-
Ο χρήστης tesa54 έγραψε:
PANOSSSS μπερδεύτηκες, τον αριθμό πλαισίου δεν πρόκειται να στον δώσουν οι έμποροι μεταχειρισμένων με email
ή τηλεφωνικώς. Πρέπει εσύ να πας να δεις το αυτοκίνητο από κοντά και διακριτικά να φωτογραφίσεις τον αριθμό πλαισίου που βρίσκεται είτε κάτω δεξιά στο παμπρίζ, είτε σηκώνοντας το καπό στο χώρο της μηχανής (συνήθως ταμπελάκι πίσω αριστερά ή δεξιά πάνω στη μάσκα) είτε πονταρισμένο στο σασί κάτω από τις πόρτες οδηγού/συνοδηγού ή στους μπροστινούς θόλους και μετά ψάχνεις αναλόγως σε αντιπροσωπείες, Κτεο κλπ. Τέλος σπανίως κάποιοι έμποροι που έχουν βιβλία σέρβις για τα αυτοκίνητά που πωλούν τα ανεβάζουν σε φωτογραφίες στο car.gr οπότε μπορεί να βρεις από εκεί τον αριθμό πλαισίου χωρίς να χρειαστεί η μετάβαση στον χώρο της έκθεσης.Κοίτα αν ο άλλος δεν κρύβει κάτι για ποιο λόγο να μη το δώσει; Τέλος πάντων, γνωρίζει κάποιος συγκεκριμένα στο duster που βρίσκεται ο αριθμός πλαισίου; Επίσης γνωρίζετε πως λεγόταν η έκδοση με το ESP (ήταν προαιρετικό στο duster I); Sportive μήπως;
Στάλθηκε από το Redmi Note 5 μου χρησιμοποιώντας Tapatalk
-
Έως και το 2013 δε υπήρχε έκδοση με esp. Υπήρχαν εκδόσεις ambiance και laureate που το εβαζες εξτρα. Στο εξωτερικο ειχαν αλλες ονομασιες αναλογα τη χωρα ισως prestige. Στο μπατζετ σου στα 8000 ευρω απίθανο να βρεις κάτι καλό ελληνικό ή του εξωτερικού εκτός αν έχει πάνω από 180000χιλιομετρα και εννοείται δικινητο
-
Ο χρήστης riverael1 έγραψε:
Έως και το 2013 δε υπήρχε έκδοση με esp. Υπήρχαν εκδόσεις ambiance και laureate που το εβαζες εξτρα. Στο εξωτερικο ειχαν αλλες ονομασιες αναλογα τη χωρα ισως prestige. Στο μπατζετ σου στα 8000 ευρω απίθανο να βρεις κάτι καλό ελληνικό ή του εξωτερικού εκτός αν έχει πάνω από 180000χιλιομετρα και εννοείται δικινητοΤην έκδοση αυτού ήθελα να δω. Γράφει Ελληνικής αντιπροσωπείας.
https://www.car.gr/17144674-dacia-duster-duster-4x4
-
Στο εχω γραψει και πιο πάνω αλλά δεν παρακολουθείς.. το esp φαίνεται στο κουμπάκι δίπλα στο μοχλό της τετρακίνησης και το συγκεκριμένο δεν έχει. Γράφει βέβαια ελληνικής αντιπροσωπείας.
Εγώ θα πρότεινα αυτό με esp
https://www.car.gr/20205775-dacia-duster -
Στο εχω γραψει και πιο πάνω αλλά δεν παρακολουθείς.. το esp φαίνεται στο κουμπάκι δίπλα στο μοχλό της τετρακίνησης και το συγκεκριμένο δεν έχει. Γράφει βέβαια ελληνικής αντιπροσωπείας.Εγώ θα πρότεινα αυτό με esp
https://www.car.gr/20205775-dacia-dusterΚαι αυτά
https://www.car.gr/20178696-dacia-duster-4x4-book
https://www.car.gr/21158975-dacia-duster-5-service
-
Δεν έχουν γραφτεί τα καλυτερα για τους συγκεκριμένους.
