα τους μπροστινούς τροχούς: 'έτρεμαν' αρκετά όταν του το'κανε -φαινόταν ξεκάθαρα και εξωτερικά.. Μιά ιδέα που μου πέρασε μετά ήταν πως επιδεινώνουν πολύ αυτή τη συμπεριφορά ΚΑΙ τα **ολόφρεσκα *λάστιχα που 'βεντουζάρουν' σε γυαλιστερό δάπεδο υπερβολικά (τα δικά μου είναι παραγωγής τελευταίας βδομάδας του Ιούλη 2017 ! -το duster το παρέλαβα 25 Αυγούστου.. wow !! δεν είχα ξαναδεί ποτέ τοοόσο φρέσκο λάστιχο! ).Σε σχέση με τους πειραματισμούς που έκανα πριν 2-3 βδομάδες για τη χρήση GoPro πίσω σαν πρόχειρη πατέντα ελλείψει κάμερας οπισθοπορείας, δεν έδωσα άμεσα τα αποτελέσματα εδώ γιατί αν και δουλεύει η ιδέα, μια μικρή λεπτομέρεια την καταστρέφει: το app στο κινητό που ελέγχει την εικόνα που έρχεται απο την πίσω κάμερα (wifi), ναι μεν μια χαρά δείχνει τί συμβαίνει πίσω μου, αλλά με mirror view τη δεξιά μεριά στην αριστερή !! ..κι ενώ έχει ρύθμιση για mirroring up&down ΔΕΝ υπάρχει αντίστοιχη left-right !!! Βλέπω το χείλος του γκρεμού πίσω μου δηλαδή, αλλά σαν από καθρέφτη και θέλει πολυυυύ προσοχή αν τον προσεγγίζεις υπο γωνία κι όχι παράλληλα με τον προφυλακτήρα ! + του ό,τι υπάρχει κι ένα μικρό lag στην κίνηση του βίντεο (δεν δοκίμασα με μικρότερες αναλύσεις που πιθανά να το λύσουν το πρόβλημα -ήμουν στη default 1080p@60fps γιατί το mirroring το θεώρησα ήδη 'major' πρόβλημα για ν ασχοληθώ και με το lag)
τέλος, έκανα πολλές δοκιμές σε π ο λ ύ άσχημους χωματόδρομους -οριακούς για οποιοδήποτε όχημα: τ έ λ ε ι ο το duster παιδιά! Η αίσθηση που μου άφησε είναι πως όπου πάει οποιοδήποτε αγροτικό 4x4 (ακόμη και οριακά), πάω και με το duster + τα ωφέλη της επιβατικής/άνετης καμπίνας και χώρων ! Και βρίσκομαι περίπου στα 2.700 km και με τα μαμά λάστιχα και ελάχιστα χρησιμοποίησα lock, μόνο Auto (μόνο σε μια κατάβαση **πολύ **απότομης κατηφόρας, με 'πούδρα' χώμα, που βουλιάζουν τα πόδια αν το περπατήσεις χρειάστηκε απλά να είμαι σημειωτόν και με πρώτη)
Αυτά
(στο θέμα των πατεντών για επικίνδυνες οπισθοπορείες κι αναστροφές σε γκρεμούς, αναμένω και καμια εποικοδομητική δική σας ιδέα)
*ένας χρήσιμος πίνακας για όσους βαριούνται να υπολογίσουν εβδομάδες παραγωγής ελαστικών, είναι εδώ: https://www.epochconverter.com/weeks/2017
-
Ο χρήστης christosd έγραψε:
Αυτήν έχω και εγώ στο qashkai j10
Αυτήν την διαδικασία για τον καθαρισμό της Egr είναι για να μην βγάλετε την βαλβίδα και πιστεύω ότι δεν χρειάζεται να βγει .
Όταν η βαλβίδα ανοίγει και κλείνει καθαρίζεται από μόνη της αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να μην μπλοκάρει και σπάσει το πλαστικό γρανάζι.
