-
Αν και μη κάτοχος Duster, νομίζω απαντάς λίγο πολύ μόνος σου στην ερώτησή σου. Αν κινείσαι κατ' αποκλειστικότητα σε καλό οδόστρωμα δε βλέπω κάποιο λόγο να χρησιμοποιείς κάτι άλλο εκτός του 2WD. Στην περίπτωσή σου όμως το Auto φαίνεται ιδανικό. Εκτός αν βλέπεις τεράστια διαφορά στην κατανάλωση, οπότε βάζεις το Auto στα πιο δύσκολα κομμάτια μόνο. Από 'κει και πέρα δε γνωρίζω αν υπάρχει κάποιος περιορισμός στο Auto σε καθημερινή οδήγηση (μήπως επιβαρύνει κάποιο διαφορικό π.χ.) αλλά φαντάζομαι θα το γνώριζες ήδη απ' το manual.
-
Γι αυτο ακριβως τον λογο έθεσα αυτό το ερώτημα.. το manual δεν αναφερει καπου οτι πρέπει να αποφευγεται η μονιμη χρηση της επιλογης AUTO..
Απλά θα ήθελα την εμπειρία των χρηστών πανω σε αυτο το θεμα..
Καποιον γνωστο που εχω,τον ρωτησα και μου ειπε οτι απο την μερα που το πηρε ειναι μονιμα στο AUTO και εχει τωρα περάσει τις 20.000 km χωρις κανενα προβλημα.. -
Είχα δει ένα video με το kadjar όπου έδειχνε και καλά πως να επιλέγεις mode. Στην άσφαλτο είχε το 2wd, σε άσχημη άσφαλτο(και καιρικές συνθήκες) και χωματόδρομους το auto και το lock στα ζορικα σημεία.
Προσωπικά στο δρόμο αλλά και σε χωματόδρομο αν δεν έχει λάσπες και είναι πατημενος το έχω στο 2wd. Lock όταν δεν έχει δρόμο και είναι ζορικα αλλιώς auto
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Τεχω μονιμα στο Auto για να μην εχω την εγνοια να αλλαζω mode αναλογα με το οδοστρομα.Αλλωστε η διαφορα στην καταναλωση ειναι μαλλον αμεληταια.
-
Σίγουρα η διαφορα στην καταναλωση ειναι ελαχιστη απο 2WD σε AUTO αλλα η διαφορα στην συμπεριφορα του αυτοκινητου ειναι μεγιστη! ..αναφέρομαι φυσικα σε μετρια εως κακιστα οδοστρωματα..
Σε μια σοβαρη εθνικη οδο πιθανον δεν αντιλαμβάνεσαι καν τη διαφορα αναμεσα στα δυο mode.. -
Αθηνα, εθνικη οδο, επαρχιακους δρομους και γενικα οπου υπαρχει ασφαλτος, το εχω στο 2wd. Με την παραμικρη υποψια βροχης ή με το που θα ακουμπησουν οι ροδες χωμα, το βαζω στο auto 4wd και μονο στα δυσκολα σημεια μπαινει το 4wd lock. Παντως, αν το εχεις μονιμα στο auto 4wd, δεν νομιζω οτι θα εχεις κανενα προβλημα και αν η διαφορα στην καταναλωση ειναι τοσο μικρη δεν ξερω μηπως το βαλω και γω μονιμα στο auto 4wd..
-
Εγώ αν το αγόραζα 4WD θα το είχα στο Auto, δεδομένων των Ελληνικών δρόμων. Σήμερα πήγα και γύρισα Βόλο και κουφάθηκα με την κατάσταση του οδοστρώματος αμέσως μετά την έξοδο από την Εθνική. Τι ρεζιλίκια είναι αυτά, έχω πάει σε καλύτερα χώματα. Ψιλοέβρεχε κιόλας.
Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Παρελαβες; Πως είναι ο tce?
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Tce με 4WD δεν έρχεται Ελλάδα απ' όσο ξέρω... Εκτός αν ο φίλος μας βρήκε τρόπο να το παραγγείλει, οπότε ενημέρωσέ μας please!
Edit: τώρα είδα ότι λέει 'αν το αγόραζα 4WD', οπότε άκυρη το σχόλιο παραπάνω. Εκτός αν ξέρει κανείς πώς να παραγγείλουμε τον Tce με 4WD
-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Εγώ αν το αγόραζα 4WD θα το είχα στο Auto, δεδομένων των Ελληνικών δρόμων. Σήμερα πήγα και γύρισα Βόλο και κουφάθηκα με την κατάσταση του οδοστρώματος αμέσως μετά την έξοδο από την Εθνική. Τι ρεζιλίκια είναι αυτά, έχω πάει σε καλύτερα χώματα. Ψιλοέβρεχε κιόλας.Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Το είδα και εγώ αυτό το σημείο μετά το Πάσχα.
