-
Σε αντιπροσωπεία Toyota πηγαίνοντας τα δικά μου λάδια για αλλαγή σε ένα yaris (5w30) άκουσα την κλασσική ατάκα απο τον μηχανικό που έκανε την αλλαγή '΄Οχι αυτα τα λάδια δεν κάνουν για Ελλάδα κτλ κτλ' ,εντωμεταξύ η ίδια αντιπροσωπεία από την αρχή των service (το πήρα καινούργιο) μου έβαζε 5w30.
Μονά ζυγά δικά μας δε γίνεται. Όταν του κόβεις λεφτά θα ακούσεις και λίγη γκρινια. Χαχαχα!!!!
-
ΠΕΤΑ wrote:
βλέπω κόσμο να αγοράζει λιπαντικά γλυτώνοντας το νταβατζιλικι της ( άμεσης και έμμεσης)διαφήμισης.
Είναι μια από τις μικροαπολαυσεις της ζωής,πως να το κάνουμε!
Έχω πρόβλημα με την επισύναψη φωτογραφιών για να ανέβαζα το...'ντοκουμέντο'. Εξουσιοδοτημένο συνεργείο VAG, αλλαγή λαδιών σε κινητήρα TDI με λάδια Castrol Edge Professional LL III, τιμή μονάδας €19,50 το λίτρο (!!!), αναγράφουν ότι σου κάνουν έκπτωση 50% κι έρχονται στα €9,75... Σε ποιο σύμπαν τα συγκεκριμένα Castrol έχουν σχεδόν €20 το λίτρο;;;
Σαν λάδι θεωρώ ότι είναι ένα καλό συνθετικό λάδι, με καλά χαρακτηριστικά, και στον συγκεκριμένο κινητήρα δεν καίει σταγόνα. Επειδή όμως δεν τους εμπιστεύομαι, καθώς υποπτεύομαι ότι βάζουν από βαρέλι κι ΑΝ είναι και Castrol αυτό που βάζουν, είπα να πάω με τα δικά μου Castrol ανά χείρας. Λόγω περίεργου ωραρίου κλειστό το μαγαζί, και αλλαγή σχεδίου, είπα ξαναβάλω τα Liqui Moly 4200 που είχα δοκιμάσει αρκετά παλιά και μου είχαν φανεί καλά κι αυτά. Μόλις τα πήγα, ο αρχιμάστορας Σόλνες, έκανε μια γκριμάτσα αηδίας και αρνήθηκε να τα βάλει, λέγοντάς μου ότι θέλω να αλλάξω ένα πλήρες συνθετικό λάδι με ένα ημισυνθετικό κατώτερης ποιότητας και χαρακτηριστικών, το οποίο μόνο κακό θα κάνει στον κινητήρα, και τι ξέρεις εσύ από λάδια, και τα Liqui Moly είναι από τα χειρότερα λάδια που κυκλοφορούν στην αγορά, και δώστου επιμονή εγώ τέτοιο χάλια λάδι αρνούμαι να το βάλω στον κινητήρα... Εννοείται ότι τα λάδια μπήκαν τελικά, ή έτσι θέλω να πιστεύω... Γνωρίζω περιστατικό που πελάτης πήγε με δικά του λάδια, κατά σύμπτωση επίσης Liqui Moly, όταν ζήτησε το περίσσευμα του είπαν ότι ο κινητήρας πήρε ακριβώς 5 λίτρα, όταν ο πελάτης διαμαρτυρήθηκε ότι βάσει manual παίρνει λιγότερο είπαν ότι περίσσεψε λίγο, κι όταν ζήτησε το άδειο κουτί, η απάντηση που πήρε ήταν ότι ο βολικός 'μικρός' του συνεργείου, τα είχε πετάξει στα σκουπίδια... όταν το κουτί αναζητήθηκε μετά από φασαρία στα σκουπίδια, είχε περάσει τυχαίως λίγο πριν το απορριμματοφόρο... Από τα συμφραζόμενα, στη χειρότερη τα λάδια δεν αλλάχτηκαν καν, στην καλύτερη αλλάχτηκαν με δικά τους βαρέλι, και κάποιος οικειοποιήθηκε το LM...
Τι μου θύμησες τώρα...Τον Ιούνιο του 19 πηγαίνω το αμάξι για αλλαγή λαδιών/φίλτρου και κανά δυο άλλες ψιλοδουλειές. Σε εξουσιοδοτημένο συνεργείο Opel (τότε, γιατί εδώ και 9 μήνες περίπου έχει φύγει από το δίκτυο των εξουσιοδοτημένων).
