-
Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του προφανώς. Όντως ο Αντίλογος δεν βλάπτει αν δεν είναι εις βάρος της κανονικής ύλης. Τα αγωνιστικά θέματα τώρα μπορούν να είναι από 1-2 σελίδες για F1, WRC, FIA GT και WTCC, άντε και μερικές ακόμα για αναλύσεις και συνεντεύξεις. Τώρα η 12η Ανάβαση Τραχανοπλαγιάς που κέρδισε ο τοπικός Ταδόπουλος με Evo V δεν νομίζω πως αφορά κανέναν εκτός από τους συμμετέχοντες, την τοπική λέσχη και τις φιλίες των συντακτών με ορισμένους αγωνιζόμενους.
-
Ενώ το φιλικό καρτάκι του italianjob.gr (3 σελίδες παρακαλώ) είναι κάργα ενδιαφέρον ?
Ελληνικό περιοδικό αυτοκινήτου και να μην έχει ελληνικούς αγώνες ? ΟΚ όχι το σπριντ Τραχανοπλαγιάς αλλά πανελλήνιου πρωταθλήματος ? Δεν είναι θέμα προτίμησης, είναι θέμα δεοντολογίας (και εδώ που τα λέμε και οι 4Τ συνήθως αφιερώνουν μονόστηλα πια... αλλά όχι και την πλήρη ανυπαρξία του Drive, τουλάχιστον του τελευταίου τεύχους) -
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Ο καθένας έχει τις προτιμήσεις του προφανώς. Όντως ο Αντίλογος δεν βλάπτει αν δεν είναι εις βάρος της κανονικής ύλης. Τα αγωνιστικά θέματα τώρα μπορούν να είναι από 1-2 σελίδες για F1, WRC, FIA GT και WTCC, άντε και μερικές ακόμα για αναλύσεις και συνεντεύξεις. Τώρα η 12η Ανάβαση Τραχανοπλαγιάς που κέρδισε ο τοπικός Ταδόπουλος με Evo V δεν νομίζω πως αφορά κανέναν εκτός από τους συμμετέχοντες, την τοπική λέσχη και τις φιλίες των συντακτών με ορισμένους αγωνιζόμενους.Εδω εισαι λαθος Δια. Ενα περιοδικο αυτοκινητου απο την ωρα που ασχολειται με αγωνες οφειλει να γραφει και για τα πρωταθληματα της χωρας του. Επειδη ακριβως δεν ασχολουνται εγιναν οι αναβασεις τραχανοπλαγιας κτλ. Αν για καποιο λογο δεν ασχολουνταν τα ΜΜΕ με το ποδοσφαιρο πχ το ιδιο θα συνεβαινε και σε αυτο. Η κλασσικη δικαιολογια για τα περιοδικα ειναι οτι δεν μπαινουν στον κοπο γιατι δεν υπαρχουν αντιπροσωπειες κτλ. Ενω απο ferrari και mclaren παιρνουν check καθε μηνα.
Πραγματικα δεν καταλαβαινω αυτη την σταση. Τοοοοοοοοοσο προβλημα ειναι να αφιερωθουν καποιες σελιδες; Οι τροχοι εστω και πολυ κουτσουρεμενα ειναι οι μονοι που το κανουν πλεον+καμια δοκιμουλα μια στο τοσο (σε αυτο εχουν δικαιολογια αφου δεν κουνιεται φυλλο στα ελληνικα αγωνιστικα δρωμενα), αλλα εως το '03-'04 ειχαν λυσσαξει με κυριως ραλιτζιδικα...Οσο δε για 'αγωνες' με 4χρονα καρτακια ή Club trackdays με περιγραφη που ουτε ο Murray Walker δε θα εκανε, σορρυ αλλα εμετος απλα και στο λεει καποιος που εχει κανει ποοοοοοολυ και απο τα 2. Ημαρτον μη τα κανουμε ολα ισωμα. Οι αγωνες ειναι αγωνες, τελος. Εχουν παρει την κατω βολτα κυριως απο αυτο, το θαψιμο απο τον ειδικο τυπο (στο συνολο του) που στα καλα χρονια αποθεωσε το tuning και την καγκουρια με τα γνωστα αποτελεσματα...
3 χρονια εχω να κατσω σε bucket μιας και την πατησα 'ανεβαινοντας' σε πιο μεγαλο αυτοκινητο το οποιο δεν εχω τελειωσει λογω της κρισης, κατι που αναγκαστικα εκανα λογω της τασης 'ή Evo ή δε θ'ανεβω' για να ξερω οτι θα εχει συμμετοχες η κατηγορια μου. Δε θα συγκρινω ποτε αυτα που ειχα ζησει στο ξεπεσμενο πρωταθλημα ταχυτητας με ολα τα Trackdays μαζι. Δεν υπαρχει καμια επαφη. Δυστυχως ο ειδικος τυπος εξεθρεψε το στρεβλο φαινομενο να υπαρχουν πολλοι καλοι οδηγοι με τρελα αυτοκινητα που θα μπορουσαν ανετοτατα να τρεξουν σε πραγματικους αγωνες. Τωρα ακους 'ειχε πρωταθλημα χθες' και εννοουν το GTCC. (Ενα γελιο για καθε γυρο απο τους 3).
-
Το drive το έπαιρνα για ένα χρονικό διάστημα τακτικά όταν ήμουν φοιτητής (πριν 15 χρόνια). Τότε είχε ένα έντονα καγκούρικο ύφος γραφής, από το οποίο συμπέραινες ότι οι συντάκτες ήταν έντονα κάγκουρες. Οι άνθρωποι ήταν ικανοί να δοκιμάζουν Renault Kangoo και να σχολιάζουν ότι 'αν πιεστεί υποστρέφει στο όριο' . Τελικά το παράτησα μεγαλώνοντας.
Πιο μικρός (στο σχολείο) διάβαζα Auto Motor und Sport. Είχε έντονη 'ατζέντα' στις δοκιμές, στο σχολιασμό των αγώνων η αντικειμενικότητα ήταν επιπέδου 'Σπορ του Βορρά', αλλά κι εγώ ήμουν τόσο μικρός που δεν το καταλάβαινα. Άλλωστε μου άρεσαν τα γερμανικά αυτοκίνητα και ο Senna, οπότε η οπαδική προσέγγιση του AMS ταυτιζόταν με τη δική μου.