-
Στο εχω γραψει και πιο πάνω αλλά δεν παρακολουθείς.. το esp φαίνεται στο κουμπάκι δίπλα στο μοχλό της τετρακίνησης και το συγκεκριμένο δεν έχει. Γράφει βέβαια ελληνικής αντιπροσωπείας.Εγώ θα πρότεινα αυτό με esp
https://www.car.gr/20205775-dacia-dusterΑυτό που προτείνεις river είναι εισαγωγής. Από τα δύο που παραθέτει ο φίλος, το γκρίζο μου φαίνεται πολύ συμπαθητικό. Ενώ έχουν παρόμοια τιμή, το ένα είναι facelift και euro 5 ενώ το καφέ euro 4. H λεπτομέρεια αυτή κάνει την διαφορά για εμένα σε σχέση με τα υπόλοιπα 2 (λευκό ευβοιώτικο και καφέ).
-
Ο χρήστης SPI_duster έγραψε:
Στο εχω γραψει και πιο πάνω αλλά δεν παρακολουθείς.. το esp φαίνεται στο κουμπάκι δίπλα στο μοχλό της τετρακίνησης και το συγκεκριμένο δεν έχει. Γράφει βέβαια ελληνικής αντιπροσωπείας.
https://www.car.gr/20205775-dacia-dusterΑυτό που προτείνεις river είναι εισαγωγής. Από τα δύο που παραθέτει ο φίλος, το γκρίζο μου φαίνεται πολύ συμπαθητικό. Ενώ έχουν παρόμοια τιμή, το ένα είναι facelift και euro 5 ενώ το καφέ euro 4. H λεπτομέρεια αυτή κάνει την διαφορά για εμένα σε σχέση με τα υπόλοιπα 2 (λευκό ευβοιώτικο και καφέ).
Συγνώμη αλλά βλέπω ότι κ τα 2 euro 5 γράφουν. Επίσης οι κυριότερες διάφορες του facelift είναι στην εργονομία/ηχομόνωση;
-
Σπύρο,και τα πρώτα Duster euro 5 ήταν και μπορούσαν να κυκλοφορήσουν νόμιμα στην Αθήνα.
-
Δίκιο έχεις Κώστα. Νόμιζα πως τα πρώτα ντουστ του 10,11 ήταν euro 4.
-
Όπως τα 'λέει' ο Φάνης. Προσωπικά θα κοιτούσα για όχημα μεταχειρισμένο εισαγωγής στην εσχάτη των περιπτώσεων που δεν θα μπορούσα να βρώ με την καμία αυτό που θα ήθελα σε λογική τιμή και βάσει χλμ. Επειδή όμως οι περισσότεροι επί της ουσίας αδιαφορούν για το αν τα χλμ και οι συντηρήσεις των εισαγόμενων, είναι αληθινά, για αυτό υπάρχουν ένα μάτσο μάντρες γεμάτες με τέτοια 'επί της ουσίας' σαπάκια.Σε ερώτηση πάντως στην αντιπροσωπεία στον Κηφισό μου είπαν ότι η διασύνδεση με ευρωπαϊκές αντιπροσωπείες υπαρχει αλλά δεν είναι για όλες τις χώρες πχ. Ιταλία όχι, Γερμανία, Αυστρία ναι. Επίσης, τεχνικός έλεγχος με γραπτό report μόνο για τις απαιτούμενες επισκευές με 40€.
