-
Elin crystal έβαλα την τελευταια φορά συνήθως βάζω έκο avio. Βέβαια τώρα που με το ελιν έχω αυξημένη αυτονομια μέχρι στιγμής σχετικα. Θα δω και με έκο αν το κάνει οταν φουλαρω ξανά..
Βέβαια ακούγεται και σε χαμηλή ταχυτητα όταν αφήσω το γκάζι και το στροφομετρο δειχνει μεταξυ 1000 και 800. Στις 750 σταματάει στο ρελαντί. -
Στα πρώτα γεμίσματα έβαζα το v-power της shell και είχα κι εγώ πραγματικά πολύ μεγάλη αυτονομία. Ο λόγος που πήγα σε avio ήταν πως με ενοχλούσε το κροτάλισμα.Με το avio δεν έχω την ίδια κορυφαία αυτονομία αλλά ο κινητήρας έδειξε λιγότερο θορυβώδη συμπεριφορά. Πολύ καλό είναι και το best action της AVIN (Παρόμοια συμπεριφορά με το avio). Συνεχίζοντας τα πειράματα δοκίμασα μια πιο ταπεινή φίρμα με αποτελέσματα ως τώρα το λιγότερο άριστα. O dci δεν ακούγεται ιδιαίτερα (σαν να έχω βάλει avio) και ενώ στο πρώτο γέμισμα είχε μείνει μέσα avio... στο δεύτερο της ίδιας φίρμας και του ίδιου πρατηρίου νόμιζα στην αρχή πως χάλασε ο δείκτης των καυσίμων και πως έμεινε κολλημένος ψηλά.
Θα το παρακολουθήσω λίγο ακόμη και βλέπουμε... -
-
http://www.drive.gr/news/kosmos/taxidi- ... smoy-video
-
Καλύτερη διαφήμιση για το Duster δε νομίζω ότι υπάρχει. Μακάρι να κρατήσει τον χαρακτήρα του και στην νέα του έκδοση
-
Δρομος αναλογης ανατριχιλας ενωνει τα χωρια Πατιοπουλο με Περδικακι στο νομο Ατολοακαρνανιας.
http://www.mixanitouxronou.gr/vinteo-ap ... i-tourkou/ -
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Δρομος αναλογης ανατριχιλας ενωνει τα χωρια Πατιοπουλο με Περδικακι στο νομο Ατολοακαρνανιας.
http://www.mixanitouxronou.gr/vinteo-ap ... i-tourkou/Βάζεις ιδέες στους Duster-άδες εδώ μέσα!
-
και αν-λεμε τωρα,πανε οι παλιες καλες εποχες-αποφασιστει κατι,εγω δηλωνω παρων απο τωρα.
-
Για να τα πούμε άλλη μια φορά... Υπάρχει μια φίρμα που τη λένε DACIA και 'βγάζει' ένα suv που το λένε Duster.
http://www.sportdog.gr/aytokinito/artic ... cia-duster
Και όμως είναι αλήθεια.
-
Το ψήλωμα και τα ζαντολάστιχα είναι όλα τα λεφτά.Βασικά ολο το σετ εκτός από τα πλαϊνα σκαλοπάτια που του αφαιρούν ύψος!!
Αλήθεια υπάρχουν αξιόπιστα κιτ ψηλώματος εντός Ελλάδος? -
Υπαρχουν και στο Daciamag,αλλα ριξε μια ματια και στο σαιντ του Μυρωνιδη.
-
Ναι στο Daciamag τις είδα και νομίζω οτι είναι πολύ καλός συνδιασμός των κίτρινων bilstein/eibach.Άραγε τα έχει φορέσει κανείς για να μας έλεγε εντυπώσεις?Πάντως πριν απο περίπου 1 μήνα είδα στην Λεωφ.Αθηνών ένα ασημί Duster με snorkel ψηλωμένο στον θεό και με mud λάστιχα.Δεν πρόλαβα να τον ρωτήσω λεπτομέρειες..
-
Ρε παιδια παντως με εχουν μπερδεψει με την ερευνα που κανω για τους συναγερμους.Αλλοι μου λενε οτι ενσωματωνεται πανω στο κλειδι του αυτοκινητου με τα μπουτον,αλλοι λενε οτι μπορει να μπει και με ξεχωριστα joystik.Οταν τους λεω οτι εχω μονο ενα κλειδι με μπουτον και το δευτερο δεν εχει κολλανε και μου λενε διαφορα.Αν δηλαδη για καποιο λογο εχω το δευτερο κλειδι πως θα απενεργοποιειται ο συναγερμος?Επισης εχω μπερδευτει και με το can bus σχετικα με το αν πρεπει ή δεν πρεπει να ειναι ο συναγερμος.Εσεις εχετε τοποθετησει και αν ναι ειναι ενσωματωμενος στο κλειδι ή εχετε ξεχωριστα χειριστηρια?
-
Τελικα εβαλα εναν απλο συναγερμο χωρις canbus με δυο χειριστηρια ξεχωριστα απο το κλειδι με ρανταρ και κραδασμικο αισθητηρα.Απο το κλειδι μπορει να κλειδωσει χωρις να ενεργοποιηθει ο συναγερμος.Με χαλασε λιγο η συνδεσμολογια πανω στην πλεξουδα αλλα δοξα τον Θεο ολα πηγαν καλα.
