-
-
-
Καλησπέρα ! Είμαι υποψήφιος αγοραστής του Duster 4x4 1.5 dci . Η τιμή τώρα είναι πολύ καλή γι αυτα που προσφερει στα 17.300 . Μου προτείνετε να περιμένω να κυκλοφορήσει το καινούριο η θα είναι αρκετά ακριβότερο και θα ξεφύγω απ το Budget μου. ?? Μηχανικά νομίζω το ίδιο με το τωρινό θα είναι . Σχεδιαστικά έχει διαφορές και καλοπισμους ..
-
καλησπέρα κι από μένα
ευτυχής κάτοχος της καλοκαιρινής προσφοράς ενός 4x4 dci sportive, γκρι-κομετ απ την προηγούμενη βδομάδα, και περίπου 1.000 χιλ σήμερα.
Αν συνεχίσει αυτή τη συμπεριφορά το αμάξι για τα επόμενα 5-10 χρόνια (χωρίς κουλές/φτηνιάρικες φθορές -που φοβόμουνα ειν' αλήθεια πριν αποφασίσω..), δηλώνω απόλυτα ικανοποιημένος με την αγορά!
Χρειαζόμουν ακριβώς κάτι τέτοιο (μεγάλοι χώροι-καλή δυνατότητα τετρακίνησης-απλότητα-ταξιδιάρικο/adventure χαρακτήρα) και ακριβώς αυτό μου προσφέρθηκε. Κατανάλωσα πολλούς μήνες ανάλυσης και ψαξίματος μικρολεπτομερειών σε ελληνικά και ξένα fora, όλων των παρεμφερών μοντέλων crossover κλπ., τέτοιο 'πακέτο' χαρακτηριστικών που ήθελα, δεν συνάντησα αλλού ή ξέφευγα ιλιγγιωδώς στο budget..!
αα ! και μην ξεχάσω πως το παρόν forum με βοήθησε απίστευτα στην τελική επιλογή.. ευχαριστώ όλους τους συμμετέχοντες στις 376 σελίδες (που διάβασα προσεκτικά ΔΥΟ και περισσότερες φορές !!). Εννοείται πως θα μεταφέρω από δω και πέρα όσες εντυπώσεις/προβλήματα/υπέρ/κατά -πέφτουν στην αντίληψή μου.
Για την ιστορία, προέρχομαι από 15ετή συμβίωση με Yaris και φανατικός εντουράς στο χώρο της μοτοσυκλέτας (ΧΤ 600 & Tenere 660 τα τελευταία 25+ χρόνια), εξ ου και η εμμονή μου σε μακρινά ταξίδια που περιλαμβάνουν και πολύ χώμα..
Για να μη μακρυγορήσω όμως άλλο, καταθέτω περιληπτικά ορισμένες πρώτες εντυπώσεις-μερικά απ τα τα plus που μ' εντυπωσίασαν:
- Ποιότητα κύλησης -->super!!
- Ποιότητα κατασκευής και συναρμολόγησης --> καλύτερη των προσδοκιών μου (δεν ακούω κάτι παράλογο απο κινητήρα ή αμάξωμα, και έκανα και 5-10 χιλιομετράκια σε χωμάτινες ανηφοριές προχτές !)
- Έχοντας ελάχιστη εμπειρία από ντίζελ (μόνο σε νοικιασμένα), ομολογώ πως λάτρεψα τον ήχο του
- Ροπή - ροπή - ροπή !!! (μόνιμα 5η σε στροφερό επαρχιακό δίκτυο)
- Κιβώτιο --> το συνήθισα σε 2-3 μέρες και πραγματικά respect για την κοντή πρώτη, κλπ..
-μερικά minus μέχρι σήμερα:
- η εργονομία σηκώνει βελτίωση (ακόμη ψάχνω που να βάλω τις κούπες και τα τασάκια μου -κάθε πρόταση ανάλογων πατεντών από ιδιοκτήτες, ευπρόσδεκτη!)
