-
Συμφωνουμε,φιλε μου.
-
By the way μόλις πρόσεξα την υπογραφή σου: Dacia Duster Diesel 4x4 130hp (η προσοχή στην ιπποδύναμη). Φαντάζομαι έχεις κάνει κάποιο tuning στον κινητήρα για να βγάζει 130 ίππους; Υποθέτω βελτίωση θα έχεις δει, έχουν υπάρξει όμως και προβλήματα; Η κατανάλωση είναι αυξημένη; Γενικά εμπειρίες απ' την αναβάθμιση;
Δεν ξέρω αν τα έχεις αναφέρει και αναλυτικά στο παρελθόν, οπότε θα μπορούσα ν' ανατρέξω σε παλιότερο post σου.
-
Ο χρήστης TimDeLAY έγραψε:
By the way μόλις πρόσεξα την υπογραφή σου: Dacia Duster Diesel 4x4 130hp (η προσοχή στην ιπποδύναμη). Φαντάζομαι έχεις κάνει κάποιο tuning στον κινητήρα για να βγάζει 130 ίππους; Υποθέτω βελτίωση θα έχεις δει, έχουν υπάρξει όμως και προβλήματα; Η κατανάλωση είναι αυξημένη; Γενικά εμπειρίες απ' την αναβάθμιση;Δεν ξέρω αν τα έχεις αναφέρει και αναλυτικά στο παρελθόν, οπότε θα μπορούσα ν' ανατρέξω σε παλιότερο post σου.
Nαι,εχω κανει επαναπρογραματισμο στον εγκεφαλο της μηχανης και παραλληλα δυναμομετρηση.Τωρα εχω πιο γρηγορα γεμισμα σε ολες τις ταχυτητες,η καταναλωση εχει παραμεινει η ιδια,παροτι μου ειχαν πει οτι θα υπαρχει βελτιωση.Προβλημα δεν εχει παρουσιαστει κανενα,περα απο το αναμα της λυχνιας του συστηματος ψεκασμου που ομως σβηνει ευκολα.Η ιδια λυχνια μου ειχε αναψει και με νορμαλ το μοτερ,οπως και με ενα με ενα μποξακι αυξησης της ιπποδυναμης που ειχα δοκιμασει αλλα το αφαιρεσα.
Η λυχνια αυτη ομως εχει αναψει και στο qq φιλου που φορα τον ιδιο κινητηρα ο οποιος ειναι νορμαλ.
Σε γενικες γραμμες εχω μεινει ευχαριστημενος με την αναβαθμηση αυτη. -
Γεια και πάλι από Θεσσαλονίκη αγαπητοί συμφορουμίτες.
Στις 25 Ιουλίου 16 είχα αναφέρει τις πρώτες εμπειρίες μου από to duster που πήρα φέτος και συνεχίζω:
Μετά το κλιματιστικό όπου η εταιρία ξέχασε να βάλει φρέον ( ) είχε εμφανιστεί το θέμα του 'σφυρίγματος' από την εξάτμιση (στις 2.000 στροφές με νεκρά αν μαρσάρω αλλά και με ταχύτητα στην οδήγηση - ήχος σφύριγμα σαν από ιμάντα, αρκετά δυνατός για να με προσέχουν οι περαστικοί...).
4η επίσκεψη στην αντιπροσωπεία μετά από τηλεφώνημά τους τον Οκτώβριο (5,5 μήνες μετά την έναρξη του προβλήματος) γιατί μου είπαν ότι έφεραν ένα καζανάκι να αλλάξουν, χωρίς να ξέρουν αν αυτό βέβαια θα λύσει το πρόβλημα.
4η άδεια από την δουλειά πρωί για να πάω και μετά από 40 λεπτά αναμονής
μου ζήτησαν χίλια συγγνώμη αλλά το καζανάκι που τους έστειλαν ήταν για άλλο μοντέλο (ψάχνω στα εικονίδια να βρω ένα καζανάκι τουαλέτας αλλά μάλλον δεν έχει...)
Θα με ξαναπάρουν τηλέφωνο είπαν!δεν ξέρω τι να πω, σνομπαρουν οι ίδιοι τα αμάξια που πουλάνε;;
να ήταν πριν την πώληση μία παρόμοια κατάσταση θα έλεγα ότι το κάνουν για να με σπρώξουν σε κάτι σε renault ή nissan.
