-
@SPI, σχετικα με την ανάκληση που έγραψες, εχεις κάποιο έγγραφο;
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Φίλε Ιάσωνα λίγες μέρες πριν πάω το όχημα για το service των 60000 χλμ όπως ανέφερα είχα ένα θέμα με τους αισθητήρες παρκαρίσματος. Όταν μου άλλαξαν τον ένα προβληματικό επιχείρησαν να περάσουν την δυσλειτουργία στο σύστημα που συνδέεται σαφέστατα με το σύστημα της Renault. Τότε ήταν που έλαβαν μήνυμα ενημέρωσης πως το όχημα πρέπει να αλλάξει στα πλαίσια ανάκλησης τα πίσω ελατήρια όπως και τις μεγάλες βίδες στην βάση των αμορτισέρ. Με ενημέρωσαν πως η συγκεκριμένη αντικατάσταση θα πραγματοποιούνταν στο service που πραγματοποίησα λίγες ημέρες μετά. Μάλιστα όπως αντιλήφθηκα στο δικό μου όχημα δεν θα μπορούσε να περαστεί μετά την λήψη του μηνύματος αυτού καμία άλλη εργασία συντήρησης δίχως να περαστεί η συγκεκριμένη αλλαγή. Αυτό λοιπόν έγινε την περασμένη Πέμπτη. Φυσικά πλέον έχω πάρει και βεβαίωση μηχανογραφημένη για την περάτωση της εργασίας αυτής διακριτά από τις λοιπές εργασίες. Τέλος φίλε kkokkolis οι αισθητήρες αποτελούνται από ένα αρσενικό και ένα θηλυκό βίσμα και ένα περιστροφικό παξιμάδι που ασφαλίζει την σύνδεσή τους. Αν δε μπορείς μόνος πηγαινε σε ένα εξουσιοδοτημένο συνεργείο να σου τα αποσυνδέσουν. Την ημέρα που θα το πας για να σου τα αντικαταστήσουν προτείνω να τα συνδέσεις πάλι για αποφυγή παρεξηγήσεων. Εμένα προσωπικά δεν μου πήρε περισσότερο από ένα λεπτό να το κάνω όταν χρειάστηκε. Απλά εφόσον μονόπατα έχεις εντοπίσει θέμα με τους 2 να θυμάσαι πως από αυτή την πλευρά δεν θα έχεις καμία ειδοποίηση πως πλησιάζεις εμπόδιο και πρέπει να εμπιστευτείς τις αισθήσεις σου. Για την παραπάνω εργασία δεν χρειάζεται κάποιο εργαλείο απλά οπτική επαφή και τα χεράκια μόνο. Καλή συνέχεια φίλοι στις διακοπές σας.
-
Στην φωτογραφία φαίνεται το ένα από τα 2 καινούργια ελατήρια που μπήκαν εξαιτίας της ανάκλησης.
-
Α εσύ είσαι δικινητος. Αν και τα ελατήρια μπορεί να είναι ίδια και στις 2 εκδόσεις.
Και μία παραλιακή:
-
Καλές βολτες!!!
-
Όπως ανέφερα και στο θέμα των crossovers, τις τελευταίες ημέρες βρέθηκα στην περιοχή της Λίμνης Πλαστήρα - Αργιθέας νομού Καρδίτσας. Έχω την εντύπωση πως αυτή η περιοχή είναι η ιδανική για ιδιοκτήτες Duster! Εξαιρετικές διαδρομές τόσο εντός όσο και εκτός δρόμου.
Πέτυχα και ένα μαύρο Duster το οποίο ο ιδιοκτήτης του το είχε κουκλί!
Η περιοχή συστήνεται ανεπιφύλακτα! Όρεξη να έχεις να γυρίζεις τα βουνά
-
Σήμερα μπήκα σε ενα duster στην τοπική έκθεση. Μου άφησε θετική εντύπωση η σχεδίαση του εσωτερικού και η ποιότητα του εσωτερικού στην αφή. Φαίνεται αρκετά τίμια επιλογή αν και το εκθεσιακό μοντέλο είχε προτεινόμενη λιανική πάντα στις 22000€. Ήταν 1,5d 4X4
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Ο χρήστης limited_one έγραψε:
Σήμερα μπήκα σε ενα duster στην τοπική έκθεση. Μου άφησε θετική εντύπωση η σχεδίαση του εσωτερικού και η ποιότητα του εσωτερικού στην αφή. Φαίνεται αρκετά τίμια επιλογή αν και το εκθεσιακό μοντέλο είχε προτεινόμενη λιανική πάντα στις 22000€. Ήταν 1,5d 4X4Sent from my iPhone using Tapatalk
Μια χαρά τιμή είναι σε σχέση με ότι παρέχει το αυτοκίνητο. Ανταγωνιστές του με παρόμοια καλούδια φτάνουν κοντά στα 30000 ευρώπουλα. Το ζήτημα πλέον για τον υποψήφιο αγοραστή του οχήματος είναι αν του αρέσει εμφανισιακά γιατί οτιδήποτε υπόσχεται το κάνει ετσι κι αλλιώς δίχως φανφάρες. Είναι σαν να λέμε 'ένα αυτοκίνητο ουσίας'.
