-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Εύχομαι 10 φορές παραπάνω απροβλημάτιστα χιλιόμετρα στον ίδιο και την ίδια ικανοποίηση από το αυτοκίνητο για όλους τους οδηγούς του φόρουμ!Είπαμε καλό το Duster, αλλά όχι και να το κρατήσει 20 χρόνια Και οι επόμενες γενιές του καλές θα είναι!
-
Φιλοι ευχαριστω για τα καλα σας λογια που μολις διαβασα. Το λιγοτερο που μπορω να ευχηθω με τη σειρα μου ειναι να χαιρεστε οτι αμαξι εχετε και παντα να ειστε ασφαλεις με τις οικογενειες σας. Λογω της ωρας που επεστρεψα απο δουλεια παω να την πεσω για υπνο. Το duster επισης ειναι στο δωματιο του και διχως αλλο θα περιμενει για την επομενη διαδρομη.:-)
-
Έχω μπερδευτεί με την κατανάλωση. Το μηδένισα και για μια εβδομάδα στην πόλη με ένα πήγαινε - έλα στη Ραφήνα έγραψε 9.9, κάτι που φαίνεται φυσιολογικό.
Το Matrix δεν ειχε οικονομόμετρο. Έκαιγε 30€ την εβδομάδα, στο Duster τα ίδια καίει σε 8-9 ημέρες. Κάπου 20% διαφορά. Αλλά είναι βαρύτερο, ισχυρότερο, επιταχύτερο και μεγαλύτερο (μεγαλύτερη αεροδυναμική αντίσταση και καμμιά βόλτα το τετράγωνο παραπάνω για θέση στάθμευσης). Πάλι καλά. Η οικονομία δεν ήταν σε πρώτη ιεράρχιση, αλλιώς θα αγόραζα κάποιο Super Mini ή το ίδιο σε Diesel. -
Εάν έκανα κι εγώ έως 10000 χλμ ή και κάτι παραπάνω, το duster με τα 125 αλόγατα σε βενζίνη μια χαρά θα μου έρχονταν!
Καλή συνέχεια φίλε και καλές παρατηρήσεις τώρα που αρχίζουν τα βοριαδάκια και η ατμόσφαιρα θα είναι πιο καθαρή! -
Καλησπερα σε ολους!!
πηρα καποια αξεσουαρ προσφατα και θα ηθελα να τα προτεινω σε τυχον ενδιαφεροντες,αφου εμεινα απολυτα ευχαριστημενος απο την ποιοτητα τους..
1)καλυμα χωρου αποσκευων.. πολυ καλυτερο απο αυτο που δινει η εταιρια,απιστευτα αντιολισθητικο με ευχαριστο αρωμα και οχι την λαστιχιλα του καουτσουκ.
http://www.ebay.com/itm/142034190547?_t ... EBIDX%3AIT
2)προστατευτικα πορτων.. κομψοτερα απο αυτα της εταιριας και μπαινουν ανεξαρτητα απο τα προστατευτικα πανω απο τους τροχους,τα οποια εγω δεν ηθελα να βαλω..
http://www.ebay.com/itm/322226734406?_t ... EBIDX%3AIT -
Επισης θα ηθελα να ρωτησω για το πρωτο service των 20.000 χλμ.Τι ακριβως περιλαμβανει? ποσο περιπου κοστιζει?
εγω εχω κανει μια αλλαγη λαδιων πανω στο χρονο και τωρα ετοιμαζομαι να παω για πρωτο service.οπως εχω αναφερει και παλιοτερα ειμαι πολυ δυσαρεστημενος απο την αντιπροσωπεια της περιοχης μου αλλα δυστυχως αυτα ειναι τα αρνητικα της επαρχιας..τους τρως στη μαπα και λες και ευχαριστω..
Σημερα πηρα τηλ να κλεισω ραντεβου αλλα η μανταμ στο τηλεφωνο δεν ηξερε ουτε τι περιλαμβανει,ουτε ποσο κοστιζει..ξερει ομως πολυ καλα να λιμαρει τα νυχια της!!!
..και το κορυφαιο που μου ειπε (επειδη στο καντραν εχω ενδειξη 300 χλμ για service)να φροντισω να μην κανω πολλα χιλιομετρα μεχρι την δευτερα που θα παω ..πηγαινε ρε κοπελα μου σπιτι σου της λεω να πλεξεις κανενα κασκολ για το χειμωνα.. δηλαδη αν κανω πανω απο 300 χιλιομετρα μεχρι να ερθω να φερω γερανο να το σηκωσει??..