-
Όπως και να έχει αποδεικνύεται η πολύ καλή μεταπωλητικη αξία του duster!! Στη Γερμανία είχε πάρει και αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία του
-
Όπως και να έχει αποδεικνύεται η πολύ καλή μεταπωλητικη αξία του duster!! Στη Γερμανία είχε πάρει και αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία τουΤι λέτε για αυτό; Έχω ακούσει καλά λόγια για τον συγκεκριμένο. Αξίζει να ανέβω απ' το αρχ budget ή επειδή είναι γυμνό (ambiance) να περιμένω κάτι καλύτερο...;
https://www.car.gr/21443685-dacia-duste ... hp-12-2014
-
Ο χρήστης PANOSSSS έγραψε:
Όπως και να έχει αποδεικνύεται η πολύ καλή μεταπωλητικη αξία του duster!! Στη Γερμανία είχε πάρει και αντίστοιχο βραβείο στην κατηγορία του
Τι λέτε για αυτό; Έχω ακούσει καλά λόγια για τον συγκεκριμένο. Αξίζει να ανέβω απ' το αρχ budget ή επειδή είναι γυμνό (ambiance) να περιμένω κάτι καλύτερο...;
https://www.car.gr/21443685-dacia-duste ... hp-12-2014
Αυτή η έκδοση δεν έχει
ηλεκτρικά ρυθμιζόμενους και θερμαινόμενους καθρέπτες, ηλεκτρικά παράθυρα πισω, trip computer, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, Pack Off road (Ζάντες αλουμινίου 16 ιντσών, κάλυμμα εξωτερικών καθρεφτών σε γκρι Dark Metal, ράγες οροφής σε χρώμιο σατινέ με λογότυπο Duster, ποδιά προφυλακτήρα εμπρός-πίσω και πλαϊνά μαρσπιέ σε απόχρωση χρωμίου σατινέ, χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης) καθώς και ταμπλό ανθρακί με επένδυση καθισμάτων Laureate ανθρακί και λογότυπο Duster στα εμπρός καθίσματα.
-
Όπως βλέπω χρώμα και έκδοση, παίζει να ήταν εταιρικό (ο TAP είχε πολλά από δαύτα!).
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Όπως βλέπω χρώμα και έκδοση, παίζει να ήταν εταιρικό (ο TAP είχε πολλά από δαύτα!).Καλημέρα. Το ειδα από κοντά. Πέρα από την άξεστη συμπεριφορά του μάντρα... μου έκανε ρε παιδιά εντύπωση όταν άνοιξα την πόρτα η αίσθηση ήταν σαν το colt μου να ήταν hummer... Έχω διαβάσει ότι δεν είναι κριτήριο αλλά κάπου την ' άκουσα'...
-
@spi_duster said in Dacia Duster:
Πάντα βιαστικός. Το ΚΤΕΟ (το πρώτο...) ήταν προγραμματισμένο για 25/6 βάσει της ημερομηνίας της άδειας κυκλοφορίας. Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα πραγματοποιήθηκε ο τεχνικός έλεγχος και όλα ΟΚ. Το αυτοκίνητο έχει κάνει στα χέρια μου 119000λμ. Πραγματικά σε αξιοπιστία μου βγήκε ΤΟΥΟΤΑ και μπορώ να το γράφω αυτό όταν από τα χέρια μου πέρασαν δύο από αυτά ως κατόχου (1.6 COROLLA GLI L/B και starlet 1.3 ) και μια carina e ως εταιρικού. Στα χλμ αυτά αλλά και στα 4 χρόνια η μέση κατανάλωση του οχήματος δεν ξεπέρασε ποτέ τα 5,8 λίτρα/ 100χλμ ενώ τα κόστη συντήρησης συγκρινόμενα με της Α που είχα είναι ανάξια λόγου. Ακόμη και