αλλά αφού το έχω πάρει (τοις μετρητοίς κιόλας) το dusterάκι γιατί δεν το υποστηρίζουν σωστά;
πως γίνεται η επίσημη αντιπροσωπεία να έχει τέτοια συμπεριφορά;
πως γίνεται η επίσημη αντιπροσωπεία να λέει ότι δεν ξέρω που οφείλεται κάτι ή ότι θα αλλάξω ένα κομμάτι της εξάτμισης αλλά δεν εγγυώμαι ότι αυτό θα λύσει το πρόβλημα;
είναι επίσιμη πολιτική τους αυτο; κάτι σε φάση: γράψτε στα -φρύ-δια σας την dacia και δώστε βάρος σε renault-nissan;Κατά τα άλλα έχω πιάσει τα 17.000 km σε 9 μήνες και το αμάξι είναι υπέροχο από όλες τια απόψεις και για τον σκοπό που το έχω πάρει. Ξεκούραστο, νορμάλ κατανάλωση, χώροι, πάει σε όλα τα εδάφη που θέλω. Αν δεν ήταν και οι αγαπητοί μου της αντιπροσωπείας ( ) θα ήμουν απόλυτα ευτυχυσμένος ( )
-
Αν επιτρέπεται σε πια αντιπροσωπεία πήγες;
Ρωτάω γιατί γνωστός με QQ πήγε στην αντιπροσωπεία της Nissan στην Δ.Θεσσαλονίκη (που έχει και τα Dacia) για αλλαγή των πίσω φρένων στο πλαίσιο της εγγύησης, επειδή ακουγόταν ένα κλακ κάθε φορά που πατούσε το φρένο.
Αφού περίμενε δύο ώρες, του είπαν ότι τελικά τζάμπα του ξήλωσαν τα πίσω φρένα, γιατί όταν πήγαν να του περάσουν τα καινούργια, το ανταλλακτικό ήταν λάθος...
Αν μιλάμε για την ίδια αντιπροσωπεία, μου κάνει εντύπωση να έχουν πει δύο φορές την ίδια δικαιολογία. Ειδικά στις μέρες μας που υπάρχει μηχανογράφηση και όλα τα ανταλλακτικά έχουν μοναδικό κωδικό.
-
έχουμε δύο αντιπροσωπείες, μία δυτικά και μία ανατολικά, εγώ πήγα ανατολικά
-
Ο χρήστης marstons έγραψε:
έχουμε δύο αντιπροσωπείες, μία δυτικά και μία ανατολικά, εγώ πήγα ανατολικάΕ,τωρα πανε δυτικα!!!!!
Περα απο την πλακα μην συνδεουμε τον ελληνα εμπορακο με τα αυτοκινητα που πουλα. Κατι τετοιοι οτιδηποτε και να πουλαγαν ,για κλωτσιες θα ηταν. Παντα ειχα την απορια γιατι η μαμα εταιρια δεν τους τραβα τα αυτια,δεν μαθαινουν τα χαλια τους;;;; -
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
By the way μόλις πρόσεξα την υπογραφή σου: Dacia Duster Diesel 4x4 130hp (η προσοχή στην ιπποδύναμη). Φαντάζομαι έχεις κάνει κάποιο tuning στον κινητήρα για να βγάζει 130 ίππους; Υποθέτω βελτίωση θα έχεις δει, έχουν υπάρξει όμως και προβλήματα; Η κατανάλωση είναι αυξημένη; Γενικά εμπειρίες απ' την αναβάθμιση;
Δεν ξέρω αν τα έχεις αναφέρει και αναλυτικά στο παρελθόν, οπότε θα μπορούσα ν' ανατρέξω σε παλιότερο post σου.
Nαι,εχω κανει επαναπρογραματισμο στον εγκεφαλο της μηχανης και παραλληλα δυναμομετρηση.Τωρα εχω πιο γρηγορα γεμισμα σε ολες τις ταχυτητες,η καταναλωση εχει παραμεινει η ιδια,παροτι μου ειχαν πει οτι θα υπαρχει βελτιωση.Προβλημα δεν εχει παρουσιαστει κανενα,περα απο το αναμα της λυχνιας του συστηματος ψεκασμου που ομως σβηνει ευκολα.Η ιδια λυχνια μου ειχε αναψει και με νορμαλ το μοτερ,οπως και με ενα με ενα μποξακι αυξησης της ιπποδυναμης που ειχα δοκιμασει αλλα το αφαιρεσα.
Η λυχνια αυτη ομως εχει αναψει και στο qq φιλου που φορα τον ιδιο κινητηρα ο οποιος ειναι νορμαλ.