- θα το'θελα 3-4 πόντους ψηλότερο
-και δύο παρατηρήσεις που χιλιοειπώθηκαν εδω μέσα:
- μέχρι σήμερα έχω την συμπεριφορά στο start/stop όπως ακριβώς ειπώθηκε κι από άλλους: ΜΟΝΟ start, ΟΧΙ stop !!! δεν με χαλάει καθόλου βέβαια, αρκεί να μην δείχνει σε κάποιο πρόβλημα.. θα περιμένω εξελίξεις κι απ τα μέλη που το σκαλίζουν με την αντιπροσωπεία τους
- έχω την ίδια συμπεριφορά σε επιτόπιες στροφές όπως ακριβώς ειπώθηκε κι από άλλους παλιά: περίεργη 'οδοντωτή' συμπεριφορά στρέψης στο τιμόνι -έχουμε κάποιες απαντήσεις εδώ απ' τα παλιότερα μέλη ?
-και μια ερώτηση προς όποιον γνωρίζει κάτι: χρειάζομαι οπωσδήποτε κάμερα οπισθοπορείας (όχι για την καθημερινότητα, αλλά κυρίως για τους ..γκρεμούς σε αναστροφές/νύχτα/στις ερημιές των βουνών )
Αμφιβάλλω πως θα μου την περάσει η εδώ αντιπροσωπεία (Κρήτη βρίσκομαι). Έβαλε κανείς εκ των υστέρων, στην Αθήνα ? και πού ? (εννοώ εργοστασιακή με συνεργασία της όπισθεν).
Μέχρι στιγμής τεστάρω πατέντα με GoPro πίσω και wifi video-feed στο κινητό μπροστά μου, θα δώσω feedback κι εδώ εν καιρώ εφόσον δουλέψει ικανοποιητικά η ιδέα..τέλος: @Sotos694
Καλησπέρα ! Είμαι υποψήφιος αγοραστής του Duster 4x4 1.5 dci . Η τιμή τώρα είναι πολύ καλή γι αυτα που προσφερει στα 17.300 . Μου προτείνετε να περιμένω να κυκλοφορήσει το καινούριο η θα είναι αρκετά ακριβότερο και θα ξεφύγω απ το Budget μου. ?? Μηχανικά νομίζω το ίδιο με το τωρινό θα είναι
είχα το ίδιο δίλημμα μέχρι το καλοκαίρι που το παρήγγειλα!
το έλυσα ως εξής:- το καινούργιο θα ήταν στα χέρια μου καλό τέλος Άνοιξης του 2018 να υποθέσω (και αν..) ΔΕΝ υπήρχε περίπτωση τόσης υπομονής ..άσε που κανείς δεν θα σου υποσχεθεί σύντομα, πότε ακριβώς θα είναι στα χέρια σου
- ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΑΙ να βγαίνει κάτω από 20 χιλιάρικα (22-23+ το κόβω στην τούμπανο έκδοση που έψαχνα). Τα ~18.000 που έδωσα τώρα (με ταξινόμηση, τέλη κλπ) ήταν μια πραγματικά απίστευτη τιμή.
- το καινούργιο δείχνει να υποκύπτει κάπως στη 'νέα τάση' crossover: ακόμη λιγότερο χώμα μάλλον (πχ. ελαστικά χαμηλότερου προφίλ). Εγώ ήθελα περισσότερο, οπότε εύκολα 'ξεκόλησα' απ τις κακές σκέψεις
Είναι όμως ομορφότερο απ το σημερινό, αυτό να λέγεται.
-
Λοιπόν νεότερσ σπό την αντιπροσωπεία δεν είχα. Αυτά που λίγο πολύ συζητούσαμε τις τελευταίες μέρες.
Μίλησαν με Αθήνα και τους είπαν αυτό που έλεγε προχτες ο petros 3110. οτι είμαστε 3 οι 'τυχεροί'πανελλαδικά.
Τον είχα ενημερώσει βέβαια από πριν, οπότε όταν του τα έλεγαν από Αθήνα ο δικός μου χαμογελούσε γιατί τα ήξερε από πριν...