4Τ έχω πάρει σε διάφορες φάσεις διάσπαρτα τεύχη. Στο γραφιστικό κομμάτι πάντα μου φαινόταν λίγο χαοτικό και δυσανάγνωστο. Από τους αρθρογράφους μου άρεσε ο Δήμου κι ο Μάργαρης.(Μεγαλώνοντας διαπιστώνω εκ των υστέρων ότι ο Μάργαρης έγραφε όλο τις ίδιες βλακείες, αλλά όταν ήμουν μικρός μου άρεσε). Καργάκος, Σωμερίτης, Ζουράρις μου φαίνονταν ότι έγραφαν αδιάφορες παπαρολογίες και τους απέφευγα. Τα κείμενα του ΚΚ μου προκαλούσαν ένα ανάμικτο αίσθημα αηδίας και αγανάκτησης και τα απέφευγα (αυτό δεν άλλαξε μεγαλώνοντας).
Γενικά από τότε που πήρα δικό μου αυτοκίνητο (στα 24), μειώθηκε σταδιακά το ενδιαφέρον μου για τα περιοδικά.
-
Έχω την αίσθηση ότι οι αγώνες σε τοπικό επίπεδο δεν ενδιαφέρουν ιδιαίτερα τον μέσο αναγνώστη ειδικού τύπου και τον μέσο αυτοκινητόφιλο. Άντε μια απλή αναφορά των αποτελεσμάτων και πολύ είναι. Ο κόσμος ενδιαφέρεται για F1, WRC, DTM κλπ. Φυσικά συμφωνώ πως το ίδιο βαρετά είναι και ανούσια είναι και τα άρθρα με τα καρτάκια και τα trackdays, εκτός φυσικά αν πρόκειται για κανένα trackday που θα δεις αυτοκίνητα άξια αναφοράς.
-
Δεν ήμουν ποτέ φαν των μηχανών. Το τεύχος του Μοτο όμως με το ταξιδιωτικό στο Μαυροβούνι θα το πάρω. Είναι το τέλειο μείγμα χαβαλέ - ταξιδιωτικής ενημέρωσης - τεστ μηχανών. Τέτοια ταξιδιωτικά είχε παλιά το Drive ( εξορμήσεις σε βουνά κτλ ) και μακάρι να τα είχε και τώρα.
-
Το Μάρτιο είχα γράψει το παρακάτω:
Ο χρήστης dimsabas έγραψε:
Ακόμα κι ο πατέρας μου, που διάβαζε 4Τ μια ζωή, το τελευταίο εξάμηνο παίρνει το Drive.
Το οποίο (κατά τη γνώμη μου) είναι επίσης άθλιο. Ένα άρθρο της προκοπής κι όλο το υπόλοιπο περιοδικό είναι τελείως για πέταμα. Κάποτε είχε οδηγοκεντρικά θέματα, τώρα φοβούνται να κάψουν λίγη βενζίνη. Αυτή θα είναι η ταφόπλακά του...Ακολούθησε ένα pm από συντάκτη του Drive ο οποίος (μεταξύ άλλων) μου είχε γράψει: 'απλώς κάνεις λάθος' και με είχε παρακαλέσει να αναλύσω την άποψή μου, ώστε να μου απαντήσουν οργισμένα τα μέλη και να με βάλουν στη θέση μου, 'για να μη μείνει και σε κανέναν άλλο η λανθασμένη εντύπωση που δίνεις'. Έγραψα λοιπόν το παρακάτω, ώστε να του κάνω το χατίρι.
Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο αναφορικά με το γιατί θεωρώ το Drive άθλιο και μια περαιτέρω ανάλυση σχετικά με το γιατί η σημερινή του ξενερωποίηση θα αποτελέσει την ταφόπλακά του.
Πριν 5 και 10 χρόνια, που οι πωλήσεις ήταν σε τριπλάσια-τετραπλάσια-πενταπλάσια επίπεδα από τις σημερινές (η χαώδης διαφορά μεγαλώνει κι άλλο αν δεν υπολογίσουμε τις πωλήσεις ως απόλυτα νούμερα αλλά δούμε πόσο κόστιζαν συνολικά όλα τα αυτοκίνητα που πωλούνται σε σχέση με το παρελθόν, γιατί σήμερα πωλούνται μόνο σουπερμίνι), το Drive είχε σοφά μοιρασμένη την ύλη του στα δύο. Στα οδηγοκεντρικά θέματα και στα θέματα που αφορούσαν όσους πράγματι ήθελαν να ενημερωθούν για να αγοράσουν αυτοκίνητο.
Έτσι, μπορούσες να διαβάσεις και για τη νέα Carrera GT, αλλά και τη δοκιμή του νέου Kia Rio. Επομένως, το περιοδικό κατάφερνε να προσελκύσει και τους δύο τύπους αναγνωστών που αποτελούν το αγοραστικό κοινό των ελληνικών περιοδικών αυτοκινήτου:
-και τους πωρωμένους, που αγοράζουν το περιοδικό φανατικά (με πλακάτ έξω από τον περιπτέρα, αν το περιοδικό αργήσει 1-2 μέρες) χωρίς να θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο
-και τους χρηστικούς-πρακτικούς αναγνώστες, που σκοπεύουν το επόμενο εξάμηνο να αλλάξουν το παλιό αυτοκίνητο και ενημερώνονται/παίρνουν γνώμες
Τι έχει αλλάξει από τότε; Η αγορά του καινούριου έχει ουσιαστικά σβήσει και όσοι ακόμα ενδιαφέρονται για να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο, στη συντριπτική τους πλειοψηφία δεν έχουν κανένα λόγο να αγοράσουν οποιοδήποτε περιοδικό. Γιατί; Απλούστατα, τα κριτήριά τους έχουν διαφοροποιηθεί και δεν είναι πια ούτε η μέγιστη ενεργητική ασφάλεια, ούτε η οδηγική ευχαρίστηση που επιζητούν, αλλά η μέση κατανάλωση, οι εκάστοτε προσφορές, αν η τάδε αντιπροσωπεία προσφέρει το μπόνους της απόσυρσης ακόμα κι αν δεν έχεις αμάξι να αποσύρεις και τέτοια ποταπά. Το θέμα είναι ότι όλα τα παραπάνω τα βρίσκεις είτε αφιερώνοντας ελάχιστο χρόνο στο internet, είτε με βόλτα από τις λίγες εναπομείνουσες αντιπροσωπείες. Δεν έχεις πλέον λόγο να αποζητάς τη γνώμη του περιοδικού για να αγοράσεις αυτοκίνητο, τουλάχιστον στη συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών.
