-
Ο χρήστης kkokkolis έγραψε:
Το είδα και εγώ. Με την τιμή του Discovery, ανάλογα με την έκδοση, αγοράζεις 3-6 Duster. Οπότε, αν δεν έχει αντοχή το πετάς και αγοράζεις άλλο.Που λεει ο λογος
-
Ο χρήστης jhn έγραψε:
http://www.team-bhp.com/forum/official-new-car-reviews/156651-renault-duster-awd-official-review-15.html
καλησπέρα, στη σελίδα που παραθέτω φαίνονται στις φωτο το εσωτερικό των τροχών του DUSTER. και εμένα έτσι είναι σκουριασμένο απο τη πρώτη μέρα που το πήρα και στους 4 τροχούς. ρώτησα στον αντιπρόσωπου και μου είπε ο τεχνικός να μην ανησυχώ έτσι τα φτιάχνουν. έχει κάποιος γνώμη και άποψη για αυτό?
ευχαριστώ.Η σκουρια ειναι τελειως επιφανειακη και τα εξαρτηματα αυτα ειναι πολυ μεγαλης αντοχης.Δεν υπαρχει λογος να ανησυχεις.Οχι οτι δεν θα μπορουσαν να τα εχουν λιγο πιο περιποιημενα παντως...
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
https://youtu.be/xNC2lHUFrII συγκριτικό offroad με landrover discovery..Ενταξει παιδια, το disco της LAND ROVER ανηκει στο πανθεον των εκτος δρομου οχηματων, το duster δεν ειχε καμια ελπιδα. Και φυσικα ειναι αλλης κατηγοριας αυτοκινητο. Και μονο που σταθηκε διπλα και ακολουθουσε καλα ειναι για το ταπεινο duster..
Δεν μπορω να φανταστω παντως πολλα αυτοκινητα της κατηγοριας του duster να στεκονται διπλα στο discovery εκτος δρομου.. -
Με διάφορα πρωτο το duster σε valueformoney για πετρελαιοκινητο offroad 4x4 , χωρους και μεταπωλητικη αξια
-
Είναι όντως value for money αλλά αυτές οι σκουριές δεν είναι ανησυχητικές; Μ' ένα search στο Google βλέπω προβληματικές περιπτώσεις σε διάφορα σημεία. Όχι μόνο εκεί που λέει ο jhn - στο search είδα και σε άλλα σημεία του αμαξώματος. Μπορεί τώρα να μη δημιουργούν πρόβλημα αλλά σε μερικά χρόνια... Έχετε δει εσείς κάπου;
-
Πριν την αγορά που είχα ψάξει θέματα είχαν κυρίως τα δεξιοτίμονα
Sent from my Nexus 5X using Tapatalk
-
Ναι έχεις δίκιο, είναι λόγω διαφορετικού εργοστασίου κατασκευής, το είχα διαβάσει κι εγώ. Απλά επειδή το ανέφερε ο jhn πιο πάνω το είπα, μήπως και εμφανίζεται συχνά και στα αριστεροτίμονα εν τέλει.
-
Εγώ έκανα τον κόπο να κοιτάξω στα σημεία που υπέφεραν τα δεξιοτίμονα. Δεν είδα κάτι ούτε μετά από 1.5 χρόνο σχεδόν έχω δει κάτι
-
Ουτε στο δικο μου-4,5 χρονων-υπαρχουν τετοιες σκουριες.
-
Παιδιά πραγματικά εύχομαι η περίπτωση που εμφανίστηκαν σκουριές να είναι η εξαίρεση και να μην τις δείτε ποτέ στα οχήματά σας. Όχι τίποτε άλλο, μιλάμε για ένα πραγματικό value for money off road και θα ήταν κρίμα να είχε τέτοιο θέμα. Είναι πάντως ενθαρρυντικό που δεν έχει εμφανιστεί σε κάποιους μετά από αρκετά χιλιόμετρα και χρόνια χρήσης.
Αλήθεια στο φίλο που το είδε δεν καλύπτεται απ' την εγγύηση που ειδικά για τη σκουριά ισχύει συνήθως και για περισσότερα χρόνια στα πιο πολλά μοντέλα (αν θυμάμαι καλά); Στο Duster τι ισχύει;
-
Οπτικά τουλάχιστον, φαίνεται να είναι επιφανειακή σκουριά, όπως αντίστοιχα πιάνουν πλέον οι δισκόπλακες όταν έχεις καιρό να μετακινήσεις το αυτοκίνητο. Αμφιβάλω αν δημιουργεί πρακτικό πρόβλημα, ακόμη και σε βάθος χρόνου.
