-
Ο κατασκευαστής γράφει για 5w40; Το κροτάλισμα μπορεί να ωφείλεται σε πολλά. Από το πιο απλό δηλαδή τη μάρκα λαδιού ακόμα και με το ίδιο ιξώδες μέχρι κάποιο μηχανικό πρόβλημα.
-
Ο κατασκευαστής γράφει για 5w40; Το κροτάλισμα μπορεί να ωφείλεται σε πολλά. Από το πιο απλό δηλαδή τη μάρκα λαδιού ακόμα και με το ίδιο ιξώδες μέχρι κάποιο μηχανικό πρόβλημα.
Ο κατασκευαστης γραφει και για 5W30 και για 5W40. Δεν πάω να λύσω το κροτάλισμα (το οποίω ξέρω τι είναι και εχει αναλυθεί σε άλλο θέμα) αλλά αναρρωτιέμαι αν μια τόσο μικρη διαφορα στο ιξώδες μπορεί να έχει διαφορά στον ήχο του μοτερ.
-
Τα Mobil delvac 10w40 xhp extra είναι 100% συνθετικα.Τι γκρουπ είναι? Είναι δυνατόν η mobil στη σειρά 1 να πήγε σε HC και στη delvac να μην άλλαξε?
-
Ποιος σου ειπε οτι ειναι συνθετικα? Group 3 ειναι
', formulated with hydroprocessed base oils'
http://www.ulei-mobil.ro/pdf/MobilAutoDataSheet/Delvac XHP Extra 10W-40 pds.pdf
-
Ποιος σου ειπε οτι ειναι συνθετικα? Group 3 ειναι
', formulated with hydroprocessed base oils'
http://www.ulei-mobil.ro/pdf/MobilAutoDataSheet/Delvac%20XHP%20Extra%2010W-40%20pds.pdf
Ναι αυτό το έχω δει είναι παλιά spec. Βασικά το κουτί τους γράφει καθαρά φουλ συνθετικά και τα λάδια είναι από autodoc δηλαδή Γερμανία. Για αυτό προβληματίζομαι αν είναι HC πως γράφουν φουλ συνθετικά.
-
Επειδη ειναι απο autodoc δεν σημαινει οτι τα εφεραν απο Γερμανια νομιζω
Στο γερμανικο ebay οσα ειναι απο Γερμανικα μαγαζια, δεν γραφουν φουλ συνθετικα
-
*These base oils are enhanced with an advanced additive system *
-
Ότι να ναι γράφει. Έχω το 4200 toptec το ένα δοχείο γράφει full synthetic το άλλο synthesis και το τρίτο δεν γράφει τίποτα. Δηλαδή σκοταδισμός κανονικός και οι Γερμαναραδες. Και όλα είναι hc.
-
Επειδη ειναι απο autodoc δεν σημαινει οτι τα εφεραν απο Γερμανια νομιζω
Στο γερμανικο ebay οσα ειναι απο Γερμανικα μαγαζια, δεν γραφουν φουλ συνθετικα
Σίγουρα μου ήρθαν από Γερμανία. Ίσως να χουν δικαίωμα γιατί τα πλήρωσα με ΦΠΑ Ελλάδας? Θα τσεκαρω τη συσκευασία ξανά και τον κωδικό προϊόντος.Η συσκευασία πάντως είναι κατηγορηματική ,όπως και στην γερμανική μετάφραση.Ακομη και έτσι παράξενο 10-40 φουλ συνθετικο είτε με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.
-
Ότι να ναι γράφει. Έχω το 4200 toptec το ένα δοχείο γράφει full synthetic το άλλο synthesis και το τρίτο δεν γράφει τίποτα. Δηλαδή σκοταδισμός κανονικός και οι Γερμαναραδες. Και όλα είναι hc.
Απ όσο γνωρίζω στη Γερμανία μόνο τα PAO και τα εστερικα μπορούν να καλούνται συνθετικά. Αντίθετα σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ακόμα και τα HC τα θεωρούν συνθετικά.