Η αλήθεια είναι οτι ο μηχανικός το έψαξε και έβγαλε ένα ανταπτοράκι (κάπως έτσι μπορώ να το πω) από την μπαταρία το οποίο είναι αυτό που αναγνωρίζει αν έχει δύναμη η μπαταρία για να λειτουργήσει το S&S και να βάλει μπροστά το αμάξι. κάπως έτσι το κατάλαβα. Δοκίμασε με καινούργιο τέτοιο ανταλλακτικό αλλά στη δοκιμή που το κάναμε στο δρόμο δεν είχε διαφορά. Μάλιστα είπαν να μου αλλάξουν και την μπαταρία μήπως και λυθεί, αλλά τους είπα ότι το αμάξι κινείται καθημερινά, οπότε η μπαταρία θα πρέπει να είναι σε υψηλά ΄επίπεδα φόρτισης, άρα άδικος κόπος. Έτσι θα αναμένουμε νέα από Αθήνα, κοινώς από τη μαμά Ρενό στη Γαλλία.
Μπήκε και το υποβραχιόνιο (πολύ βολικό) και τα λαστιχένια πατάκια, οπότε είμαι κομπλέ.
Για τον φίλο τον sotos που ενδιαφέρεται για καινούργιο νομίζω ότι όλα πλέον είναι θέμα γούστου.
Το απερχόμενο και το επερχόμενο μοντέλο μόνο διαφορές εμφανισιακά έχουν. πάτωμα, κινητήρας, κιβώτιο είναι ίδια και δοκιμασμένα εδώ και χρόνια και κατά την ταπεινή μου γνώμη είναι αυτά που σε ενδιαφέρουν πρώτιστα. Εγώ προσωπικά κατέληξα εν γνώση μου στο απερχόμενο και δεν το μετανιώνω. Θεωρώ ότι είναι λίγο πιο σκληροτράχηλο από αυτό που έρχεται. Σήμερα που ήμουν στην αντιπροσωπεία είχα την ευκαιρία να χαζέψω αρκετά μοντέλα, παρατηρούσa τiς ζάντες του captur και νομίζω ότι θα είναι ίδιες οι διαστάσεις με το νέο Duster.
Για πιο off road καταστάσεις νομίζω η απερχόμενη διάσταση είναι καλύτερη.
Με τη νέα σχεδίαση πιστεύω ότι το duster έχει χάσει κομμάτι από την ταυτότητα του. Αυτή η υιοθέτηση του εμπρός τμήματος να θυμίζει γερμανικό γκρουπ και το πίσω αντιγραφή του Renegade με ξενίζει....
Ενώ για το απερχόμενο λες 'είναι μοναδικό'...
Τέλος πάντων...μακρυγορώ...
Οι τεχνολογίες που θα κομίζει το καινούργιο δε διαφέρουν πολύ από το τωρινό. Ίδιο τιμόνι, ίσως λίγο καλύτερη η θέση της οθόνης, αλλά και το τωρινό έχει οθόνη. Ειλικρινά η τελευταία έκδοση πιστεύω ότι έχει όλα τα απαραίτητα εφόδια (οθόνη infotainment, park assist, start & stop-το οποίο βέβαια δε λειτουργεί σε εμένα-- ) και στην κυριολεξία δεν του λείπει απολύτως τίποτα. Ή μάλλον του έλειπε το υποβραχιόνιο και για αυτό το ζήτησα ως δώρο...
Για κατανάλωση και καυσαέρια δεν αναμένω να είναι μεγάλες οι διαφορές, οπότε καταλήγουμε στο θέμα τιμή και εμφάνιση.
Πάντως όποιο από τα δυο και να διαλέξεις να ξέρεις ότι θα κάνεις τέλεια επιλογή. Κάθε φορά που μπαίνω μέσα στη θέση του οδηγού γελάνε και τα αυτιά μου...