Σε γενικες γραμμες εχω μεινει ευχαριστημενος με την αναβαθμηση αυτη.Μπορείς να μας δώσεις παραπάνω λεπτομέρειες ;
Ποιος, Πόσο;
Προβλήματα - Συμπεριφορά κλπ
Ευχαριστώ. -
Ο χρήστης ikarus έγραψε:
Σε γενικες γραμμες εχω μεινει ευχαριστημενος με την αναβαθμηση αυτη.Μπορείς να μας δώσεις παραπάνω λεπτομέρειες ;
Ποιος, Πόσο;
Προβλήματα - Συμπεριφορά κλπ
Ευχαριστώ.Εχεις π.μ.
-
Ο χρήστης Κ.ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ έγραψε:
Εχεις π.μ.
Μια προώθηση κι εδώ pls.
-
Προσπαθωντας να βελτιωσω λιγο την ποιοτητα των φωτιστικων μου στο θηριο αποφασισα να ασχοληθω με τις λαμπες του.Στην μεσαια σκαλα φοραω ξενον δανεικα απο το αποσυρθεν τεριος.Κοιτωντας την λαμπα ξενον βλεπω οτι ειναι η Η11!!!!
6000Κ του τεριος το οποιο ειχε προτζεκτορες ενω το νταστερ απλο κατοπτρο.Οταν ημουν σε αποσταση απο αλλους ολα οκ οταν πλησιαζα κοντα ομως ο μπροστινος γεμιζει η καμπινα του με φως.Ψαχνοντας καιρο να βρω λαμπα παιρνω την ξαδερφη μου στην αγγλια να το ψαξει λιγο και μου βρισκει τελικα καποια site.Μπαινοντας μεσα σε ενα απο αυτα βρισκω επιτελους την σωστη hid λαμπα Ε7 ομως εδω και καιρο βγαινει σε 2 τυπους για φαναρι με προτζεκτορα και για φαναρι με κατοπτρο.Η7 η μια Η7R(anti glare) η αλλη.Αν βαλεις την Η7 σε φαναρι με κατοπτρο προκαλειται υπερβολικη θαμβωση στην βαση του φωτιστικου ενω η αλλη το εξαλειφει αυτο.Η Η7R εχει ενα καπελακι μαυρο στην μια πλευρα της και ετσι το φαναρι φωτιζει σωστα χωρις να χρειαζεται προτζεκτορα και χωρι να χανει την δεσμη.Την παρειγγειλα και θα δουμε οχι 6000κ αλλα 5000κ .Θα ενημερωσω για την αποδοση της και αν ισχυουν τα παραπανω!!!!Για την μεγαλη σκαλα παρειγγειλα τις OSRAM NIGHTBREAKER UNLIMITED σε Η1.
Φιλε ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ θελω και εγω ενα πμ με την βελτιωση!! -
Ο χρήστης TEOHUNTER έγραψε:
Προσπαθωντας να βελτιωσω λιγο την ποιοτητα των φωτιστικων μου στο θηριο αποφασισα να ασχοληθω με τις λαμπες του.Στην μεσαια σκαλα φοραω ξενον δανεικα απο το αποσυρθεν τεριος.Κοιτωντας την λαμπα ξενον βλεπω οτι ειναι η Η11!!!!
6000Κ του τεριος το οποιο ειχε προτζεκτορες ενω το νταστερ απλο κατοπτρο.Οταν ημουν σε αποσταση απο αλλους ολα οκ οταν πλησιαζα κοντα ομως ο μπροστινος γεμιζει η καμπινα του με φως.Ψαχνοντας καιρο να βρω λαμπα παιρνω την ξαδερφη μου στην αγγλια να το ψαξει λιγο και μου βρισκει τελικα καποια site.Μπαινοντας μεσα σε ενα απο αυτα βρισκω επιτελους την σωστη hid λαμπα Ε7 ομως εδω και καιρο βγαινει σε 2 τυπους για φαναρι με προτζεκτορα και για φαναρι με κατοπτρο.Η7 η μια Η7R(anti glare) η αλλη.Αν βαλεις την Η7 σε φαναρι με κατοπτρο προκαλειται υπερβολικη θαμβωση στην βαση του φωτιστικου ενω η αλλη το εξαλειφει αυτο.Η Η7R εχει ενα καπελακι μαυρο στην μια πλευρα της και ετσι το φαναρι φωτιζει σωστα χωρις να χρειαζεται προτζεκτορα και χωρι να χανει την δεσμη.Την παρειγγειλα και θα δουμε οχι 6000κ αλλα 5000κ .Θα ενημερωσω για την αποδοση της και αν ισχυουν τα παραπανω!!!!Για την μεγαλη σκαλα παρειγγειλα τις OSRAM NIGHTBREAKER UNLIMITED σε Η1.
