-
Αν δεν κανω λαθος ο συναγερμος ειναι της ΜΕΤΑ alarm.
-
Λοιπόν επανέρχομαι με νεότερα.
Πριν πω οτιδήποτε για το ξεσκονηστήρι θα ήθελα να ευχρτιστήσω και δημοσίως τον samatistas για το ενδιαφέρον του και την πολύτιμη βοήθεια του.
Για το θέμα του συναγερμού προβληματίζομαι μια και άκουσα το ίδιο (ότι δε συνίσταται να τοποθετηθεί από εδώ αντιπροσωπεία) γιατί ξηλωνεται το ταμπλό και θεωρείται ως επέμβαση στα ηλεκτρονικά. Από τη στιγμή που μου το λένε και σε δεύτερη αντιπροσωπεία (και μάλιστα μεγάλη της πρωτεύουσας) μάλλον θα το ψάξω με την εισαγωγική. Αυτό που πρέπει να διευκρινιστεί είναι αν ο συναγερμός τοποθετείται στο εργοστάσιο ή κλασικά εδώ στην Ελλάδα. Και αν ισχύει το δεύτερο τότε ισχεύει η εγγύηση των 5 ετών για ηλεκτρονικά μέρη;;;; Με το φτωχό μου το μυαλό εικάζω ότι οι συναγερμοί (στις περισσότερες μάρκες αυτοκινήτων) τοποθετούνται εδώ στην Ελλάδα, απλά θεωρούσα μέχρι σήμερα ότι η εγγύηση εξακολουθεί και ισχύει. Για να μου το λένε όμως αυτό σε δέυτερη αντιπροσωπεία πλέον, πάει να πει ότι υπάρχει ιστορικό...
Δεν μπορεί να βλέπεις έναν πωλητή να έχει φτάσει στο παρά τσακ να κάνει την πώληση και όταν του λες για δώρο συναγερμό να αντιδρά σα να τον τσιμπησε μέλισσα και να σου λέει σου κάνω οποιοδήποτε άλλο δώρο θες.
Καλό θα ήταν λοιπόν να ακούσουμε περισσότερες γνώμες επί του θέματος.
Σε όσους πωλητές πάντως μου είπαν ότι δύσκολα θα μου δώσουν συναγερμό για τους παραπάνω λόγους που εξήγησα, μου τόνισαν ότι με το immobilizer είμαι υπέρκαλυμμένος από θέμα ασφάλειας. Η αλήθεια είναι ότι ξέρω περιπτώσεις που εκλάπη αυτοκίνητο κι ας είχε συναγερμό. Απλά για μένα είναι και μια συνήθεια να έχω συναγερμό στο αυτοκίνητο. Για το φόβο των Ιουδαίων που λέμε....
Αν κάποιος γνωρίζει για το θέμα immobilizer ας μας δώσει τα φώτα του. Σε μια από τις αντιπροσωπείες που βρέθηκα τις προηγουμενες μέρες είδα τις περίφημες κάρτες (αντί για κλειδιά) για Clio και μου έλεγε ο πωλητής ότι '14.000 κάρτες να δοκιμάσεις σε αυτό το clio (που είχα μπροστά μου) μόνο με τη δική του ανοίγει.Επίσης να ενημερώσω ότι η τιμολογιακή πλιτική της Dacia έχει αλλάξει. Νομίζω πρέπει να το έχουν αναφέρει και σε προηγούμενες σελίδες κάποιοι. Σε ερώτηση μου για το μέχρι πότε θα ισχύει αυτή η έκπτωση, πήρα την απάντηση ότι λογικά για μέχρι τέλη Αυγούστου θα ισχύει η γενναία έκτπωση των 4.000€, οπότε όσες παραγγελίες γίνουν μέχρι τότε θα έχουν στάνταρ αυτή την έκπτωση. Από ότι κατάλαβα η εισαγωγική θέλει να χτυπήσει τρελό νούμερο σε πωλήσεις και να το καθιερώσει ακόμα περισσότερο στη συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή. Εμείς λίγο πολύ εδώ μέσα το ξέρουμε απ' έξω κι ανακατωτά, απλά έχει και πολύ κόσμο ακόμα που το θεωρεί κατώτερο.