Και όπως είπαμε και με τον petros 3110 'κάθε μέρα μαθαίνεις τις ιδιαιτερότητες, τα θέλω του και τα πρέπει' οπότε το κατανοείς ακόμα καλύτερα. Θυμάμαι πόσο ψαρωμένος έφυγα από την αντιπροσωπεία στις 14 /8 και πόσο άνετος ήμουν που πήγαινα σήμερα...Ένας μήνας πίσω από το τιμόνι του Duster μου έμαθε πολλά, κι όλα αυτά αν αναλογιστεί κανείς ότι δεν έχω πάει ακόμα off road (2.800 χλμ και σήμερα)...μετράω ανάποδα όπως στο στρατό... -
Μολις διάβασα και το νέο μέλος.
Καλωςόρισες στη μεγάλη παρέα φίλε Darkster...Εύχομαι εκατοντάδες χιλιάδες απροβλημάτιστα χιλιόμετρα...
Όπως είδες, διαπίστωσες αυτά που λέμε όλοι εδώ μέσα εδώ και καιρό. Οπότε για ότι νεότερο για το θέμα start and stop θα έχουμε απάντηση σύντομα πιστεύω...
Υποθέτω πως εσύ είσαι ο Νο3 που λέγαμε χτες με τον petros 3110...Πρέπει να κάνουμε Δ.Σ να αναδείξουμε αρμοδιότητες.....
Για το θέμα με την κάμερα νομίζω είχα αναρτηθεί σε παλιότερες σελίδες ένα αναλυτικότατο βίντεο (από Γερμανία αν θυμάμαι καλά), όπου έδειχνε όλα τα στάδια της τοποθέτησης της κάμερας. Η ίδια η κάμερα που την είχα ψάξει γύρω στα 100€ έκανε αν θυμάμαι καλά. Δεν ξέρω αν θα δεχτεί να στην περάσει αντιπρόσωπος, πάντως ένας ηλεκτρολόγος της προκοπής που θα δει το βιντεάκι νομίζω ότι δε θα δυσκολευτεί αν το τοποθετήσει. Το σκεφτόμουν κι εγώ σοβαρά, αλλά έχω αρκετό τρέξιμο αυτό τον καιρό και δεν προλαβαίνω να φάω χρόνο για να δω τι λέει η μαμά ΤΕΟΡΕΝ για το θέμα κι αν δέχεται. Ίσως κάποιος φίλος από Αθήνα που προγραμματίζει να πάει ούτως ή άλλως για σέρβις μπορεί να ρωτήσει. Πιθανότατα να το σκεφτώ μελλοντικά. Η αλήθεια είναι ότι θα μπορούσαν να εξοπλίσουν το απερχόμενο και με κάμερα από τη στιγμή που μπήκε η οθόνη, αλλά έτσι δε θα είχε μείνει και κάτι που θα διαφέρει το νέο....
ΥΓ Φίλε sotos νομίζω ο Darkster ξεδιάλυνε τις όποιες αμφιβολίες είχες...
Καλή επιλογή σου εύχομαι...Νομίζω αυτό ήταν το σχετικό βιντεάκι....
Youtube Video -
Ο χρήστης Dusterix έγραψε:
Μάλιστα είπαν να μου αλλάξουν και την μπαταρία μήπως και λυθεί, αλλά τους είπα ότι το αμάξι κινείται καθημερινά, οπότε η μπαταρία θα πρέπει να είναι σε υψηλά ΄επίπεδα φόρτισης, άρα άδικος κόπος. Έτσι θα αναμένουμε νέα από Αθήνα, κοινώς από τη μαμά Ρενό στη Γαλλία.Και σε εμάς πριν μείνει το QQ από μπαταρία, το SS μας έβγαζε διαρκώς πρόβλημα (στο τέλος όλο και πιο συχνά). Όταν είχαν μετρήσει την μπαταρία στην αντιπροσωπεία που το είχα πάει για έλεγχο την είχαν βρει ΟΚ
Από την στιγμή που αλλάχτηκε η μπαταρία με καινούργια το πρόβλημα με το SS δεν ξαναεμφανίστηκε, οπότε ίσως να είχε δίκιο ο τεχνικός που πρότεινε την αντικατάσταση της μπαταρίας.
