-
Ανασταίνω καθώς έχω κάποιες απορίες.
Ενοικίαση έχω κάνει αρκετές φορές εξωτερικό , Ελλάδα από γνωστές εταιρίες , μέσω ίντερνετ ποτέ πριν.
Προσπαθώ να κλείσω αυτοκίνητο για 5 μέρες ενοικίασης , όλα καλά , επιλέγω από τις πασίγνωστες και φθάνει η ώρα της προπληρωμής.
Το πρόβλημα είναι ότι σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δε μου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσω τη καλύτερη δυνατή ασφάλεια για μηδενική απαλλαγή. Δίνει όλες τις άλλες επιλογές ( καθισματάκια, gps κλπ) αλλά όχι αυτό. Προσωπικά , νοικιάρικο χωρίς απαλλαγή δεν ακουμπάω , δικό μου κόλλημα αυτό.
Ακούω ότι μπορείς να την πληρώσεις στο γκισέ, ισχύει ; Είναι σίγουρο ότι θα πληρώσω κατά την παραλαβή ή θα φύγω άπραγος καθώς επιμένω σε αντίθετη περίπτωση δεν ακουμπάω.
Επίσης εξωτερικό τη διαδικασία την έκανα μόνο με πιστωτική , εδώ επιτρέπει και χρεωστική. Αλλά πως δεσμεύει την απαλλαγή στη χρεωστική , αν δεν βάλω την μέγιστη ασφάλεια; Γίνεται τραπεζικά κάτι τέτοιο ;
-
Στη sixt έχει επιλογή για μηδενική απαλλαγή, έχει επίσης επιλογή για να κλείσεις αυτοκίνητο και να πληρώσεις στο κατάστημα (με κάποιο πριμιουμ).
Επίσης, από ότι καταλαβαίνω η μηδενική απαλλαγή είναι πολύ ευπρόσδεκτη για αυτούς οπότε βρίσκω απολύτως λογικό να μπορείς να κάνεις upgrade στο κατάστημα. Για downgrade...
-
@jamesd said in RENT A CAR:
Στη sixt έχει επιλογή για μηδενική απαλλαγή, έχει επίσης επιλογή για να κλείσεις αυτοκίνητο και να πληρώσεις στο κατάστημα (με κάποιο πριμιουμ).
Επίσης, από ότι καταλαβαίνω η μηδενική απαλλαγή είναι πολύ ευπρόσδεκτη για αυτούς οπότε βρίσκω απολύτως λογικό να μπορείς να κάνεις upgrade στο κατάστημα. Για downgrade...
Δεν έχει , δυστυχώς , στην πόλη που θέλω να παραλάβω sixt .
Avis και budget κοιτούσα, οι οποίες ήξερα ότι είναι ίδια εταιρία , τώρα τι διαφορές έχουν δε ξέρω....
Η πρώτη κάποια στιγμή χθες μου έβγαλε την επιλογή , από τότε όσες φορές και να ξανακάνω τη διαδικασία , τίποτα εξαφανίστηκε η επιλογή , η δεύτερη η οποία έχει και καλύτερες τιμές, δε μου έδωσε ποτέ τη δυνατότητα.
Hertz , πάλι βγαίνει πιο ακριβή....
-
Δυστυχώς απαλλαγή μόνο στο γκισέ κατά την παραλαβή. Έχω το ίδιο κόλλημα, ειδικά σε χώρες που δεν έχω ξαναπάει.
Μια φορά δεν έκανα στην Γερμανία, έφαγα πετραδάκι και έκανε ένα πολύ μικρό σημάδι στο τζάμι. Για καλή μου τύχη ψιχάλιζε όταν πήγα να το παραδώσω. Δεν σκούπισα το τζάμι και έτσι όπως ήταν γεμάτο σταγόνες δεν το είδαν. -
@civil357 said in RENT A CAR:
Ανασταίνω καθώς έχω κάποιες απορίες.
Ενοικίαση έχω κάνει αρκετές φορές εξωτερικό , Ελλάδα από γνωστές εταιρίες , μέσω ίντερνετ ποτέ πριν.
Προσπαθώ να κλείσω αυτοκίνητο για 5 μέρες ενοικίασης , όλα καλά , επιλέγω από τις πασίγνωστες και φθάνει η ώρα της προπληρωμής.
Το πρόβλημα είναι ότι σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δε μου δίνει τη δυνατότητα να αγοράσω τη καλύτερη δυνατή ασφάλεια για μηδενική απαλλαγή. Δίνει όλες τις άλλες επιλογές ( καθισματάκια, gps κλπ) αλλά όχι αυτό. Προσωπικά , νοικιάρικο χωρίς απαλλαγή δεν ακουμπάω , δικό μου κόλλημα αυτό.
Ακούω ότι μπορείς να την πληρώσεις στο γκισέ, ισχύει ; Είναι σίγουρο ότι θα πληρώσω κατά την παραλαβή ή θα φύγω άπραγος καθώς επιμένω σε αντίθετη περίπτωση δεν ακουμπάω.
Επίσης εξωτερικό τη διαδικασία την έκανα μόνο με πιστωτική , εδώ επιτρέπει και χρεωστική. Αλλά πως δεσμεύει την απαλλαγή στη χρεωστική , αν δεν βάλω την μέγιστη ασφάλεια; Γίνεται τραπεζικά κάτι τέτοιο ;
Δοκίμασε Hertz - δίνουν επιλογές πλήρους ασφάλισης από ότι θυμάμαι από το προηγούμενο καλοκαίρι που νοίκιασα δικό τους. Έχω χρησιμοποιήσει μόνο πιστωτική όμως έχε υπόψη ότι είναι αλμπάνιδες και δεν επιστρέφουν τα δεσμευμένα ποσά (πχ εγγύηση) εγκαίρως μέσω αντιλογισμού αλλά αυτομάτως στην λήξη της περιόδου δέσμευσης (κάτι βδομάδες μετά).
-
Δεν πρέπει να υπάρχει ούτε μία εταιρεία στην οποία να πας στον γκισέ και να σου αρνηθούν να αγοράσεις φουλ ασφάλεια.
Σε κάθε περίπτωση πριν κάνουμε οτιδήποτε , μια επικοινωνία με την εταιρεία πριν την κράτηση, δεν είναι κακή ιδέα.
RENT A CAR