Από αυτά που άκουσα τις 2 τελευταίες εβδομάδες που ασχολήθηκα επισταμένα με το θέμα πρέπει να έχει πουληθεί δυνατό νούμερο Πανελλαδικά και η ζήτηση συνεχίζεται. Μόνο σε μια αντιπροσωπεία γειτονική της Θεσνίκης που ήμουν προχτές μήκαν άλλοι 4 μετά από εμένα για το Duster. Μάλιστα μου έκανε εντύπωση ένας που ενδιαφερόταν για το 4Χ2 το οποίο βγαίνει σε λεφτά αρκετά κοντά με το 4Χ4 και του το ανέφερα ότι είνα ευκαιρία αυτή την εποχή για το 4Χ4, αλλά
δε φαινόταν να ήταν πολύ των off road διαδρομών.ΥΓ Να ευχαριστήσω και πάλι τον samatistas!! Χαίρομαι πολύ που μπορώ να μοιραστώ ανησυχίες και προβληματισμούς με ανθρώπους που δεν γνωρίζω καν. Πραγματικά η χρησιμότητα του forum είναι μεγάλη και είναι ωραίο να ξέρεις ότι υπάρχουν διαδικτυακοί φίλοι. Ισως κάποια στιγμή να πρέπει να οργανωθεί μια μάζωξη σε κανά βουνό για να γνωριστούμε και από κοντά. Να συντηθούμε Βόρειοι και Νότιοι κάπου στη μέση της χώρας και να γίνει εκδρομή αντίστοιχη με αυτές που βλέπουμε σε βιντεάκια αό άλλες χώρες (π.χ Ρουμανία, Τουρκία κ.ο.κ).
-
To 4x2 έχει νομίζω μεγαλύτερο χώρο αποσκευών, μικρότερο βάρος και λογικά καλύτερες επιδόσεις και χαμηλότερη κατανάλωση. Έτσι παρά το γεγονός πως η τιμή είναι κοντά στο 4χ4, δεν είναι κακή επιλογή για κάποιον που δεν ενδιαφέρεται πολύ για τις εκτός δρόμου διαδρομές. Έτσι και αλλιώς ακόμη και το 4χ2 είναι πολύ πιο ικανό από τα περισσότερα SUVs που κυκλοφορούν εκεί έξω.
Αν σε προβληματίζει τόσο το θέμα του συναγερμού και τις εγγυησης, στην τελική μη βάζεις συναγερμό και πρόσθεσε την ασφάλεια κλοπής στην ασφάλεια σου. Πρακτικά εγώ αυτό κάνω πλέον, για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο. Ο συναγερμός έτσι και αλλιώς δεν σε διασφαλίζει ότι δε θα στο κλέψουν, ενώ σε όσα είχα μέχρι στιγμής, μετά από κάποιο διάστημα χάλασαν.
-
Ευχαριστώ, αν βοήθησα...
Εγώ το έχω πει.. εδώ μέσα με τόσους κατόχους πλέον (και μάλιστα παραπάνω από ικανοποιημένους)... Greek Duster Club!
Βόρειοι-Νότιοι ραντεβού στα Άγραφα για test drive! Χεχε!
-
Ο χρήστης samatistas έγραψε:
Ευχαριστώ, αν βοήθησα...Εγώ το έχω πει.. εδώ μέσα με τόσους κατόχους πλέον (και μάλιστα παραπάνω από ικανοποιημένους)... Greek Duster Club!
Βόρειοι-Νότιοι ραντεβού στα Άγραφα για test drive! Χεχε!
Πράγματι. Με τόσο ενδιαφέρον εδώ μέσα καο τόσους κατόχους εύκολα θα έτρεχε ένα.
Υπάρχουν πολλά δωρεάν για να φτιάξεις ένα πανεύκολα.
Το X1 Greek Forum το έστησα σε 2 ώρες. -
Πήλιο, Τζουμέρκα... δόξα τω Θεό έχουμε μέρη για να γίνει συνάντηση...
Όσο για τον συναγερμό εννοείται πως στην ασφάλεια έχω πάντα ολική και μερική κλοπή, απλά μου κάνει τρομερή εντύπωση ότι κάποιοι πωλητές επιλέγουν τον 'δύσκολο' δρόμο, από το να πουν ένα κλασικό 'ναι συναγερμό εννοείται ότι τον κάνουμε δώρο'.
Για να υπάρχει τόση επιμονή από κάποιους πωλητές μάλλον θέλει λίγο παραπάνω ψάξιμο. Οχι τπτ άλλο, αλλά κάποια πράγματα τα θεωρούμε δεδομένα (π.χ την ισχύ της εγγύησης χωρίς να ξέρουμε που έχει τοποθετηθεί ο συναγερμός-Ελλάδα ή στο εργοστάσιο εννοω) και πιθανότατα να μην είναι.
