-
Για να πειρατεύσουμε λίγο το ωραίο αυτό νήμα, για Fiat Panda2018 με το τελευταίο σύστημα που φοράει, τί βελτίωση θα μπορούσε να γίνει;
Αν το παραπάνω συνδέεται και με τα χειριστήρια στο τιμόνι έιναι πολύ καλό για όλα τα αυτοκίνητα.
Παραμένει ίσως το πρόβλημα φόρτισης του κινητού κατά τη χρήση... πως λύνεται αυτό; με κανονικό φορτιστή;
-
Το pioneer έχει το πλεονέκτημα ότι είναι 1 din μπαίνει πρακτικά παντού με λίγα € , επίσης έχει κουμπιά για απευθείας επιλογή των εφαρμογών που θέλεις πχ Google maps χωρίς να χρειάζεσαι να χειριστείς το κινητό ε, από review που έχω διαβάσει έχει πολύ καλή φωνητική αναγνώριση πιστεύω από ασφάλεια χειρισμού , σε αυτοκίνητο θα τοποθετηθεί μην το ξεχνάμε , θα είναι πολύ καλλιτερο από τα κινέζικα και το app που έχει πρέπει να είναι μελετημένο .
Επίσης, αρκετά βασικό, θέλω να μην καταργεί τα χειριστήρια τιμονιού για volume κτλ. Φαντάζομαι το συγκεκριμένο δεν έχει τέτοιο θέμα. Θα το τσεκάρω και σε youtube όταν πάω σπίτι.
Ρίξτε στην αρένα κανέναν ανταγωνιστή να έχουμε να ασχολούμαστε
-
Για την ιστορία και μόνο έτυχε σήμερα και είδα ότι η απλή έκδοση του Suzuki S-cross GL έρχεται με το Kenwood ddx4016bt το οποίο είναι συμβατό με τα χειριστήρια στο τιμόνι του. Θεωρώ ότι είναι μία αξιόλογη 2DIN πηγή που μάλλον είναι Android αν κρίνω από τις φωτογραφίες.
Το μόνο που δεν μου αρέσει στα Kenwood είναι ο ήχος τους. Για μένα βγάζουν 'ξύλινο' ήχο. Είχα βάλει και στο AVEO ένα 2Din Kenwood (όχι αφής) και δεν μου άρεσε ο ήχος του. Και παλιότερα σε άλλη πηγή το ίδιο. Κάτι δεν μου κάθεται καλά στην ποιότητα του ήχου, ειδικά στην απόδοση στις χαμηλές συχνότητες..
Επίσης να σημειώσουμε ότι η KENWOOD στα ηχητικά αυτοκινήτου πλέον είναι θυγατρική της JVC. Το οποίο αναφέρεται και στα κουτιά των συσκευών.
Εγώ θα κοίταζα για JVC, PIONEER, ALPINE.
υ.γ. Κινεζικούρες δεν προτείνω. Μπορεί να είναι φουλ εξτρά από δυνατότητες, αλλά όλο και κάποιο κουσούρι έχουν.
-
Ναι δίκιο έχεις να κοιτάξω τα επώνυμα αλλά και αυτά έχουν τόσα μοντέλα
Αυτό το pioneer μου ψιλοάρεσε σαν πρόταση είναι και λίγο εναλλακτικό, αλλά δεν κατάλαβα ακόμη και από τα βιντεάκια, πως λειτουργεί χωρίς κινητό, τι επιλογές έχεις κτλ, όλοι το χρησιμοποιούν με το smartphone.
-
Καταρχήν πρέπει να δεις αν μπορεί να μπει 1din συσκευή στο αυτοκίνητο. Αν θυμάμαι καλά το αυτοκίνητο έρχεται με 2din ηχοσύστημα, είτε αφής, είτε απλό με radiocd.
Επίσης θα πρέπει να επιβεβαιώσεις αν μπορεί να τοποθετηθεί ένα 2din ηχοσύστημα του εμπορίου. Πιθανά να χρειάζονται και κάποιοι προσαρμογείς, ή κάποια πλαστικά για την κάλυψη κενών στην πρόσοψη (fascia plates).