-
Ομολογώ πως το βιντεάκι με τα κατορθώματα του duster απέναντι στον βασιλιά της κατηγορίας είναι το λιγότερο εντυπωσιακό. Βέβαια το τερέν της συνάντησης ήταν ψωμοτύρι για το discovery. Αυτό το τελευταίο με πολλαπλάσια άλογα και υποδειγματική κατασκευή ανάρτησης μπορεί να πάει πολύ μακρύτερα όχι μόνο από το duster αλλά και από άλλα πολλά suv. Βέβαια υπάρχει ένας πραγματικός Δαβίδ που δεν κολλάει πουθενα και δεν είναι άλλος από το jimny. Λόγω μεγέθους και προδιαγραφών είναι το απόλυτο αγριοκάτσικο.
Στο θέμα της σκουριάς νομίζω πως όλα τα οχήματα είναι ευάλωτα σε αυτό το σημείο. Πολύ σημαντικός παράγοντας είναι τα εδάφη που κινείται κάθε αυτοκίνητο. Ετσι και ένα land rover στις βόρειες περιοχές που οι δρόμοι κατά κανόνα στρώνονται συχνά με αλάτι, θα μπορούσε να εμφανίσει στο ίδιο σημείο σκωρία. Εδώ στη χώρα μας υπάρχουν επίσης πολλά μέρη που η διάβρωση είναι μεγάλος κίνδυνος για τα αυτοκίνητα ανεξάρτητα θωράκισης και ονόματος. Είναι τα νησιά κυρίως αλλά και τα μέρη της Βόρειας ηπειρωτικής Ελλάδας. Εγώ για παράδειγμα που το πλείστον των χλμ το έχω κάνει ΑττικοΒοιωτία και Πελοπόννησο , τι να πω; Τσέκαρα από κάτω τα σημεία και δεν βρήκα ούτε υποψία σκουριάς. Πολύ σωστή για άλλη μια φορά μια ακόμη παρατήρηση του Axel -
Κοίτα δεν τα έχω δει από κοντά οπότε δεν μπορώ να κρίνω. Απλά με ένα Google search βλέπω σκουριές σε διάφορα σημεία που όσο να'ναι μια ανησυχία στη δημιουργούν για το τι μπορεί να σημαίνει σε βάθος χρόνου.
Για τις δισκόπλακες ισχύει αυτό που λες αλλά τουλάχιστον εκεί τις αλλάζεις αν σ' ενοχλεί.
-
Αλλάζεις δισκοπλακες για την επιφανειακή σκουριά που φευγει στο πρώτο φρενάρισμα; Τις επιφανειακές σκουριές μην τις φοβάστε γενικά.
-
Οι πλυμνες είναι ΟΚ σε εμένα. Μόνο το καβούκι από τα ταμπούρα έχει κάτι ψηλά αλλά το θεωρώ νορμαλ
-
Άλλο θέμα: κατά τη διάρκεια της βασανιστικής αναμονής, κάθομαι και μα.... παίζω στο Internet ψάχνοντας σχετικά θέματα. Ανακάλυψα το μεγάλο κεφάλαιο OBD2, με LCD & HUD αλλά και τα Bluetooth dongles που δουλεύουν με την εφαρμογή Torque, αλλά και άλλες. Ερωτήματα
- Έχει εγκαταστήσει κανένας;
- Θεωρητικά, πέρα από Tablets & Smartphones θα πρέπει να δουλεύει και με το MediaNav, αφού διαθέτει Bluetooth. Ισχύει; Ίσως όχι, λόγω Windows, τώρα ππυ το σκέπτομαι.
-
Το torque δουλεύει. Μόνο αυτό ξέρω
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Αλλάζεις δισκοπλακες για την επιφανειακή σκουριά που φευγει στο πρώτο φρενάρισμα; Τις επιφανειακές σκουριές μην τις φοβάστε γενικά.Ε όχι βέβαια, ειδικά αν φεύγει. Λέω απλά ότι δε συγκρίνονται με σκουριά σε άλλα σημεία γιατί ακόμη κι αν επιμείνει εκεί η σκουριά και σ' ενοχλεί στο μάτι μπορείς στην τελική να τις αλλάξεις (που στην πράξη δε θα το κάνεις, αλλά για το ψυχολογικό του θέματος ξέρεις ότι μπορείς).
-
Η επιφανειακή σκουριά δν ειναι τίποτε . Αυτο που θα ήταν ανησυχητικό θα ήταν σκουριά στις κολλήσεις μονο των γεφυρών . Χαρείτε τα αμαξάκια σας , πιστέψτε με στην πρέσα θα ανακυκλωθούν και θα σκεφτόμαστε τότε το κάποτε μας απασχολούσε η επιφανειακή σκουριά !
Sent from my iPad using Tapatalk
-
παιδιά κανένα σκαφάκι σαν αυτό για duster 4wd?
στείλτε κανένα link αν βρει κάποιος γιατί εκτός από αγγλικά με τις άλλες γλώσσες δεν τα πάμε καλά.
http://www.amazon.fr/dp/B00KG88UU8/ref=pe_386181_37038041_FRPSD_dp_1
Dacia Duster