Οπότε συνειδητοποιούμε ότι ένα (πάλαι ποτέ οδηγοκεντρικό) περιοδικό θα έκανε το προφανές: να επενδύσει στο οδηγοκεντρικό του κοινό. Που έχοντας ενδεχομένως παροπλίσει το άλλοτε γρήγορο ή έχοντάς το πουλήσει ή έχοντας κόψει όλα αυτά που ήταν οι λόγοι ώστε να το αγοράσει πρωτογενώς (επισκέψεις στην πίστα, γρήγορες βόλτες, ταξίδια για όσους με μεγάλα οικογενειακά ή τζιπ), περιορίζεται στην οφθαλμολαγνεία. Βιντεάκια στο youtube, κους-κους στα φόρουμ και (προσωπική εκτίμηση) ένα περιοδικό το μήνα. Ναι, με ένα περιοδικό το μήνα και όλα τα υπόλοιπα, χορταίνουν λίγο τα μάτια, αρκεί... αρκεί αυτό το περιοδικό να του μιλούσε στην ψυχή του. Στο κάτω-κάτω, υπάρχουν πολλοί πωρωμένοι καυλόγκαζοι που θα χαλάλιζαν 4-5-6 ευρώ το μήνα για να πάρουν ένα περιοδικό που θα άξιζε τον κόπο.Κι όμως, το Drive έκανε ακριβώς το ανάποδο από αυτό που θα θεωρούσατε λογικό. Κάθε τεύχος έχει ΕΝΑ θέμα που είναι πραγματικά αξιόλογο και σε προκαλεί να το διαβάσεις. Τα υπόλοιπα απευθύνονται σε όσους αναζητούν καινούριο αυτοκίνητο, αλλά για αυτούς μιλήσαμε προηγουμένως. Για τους πραγματικά πωρωμένους, το τεύχος αξίζει για το ΕΝΑ θέμα του, τα υπόλοιπα απλώς γεμίζουν σελίδες.
Στο τεύχος που έχω μπροστά μου, το οδηγοκεντρικό άρθρο είναι η επίσκεψη στην Κωνσταντινούπολη.
Από τα υπόλοιπα θέματα, αυτά που αφορούν οδήγηση του Drive (κι όχι ανάλυση από πληροφορίες τους στο internet ή ανακοινώσεις των εταιριών, δηλαδή πληροφόρηση που τη βρίσκουμε μέχρι κι ένα μήνα πριν κυκλοφορήσει το τεύχος), τα θέματα είναι (προσοχή οι πωρωμένοι, όσοι γουστάρατε GΤi και πίστες, μη σκίσετε κανένα καλσόν):
Skoda Rapid 1.4
Civic 1.6 Diesel
Συγκριτικό Fiesta 1.0 vs Clio 0.9 vs Polo 1.2
Kia pro_ceed GT
Ibiza Cupra
Α3 1.6 Diesel
Citroen DS3 THP 155
Golf 1.2
Ford B-Max 1.0
VW up 1.0
Cruze 1.7 Diesel
Insignia Station 2.0 Diesel
E250
Orlando 1.4T
301 1.6 Diesel
Mokka 1.4 vs Yeti 1.8
X1 2.0 DieselΔηλαδή αν απομονώσουμε τα παντελώς αδιάφορα μοντέλα και όσων οι δοκιμές δε λένε τίποτα καινούριο (ήπιο facelift στο Ibiza και γυάλινη οροφή στο DS3), το μοναδικό πραγματικά ενδιαφέρον είναι το ΚΙΑ.
Το στενόχωρο; Τα παλικάρια ξεσκίζονται. Βγάζουν τόση ύλη με ελάχιστο προσωπικό (5-6-7 άτομα?) ενώ παλιότερα, η αντίστοιχη ύλη έβγαινε από το διπλάσιο προσωπικό. Κι είναι διπλά στενόχωρο, γιατί εκτός από το δικό τους ξέσκισμα, το χειρότερο είναι πως η συγκεκριμένη ύλη απλώς δεν ενδιαφέρει κανέναν.
Και γιατί διαβάζεις το περιοδικό, θα ρωτήσει κάποιος. Γιατί μου το φέρνει ο πατέρας μου. Κοντεύει τα 70 αλλά ήταν πάντα πωρωμένος. Οι 4Τ έχουν γίνει τα γνωστά χάλια, οπότε ακόμα κι αυτός, ο ιδρυτικός αναγνώστης, έκοψε μια συνήθεια δεκαετίων και παίρνει το Drive. Ε, διαβάζω το σημαντικό άρθρο, τις στήλες, άντε και κάνα νέο ακόμα και μετά ανακύκλωση. Τα υπόλοιπα δε σηκώνουν καν το βλέφαρο.
1-2-3 μήνες πριν, είχαν αφιέρωμα στα σουπερμίνι. Έκαναν τα σλάλομ και τις αλλαγές κατεύθυνσης, κείμενα που δε διαβάζονται με τίποτα και που θα έπρεπε απλώς να υπάρχουν πίνακες με νούμερα και όχι να παλεύει κάποιος ταλαίπωρος συντάκτης να γεμίσει με τα ίδια αυτά νούμερα 5-6-7-8 σελίδες. Και μετά τι έκαναν; Τα πήγαν στα Μέγαρα!!!! Μα πιστεύουν ότι υπάρχει άνθρωπος που τον ενδιαφέρει πόσο είναι το γυρολόγιο του Micra 1.2 στα Μέγαρα; Ή του Kia Rio; Είμαστε με τα καλά μας; Οι πωρωμένοι προφανώς δεν έχουν ΚΑΝΕΝΑ λόγο να ασχοληθούν με κάτι τέτοιο κι όσοι θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο θα κοιτάξουν την κατανάλωση, τα τέλη και τα τοιαύτα. Ακόμα κι υπό ανθηρούς καιρούς, που οι τράπεζες μοίραζαν χρήματα αβέρτα, κανείς δεν είχε λόγο να ασχοληθεί με το γυρολόγιο του Micra 1.2 και του Rio. Πόσο μάλλον τώρα...
