-
Συμφωνώ με όλους τους παραπάνω! Αυτό που θα 'ενοχλεί' στην Ελλάδα είναι η ταμπελίτσα που γραφει Dacia. Το θέμα όμως είναι ότι αν έγραφε Renault ή Nissan θα κόστιζε και πολύ παραπάνω μόνο για το όνομα. (Πέρα το ότι θα ήταν και στα μείον τους η επιλογές κινητήρων, σχήματος κλπ).
Αυτός που θα το δει ως ένα τίμιο (=απλό) αμάξι, προσεγμένο -όσο γίνεται- μηχανικά/τεχνικά, δείχνοντας ότι και με τα 110 άλογα και τον '10ετίας' κινητήρα και με μια 4κίνηση μπορούσε να προσφερθεί στον κόσμο που έβλεπε μπροστά του μόνο 2λιτρα και 150 φαγανά άλογα και δόσεις 30.000€ ... θα είναι ο συνειδητός αγοραστής του που ξέρει τι πήρε και σε τι τον εξυπηρετεί!Εγώ θέλοντας ως 2ο αυτοκίνητο ένα 4κίνητο για απλές διαδρομές και χρήσεις (βάρκα, χιονια κλπ) και έχω επιλογές μπροστά μου (δυστυχώς μόνο βενζινοκίνητα) το αδύναμο Panda 4x4, τα ακριβά για αυτά που είναι Jimny και Grand Vitara 1,6 και το υπερτιμημένο Τerios ... θα το δω σοβαρά απο κοντά!
-
Ο χρήστης cosneo έγραψε:
Συμφωνώ με όλους τους παραπάνω! Αυτό που θα 'ενοχλεί' στην Ελλάδα είναι η ταμπελίτσα που γραφει Dacia. Το θέμα όμως είναι ότι αν έγραφε Renault ή Nissan θα κόστιζε και πολύ παραπάνω μόνο για το όνομα. (Πέρα το ότι θα ήταν και στα μείον τους η επιλογές κινητήρων, σχήματος κλπ).
Αυτός που θα το δει ως ένα τίμιο (=απλό) αμάξι, προσεγμένο -όσο γίνεται- μηχανικά/τεχνικά, δείχνοντας ότι και με τα 110 άλογα και τον '10ετίας' κινητήρα και με μια 4κίνηση μπορούσε να προσφερθεί στον κόσμο που έβλεπε μπροστά του μόνο 2λιτρα και 150 φαγανά άλογα και δόσεις 30.000€ ... θα είναι ο συνειδητός αγοραστής του που ξέρει τι πήρε και σε τι τον εξυπηρετεί!Εγώ θέλοντας ως 2ο αυτοκίνητο ένα 4κίνητο για απλές διαδρομές και χρήσεις (βάρκα, χιονια κλπ) και έχω επιλογές μπροστά μου (δυστυχώς μόνο βενζινοκίνητα) το αδύναμο Panda 4x4, τα ακριβά για αυτά που είναι Jimny και Grand Vitara 1,6 και το υπερτιμημένο Τerios ... θα το δω σοβαρά απο κοντά!
χ1000
Και εγώ θα το δω πολύ σοβαρά το Duster και καθόλου δε με νοιάζουν οι ταμπελίτσες. Το αμάξι είναι εργαλείο για αυτούς που θέλουν να ζήσουν πραγματικά τις χαρές ενός SUV χωρίς να πληρώσουν μια περιουσία ζωής την οποία θα λυπούνται και να την χρησιμοποιήσουν στο στοιχείο της. Ευτυχώς η τιμιότητα δεν χάθηκε. Είμαι πολύ περίεργος να δω σε λίγο καιρό πόσο θα πουλάει η Daihatsu το Terios που μας έχει πιάσει κότσους εμάς τους Έλληνες εδώ και χρόνια. Φανταστείτε ότι το Terios στην φουλ έκδοση του και με αυτόματο κιβώτιο (μηχανικό δεν το συζητάμε γιατί μένει από δίσκο μόλις βρει λίγες δυσκολίες) χτυπάει 27 χιλιάρικα!!!! Όσο πουλιέται δηλαδή το νέο Cherokee 3.7 με την έκπτωση!!!!