Η δική μας μπαταριά ήταν από την ελαττωματική σειρά της Fiamm που είχε μπει σε πολλά QQ, και παρά το γεγονός πως και εμείς κινούσαμε το αμάξι κάθε ημέρα, το πρόβλημα επέμενε! -
Καλημέρα.
Εγώ έχω βαλει εργοστασιακή κάμερα, την οποία συμπεριέλαβαν στα δώρα. Μπορώ να πω ότι στο παρκάρισμα δεν βοηθάει τόσο πολύ. Εκεί που βολεύει πολύ είναι στις επιτόπου στροφές όταν πίσω έχεις κανένα γκρεμό η κατι που δεν το πιάνουν οι αισθητήρες.Φωτο από χθεσινή βολτουλα στο ποικίλο ορός / Πετρούπολη
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Μάλιστα είπαν να μου αλλάξουν και την μπαταρία μήπως και λυθεί, αλλά τους είπα ότι το αμάξι κινείται καθημερινά, οπότε η μπαταρία θα πρέπει να είναι σε υψηλά ΄επίπεδα φόρτισης, άρα άδικος κόπος. Έτσι θα αναμένουμε νέα από Αθήνα, κοινώς από τη μαμά Ρενό στη Γαλλία.
Και σε εμάς πριν μείνει το QQ από μπαταρία, το SS μας έβγαζε διαρκώς πρόβλημα (στο τέλος όλο και πιο συχνά). Όταν είχαν μετρήσει την μπαταρία στην αντιπροσωπεία που το είχα πάει για έλεγχο την είχαν βρει ΟΚ
Από την στιγμή που αλλάχτηκε η μπαταρία με καινούργια το πρόβλημα με το SS δεν ξαναεμφανίστηκε, οπότε ίσως να είχε δίκιο ο τεχνικός που πρότεινε την αντικατάσταση της μπαταρίας.
Η δική μας μπαταριά ήταν από την ελαττωματική σειρά της Fiamm που είχε μπει σε πολλά QQ, και παρά το γεγονός πως και εμείς κινούσαμε το αμάξι κάθε ημέρα, το πρόβλημα επέμενε!Δεν είναι θέμα μπαταρίας τουλάχιστον σε μένα και το έχουμε ξανασυζητήσει...η μπαταρία μετρήθηκε και ήταν 94%!!! και να το ξαναματαπούμε... όταν η μίζα ο περισσότερος ενεργοβόρος μηχανισμός, δουλεύει, αφού δουλεύει ως σταρτ, μπαταρία δεν ευθύνεται...κάποια άλλη παράμετρος ενώ δουλεύει κανονικά σύμφωνα με το διαγνωστικό, δεν επιτρέπει τη λειτουργία ως στοπ.
-
Πάντως αφού προσφέρονται ν' αλλάξουν μπαταρία γιατί να μην το κάνεις; Ακόμα κι αν δε σου λύσει το πρόβλημα (που σε κάποιον το έλυσε απ' όσο βλέπω) το πολύ πολύ να καταλήξεις με καινούρια μπαταρία. Δεν είναι ότι σου είπαν να ξηλώσουν το ταμπλό π.χ. που δεν το κάνεις για ψύλλου πήδημα.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Πάντως αφού προσφέρονται ν' αλλάξουν μπαταρία γιατί να μην το κάνεις; Ακόμα κι αν δε σου λύσει το πρόβλημα (που σε κάποιον το έλυσε απ' όσο βλέπω) το πολύ πολύ να καταλήξεις με καινούρια μπαταρία. Δεν είναι ότι σου είπαν να ξηλώσουν το ταμπλό π.χ. που δεν το κάνεις για ψύλλου πήδημα.εκτιμώ πως η απάντησή σου αφορά στον Dusterix...αλλά κ σε εκείνον που λύθηκε το θέμα με την αλλαγή μπαταρίας, αφορά άλλο όχημα με άλλη μπαταρία κ το ss δεν δούλευε μόνο ως σταρτ...μη τα κάνουμε όλα αχταρμά ρε παιδιά με την καλή μας πρόθεση...όταν λυθεί το θέμα (εδώ σταλθηκε Γαλλία λέμε) θα ενημερώσουμε...