Λίγους μήνες πριν, στην αντίστοιχη θέση ήταν τα μικρομεσαία diesel. Μα υπάρχει λογικός άνθρωπος που ενδιαφέρεται για το πόσο γυρίζει τα Μέγαρα το Megane 1.6 diesel και το i30 1.4 diesel; Το μοναδικό πραγματικά ενδιαφέρον από εκείνες τις ατελείωτες σελίδες ήταν η κόντρα κατανάλωσης και την οποία έσπευσα να διαβάσω έτσι για το ονόρε. Ε, όταν διάβασα ότι δε βασίστηκε σε επιμελές φουλάρισμα σε βενζινάδικο, αλλά στις τιμές των υπολογιστών ταξιδίου , που όλοι ξέρουμε πόσο κλέβουν και πόσο αυθαίρετοι είναι από εταιρία σε εταιρία, ξενέρωσα κι από εκεί. Δηλαδή, όλο το συγκριτικό ήταν μια τρύπα στο νερό...«Τι να κάνουμε; Οι αντιπροσωπείες δε βγάζουν σοβαρά αυτοκίνητα ως δημοσιογραφικά. Μια GT86 είναι και τέλος».
Η απάντηση θα αναζητηθεί σε αυτό που κάνατε οι ίδιοι σε άλλες εποχές, αλλά και σε αυτό που κάνουν ακόμα οι Άγγλοι: ενδιαφέροντα θέματα που θέλουν φαντασία και καπατσοσύνη.
Τι θα μπορούσαν να είναι αυτά; Καταρχάς οδοιπορικά. Μα κοστίζουν σε βενζίνες. Το να πάνε τα σουπερμίνι στις Σέρρες δεν κοστίζει; Και δεν ενδιαφέρει ΚΑΝΕΝΑΝ. Εδώ θα δίνετε λιγότερα σε οδοιπορικά (γιατί θα είναι ένα αυτοκίνητο κάθε φορά κι όχι υπερπαραγωγή) και θα βγάζετε γούστα. Θα ευχαριστήσετε και τους αναγνώστες, αλλά και τους εαυτούς σας. Γιατί μη μου πεις κανείς ότι πωρώνεται να στύβει τα diesel ή το Micra 1.2 στα Μέγαρα...
Παραθέτω μεερικές προτάσεις που μου έρχονται πολύ πρόχειρα, σκεφτείτε πόσες παραπάνω (και πολύ πιο ουσιαστιές) θα βρουν αν το παλέψουν οι συντάκτες του Drive:
-Έρχεται το νέο Astra OPC (ή οποιοδήποτε σημαντικό νέο σπορ μοντέλο). Φύγε μια Μάνη. Μία Θίσβη. Έναν γύρο της λίμνης Πλαστήρα.
-Ανάδειξε ξεχασμένες οδηγικοκεντρικές διαδρομές κοντά στα μεγάλα αστικά κέντρα. Πέντε διαδρομές κοντά στην Αθήνα για να στρίψεις και να μην καλύψεις πάνω από 200 χλμ συνολικά. Με ελάχιστη κίνηση και μπόλικο στροφιλίκι. Αυτό κι αν είναι θέμα που όντως θα βρει απήχηση...
-Αφιερώματα στα μεταχειρισμένα. Όταν κοτζαμάμ βρετανικό EVO σπαταλά σελίδες για να συγκρίνει 205 GTi με Miata πρώτης γενιάς (σκαλισμένο το Pug και τουρμπισμένο το Miata βέβαια), γιατί δεν μπορεί να κάνει 500 θέματα το Drive; Τι πύραυλο αγοράζεις με 5 χιλιάρικα. Και να έχει μέσα από S2000 μέχρι δίλιτρα Clio και κλουβάτα 106. Τώρα που υπάρχουν τα clubs, λίγη συνεννόηση θέλει και βρίσκεις αυτοκίνητα όσο κοντινότερα γίνεται στα εργοστασιακά. Κάνεις μια ωραία φωτογράφιση και αν έχεις τα κότσια, χτυπάς κι ένα γυρολόγιο στα Μέγαρα. Αμέ! Ένα γύρο προθέρμανσης, 2 κανονικούς και μετά κρύωμα. Να μη διαμαρτυρηθούν οι κάτοχοι ότι τους έφαγες τα τακάκια και τα λάστιχα. Κόστος; Μηδέν! Αφού ο Λαζαράκης παρέχει την πίστα με αντάλλαγμα τη διαφήμιση από το περιοδικό. Η οποία έχει παραγίνει λίγο, ειδικά με την κάλυψη των αγώνων στην καρτόπιστά του που δεν απασχολούν ΚΑΝΕΝΑΝ πέρα από όσους συμμετέχουν.
-Συγκριτικά μεταχειρισμένων με αντίστοιχα καινούρια. Βάλε την GT86 απέναντι σε S2000 και δίλιτρο Miata. Αφού είσαι οδηγοκεντρικό περιοδικό, κανείς δε θα παραπονεθεί για τις τιμές: το Toyota κάνει 36 και το Honda 6. Κάνε μια δοκιμή με την 86 απέναντι σε 370Ζ και Cayman S. Γιατί αν κάποιος σκέπτεται να αγοράσει την Toyota, σε βάθος 10ετίας θα του κοστίσει τα ίδια με τα υπόλοιπα δύο. Γενικώς, κοίτα να ξεφύγεις από το 'είμαι-περιοδικό-για-καινούρια-μοντέλα, γιατί απλούστατα τα καινούρια πέθαναν. Κάνε κάτι που να αρέσει στον κόσμο, έτσι θα βγεις από το τέλμα σου.
-Θες να κάνεις ένα πρακτικό θέμα που πραγματικά θα έχει αντίκτυπο σε όσους ενδιαφέρονται για να αγοράσουν αυτοκίνητο; Κάνε μια μεγάλη έρευνα για το πόσα μαζέματα χρειάζονται τα πιο καλοπουλημένα μεταχειρισμένα. Δανείσου από κάποια μάντρα (χωρίς να φαίνεται επωνυμία ή πινακίδες) ένα Yaris πρώτης γενιάς, ένα Jimny 8ετίας, ένα Golf V 1.4 FSi κι άλλα best sellers και δώσε πραγματικά νούμερα για το πόσο κοστίζουν βασικά σημεία που θα έχουν φθαρεί σε ένα μεταχειρισμένο. Όλοι στρέφονται στα μεταχειρισμένα, κάν' το κι εσύ για να πιάσεις τον παλμό των αναγνωστών πρακτικούς προσανατολισμού (η άλλη ομάδα από τους πωρωμένους).
-Θες να το πας παρακάτω; Δείξε την τόλμη που είχες ως περιοδικό πριν 15 χρόνια, όταν είχες εντάξει στον στόλο μακράς διαρκείας σου ένα Seat 120κάτι 20τόσων τότε ετών. Το είχες αγοράσει για ψίχουλα και είχες προσπαθήσει να το κυκλοφορείς καθημερινά, ώστε να βγάλεις χρήσιμα συμπεράσματα. Είσαι όμως οδηγοκεντρικό περιοδικό. Μην ξαναπάρεις Seat 20τόσων ετών. Να αγοράσεις με 2 χιλιάρικα ένα 106 Rallye ή ένα VTS και να μας ενημερώσεις για το τι πραγματικά κοστίζει να συντηρείς ένα αμάξι που είναι το μόνο που ίσως μπορεί να αγοράσει ένας πωρωμένος πιτσιρικάς σήμερα. Ή 4Κ για ένα MR2.