το μεγάλο service με την αλλαγή ιμάντα που θα πραγματοποιήσω την άλλη εβδομάδα είναι πολύ χαμηλό συγκρινόμενο με άλλων οχημάτων που είχα. Ποιοτικά μπορεί να μην γεμίζει στο μάτι και έτσι είναι... όμως τίποτε ιδιαίτερο δεν εντόπισα εκτός αυτών που θα γράψω παρακάτω. Μηχανικά πλαίσιο ανάρτηση όλα μου βγήκαν απλά 'αναφοράς' σε απόδοση και αντοχή. Οι όποιες διορθωτικές ενέργειες έγιναν, πραγματοποιήθηκαν για προληπτικούς λόγους και αφορούσαν την επέμβαση με τοποθέτηση μιας βίδας στο φιλτροκούτι, την αντικατάσταση των δύο πίσω ελατηρίων και τοπ μαουντ και μιας βάσης μηχανής (όλα βάσει οδηγιών από την Ρενώ) και τέλος την δωρεάν αντικατάσταση του media nav με το νεώτερο media nav evo (όταν το πρώτο εμφάνισε μια γραμμή πίξελ που διορθώθηκε και αυτή με ένα update...). Τα υφάσματα, πλαστικά κλπ έδειξαν ιδιαίτερη αντοχή και γερά συναρμοσμένα μεταξύ τους δεν έδωσαν τριγμούς. Τα εξωτερικά πλαστικά και το χρώμα επίσης έδειξαν μεγάλη ανθεκτικότητα ενώ οι όποιες φθορες έχει το αυτοκίνητο είναι πραγματικά ανάξιες λόγου. Να πω εδώ κάτι που θεωρώ πολύ σημαντικό. Το αυτοκίνητο σπάνια ανεβαίνει στις 3000 σπανιότατα στις 3500 και καθόλου στις 4000. Είναι ντίζελ και ότι έχει να δώσει το δίνει από τις 1800 έως και τις 2500 στροφές το πολύ. Σημαντικό να αναφέρω πως κάποια στιγμή πριν 2 μήνες έκαψε μια λάμπα ημέρας κόστους 2 ευρώ. Με πόνεσε λίγο αυτό το απρόβλεπτο κόστος αλλά το ξεπέρασα.
Το θέμα του συντονισμού που είχα αναφέρει σε μεγάλες ταχύτητες μάλλον το έλυσα. Το λάστιχο στο πλαίσιο στο παράθυρο του συνοδηγού είχε ξεκολλήσει και αφού το εφάρμοσα στην πόρτα προχώρησα σε μια πολύ παρωχημένη λύση. Το κόλλησα. Σε δοκιμή που έκανα στην ευθεία της Θήβας δεν άκουσα πάλι το συγκεκριμένο συντονισμό. Να σημειώσω εδώ ένα μεγάλο φάουλ. Οι ποτηροθήκες είναι πολύ ρηχές με αποτέλεσμα να είναι χρηστικές μόνο σε καλό οδόστρωμα και με μικρές κλίσεις. Το πρωι όταν το αυτοκίνητο βγαίνει από το γκαράζ λόγω της ράμπας αλλά και περνώντας νεροφαγώματα και ανωμαλίες της γειτονιάς, πρεπει να κρατώ το σέικερ μη μου φύγει. Πολύ ενοχλητικό είναι επίσης το γεγονός ότι το media nav evo μπορεί να συνδέεται μόνο με ένα κινητό κάθε φορά. Όταν λοιπόν μπει όλη η οικογένεια στο αυτοκίνητο, δεν ξέρουμε με ποιου το τηλέφωνο έχει συνδεθεί το σύστημα πολυμέσων.
Προβλήματα με τα οποία έμαθα να ζω και να υπομένω. Τέσπα είμαι της άποψης πως όποιος θέλει suv της λογικής του 'Δεν σπάει, δεν χαλάει' αλλά και δεν ζητά πολλά για να το αγοράσει και να το συντηρεί τότε καλό να δει το νέο duster πριν ή αφού δει ένα rav ή ένα vitara. Κάνει την ίδια δουλειά, σε καποια σημεία καλύτερα, σε άλλα λιγότερο χειρότερα αλλά είναι αμάξι που δεν θα σε προδώσει.