Εγώ (εφόσον μπαίνει 2din συσκευή) θα έβαζα 2din. Δεν θα πειραματιζόμουν με smartphones κλπ...
Από εκεί και πέρα ψάξιμο θέλει και το θέμα του android γιατί νομίζω ότι οι συσκευές που υποστηρίζουν android έχουν τσιμπημένες τιμές.
Πάντως για μένα θα πρέπει πρωτίστως να εξακριβωθεί αν μπαίνει άλλη συσκευή στο αυτοκίνητο και αν χρειάζεται να προμηθευτείς και άλλα υλικά για την τοποθέτηση. Που συνήθως και αυτά κοστίζουν αρκετά.
-
Είχα βρεθεί σε παρόμοια θέση μιας και ήθελα να εκμεταλλευτώ τη δυνατότητα 2 din του αυτοκινήτου αλλά και επειδή μου αρέσουν τα gadgets. Όταν κάθισα και σκέφτηκα για ποιο λόγο και πως θα αξιοποιήσω ένα infotainment κατάλαβα ότι μου είναι άχρηστο. GPS μου παρέχει το κινητό, κλησεις επίσης, αν θέλω να ακούω yt από το κινητό το συνδέω με την πηγή μέσω aux ή usb. Οπότε πρακτικά θα έπερνα μια οθόνη το λιγότερο 200€ για να κάνει τα ίδια που μπορώ να κάνω με το κινητό. Έτσι έμεινα με την απλή πηγή για μουσική και το κινητό σε μια ιδανική θέση στο τζάμι για όλες τις υπόλοιπες λειτουργίες.
Κάτσε λοιπόν και σκέψου αν πραγματικά θες κάτι τέτοιο και όχι γιατί το επιτάσει η μόδα, το marketing και ο υπερκαταναλωτισμός. Ίσως τελικά να σε καλύπτει κάτι πολύ πιο απλό από ένα infotainment με android κλπ.
-
Ακριβως ετσι σκεφτομαι και εγω.Και δεν ξερω τελικα και κατα ποσο βολευει το touchscreen στην οδηγηση...
Σιγουρα αναβαθμιζεται η εικονα του εσωτερικου,αλλα και η πρακτικοτητα ειναι ενα θεμα...
-
Nα σας πω την αλήθεια, αυτά που λέτε τα σκέφτομαι αρκετά.
Ο κύριοι λόγοι που θέλω να αλλάξω είναι οι εξής:
-
Σε κάποια στιγμλη θα υπάρξει υποστήριξη andoid auto και στην Eλλάδα, είναι κάτι αρκετά χρηστικό.
-
Βελτιωση ήχου
-
Καλύτερη σύνδεση με το κινητό, το υπάρχον σύστημα δεν αναγνωρίζει τα ονόματα στις επαφές όταν συνδέω το κινητό μου τα βγάζει με πάυλες οπότε πρέπει να το σκαλίζω αν θέλω να πάρω τηλέφωνο.
-
Θα ήθελα μεγαλύτερο εύρος σε αποθήκευση σταθμών από 6.
-
θα ήθελα να παίζει και flac αρχεία
-
navigation γιατί το κινητό θέλει να το στηρίζεις και το θεωρώ αντιαισθητικο.
Αυτά σε γενικές γραμμές.
-
-
Αν η οθόνη είναι μεγάλη με μεγάλες απεικονίσεις στα γραφικά, fonts κλπ... είναι εύχρηστη και κατά τη διάρκεια της οδήγησης.
Το θέμα για μένα είναι τι θα ήθελε ο καθένας να ρυθμίσει την ώρα της οδήγησης.
Εγώ π.χ. δεν έχω λειτουργήσει καθόλου το navigator, το τηλέφωνο, bluetooth, τα Android. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου με αυτά. Δεν με ενδιαφέρουν.
Τα μόνα που έχω πατήσει μέχρι στιγμής την ώρα της οδήγησης είναι το κλιματιστικό και την εναλλαγή από USB σε RADIO για την μουσική. Πριν ξεκινήσω να οδηγώ απενεργοποιώ το start/stop.