-
ΙΟΥΝΙΟ ερχεται
-
Σόρρυ, αλλά θα εκπλαγώ πολύ (και θετικά) αν θα πουλήσει σε σοβαρές ποσότητες.
Η προιστορία της σύγχρονης Ντάτσια στην Ελλάδα αυτό υποδεικνύει τουλάχιστον. Και μάλιστα μην ξεχνάμε ότι τα τζιπ/τζιποειδή είναι κατεξοχήν οχήματα λάιφστάιλ, άρα το όνομα, η προέλευση, η απτή ποιότητα του εσωτερικού, ο εξοπλισμός μετράνε αρκετά παραπάνω απ' ότι π.χ. σε ένα κατσαριδάκι πόλης που το χρησιμοποιούμε σαν δεύτερο απλώς για να κάνουμε τη δουλειά μας. -
εδω πούλησαν κάτι αυτοκίνητα τραγωδίες όπως πχ το Maverick σε αυτή την κατηγορία...θα πουλήσει γιατί είναι 1.6 και θα πουλήσει σε αυτούς που επειδή είναι μόδα το SUV ηθέλαν πάντα ένα, αλλά οχι να είναι 2.0 και στα 25χιλιάρικα
-
why not ?
ο έλληνας σε ότι αφορά τζιποειδές δεν κοιτά ονόματα. Το έχει αποδείξει άλλωστε αγοράζοντας με το κιλό τα Kia Sportage, Hyundai Tucsson κτλ κτλ. Εδώ αγοράζουν τα κινέζικα...
-
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Σόρρυ, αλλά θα εκπλαγώ πολύ (και θετικά) αν θα πουλήσει σε σοβαρές ποσότητες.
Η προιστορία της σύγχρονης Ντάτσια στην Ελλάδα αυτό υποδεικνύει τουλάχιστον. Και μάλιστα μην ξεχνάμε ότι τα τζιπ/τζιποειδή είναι κατεξοχήν οχήματα λάιφστάιλ, άρα το όνομα, η προέλευση, η απτή ποιότητα του εσωτερικού, ο εξοπλισμός μετράνε αρκετά παραπάνω απ' ότι π.χ. σε ένα κατσαριδάκι πόλης που το χρησιμοποιούμε σαν δεύτερο απλώς για να κάνουμε τη δουλειά μας.Μια από τα ίδια. Ό,τι πουλήσει θα είναι αυστηρά για εργαλείο και για λόγους έλλειψης ρευστού, την οποία ο Έλληνας δεν την διαφημίζει εύκολα. Θα βολέψει πάντως κόσμο και στην Ελλάδα.
-
αν κατορθώσει να γίνει ο διάδοχος του Niva θα είναι καλό και για αυτό/την εταιρία και για εμάς.
-
δεν ξέρω τι βάρος θα έχει, αλλά με τον δυνατο 1.5 diesel (100Hp?) θα είναι πραγματικά πλήρες.
-
Μιλώντας για το Maverick αλλά και για άλλα, να θυμίσω ότι η Φορντ ή η ΚΙΛ, ή η Χιουντάι δεν δημιουργεί πουθενά στον κόσμο τους αρνητικούς συνειρμούς που θυμίζει η Ντάτσια στην Ελλάδα? Χώρια την συντριπτικά ευρύτερη διαφήμιση και προώθηση που απολαμβάνουν οι προαναφερθείσες εταιρείες.
Επίσης ο αειθαλής Αννίβας κατάφερε και πούλησε όλα κι' όλα 104 τεμάχια το 2009, αυτές τις πωλήσεις θέλει να σφετεριστεί ο φερόμενος ως διάδοχός του? -
Ο χρήστης dstou έγραψε:
Μιλώντας για το Maverick αλλά και για άλλα, να θυμίσω ότι η Φορντ ή η ΚΙΛ, ή η Χιουντάι δεν δημιουργεί πουθενά στον κόσμο τους αρνητικούς συνειρμούς που θυμίζει η Ντάτσια στην Ελλάδα? Χώρια την συντριπτικά ευρύτερη διαφήμιση και προώθηση που απολαμβάνουν οι προαναφερθείσες εταιρείες.