-Και τι δε θα έδινα για ένα περιοδικό που θα είχε τα κότσια να αγοράσει ένα Yaris δεκαετίας που θα είχε καλή συμπίεση και να του εγκαταστήσει ένα επώνυμο σετ υγραερίου. Μετά, να αρχίσει να φορτώνει χλμ (άλλωστε, με τόσες φωτογραφίσεις και δοκιμές, δε θα αργήσουν) και να ελέγχει κάθε 10Κ χλμ την κατάσταση του κινητήρα. Πόσοι ενδιαφέρονται για εγκατάσταση υγραερίου και θέλουν μια επώνυμη απάντηση για τα ερωτήματά τους; Μάλλον ζητάω πολλά, θα πέσουν πολλά προσωπεία και θα πρέπει το Drive να κοντραριστεί με πολλά συμφέροντα. Λέω, αν είχε τα κότσια και μπορούσε να το κάνει, θα τσάκιζε κόκαλα.Θα μου πεις ότι καλά τα λέω, αλλά ο στραβός γιαλός είχε φανεί καιρό τώρα. Πριν 3-4 χρόνια, είχες προτιμήσει να αφιερώσεις ένα κάρο σελίδες στο τι χρόνο κάνει στον Καρτόδρομο το ατμοσφαιρικό Ibiza 1.4 και τα αντίστοιχά του (θέμα που επίσης δεν ενδιέφερε ΚΑΝΕΝΑΝ) και να στριμώξεις σε 2 μόλις σελίδες κάποια πραγματικά πιστάδικα αυτοκίνητα. Ένα κλουβάτο Rallye, μια Hachiroku κι ένα μπλοκάτο Miata. Οπότε, τι κάθομαι και σου λέω τώρα...
(Τώρα που είπα για κλουβάτο Rallye, υπάρχει κανείς που δε θα γούσταρε ένα συγκριτικό του Rallye και του VTS με το Swift Sport; Ή ενός Punto GT με το Corsa OPC; Ή μιας Ε36 325 με την GT86; )
Πριν καμιά τριετία, τα έλεγα (ή με τον Σβολόπουλο ή με τον Αναστασόπουλο, δε θυμάμαι τώρα**) για το πόσο καταδικασμένα είναι τα περιοδικά στην Ελλάδα και για το πόσο θαρραλέο θα έπρεπε να φανεί το Drive. Ειδικά σήμερα που το EVΟ έχει κλείσει κι έχει αφήσει ένα τεράστιο κενό πίσω του. Αν κι αυτό παράπαιε στα τελευταία του, από τα RX-8 και τα Μ3 μακράς διαρκείας, είχε ξεπέσει αφάνταστα και γενικώς, είχε πάψει να είναι οδηγοκεντρικό.
Το τεράστιο κενό για οδηγοκεντρικό περιοδικό δεν το έχει καλύψει κανείς. Πώς φαντάζονται ότι οι δοκιμές για τα diesel θα ικανοποιήσουν τους πωρωμένους; Ή νομίζουν ότι τόσα χρόνια τα περιοδικά στηρίζονταν σε όσους ενδιαφέρονταν να αγοράσουν αυτοκίνητο και αγνοούν πόσο έχουν πέσει οι πωλήσεις;Για όλα τα παραπάνω, θεωρώ το Drive παντελώς και αμετάκλητα καταδικασμένο. Είναι κάτι που απεύχομαι τόσο για τις θέσεις εργασίας που θα χηρέψουν, αλλά και για καθαρά προσωπικούς/συναισθηματικούς λόγους που δεν επιθυμώ να δημοσιοποιήσω. Πάντως, όταν στον πάλαι ποτέ φανατίλα (τσαντίρι έξω από το περίπτερο) χαρίζεις το περιοδικό και διαβάζει μόνο ένα άρθρο, τότε τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά.
**Τους είχα αναφέρει μάλιστα ότι θα έπρεπε να καταργήσουν την έντυπη έκδοση και να γίνουν ιντερνετικό περιοδικό και μάλιστα δωρεάν. Θυμάται κανείς το e-republic και τον Chris Harris που το κάνει σήμερα μέσα από το Youtube; Ή το εξαιρετικό http://4drivers.gr/ του Γιάννη Κωνσταντόπουλου (του καλύτερου γραφιά-δοκιμαστή, κατά την ταπεινή μου γνώμη); Καλά, ομολογώ ότι η σκέψη για δωρεάν ιντερνετικό περιοδικό παραήταν πρώιμη κι ήθελε μια πιο ενδελεχή έρευνα για να γίνει πραγματικότητα, αλλά τους είχε ακουστεί τόσο επιστημονική φαντασία, που σίγουρα δε μεταφέρθηκε στους ανώτερους.
Το κακό (για αυτόν) είναι ότι οι περισσότεροι με δικαίωσαν, ενώ βρέθηκαν και μερικοί που είπαν ότι η αλήθεια είναι κάπου στη μέση (δεν έχουν πολλά δημοσιογραφικά, λεφτά δεν υπάρχουν), αλλά κανείς δε με κατακεραύνωσε. Ως εκ τούτου, δεν έλαβα δεύτερο pm όπου (προς τιμήν του) είπε ότι διαβίβασε την (καλοπροαίρετη) κριτική μου σε όλα τα μέλη της συντακτικής ομάδας.
Πριν λίγες μέρες έπεσαν στα χέρια μου τα τεύχη Ιουλίου και Αυγούστου. Ναι, ήταν ο πατέρας μου πάλι, αδιόρθωτος στα 69 του...
Με πολλή χαρά διαπίστωσα σαφέστατη αλλαγή ρότας στο περιοδικό. Οδηγοκεντρικά θέματα (Aventador, ένα σκασμό Maserati, πίστα και βουνό με Golf GTi, Focus ST και το νέο Hachiroku), σωστά τεστ σε diesel που αφορούν τους (λίγους πλέον) που θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Πολύ καλή ισορροπία στο πόσο όνειρο και πόση ουσία δίνει το περιοδικό στους αναγνώστες του, (επ' ουδενί το αίσχος των supermini diesel στα Μέγαρα).