Οπότε όταν κάποιος σκέφτεται ότι θέλει να περάσει σε οθόνη αφής ή σε άλλο ηχοσύστημα, μάλλον θα πρέπει να δει τι πραγματικά χρειάζεται, για να μην πετά άσκοπα τα χρήματά του.
Φυσικά κατανοώ όσους θέλουν 'γκάτζετ', ειδικά οι μικρότερες ηλικίες, οπότε εκεί πάω πάσο, αφού και εγώ έψαχνα αφορμές για να 'πειράζω' τα αυτοκίνητα που είχα.
-
-
Tον ήχο τον βελτιώνει μια ποιοτική πηγή σε συνεργασία με ποιοτικά ηχεία. Ακόμα και μια κλασσική πηγή 1din μπορεί να βγάζει πολύ καλύτερο ήχο από μια μια 2din androind κλπ αλλά φυσικά δε θα κάνει 50€ αλλά 150€. Μια οθόνη android για να βγάζει ποιοτικό ήχο κατ αρχήν δεν θα πρέπει να είναι κινέζικη των 200€, αλλά μια των γνωστών στο χώρο εταιριών από 400€ και πάνω. Στο θέμα του ήχου ότι πληρώσεις παίρνεις, λίγες μάρκες παίζουν μπάλα και δεν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις λόγω brand name.
-
Αυτό είναι ένα θέμα και σίγουρα αν μπορείς να το χειρίζεσαι και από το τιμόνι είναι για μένα το πιο θετικό της όλης φάσης.
-
Στο φορτηγό είχα ένα ραδιοκασετόφωνο που το χαμε βγάλει από ένα Rover, ακόμα κι εκείνο είχε 18 μνήμες. Δε νομίζω σήμερα να υπάρχει πηγή χωρίς τρεις 6αδες για σταθμούς.
-
Εμένα πάλι από την άλλη μου φαίνονται αντιαισθητικά τα τάμπλετ που κοτσάρουν ως εργοστασιακά αλλά γούστα είναι αυτά. Πάντως το gps καλώς ή κακώς πρέπει να δουλεύει και τους χάρτες της google.
-
-
βασικα εμενα με ενδιαφερει 1 din με οθονη να μπαινοβγαινει θα ηταν μπομπα .
Λογω του οτι δεν υπαρχουν πουθενα στην αγορα fascia ουτε καν κινα για να μπει 2 din .
To χρειαζομαι βασικα επειδη το μαμα δεν εχει usb kai blue tooth .απο μουσικη ακουμε μονο ραδιωφωνο καθως ενα cdπου ειχα καψει πριν 4 χρονια το βαρεθηκαμε και δεν θυμαμαι πως να καψω αλλο.
Με ενδιαφερει να εχει usb , bluetooth και να μπορω να απανταω στο τηλεφωνο ,και να συνδεεεται με τα χειριστηρια ,και αν συνδεοταν με καμερα οπισθοπορειας θα ηταν καλο.
δεν με ενδιαφερει η ποιοτητα ηχου (ok δεν λεμε να γρυλιζει) και το να εχει cd , οποτε δεν εχω προβλημα με κινεζια ,αρκει να δουλευει .
Οι τιμες των επωνυμων με αυτα τα χαρακτηριστικα ζαλιζουν και κανουν οσο το αυτοκινητο.
Εχει βαλει κατι τετοιο κανενας η συμβουλες αν το εχετε ψαξει .
πχ https://www.megasound.com.gr/citroen_c4_picasso-pioneer_1din.el.aspx
-
-
Tον ήχο τον βελτιώνει μια ποιοτική πηγή σε συνεργασία με ποιοτικά ηχεία. Ακόμα και μια κλασσική πηγή 1din μπορεί να βγάζει πολύ καλύτερο ήχο από μια μια 2din androind κλπ αλλά φυσικά δε θα κάνει 50€ αλλά 150€. Μια οθόνη android για να βγάζει ποιοτικό ήχο κατ αρχήν δεν θα πρέπει να είναι κινέζικη των 200€, αλλά μια των γνωστών στο χώρο εταιριών από 400€ και πάνω. Στο θέμα του ήχου ότι πληρώσεις παίρνεις, λίγες μάρκες παίζουν μπάλα και δεν υπάρχουν υπερτιμολογήσεις λόγω brand name.
