-
Σε οποιοδήποτε κατάστημα με ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά. Πάρε κάτι φτηνό από γνωστό κατασκευαστή (Pioneer, Sony, JVC, Alpine, Kenwood κλπ). Με 70-80 € θα έχει και CD και USB για MP3 και φυσικά άριστη απόδοση. Μετά είναι θέμα ηχείων.
-
Όλες οι πηγές 1din ταιριάζουν και μπαίνουν πανεύκολα στο Παντάκι.
Ένα από τα θετικά είναι ότι η πηγή θα κλείνει μόλις σβήσει το αυτοκίνητο και δεν θα παίρνει και μπροστά με ή χωρίς το κλειδί στην μίζα, σε αντίθεση με την εργοστασιακή Blaunpunkt.Εγώ μεταξύ των άλλων θα κοίταζα και το χρώμα των πλαστικών της πηγής να ταιριάζει με το χρώμα του ταμπλό και επιπλέον να έχει κόκκινο/πορτοκαλί φωτισμό και οθόνη ώστε να ταιριάζει με το φωτισμό του αυτοκινήτου.
Φυσικά και εγώ προτείνω κάποια επώνυμη πηγή που να έχει USB. Αν δεν ακούς μουσική από CD τότε μπορείς να μπει και πηγή που να έχει μόνο USB με SD κλπ...κλπ... που είναι και ποιο φτηνές (κάπου στα 60euro).
-
Ερώτηση/γρίφος...για όσους ξέρουν καλά από ηχεία.
Πως μπορεί να εξηγηθεί το φαινόμενο το εργοστασιακό ηχείο διπλού κώνου της FIAT να βγάζει πολύ ποιο βαθύ ήχο και με περισσότερο χρώμα και μπάσο από ότι ένα Alpine δύο δρόμων που υπερέχει κατά κράτος σε τεχνικά χαρακτηριστικά;
Μήπως τελικά υπάρχει κάποιος λόγος που εργοστασιακά όλοι βάζουν απλά ηχεία μονού ή διπλού κώνου;
-
Μηπως γιατι αυτος που πουλαει ηχεια ξερει τι να σου πουλησει με βαση αυτο που θες;
-
Λοιπον,θελω να βαλω αυτα τα ηχεια μπροστα
http://www.kosmasaudiovideo.gr/showprod.php?id=5147
για πισω εχω βρει αυτα
http://www.odes.gr/shop/car-marine/car-audio/ixeia-aftokinitou/ixeia-aftokinitou-stroggyla/jbl-gto8629--timi.html
και θα ηθελα να μου προτεινετε εναν αντιστοιχο ενισχυτη και μια πηγη χωρις οθονες και τρελα πραγματα. -
η καλυτερα για πισω θα προτιμουσα αυτα της ιδιας εταιρειαςhttps://www.skroutz.gr/s/4354804/Focal-ISC-690.html
-
Ψάχνω να βρω επώνυμο 2din με android. Υπάρχει η πάμε μόνο σε και κινέζικο;
-
Επανερχομαι ...
Καταληγω σε ενα ράδιο CD και εκεί που το skroutz μου λέει κάπου στα 68-71€ ο ηλεκτρολόγος ρώτησε και λέει 95€!Τι παιζει; παρά εισαγωγή; (pioneer DEH-1800UB)
Storm ευχαριστώ για το tip για το χρώμα.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Επανερχομαι ...
Καταληγω σε ενα ράδιο CD και εκεί που το skroutz μου λέει κάπου στα 68-71€ ο ηλεκτρολόγος ρώτησε και λέει 95€!Τι παιζει; παρά εισαγωγή; (pioneer DEH-1800UB)
Storm ευχαριστώ για το tip για το χρώμα.
Γυρω στα 8 καταστηματα το εχουν σε αυτην την τιμη. Δυσκολο να κανουν και οι 8 παραεισαγωγη. Μαλλον ο ηλεκτρολογος βαζει στην τιμη και τα περαστικα.
-
Ο χρήστης mesastou έγραψε:
Επανερχομαι ...
Η αντιπροσωπεία δίνει πάντοτε τιμή τιμοκαταλόγου πάνω στην οποία τα καταστήματα παίρνουν εκπτώσεις, μέρος αυτής της έκπτωσης πάει στον καταναλωτή. Προφανώς ο ηλεκτρολόγος σου πήρε τιμή από την αντιπροσωπεία!