Δείτε αυτό
https://www.motul.com/de/de/products/8100-x-clean-5w-30
και εκτός Γερμανίας
https://www.motul.com/gr/el/products/8100-x-clean-5w30--2
Είναι θέμα νομοθεσίας. Ελάχιστα λάδια είναι 100% συνθετικά, δηλαδή από συνθετική βάση. Η Liqui Moly από την άλλη τα λέει όλα Synhese Technology εκτός από κάποια πλήρως συνθετικά.
-
otokomae wrote:
Απ όσο γνωρίζω στη Γερμανία μόνο τα PAO και τα εστερικα μπορούν να καλούνται συνθετικά. Αντίθετα σε όλη την Ευρώπη και στις ΗΠΑ, ακόμα και τα HC τα θεωρούν συνθετικά.
Δείτε αυτό
https://www.motul.com/de/de/products/8100-x-clean-5w-30
και εκτός Γερμανίας
https://www.motul.com/gr/el/products/8100-x-clean-5w30--2
Είναι θέμα νομοθεσίας. Ελάχιστα λάδια είναι 100% συνθετικά, δηλαδή από συνθετική βάση. Η Liqui Moly από την άλλη τα λέει όλα Synhese Technology εκτός από κάποια πλήρως συνθετικά.
Όλα προέρχονται από υδρογονοπυρολυση + ποσόστωση αναζωογονημενων + προσθετα.
-
καλησπέρα. Στον επιλογέα λαδιου της eneos μου βγάζει ως προτεινόμενο το Premium ultra 5w30 για το mazda 3 1,6 του 2005 και για το AYGO 1,0 του 2008. Εγώ μέχρι τώρα τοποθετώ στο mazda Premium hyper multi 5w-30 και στο AYGO premium hyper 5w30. Να τα αλλάξω θα είναι καλύτερο το Premium ultra ή να συνεχίσω να βάζω τα ίδια;
-
καλησπέρα. Στον επιλογέα λαδιου της eneos μου βγάζει ως προτεινόμενο το Premium ultra 5w30 για το mazda 3 1,6 του 2005 και για το AYGO 1,0 του 2008. Εγώ μέχρι τώρα τοποθετώ στο mazda Premium hyper multi 5w-30 και στο AYGO premium hyper 5w30. Να τα αλλάξω θα είναι καλύτερο το Premium ultra ή να συνεχίσω να βάζω τα ίδια;
Έχεις κάποιο θέμα με το λάδι που χρησιμοποιείς μέχρι τώρα;; Φαντάζομαι πως όχι και προφανώς έχεις γράψει αρκετά χιλιόμετρα με αυτό. Γενικά δεν είναι καλό να αλλάζουμε λιπαντικά. Αν κάτι δεν πάει καλά τότε μόνο.
-
Να τα αλλάξω θα είναι καλύτερο το Premium ultra ή να συνεχίσω να βάζω τα ίδια;
Θα είναι ελαφρώς καλύτερο αλλά κι αυτό που χρησιμοποιείς τώρα είναι πολύ καλό.
-
Καποιος μου ειπε οτι τα Eneos συσκευαζονται και στην Αλβανια πλεον . Ισχυει?
-
Αρα πηγαμε στο αλλο ακρο. Απο made in Japan , σε made in Albania . Ασε.... να μου λειπει
-
Καποιος μου ειπε οτι τα Eneos συσκευαζονται και στην Αλβανια πλεον . Ισχυει?
Ισχύει δεδομένου ότι ως παραγωγή και συσκευασία Ιαπωνία δεν θα είχε καμμιά τύχη τιμολογιακα.
-
Elbasan και έτσι;
όχι ρε παιδιά, αν δείτε το bar code στα eneos γράφει 503 κάτι που σημαίνει Αγγλία.
Αν θα παίξεις Eneos, παιξε το Sustina το οποίο είναι λαδάρα αλλά με το αζημίωτο.Πάνω απο 16 ευρώ το λίτρο, σε σοβαρά μαγαζιά.
Και η motul, τα χάλασε τα λάδια.100% συνθετικά και παραμύθια.
Άρα καταλήγουμε, όπως εγώ σε ένα total ineo ecs, 7 ευρώ το λίτρο, το αλλάζεις κάθε 5-6 χιλιάδες και είσαι άρχοντας.
