-
Είναι καινούργιο, δεν έχει κάνει αλλαγή ακόμα.
Ήθελα να αποφύγω τα A1, γι αυτό ρώτησα.
Έψαξα λίγο με την βοήθεια ενός φίλου τις προδιαγραφές της Ford, και φαίνεται ότι υπάρχει οδηγία της Ford από 1/1/2009 που αντικαθιστά την 913-Α με την 913-C, η οποία απαιτεί μεταξύ άλλων και ACEA A5.
Σε amsoil που κοίταξα, το SSO αναφέρει συμβατότητα με WSS-M2C929-A, η οποία μου είναι εντελώς άγνωστη.
Την έχει ακούσει κανείς; -
Ο χρήστης georgemv έγραψε:
Είναι καινούργιο, δεν έχει κάνει αλλαγή ακόμα.
Ήθελα να αποφύγω τα A1, γι αυτό ρώτησα.
Έψαξα λίγο με την βοήθεια ενός φίλου τις προδιαγραφές της Ford, και φαίνεται ότι υπάρχει οδηγία της Ford από 1/1/2009 που αντικαθιστά την 913-Α με την 913-C, η οποία απαιτεί μεταξύ άλλων και ACEA A5.
Σε amsoil που κοίταξα, το SSO αναφέρει συμβατότητα με WSS-M2C929-A, η οποία μου είναι εντελώς άγνωστη.
Την έχει ακούσει κανείς;βρήκα, αυτό
Valvoline SynPower FE motor oil
-
Σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη!
Η αλήθεια είναι ότι το πήρε και εμένα το μάτι μου το συγκεκριμένο λάδι το πρωί στο internet, αλλά δεν το βρίσκω σε κανέναν από τους γνωστούς λαδάδες...
Ξέρει κανείς ποιός είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Valvoline στην Ελλάδα μήπως βρω άκρη από εκεί; -
Ο χρήστης georgemv έγραψε:
Σ' ευχαριστώ πολύ Γιάννη!
Η αλήθεια είναι ότι το πήρε και εμένα το μάτι μου το συγκεκριμένο λάδι το πρωί στο internet, αλλά δεν το βρίσκω σε κανέναν από τους γνωστούς λαδάδες...
Ξέρει κανείς ποιός είναι ο επίσημος αντιπρόσωπος της Valvoline στην Ελλάδα μήπως βρω άκρη από εκεί;Για ποιο αυτοκίνητο είναι ? αλήθεια είναι ότι αυτή την προδιαγραφή της ford δεν την έχω δει πουθενά
Εναλλακτικά, δες μήπως βρεις και κάποιο ACEA Α5-2008
-
Για το Ford, δες το Castrol Magnatec που καλύπτει και την Α5/Β5 αλλά και την 913C όπως ειπώθηκε πιο πάνω http://datasheets.bp.com/bpglis/lubtds. ... enDocument
H 913C είναι η αναθεωρημένη προδιαγραφή της 913B έτσι ώστε να καλύπτει την ACEA A5/B5-08. Aπό την Lubrizol: >Prior to ACEA 2008, ACEA A5/B5 was not usually coupled any OEM specifications. However, Ford has issued a revision to WSS-M2C913-B which raises the minimum ACEA performance level from ACEA A1/B1 to ACEA A5/B5-08. Therefore, in future some ACEA A5/B5-08 engine oils may also meet the requirements of Ford WSS-M2C913-C. -
Ο χρήστης lazarefa έγραψε:
Μετά από σχεδόν 10500 διανυθέντα χιλιόμετρα τους τελευταίους 6 μήνες, ήρθε η ώρα και για μένα για αλλαγή λαδιών στο astra. Δυστυχώς φαίνεται ότι τα motul specific 5W30 GM-LL-A/B-025 που είχα βάλει τις 2 τελευταίες φορές δεν πολυκυκλοφόρησαν στην πιάτσα με αποτέλεσμα να εισπράττω αοριστολογίες από Χαμπή Αθήνας και Χαραλαμπάκη για το χρόνο επαναδιάθεσής τους στην αγορά . Συνέπεια αυτού να παραγγείλω 5 λίτρα Shell Helix ultra 5W30 AG (προδιαγραφής Opel) και 5 λίτρα από τα ανωτέρω Motul μέσω ebay Γερμανίας. Την Παρασκευή παρέλαβα (μέσα σε 3 μέρες παρακαλώ ) τα Shell και αύριο εκτός απροόπτου πηγαίνω για την αλλαγή. Κόστος με ταχυδρομικά μαζί, 62 ευρώ για τα shell και 57 ευρώ για τα Motul. Πληροφοριακά πριν 6 μήνες είχα αγοράσει από το Χαραλαμπάκη τα Motul προς 12,5 ευρώ το λίτρο (ήτοι 62,5 ευρώ τα 5 λίτρα).
Πάντως για την ιστορία, το αμάξι (μοτέρ Ζ18ΧΕ) μετά από 65500 χλμ σχετικά σκληρής χρήσης σε 4,5 χρόνια και έχοντας αλλάξει σαυτό το διάστημα 3 μάρκες λιπαντικών (2 φορές Opel, 1 Aral, 2 Motul) και 2 τύπους ιξώδους (5W30 & 0W30) δεν έχει κάψει (εμφανώς) σταγόνα λαδάκι.Πήγα σήμερα για την αλλαγή, απλά παρατήρησα ότι έβαλε ο τεχνικός αντί για 4,25-4,30 λίτρα που κανονικά παίρνει το κάρτερ, γύρω στα 4,6, δηλαδή γύρω στα 300 ml παραπάνω Η στάθμη στη βέργα δείχνει τουλάχιστον 1 γραμμή πάνω από το μέγιστο. Να αναρροφήσω την περίσσεια από την οπή της βέργας με σύριγγα ή να τα αφήσω;
-
Τραβα τα εφοσον μπορεις
-
χμμμ,πλαησιαζω παλι σε αλλαγη λαδιων
Για οσους δεν ξερουν,octavia 1.8T 180.000 χλμ
Το παρακατω τι λεει?