-
Ναι στον Dusterix αναφερόμουν. Εντάξει γενικά το σχολίαζα, δεν είναι και κανένα σοβαρό θέμα. Εδώ που τα λέμε αν δε δημιουργεί κανένα άλλο πρόβλημα για μένα είναι θετικό, δε θέλω να χρησιμοποιώ start/stop αλλά ως γνωστόν πρέπει να το απενεργοποιείς κάθε φορά.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
Ναι στον Dusterix αναφερόμουν. Εντάξει γενικά το σχολίαζα, δεν είναι και κανένα σοβαρό θέμα. Εδώ που τα λέμε αν δε δημιουργεί κανένα άλλο πρόβλημα για μένα είναι θετικό, δε θέλω να χρησιμοποιώ start/stop αλλά ως γνωστόν πρέπει να το απενεργοποιείς κάθε φορά.χαχαχα γι αυτό κ γω παραπάνω έλεγα ότι προς το παρόν είμαστε 3 οι ευτυχής κάτοχοι!χαχαχα
-
Και εγώ ακριβώς αυτό θέλω . Αξιόπιστο κινητήρα , ικανό 4χ4 . χώρους για οικογένεια , καλή τιμή . πιστεύω το duster τα έχει όλα. Το έκανα test drive. Και 2 φορές που το είδα στην αντιπροσωπιών είναι το μόνο στη renault που με γεμίζει το μάτι . τα πολλά κουμπάκια και της πολλές τεχνολογίες πάντα τις θεωρούσα περιτες και άπλα εμπορικές .( Πάει κάποιος αγοράζει το qashqai 4x2! και νομίζει ότι έχει Jeep , με μηδέν δυνατότητες εκτός δρόμου η κατι 4χ4 με χαμηλό προφιλ ελαστικά )
Το μόνο που πρέπει να βρω τώρα είναι αντιπροσωπία στην Αθήνα που δίνει τα καλύτερα δώρα . Εχετε καμιά προστασία ?
Duster 4x4 1.5 Dci Γκρι μεταλλικό χρώμα . -
Ο χρήστης Sotos694 έγραψε:
Και εγώ ακριβώς αυτό θέλω . Αξιόπιστο κινητήρα , ικανό 4χ4 . χώρους για οικογένεια , καλή τιμή . πιστεύω το duster τα έχει όλα. Το έκανα test drive. Και 2 φορές που το είδα στην αντιπροσωπιών είναι το μόνο στη renault που με γεμίζει το μάτι . τα πολλά κουμπάκια και της πολλές τεχνολογίες πάντα τις θεωρούσα περιτες και άπλα εμπορικές .( Πάει κάποιος αγοράζει το qashqai 4x2! και νομίζει ότι έχει Jeep , με μηδέν δυνατότητες εκτός δρόμου η κατι 4χ4 με χαμηλό προφιλ ελαστικά )Το μόνο που πρέπει να βρω τώρα είναι αντιπροσωπία στην Αθήνα που δίνει τα καλύτερα δώρα . Εχετε καμιά προστασία ?
Duster 4x4 1.5 Dci Γκρι μεταλλικό χρώμα .τι εννοεις λεγοντας προστασία?
-
Καλησπέρα ! Είμαι υποψήφιος αγοραστής του Duster 4x4 1.5 dci . Η τιμή τώρα είναι πολύ καλή γι αυτα που προσφερει στα 17.300 . Μου προτείνετε να περιμένω να κυκλοφορήσει το καινούριο η θα είναι αρκετά ακριβότερο και θα ξεφύγω απ το Budget μου. ?? Μηχανικά νομίζω το ίδιο με το τωρινό θα είναι . Σχεδιαστικά έχει διαφορές και καλοπισμους ..Αυτό κανείς δεν μπορεί να στο απαντήσει καθώς ενέχει και αρκετούς υποκειμενικούς παράγοντες αλλά και δεδομένα που δε γνωρίζουμε ακόμα (π.χ. την τιμή του καινούριου ή τι πιθανά προβλήματα θα βγάλει). Γενικά η ερώτηση 'απερχόμενο μοντέλο που γνωρίζουμε τα θετικά κι αρνητικά του τα σε πολύ καλή τιμή ή καινούριο σε υψηλότερη' δεν έχει σαφή απάντηση. Ο καθένας κρίνει κι αποφασίζει.