-
Τα ιδια εχω και γω, το ενα απο τα δυο κλειδια εχει κουμπια για κλειδωμα, και εβαλα ενα απλο συναγερμο με εξτρα χειριστηρια. Αμα ομως εχω κλειδωσει με συναγερμο και ξεχαστω και ξεκλειδωσω με το κουμπι στο κλειδι, ο συναγερμος δεν απενεργοποιητε και μετα απο λιγο χτυπαει..
-
Ειναι βεβαια ενας τροπος να δεις πως λειτουργει !
-
@makwolf Και εμενα το ιδιο χτυπαει αν ξεχασω να αφοπλισω απο το χειρηστηριο.Δεν πειραζει ομως αρκει που αν χρειαστει να παρεις το δευτερο κλειδι εχεις και το δικο του χειρηστηριο και δεν μπερδευεσαι.
@SPI_duster Πολυ σωστα!!! -
Το λοιπόν σήμερα είχα λίγα κέφια. Φταίει η άνοιξη μάλλον και όχι τόσο η πίστη πως ο Τσίπρας θα καταφέρει να μας βγάλει από τα αδιέξοδα που βρεθήκαμε ως χώρα και κοινωνία. Ετσι έβγαλα από την αποθήκη το Hi-end πλυστικό μου. Το duster ανέβηκε στην ράμπα και ξεκίνησε ένα εξονυχιστικό πλύσιμο. Πρώτα σκεπάστηκε όλο με παχύ αφρό. Επειτα μπήκε σε λειτουργία το μεγάλο μαλακό σφουγγάρι.Το αυτοκίνητο ξεπλύθηκε με πίεση και απαλλάχθηκε από όλα τα ξένα σώματα τόσο στο επάνω μέρος όσο και από κάτω.Ακολούθησε ένα σκούπισμα, έπειτα κέρωμα και πάλι σκούπισμα. Ιδιαίτερη φροντίδα έπεσε στο εσωτερικό όπου χρησιμοποιήθηκε μια αλοιφή σιλικόνης για τον καθαρισμό και την λίπανση των πλαστικών. Μετά από 2 ώρες το αυτοκίνητο έδειχνε σαν να βγήκε από την 'έκθεση'!
Χρειάστηκε λίγο μετά να πάω για μια δουλειά στην Ραφήνα. Σε ένα φανάρι κάποιος μου ευχήθηκε 'καλορίζικο' και φυσικά του είπα 'Ευχαριστώ'. Στη συνέχεια με ρώτησε αν είναι καλό πόσο κάνει και αν αξίζει τα λεφτά του. Τον διαβεβαίωσα πως 80000 χλμ μετά την αγορά το κόστος συντήρησης δεν ξεπέρασε τα 700 ευρώ ενώ συνεχίζει απρόσκοπτα να μας υπηρετεί με ιδανικό τρόπο και δεν έχει κάνει τσικ. Αυτό είναι το duster! Τα γράφω αυτά τέτοιες μέρες που συμπληρώνονται 3 χρόνια από την αγορά του αλλά και τον αποχωρισμό από την ΑLFA. Καλά χλμ σε όλους! -
Νομιζω οτι αυτοκινητα που σε βγαζουν ασπροπροσωπο και δικαιωνουν την επιλογη τους αξιζουν καθε δυνατη περιποιηση.Μακαρι να φτασω τα χιλιομετρα σου και να μην εχει παρουσιασει κανενα προβλημα και το δικο μου.Προσφατα εντυσα με μοκετα και κετσε τον χωρο κατω απο τα πισω καθισματα και σε ολο το χωρο αποσκευων.Τωρα δεν φαινεται καθολου λαμαρινα και ειναι ομορφο στην οψη και την υφη.Γενικως ειναι αυτοκινητο που σε προδιαθετει να ασχοληθεις μαζι του.
-
Καλησπέρα,
καλά κάνετε και εγκαθιστάτε συναγερμούς. Πρέπει να έχει πέσει 'σύρμα' στην πιάτσα για τις κλειδαριές του Duster, διότι έχει γίνει απόπειρα παραβίασης σε τρία αυτοκίνητα που γνωρίζω (μαζί με το δικό μου). Προσοχή λοιπόν, οι καιροί είναι χαλεποί!!!
Όσον αφορά το δικό μου τώρα, πάλι καλά που δεν επισκεύασα την κλειδαριά αμέσως (~100 Ευρώ),
διότι η γκαντεμιά δεν σταμάτησε εκεί.
Με τράκαρε ένας και με πέταξε στα κράσπεδα με αποτέλεσμα το λατρεμένο μου Duster
να έχει βγει BLR (Beyond Local Repair). Ευτυχώς εγώ δεν έπαθα ούτε γρατζουνιά !Τώρα περιμένω την αποζημίωση και να δω τι θα πάρω διότι και το δεύτερο αυτοκίνητο είναι σε κακή κατάσταση λόγω παλαιότητας. Δυστυχώς δεν το βλέπω για Duster.
Όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος...
Dacia Duster