-
Ενδεχομένως επειδή δεν έχω ανάγκη από τετρακίνητο όχημα συγκρίνω το κόστος κτήσης του Duster με διαφορετικών κατηγοριών οχήματα και παραπλήσιο κόστος κτήσης.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Αυτό όμως φίλε mod το συγκριτικό αν το κανεις στο 70% των ανταγωνιστών του duster που παρεχουν τα ίδια καλούδια, θα μπορούσες να φρικαρεις αν σκεφτείς τι προσφερεται στις τιμες αυτών σε άλλες κατηγορίες οχηματων.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Αυτό όμως φίλε mod το συγκριτικό αν το κανεις στο 70% των ανταγωνιστών του duster που παρεχουν τα ίδια καλούδια, θα μπορούσες να φρικαρεις αν σκεφτείς τι προσφερεται στις τιμες αυτών σε άλλες κατηγορίες οχηματων.Απόλυτα σωστός ο Σπύρος!
-
Thanks emperor!
-
Ρε παιδιά, τελικά έχει hill assist ή όχι; Έχω μπερδευτεί, καθώς έχω συνηθίσει σε αυτοκίνητο χωρίς και είτε βάζω χειρόφρενο είτε το πάω με τάχιστη αλληλουχία φρένο-γκάζι. Κάποιες φορές το δοκίμασα και άλλοτε μου φάνηκε πως κρατούσε 2 δευτερόλεπτα και άλλοτε όχι.
Επίσης το parking assist έφτιαξε μόνο του, αν και στο 20% των περιπτώσεων το ξανακάνει. Το ηχείο ήταν κακοκολλημένο και κρεμόταν από το καλώδιο. Αφού απέτυχα να το κολλήσω μέσα στον χώρο αποσκευών (χρειάζεται νέα ταινία διπλής όψεως) το έβαλα στο πλάι της εταζέρας οριζοντίως και λειτουργεί (συνήθως).
Η κατανάλωση έπεσε. Αλεποχώρι-Πειραιάς με 6.3 lt/100km. Στις ανηφόρες με φουρκέτες μου δείχνει μέχρι και 25 όμως.
Καβαλά πεζοδρόμια και ανωμαλίες για πλάκα. Κοντεψα να τρακάρω γιατί σε ένα πεζοδρόμιο γκάζωσα για να ανέβω, όπως έκανα μέχρι σήμερα. Αυτό ανέβηκε σαν να μην υπήρχε το πεζοδρόμιο και έπρεπε να φρενάρω για να το σταματήσω. Θυμόσαστε τα τζιπ του Κολωνακίου; Αυτό είναι το Crossover του Πειραιά. Παλιοδήμαρχοι του λιμανιού, έχω τρόπο να ξεπερνώ τα εμπόδια που αφήσατε να διασπαρούν παντού.
Ακόμη έχω μερικά θεματάκια, όπως με την έλλειψη ισχύος κάτω από τις 1500 στροφές. Απλώς θέλει περισσότερο γκάζι, αλλά αφαιρούμαι και μου σβήνει μερικές φορές. Ευτυχώς υπάρχει το start-stop και ανάβει αμέσως.
Το άλλο ΣΚ πάω για αστροπαρατήρηση στον Χελμό. Δρόμος, ανηφόρες, χωματόδρομος και λίγο ήπιο off road σε ένα ξέφωτο. Μεγάλος όγκος αποσκευών, ένα 12' και ένα 8' νευτώνια (μήκος περίπου 1.3m το καθένα), μια τεράστια Peli με φακούς, άλλα μικρότερα τσαντάκια με διοπτρικά και κιάλια, τρίποδα, χειμερινά ρούχα και 1 επιβάτης. Αυτά τα έβαζα στο Matrix σε όλο τον χώρο πίσω και μέχρι τον ουρανό. Το Duster νομίζω θα τα καταπιεί. -
Σπύρο επιμελησου! (αν σεν φέρνεις γυρες σε καμία καρτ-πιστα!! )
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Ρε παιδιά, τελικά έχει hill assist ή όχι; Έχω μπερδευτεί, καθώς έχω συνηθίσει σε αυτοκίνητο χωρίς και είτε βάζω χειρόφρενο είτε το πάω με τάχιστη αλληλουχία φρένο-γκάζι. Κάποιες φορές το δοκίμασα και άλλοτε μου φάνηκε πως κρατούσε 2 δευτερόλεπτα και άλλοτε όχι.