Απίστευτη κατάσταση.. Κινδυνεύεις να πετάξεις από τα σαμαρακια... Πρέπει να του πάρουν την άδεια του εργολάβου.
-
Κι εμεις περασαμε απο εκει, και μειναμε μακακες. Αντι να το φτιαξουν, εχουν απλα μια ταμπελα 'επικινδυνο οδοστρωμα'
Sent from my iPad using Tapatalk
-
Ξέρεις πόσα λεφτά γλίτωσαν με αυτή την πινακίδα;
-
Δεν παρέλαβα ακόμη. Μέχρι τέλος Μαΐου μου είπαν.
-
Ο χρήστης ursus έγραψε:
Κι εμεις περασαμε απο εκει, και μειναμε μακακες. Αντι να το φτιαξουν, εχουν απλα μια ταμπελα 'επικινδυνο οδοστρωμα'Sent from my iPad using Tapatalk
Έπρεπε να είχα βάλει τη dashcam να γράφω πως πήγαιναν τα αμάξια μπροστά μου..... Τραγική κατάσταση....
-
Κάτι μου είπαν για έναν εργολάβο που χρησιμοποίησε scrap από χαλυβουργεία για οικονομία στο συγκεκριμένο έργο. Κακοφάγωτα να είναι τα λεφτά ημών των φορολογούμενων και διοδούμενων (6 μέχρι Βόλο) κορόιδων.
-
Κάτι μου είπαν για έναν εργολάβο που χρησιμοποίησε scrap από χαλυβουργεία για οικονομία στο συγκεκριμένο έργο. Κακοφάγωτα να είναι τα λεφτά ημών των φορολογούμενων και διοδούμενων (6 μέχρι Βόλο) κορόιδων.Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Μην με τρελαίνεις και εσύ τωρα.
Το κομμάτι που λέμε ειναι σε δημόσιο δρόμο εκτός παραχώρησης.
Μακάρι να ηταν στην παραχώρηση να πλήρωνα διόδια να είχα απαιτήσεις. Τωρα κυνηγά την περιφέρεια, τον Μπέο ή όποιον αλλο.Το οτι υπάρχουν 6 διόδια μεχρι το Βόλο εχει να κανει και με τη δυσκολία. Τα κομμάτια με τα τούνελ πριν και μετα τη Λαμία που έλαβαν την Ελλάδα στα δυο και πέρναγες μεσα απο καμμένα βούρλα και άγιο Κωνσταντίνο τα ξέχασες;
Εμένα επειδή έκανα το δρόμο πρόσφατα με λυοησε το γεγονός οτι ειμαστε απολίτιστοι άνθρωποι, ζώα κυριολεκτικά.
Ολοκαίνουργιες τουαλέτες και rest facilities σπασμένα, γραμμένα και μουτζουρωμένα απο οπαδούς ομάδων.
Εδώ είχαν γκράφιτι στα στηθαία και απορώ πως έκατσαν και τα έγραψαν πατώντας στην αριστερή λωρίδα. Πως και δεν τους σκότωσε κανεις;
Αλλα πας να τους συλλάβεις ολους αυτούς τους αλήτες και επεμβαίνουν οι μεγαλο πρόεδροι των ομάδων και τους σώζουν ...
Σάπια χώρα -
Τα χρήματα τα πληρώνουμε εμείς, με οποιοδήποτε τρόπο. Άμεση και έμμεση φορολογία, ΦΠΑ, διόδια, εισιτήρια, έκτακτες εισφορές, λαχεία και ΠροΠο και δεν συμμαζεύεται. Και εκείνο το κομμάτι οι Έλληνες εργαζόμενοι το έχουν πληρώσει. Και θα το ξαναπληρώσουν.
-
Τα χρήματα τα πληρώνουμε εμείς, με οποιοδήποτε τρόπο. Άμεση και έμμεση φορολογία, ΦΠΑ, διόδια, εισιτήρια, έκτακτες εισφορές, λαχεία και ΠροΠο και δεν συμμαζεύεται. Και εκείνο το κομμάτι οι Έλληνες εργαζόμενοι το έχουν πληρώσει. Και θα το ξαναπληρώσουν.Στάλθηκε από το LG-V500 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
Σωστός πλην διοδίων που πάνε συγκεκριμένα για τον κάθε δρόμο πλέον.
-
Φίλε μου σε εταιρεία διοδίων δουλεύεις;
-
..
Παιδια αν καταλαβα καλα λετε την ευθεια πριν τον Βολο με τ απιστευτα καρουμπαλα.. αδιανοητη κακοτεχνια, πραγματικα μ εσωσε η υδροπνευματικη κινουμενος 'ξεψαρωτα'-διχως να το ξερω στο σημειο πριν 1,5 χρονο..
Dacia Duster