-
Ο αδερφός μου έχει ένα Opel Crossland X 1.5 diesel 120PS αρχών 2019. Κωδικός κινητήρα DV5RD (το μοτέρ είναι του γκρουπ PSA). Το αμάξι κατά 99% ήρθε από το εργοστάσιο με λάδι 5W30. Στο πρώτο σέρβις που του άλλαξαν λάδια πέρσι (2020) του έβαλαν GM Dexos 2 5W30. Φέτος που ετοιμάζεται για το δεύτερο σέρβις, πήρε σε μια αντιπροσωπεία Opel τηλέφωνο να ρωτήσει για εργασίες, χρήματα κλπ και του είπαν ότι θα μπει λάδι 0W20 γιαυτό και η χρέωση συνολικά θα είναι υψηλότερη από το αναμενόμενο, μιας που τα συγκεκριμένα λάδια κοστίζουν αρκετά παραπάνω από τα γνωστά GM Dexos 2. Μου το ανέφερε αυτό ο αδερφός μου και ψάχνοντας βλέπω ότι επίσημα η Opel έχει βγάλει 2 εγχειρίδια χρήστη για το συγκεκριμένο μοντέλο: Το εγχειρίδιο ΜΥ19.0 και το ΜΥ19.75. Το πρώτο προφανώς αφορά τα παλιότερα Crossland X και το δεύτερο τα νεότερα. Το δικό μας προφανώς θα πρέπει να πηγαίνει με το εγχειρίδιο 19.0 μια που παραδόθηκε τέλη Φλεβάρη 2019 (η παραγγελία έγινε παραμονές Χριστουγέννων 2018). Αυτό το επιβεβαίωσα και βλέποντας το τυπωμένο εγχειρίδιο που συνόδευε το αυτοκίνητο (είναι η παλιότερη έκδοση).
Ανατρέχοντας λοιπόν στα εγχειρίδια αυτά, στο μεν ΜΥ19.0 βλέπω ότι για τα ιξώδη λαδιού λέει τα γνωστά: 5W30 Dexos 2. Στο νεότερο εγχειρίδιο ΜΥ19.75 έχει αλλάξει τις προδιαγραφές και δίνει για το δικό μας μοτέρ για τα λάδια είτε τον κωδικό/προδιαγραφή Β71 2020 είτε τον Β71 2312. Οι κωδικοί αυτοί από όσο έψαξα είναι της PSA. Ο πρώτος αντιστοιχεί σε λάδια 0W20 κι ο δεύτερος σε 0W30. O αδερφός μου ξανατηλεφώνησε στην αντιπροσωπεία που του είπαν για λάδια 0W20 για να ζητήσει διευκρινίσεις και του ανέφεραν ότι πρέπει να μπουν τα 0W20 γιατί έχει βγει σχετική οδηγία από την Opel και πως αν δεν μπουν αυτά θα έχει θέμα με την εγγύηση.
Θεωρώ εντελώς παράλογο σε μοτέρ που βγήκε από το εργοστάσιο με 5W30 να πρέπει μετά από 30.000χλμ να μπει λάδι 0W20, την ίδια στιγμή που ακόμα και το νεότερο εγχειρίδιο δίνει για το συγκεκριμένο μοτέρ (DV5RD) είτε 0W20 είτε 0W30. Στη χειρότερη περίπτωση δηλαδή να πρέπει να μπει 0W30 (αντί για 5W30 που έμπαινε αρχικά).
Φοβάμαι ότι αν μπουν λάδια 0W20 ίσως σιγά σιγά να αρχίσει να 'τσιμπάει' λάδια το μοτέρ και πάντως για τις συνθήκες θερμοκρασιών της Ελλάδας δεν νομίζω ότι 20άρι λάδι είναι ιδανική επιλογή.
Τι λέτε παιδιά; -
Όπως σκέφτεσαι και εσύ θα σκεφτόμουν. Ειδικά για τα καλοκαίρια της χώρας μας,βλέπω μπροστά το 0 και παθαίνω. Άλλωστε και οι χειμώνες έχουν γίνει γιαλαντζί,όπως ήταν ο Νοέμβρης πριν απο 30 χρόνια!
Στη θέση σου θα πήγαινα με το εγχειρίδιο που παραδόθηκε το αυτοκίνητο,καθώς μπλέκεις και με την εγγύηση.
Περι λιπαντικών γενικώς [#2]