ΥΓ. Α δεν είναι επουδενί. Το ξέρω. Το κατανοώ.Αυτα τα εγραφα το 2018 Ιουνιος. 4 χρονια μετα τον Ιουνιο του 2014 που το πηρα. Σημερα μπορω να πω ακριβως τα ιδια. Απλα με μερικες δεκαδες χλμ παραπανω. Στα επιπλεον ειναι πως αλλαξα δυο λαμπες ακομη ενω χρειαστηκε να βαλω με μηδενικο κοστος 2 βιδες στη θεση εκεινων που εσπασαν και συγκρατουν την προστατευτικη ποδια. Hi Mercedes, να τα βλεπεις αυτα γιατι και με τα χιονια μεσα σε ειχα ενω το ντουστ εκανε και δυο βολτες σε πατημενο βεβαια... Για την εξυπηρετηση της γειτονιας αυτες τις δυσκολες μερες ενα 1.6 τριπορτο γκραν βιτ με επιλογεα αργο... εκανε τα μεγιστα. Να τα λεμε κι αυτα.
-
Αν είχα ανάγκες για χώρους το Duster θα ήταν πρώτο στις επιλογές μου.
Επίσης αν η Dacia είχε ένα μικρό Duster (τύπου GV) θα το είχα αγοράσει.Το Sandero Stepway δεν με πείθει. Δεν το θεωρώ αυτοκίνητο "εργάτη".
Τώρα στον χιονιά θα ήθελα να είχα ένα Duster ή ένα μικρό SUV, ίσα-ίσα για να μπορώ να πάω στη δουλειά. Είναι οι μόνες μέρες που δεν μπορώ να κυκλοφορήσω με τη μηχανή.
-
3 χρόνια είχε κάποιος να γράψει στο νήμα του duster;
Θεωρώ το νέο 1.0 ΤCe LPG prestige εξαιρετική πρόταση για κάποιον που θέλει vfm όχημα για οικογένεια, για ταξίδια και εκδρομές σε θάλασσες, χώμα και βουνό.
Είναι αμάξι που δε το λυπάσαι οπότε μπορείς να το ζήσεις στο 100%. Τουλάχιστον για μένα αυτό ισχύει.
Οποιοδήποτε άλλο πιο λεπτεπίλεπτο ή ακριβότερο θα το γούσταρα πιστεύω περισσότερο να το βλέπω ή να το καμαρώνω παρά να το ζω.
Ιδανικό βέβαια είναι το sportive ή prestige 1.5 d 4wd αλλά στα 26k που έχει φτάσει χάνει λίγο τον vfm χαρακτήρα του. -
Εγώ κάνω στον εαυτό μου μερικές πολύ απλές ερωτήσεις:
- Με ποιο καινούριο αυτοκίνητο θα ανέβαινα πεζοδρόμιο χωρίς να φοβάμαι ότι θα σκιστεί το καλσόν του;
- Με ποιο καινούριο αυτοκίνητο θα κατέβαινα Κυψέλη, Θησείο, Ζωγράφου και θα το παράταγα σε ένα στενό (αν έβρισκα να παρκάρω);
- Με ποιο αυτοκίνητο θα πήγαινα χωρίς άγχος στην δουλειά και θα το παράταγα στο δρόμο χωρίς να σκέφτομαι αν θα το βρω μετά τρακαρισμένο, από το Datsun του γύφτου που πήγε και κόλλησε δίπλα για να ψαχουλέψει τους κάδους απορριμάτων;
Αν υπάρχει αυτοκίνητο που καλύπτει τα παραπάνω τότε μου κάνει.
Διαφορετικά χρέπι 20ετίας με ότι αυτό συνεπάγεται.Προφανώς το Duster κάνει και προσφέρει και πολλά περισσότερα, γιατί χρέπι δεν είναι.
Χρέπια είναι αυτά που πουλάνε "premium" χαρακτήρα και δήθεν όνομα ποιότητας και αξιοπιστίας και μόλις ακουμπήσουν κάπου ξεφλουδίζει το χρώμα τους σαν να είναι βαμμένα με σχολικές μπογιές.
Dacia Duster