Επίσης το parking assist έφτιαξε μόνο του, αν και στο 20% των περιπτώσεων το ξανακάνει. Το ηχείο ήταν κακοκολλημένο και κρεμόταν από το καλώδιο. Αφού απέτυχα να το κολλήσω μέσα στον χώρο αποσκευών (χρειάζεται νέα ταινία διπλής όψεως) το έβαλα στο πλάι της εταζέρας οριζοντίως και λειτουργεί (συνήθως).
Η κατανάλωση έπεσε. Αλεποχώρι-Πειραιάς με 6.3 lt/100km. Στις ανηφόρες με φουρκέτες μου δείχνει μέχρι και 25 όμως.
Καβαλά πεζοδρόμια και ανωμαλίες για πλάκα. Κοντεψα να τρακάρω γιατί σε ένα πεζοδρόμιο γκάζωσα για να ανέβω, όπως έκανα μέχρι σήμερα. Αυτό ανέβηκε σαν να μην υπήρχε το πεζοδρόμιο και έπρεπε να φρενάρω για να το σταματήσω. Θυμόσαστε τα τζιπ του Κολωνακίου; Αυτό είναι το Crossover του Πειραιά. Παλιοδήμαρχοι του λιμανιού, έχω τρόπο να ξεπερνώ τα εμπόδια που αφήσατε να διασπαρούν παντού.
Ακόμη έχω μερικά θεματάκια, όπως με την έλλειψη ισχύος κάτω από τις 1500 στροφές. Απλώς θέλει περισσότερο γκάζι, αλλά αφαιρούμαι και μου σβήνει μερικές φορές. Ευτυχώς υπάρχει το start-stop και ανάβει αμέσως.
Το άλλο ΣΚ πάω για αστροπαρατήρηση στον Χελμό. Δρόμος, ανηφόρες, χωματόδρομος και λίγο ήπιο off road σε ένα ξέφωτο. Μεγάλος όγκος αποσκευών, ένα 12' και ένα 8' νευτώνια (μήκος περίπου 1.3m το καθένα), μια τεράστια Peli με φακούς, άλλα μικρότερα τσαντάκια με διοπτρικά και κιάλια, τρίποδα, χειμερινά ρούχα και 1 επιβάτης. Αυτά τα έβαζα στο Matrix σε όλο τον χώρο πίσω και μέχρι τον ουρανό. Το Duster νομίζω θα τα καταπιεί.Ειχα ακριβως το ιδιο προβλημα με το park assist. Ξεκολησε και το πηγα πλαμαρ για να το φτιαξουν. Μετα απο λιγοτερο απο μηνα ξαναξεκολησε. Του εβαλα σιλικονη, ξαναξεκολησε, και αφου απογοητευτικα το πηγα παλι πλαμαρ και το βαλανε σε αυτη την θεση:image upload
διπλα απο το προσκεφαλο του πισω δεξιου καθισματος, γιατι τα πλαστικα στο χωρο του πορτ μπαγκαζ δεν ειναι καλα και δεν πιανει το αυτοκολλητο, ετσι τουλαχιστον μου ειπαν. Σκεφτομουν οτι αν ξαναπεσει θα το πιασω με βιδες μεσα στο πορτ μπαγκαζ, αλλα εδω και 6-7 μηνες δεν εχει κουνηθει απο την θεση του.
Οσο για το hill assist, αν ξεκινας γρηγορα ή με χειροφρενο, λογικο ειναι να μην το καταλαβαινεις. Παντως βρε μπαγασα σε ζηλευω που θα πας Χελμο. Θα ανεβεται μεχρι τον Αρισταρχο; -
Για το χιλ ασσιστ αν σταματήσεις και πριν ξεκινήσεις βάλεις ταχύτητα (δεν ξεκινάει και αλλιώς :p) αφήσεις το φρενο και ο συμπλέκτης πατημενος θα δεις ότι δεν τσουλαει προς τα πίσω. Αλλά πρέπει να εισαι σε ανηφόρα/ια για να το καταλαβεις
-
Πρέπει να πατάς τον συμπλέκτη δηλαδή. Γιαυτό άλλοτε δουλεύει και άλλοτε όχι ίσως. Όταν αφήνω τον συμπλέκτη πιο γρήγορα φεύγει προς τα πίσω. Σήμερα δούλεψε τουλάχιστον δύο φορές.