Μπορούμε φυσικά να σε βοηθήσουμε με το τι ισχύει τώρα για να σχηματίσεις μια καλύτερη εικόνα. Σχετικά με την τιμή του καινούριου ρώτα σε καμιά αντιπροσωπεία αν και αμφιβάλω αν θα γνωρίζουν. Κι αν γνωρίζουν πιθανόν να τη φουσκώσουν για να σε προτρέψουν να πάρεις το υπάρχον (πιθανόν να θέλουν να ξεστοκάρουν).
Από 'κει και πέρα το γεγονός ότι το καινούριο φοράει τους ίδιους κινητήρες σημαίνει αν μη τι άλλο ότι δεν περιμένουμε κάποιο σοβαρό πρόβλημα εκεί. Εμφανισιακά προσωπικά προτιμώ το καινούριο αλλά και το υπάρχον έχει το δικό του χαρακτήρα. Από εκτός δρόμου δυνατότητες φαντάζομαι θα ανακοινωθούν σύντομα κάποια σχετικά specs (γωνίες προσέγγισης/διαφυγής κτλ.), θα βγει και κάνα βιντεάκι οπότε θα μπορείς να κρίνεις. Στη χειρότερη πάντως δε φαίνεται να υπολείπεται πολύ του υπάρχοντος, εκτός αν είσαι hardcore off-roader και σου κάνει διαφορά ακόμα και μισός πόντος στην απόσταση απ’ το έδαφος.
Προσωπικά εν γένει είμαι υπέρ των απερχόμενων δοκιμασμένων μοντέλων, ειδικά όταν τα βρίσκεις και σε προσφορές με καλή τιμή (καλή ώρα το Duster). Εδώ όμως δεν έχουμε τόσες διαφορές μεταξύ παλιού και καινούριου οπότε θα σκεφτόμουν πολύ σοβαρά το καινούριο. Όσο για τις τιμές, σπάνια έχω δει μεγάλη αύξηση όταν αλλάζει ένα μοντέλο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορεί να γίνει εδώ). Άλλωστε μέχρι πρότεινως μιλάγαμε για τιμές πάνω από 21 χιλιάρικα (στη full τετρακίνητη έκδοση), οπότε θα μπορούσαν να πατήσουν εκεί και να πουν ότι στο καινούριο κρατήσαμε τις παλιές (προ προσφοράς) τιμές και να πάει +3-4 χιλιάρικα πάνω σε σχέση με τις τωρινές. Ή να κρατήσουν τις τωρινές με μικρή αύξηση. Ποιος ξέρει; Για κάνα χιλιάρικο πάνω πάντως νομίζω θα πήγαινα στο καινούριο. Αν μιλάμε όμως για 4 χιλιάρικα... ε θεωρώ ότι δεν αξίζει, εκτός αν τα δίνεις εύκολα.
-
συμφωνώ απόλυτα με τον tim κ η λογική μου λέει ότι το νέο θα έχει όσο το προηγούμενο πριν την τωρινή προσφορά + τουλαχιστον 700...
-
Πρόταση για αντιπροσωπία Αθηνά ήθελα να γράψω..
-
Ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας ! και εγώ αυτής της άποψης είμαι , ότι για 1000 ευρο παραπάνω αξίζει το νεο μοντελο στην full εκδοση . αλλα αν παει πανω απο 4000 ε ειναι απαγορευτικό για μένα .
-
Πρόταση για αντιπροσωπία Αθηνά ήθελα να γράψω..εγώ πάντως το πήρα από τεορεν μεταμορφωσης...απόλυτα ευχαριστημένος, απόλυτα συνεπείς!!!
Dacia Duster