Αλήθεια οι περισσότεροι κάτοχοι Duster τι έκαναν όταν το αγόρασαν; Πήραν συναγερμό ως δώρο ή είμαι ο πρώτος που του λένε κάτι τέτοιο;;;
Υπάρχει κανείς που δεν έβαλε συναγερμό και αρκείται μόνο στο immobilizer;;;;;
Όσο για το 4Χ2 λογικά για χώρους έψαχνε ο συγκεκριμένος κύριος καθώς ήρθε στην αντιπροσωπεία με 3 πιτσιρίκια -
Συναγερμός και αισθητήρες παρκαρίσματος δώρο ανεξάρτητα από έκδοση. Πριν 2 χρόνια αυτά
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Εγώ λέω να αφήσουν το Duster Greek Forum και να κάνουν ένα Club αντίστοιχο με των Τούρκων!
-
Οπως ειπα και παραπανω ο συναγερμος τοποθετηθηκε στην αντιπροσωπεια και ειναι aftermarket.Αν θα ψαξει κανεις στα specs του αυτοκινητου δεν αναφερεται προαιρετικα πουθενα η δυνατοτητα τοποθετησης συναγερμου κατα την παραγγελια.Δεν κερω για ποιο λογο σου εδωσαν αυτες τις απαντησεις παντως η προσωπικη μου εμπειρια ειναι τελειως διαφορετικη.Μαλιστα μετα απο την τοποθετηση εκανα και επεκταση εγγυησης απο 3 σε 5 ετη καθως το δικο μου ειχε τριετη εγγυηση χωρις κανενα αστερισκο λογω συναγερμου.Μαλιστα ο συναγερμος συνεργαζεται με το εργοστασιακο κλειδι χωρις καμια τροποποιηση.Η μονη περιπτωση να δεις καπου συναγερμο με την φιρμα της Dacia ειναι στο site daciamag.com οπου πουλαει συναγερμους και τους αναφερει ως εργοστασιακους Dacia.Παντως αν σε προβληματιζει τοσο καλυτερα να το παραλειψεις σαν αξεσουαρ ετσι ωστε να μην σε ταλαιπωρει η σκεψη του.
-
Δύο προσφορές έχω πάρει για το 4Χ2, η μία μάλιστα από την TEOREN στο ποτάμι και στις δύο δώρο ο συναργεμός. Οπότε δεν νομίζω να παίζει πρόβλημα εγγύησης όταν στο δίνει ο εισαγωγέας. Θα ήθελα να ακούσω προτάσεις για το τι δώρα μπορώ να ζητήσω και τι δίνουν συνήθως. Να πω ότι αν προχωρήσω θα το αγοράσω μετρητείς με μεταλλικό χρώμα.
Ευχαριστώ
-
Εφόσον το λέει η μαμα-εισαγωγική τότε θα απευθυνθώ σε αυτούς για να μου δώσουν κατεθύνσεις για Β. Ελλάδα και εγκεκριμένη τοποθέτηση συναγερμού.
Για δώρα προτείνω υποβραχιόνιο και σκαφάκι για το πορτ μπαγκαζ. -
Και γω οταν το αγορασα μου κανανε δωρο τον συναγερμο μαζι με ενα-δυο αλλα καλουδια, το ιδιο και γνωστος μου που το πηρε πριν απο μισο χρονο, του κανανε δωρο το συναγερμο ο οποιος ενεργοποιειτε απο το κουμπι του imobilizer πανω στο κλειδι. Δεν νοειται να μην σου παρεχουν εργοστασιακο συναγερμο και να σου 'απαγορευουν' να βαλεις after market στην αντιπτοσωπεια..
-
Εγώ πάλι αρνήθηκα το δώρο του συναγερμού. Αυτόν και το stop start τα έχω εντάξει στην κατηγορία των ανούσιων ενεργοβόρων παρασίτων της μπαταρίας. Βέβαια αντ' αυτού στο σπίτι υπάρχει ένα διπλό σύστημα άγρυπνων φρουρών και αλάνθαστων. Ροξυ και Μιλού σαν να λέμε βελγικό ποιμενικό το ένα και διασταύρωση γερμανικού με ελληνικό ποιμενικό το άλλο. Βγάζουν πιο δυνατούς ήχους, επιτηρούν όχι μόνο το αυτοκίνητο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης μια καλή ασφάλεια για μερική και ολική κλοπή είναι επίσης αρκετές.
-
Να τα χαίρεσαι Σπύρο, ο καλύτερος συναγερμός.
Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Εγώ πάλι αρνήθηκα το δώρο του συναγερμού. Αυτόν και το stop start τα έχω εντάξει στην κατηγορία των ανούσιων ενεργοβόρων παρασίτων της μπαταρίας. Βέβαια αντ' αυτού στο σπίτι υπάρχει ένα διπλό σύστημα άγρυπνων φρουρών και αλάνθαστων. Ροξυ και Μιλού σαν να λέμε βελγικό ποιμενικό το ένα και διασταύρωση γερμανικού με ελληνικό ποιμενικό το άλλο. Βγάζουν πιο δυνατούς ήχους, επιτηρούν όχι μόνο το αυτοκίνητο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης μια καλή ασφάλεια για μερική και ολική κλοπή είναι επίσης αυτο.Δηλ δεν πας ποτε για καφε,φαγητο,επισκεψη σε φιλους,διακοπες,ψωνια κτλ με το αυτοκινητο σου και δεν εχεις αναγκη το συναγερμο ως αποτρεπτικο μεσο!!!!!!