Επίσης ο αειθαλής Αννίβας κατάφερε και πούλησε όλα κι' όλα 104 τεμάχια το 2009, αυτές τις πωλήσεις θέλει να σφετεριστεί ο φερόμενος ως διάδοχός του?Το θέμα είναι οτι ουδέμια σχέση έχει με τον Αννίβα. Το τι θα κάνει στην πριμιουμόπληκτη Ελλάδα ειναι ένα άλλο θέμα το οποίο δεν αφορά ιδιαίτερα την εταιρεία η οποία ανεβάζει τα μερίδια της με αρκετά καλό ρυθμό στην υπόλοιπη φτωχή Ευρώπη για αύτο ακριβώς που είναι. Μια ιδιαίτερα φτηνή και με καλή ποιότητα και αξιοπιστία εταιρεία
-
Το γαλλικό προσπέκτους.
Κάποια στοιχεία, που είδα στα γρήγορα: στα τετρακίνητα με κανονική ρεζέρβα, ο όγκος του χώρου αποσκευών είναι 408 λίτρα, το τιμόνι είναι υδραυλικό και η απόσταση από το έδαφος 21 εκατοστά. -
και 6αρι το 1.6!
-
Εγω πιστευω οτι θα πουλησει καλα και το βασιζω αυτο επειδη η Dacia πλεον προσφερει ενα καλυτερο προιον απο το Logan συνολικα και μαλλον ειναι η απαρχη για μια σειρα νεων μοντελων ολο και καλυτρων που θα δουμε στο μελλον. Μου θυμιζει τα πρωτα χρονια της Σκοντα κατω απο την ομπρελα του γκρουπ VAG. Eπισης σε αλλες αγορες θα προσφερθει με το σημα Nissan που το πατε αυτο;
-
Με τη τιμη της βενζινης εκει που ειναι και ακομα χειροτερο εκει που θα φτασει, σκεφτωμαι πολυ σοβαρα να δωσω το Suzuki μου, (GV 2lt 08) και να παρω το Duster σε εκδοση diesel.
-
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Με τη τιμη της βενζινης εκει που ειναι και ακομα χειροτερο εκει που θα φτασει, σκεφτωμαι πολυ σοβαρα να δωσω το Souzouki μου, (GV 2lt 08) και να παρω το Duster σε εκδοση diesel.Θα σου έλεγα να το ξανασκεφτείς ... Το να αντικαταστήσεις ένα Jimny, ένα Terios με το Duster ίσως και να αξίζει!
Το 2λιτρο GV πέρα απο δυνατότητες εκτός δρόμου προσφέρει και άλλα ... καλύτερα να περιορίσεις τις περιττές 'διαδρομές' για οικονομία στα καυσιμα! -
Ο χρήστης Εαβίτης έγραψε:
Με τη τιμη της βενζινης εκει που ειναι και ακομα χειροτερο εκει που θα φτασει, σκεφτωμαι πολυ σοβαρα να δωσω το Souzouki μου, (GV 2lt 08) και να παρω το Duster σε εκδοση diesel.θα χαλαστείς τόσο από την υποβάθμιση που θα βάλεις τα κλάμματα.
-
Ενταξει ρε παιδια,αλλα δεν το εχουμε δει απο κοντα ακομα για να δουμε την ποιοτητα του. Ισως να μην ειναι για τα μπαζα... Λετε να ειναι ?
-
Για να σου δοθεί σε αυτή την τιμή από κάπου πρέπει να κόψουν... Nταξ όχι τόσο τραγικά αλλά γιατί να το αλλάξεις το Σουτζούκ-λουκούμ;
-
http://www.renault.com/en/passionsport/ ... elles.aspx
Dacia Duster