Μαζί με το Drive έδιναν και το Moto. Μήπως διάβασαν και αυτοί την κριτική μου; Γιατί άρχισαν να παρουσιάζουν θρύλους του παρελθόντος (μια Africa Twin στο συγκεκριμένο τεύχος).
Highlight η επιστροφή του Χαρίτου μέσα σε μια Camaro. Έχει πολύ αξιόλογη γραφίδα, καλό θα ήταν να είχε ένα άρθρο σε κάθε τεύχος. Θα έδινε πολλή αξία στο περιοδικό. Το ίδιο θα έκανε κι ο Πολίτης. Ξέρω ότι είναι αμφότεροι ντίβες (με την επαγγελματική έννοια) και ότι ως φρι λάνσερς, θα κόστιζαν στο περιοδικό συνολικά κάνα χιλιάρικο το μήνα (συν τις βενζίνες του θέματος) και αυτά τα λεφτά να είναι πλέον ακριβοθώρητα. Αξίζει όμως τον κόπο...
Αρνητικές οι δύο συνεχόμενες αναφορές του Τσίκα στον Σαμαρά. Δεν ξέρω αν τρίτωσε το κακό, αλλά είναι από τα πράγματα που με χάλασαν αφάνταστα. Βρίζω τον Σαμαρά στην καθημερινή μου ζωή, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι θα αγοράζω ένα περιοδικό αυτοκίνητων για αυτό το λόγο. Εδώ κοιτάμε να ξεφύγουμε λίγο, αυτό προσφέρει το Drive. Μην πέσετε στην παγίδα τού να προσπαθήσετε να αντιγράψετε τον Αντίλογο. Ούτε συνάδει με το ύφος του περιοδικού, άσε που θέλει πραγματικά καλούς γραφιάδες που θα έχουν κάτι να πουν.
Α, και μιας και πιάσαμε τον Τσίκα, με χάλασε και η γλώσσα Burn Out στο άρθρο του Lexus IS300h.
'Αν βγεις στον επαρχιακό δρόμο με σκοπό να στρίψεις, να ευχαριστηθείς δε θα απογοητευτείς, αλλά δεν θα ενθουσιαστείς κιόλας. Δεν θα πεις 'ουάου', αλλά και δε θα νιώσεις ότι σε κορόιδεψαν.''...μας χάλασε ο...'
'πούλησέ το γιατί μπορείς και το ΄χεις'
Αποτυχημένη προσπάθεια να το παίξει αρμόζων με το νεανικό ύφος του περιοδικού;
-
Υπάρχουν πάντως πιτσιρικάδες που θα πάρουν ένα σουπερμίνι και τους ενδιαφέρει το πως στρίβει και τους ενδιαφέρει μέχρι και η πίστα. Σάμπως αυτά που βάζαμε εμείς μέσα καλύτερα ήταν; Το θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον από κάτι ταξιδιωτικούς οδηγούς του στυλ 'στρίβεις εκεί, 3 χλμ μετά στρίβεις από την άλλη και φτάνεις στην λίμνη'. Αν ήθελα να μάθω που είναι η λίμνη θα άνοιγα τον χάρτη!
-
Φανατικός αναγνώστης των 4Τ από τα μικράτα μου, σε κάποια φάση απλά οι Αντίλογοι παραφούσκωσαν. Κάπου εκεί το παράτησα (άρχισαν και υποχρεώσεις να καταναλώνουν το χρόνο..). Μετά βγήκε το Drive και μου φάνηκε σαν μια δόση φρεσκάδας! Είχα βαρεθεί τη γκρίνια του ΚΚ, τις φιλοσοφίες του ΝΔ, την αυξανόμενη παρουσία του ΣΧ (με τον ηλίθιο, δήθεν μηνυματούχο τρόπο γραφής) και είδα το Drive ως το 'περιοδικό για αμάξια' που θέλει ένας βενζινοκέφαλος! Το ακολούθησα για κάποιο καιρό, μέχρι που απλά σταμάτησα, γενικώς, να ασχολούμαι με το θέμα 'αυτοκίνητο' για πολλούς και άσχετους λόγους.
Σχετικά πρόσφατα, ξαναέπιασα 4Τ και Drive στα χέρια μου. Οι 4Τ, πριν και μετά τα.. reboot, μια θλιβερή σκιά του παλιού εαυτού τους. Το Drive όμως δεν με απογοήτευσε. Μπορεί η κρίση να είναι εμφανής στο περιοδικό, όμως οι συντάκτες του μου φαίνονται περισσότερο ορεξάτοι, με πιο πολλά οκτάνια στις φλέβες ας πούμε!
Μου άρεσε ιδιαίτερα η ειλικρίνεια με την οποία είχε πει πριν κάποιο καιρό ο Κλεάνθης ότι, αφού ο κόσμος δεν έχει να αγοράσει αυτοκίνητο βρε αδελφέ, τι να το κάνεις το σούπερ συγκριτικό μεταξύ Γκολφ, Κορόλα, Χιουντάι και Άστρα; Άστο καλύτερα, πήγαινε Ιταλία, γράψε με παχιές μαύρες γραμμές στους στενούς επαρχιακούς δρόμους από το κάθισμα μιας Φερράρι ή μιας Παγκάνι και γράψε μετά να τους πάρεις τα μυαλά!!
-
@dimsabas Camaro Cabriolet SS κίτρινη?
-
Ο χρήστης ClioDriver έγραψε:
Φανατικός αναγνώστης των 4Τ από τα μικράτα μου, σε κάποια φάση απλά οι Αντίλογοι παραφούσκωσαν. Κάπου εκεί το παράτησα (άρχισαν και υποχρεώσεις να καταναλώνουν το χρόνο..). Μετά βγήκε το Drive και μου φάνηκε σαν μια δόση φρεσκάδας! Είχα βαρεθεί τη γκρίνια του ΚΚ, τις φιλοσοφίες του ΝΔ, την αυξανόμενη παρουσία του ΣΧ **(με τον ηλίθιο, δήθεν μηνυματούχο τρόπο γραφής) **και είδα το Drive ως το 'περιοδικό για αμάξια' που θέλει ένας βενζινοκέφαλος! Το ακολούθησα για κάποιο καιρό, μέχρι που απλά σταμάτησα, γενικώς, να ασχολούμαι με το θέμα 'αυτοκίνητο' για πολλούς και άσχετους λόγους.Σχετικά πρόσφατα, ξαναέπιασα 4Τ και Drive στα χέρια μου. Οι 4Τ, πριν και μετά τα.. reboot,** μια θλιβερή σκιά του παλιού εαυτού τους. **Το Drive όμως δεν με απογοήτευσε. Μπορεί η κρίση να είναι εμφανής στο περιοδικό, όμως οι συντάκτες του μου φαίνονται περισσότερο ορεξάτοι, με πιο πολλά οκτάνια στις φλέβες ας πούμε!