-
Η στάθμη στη βέργα δείχνει τουλάχιστον 1 γραμμή πάνω από το μέγιστο.
Η επιπλέον ποσότητα είναι πολύ μικρή σε σχέση με το σύνολο. Μην ασχολείσαι.
-
Ο χρήστης bujinkan έγραψε:
χμμμ,πλαησιαζω παλι σε αλλαγη λαδιων
Για οσους δεν ξερουν,octavia 1.8T 180.000 χλμ
Το παρακατω τι λεει?
Δεν λέει και πολλά αλλά για αλλαγές ανά 5.000 χλμ. μαξ θα κάνουν τη δουλειά τους. Μέχρι τώρα τί έβαζες;
-
Q8= Kuwait , πρόκειται για την κρατική εταιρεία πετρελαίων του Κουβέϊτ.
-
παιδια δεν ξέρω αν ειναι σωστό εδω που γράφω αλλα ξέρετε αν ειναι θεμα βαλβολινων όταν ειναι κρύο το αμάξι και το σασμάν ..να υπάρχει δυσκολία στο να βαλεις 2ερα?αφορα το πασατ τις υπογραφης!
-
Το θεωρώ απολύτως φυσιολογικό, θέλει λίγη ώρα να ζεστάνει το αυτοκίνητο για να μαλακώσει το κούμπωμα των ταχυτήτων. Δοκίμασε να διπλοσυμπλεκτάρεις, θα την παίρνει λίγο πιο μαλακά.
-
Και μπορεί να σημαίνει ότι χρειάζονται αλλαγή οι βαλβολίνες.
-
Κοίτα εξαρτάται. Στο δικό μου (suzuki sx4) είχα ένα μικρό θεματάκι όταν είχε κρύο (κάτω από 5 βαθμούς)στην αλλαγή 1ης σε 2α λίγο γρατζουνούσε. Έβαλα τις amsoil mtg και έκτοτε δεν παρουσιάστηκε ξανά. Αλλά δεν έχω και τις κατάλληλες τεχνικές γνώσεις, μιλάω αποκλειστικά για το τί συνέβη στο δικό μου.
-
Στο δικό μου πάλι (Ibiza 1.4) οι συγκεκριμένες Amsoil χειροτέρεψαν την αίσθηση του κιβωτίου. Ναι μεν το κιβώτιο έγινε πιο μαλακό ακόμα και κρύο αλλά όταν ζεσταίνονταν 'γρατζουνούσε' (δεν ακουγόταν ο χαρακτηριστικός ανατριχιαστικός ήχος αλλά αισθανόμουν τα γρανάζια) η 2α και η 4η. Τις άλλαξα με τις Castrol TAF-X (15 ευρώ το λίτρο παρακαλώ) και επανήλθε στα φυσιολογικά του. Μόνο όταν είναι κρύο έχει μια μικρή δυσκολία να μπεί η 1η αλλά μετά καμία σχέση.
-
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτά τα λάδια στο accent που έχουμε (1.3lt είναι χρονολογία δε θυμάμαι).
Με αγχώνει όμως...κάνουν για βενζινοκινητήρα?
ή μήπως θα του προξενήσω πρόβλημα?
(κάντε πάνω στη φωτογραφία κλικ για μεγέθυνση)Γνωρίζει κανείς?
ΥΓ:χρονολογία του accent νομίζω είναι του 2002 (1η άδεια κυκλοφορίας).Μπορώ να κοιτάξω για πιο συγκεκριμένα (θα ρωτήσω να μου πουν βασικά ), αν υπάρχει 'θέμα'.
-
Είναι ημισυνθετικό για Ντήζελ.
-
Ο χρήστης Κάβουρας έγραψε:
Σκέφτομαι να χρησιμοποιήσω αυτά τα λάδια στο accent που έχουμε (1.3lt είναι χρονολογία δε θυμάμαι).
Με αγχώνει όμως...κάνουν για βενζινοκινητήρα?
ή μήπως θα του προξενήσω πρόβλημα?
(κάντε πάνω στη φωτογραφία κλικ για μεγέθυνση)Γνωρίζει κανείς?
ΥΓ:χρονολογία του accent νομίζω είναι του 2002 (1η άδεια κυκλοφορίας).Μπορώ να κοιτάξω για πιο συγκεκριμένα (θα ρωτήσω να μου πουν βασικά ), αν υπάρχει 'θέμα'.
πως είπες? τι εννοείς να 'χρησιμοποιήσεις'?
-
Ο χρήστης vellerefontis έγραψε:
πως είπες? τι εννοείς να 'χρησιμοποιήσεις'?
έχουμε ένα accent και καίει περίπου 1lt στα 1000km.(καταβόθρα κοινώς ).
επειδή μου έδωσαν (τσάμπα) αυτό το 20lt μπιτόνι, είπα μήπως το χρησιμοποιήσω είδικά από τη στιγμή που προσθέτω συνεχώς λάδι στη μηχανή.@ 21 Quadra
που φαίνεται ότι είναι ημισυνθετικό για diesel?
όταν λέμε για diesel, τι είδους?φορτηγά πχ?ΥΓ:Ρωτάω περισσότερο για να μάθω και όχι για να σε αμφισβητήσω.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]