Τους πηγαίνω, ως συνήθως, ένα πεντόλιτρο Liqui Moly Toptec 4600 5W30 (το συγκεκριμένο πληροί την προδιαγραφή Dexos II της GM/Opel και το έχω χρησιμοποιήσει τουλάχιστον άλλες 4 φορές με ικανοποιητικά αποτελέσματα. Το αυτοκίνητο είναι ένα Opel Astra H GTC 1.8 125PS του 2005 με 220.000χλμ -τότε.).
Το κάρτερ του συγκεκριμένου οχήματος παίρνει -βάσει κατασκευαστή- 4,25 λίτρα λαδιού όταν γίνεται και αλλαγή φίλτρου.
Αφήνω το αμάξι το πρωί στο συνεργείο και το μεσημέρι πηγαίνω για παραλαβή. Όπως κάνω πάντα, ζητάω από το μηχανικό να μου παραδώσει το δοχείο με το υπόλοιπο λάδι (κανονικά πρέπει να έχει περί τα 0,75 λίτρα μέσα). Έκπληξη πρώτη, δεν βρίσκουν το 'πρωτότυπο' δοχείο...Δικαιολογία, κάποιος από το συνεργείο χρειάστηκε το 5λιτρο δοχείο και μου έβαλαν τα υπόλοιπα λάδια σε ένα δίλιτρο δοχείο λαδιών GM Dexos II 5W30 (την συγκεκριμένη συσκευασία την δουλεύουν πολύ τα συνεργεία Opel...). Βλέπω στο δοχείο που μου δίνουν υπόλοιπο περίπου μισό λίτρο, ίσως και κάτι λιγότερο...
Τους λέω έκπληκτος,καλά βρε παιδιά, πήρε 4,5+ λίτρα λάδι το αμάξι; Αφού ο κατασκευαστής δίνει 4,25 όταν αλλάζεις και φίλτρο...Ναι μου λένε επιμένοντας, τόσο πήρε...
Όταν φτάνω σπίτι, αφήνω μερικά λεπτά τα λάδια να κατέβουν κλπ, κοιτάζω τη βέργα και βλέπω ότι λείπει μια γραμμή στην ένδειξη...Το ξανατσεκάρω την επόμενη μέρα άλλες 2-3 φορές, τα ίδια...Δηλαδή το μοτέρ είχε 4 λίτρα λάδι κι όχι 4,25.
Κατέληξα μετά από όλα αυτά στο εξής: Κάποιος από το συνεργείο μου 'έφαγε' το 5λιτρο Liqui Moly και αντ' αυτού μου έβαλαν 2 δίλτρα GM Dexos II 5W30 (εξ ου και η μειωμένη ποσότητα στο μοτέρ), ενώ το μισό λίτρο λάδι που μου εμφάνισαν σε ένα δοχείο 2 λίτρων GM Dexos II ήταν πιθανότατα το υπόλοιπο από αλλαγή λαδιών που είχαν κάνει σε ένα άλλο Astra H 1.4, το οποίο παίρνει 3,5 λίτρα (άρα εκεί όντως περισσεύει μισό λίτρο) και το οποίο είχα δει ότι ήταν σε άλλη ράμπα στο συνεργείο τη μέρα που ήταν και το δικό μου αμάξι...
Μπορείς να τα αποδείξεις όλα αυτά; Δύσκολα και πάντως μάλλον δεν έχει νόημα (υπό την έννοια του κόπου και των εξόδων σε χρήμα, εκεί άλλωστε ποντάρουν κι αυτοί). Απλά τους δυσφημείς στον κύκλο των γνωστών σου και αλλάζεις συνεργείο (τρομερά πονεμένη υπόθεση να ξεχωρίσεις ήρα από στάρι σε συνεργεία...)
Για την ιστορία να πω για την ίδια επίσκεψη στο συνεργείο εκείνη τη μέρα, ότι τους ζήτησα και έλεγχο/επισκευή δοχείου πλυστικού υαλοκαθαριστήρων, το οποίο εμφάνιζε καιρό μια διαρροή. Το μοντέλο μου έχει κι έναν αισθητήρα στάθμης πλυστικού ο οποίος όταν έπεφτε αρκετά η στάθμη εμφάνιζε το σχετικό μήνυμα στην οθόνη.