Στον Χελμό πάμε σε ένα ξέφωτο στα 1700 μέτρα. Έχουμε πάει και στην κορυφή στο καταφύγιο αλλά είναι αετοφωλιά, ο αέρας κουνάει τα τηλεσκόπια. Στο χιονοδρομικό έχουν αναμμένους τους προβολείς ακόμη και το καλοκαίρι, χώρια που είναι γεμάτο κατσικοκούραδα. Το Κρυονέρι είναι δίπλα, το βλέπουμε από εκεί που πάμε. -
Το φρενο πρέπει να πατάς. Και νεκρά να βάλεις στο ενδιάμεσο θα μεινει το χιλ ασσιστ.
-
Ο χρήστης The_Emperor έγραψε:
Σπύρο επιμελησου! (αν σεν φέρνεις γυρες σε καμία καρτ-πιστα!! )Φίλε Βασίλη καλημέρα και καλή εβδομάδα όπως και σε όλους τους συμφορουμίτες! Μετά από ένα αρκετά 'γεμάτο' ΣΚ επανήλθα και διάβασα τα γραφόμενά σας. Είναι όπως τα λέει ο Ιάσωνας και ουσιαστικά δεν έχω να προσθέσω κάτι. Το σύνολο πλέον των οχημάτων του ομίλου νομίζω πως εφοδιάζονται με την λειτουργία του (hill assist). Το duster δεν ξεφεύγει από τον κανόνα και μαζί με τα υπόλοιπα καλούδια ασφάλειας που εφοδιάζεται αποτελεί μια πολύ ολοκληρωμένη λύση σε όλες τις εκδόσεις. Μη ξεχνάμε πως η χαμηλή βαθμολογία που είχε αποσπάσει στην προηγούμενη του έκδοση οφείλονταν στο γεγονός πως κάποια από αυτά που σήμερα είναι στανταρ το 2010 ήταν προαιρετικά Ακριβώς όμως η ύπαρξη αυτών των δυνατοτήτων esc, asr hill assist καθώς και το στήσιμο του αυτοκινήτου (μεγάλη απόσταση από το έδαφος και ρύθμιση της ανάρτησης) βοηθούν ακόμη και στην 4χ2 έκδοση που είναι το δικό μου, να πηγαίνω με ασφάλεια σε καρόδρομους και διάφορα δυσπρόσιτα σημεία δίχως να μου λείπει ιδιαίτερα η τετρακίνηση. Προσωπικά συνεχίζει να με εκπλήσσει το γεγονός πως δεν εφοδιάζεται το 4κίνητο duster με τον 1.6dci τουλάχιστο σε κάποια εκδοση. Ελπίζω το 2017 να γίνει κι αυτό.
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Προσωπικά συνεχίζει να με εκπλήσσει το γεγονός πως δεν εφοδιάζεται το 4κίνητο duster με τον 1.6dci τουλάχιστο σε κάποια εκδοση. Ελπίζω το 2017 να γίνει κι αυτό.Νομίζω ότι είναι μέρος της πολιτικής του ομίλου για να κρατά το duster ένα κλικ κάτω από τα 'πιο ακριβά αδερφάκια του'
Διαφορετικά θα γινόταν ακόμη πιο ανταγωνιστικό προς αυτά...
Εδώ - το έχουμε ξαναγράψει - έχουν έτοιμο τον κινητήρα με τα 160 άλογα τόσο καιρό και δεν τον βάζουν ακόμη σε kadjar και QQ αφού πουλάνε ακόμη σαν ζεστά ψωμάκια με τους 1500άρηδες και 1600άρηδες με τα 130 άλογα.
Κάποια στιγμή, και μαζί με κάποιο facelift θα βάλουν στα QQ και kadjar τον 1600άρη με τα 160 άλογα και τότε θα πάρει πράσινο ο 1600άρης με τα 130 για το duster...Έτσι και τα 'ακριβά αδερφάκια' θα αποτελούν λουκούμι με τις ακόμη καλύτερες επιδόσεις και το duster που θα έχει αναβαθμιστεί και άλλο!
Dacia Duster