Μου άρεσε ιδιαίτερα η ειλικρίνεια με την οποία είχε πει πριν κάποιο καιρό ο Κλεάνθης ότι, αφού ο κόσμος δεν έχει να αγοράσει αυτοκίνητο βρε αδελφέ, τι να το κάνεις το σούπερ συγκριτικό μεταξύ Γκολφ, Κορόλα, Χιουντάι και Άστρα; Άστο καλύτερα, πήγαινε Ιταλία, γράψε με παχιές μαύρες γραμμές στους στενούς επαρχιακούς δρόμους από το κάθισμα μιας Φερράρι ή μιας Παγκάνι και γράψε μετά να τους πάρεις τα μυαλά!!
(με τον ηλίθιο, δήθεν μηνυματούχο τρόπο γραφής)
Αυτό ξαναπές το, έπαιρνα τους 4Τ από το Νο1 όταν πρωτοβγήκαν μέχρι και πριν 4 χρόνια, ο ΣΧ με είχε αηδιάσει με το στιλάκι αυτό το παρεϊστικο που αν δεν είσαι μέλος της παρέας τους σου φαίνονται τα γραπτά του γρίφοι.μια θλιβερή σκιά του παλιού εαυτού τους.
Η καλύτερη εποχή του αυτοκινήτου και των 4Τ ήταν η 10ετία του ΄90, το πιστεύω ακράδαντα. Σήμερα τα αυτοκίνητα είναι για 2 κατηγορίες οδηγών, για αυτούς που μεταφέρονται απλώς και για τους οδηγούς, για την 1η κατηγορία υπάρχουν πολλά αυτοκίνητα, για τη 2η κατηγορία όσο πάει και λιγοστεύουν και ακριβαίνουν, μέσα σε αυτό το σκηνικό τα περιοδικά πρέπει να επιζήσουν, είναι και το net στη μέση που τα ίδια τα περιοδικά δίνουν τσάμπα πληροφόρηση πυροβολώντας τα πόδια τους, οπότε η επιβίωση τους έχει εξελιχθεί σε μάχη με πολλά θύματα. Ειδικά στην Ελλάδα σήμερα δεν το συζητώ, όσοι επιζούν στο χώρο τους αυτοκινήτου είναι ήρωες. -
Ο χρήστης GREY έγραψε:
@dimsabas Camaro Cabriolet SS κίτρινη?Ναι, με μια τέτοια.
-
Highlight η επιστροφή του Χαρίτου μέσα σε μια Camaro. Έχει πολύ αξιόλογη γραφίδα, καλό θα ήταν να είχε ένα άρθρο σε κάθε τεύχος. Θα έδινε πολλή αξία στο περιοδικό.
Μιλάμε για τον Χαρίτο τον γνωστό μακιγιέζ ή τον Χαρίτο το δημοσιογράφο που αντέγραφε στεγνά άρθρα και τα πούλαγε για δικά του;*
Το Drive μετά την τραγική περίοδο κατά την οποία καταστράφηκε ένα περιοδικό που ξεχώρισε από το '96 και τουλάχιστον μέχρι το 2000 κάνει επιστροφή στις ρίζες με προσγειωμένη προσέγγιση του θέματος.
Ντάξει γίνεται και το σχετικό PR προς πάσα κατεύθυνση αλλά στην τελική πώς θα βγει και ο άρτος ο επιούσιος (με την καλή έννοια το γράφω) ;
Το σημαντικό είναι ότι έχει ξεβρωμίσει από την καγκουριά που έζεχνε μέχρι πριν κάποια χρόνια.
*Αν έγραψε καθώς λέτε άρθρο για Camaro, δείτε λίγο τι έγραψε/είπε και κανάς Clarkson επί του θέματος να διαβάσουμε Σοφοκλή απ' το πρωτότυπο και όχι τη μετάφραση.
-
Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπάρχουν πάντως πιτσιρικάδες που θα πάρουν ένα σουπερμίνι και τους ενδιαφέρει το πως στρίβει και τους ενδιαφέρει μέχρι και η πίστα. Σάμπως αυτά που βάζαμε εμείς μέσα καλύτερα ήταν; Το θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον από κάτι ταξιδιωτικούς οδηγούς του στυλ 'στρίβεις εκεί, 3 χλμ μετά στρίβεις από την άλλη και φτάνεις στην λίμνη'. Αν ήθελα να μάθω που είναι η λίμνη θα άνοιγα τον χάρτη!+1
κ όχι μόνο οι πιτσιρικάδες
αλλιώς θα παίρναμε όλοι κια με 7 χρόνια εγγύηση κ τέλος. Επίσης οι ψυχροί αριθμοί χρόνων στα τεστ δεν λένε κάτι. Κ ειδικά στο ντραιβ είναι μεταδοτικοί στις εντυπώσεις τους κ δεν κολάνε να λένε, αυτό έκανε τρίτο-τέταρτο χρόνο αλλά είναι 'καλύτερο' για σπορ οδήγηση- για τα 'ταξιδιωτικά' που άλλωστε είναι κ δύσκολα στην γραφή κ αν ο άλλος δεν το 'εχει' να είναι περιγραφικός είτε είναι στην αφρική είτε στο πήλιο το ίδιο 'βγαίνει'
-
Υποθέτω ότι όταν γίνει η μετάβαση στην ηλεκτρονική μορφή των περιοδικών θα γίνει στάνταρ. Για την ώρα πάντως προτιμώ να βλέπω στο youtube ένα 5λεπτο βίντεο , από το να διαβάζω 10-20 σελίδες για το πόσο σουπερ/ντουπερ/wow είναι....
-
Πέρα από την χοντρή πατάτα που έκανε ο Χαρίτος με το άρθρο της GTA, παραμένει ένας απολαυστικότατος αρθρογράφος, με βρετανικό χιούμορ και έξυπνες ατάκες. Μακάρι τον Drive να τον εκμεταλλευτεί, γιατί μπορεί να γράψει πολύ καλύτερα και από τον Γεωργιάδη, και από τον Ντίνο. Στους υπόλοιπους δεν αναφέρομαι καν.