τι αλλο θα ακουσουμε ???? -
Αλλαγή λαδιών μονο περιλαμβάνουν τα τρια πρωτα χρόνια. Στα 60000 χμ ή στα 4 χρόνια είναι το πιο μεγαλο σερβις
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Αλλαγή λαδιών μονο περιλαμβάνουν τα τρια πρωτα χρόνια. Στα 60000 χμ ή στα 4 χρόνια είναι το πιο μεγαλο σερβιςΜου κανει εντυπωση αυτο που μου λες.. 3 χρονια χωρις αλλαγες εστω φιλτρου πετρελαιου κ αερα?
εχουμε 4 πετρελαιοκινητα στην οικογενεια και τα υπολοιπα (ειναι βεβαια προηγουμενης γενιας) θελουν καθε χρονο αλλαγη λαδιων κ φιλτρα λαδιου κ καυσιμου.. -
Ο χρήστης sugar έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!!
πηρα καποια αξεσουαρ προσφατα και θα ηθελα να τα προτεινω σε τυχον ενδιαφεροντες,αφου εμεινα απολυτα ευχαριστημενος απο την ποιοτητα τους..
1)καλυμα χωρου αποσκευων.. πολυ καλυτερο απο αυτο που δινει η εταιρια,απιστευτα αντιολισθητικο με ευχαριστο αρωμα και οχι την λαστιχιλα του καουτσουκ.
2)προστατευτικα πορτων.. κομψοτερα απο αυτα της εταιριας και μπαινουν ανεξαρτητα απο τα προστατευτικα πανω απο τους τροχους,τα οποια εγω δεν ηθελα να βαλω..
http://www.ebay.com/itm/322226734406?_t ... EBIDX%3AITΣε εμπιστεύτηκα και παρήγγειλα και εγώ τη σκάφη του χώρου αποσκευών, είναι το τελευταίο αξεσουάρ της λίστας μου. Είχα βάλει αντιολισθητικό λάστιχο πίσω (καλό αλλά δεν είναι αδιάβροχο, θα το χρησιμοποιήσω αλλού όταν έρθει η σκάφη), προστατευτικά στις πόρτες (έχω κολώνα στην πυλωτή όπου χτυπάει η πόρτα στο άνοιγμα), κλείδωμα τιμονιού, αντηλιακό κάλυμμα παρμπρίζ (αν και ζεσταίνεται λιγότερο από κάθε αυτοκίνητο που είχα, λόγω μικρών και φυμέ γυάλινων επιφανειών), δύο έξυπνες θήκες στο πλάι των καθισμάτων (για το ηλ. τσιγάρο, κινητό, σκουπιδάκια), αγκράφες για να μην χτυπάει ο ήχος μη πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας (η τσάντα μου στο κάθισμα του συνοδηγού εκλαμβάνεται σαν επιβάτης), λαστιχένια πατάκια, ένα κλασικό μανδήλι να καλύπτει τη φούσκα του λεβιέ (που δεν μου άρεσε στην αφή), κάποια καθαριστικά πανιά (για την σκόνη, τα νερά της βροχής κλπ), δέρμα καθαρισμού (μια στις τόσες τα πλένω), κάποιους γάντζους για κρέμασμα σακακιού ή των ρούχων από το καθαριστήριο, ένα μαγνητικό φως LED στον χώρο αποσκευών, τα κλασικά στεγνά και υγρά χαρτομάνδηλα, μαχαίρι για χόρτα/πεταλίδες, ελβετικό σουγιά, Leatherman με όλα τα bits (οι περισσότερες βίδες είναι Torx), τα κόκκινα φίλτρα στα φώτα, ένα backpack με χρεώδη (ψάθα, τσάντα-ψυγείο, πρώτες βοήθειες κλπ), πλατοκαθίσματα για τη θάλασσα (αλλά μου αρέσουν και θα τα κρατήσω και για τον χειμώνα), κομπρεσέρ αέρος για ποδήλατα και φουσκωτά και κάτι ψιλά. Έχει όλα όσα με κάνουν να νιώθω άνετα και ευχάριστα και να διασκεδάζω στις εξορμήσεις.
-
Στη θέση σου θ' αντικαθιστούσα το δέρμα καθαρισμού (το 'πετσί' δεν εννοείς;) με κάνα δυο καλά πανιά μικροϊνών.