Αφού έλεγξαν το δοχείο με παίρνουν τηλέφωνο ότι βρήκαν τη διαρροή και δεν επισκευάζεται με κόλληση αλλά θέλει αντικατάσταση του δοχείου. Μου δίνουν από τηλεφώνου ένα κόστος γνήσιου και ιμιτασιόν (το ιμιτασιόν γύρω στα 32 ευρώ αν θυμάμαι και το γνήσιο κοντά στα 50). Τους ζητώ να βάλουν το ιμιτασιόν.
Πέρα από το γεγονός ότι βρήκα εκ των υστέρων στο εμπόριο το γνήσιο 2-3 ευρώ παραπάνω από την τιμή που μου χρέωσαν το ιμιτασιόν, με το που φεύγω από το συνεργείο μέσα σε μισό λεπτό μου εμφανίζει μήνυμα χαμηλής στάθμης στο δοχείο πλυστικού! Σκέφτομαι ότι μπορεί να είναι τόσο ηλίθιοι που να μην έβαλαν υγρό στο δοχείο μετά την αλλαγή. Παρόλα αυτά όταν πήγα να ψεκάσω νερό στο παρμπρίζ ψέκαζε κανονικά.
Φτάνω σπίτι ανοίγω καπώ και δοχείο και βλέπω ότι είναι γεμάτο με υγρό...
Την ίδια στιγμή παρατηρώ ότι η πλαστική μάσκα με τις διακοσμητικές γρίλλιες αερισμού που είναι μπροστά/κάτω από το καπώ και η οποία έπρεπε να ξεκουμπωθεί για να αλλαχθεί το δοχείο πλυστικού, δεν είχε κουμπωθεί σωστά...έλειπαν τα 2 από τα 4 κλιπάκια που τη συγκρατούν. Υπόψη ότι η συγκεκριμένη μάσκα δεν είχε ποτέ μέχρι τότε πειραχθεί στο αμάξι και ήταν όπως βγήκε από το εργοστάσιο.
Πηγαίνω τσαντισμένος την άλλη μέρα στο συνεργείο. Τους αναφέρω για το θέμα με τον αισθητήρα και τη μάσκα/γρίλλια.
Για τον αισθητήρα μου λένε ότι μάλλον δεν τον κούμπωσαν σωστά κατά την επανατοποθέτηση (φυσικά ούτε λόγος για το ότι δεν το τσέκαραν αν είναι ΟΚ), πράγμα που έκαναν όταν τους το πήγα πίσω, ενώ για τη μάσκα αρχικά μου είπαν με θράσος ότι έλειπαν τα μισά κλιπάκια και πως ότι βρήκαν στο αμάξι, αυτά έβαλαν. Μόλις πήγα να τους διαλολοστείλω επενέβη ο υπεύθυνος του συνεργείου και δέχτηκε ότι έκαναν σφάλμα οι μηχανικοί του, και τους ζήτησε (αφού τους επέπληξε μπροστά μου για το θεαθήναι) να φέρουν 2 νέα κλιπάκια να τοποθετήσουν στη θέση αυτών που έλειπαν...
Νομίζω τα λόγια είναι περιττά μετά από όλα αυτά.
3 στα 3 φάουλ σε αστείες δουλειές...
-
Χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητό μου ,octavia ii 1.6 mpi,εδω και αρκετό καιρό τα λάδια liqui moly top tec 4100.O κινητήρας θέλει προδιαγραφή vw 502 και τα λάδια είχαν vw 502 καθώς και vw 505 505.01 και όλα καλά.
Σήμερα που παρέλαβα μια συσκευασία 5l με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα οτι η προδιαγραφή vw502 έχει εξαφανηστεί απο τη συσκευασία.
Προφανώς είναι το ίδιο λάδι αλλά πλέον με προδιαγραφή vw505 505.01.
Και στη σελίδα της εταιρίας ενώ μέχρι πρόσφατα το είχε σαν vw502 τώρα όχι.
Προσοχή λοιπόν σε όσους το αγοράζουν και χρειάζονται vw502.
-
Σωστή παρατήρηση αν και δεν τις έχεις γράψει και πολύ σωστά τις προδιαγραφές πιο πάνω.