-
Το μόνο που προσφέρουν είναι η άνεση να έχεις την πλοήγηση έτοιμη και να μη χρειάζεται να στερεώνεις κινητά στο τζάμι ή να τα συνδέεις στην οθόνη και να χρειάζεται βάλε βγάλε κάθε φορά που μπαίνεις/βγαίνεις απ' το αυτοκίνητο (άσε που καταπονείς και τη μπαταρία του κινητού έτσι). Εννοείται βέβαια ότι μπορείς να τοποθετήσεις και κάποια after market συσκευή αλλά αν έχει ήδη οθόνη το αυτοκίνητο και με άλλες λειτουργίες μπορεί να τις ακυρώσεις ή να χρειάζεται μανούρα να τις υποστηρίξει η άλλη συσκευή. Παίζει βέβαια και να τοποθετήσεις μόνιμα ανεξάρτητο GPS χωρίς να βγάλεις τη 'μαμά' οθόνη αλλά συνήθως είναι αντιαισθητικό.
Βέβαια αυτή την 'άνεση' την πληρώνεις πανάκριβα, άσε που δεν προσφέρει και καλούς χάρτες πολλές φορές.
Για μένα η καλύτερη λύση (αν προϋπάρχει οθόνη στο αυτοκίνητο) θα ήταν κάποια after market (μικρή) συσκευή που να περιέχει μόνο το λογισμικό του GPS και τους χάρτες (τους οποίους διαλέγεις εσύ), να την τοποθετείς π.χ. στο ντουλαπάκι του συνοδηγού, να τη συνδέεις με την οθόνη και να τη χειρίζεσαι κανονικά απ' το προεγκατεστημένο σύστημα. Υπάρχει όμως κάτι τέτοιο;
-
TimDeLAY ξέρεις που μπορεί να βρει κάποιος πληροφορίες για να προβάλλει π.χ. το gps από το κινητό του στην οθόνη του αυτοκινήτου; Αν και δεν έχω QQ αλλά άλλο suv θα με ενδιέφερε αυτή η προοπτική
Συμφωνώ με όσα γράφεις . Το gps θα σου χρειαστεί 5-10 φορές το χρόνο, αλλά τότε πραγματικά μπορεί να σου λύσει τα χέρια...αλλά αξίζει τα λεφτά του το εργοστασιακό; Μάλλον όχι. Και όπως γράφεις, το εξτρά είναι άσχημο...
Πάντως δοκίμασα gps από κινητό και μάλιστα free πρόγραμμα και είναι μια χαρά. Αλλά η οθόνη του κινητού είναι θέμα... -
Για τα δικα μας αμαξια δεν παιζει κατι τετοιο γιατι θα πρεπει να εχουν Car Play/Android Auto integration που τωρα αρχιζουν να το βαζουν μερικες εταιρειες.
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Για τα δικα μας αμαξια δεν παιζει κατι τετοιο γιατι θα πρεπει να εχουν Car Play/Android Auto integration που τωρα αρχιζουν να το βαζουν μερικες εταιρειες.Αυτό δεν προϋποθέτει να συνδέσεις το κινητό σου στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου; Όχι ότι είναι άσχημη λύση, αλλά προτιμώ να μη χρειάζεται κάτι τέτοιο. Βασικά θα ήθελα να μην ασχολούμαι με τίποτα πέρα απ' το ν' ανοίξω την οθόνη και να επιλέξω χάρτες, χωρίς να συνδέω/αποσυνδέω κάτι και χωρίς ν' αλλάξω την εργοστασιακή οθόνη του αυτοκινήτου. Γίνεται;
Μια καλή εναλλακτική βέβαια είναι να πάρεις ένα φτηνό android κινητό για το σκοπό αυτό και να το χρησιμοποιείς μόνο στο αυτοκίνητο. Κατεβάζεις ό,τι χάρτη θες και είσαι κύριος. Κόστος πες 150 ευρώ το κινητό (βρίσκεις άνετα) + κόστος χαρτών αν αγοράσεις, άντε 200 ευρώ το σύνολο και πολλά λέω. Σε σχέση με το ποσό που κοστολογούν οι εταιρίες τους χάρτες τους είναι τσάμπα. Βασική προϋπόθεση το αυτοκίνητο να υποστηρίζει Android Auto (αναφέρομαι στο Android επειδή μπορείς να βρεις φτηνή συσκευή - δε νομίζω να πάρει κανείς iPhone αποκλειστικά για τέτοια χρήση, εκτός αν έχει παλιό που δεν το χρειάζεται) και το κινητό να φορτίζει απ' τη θύρα που θα συνδέεται με το σύστημα. Αλλιώς πρέπει να το φορτίζεις ξεχωριστά και να μου λείπει. Επίσης ιδανικά η θύρα να βρίσκεται κάπου 'κρυμμένη' (σε κάνα ντουλαπάκι π.χ.) ώστε να μη σου χαλάει και την αισθητική Α και μην ξεχάσω να μην περιορίζει τις άλλες λειτουργίες της οθόνης, π.χ. την κάμερα οπισθοπορείας. Αλλά αν είναι εργοστασιακό το ηχοσύστημα θα ήταν παράλογο να τις περιορίζει αν συνδέεις κινητό.