-
σε πρόσφατο ταξίδι στην βουδαπέστη πέτυχα duster taxi
-
Ο χρήστης sugar έγραψε:
Αλλαγή λαδιών μονο περιλαμβάνουν τα τρια πρωτα χρόνια. Στα 60000 χμ ή στα 4 χρόνια είναι το πιο μεγαλο σερβις
Μου κανει εντυπωση αυτο που μου λες.. 3 χρονια χωρις αλλαγες εστω φιλτρου πετρελαιου κ αερα?
εχουμε 4 πετρελαιοκινητα στην οικογενεια και τα υπολοιπα (ειναι βεβαια προηγουμενης γενιας) θελουν καθε χρονο αλλαγη λαδιων κ φιλτρα λαδιου κ καυσιμου..Η renault αυτο συστηνει πάντως..
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Καλησπερα σε ολους!!
http://www.ebay.com/itm/322226734406?_t ... EBIDX%3AITΣε εμπιστεύτηκα και παρήγγειλα και εγώ τη σκάφη του χώρου αποσκευών, είναι το τελευταίο αξεσουάρ της λίστας μου. Είχα βάλει αντιολισθητικό λάστιχο πίσω (καλό αλλά δεν είναι αδιάβροχο, θα το χρησιμοποιήσω αλλού όταν έρθει η σκάφη), προστατευτικά στις πόρτες (έχω κολώνα στην πυλωτή όπου χτυπάει η πόρτα στο άνοιγμα), κλείδωμα τιμονιού, αντηλιακό κάλυμμα παρμπρίζ (αν και ζεσταίνεται λιγότερο από κάθε αυτοκίνητο που είχα, λόγω μικρών και φυμέ γυάλινων επιφανειών), δύο έξυπνες θήκες στο πλάι των καθισμάτων (για το ηλ. τσιγάρο, κινητό, σκουπιδάκια), αγκράφες για να μην χτυπάει ο ήχος μη πρόσδεσης ζώνης ασφαλείας (η τσάντα μου στο κάθισμα του συνοδηγού εκλαμβάνεται σαν επιβάτης), λαστιχένια πατάκια, ένα κλασικό μανδήλι να καλύπτει τη φούσκα του λεβιέ (που δεν μου άρεσε στην αφή), κάποια καθαριστικά πανιά (για την σκόνη, τα νερά της βροχής κλπ), δέρμα καθαρισμού (μια στις τόσες τα πλένω), κάποιους γάντζους για κρέμασμα σακακιού ή των ρούχων από το καθαριστήριο, ένα μαγνητικό φως LED στον χώρο αποσκευών, τα κλασικά στεγνά και υγρά χαρτομάνδηλα, μαχαίρι για χόρτα/πεταλίδες, ελβετικό σουγιά, Leatherman με όλα τα bits (οι περισσότερες βίδες είναι Torx), τα κόκκινα φίλτρα στα φώτα, ένα backpack με χρεώδη (ψάθα, τσάντα-ψυγείο, πρώτες βοήθειες κλπ), πλατοκαθίσματα για τη θάλασσα (αλλά μου αρέσουν και θα τα κρατήσω και για τον χειμώνα), κομπρεσέρ αέρος για ποδήλατα και φουσκωτά και κάτι ψιλά. Έχει όλα όσα με κάνουν να νιώθω άνετα και ευχάριστα και να διασκεδάζω στις εξορμήσεις.
Με όλα αυτά όχι μόνο για εξορμήσεις είσαι έτοιμος αλλά και για να 'επιβιώσεις' στο εβερεστ...
Πάντως θα ικανοποιηθεις σίγουρα με τη σκάφη..εγώ τώρα παρηγγειλα από τον ίδιο και πατακια για το astra,αλλα δυστυχώς δεν έχει για το duster.
Εσύ έχεις βάλει τα πατακια της εταιρείας?αυτά που σηκώνονται στα πλαϊνά? -
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Μου κανει εντυπωση αυτο που μου λες.. 3 χρονια χωρις αλλαγες εστω φιλτρου πετρελαιου κ αερα?
εχουμε 4 πετρελαιοκινητα στην οικογενεια και τα υπολοιπα (ειναι βεβαια προηγουμενης γενιας) θελουν καθε χρονο αλλαγη λαδιων κ φιλτρα λαδιου κ καυσιμου..Η renault αυτο συστηνει πάντως..
Θα σας πω την δευτέρα τι θα μου αλλάξουν εμένα.. γιατί αυτή ή άσχετη που έχουν στο τηλέφωνο κάτι μου έλεγε ότι αλλάζουν ολα τα φίλτρα σε όλα τα service..