Εγώ πιστεύω ότι δεν χρειάζεται καθαριστικά στο πετρέλαιο και άλλα τέτοια που δεν ξέρω και τί άλλες παρενέργειες μπορεί να έχουνSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
αν αυτοκαθαριζόταν δεν θα μπλοκάριζε και είσαι και παθών!!! αναθεώρισε τα πιστεύω που γράφεις για να μην την ξαναπάθεις...για να καθαριστεί σωστά βαλβίδα και αυλός από την καρβουνίλα που συσσωρευεται απ την καύση των βρωμοπετρελαίων πρέπει να τα χεις βγάλει...τα πρόσθετα τα βάζουμε για τη σταθεροποίηση του καυσίμου, τη μη δημιουργία μύκητα που προκαλεί αυτά τα επακόλουθα και όχι μόνο...
-
Σε ένα μικρό τρακτέρ που έχω βάζω το ποιο φτηνό πετρέλαιο
ποτέ δεν είχε πρόβλημα με μύκητες ή οτιδήποτε άλλο και μετά από 6 μήνες ακινησίας με το ίδιο πετρέλαιο είναι (σπίρτο).
Το τρακτέρ αυτό το έχω 10 χρόνια χωρίς κανένα απολύτως προβλήματα .
Την παλιά Egr την διάλυσα και είδα ότι η έδρα ήταν πεντακάθαρη το μόνο ότι είχε δυσκολίες στην κίνηση . Καρβουνιλα υπήρχε αλλά όχι στην έδρα και μάλιστα ο μάστορας που είπε ότι είναι πολύ καλή δεν ήξερε όμως ότι το γρανάζι πάνω στο άξονας πατηναριζε .
Εάν κάποιος κατασκευαστής diesel κινητήρων προτείνει πρόσθετα πετρέλαιο πάω πάσο .
Σε μια Corolla to 98 είχα 500.000 χιλιόμετρα και η αντλία βενζίνης δεν έπαθα τίποτα και πάει ο άλλος με 50.000 χιλιόμετρα με χαλασμένη αντλία και του λέει ο μάστορας είναι από κακή βενζίνηSent from my Lenovo P1a42 using Tapatalk
-
Βρήκαμε τώρα την δικαιολογία για ό,τι χαλάει: Κακά καύσιμα!!!
-
Φίλε darkster αν ο αρχιμηχανικός (!!!) σού είπε ότι το τιμόνι είναι ηλεκτροϋδραυλικό να αλλάξεις συνεργείο. Είναι υδραυλικό. Σκέτο. Επίσης βλέπω πολύ ανησυχία για το τρέμουλο του τιμονιού όταν στρίβει. Δεν είναι πρόβλημα, απλά έτσι λειτουργεί. Κι εγώ όταν πήρα το αμάξι παραξενεύτηκα στην αρχή, αλλά οκ, συνήθισα και τέλος.
-
Γνωρίζει κανείς από τη στιγμή που ανάψει ρεζέρβα πόσα χλμ περίπου μπορούμε να κάνουμε? (από φόβο χθες έβαλα στο πρατήριο της αττικής οδού κι όχι από κει που βάζω συνήθως)
-
Λάδι
Όπως θα θυμάστε έχω αγοράσει λάδια Elf Evolution Fulltech FE 5W-30 Renault RN0720 από το ebay προς 31,25 ευρώ το 5 κιλο.
Αν κάποιος φίλος θέλει ένα ή δύο πεντόκιλα, εγώ τέλος βδομάδας ανεβαίνω Θεσ/νίκη. Μπορώ να τα έχω μαζί μου. -
Φίλε darkster αν ο αρχιμηχανικός (!!!) σού είπε ότι το τιμόνι είναι ηλεκτροϋδραυλικό να αλλάξεις συνεργείο. Είναι υδραυλικό. Σκέτο. Επίσης βλέπω πολύ ανησυχία για το τρέμουλο του τιμονιού όταν στρίβει. Δεν είναι πρόβλημα, απλά έτσι λειτουργεί. Κι εγώ όταν πήρα το αμάξι παραξενεύτηκα στην αρχή, αλλά οκ, συνήθισα και τέλος.