-
Δεν καταλαβαινω τι λες. Τι αμαξι εχεις;
Ένα αμαξι θελει 2 χρονια περιπου για να σχεδιαστεί και συνηθως μενει 5-7 χρονια στην αγορα. Αρα τα ηλεκτρονικα του θα είναι παλια με το που θα βγει σε σχεση με ένα κινητο που αλλαζει κάθε χρονο.
Δηλ. η τεχνολογια υπαρχει αλλα από την στιγμη που τα αυτοκίνητα τρεχουν λογισμικα 10ετιας ενσωματωση δεν παιζει.
Αρα, είναι τι σου επιτρεπει το αμαξι σου. Χαρακτηριστικο παράδειγμα το Audi Q5 premium κλπ δεν εχει θυρα USB γιατι το 2007-2008 που το σχεδιαζαν δεν ειχαν τέτοιες θυρες στα αυτοκίνητα.
Στο δικο μου BMW με το τελευταιο λογισμικο της εταιρειας (2014 τεχνολογιας) εχω θυρα USB και Bluetooth integration αλλα αν θελω να βλεπω και τα μυνηματα στην οθονη πρεπει να πληρωσω 500 ευρω εξτρα για να παρω ένα κουτι με αυξημενη υπολογιστικη ισχυ και ενσωματωμενη κεραια για κινητο κλπ/ Όμως μεσω Bluetooth η' της θυρας USB παιζω την μουσικη μου και βλεπω τα αλμπουμ στην κεντρικη οθονη. Επισης εχω τηλεφωνο GSM 4G ενσωματωμενο με συνδεση στο ιντερνετ και δυνατοτητα να βαλω χαρτες αν πληρωσω.
-
same here...
-
Πέρα από το γεγονός πως τα Infotainment συστήματα στα αυτοκίνητα δεν ακολουθούν κατά πόδας την τεχνολογία, θα ήθελα να δω τι θα γίνει όταν κάποια από αυτά αρχίσουν να χαλάνε εκτός εγγύησης. Και το κυριότερο, ποιο θα είναι το κόστος επισκευής τους
-
Ο χρήστης wantone έγραψε:
Δεν καταλαβαινω τι λες. Τι αμαξι εχεις;Τι ακριβώς δεν καταλαβαίνεις; Νομίζω τα γράφω πολύ ξεκάθαρα. Αναφέρω τι θα ήθελα από ένα αυτοκίνητο έτσι ώστε να μην είμαι αναγκασμένος να χρησιμοποιώ (και να χρυσοπληρώνω) τους δικούς του χάρτες, χωρίς όμως να χάνω την άνεση που μου προσφέρουν οι ενσωματωμένοι χάρτες, δηλ. χωρίς να βάζω/βγάζω κινητά ή να τα κολλάω στο τζάμι. Οπότε μ' ενδιαφέρει να δω αν υπάρχουν τέτοιες λύσεις (για το Qashqai μια και είμαστε στο αντίστοιχο topic αλλά και για οποιαδήποτε αντίστοιχη περίπτωση γενικότερα).