-
Ο χρήστης nickthetrib έγραψε:
Να τα χαίρεσαι Σπύρο, ο καλύτερος συναγερμός.Sent from my Coolpad 8675-A using Tapatalk
THANKS!!!!
-
Ο χρήστης GGAB έγραψε:
Εγώ πάλι αρνήθηκα το δώρο του συναγερμού. Αυτόν και το stop start τα έχω εντάξει στην κατηγορία των ανούσιων ενεργοβόρων παρασίτων της μπαταρίας. Βέβαια αντ' αυτού στο σπίτι υπάρχει ένα διπλό σύστημα άγρυπνων φρουρών και αλάνθαστων. Ροξυ και Μιλού σαν να λέμε βελγικό ποιμενικό το ένα και διασταύρωση γερμανικού με ελληνικό ποιμενικό το άλλο. Βγάζουν πιο δυνατούς ήχους, επιτηρούν όχι μόνο το αυτοκίνητο αλλά και τον περιβάλλοντα χώρο. Επίσης μια καλή ασφάλεια για μερική και ολική κλοπή είναι επίσης αυτο.
Δηλ δεν πας ποτε για καφε,φαγητο,επισκεψη σε φιλους,διακοπες,ψωνια κτλ με το αυτοκινητο σου και δεν εχεις αναγκη το συναγερμο ως αποτρεπτικο μεσο!!!!!!
Γιατί απορείς; Εντός ή εκτός της πόλης για εργασία ή διασκέδαση, πάντα σε ελεγχόμενο χώρο στάθμευσης. Ειδικά στην πόλη βέβαια... κινούμαι σπάνια με το duster.
-
Καλησπερα στο φορουμ και καλως σας βρηκα.
Αλλος ενας υποψηφιος αγοραστης του duster, απλα ειμαι απο αυτους που θα θελαν να δουν και το καινουργιο πριν προχωρησω στην αγορα.. Το αμαξι θα το αγορασω και θα το παντρευτω για τα καλα, οποτε θελω η επιλογη να ειναι 1000% σιγουρη.Ηθελα να ρωτησω αν το παρακατω που γραφτηκε (περι της τιμης του duster) ισχυει.. (?) Γιατι εμενα μου εχουν πει οτι οι τιμες ειναι τιμοκαταλογου, και οτι δεν υπαρχει καποια προσφορα/εκπτωση για να ληξει, οποτε δεν υπαρχει και οποιαδηποτε 'πιεση χρονου' περα απο την αλλαγη του μοντελου, μαλλον προς τα χριστουγεννα.. Τι ισχυει τελικα? Ξερει κανεις?
Ευχαριστω.
Επίσης να ενημερώσω ότι η τιμολογιακή πλιτική της Dacia έχει αλλάξει. Νομίζω πρέπει να το έχουν αναφέρει και σε προηγούμενες σελίδες κάποιοι. Σε ερώτηση μου για το μέχρι πότε θα ισχύει αυτή η έκπτωση, πήρα την απάντηση ότι λογικά για μέχρι τέλη Αυγούστου θα ισχύει η γενναία έκτπωση των 4.000€, οπότε όσες παραγγελίες γίνουν μέχρι τότε θα έχουν στάνταρ αυτή την έκπτωση.
-
Οι τιμές που έχουν ανακοινωθεί στο νέο κατάλογο δεν θα αλλάξουν προς τα πάνω μέχρι το λανσάρισμα νέου μοντέλου. Αυτό σίγουρο.
Και το νέο μοντέλο, μπορεί όταν έρθει να είναι κάπως πιο ακριβό από τις τωρινές τιμές, αλλά θα είναι σίγουρα κάτω από το παλιό τιμοκατάλογο. Έχει αποφασιστεί συνολικό συμμάζεμα των τιμών στη γκάμα της Dacia, τόσο σε αυτά που εισάγονται, όσο και σε άλλα που θα εισαχθούν.
Νέο μοντέλο δεν αναμένεται Ελλάδα μέσα στο 2017.
-
Σε ευχαριστω παρα πολυ φιλε μου για την τοσο αμεση απαντηση.
Ακριβως οτι περιμενα να ακουσω.. Να εισαι καλα!
Dacia Duster