Approvals:
ACEA C3
API SN
Ford WSS-M2C 917-A
MB-Freigabe 229.31
Porsche A40
VW 505 00
VW 505 01
LIQUI MOLY recommends this product for vehicles that needs to comply the following specifications:
BMW Longlife-04 (bis MJ 2018)
Fiat 9.55535-H2
Fiat 9.55535-M2
Fiat 9.55535-S2
GM dexos2
Renault RN 0700
Renault RN 0710
Καλύπτει όμως την προδιαγραφή A40 της Porsche που είναι πολύ πιο ζόρικη από την VW 502.00 . Ίσως λείπουν κάποια πρόσθετα λόγω ACEA C3 αλλά αν κάνει για Porsche , κάνει και για VW.
-
Αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα φαίνεται να έχει στο golf 4 1,4 η αλλαγή σε 15-40 του λιντλ.Στα πρώτα 1000km δεν παρατηρώ σαφή κατανάλωση στον δείκτη.Σε συγκεκριμένη κατηφορική διαδρομή η καπνιλα στο τέλος είναι αισθητά μικρότερη.
-
Αρκετά ενθαρρυντικά αποτελέσματα φαίνεται να έχει στο golf 4 1,4 η αλλαγή σε 15-40 του λιντλ.Στα πρώτα 1000km δεν παρατηρώ σαφή κατανάλωση στον δείκτη.Σε συγκεκριμένη κατηφορική διαδρομή η καπνιλα στο τέλος είναι αισθητά μικρότερη.
Σε 203 και 171 στον Μ271 χρόνια βάζω τα 5/40 (συνθετικής τεχνολογίας -ημισυνθετικά) του λιντλ, κατανάλωση μικρότερη από τα δήθεν επώνυμα, στο 203 1 λίτρο στο 171 0,5 στα 15.000 (στα 5,7-5,5 χωρητικότητα) μειωμένος θόρυβος καδένας, χωρίς αύξηση κατανάλωσης καυσίμου ενοείται ότι αλλάζω μόνος με ένα φίλτρο ΜΑΝ (8ε}κόστος + τα 5,5-5,7 λίτρα (19ε)=27ε για 15.000 κμ/1 χρόνο, πόσα θέλει η mercedes; ως 10 φορές πάνω...τα κάκαλα μου Μέρκελ
-
συνθετικό το έχουν σχεδόν την ίδια τιμή με το 10/40 ημισυνθετικο!
Μια φορά το έχω δει και φθηνότερα!
Καλά εκεί στην εταιρεία που το φτιάχνει το ίδιο κόστος έχει συνθετικο με ημισυνθετικο;
Έχουν κάνει λάθος στη κοστολόγηση, ή,(το πιθανότερο)
πληρώνουμε τα συνθετικά για χρυσάφι;
-
Σίγουρα πληρώνουμε ένα καλό καπέλο για τα συνθετικά. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι ο ίδιος κατασκευαστής για το 5/40 και το 10/40, ίσως παίζει κ αυτό.
-
Σίγουρα πληρώνουμε ένα καλό καπέλο για τα συνθετικά. Δεν ξέρω όμως κατά πόσο είναι ο ίδιος κατασκευαστής για το 5/40 και το 10/40, ίσως παίζει κ αυτό.
Ίδιος είναι W5 lidl,penasol oil και άλλοι από αυτήν την εταιρεία αγοράζουν https://www.avista-lubes.de/
-
W202 AMG wrote:
Σε 203 και 171 στον Μ271 χρόνια βάζω τα 5/40 (συνθετικής τεχνολογίας -ημισυνθετικά) του λιντλ, κατανάλωση μικρότερη από τα δήθεν επώνυμα, στο 203 1 λίτρο στο 171 0,5 στα 15.000 (στα 5,7-5,5 χωρητικότητα) μειωμένος θόρυβος καδένας, χωρίς αύξηση κατανάλωσης καυσίμου ενοείται ότι αλλάζω μόνος με ένα φίλτρο ΜΑΝ (8ε}κόστος + τα 5,5-5,7 λίτρα (19ε)=27ε για 15.000 κμ/1 χρόνο, πόσα θέλει η mercedes; ως 10 φορές πάνω...τα κάκαλα μου Μέρκελ
Στο w203 sc με M271 έβαλα mobil delvac 10w40 xhp extra γιατί δεν μου άρεσε ή καρβουνιλα μέσα από την τάπα συμπλήρωσης λαδιού και το blow by το οποίο μου φάνηκε σαφώς μεγαλύτερο από τον Μ111.(λείπει βέβαια ένας κομπρεσσορας).
Στο γκολφ με shell 10w60. Μετά την αλλαγή ή κατανάλωση ήταν τέτοια 0,5λ/1000km που τσατιστηκα και δεν μετρούσα μέχρι να τα αλλάξω.