έχεις δίκιο **Snowpeak **! για κάποιο λόγο κι εγώ νόμιζα πως είναι ηλεκτροϋδραυλικό και δεν μου'κανε εντύπωση.. προσπαθώντας να βρω γιατί είχα αυτή την εντύπωση, πέφτω σε καναδυό άρθρα ειδικών εκδόσεων duster, όπου όντως μιλάνε για ηλεκτροϋδραυλικά τιμόνια !! πχ. στο dakar edition: https://www.rushlane.com/new-renault-duster-dakar-edition-12171180.html (!) ενώ εδώ: https://www.autocar.co.uk/car-news/industry/dacia-uses-social-media-help-develop-new-duster που μιλάει για το νέο duster του 2018, αναφέρεται σε '..improved the electric power steering system for more precision..' σαν να ήταν ήδη τέτοιο, και το βελτιώσανε
τεσπα.. thanx για το σχόλιο πάντως -έπαψα ν ανησυχώ (βασικά είχε ξεκινήσει πολύ παλιότερα μια ανησυχία γιαυτή τη συμπεριφορά από κάποιους εδώ, χωρίς να ειπωθεί στην πορεία του forum πως 'όλα καλά, νορμαλ είναι' και μούμεινε η απορία)Γνωρίζει κανείς από τη στιγμή που ανάψει ρεζέρβα πόσα χλμ περίπου μπορούμε να κάνουμε? (από φόβο χθες έβαλα στο πρατήριο της αττικής οδού κι όχι από κει που βάζω συνήθως)
**petros3110 **στο manual μιλάει ξεκάθαρα για 50 χιλιόμετρα (στη σελ. 1.42, όπου κι αναφέρεται στις ενδείξεις ρεζέρβας στο καντράν). Υποθέτω είναι καλός μπούσουλας
-
Μα το τιμόνι του Duster είναι ηλεκτροϋδραυλικό! Το τρέμουλο οφείλεται στην ηλεκτρική υποβοήθηση.
-
petros3110 στο manual μιλάει ξεκάθαρα για 50 χιλιόμετρα (στη σελ. 1.42, όπου κι αναφέρεται στις ενδείξεις ρεζέρβας στο καντράν). Υποθέτω είναι καλός μπούσουλας
darkster
4TF Newbie DriverΔημοσιεύσεις: 3
Last Visit: 30 Σεπ 2017 03:04έχεις δίκιο το χα ξεχάσει κ επειδή το τελευταίο νταμάκι έσβησε πολύ γρήγορα σε σχέση με τα άλλα, άρχισα να αμφιβάλω για την αξιοπιστία των υπολογισμών του κοντερ περι ανεφοδιασμού...τεσπα αν και ποτέ δεν αφήνω να πέσει η στάθμη τόσο, εκείνη τη μέρα έκανα πολλά χλμ (μενιδι-λαύριο-αγμαρίνα-ερέτρια-αγ μαρίνα-μενίδι) ησύχασα πλέον γιατί κατόπιν είδα ότι το συγκεκριμένο πρατήριο είναι εταιρικό ασχετα της ακρίβειας...
-
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για Continental ContiCrossContact ATR με 5000 χλμ (3 μηνών) να μου στείλει μνμ. Τα αλλάζω γιατί πάω σε All terrain. Τιμή 280
-
Tο τιμόνι του Duster είναι σίγουρα ηλεκτροϋδραυλικό!
Ιδού η αντλία (είναι το Νο1):
http://renault.epcdata.ru/duster/18106/ ... 1041142/1/Και στην αγορά:
https://www.buycarparts.co.uk/spidan/7694606https://www.eurofrance.pl/Power-Steerin ... cia-Duster
-
Ο χρήστης advrider έγραψε:
Αν κάποιος ενδιαφέρεται για Continental ContiCrossContact ATR με 5000 χλμ (3 μηνών) να μου στείλει μνμ. Τα αλλάζω γιατί πάω σε All terrain. Τιμή 280Αν θυμάμαι καλά από προηγούμενα λεγόμενά σου θα βάλεις τα BF GOODRICH. Όταν τα βάλεις θα θελα να γράψεις εντυπώσεις γιατί έχω ακούσει τα καλύτερα για χώμα, λάσπη, χιόνι αλλά και τα χειρότερα για βροχή και θόρυβο.
-
https://youtu.be/rUIpiTcmWNs προσοχη στα φρενα.
Στάλθηκε από το SM-G930F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ότι μπορούσε να κάνει πάντως για να του πάρει το έκανε. Επίσης abs/esp θα έπρεπε να είχαν επέμβει.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Σίγουρα abs και esp είναι εκτός, ο λόγος άγνωστος. Από εκεί και πέρα ότι SUV και να ήταν θα είχε ακριβώς την ίδια κατάληξη εφόσον πέρασε από το βρεγμένο σε στεγνό σχεδόν κάθετα.
Dacia Duster