Φιλε ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ θελω και εγω ενα πμ με την βελτιωση!!Το λιγοτερο που μπορω να πω ειναι μπραβο σου. Οι περισσοτεροι καμαρωνουν που λουζουν με φως το συμπαν............και οχι το δρομο!!!
-
https://www.youtube.com/watch?v=Snm8FeOXAm8 ωραίο βιντεακι με offroad και όμορφα φτιαγμένα duster. Και ωραίο καναλι απο Τουρκια
-
Άλλο ένα πλεονέκτημα του Duster. Ο Πειραιάς είναι γεμάτος κακοτεχνίες στους δρόμους. Βαθύ χαντάκι και ψηλό πεζοδρόμιο κάνει την πόρτα ενός σεντάν αλλά και του ψηλού Matrix να σφηνώνει στο πεζοδρόμιο, όπως παρκάρεται υπό κλίση τύπου roll. Η πόρτα του Duster ανοίγει πάντοτε, προφανώς λόγω της υψηλής απόστασης από το έδαφος.
-
Όχι μωρέ... Προφανώς θα έχει περισσότερη ακαμψία από το qq! Πάντως για να σοβαρέψω μη ξεχνάς φίλε πως ενώ έχει σκληρά ελατήρια έχει μαλακά αμορτισέρ. Ετσι θα πρέπει να ζοριστεί πολύ ώστε να μη μπορούν να ανοίγουν οι πόρτες ή να κλείσουν αυτές ή το πορτ μπαγκάζ.
-
Ααα Σπύρο εδώ έχεις άδικο!!
Το πλεονέκτημα του Qashqai είναι ότι έχει τόσο μικρή ακαμψία που σε τέτοιες περιπτώσεις απλά σπρώχνεις την οροφή και τραβιέται σαν πλαστελίνη μαζί με την πόρτα οπότε ανοίγειΠέρα από την πλάκα νομίζω ότι η πόρτα ανοίγει λόγω ύψους η μετακίνηση λόγω αμορτισέρ / ελατηρίων είναι μάλλον μικρή
-
Είναι θέμα ύψους. Εκεί που παρκάρω για το ιατρείο έβγαινα συχνά από την πόρτα του συνοδηγού, κάτι που δεν έχει συμβεί με το Dacia, εκτός αν έχω αριστερά αυτό το σιδερένιο κάγκελο που βάζουν σε μερικά πεζοδρόμια.
Σήμερα έκανα και τη δοκιμασία αποφυγής ταράνδου στη Συγγρού με 110 (ο τάρανδος ήταν μια BMW με μια υπνωτισμένη ξανθιά που έκανε βαρκάδα στην διαχωριστική). Έπλευσε η ανάρτηση όπως έκανα απότομα αριστερά και αμέσως δεξιά (για να αποφύγω το ρείθρο) αλλά δεν έχασα πρόσφυση ούτε φάνηκε κίνδυνος ανατροπής. Το υψηλό κέντρο βάρους και τα μαλακά αμορτισέρ έκαναν την καρδιά μου να κτυπήσει ωστόσο. -
Φίλοι καλησπέρα. Το ύψος σίγουρα παίζει το μεγαλύτερο ρόλο. Φίλε kkokkolis το duster έχει όντως καλή πρόσφυση αλλά λόγω της ρύθμισης της ανάρτησης δεν δινει στα ζιγκ ζακ την καλύτερη αίσθηση στον οδηγό. Μάλλον αποδυκνείεται ένας σχετικά ασφαλής τρόπος να ανεβάζεις την αδρεναλίνη σου. Είναι ακριβώς εκείνο το χαρακτηριστικό που κάνει το ξαδελφάκι του τo qq πολύ καλύτερο σε αυτό τον τομέα της οδικής συμπεριφοράς. Αυτό το τελευταίο έχει πιο σφιχτή ανάρτηση και λίγο χαμηλότερο κέντρο βάρους .
-
Καλησπερα σε ολους!!
Δυο- τρεις φωτογραφιες απο προσφατη εξορμηση στην Οξυα για να ομορφηνουμε το forum.. -
Πολύ όμορφες φωτογραφίες!!
Που είναι η Οξυά??
Dacia Duster