Δεδομένου ότι ανέφερες το Car Play/Android Auto integration μου φάνηκε καλή λύση αλλά θα την ήθελα 'στα μέτρα μου' έτσι ώστε να έχω έτοιμο GPS με το που μπαίνω στο αυτοκίνητο.
Προφανώς δεν αναφέρομαι σε κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο, μιλάω γι' αυτά που έχουν ή θα έχουν το αντίστοιχο interface.
Ένα αμαξι θελει 2 χρονια περιπου για να σχεδιαστεί και συνηθως μενει 5-7 χρονια στην αγορα. Αρα τα ηλεκτρονικα του θα είναι παλια με το που θα βγει σε σχεση με ένα κινητο που αλλαζει κάθε χρονο.
Δηλ. η τεχνολογια υπαρχει αλλα από την στιγμη που τα αυτοκίνητα τρεχουν λογισμικα 10ετιας ενσωματωση δεν παιζει.
Αρα, είναι τι σου επιτρεπει το αμαξι σου. Χαρακτηριστικο παράδειγμα το Audi Q5 premium κλπ δεν εχει θυρα USB γιατι το 2007-2008 που το σχεδιαζαν δεν ειχαν τέτοιες θυρες στα αυτοκίνητα.
Στο δικο μου BMW με το τελευταιο λογισμικο της εταιρειας (2014 τεχνολογιας) εχω θυρα USB και Bluetooth integration αλλα αν θελω να βλεπω και τα μυνηματα στην οθονη πρεπει να πληρωσω 500 ευρω εξτρα για να παρω ένα κουτι με αυξημενη υπολογιστικη ισχυ και ενσωματωμενη κεραια για κινητο κλπ/ Όμως μεσω Bluetooth η' της θυρας USB παιζω την μουσικη μου και βλεπω τα αλμπουμ στην κεντρικη οθονη. Επισης εχω τηλεφωνο GSM 4G ενσωματωμενο με συνδεση στο ιντερνετ και δυνατοτητα να βαλω χαρτες αν πληρωσω.
Χαίρω πολύ, λες τα αυτονόητα. Εγώ δεν αναφέρομαι σε αυτοκίνητο που να μην υποστηρίζει τέτοια δυνατότητα αλλά σε κάποιο που να την υποστηρίζει. Τώρα αν υπάρχει συσκευή που να συνδέεται με προεγκατεστημένο (εργοστασιακό) σύστημα αυτοκινήτου (π.χ. μέσω θύρας USB) το οποίο δεν υποστηρίζει Car Play/Android Auto integration και να του δίνει αυτή την υποστήριξη (ή γενικά τη δυνατότητα να προβάλεις και να χειριστείς χάρτες του κινητού σου μέσω χειριστηρίων του ηχοσυστήματος) θα μ' ενδιέφερε να μάθω περισσότερες λεπτομέρειες.
-
Ο χρήστης axel12p έγραψε:
Πέρα από το γεγονός πως τα Infotainment συστήματα στα αυτοκίνητα δεν ακολουθούν κατά πόδας την τεχνολογία, θα ήθελα να δω τι θα γίνει όταν κάποια από αυτά αρχίσουν να χαλάνε εκτός εγγύησης. Και το κυριότερο, ποιο θα είναι το κόστος επισκευής τουςκαλύτερα να ΜΗΝ το δούμε!! LOL!
Από προσωπική εμπειρία, όταν έβαλα αγγελία να πουλήσω το εργοστασιακό cd του προηγούμενου αυτοκινήτου, με έπαιρναν τηλέφωνο σχεδόν κάθε μέρα...Σκεφτείτε πόσοι το είχαν χαλασμένο στο δικό τους... -
Και γενικά θυμάμαι ότι έπαιζαν κάτι τρελές τιμές σε εργοστασιακά radio-cd (καμία σχέση με χάρτες και οθόνες), τύπου 600 ευρώ, εκεί που με 300 ευρώ έπαιρνες after market συσκευή που έκανε παπάδες σε σχέση με το εργοστασιακό. Απλά δεν κόλλαγε τόσο ωραία στο ταμπλώ. Τώρα βέβαια με τις οθόνες είναι πολύ πιο εύκολο να ταιριάξει στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χωρίς να φαίνεται παράταιρο.
Car audio [#2]