Όλα τα αυτοκίνητα πρέπει να αξιολογούνται στο πώς στρίβουν, πρώτα από όλα γιατί είναι θέμα ασφάλειας. Όμως, όσο για το πόσο ενδιαφέρον έχει η πίστα για το Micra 1.2 diesel και για το i30 1.4 diesel, είναι προφανές ότι απλώς δεν έχει κανένα ενδιαφέρον και κανένα από δαύτα δε θα μπει ποτέ του στην πίστα. Αν κάποιος πιτσιρικάς έχει αυτές τις προτεραιότητες, θα πάρει ένα κλουβάτο 106 με 3 χιλιάρικα.
-
Για μενα ο Πατελος ηταν ο απολαυστικοτερη πενα του Drive και απ οτι φαινεται αναντικαταστατος. Καλος ο Γεωργιαδης και ο Παπαγιαννοπουλος αλλα το παθος του Πατελου δεν το φτανουν
Kαι γω εχω αρχισει να ξαναγοραζω το Drive που πριν μερικα χρονια ειχε καταντησει οδηγος αγορας τυπου autocar. Kαι να λεμε παλι καλα που υπαρχει και αυτο -
@dimsabas
Σωστή και τεκμηριωμένη η κριτική σου αλλά παραγνωρίζεις κάτι σημαντικό: τα έσοδά του το Drive (και το κάθε περιοδικό αυτοκινήτου) δεν τα βγάζει από τους αναγνώστες του αλλά από τους διαφημιζόμενους. Αν λοιπόν δεν έχει δοκιμές νέων αυτοκινήτων, να πάρει διαφήμιση από την κάθε Peugeot, Nissan, Kia, Seat, Fiat κλπ. με τα 1.0-1.2 τους (αυτά πουλάνε πλέον στην Ελλάδα, τι να κάνουμε) και έχει δοκιμές αυτοκινήτων 10-15ετίας για βενζινοκέφαλους, από ποιόν θα βγάλει τα έσοδά του ? Από τον όλο και μειούμενο πληθυσμό βενζινοκέφαλων στην Ελλάδα ? Από το συνεργείο 'Μαύρα Νύχια' με ειδικότητα στα 106 10ετίας ? Από το μηχανουργείο 'Κουρεμένο Γρανάζι' με ειδικότητα στα διαφορικά Miata ? Ναι συμφωνώ είναι μεταξύ σφύρας και άκμονος η φάση αλλά το να κάνει το περιοδικό αυτό που του προτείνεις είναι εγγύηση να το διαβάζουν μόνο οι πορωμένοι (δηλαδή οι μισοί από τους σημερινούς) αναγνώστες του (που ακόμα και φανατικοί να είναι, τα ίδια λεφτά δίνουν στο περίπτερο με τους 'κυρ Νικολάκηδες') και να κλείσει σε 1 χρόνο (εκτός και αν αποδέχεσαι ένα γαμιστερό περιοδικο για βενζινοκέφαλους που θα κοστίζει όχι 5 αλλά 15 ευρώ).Ο χρήστης REALZEUS έγραψε:
Υπάρχουν πάντως πιτσιρικάδες που θα πάρουν ένα σουπερμίνι και τους ενδιαφέρει το πως στρίβει και τους ενδιαφέρει μέχρι και η πίστα. Σάμπως αυτά που βάζαμε εμείς μέσα καλύτερα ήταν; Το θεωρώ πολύ πιο ενδιαφέρον από κάτι ταξιδιωτικούς οδηγούς του στυλ 'στρίβεις εκεί, 3 χλμ μετά στρίβεις από την άλλη και φτάνεις στην λίμνη'. Αν ήθελα να μάθω που είναι η λίμνη θα άνοιγα τον χάρτη!Δηλαδή βρίσκεις περισσότερο ενδιαφέρον το Hyundai Atos 1.0 στα Μέγαρα από ταξιδιωτικά σαν του JimClark (respect!) στο παρόν φόρουμ ή το World Off-Road ? ΟΚ απόψεις...
-
Νασο συμφωνω απολυτα με την πρωτη προταση σου. Τα εξοδα βγαινουν απο τις διαφημησεις και οχι απο το περιπτερο.
Απο τα πχ 6.5 ευρω ενος περιοδικου, 'στην τσεπη του' να πληρωθουν εξοδα υπαλληλοι κ.λ.π. παει δε παει 1-1,5 ευρω με διανομες τυπογραφια 'φυρα' απο το τιραζ και παει λεγοντας.
Το μελλον δειχνει να ειναι το internetικο περιοδικό μεσω issue και παρεμφερή. Μια που τα κοστη ετσι ειναι ΠΟΛΥ περιορισμενα και βεβαιως μπορεις να κρατας αρχειο αρθρα που σε ενδιαφερουν το 'ψαξιμο' ειναι πιο ευκολο και αμα θες το τυπωνεις κι ολας.
ετσι λοιπον
α. ΝΑΙ μπορει να εκδοθει ενα περιοδικό αποκλιστικά για petrolhead τυπου πχ Μοτοτεχνική ( αληθεια αν εβγαινε ιντερνετικά σημερα θα εκλεινε?)
β. επειδη προς το παρόν οσα ξερω μεσω ιντερνετ διατιθενται δωρεαν προς αναγνωση ΜΠΟΡΕΙΣ να διαβαζεις ΠΟΛΛΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ περιοδικά.
γ. Η αναγνωσιμότητα ειναι πιο απτά μετρησιμη ( ξεχοριστες IP, ωρα παραμονης, κλικ ανα σελιδα κ.α) αρα και πιο ευκολα 'κατανοητη' και 'αξιολογισιμη' απο τον διαφημηζομενο....
δ. Λυνεις, απαξ και δια παντως το προβλημα 'διανομής' και τα 'δεν το βρισκω'Σιγουρα το (γ) δεν ειναι ΑΠΟΛΥΤΑ σωστο, αλλα ειναι μια προοδος σε σχεση με το 'χαρτινο' περιοδικό....
-
Επισης πολυς κοσμος δεν ενδιαφερεται για σκοτωστρα 15ετιας με μηδενικη παθητικη ασφαλεια και στριφνη συμπεριφορα και θελει ενα ολοκληρωμενο καινουριο αυτοκινητακι που προσφερει και συγκινησεις εντος κι εκτος πιστας. Κατι σε Swift Sport, Twingo RS, Mazda 2 η εστω Fiesta Ecoboost ρε αδερφε.
Νασο ουτε καν τα διαβαζω και τα μεν και το δε που ανεφερες...
Sent from my Neo V using Tapatalk.
Περιοδικά Αυτοκινήτου