-
Χρησιμοποιώ στο αυτοκίνητό μου ,octavia ii 1.6 mpi,εδω και αρκετό καιρό τα λάδια liqui moly top tec 4100.O κινητήρας θέλει προδιαγραφή vw 502 και τα λάδια είχαν vw 502 καθώς και vw 505 505.01 και όλα καλά.
Σήμερα που παρέλαβα μια συσκευασία 5l με μεγάλη μου έκπληξη διαπίστωσα οτι η προδιαγραφή vw502 έχει εξαφανηστεί απο τη συσκευασία.
Προσοχή λοιπόν σε όσους το αγοράζουν και χρειάζονται vw502.
Και η απάντηση της liqui moly στο e mai που τους έστειλα με το σχετικό ερώτημα( με google translate απο Γερμανικά )
Αγαπητέ πελάτη,
Σας ευχαριστώ για το αίτημά σας.
Θα θέλαμε επίσης να συνεχίσουμε να σημειώνουμε τις τεχνικές δυνατότητες ορισμένων προϊόντων στις ετικέτες, δυστυχώς ο ACEA αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να 'μεταρρυθμίσει' τις ταξινομήσεις. Το TOP TEC 4100 (καθώς και άλλα λάδια) έχει μειωμένη τέφρα, ικανοποιώντας έτσι τις προδιαγραφές ACEA C3 και τις εγκρίσεις των κατασκευαστών οχημάτων βάσει αυτών. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκαν και άλλα χαρακτηριστικά ποιότητας, όπως η προδιαγραφή VW 502 00. Ως εκ τούτου, μπορέσαμε να τα παραθέσουμε μέχρι τώρα.
Λόγω του επανασχεδιασμού του ACEA, αυτό δεν είναι πλέον δυνατό, παρά την αμετάβλητη ποιότητα και ιδιότητες του λαδιού (η τελική ημερομηνία ήταν το τέλος του 2019). Επομένως, ορισμένες αναθέσεις σε διάφορα προϊόντα έχουν παραλειφθεί ή δεν αναφέρονται πλέον στις πληροφορίες προϊόντος (- ενδέχεται να μην αναφέρονται πλέον).
παλιά έως το 2019:
Νέος:
https://produkte.liqui-moly.de/top-tec-4100-5w-40-7.html
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα αλλάξει η σύνθεση του TOP TEC 4100 ή άλλων λιπαντικών και πότε δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για προηγούμενες εγκρίσεις και προδιαγραφές. Προς το παρόν, ωστόσο, το λάδι μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για το VW 502 00 χωρίς περιορισμούς.
Ευγενικοί χαιρετισμοί από τον Ulm
-
Ωραία, η απάντηση επιβεβαιώνει αυτά που έγραψα κι εγώ πιο πριν.
Η προδιαγραφή του ACEA κάθε 2 χρόνια ανανεώνεται , υφίσταται μικροαλλαγές.
Έτσι υπάρχει η ACEA C3-08 ( του 2008 )
ACEA C3-10 , ACEA C3-12 , ACEA C3-16 , ACEA C3-18 . Κανονικά στο κουτί πρέπει να γράφει και τη χρονολογία δίπλα στο C3 για να καταλαβαίνεις και την ηλικία του λαδιού και της προδιαγραφής.
Αυτό που λέει είναι οτι μέχρι πρόσφατα μπορούσαν και κάλυπταν και την ACEA C3 έως το 2018 και τη VW 502.00 . Πλέον με τις τελευταίες αλλαγές στα πρόσθετα του ACEA C3 δεν μπορούν αλλά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις.
-
gike wrote:
Προσοχή λοιπόν σε όσους το αγοράζουν και χρειάζονται vw502. Και η απάντηση της liqui moly στο e mai που τους έστειλα με το σχετικό ερώτημα( με google translate απο Γερμανικά )
Αγαπητέ πελάτη,
Σας ευχαριστώ για το αίτημά σας.
Θα θέλαμε επίσης να συνεχίσουμε να σημειώνουμε τις τεχνικές δυνατότητες ορισμένων προϊόντων στις ετικέτες, δυστυχώς ο ACEA αποφάσισε πριν από μερικά χρόνια να 'μεταρρυθμίσει' τις ταξινομήσεις. Το TOP TEC 4100 (καθώς και άλλα λάδια) έχει μειωμένη τέφρα, ικανοποιώντας έτσι τις προδιαγραφές ACEA C3 και τις εγκρίσεις των κατασκευαστών οχημάτων βάσει αυτών. Μεταξύ άλλων, συναντήθηκαν και άλλα χαρακτηριστικά ποιότητας, όπως η προδιαγραφή VW 502 00. Ως εκ τούτου, μπορέσαμε να τα παραθέσουμε μέχρι τώρα.