-
Έβαλα τις μοκέτες της εταιρείας (με το λογότυπο Duster) και από επάνω λαστιχένια από τον Σκλαβενίτη. Μια χαρά είναι, η οσμή εκτονώθηκε σε λίγες εβδομάδες.
Έχω συνηθίσει να πλένω με δέρμα, για το Duster πήρα μεγάλο. Πήρα και ένα σετ με μικροίνες (από Σκλαβενίτη). Έχει ένα καφέ σαν πετσέτα με το οποίο στεγνώνω τα νερά που μπαίνουν όταν ανοίγω την πόρτα υπό βροχή (πολύτιμο στον πρόσφατο κατακλυσμό), ένα γκρι για τα τζάμια με το οποίο καθαρίζω το παρμπρίζ (το οποίο έρχεται πολύ κοντά στο τιμόνι και συχνά το ακουμπώ τυχαία, αφήνοντας δακτυλιές ακριβώς στην γραμμή όρασης) και ένα κίτρινο για τη σκόνη με το οποίο καθαρίζω την οθόνη και τον πίνακα οργάνων, ειδικά μετά από χωμάτινες διαδρομές. Και ένα μικρότερο (Πλαίσιο) για τα γυαλιά στο υποβραχιόνιο, ενώ τα άλλα τρία διπλωμένα στον χώρο εγγράφων του ντουλαπιού, όλα σε άμεση πρόσβαση.
Όσο για το Έβερεστ, ξέχασα να αναφέρω το σφυρί Estwing και το Σοβιετικό πτυοσκάπανο/τσεκούρι με το οποίο καθαρίζω τα γαϊδουράγκαθα πριν την παρατήρηση (και εκτός αυτών πάγο, χιόνι, αλλά και γέμισμα νεροφαγωμάτων αν χρειαστεί).
Μπορεί να φαίνονται υπερβολικά αλλά έτσι έχω συνηθίσει και αισθάνομαι τώρα σαν το σπίτι μου. Όταν τα παιδιά ήταν μικρά κουβαλούσα και ψυγείο 12V που ήταν πολύ δημοφιλές. Μέχρι και μόνιμο χαρταετό είχα πίσω. Αυτή τη φορά θα είμαστε εγώ και η γυναίκα μου (για την οποίο έχω ένα μαξιλάρι στο ντουλαπάκι και άλλο ένα, την μπάλα αριθμός 8 του ΙΚΕΑ, η οποία παίζει και ρόλο πίσω υποβραχιονίου. Σε έναν μήνα πάμε Λάρισα και τον μεθεπόμενο Πορταριά. Δεν χορταίνω να το οδηγώ. Ευχαριστώ τα μέλη του thread που με εμψύχωσαν σε αυτήν την αγορά. -
Ωραιοι προορισμοι!!!!
Να' σαι καλα να χαιρεσαι την οικογενια σου, τα χομπι σου και το αμαξι σου.. -
Μπράβο εύχομαι να συνεχίσεις έτσι και πάντα χωρίς προβλήματα.
-
Και εσείς παιδιά.
Α! Και ο συμπλέκτης είναι μαλακός. Έμαθα το hill assist, μόνο με το start & stop την παθαίνω συχνά όταν πάω να ξεκινήσω μόλις έχω σταματήσει (μου συνέβη σε σταυροδρόμι 2-3 φορές). Θα εξοικειωθώ και με αυτό. -
Καλα εγω τη πρωτη μερα με το start stop ενιωσα σαν βλακας. Ηθελα να ξεκινησω σε ανηφορα για να μαθω το auto hold , οποτε σταματαω , σβηνει η μηχανη. Νομιζα οτι εμενα μου σβησε, οποτε γυρισα το κλειδι και το ξαναανοιξα. Ωραια ξεκινησα μετα απο λιγο σταματησα παλι, ξανα τα ιδια. Ε τελικα συνειδητοποιησα τι γινοταν [emoji14]
Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Καλα εγω τη πρωτη μερα με το start stop ενιωσα σαν βλακας. Ηθελα να ξεκινησω σε ανηφορα για να μαθω το auto hold , οποτε σταματαω , σβηνει η μηχανη. Νομιζα οτι εμενα μου σβησε, οποτε γυρισα το κλειδι και το ξαναανοιξα. Ωραια ξεκινησα μετα απο λιγο σταματησα παλι, ξανα τα ιδια. Ε τελικα συνειδητοποιησα τι γινοταν [emoji14]Στάλθηκε από το SM-A510F μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Dacia Duster