-
Αυτό είναι ένα θέμα και σίγουρα αν μπορείς να το χειρίζεσαι και από το τιμόνι είναι για μένα το πιο θετικό της όλης φάσης.
-
Στο φορτηγό είχα ένα ραδιοκασετόφωνο που το χαμε βγάλει από ένα Rover, ακόμα κι εκείνο είχε 18 μνήμες. Δε νομίζω σήμερα να υπάρχει πηγή χωρίς τρεις 6αδες για σταθμούς.
-
Εμένα πάλι από την άλλη μου φαίνονται αντιαισθητικά τα τάμπλετ που κοτσάρουν ως εργοστασιακά αλλά γούστα είναι αυτά. Πάντως το gps καλώς ή κακώς πρέπει να δουλεύει και τους χάρτες της google.
Δεν διαφωνώ ψάχνομαι γενικά για μία αναβάθμιση, απλά με κλασσικό 1din audio πέρα από τον ήχο δεν νομίζω να δω κάποια διαφορά. Δεν έχω πρόβλημα αν δώσω ένα ποσό που να αγοράζει κάτι καλό, αλλά και 500 ευρώ δεν θέλω να δώσω. Το αν καταργούν τα χειριστήρια του τιμονιού ή το εργοστασιακό μικρόφωνο πως μπορώ να το ξέρω;
Επίσης, για αυτό το pioneer που συζητούσαμε πιο πίσω, στο νετ πέφτει αρκετό κράξιμο.
-
-
Για πείτε.
Στην αποθήκη μου έχω τα παρακάτω 16.5' ηχεία στα κουτιά τους που μου έμειναν από το Panda:
-
Alpine SXE-1725S ... δύο δρόμων ομοαξονικά, 40W RMS, 92db, 60Hz-20KHz
-
Pioneer TS-G1731i ... διπλού κώνου, 40W, 90db, 30Hz-23Khz
Ποιο να βάλω στις μπροστινές πόρτες του 206 για ποιο γεμάτο ήχο, μπασάτο;;;;;;
Τα Alpine τα είχα βάλει στο Panda (είχα πάρει δύο ζευγάρια για μπρος/πίσω) και στις χαμηλές έχανε. Το μπάσο του ήταν κάπως 'ξύλινο'.
-
-
Απο εμενα
Pioneer TS-G1731i τα εχω ακουσει ειναι πολυ τιμια
-
Λες ε; Εγώ ήμουν σίγουρος ότι επειδή είναι διπλού κώνου η ερώτησή μου θα ήταν κάπως αστεία.
-
Τελικά έβαλα τα Alpine και πίσω εταζέρα οβάλ Peerless... Γέμισε το αυτοκίνητο ήχο... Βαράει αλύπητα...
Με 110euro έγινε όλη η δουλειά... Σπέσιαλ...
-
Έχουμε πρόταση για κάποιο δοκιμασμένο brand που να βγάζει ποιοτικές-αξιόλογες πηγές τύπου oem με android;
Με ενδιαφέρει:
1ον να έχει εργοστασιακή εμφάνιση
2ον να έχει android
3ον να έχει ικανοποιητικό ήχο
4ον να είναι σβέλτο λειτουργικά
-
γεια σας υπάρχει καλώδιο που μπορώ να μεταφέρω την εικόνα του κινητού μου στο μόνιτορ του αυτοκινήτου? το μοντέλο που έχω είναι Cla 200 Urban.
Έχω 3 καλώδια usb που μπορείς να τα συνδέσεις με το μόνιτορ. -
2 din για s cross έχει κανείς να προτείνει;
Να είναι σβέλτο , να δουλεύει τα χειριστήρια του τιμονιου.
Διάφορα 2 din universal ταμπλέτες τύπου Τέσλα +12 ιντσες που βλέπω έχει δοκιμάσει κανένας κανένα καλό;
-
Car audio [#2]