Λόγω του επανασχεδιασμού του ACEA, αυτό δεν είναι πλέον δυνατό, παρά την αμετάβλητη ποιότητα και ιδιότητες του λαδιού (η τελική ημερομηνία ήταν το τέλος του 2019). Επομένως, ορισμένες αναθέσεις σε διάφορα προϊόντα έχουν παραλειφθεί ή δεν αναφέρονται πλέον στις πληροφορίες προϊόντος (- ενδέχεται να μην αναφέρονται πλέον).
παλιά έως το 2019:
Νέος:
https://produkte.liqui-moly.de/top-tec-4100-5w-40-7.html
Δυστυχώς, δεν μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα αλλάξει η σύνθεση του TOP TEC 4100 ή άλλων λιπαντικών και πότε δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί για προηγούμενες εγκρίσεις και προδιαγραφές. Προς το παρόν, ωστόσο, το λάδι μπορεί ακόμα να χρησιμοποιηθεί για το VW 502 00 χωρίς περιορισμούς.
Ευγενικοί χαιρετισμοί από τον
Ωραία λοιπόν τώρα τα χρησιμοποιώ,αλλά σε 7000 - 8000 χιλιόμετρα που είναι να αλλαχτούν τι βάζω?
Υπενθυμίζω οτι πρόκειται για τον κλασικό 1.6 οκταβάλβιδο κινητήρα του vag που απαιτεί προδιαγραφή λαδιού vw502.00 και κινείται με υγραέριο.
Αρκετά χρόνια τώρα είχα βολευτεί με το top tec 4100,δούλευε αθόρυβα,δεν τα έκαιγε και δεν ακουγόταν τα ωστήρια σε κρύα εκκίνηση.Catrol magnatec δε θέλω,τα είχα δοκιμάσει παλαιότερα και δεν έμεινα ικανοποιημένος,έκαιγε περίπου 1 λίτρο στα 8000 χλμ.
Ο μηχανικός προτείνει shell helix ultra,έχω μια σκέψη και για mobil 1 fs,αλλά είναι 0w40,και θα κοιτάξω και τι άλλο έχει η liqui moly με τη συγκεκριμένη προδιαγραφή.
Κάποια πρόταση απο δική σας εμπειρία?
-
Δες και τα motul 8100 xcess...τα έχω δοκιμάσει κι αυτά και τα lm 4100 και μου φάνηκαν εξίσου καλά
-
τα δίνει τσάμπα.
Τ-Σ-Α-Μ-Π-Α
(όποιος κατάλαβε,κατάλαβε)
-
Αν κινείται με υγραέριο είσαι ήδη εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή και η VW 502.00 δε θα έπρεπε να σε απασχολεί τώρα..
-
H προδιαγραφές της vw πχ 500.00, 501.00, 502.00........... 505.00 κτλπ υπερκαλύπτει η η μία την άλλη από την παλαιωτερα προς την νεότερη ή είναι η κάθε μία από μόνη της και έχει την δική της ταυτότητα; πχ μια 505 00 - 01 καλύπτει τις προηγούμενες;
-
Όχι απαραίτητα...στο δικό μου αυτοκίνητο (golf mk6 1.4 tsi) προτείνει για longlife servise την 504 και για σταθερά διαστήματα service την 502...στα ντίζελ η 507 είναι για οχήματα με dpf , ενώ η 505 όχι ...
-
Αν κινείται με υγραέριο είσαι ήδη εκτός προδιαγραφών κατασκευαστή και η VW 502.00 δε θα έπρεπε να σε απασχολεί τώρα..
Δεν έχεις άδικο,αλλά το top tec είχε την προδιαγραφή vw 502.00 ενω παράλληλα προτεινόταν απο τη liqui moly και για αυτικίνητα που κινούντε με αέριο είτε cng είτε lpg.
Κάτι αντίστοιχο ψάχνω.
-
Εαν το προτείνει η liqui moly για αέριο. αυτό να συνεχίσεις να βάζεις. Η VW 502.00 δεν είναι απαραίτητη στην περίπτωσή σου. Προστασία θα έχεις από την προδιαγραφή της porsche που είναι ανώτερη.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]